Buitenland-vangstberichten

LET OP, nieuwe website

U bezoekt een oude pagina vd vangstberichten !
Ga naar www.zeevisland.com voor de nieuwe pagina vangstberichten !

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

dinsdag 12 november 2019

Let op nieuwe pagina !!

Hai,

Je bezoekt de oude pagina vd vangstberichten van Zeevisland, we hebben sinds 12-11-2019 een nieuwe website met een nieuwe pagina voor de vangstberichten.

Op deze pagina dus geen nieuwe vangstberichten meer, ga naar www.zeevisland.com en bekijk daar de nieuwe buitenland vangstberichten uit oa Noorwegen, IJsland en Canada.

Raffie

maandag 4 november 2019

Zalm Canada

Dag Raffie,
 
Excuus, de beantwoording van de vorige mail was er even bij ingeschoten door alle drukte nu we weer op Nederlandse bodem zijn. 
 
Canada is supergoed bevallen! Het landschap is prachtig en het wildlife adembenemend. Daarnaast zijn de mensen erg vriendelijk en de infrastructuur is goed. 
 
Sonny is een aardige vent en wist de goede spots iedere keer te vinden. De eerste dag was de eerste inworp meteen raak. Voordat de 2e hengel in het water was hadden we een mooie zalm van een pond of 20 volgens Sonny. De eerste dag hebben we nog veel meer mooie zalmen gevangen en ook nog een paar grote. De tweede dag was ook erg goed en hebben we er een gevangen van 28 pond. Dat was de grootste die we hebben gevangen. De derde en vierde dag waren qua vangst wat minder dan de 1e en de 2e, maar de omgeving en de orka’s naast de boot maakten die dagen minstens zo memorabel.
 
Al met al is het echt een fantastische reis geweest!
 
Groet,
 
Bas

https://cordestravel.nl/zalmvissen-canada-vancouver-island-campbell-river/

Bas

dinsdag 29 oktober 2019

Enquete

-- Oproep aan zeevissers --

Zaterdag zal deze enquête sluiten, dus wees op tijd.

Ben jij zeevisser ?
Vul deze enquête in, het zijn maar 18 vragen en duurt minder dan 5 min.

Je kunt hele mooie prijzen winnen, oa Penn hengelsets.

https://www.survio.com/survey/d/Y0P7O3O7N1V4R9O3F

Raffie

maandag 28 oktober 2019

Vissen in Panama de film

hallo allemaal,

Hier is ie dan de Panama film 2019 van onze visreis naar Panama, april 2019.

https://vimeo.com/369310547

Raffie

maandag 28 oktober 2019

Aanmelden Cordes Traveldag

Hallo allemaal,

Vergeet je niet aan te melden voor de Cordes Traveldag !
Meld je je niet voor 31-12-19 aan, krijg je géén Sportvis-pakket.

Meer informatie:  https://cordestravel.nl/cordes-traveldag/

Raffie

donderdag 24 oktober 2019

Hengelsportbeurs jaarbeurs Utrecht

Hengelsportbeurs in de jaarbeurs Utrecht met 200 stands !
Uiteraard is Cordes Travel er ook bij !

Vrijdag 29-11 van 10:00 tot 17:00
Zaterdag 30-11 van 10:00 tot 17:00
Zondag 01-12 van 10:00 tot 17:00

De leukste Hengelsportbeurs vd Benelux !

Kom gezellig langs, geen zin om in de rij te staan, bestel je kaarten online en vermijd de wachtrij bij de kassa en maak tevens kans op een visreis t.w.v. 6000,- uiteraard aangeboden door Cordes Travel visreizen.

https://cordestravel.nl/hengelsportbeurs-utrecht-winactie/

Raffie

maandag 21 oktober 2019

18 vragen

-- Oproep aan zeevissers --

Ben jij zeevisser ?
Vul deze enquête in, het zijn maar 18 vragen en duurt minder dan 5 min.

Je kunt hele mooie prijzen winnen, oa Penn hengelsets.

https://www.survio.com/survey/d/Y0P7O3O7N1V4R9O3F

Cordes Travel visreizen

zaterdag 12 oktober 2019

Film Vesteralen

Hallo allemaal,

Hier een korte prachtige film over Vesteralen !

https://vimeo.com/365987807

Raffie

zaterdag 12 oktober 2019

186cm heilbot film

Mooie film van Erik, 186cm heilbotr

https://vimeo.com/365929648

Raffie

donderdag 10 oktober 2019

Havoysund 205cm

Hallo allemaal,

Hoe sluit je nu een top seizoen af in Noorwegen ? Nou door gewoon nog even als laatste vis vh seizoen een heilbot van 205cm te vangen ! Het is op de meeste dagen prachtig weer, niet koud en een TOP visserij, 10 oktober en gewoon lekker vissen, welkom in Noorwegen.

De heilbotten van gisteren, binnen een paar uur werden er 3 heilbotten boven de 150cm gevangen, namelijk 150, 161 en 170cm.

Ze hadden voor gisteren slecht weer voorspelt, regen en windkracht 6-7 bft, dus geen plan gemaakt om ver weg te gaan, in de omgeving vh Camp, niet langer dan 15 min. varen werden er hele mooie heilbotten gevangen, Patrick ving er zelfs eentje van 205cm !

205cm heilbot op de laatste dag vh seizoen in Havoysund, wederom laten zien dat er veel en ook grote heilbotten zwemmen in Havoysund. 1e week september vingen we tijdens het Penn Havoysund Festival maar liefst 218 heilbotten !

Nu is het seizoen in Havoysund echt klaar, de groepen zijn vandaag weer naar huis en de visgidsen gaan het Camp winterklaar maken, alle boten uit het water, schoon maken en stallen voor de winter.

Een dank aan onze hoofdvisgids Douglas en Jorgen, thanks guys for taking care of our guests this season !! See you soon !

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 8 oktober 2019

Artikel

Hallo allemaal,

Een leuk artikel over Cordes Travel op Zeehengelsport.

https://www.zeehengelsport.nl/6096/achter-de-schermen-voor-het-eerst-naar-noorwegen/

Raffie

dinsdag 8 oktober 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

8 oktober en we hebben nog steeds groepen in Noorwegen, Leonard en Luc zijn aan het genieten in Havoysund, mooi weer, weinig wind en mooie vangsten. Zij hebben de hele week de visgids geboekt op de guide-boat en dat is luxe natuurlijk. Je hoeft zelf de boot niet te varen, hij houdt de boot stil, kent alle beste stekken en kan helpen als er grote vis aan boord is, een extra vismaatje dus. Ideaal en vooral erg gezellig !

De vangsten, die zijn nog steeds top !
Grootste heilbotten 152, 155 en 158cm, dikke vissen dus.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

https://cordestravel.nl/visgids-noorwegen-voor-de-hele-visreis/

Raffie

maandag 7 oktober 2019

Ahoy Hengelsport Cordes Traveldag

Hallo allemaal,

Helaas heeft Fauna Hengelsport vandaag laten weten dat zij toch maar geen deel willen/kunnen nemen aan de Cordes Traveldag.

Gelukkig was Ahoy Hengelsport Rotterdam meteen bereid om 8 februari wel te komen en hier zijn we heel blij mee natuurlijk, want het is een belangrijke dag voor veel vissers en we verwachten wederom rond de 1000 bezoekers.

Ahoy Hengelsport was dit jaar ook aanwezig als winkelier en met succes, dus 2020 is Ahoy Hengelsport weer de winkelier op de Cordes Traveldag 2020.

En zij zullen net als alle andere jaren alles weer tip top voor elkaar hebben !

Let op, aanmelden verplicht !
Zonder aanmelding via de e-mail, geen toegang !

Cordes Traveldag filmpje

Cordes Traveldag

Ahoy Hengelsport

Raffie

zondag 6 oktober 2019

Hellesoy

Bericht uit Hellesoy

Leng 125, koolvis 112 13 kilo

Albert

zondag 6 oktober 2019

Het is voorbij

Yep het is voorbij.... onze laatste groepen zijn bezig aan hun laatste dagen in A Rorbuer en Nappstraumen, tm 10-10 hebben we nog een groep in Havoysund en dan is het daar ook voorbij.

Het seizoen in Noorwegen en IJsland is weer voorbij en nu komt de winter eraan. Maar Nappstraumen en ook A Rorbuer laten nog even zien hoe je waardig een seizoen af sluit, met een paar dikke koolvissen tm 21kg, grote heilbotten tot 160cm en heel veel dikke schollen tot 58cm.

De Orkas groeten de groepen nog eens en het Noorderlicht laat zich zien en daarmee kun je dit seizoen niet mooier afsluiten. Maar hou de vangstberichten op onze website in de gaten, want ook daar steeds nieuws en andere meldingen.

Ook op visreis naar Noorwegen of IJsland ?
Cordes Travel, professioneel, eerlijk en betrouwbaar.

www.cordestravel.nl

Raffie

vrijdag 4 oktober 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

Hier het laatste of wellicht op een na laatste bericht uit Havoysund van 2019. Windkracht 8 tot 9, slecht weer en natte sneeuw en het dan toch nog voor elkaar krijgen om 103 heilbotten te vangen, waarvan 12 boten de 150cm en de grootste 170cm !! Ok, er waren ook dagen dat het weer beter was, dus dat hielp ook wel. Wat een vangsten en wat een gebied, Havoysund laat hier wederom blijken dat het een echt heilbot-paradijs is.

De sneeuw-grens ligt nu rond de 200m en zal elke week gaan dalen, daarna is het vanaf december 24u per dag donker en ligt er gemiddeld een meter sneeuw, tot mei ongeveer. Zie hier een filmpje van ons met Klaas vd Eerden gemaakt in April bij Havoysund.

https://vimeo.com/244812282

De winter staat voor de deur, maar de visgidsen zijn nog lang niet klaar, alle boten gaan uit het water, worden opgeslagen, motoren worden onderhouden, reparaties waar nodig, het Camp wordt in orde gemaakt en dan pas zijn de mannen van Nordic Sea Angling klaar.

En dan ...... is het met zijn allen, alle visgidsen, samen met Jimmy (eigenaar), Erik en Mats (monteur) naar Canada, zij gaan vissen op Steur, uiteraard via dezelfde partner als waar wij mee samen werken.
https://cordestravel.nl/vissen-op-de-fraser-river-british-columbia-canada/

Nee, Cordes Travel sis daar niet bij, is iets voor de gidsen onderling en wij zijn dit jaar al naar Panama geweest en gaan volgend jaar september weer naar Canada om op steur en wie weet zalm te vissen.

Wij gaan ons klaar maken voor de Hengelsport en Botenbeurs eind november, daarna 8 februari de Cordes Traveldag en daarna Robby Fish dagen, dus genoeg te doen.

Op terug te komen op het vangstbericht, wederom top top top accommodatie Havoysund ook als er eens meer wind is.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 4 oktober 2019

Hellesoy

Veel wind gehad, maar toch in het fjord kunnen vissen, heek, kabeljauw, leng en zelfs een haaitje.

Groet vanuit Hellesoy.

Albert

maandag 30 september 2019

Vergeet je niet aan te melden !!

Nieuw dit jaar is dat er op elk boekingsformulier staat dat men op de hoogte is dat men zich moet aan of afmelden voor de Cordes Traveldag, elk jaar moeten we verschillende keren oproepen doen om te vragen om men zich wil aanmelden vóór 31 december ivm de bestelling voor de gratis Sportvis-pakketten, vaak tot ergenis van sommige groepen.Dit jaar doen we het anders, we melden het vanaf nu in elke nieuwsbrief en plaatsen het elke maand 2x bij de vangstberichten, daarna sturen we in december 1x een e-mail en daarna gaan we de groepen niet meer "lastig" vallen.

 
Iedereen die zich vóór 31-12-19 aanmeld voor de Cordes Traveldag krijgt een gratis Sportvis-pakket t.w.v 150,- diegene die dat vergeten, niet aan dachten, te druk hebben gehad, vallen helaas buiten de boot, kortom een stukje eigen verantwoordelijkheid én men kan niet meer zeggen “wist niet dat ik me moest aanmelden” want het staat op het boekingsformulier wat iedereen heeft ondertekend.

 

Let op, je moet je aanmelden per e-mail voor de Cordes Traveldag, kom je niet, meld je dan ook even af, doe je ons een groot plezier mee.

 

Nog even voor de zekerheid, heb je op het boekingsformulier aangekruist dat “je weet dat je je moet aanmelden” is nog geen aanmelding, een aanmelding moet los via de e-mail gedaan worden.
 

Het aantal personen bij de aanmelding is niet belangrijk, dat noteren wij ter plaatse, dus een mail dat jullie naar de Cordes Traveldag willen komen is voldoende, vermeld wel even de naam vd hoofdboeker.
 

- Meer informatie over de Cordes Traveldag >>>
 

- Meer informatie over het Sportvis-pakket >>>

Raffie

maandag 30 september 2019

A Rorbuer

Het seizoen is langzaam voorbij, nog een weekje en het is gedaan, zonde want het weer is echt nog goed, voor diegene die de weerlink kent kijk maar eens volgende week, echt super weer.

De vangsten vd afgelopen dagen ?
Die zijn TOP TOP TOP, heilbot waarvan de grootste 140 en 150cm waren, kabeljauw tot 21kg en grootste koolvis was 18kg !

Pfffff wat een visserij !

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 30 september 2019

Reisverslagen

Hallo allemaal,

We hebben wéér nieuwe reisverslagen geplaatst.

https://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Raffie

zondag 29 september 2019

Nappstraumen

Hallo allemaal,

Een prachtige week in Nappstraumen, weinig wind, zie fotos en leuke vangsten, kabeljauw tot 12kg, koolvissen tussen de 80 en 100cm en dikke schollen. Enorm leuke sportvissen ! Grootste heilbot was 115cm en die zwemmen weer.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 25 september 2019

Havoysund

Ook bij Havoysund is de visserij nog steeds prima ! De heilbot heeft er ook nog steeds zin in en dat is altijd goed te zien toch ?

Havoysund is een echt heilbot-paradijs.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 25 september 2019

Nappstraumen

Hallo allemaal,

Nog steeds veel groepen onderweg, maar helaas weinig tot geen berichtjes, we hadden gehoopt dat nu er in alle huisjes sterk Wifi is en dat men geen extra kosten in het buitenland heeft voor internet, dat we dit jaar meer berichtjes zouden krijgen, maar helaas het wordt steeds minder.

Vandaag kregen we een bericht van onze visgids Martin, dat onze groep een heilbot van 181cm heeft gevangen, leuk om te weten ! De visserij is leuk, heilbotvisserij is wat lastig daar er veel kabeljauw zwemt en die pakken vaak als eerste het aas, dus ipv een heilbot aan de haak een kabeljauw.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 23 september 2019

A Rorbuer

Suc6 moet je zelf maken. Niet bij de pakken neer gaan zitten als het even tegen zit. Ervaring van de vorige jaren bleek ook nu weer goud waard. Het weer was erg ruig de eerste dagen, dan is A Rorbuer een lastige locatie. Maar mooie trip gehad. Volgen nog meer plaatjes en filmpjes!

de boten en gidsen zijn top. Niets dan lof voor Alexander en André! Hebben ook onze complimenten uitgesproken naar NSA want deze mannen werken hard 24-7. Dat mag gezegd worden. Dag 5 hebben wij tegen onze kunstaas principes in met de aasvis op Heilbot gevist met André. Was geslaagd met allemaal Heilbot aan boord

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Roel (SPRO)

maandag 23 september 2019

Reisverslag

Hallo allemaal,

Er staan weer een flink aantal nieuwe reisverslagen online, onder die van ons.

https://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Raffie

maandag 23 september 2019

Nordskot

Bericht uit nordskot
mooie accomodatie goeie vangsten grootste kabeljauw 12kg en een paar van 10kg veel koolvis van 1 tot 5kg 

mvg marc

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Marc

maandag 23 september 2019

Mooie vangsten IJsland

Ook in IJsland weer mooie vangsten, zwaarste kabeljauw 18kg.

Je ziet dat september echt prima vissen in en tegen een scherpe prijs, 1360,- pp bij 4 personen incl. vliegticket en transfer en 9 VOLLE dagen vissen !

https://cordestravel.nl/ijsland/prijzen-ijsland/

Raffie

zondag 22 september 2019

Nappstraumen

Ook bij Nappstraumen nog steeds mooie vangsten, kabeljauw, koolvis en dikke schollen, ivm wind allemaal gevangen binnen 10 min. varen vh Camp Nappstraumen.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 21 september 2019

Sudavik IJsland.
Vandaag eindelijk weer prettig visweer. De afgelopen twee dagen alleen maar harde regen, maakt het toch iets minder plezierig. Leuk gevangen waaronder een in deze periode wat minder aanwezige zeewolf en een lange, slanke kabeljauw (105cm en 11kg).

Robbert en Peter

zaterdag 21 september 2019

Nordskot

Vandaag vroeg vertrokken door het schitterende weer en verschillende koolvissen en kabeljauw gevangen. Maar nog geen heilbot. Mooi omgeving en mooie accomodatie.

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Dieter

vrijdag 20 september 2019

een jaartje niet

Hai,

Ga jij in 2020 niet op visreis, maar heb je 2021 of zelfs 2022 al wel je visreis geboekt bij Cordes Travel, of ben je al jaren via Cordes Travel op visreis geweest en sla je een jaartje over ?

Ook dan ben je welkom op de Cordes Traveldag, maar aanmelden is verplicht, dus meld je wel even aan want iedereen die komt moet zich aanmelden. Als het groepen zijn moet de hoofdboeker zich aanmelden.

We zien je dan misschien wel 8 februari in Sliedrecht ?

https://cordestravel.nl/cordes-traveldag/

Raffie

donderdag 19 september 2019

Hier bericht vanuit Vega ,
Ik lees dat t overal goed visweer is geweest .
Maar hier in Vega zijn we niet één keer in 10 dagen buiten t fjord kunnen varen.
Hier ook veel regen en zeer veel wind en dus ook hoge golven .
In t fjord is hier weinig te halen behalve wat kleine gulletjes tot 50 cm.
Helaas volgende keer beter.

Gerard

donderdag 19 september 2019

Seizoen voorbij

Hallo allemaal,

Zoals ik al vertelde in onze nieuwsbrief de zomer is nog (lang) niet voorbij, er wordt zeker nog tot eind oktober gevist, tot de boten uit het water gaan.

Havoysund gaat ook gewoon lekker door met een heleboel grote heilbotten, leuk te weten want volgend jaar hebben wij van 9 tm 17 september ons Penn Havoysund Festival 2020, geen slechte datum dus, al wisten wij dat uiteraard al.

Hier de grootste heilbotten vd afgelopen week:  115, 120, 130, 132, 140, 142, 152, 154, 165, 177, 190 en 195cm. Kijk dat zijn nog eens afmetingen waar je mee thuis kan komen. Deze groepen gingen niet zoals wij voor de aantallen, zijn gaan voor de grote heilbotten boven de meter en dat is gelukt.

Havoysund blijft een topper voor de heilbot !

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

donderdag 19 september 2019

IJsland

Vandaag prima visweer en lekker gevangen, niet de meter joekels maar wel een aardige bak vol. Daarnaast heel veel walvissen vandaag in het fjord. Uiteraard telkens aan de andere kant, dus geen fotos daarvan. Wel fotos van een bezoeker hedenmorgen, een poolvos. Liep een beetje te bietsen en totaal niet bang.

Groet, Robbert & Peter.

Robbert

woensdag 18 september 2019

Nieuwsbrief verstuurd

Hallo allemaal,

De nieuwsbrief is vandaag verstuurd, ben je wel aangemeld maar niet ontvangen ?
mail dan even !

Raffie

woensdag 18 september 2019

Aanmelden Cordes Traveldag

Nieuw dit jaar is dat er op elk boekingsformulier staat dat men op de hoogte is dat men zich moet aan of afmelden voor de Cordes Traveldag, elk jaar moeten we verschillende keren oproepen doen om te vragen om men zich wil aanmelden vóór 31 december ivm de bestelling voor de gratis Sportvis-pakketten, vaak tot ergenis van sommige groepen.
 
Dit jaar doen we het anders, we melden het vanaf nu in elke nieuwsbrief en plaatsen het elke maand 2x bij de vangstberichten, daarna sturen we in december 1x een e-mail en daarna gaan we de groepen niet meer "lastig" vallen.

 
Iedereen die zich vóór 31-12-19 aanmeld voor de Cordes Traveldag krijgt een gratis Sportvis-pakket t.w.v 150,- diegene die dat vergeten, niet aan dachten, te druk hebben gehad, vallen helaas buiten de boot, kortom een stukje eigen verantwoordelijkheid én men kan niet meer zeggen “wist niet dat ik me moest aanmelden” want het staat op het boekingsformulier wat iedereen heeft ondertekend.

 
Let op, je moet je aan of afmelden per e-mail voor de Cordes Traveldag, kom je niet, meld je dan ook even af, doe je ons een groot plezier mee.

 
Nog even voor de zekerheid, heb je op het boekingsformulier aangekruist dat “je weet dat je je moet aanmelden” is nog géén aanmelding, een aanmelding moet los via de e-mail gedaan worden.
 
Het aantal personen bij de aanmelding is niet belangrijk, dat noteren wij ter plaatse, dus een mail dat jullie naar de Cordes Traveldag willen komen is voldoende, vermeld wel even de naam vd hoofdboeker.
 
- Meer informatie over de Cordes Traveldag >>>
 
- Meer informatie over het Sportvis-pakket >>>

- De film over de Cordes Traveldag >>>

Raffie

dinsdag 17 september 2019

IJsland

Hier wat vangsten vd groep in IJsland, veel wind gehad, maar de komende dagen hopelijk beter.

Raffie

dinsdag 17 september 2019

Groepje gezocht IJsland of Noorwegen

Heren,

Een vaste klant van ons Anthonie, gaat in september 2020 voor de 8x via Cordes Travel op visreis, altijd als solo met een Festival. Nu heeft hij voor 2020 wederom het Penn Havoysund Festival geboekt, maar wil volgend jaar nog een keer op visreis, alleen onze Festivals zijn al vol.

Is er een groepje die nog een leuke gezellige goede schipper/visser zoeken en via Cordes Travel op visreis gaan ?

Wij kennen Anthonie persoonlijk en is echt een geschikte peer, iemand die hem met problemen heeft, heeft het zelf gedaan, hij is (bijna) niet kwaad te krijgen, heeft zijn materialen op orde en is altijd behulpzaam. Zoals gezegd kennen we Anthonie vd Festivals in Noorwegen, IJsland en zelfs Panama.

Wie zoekt er nog een 3e of 4e persoon bij voor naar Noorwegen of IJsland ?
Stuur eens een mailtje aan ons (Cordes Travel) met als onderwerp Anthonie, dan maken wij een selectie voor hem.

Raffie

maandag 16 september 2019

Sudavik IJsland.

Vandaag prima weer en met visgids Henri op pad geweest. We doen eigenlijk altijd, waar mogelijk, een dag met de visgids boeken. Zij weten precies wat de beste stekken zijn en hoe te vissen.
De wens was grote koolvis. Dat is gelukt. We hadden beide zo’n 5 stuks, maar we zijn kapot. Wat kunnen die beesten vechten. P-r-a-c-h-t-i-g. Daarnaast nog wat goed formaat kabeljauwen en roodbaarzen in de boot.

Robbert & Peter

Robbert

maandag 16 september 2019

A rorbuer

Vangsten in A Rorbuer zijn weer top, grote kabeljauw (20kg zwaarste), dikke heilbot en grote koolvissen, nu is de maand voor de hele grote koolvissen !

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 16 september 2019

Sudavik IJsland

En hier nog een paar fotos uit IJsland, waar de maand september erg goed is geweest !
Dus ook het laagseizoen in IJsland kan prima zijn.

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Raffie

maandag 16 september 2019

Kastneshamn

Op dit moment bij elkaar nog meer dan 250 vissers in Noorwegen en IJsland via Cordes Travel. Helaas krijgen we weinig tot geen berichten, maar is niet anders, in A Rorbuer hebben we zelfs 4 groepen in A Rorbuer, maar ook daar geen berichtjes helaas. In Nederland krijgen we altijd volop berichtjes met allerlei vragen, maar eenmaal op visreis vergeet men ons... jammer.

Arlen, Gert en Jeffry zijn op dit moment in Noorwegen Kastneshamn en plaatsen telkens een berichtje op FaceBook en taggen ons dan, dat werkt prima. Hierbij hun fotos vd afgelopen dagen in Kastneshamn.

https://cordestravel.nl/kastneshamn-jaeger-adventure-camp/

Raffie

maandag 16 september 2019

IJsland Bolungarvik

Hallo Raffie,

ik wil jullie even laten weten dat we, de groep Juriaan Vlot, een fantastische vakantie hebben gehad, veel en grote kabeljauw. De zwaarste 14,5 kg en nog een paar 10 kg plussers, ik stuur nog een paar fotos.

https://cordestravel.nl/ijsland/bolungarvik-vissen-in-ijsland/

Groep Vlot

maandag 16 september 2019

IJsland Sudavik

Beste Raffie en Linda,

Vandaag het einde van mijn verhaal alsook nog een paar foto’s. Speciaal voor jullie twee: nogmaals proficiat met de organisatie van de hele reis. Alles was net zo als verleden jaar, perfect georganiseerd!

Vrijdag 13/9/2019
Na een korte nacht, opstaan om 3 u, genieten we in ‘t hotel van een uitgebreid ontbijt.
Je hebt werkelijk de keuze tussen verschillende soorten beleg, gekookte eieren, kaas 2 soorten vers fruit.  Tomaten komkommer enfin chapeau voor ‘t ontbijt om dit uur!

Met een lekker potje koffie (Douwe Egberts) sluiten we een mooie vakantie af. We laden onze koffers en ook de vispakketten (die de hele nacht in de diepvries stonden) in de bus en we zijn op weg naar de luchthaven.

We waren vroeg en konden dus op ons gemak inchecken. Ik had online vanuit Sudavik 6 extra bagage besteld (dit is duidelijk goedkoper dan aan de balie) alsook 4 long legs zitjes in ‘t vliegtuig . En alles klopte.

We gaven de koffers af alsook onze hengelkoker en de vispakketten aan een speciale balie waar alles nog eens gecheckt werd. Maar alles was ok.

De vlucht was aangenaam en ook in Brussel konden we zowel onze koffers alsook de vispakketten recupereren. De hengelkoker kwam aan in de balie voor speciale bagage.

De auto stond in de parking en een uurtjes later waren we veilig en voldaan terug thuis.
En vanaf nu genieten we nog enkele keren per week van de heerlijke IJslandse vis!
Einde verhaal   Het verslag van een mooie reis!

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Lizie

vrijdag 13 september 2019

A Rrobuer

Hoi Raffie.

1ste dag bij aankomst in A Rorbuer zijn we gelijk naar de Moskstraumen gegaan. En dat was gelijk top, grote koolvis. We hebben daar 20 stuks gevangen. De grootste was 117cm. Maar door de grote golven niet heel lang gebleven daar.

De 2de dag zijn we een paar uurtjes op de pollak gaan vissen 15 stuks de grootste waren 80- 85 cm en makreel als aasvis voor de heilbot gevangen. (Ivm het slechte weer konden we niet naar de moskstraumen).

Vandaag  paar uurtjes gevist met makreel op de heilbot, helaas geen succes. We moesten de moskstraumen in de ochtend oversteken en voor 11uur terugkeren ivm met eb, dus veel uren kun je niet maken.

Morgen gaan we kijken of we daar de hele dag kunnen blijven en dan om 18.00 uur terug te keren. Tijdens eb is het te gevaarlijk om de moskstraumen over te steken. Alles wat je hier vangt is groot! Onze doel is een grote heilbot vangen en we kijken morgen wat de dag gaat brengen. Al met al top geregeld hier en visgidsen,locatie, accommodatie en de vissen uiteraard. Je hoort van ons groeten Robert

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Robert

vrijdag 13 september 2019

IJsland

En hier nog wat fotos van John (Ahoy Hengelsport) vanuit Bolungarvik IJsland. Zij hebben een topweek gehad, John wil snel nog eens terug !

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Raffie

vrijdag 13 september 2019

Groep Kastneshamn

Hier wat fotos van een groep in Kastneshamn, hun 1e visdag !

https://cordestravel.nl/kastneshamn-jaeger-adventure-camp/

Raffie

vrijdag 13 september 2019

Groep Nappstraumen

Hier nog wat fotos vd groep Nederlanders in Nappstraumen.
Ook zij hebben een leuke week gehad ondanks het slechte weer.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 13 september 2019

2 plaatsen vrij Havoysund 2020

Hallo allemaal,

We hebben nog 2 plaatsen vrij voor 2 vrienden of 2 solo-vissers voor het Penn Havoysund Festival 2020 van 9 tm 17 september 2020.

Interesse, zie hier alle prijzen en meer informatie:

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 13 september 2019

Nappstraumen

En uiteraard ook bij Nappstraumen mooie vangsten !
Veel vissers denken dat alleen mei en juni goed zijn in Noorwegen, nou volg de berichten en oordeel zelf, tm oktober en zelfs november is de visserij gewoon TOP !

Hier weer de grootste vangsten van Nappstraumen, schollen tot 53cm, heilbotten tot 140cm, kabeljauwen tot 15kg en koolvissen tot 12kg.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 13 september 2019

Havoysund

Havoysund was top, voor wie onze berichten heeft gevolgd kon zien dat wij tijdens ons Penn Havoysund Festival tussen 28-08 en 05-09 enorm veel heilbotten gevangen, we vingen met de hele groep 218 heilbotten.

De week na ons was ook prima en is weer leuk om te zien, want volgend jaar gaan we van 9 tm 17 september, dus dat is een leuk vooruitzicht. Ook nu hadden we weer Nederlandse groepen in Havoysund.

Afgelopen week dus weer mooie heilbotten waarbij de grootste 170cm, dikke koolvis, kabeljauw tot 12kg en een hele dikke grote zeeduivel van 25kg !!

Havoysund een absolute topper !

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 13 september 2019

Vesteralen

Hallo allemaal,

Vesteralen gaat ook weer top, mooie vangsten van heilbot, koolvis en kabeljauw zijn standaard, minder standaard zijn de vangsten op heel diep water, er werd gevist tussen de 400 en 700m met deze vissen als resultaat, dit is voor vissers die nog eens een soort er bij willen vangen.

Draakvis, lom en groenlandse heilbot.

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 12 september 2019

Sudavik IJsland

Dag 8
Maandag 9 sep 19
Dit wordt mij dag! Ik werd uitgenodigd door de mannen om een tripje op zee te maken om walvissen te spotten. Tot nu toe had ik altijd geweigerd omdat ik zeeziek wordt.
De wind was goed, dus wij weg. Het bootje, met mijn man als kapitein voer naar “visplaats” nr 6 en zolang de motor draaide, geen probleem. Na een uurtje varen dacht ik dat mijn “zeeziek zijn “ over was! Op de visplaats  aangekomen, motor uit en vissen maar. Het duurde exact 3 minuten en de eerste had al beet. Leuk, toffe ervaring.
Maar..... ongeveer een kwartiertje later, begon het...  ik werd zeeziek en ik verzeker je dat doet geen deugd. De mannen hadden medelijden met me en we gingen terug huiswaarts. De stroming was heel sterk. Ze heb, dan halverwege nogmaals geprobeerd om te vissen. Maar helaas, geen beet.
Ik was in ieder geval blij weer met mijn twee voeten op de grond te staan en mijn zeeziekste was direct over.
Deze dag dus niet goed voor de vissers, geen vis. Vanuit ons appartement zagen we de windmeter die dan ook op 7 stond! (Geen wonder dat ik ziek was). Moraal van de zaak: als je denkt zeeziek te worden: neem een pilletje!

Dag 9
Dinsdag 10 sep
Na het ontbijt stapten de mannen terug in hun bootje en gingen weer op “visuitstap”.
Ik bleef gezellig in mijn appartementje, ik moest niet naar de winkel, ik had nog alles in voorraad  om een lekkere maaltijd te bereiden. Nog maar eens lam, net omdat ‘t zo lekker is. In de namiddag bezocht ik het “polar vos” museum, gelegen in ons dorpje Sudavik. Interessant! En men ziet ook twee levende polar vosjes, buiten in een ren.
Ondertussen waren ook de mannen aangekomen in ‘t haventje en brachten 2 grote vissen mee. Vis werd gefileerd en dit zou op ‘t staan, de volgende dag.

Dag 10
Woensdag 11 sep 19
Vandaag opruimdag, zowel voor mij als voor de vissers. Zij zijn nog een laatste keer uitgevaren, vingen een halve bak vis. Daarna werd de boot gekuist, de vis afgegeven en getankt. Het is goed geweest.
Daarna kregen we nog een uitnodiging om het visfabriekje te bezichtigen. In dit fabriekje werken een 10-tal mensen. Hier wordt vis gedroogd. Verschillende procedures worden gebruikt om een 3-tal soorten vis te drogen. De zeewolf, schelvis en kabeljauw; het is naar zeggen het tweede grootste fabriekje van Ijsland. De uitvoerig meestal voor de Scandinavische landen. Zeer interessant.

Dag 11
Donderdag 12 sep 19
We zitten in de bus, om 8 u vertrokken in Sadavik; het laden van de bus, onze koffers en de bestelde vispakketten werden, zorgvuldig in het ruim van de bus gestouwd. De vispakketten zien er goed uit. Toch anders verpakt dan verleden jaar.  Ik denk beter.
(Vorig jaar kleine diepvrieskoffertjes samen gepakt in een grote Ikea zak, nu één grote diepvrieskoffer per pakket van 20 kilo).
We zijn nu 2 uur onderweg. Seffens is er een halte voorzien, koffietje, soepje, sigaretje enz;. dan verder richting Reykjavik. Het hotel waar we logeren is hetzelfde als verleden jaar. En dat was goed.
Verstuurd vanaf mijn iPad

Lizie

woensdag 11 september 2019

Festivals 2022 bekend

Hallo allemaal,

Geloof het of niet maar we kregen aanvragen voor de datums vd Festivals (groepsreizen) in 2022, mijn god dat is wel heel ver weg. Maar goed, als men interesse heeft, geen probleem. Even gebeld met de visgidsen, maanstand en getijde bekeken, mailtje naar de weergoden en verzoek ingediend voor weinig wind en toen kwamen we op deze datums:

Hierbij de datums voor de Penn Festivals 2022, om het makkelijk te maken, ook nog maar even de andere jaren erbij.

2020
05-05-20 tm 13-05-20 - Penn Nappstraumen Festival
02-06-20 tm 10-06-20 - Penn Nappstraumen Festival
09-09-20 tm 17-09-20 - Penn Havoysund Festival

2021
25-05-21 tm 02-06-21 - Penn Nappstraumen Festival
15-06-21 tm 23-06-21 - Penn Nappstraumen Festival
15-09-21 tm 23-09-21 - Penn Havoysund Festival

2022
10-05-22 tm 18-05-22 - Penn Nappstraumen Festival
07-06-22 tm 15-06-22 - Penn Nappstraumen Festival
06-09-22 tm 14-09-22 - Penn Havoysund Festival

Meer informatie over de Festivals:
https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/
 

Raffie

dinsdag 10 september 2019

Nieuwsbrief


Volgende week komt er weer een nieuwsbrief, krijg jij de nieuwsbrief niet ?

Meld je dan hier aan:  https://signup.ymlp.com/xgewwumjgmgj

Boordevol met informatie die vaak alleen via de nieuwsbrief vermeld wordt.

Raffie

dinsdag 10 september 2019

PDF informatie brochure

Hallo medevissers,

Alle groepen die bij Cordes Travel hebben geboekt kunnen via hun hoofdboeker een PDF krijgen met maar liefst 60 paginas met informatie hoe te vissen in Noorwegen en IJsland.

Informatie over stekken, materialen, doodaas, dieptemeter, GPS, technieken, kunstaas, onderlijnen, voorslagen, vis meenemen, vissoorten, tips, trucs, vissen op heilbot, kabeljauw en koolvis enz enz enz. 60 paginas boordevol waardevolle informatie over het vissen in Noorwegen die je visreis tot een nog groter succes kunnen maken. De PDF over IJsland is iets kleiner daar je daar minder soorten vis vangt, maar ook deze PDF over IJsland is meer dan waardevol om eens door te lezen.

Elk jaar passen we deze PDF aan, dus ook als je al vaker in Noorwegen of IJsland bent geweest is het altijd leuk om eens door te lezen en de tips eruit te halen.

Maaaaaaaaar heel veel hoofdboekers geven hun medereizigers deze PDF niet of vragen hem zelf niet eens aan. Wij merken steeds vaker dat heel veel vissers niets af weten van dit prachtige boekwerk, ook op de Cordes Travel horen we vaak, informatie-brochure, PDF hu ?? nee weet ik niets van.

Heb jij deze informatie-brochure nog niet gehad, vraag je hoofdboeker eens !!
Deze PDF kan de hoofdboeker aanvragen via de e-mail en wordt dan via de e-mail verstuurd, wij sturen deze niet automatisch door.

Raffie

dinsdag 10 september 2019

11e heilbot boven de 2m

Yep daar is ie dan, de 11e heilbot boven de 2m bij A Rorbuer ! Nergens worden er zoveel grote heilbotten gevangen als bij A Rorbuer ! Wat een visgebied, wat een vangsten, dikke kabeljauw, grote pollak, mega koolvissen en enorme heilbotten !

Niets voor niets is dit samen met Havoysund en Nappstraumen de meest geboekte accommodatie op dit moment. Volop 2021 al aan het boeken voor deze toppers...

Sommige vissers worden wel eens een beetje boos, en roepen dat wij niemand kunnen dwingen om 2 jaar voor vertrek te boeken, maar dat doen we ook niet, we geven het alleen aan. Er zijn nu eenmaal groepen die dit wel doen en ook kunnen en het is onze taak iedereen op de hoogte te brengen hoe de boekingen gaan. Maar er zijn ook wel eens annuleringen, dus gewoon altijd even aanvragen, dan zien we snel wat er nog vrij is.

Vandaag gaan we ook de eerste boekingen voor Roan, Nordskot, Efjord, Kastneshamn, Loppa, Mikkelvik en Lenangen invoeren voor 2021.

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 8 september 2019

IJsland

Dag 1
Maandag 2 sep 19
Met ons vieren vertrokken we vanuit Zaventem met het vliegtuig naar Keflavik IJsland.
De vlucht was op tijd en we kwamen ook tijdig aan alsook onze koffers een viskoker. Ondertussen hadden we nog enkele koffers gezien met een “Cordes label” en maakten we kennis met nog enkele Nederlanders die ook kwamen vissen in Sudavik.
In de luchthaven hebben we even moeten wachten op de koffers, maar ondertussen werd de voorraad drank ingekocht.

Aan de uitgang stond “Elsie” ons op te wachten en wees ons de bus aan. De 6 uur durende busreis, lijkt lang maar het gaat allemaal vlug voorbij. Ongeveer halverwege wordt er gestopt en heeft men de mogelijkheid om iets te eten, te drinken, in te kopen en een toiletbezoek. Elsie maakt tijdens de busreis gebruik om alle administratie en de nodige papieren in te vullen. Daarna is het nog een dikke 2 uur rijden en dan komen we aan in Sudavik. De logementen worden toegewezen en ondertussen is het toch al middernacht.
Er wordt afgesproken dat de “vissers” ‘s anderendaags om 9 u in de haven moeten zijn. Toewijzing en uitleg over de boten, gegeven door de visgids .

Dag 2
Dinsdag 3 sep 19
‘s Morgens om 9 uur aan de haven. De visgids geeft uitleg, in ’t Engels, Duits , Frans, over de boten, het vissen, de visplaatsen enz….en daarna is het aan de kapiteins en de vissers om het grote werk te leveren….. nl vis vangen.
Onze mannen waren verleden jaar al hier en kenden de zogenaamde visplaatsen. Ze kwamen dan ook tevreden terug rond 16 uur en hadden toch een kist vol met vis.
Het leven aan boord , ken ik dus niet, maar de mannen vertellen dat ze zich moeten aanmelden en ook afmelden als ze gedaan hebben en de haven binnenvaren. Alles is dus mooi gecontroleerd.
Onderweg maken ze kennis met walvissen, die in de omgeving rondzwemmen.
Ik daarentegen, ga niet mee vissen maar zorg voor een lekkere maaltijd als de vissers binnenkomen.
De enige levende wezens die ik zie zijn: schapen……
Inkopen doe ik met de auto, die inbegrepen is in de reis. De eerste winkel is op 17 km rijden. Bonus, vergelijkbaar met “Aldi”. De andere winkel , 3 km verderop, in het centrum van Isafjordur heet Netto.
De openingsuren verschillen van bij ons: 11u tot 19u soms ook 10u tot 18u.
Wie houdt van vleeswaren(Charcuterie, kaas enz…) is het aangeraden van dit mee te nemen vanuit je thuisland. De prijzen hiervoor zijn erg pittig.
Het enige “restaurant” in Sudavik is momenteel gesloten, wordt verkocht, dus er is geen gelegenheid om iets te eten direct in het dorpje zelf.
Na een heerlijke maaltijd, nog een pintje drinken en vertellen over de “vangst” vallen de mannen tevreden en voldaan in hun bed.

Dag 3
4 sep 19
Na een stevig ontbijt, de boterhammen en de soep voor ’s middags in de tas, vertrekken de mannen weer naar hun bootje. Eerst en vooral moeten ze nu de vis lossen ( de gevangen vis blijft op de boot liggen in kisten vol met ijs tot ’s anderendaags). En eventueel het bootje tanken.
Ik zie ze varen vanuit mijn woning, die nu direct aan de straat ligt met uitzicht op de zee. Vorig jaar hadden we een huisje, heel comfortabel, met alles erin en eraan, een beetje hoger gelegen in ’t dorp. Dit jaar logeren we in het zogenaamde “blauwe huis” en hebben een appartement met drie slaapkamers. Ook weer alles erop en eraan. Voldoende, en mooi keukenmateriaal, afwasmachine, oven, kookplaat, microwave, koffieapparaat, waterkoker, mixer…. Eigenlijk alles.
Badkamer is in orde, groot genoeg, met inloopdouche. Handdoeken en beddenlinnen zeer verzorgd ter onzer beschikking.
Kan luchtje scheppen op ’t balkon en vandaar alle bootjes zien vertrekken en terugkomen.
Mannen komen terug weer rond 16 u en hadden weer goed gevangen.

Dag 4
5 sep 19
Na een goede nachtrust beginnen de mannen weer aan hun dagelijkse opdracht: vis vangen. Naar gelang de plaats waar ze vis willen vangen, varen ze toch anderhalf tot 2 uur vooraleer ze ter plaatse zijn. Dan is ‘t : alle lijnen los en….. vangen maar!
Met een grote smile op hun gezicht kwamen ze in de namiddag terug. Harry had de grootste…… vis gevangen: een kabeljauw van 16,5kg! Dat doet dus het moraal wel eventjes oppeppen hé.
Toch kwamen nu ook de eerste verschijnselen van het heffen, draaien enz naar boven: Pijn in de armen……
Na een goede nachtrust is dit ’s morgens weer voorbij en beginnen ze met volle moed aan de volgende “visdag”.
Ik, ondertussen heb al verschillende lekkere maaltijden bereid met lokale ingrediënten. En samen met verhalen schrijven, de krant lezen, programma’s van thuis en mijn favoriete serie bekijken krijg de dag gemakkelijk om. Dank zij de Wifi. Ook mijn toebedeeld autootje doet het goed.
Als tevreden mensen sluiten we weer de dag af, maar deze keer met minder prettig nieuws voor de vissers: morgen is er storm op komst, dus: niet vissen!! Eén geluk, de Belgen hebben gewonnen met de voetbal. Nederland trouwens ook!

Dag 6
7 sep 19
En ja vandaag lezen we op ’t bord wind: S 5 en dit loopt gedurende de hele morgen tot 11. Dus storm op zee en we zien als maar meer witte kopjes op het water verschijnen.
Na een uitgebreid ontbijt, de krant lezen, FB nieuws, mails met de thuishaven, is het alweer tijd voor een apero. De wind blijft maar blazen, het regent, het is echt grijs en grauw. Nochtans de temperatuur stijgt tot 16 gr. Dit is raar hé. Dus niet koud.
In de namiddag, allemaal de auto in een “sightseeing”. We reden naar Isafjordur en van daaruit naar Bolungarvik. Hier in dit dorp kan men ook komen vissen met “cordes travel”. Het voordeel hiervan is dat men direct een uitgang naar de zee heeft en zo toch enkele uurtjes bootreis uitspaart. We spraken twee mensen aan, die in de buurt van de bootjes waren en….. het waren Belgen. Deze mensen waren ook zeer tevreden over hun logement, de accommodatie enz…dus weer goeie punten voor “Cordes Travel”!
Dit is ook het haventje waar de vis verwerkt wordt.
We reden nog eens 30 km de andere kant uit, door de tunnel richting Sudureyri. De tunnel is een grijze grauwe bedoening, één baanvak met verschillende “uitwijkplaatsen “ als er tegenverkeer komt.
Maar kom je uit de tunnel heb je een adembenemend zicht over een grote vallei…. De moeite waard.
Ondertussen is de wind volledig weg, de temperatuur nog 14 gr en hopen dat het morgen weer “visweer” is.
Deze avond een beetje televisie kijken, de zenders zijn beperkt (een paar Duitse kanalen, een paar Franse en veel IJslandse of andere talen).
Goede nacht.

Lizie

zondag 8 september 2019

Koolvis in IJsland

Hallo allemaal,

Op dit maar liefst 9 groepen in IJsland.... maar ja jullie weten het he, berichtjes komen er nauwelijks. Hier dan toch weer 2 leuke fotos vanuit IJsland.

De vangsten zijn goed...

Op dit moment trouwens ook John Jagt van Ahoy Hengelsport, hij is op dit moment in Bolungarvik.

Raffie

zondag 8 september 2019

Hillestad Hennes

Hillestad Hennes.

Gisteren 7 september.
Eindelijk na verschillende dagen regen en sterke wind was het moment aangebroken om er op te trekken. Na meer dan een uur uitvaren tot een stuk voorbij Melbu, beleefden we een schitterende visdag. De kabeljauw had er zoveel zin in als wij zelf. Ook de grote koolvissen en enkele schelvissen waren van de partij. Dit was dubbel genieten na het lange wachten op beter weer. Enkele arenden hebben ons een tijdje gezelschap gehouden. Moe maar voldaan na enkele uurtjes fileren, wat opfrissen en een lekkere whisky trekken we naar bed.
Voor ons mag er zo nog wel een dagje bijkomen.
Groetjes
Jos, Cie en René

https://cordestravel.nl/hillestad-hennes-vesteralen/

Jos

vrijdag 6 september 2019

IJsland Bolungarvik

John Jagt van Ahoy Hengelsport is op dit moment met een par vismaten in IJsland Bolungarvik en hebben het heel goed naar hun zin ! John heeft zelfs al 2 heilbotten gevangen en dat is in IJsland heel speciaal !!

https://www.ahoywinkelonline.nl/

https://cordestravel.nl/ijsland/bolungarvik-vissen-in-ijsland/

Raffie

woensdag 4 september 2019

218 heilbotten

Hallo allemaal,

Het Penn Havoysund Festival is voorbij en het was een groot succes, er zijn maar liefst 218 heilbotten gevangen, ja je leest het goed 218 heilbotten !!!! De grootste was 157cm en dat is een flinke heilbot.

38 sportvissers uit NL en België, in een grote groep in on ze accommodatie in Havoysund in noord Noorwegen. Het was GEEN heilbot festival, dus werd er ook veel op kabeljauw gevist en ook niet alle groepen waren op jacht naar een grote heilbot, anders was de grootste groter geweest en hadden we wellicht nog meer heilbotten gevangen.

We wilde met zijn allen een leuke week met verschillende soorten visserij hebben en dat is gelukt, 50% vd groepen was voor het eerst in Noorwegen en dan met zijn allen zoveel heilbotten vangen en dan niet te vergeten dat Linda en ik 2 dagen niet gevist hebben (veel werk bij Cordes Travel). Vergeet ook niet dat er veel missers zijn geweest en men niet de hele week gericht op heilbot heeft gevist, anders hadden we er misschien wel 300 gevangen.

218 heilbotten wat een aantallen en dat vang niet zomaar en niet overal, wel bij een Cordes Travel TOP accommodatie !! Met TOP visgidsen en TOP boten.

Om het een beetje spannende te maken was er een leuke wedstrijd, gewoon voor de lol, men kon een prachtige Penn hengel met molen winnen en een exclusieve trofee die men mee naar huis mag nemen.

De uitslag:
1e plaats voor Gerrit Kleine met een heilbot van 157cm
2e plaats voor Anthonie van Ojik met een heilbot van 154cm
3e plaats voor Jan van Oers met een heilbot van 131cm

Allemaal van harte gefeliciteerd !!

Wil je ook eens naar Havoysund, kijk dan eens hier:
https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Wij bedanken alle vissers die mee waren, bedankt voor de gezelligheid en de meeste groepen zien we volgend jaar weer terug.

Raffie

woensdag 4 september 2019

IJsland

1e dag gevist in sudavik.
Weer is fantastisch, rond de 10 graden veel zon en weinig wind.
Vandaag op de verre stekken kabeljauw schelvis en roodbaars gevangen.
Nog niet de hele “grote” maar die komen gegarandeerd nog.
Wel een mooie heilbot van 105cm.

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Eric

woensdag 4 september 2019

Penn Havoysund Festival 5e visdag

Hallo allemaal,

Gisteren de 5e visdag tijdens het Penn Havoysund Festival 2019. In de ochtend veel regen, maar na 13:00 droog en volle zon... prima visweer dus. Veel groepen kozen voor het vissen op kabeljauw waardoor de heilbotvangsten gisteren minder waren, gisteren zijn er maar 14 heilbotten gevangen, waarvan de grootste 122cm. 

Veel vissers kiezen voor aantallen heilbotten en er wordt niet echt gejaagd op de echt grote jongens.

De sfeer is goed, elke dag naar buiten, dus niemand heeft iets te klagen. Op dit moment staat de teller op 175 heilbotten !!!!

Vandaag de laatste dag.... om 16:00 moet iedereen binnen zijn en zal vanavond bekend worden wie de grootste vis vd week heeft gevangen.

Wil jij volgend jaar ook mee ?
15 tm 22 september...
We hebben nog plaats voor 2 solo heren en we hebben nog 1 huisje voor 4 personen vrij.

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

maandag 2 september 2019

Penn Havoysund Festival 4e visdag

hallo allemaal,

Gisteren weer een leuke dag vh Penn Havoysund Festival 2019. Gisteren een dag zonder wind en geen zon, eigenlijk een topdag om ver te gaan op zoek naar de grote heilbotten. Maar ook werd er goed kabeljauw gevangen.

Gisteren zijn er 47 heilbotten gevangen, waarvan Gerrit de grootste had van 157cm, goed gedaan top !! In totaal zijn er nu al 161 heilbotten gevangen, dat is echt top ! Anthonie ving nog een heilbot van 152cm. Maar goed onze accommodatie is dan ook een absolute topper, geen twijfel mogelijk.

Nog 2 dagen te gaan !

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

maandag 2 september 2019

Penn Havoysund Festival 3e visdag

Hallo allemaal,

Gisteren een volle dag zon, dus veel vissers hebben een lekker kleurtje gekregen. Visserij was helaas een stuk minder, baby-baai waar we eerder 70 heilbotten vingen was nu stil, volgens mij maar een stuk of 10, in totaal zijn er 18 gevangen, dus dat maakt het totaal vh aantal heilbotten op dit moment op 114 stuks.

Verder zijn er nog een aantal dikke roodbaarzen gevangen en een flink aantal kabeljauwen rond de meter, 1 boot had er 50.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 31 augustus 2019

Penn Havoysund Festival 2e visdag

Hallo allemaal,

2e dag Penn Havoysund Festival noord Noorwegen !!

Wat een dag, eentje met gouden randje … redelijk rustig weer en met 6 naar de baby baai, een baai wat verder weg, waar veel kleinere heilbotten zwemmen, je vangt hier geen 2m monsters maar als je een beetje geluk hebt en bij Cordes Travel hebt geboekt (geintje) dan kun je flinke aantallen vangen zoals vandaag dus…. er zijn maar liefst, schik niet vandaag (zaterdag) 76 heilbotten gevangen, waarvan de grootste 142cm was.

Kijk dat is nog eens leuk en allemaal niet dieper dan een 35m, de meeste rond de 20m diepte en bijna allemaal gevangen op de Sandeels !

Pfff wat een dag, je snapt dat iedereen met een grote grijns rondloopt hier, Penn Havoysund Festival 2019 is NU al geslaagd en is pas de 2e dag.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 31 augustus 2019

Nordskot

Gisteren goede dag om te vissen qua weer.
Vele dikke kabeljauw en drie heilbotten. Super actie!

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Martin

vrijdag 30 augustus 2019

Penn Havoysund Festival 1e visdag

Hallo allemaal,
 
Zo… dat was de eerste dag Penn Havoysund Festival 2019, het 4e en laatste Festival van 2019 voor ons, de volgende is weer in mei 2020.
 
De reis verliep prima, geen vertragingen, stakingen of koffers die kwijt waren, ze hebben alleen de wieltjes van mijn hengelkoker gestolen, eraf gedraaid in Oslo. 
 
Gisteren kwamen we rond 15:15 aan in Havoysund, alle tijd om boodschappen te doen en materialen in orde te maken. Onderweg trouwens nog heel wat rendieren gezien, zelfs op maar 2m vd auto. Om 17:30 bijeenkomst met informatie over de visserij, de boten de huisjes en uiteraard veiligheid op het water. Aansluitend een buffet met vis en lasagna en daarna ging de viswinkel nog open voor wat materialen.
 
Vandaag (vrijdag) de 1e dag vissen en met succes, 20 heilbotten !! Hans ving de grootste van 144cm, Henriette 133cm verder hadden we nog 131 en 114cm als de 4 grootste heilbotten vd dag.
 
Het is een gezellige groep, in totaal 12 boten met 38 vissers, een aantal boten zijn met 2 personen. Ook deze week drie dames, uiteraard Linda, maar ook aanwezig Katty die al eerder mee naar Panama was en nu op de heilbot jaagt en eerste keer Noorwegen-gangster Henriette met haar man Henk, samen vingen zij 4 heilbotten op de boot.
 
Tijdens dit Festival zijn Linda en ik er uiteraard de hele dag bij, maar er zijn ook 3 TOP TOP visgidsen aanwezig, elke dag varen zij mee met een andere groep (gratis) om te helpen met raad, daad en advies over materialen, stekken en technieken. 2x 4u een visgids geheel grati aan boord, ideaal. Douglas (bekend vd Cordes Traveldag) Johan Mikkelsen en Jorgen, allemaal heel veel jaar ervaring in dit visgebied.
 
Het weer….. gisteren warmmmmmmm 22gr en volle zon, wel veel wind. Vandaag eerst volle zon en 21gr daarna rond 14:00 regen, minder wind en 12 graden… dus begonnen warm en daarna koud en regen….. welkom in Noorwegen.
 
Nu is het 22:30 en ga ik lekker slapen, morgen vroeg weer op….

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/
 

Raffie

woensdag 28 augustus 2019

25.8kg zeeduivel

Bijna 26kg zeeduivel, wat een monster !! Wederom een mega vangst bij A Rorbuer !! Inmiddels al 10 heilbotten boven de 2m, dikke kabeljauwen en grote koolvissen en nu dan 25.8kg zeeduivel !!

Pfffff wat een monster, maar een enorme delicatesse die in de winkel 50,- de kilo kost.

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 26 augustus 2019

Havoysund

Weer mooie vangsten in Havoysund en het seizoen is nog lang niet ten einde..... laatste groep gaat daar eind oktober nog naar toe en dat kan prima. Wind kun je elke week hebben, dus dat maakt niet uit.

Grootste heilbot vd afgelopen dag was 156cm en dikste kabeljauw 14kg.

Woensdag vliegen wij met bijna 40 man naar Havoysund, we hebben er zin in en het weer ziet er niet slecht uit...

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 25 augustus 2019

Nappstraumen huisjes

Hallo allemaal,

Hier de nieuwste fotos vd huisjes in Nappstraumen. In elk huisje 4 slaapkamers, 2x toilet, 1x douche en een groot balkon met een geweldig uitzicht.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 25 augustus 2019

Huisje 1 met 3 slaapkamers in Nappstraumen

Hallo allemaal,

Veel vissers die al eerder in Nappstraumen zijn geweest denken nog dat we die kleine oudere huisjes verhuren, maar dat is niet zo. Op Nappstraumen hebben we nu 7 nieuwe huizen met 6 huisjes met 4 slaapkamers en 1 huisje met 3 slaapkamers. Alle huisjes zijn in 2018 nieuw gebouwd en zijn echt top !

- Nieuwe huisjes 3 of 4 slaapkamers
- Gratis visgids voor 1 dag aan boord
- Hele week visgids aanwezig.
- Hengel en warmtepakken verhuur
- Viswinkeltje aanwezig
- Droogruimte voor de pakken
- Grote 23.5ft boten met 150pk
- 5 min. vh vliegveld.
- Geen huurauto nodig.
- Veel stekken niet verder dan 15/20  min. varen.

Hier ga je vissen op oa, grote schollen tot wel 60cm op 3 min. varen vd accommodatie, grote koolvissen, heel vaak rond de meter, kabeljauw en natuurlijk heilbot.

Top Top accommodatie !!
Is alles top ? Nee helaas niet, want men moet méér dan 1 jaar voor vertrek boeken, want deze topper wordt al vroeg geboekt, we zijn nu al 2021 aan het boeken.

Hier wat fotos van huisje 1 met 3 slaapkamers.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 25 augustus 2019

Nordskot

Nou, dag 1 zit er op! Super weertje, mooie vissen gevangen! Kabeljauw, makreel en koolvis. Daarnaast bruinvis gezien, zeearend en gisteren onderweg nog veel elanden. Wat een mooi land, genieten met volle teugen. Morgen even het slechte weer goed doorkomen in het fjord.

Martin

zaterdag 24 augustus 2019

Nappstraumen

In Nappstraumen mooie vangsten, ook hier weer droomvissen voor de vissers. We merken dat de toppers goed lopen, volop boekingen voor 2020 en zelfs al 2021. Ook veel groepen die helaas te laat zijn.

Ook weer Orcas naast de boot en een zeearend die een visje komt bietsen.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 24 augustus 2019

Vesteralen Leng

Ook bij Vesteralen een top visserij, kabeljauwen boven de 20kg, heilbot, leng van 158cm en verder heel veel mooie vangsten en mooi weer !!

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zaterdag 24 augustus 2019

Havoysund

Het gaat lekker in Havoysund mooi weer, wind is prima te doen en leuke vangsten. Meer dan 30 heilbotten waarvan 3 stuks rond de 180cm !!

Donderdag zijn wij met een grote groep in Havoysund, 12 boten en veel plezier tijdens het Penn Havoysund Festival 2019. Voor volgend jaar 9 tm 17 september 2020 hebben we nog 2 huisjes vrij en is er nog plaats voor solo-vissers.

In 2021 gaan we van 15 tm 23 september.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 23 augustus 2019

Renovatie Colijnsplaat

Hallo allemaal,

Zoals jullie weten zijn we vorig jaar juli verhuist naar Colijnsplaat in het mooie Zeeland aan de Zeelandbrug en op 10 minuutjes rijden van Goes. Lopen we naar het einde vd straat (200m) staan we meteen aan de Oosterschelde, dus aan het water, genieten of niet ?

Colijnsplaat een gezellig klein Zeeuws dorp met maar 1600 inwoners en daar hebben wij een woonboerderij gekocht, 4 panden naast elkaar die we gebruiken als garage, opslag, kantoor én woonhuis, alles bij elkaar én veel p-plaats voor onze gasten/klanten/bezoekers. Dus de 4 panden op de foto zijn allemaal van ons, het zwarte gebouw met de ramen is ons kantoor.

De garage is uit 1888, het huis uit 1905 en het kantoor uit 1898, kortom een oude tante... maar zij kan er nu weer jaren tegenaan en we zullen dit mooie pand koesteren en veel liefde geven.

Inmiddels wonen we alweer meer dan een jaar in Colijnsplaat en hebben het hier enorm naar ons zin. Maar we hebben ook hard gewerkt afgelopen jaar, we hebben de hele bovenverdieping aangepakt, de tuin in orde gemaakt en afgelopen 2 weken zijn Nancy en Peter Christaens van >Christiaens Renovatie< bezig geweest met de buitengevel, houtwerk, muren renoveren en zelf hebben we het potdeksel geschilderd. Peter is fanatiek visser en tevens jaren vaste klant bij Cordes Travel.

We hebben allemaal hard gewerkt en het is echt prachtig geworden een plaatje in het dorp waar iedereen ons ook komt complimenteren, zelfs de gemeente is langs geweest om te kijken en de wethouder zei dat het een aanwinst voor het dorp was, kortom iedereen is vol lof.

Wil je langskomen, voor koffie, informatie over een visreis, maak even een afspraak, mede omdat we hier ook privé wonen en omdat we ook niet altijd thuis zijn, want met mooi weer nemen we lunchpauze aan het water. Dus doe ons een plezier en kom alleen langs op afspraak of bel even voordien.

Linda en Raffie Cordes

Raffie & Linda

donderdag 22 augustus 2019

Efjord

Berichtje vanuit Noorwegen Efjord Sjohus.

Hier goed weer. Volop vangst. Zeer diverse soorten. Van makreel,koolvis,een enkele pollack naar volop kabeljauw van boven de meter. Ook een zeeduivel gevangen met de hengel komt denk ik niet zo vaak voor. Gewicht 6,5kg. Twee heilbotten van resp. 85 en 100cm gevangen. De grootste kabeljauw was 133cm en woog 20,5 kg. Gevangen met de Penn battle11 5000 op de hengel rampage11 pilk light.

Groeten Aart en Emiel Middelkoop

https://cordestravel.nl/noord-noorwegen-zuid/efjord-vissen-in-noord-noorwegen/

Aart

dinsdag 20 augustus 2019

Nieuwe fotos A Rorbuer

Hallo allemaal,

Hier allemaal nieuwe fotos van A Rorbuer, het beste visgebied van Noorwegen, volgens kenners, onze medewerkers Nanno en Robert, experts en onze visgidsen, maar goed lees eens door deze vangstberichten en oordeel zelf.

Niets voor niets krijgen we nu al boekingen voor 2021 A Rorbuer en Nappstraumen.

A Rorbuer is een klein visserdorp met echte oude vissershuisjes, enorm gezellig en een machtige vloot met 23.5ft boten met een 150pk motor. Ook hier is er elke dag een visgids aanwezig die gratis 1 dag met je op pad gaat.

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

dinsdag 20 augustus 2019

Havoysund fotos

Hallo allemaal,

Hier een aantal fotos vd gerenoveerde huisjes bij Havoysund, deze hebben een flinke upgrade gehad en zien er weer fris uit.

Kijk bij de fotos op de website voor alle fotos.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 20 augustus 2019

Accommodatie Havoysund

Hallo allemaal,

Hier een goed beeld vd accommodatie Havoysund. Voor die vissers die er al eens geweest zijn, kunnen zien dat de huisjes een flinke upgrade hebben gehad.

https://vimeo.com/354822536

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 20 augustus 2019

Nappstraumen

Fotos zeggen meer dan woorden....
Prachtige vangsten bij Nappstraumen !

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 20 augustus 2019

heilbot en 23kg kabeljauw Havoysund

Ook bij Havoysund nog steeds mooie vangsten en die zullen zeker nog tot oktober doorgaan. Havoysund, A Rorbuer, Nappstraumen en Vesteralen zijn de absolute toppers.

Volgende week hebben we daar weer het jaarlijkse Penn Havoysund Festival, met maar liefst 12 boten, alles volgeboekt. Altijd weer gezellig en deze keer zelfs 6 groepen die er al eerder zijn geweest.

De vangsten zijn weer top, 23kg kabeljauw als zwaarste en grootste heilbot 180cm... tja daar doe je het voor toch ?

Elke groep krijgt gratis een visgids aan boord en we hebben de beste visgidsen van Noorwegen weer ter plaatse. Jorgen, Douglas en Johan Mikkelsen zullen onze groepen helpen met tips, trucs en adviezen en gaan samen met onze gasten jagen op de mooiste vissen.

Uiteraard is er een leuke kleine wedstrijd voor de fun, de vissers die de 3 grootste vissen vangen winnen een Penn hengel en molen en een prachtige exclusieve trofee.

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/ 

Raffie

dinsdag 20 augustus 2019

A Rorbuer

Hallo allemaal,

De vangsten in A Rorbuer blijven top, de Lofoten blijft een mooie stabiele visserij geven. Ook nu weer topvangsten, flink aantal heilbotten, waarvan de grootste 176cm en verschillende dikke kabeljauwen rond de 20kg !!

Niet voor niets dat we nu al aan het boeken zijn voor 2021 !
A Rorbuer is TOP !!

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 18 augustus 2019

2 weken visgids aan boord

Hallo allemaal,

Lees hier ons reisverslag, wij hebben 2 weken de visgids geboekt bij Havoysund.

https://cordestravel.nl/visreis-naar-havoysund-2019-hugo/

Hugo

vrijdag 16 augustus 2019

Havoysund

Yep daar zijn ze weer de vangsten vd laatste dagen van Havoysund, net zoals altijd de grootste vissen, die kleinere worden er natuurlijk ook volop gevangen. Prachtige vangsten en ook grote, de grootste was 160cm !

Bij deze accommodatie komt je rond 15:00 aan, de supermarkt is 300m lopen, ontbijt is elke dag inclusief, je krijgt 1 dag gratis een visgids aan boord, je kunt er hengels en warmtepakken huren en er is een ruimte om je pakken de drogen, kortom alles TOP !

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 12 augustus 2019

9 en 10

Yep daar zijn ze.... de 9 en 10e heilbot boven de 2m bij A Rorbuer, dit jaar dus maar liefst 10 heilbotten boven de 2m bij de top-accommodatie op de A Rorbuer in de Lofoten.

210 en 225cm heilbotten en uiteraard zwemmen ze weer !

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 12 augustus 2019

Nappstraumen

Ook in Nappstraumen nog steeds hele mooie vangsten, kabeljauw, heilbot, koolvis, schol en zeeduivel en allemaal op niet verder dan 30 min. varen, soms zelfs maar 5 min.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 11 augustus 2019

Veel heilbot bij Havoysund

De heilbot-visserij bij Havoysund is waanzinnig de afgelopen weken. 31-07 em 01-08 waren daar de wereldkampioenschappen heilbot vissen in Havoysund met zeer strenge regels én ZONDER NATUURLIJK aas, dus alleen aan pilkers en kunstaas, men mag géén aas gebruiken. Dus die vissers die niet geloven in kunstaas, hier zie je dat zelfs de WK heilbotvissen met kunstaas is.

Verder moeten alle heilbotten weer vrij gelaten worden, dus Catch and Release (C&R). Heilbot boven de 150cm mag niet in de boot.

Onze visgidsen eindigde op de 3e plaats, met 22cm verschil op de 1e plaats, dus goed gedaan. Teams uit de hele wereld deden hier aan mee.

Maar er werden echt heel veel heilbotten gevangen en dat is natuurlijk leuk voor ons, daar wij vanaf 29-08 ook ons eigen Penn Havoysund Festival hebben met ook weer een kleine wedstrijd voor de langste vis, dus zoals altijd een heilbot. Je kan dan een Penn molen + hengel en een mooie unieke exclusieve Trofee winnen, een wedstrijd voor de eer.

Elke Penn Festival heeft een wedstrijd, geen 10.000 euro aan prijzen, maar gewoon leuk en voor de eer.

Meer informatie over deze Festivals, zie hier>>>

Leuk om te melden is dat 1 boot in 2 dagen 67 heilbotten had gevangen, met kunstaas !! Kortom volop heilbotten bij Havoysund, met het juiste kunstaas, juiste materialen, juiste lijn en een beetje geluk, dan komt dat wel goed met die heilbot binnenkort. In ons Festival zijn Linda en ik er bij en 3 visgidsen, die 3e zijn geëindigd.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 11 augustus 2019

Risoysundet

Prachtige vangsten bij Risoysundet !

https://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

zondag 11 augustus 2019

Nieuwe reisverslagen

Hallo allemaal,

We hebben weer een nieuw reisverslag geplaatst.

https://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Raffie

vrijdag 9 augustus 2019

Lenangen 14 juni tot 21 juni
Toplocatie

Alain ,Nick,Geert en Christophe

vrijdag 9 augustus 2019

IJsland

Hallo allemaal,

Hier mijn reisverslag van IJsland: 

https://cordestravel.nl/visreis-naar-ijsland-sudavik-2019-kuiper/

Nardus

donderdag 8 augustus 2019

Filmpje Nappstraumen

Een leuke film met hele mooie beelden van Willem en Kenyon die mee waren tijdens het Penn Nappstraumen Festival in mei.

https://vimeo.com/352641243

Raffie

zaterdag 3 augustus 2019

Eerste keer naar Noorwegen ?

Voor de eerste keer naar Noorwegen ?
Wat kost het ?
Waar moet ik heen ?
Vliegen of rijden ?
Welk huisje ?
Welk gebied ?

https://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-een-visreis-boeken/

Raffie

zaterdag 3 augustus 2019

A en Napp

De vangsten bij A Rorbuer en Nappstraumen gaan gewoon lekker door, prachtige vissen daar op de Lofoten ! Wie zegt dat augustus slecht is ?

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zaterdag 3 augustus 2019

Havoysund

Ook bij Havoysund weer heel veel mooie heilbotten !
Gaat weer lekker daar....

Grootste waren, 150, 170, 188 en 203cm.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 3 augustus 2019

Risoysundet

Weer prachtige vangsten bij Risoysundet, zeewolf, roodbaars, heilbot, kabeljauw, schelvis, schol en vele andere soorten vis.

https://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

donderdag 1 augustus 2019

31 juli 2019

Efjord Sjohus . Haai gevangen van 120 cm en circa 20 kilo. Volgens ons een Haringhaai.

Dick Toevank

donderdag 1 augustus 2019

IJsland Sudavik

Beste Raffie en Linda

Wij hebben na het vorig verslag nog mooie vangsten gehad .
Vele mooie kabeljauwen -zeewolf -grote schelvis -roodbaars -en wat kleine koolvis .
Deze vangsten zijn in het fjord gedaan daar het door een stevige wind op open zee  te riskant was.

Maar in het fjord is prima vis te vangen .
Tijdens het vissen werden wij bezocht door een aantal walvissen en dan ga je echt je hengel neerzetten en genieten van dit prachtige natuur verschijnsel.
IJsland is echt de moeite waard en de leus : ijsland dat is HET,

Is echt de waarheid
Groeten van de Kuiper club wij hebben genoten !

Kuiper

donderdag 1 augustus 2019

Koffer kwijt ?

Helaas wordt de kans steeds groter dat een koffer kwijt raakt, het viel mee tot nu toe, maar iedereen heeft de problemen op Schiphol wel gevolgd, 40.000 koffers vertraagd.

Dagelijks komen er 33.000 koffers in problemen, raken kwijt of zijn vertraagd.

Wat kun je zelf doen ?

https://cordestravel.nl/koffer-kwijt/

Raffie

woensdag 31 juli 2019

Nappstraumen

Mooi weer en leuke vangsten in Nappstraumen, mooie koolvissen tot 12kg, kabeljauw tot 15kg en heilbot grootste 145cm

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 30 juli 2019

209cm heilbot A Rorbuer

209cm heilbot A Rorbuer Heilbotten de afgelopen dagen, 161, 164, 176, 181 en 209cm !!
De 8e heilbot over de 2m bij A Rorbuer en ALLE heilbotten zwemmen weer !

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

dinsdag 30 juli 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

Weer mooie berichten uit Havoysund heel veel mooie grote heilbotten, waarvan de grootste 203cm was, mooie weer en goede vangsten, het is weer top in Havoysund.

28 augustus vertrekken we met een grote groep naar Havoysund voor het Penn Havoysund Festival 2019, wederom alle huisjes en 12 boten volgeboekt.

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

dinsdag 30 juli 2019

IJsland Sudavik

Beste Raffie en Linda

Zaterdag 27 juli was de wind wat stevig en de stroming ook sterker .
Dus moeite om de pilkers op de grond te houden .
Maar we vingen toch nog wat mooie vissen .
Daar we door elkaar werden geschut en het vissen moeilijker ging zijn we huiswaarts gegaan .
Afgesproken om morgen zondag 28 juli naar  open zee te gaan omdat het weer goed zou zijn .
Nou we gingen maar hoe verder het fjord uit hoe hoger de golven werden .
Gestopt op plek 7  diepte 35 meter .
Visssen  wat een teleurstelling na 1 uur wat kleine gulletjes gevangen .
Nu overleg wat te doen .
Teruggaan of ff zoeken ,Besloten om ff te zoeken en naar de wat diepere gedeelte te stoppen en te vissen op 60 meter .
Ja ze werden wat groter en tussen de 70 en 80 meter was het raak.
Mooie kabeljauwen van rond de meter gaf ons mooie sportvisserij.
Na een paar uur op deze stek gevist te hebben en de bak gevuld van de boot zijn we moe en voldaan naar de haven gegaan .
Wat een geweldige visdag .
Groet van de Kuipjes club

Nardus

maandag 29 juli 2019

Google

Beste vissers,

Wie van jullie heeft een google account en boekt via ons zijn visreizen ?

Mail mij even:  info@cordestravel.nl

Raffie

zondag 28 juli 2019

Roan Sjofiske

Hier nog een berichtje uit Roan Sjofiske voordat we morgen weer gaan rijden.  Tien mooie dagen zitten er helaas weer op. Prachtig weer gehad en maar 1 dag dat er te veel wind stond om naar buiten te gaan. Redelijk wat kabeljauw gevangen al was de grootste maar 15 pond. Gerard had vandaag zijn eerste heilbot al was die  maar 60 cm groot. Ikzelf had vrijdag een heilbot. Roan Sjofske, een prima accomodatie met zeer gastvrije eigenaars. "Op" naar volgend jaar!!

https://cordestravel.nl/roan-sjofiske/

Leo

zondag 28 juli 2019

23.8kg kabeljauw


Dikke kabeljauw bij Vesteralen, 23.88kg en 131cm lang !

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Erik

zondag 28 juli 2019

Nappstraumen

Beste raffie.


Even een berichtje over de vangsten in nappstraumen.
Eerst dag was super echt niet normaal goed weer goede gids en niet normaal zoveel vis.... Minstens 15 meter vissen.... kabeljauw 112cm koolvis 109 waren de grootste. Laatste uurtje met de gids zouden we even aasvisjes vangen zodat hij ons even kon laten zien hoe we moeten vissen met de anti twist rig. Nou we hebben een uur staan sleuren koolvissen die niet kleiner waren als 60cm en heel veel die de 90cm en groter haalde..... Geen aasvis kunnen vangen!
2e dag naar A rorbeur was erg leuk om mee te maken alleen hebben we zelf geen heilbot weten te vangen ikzelf had een aanbeet maar zetten niet door (de koolvis zat wel onder de tandafdrukken) me broer had er een aan en zijn we een half uur mee bezig geweest waarna de lijn brak..... En me vader verloor er ook een.... Geen geluk helaas.
Vandaag veel wind we konden niet ver naar buiten net als andere boten en de vangsten waren aanzienlijk minder. Evengoed nog erg veel vis gevangen alleen een stukje kleiner.
Aankomende dagen helaas erg veel wind voorspeld maar we gaan er het beste van maken en we blijven achter de heilbotten aangaan!
Je hoort nog van me.


Groetjes


Niels van Lieshout

Niels

zaterdag 27 juli 2019

Eindelijk

Hallo allemaal,

Hier dan eindelijk ons reisverslag van september 2018, pfff ik moest me schamen....

Maar goed beter laat dan nooit toch ?

https://cordestravel.nl/penn-havoysund-festival-2018-raffie/

Raffie

zaterdag 27 juli 2019

IJsland Sudavik

Beste Raffie en Linda

Vandaag vrijdag 26 juli wilden wij kuiper club naar de stekken op open zee .
In de haven was het windstil en we zeiden tegen de gids Henry we gaan naar open zee.
Hij zei dat het eigenlijk te ruw zou zijn dus besloten we om naar stek 2 te gaan daar wij goede resultaten daar hadden geboekt.

Daar vingen we in een paar uur tijd mooie kabeljauwen en toen de visserij wat terug liep gingen we de vis zoeken op een wat dieper gedeelte .

We vonden de vis op een diepte van de 85 meter.
Het was een ware happening van allemaal kabeljauw van tegen of over de meter
En gewichten van 7. a  9  kilo .
Ook nog een heilbot 4 kilo en wat mooi Zeewolf er tussen door .

En dat allemaal in het fjord .

Nu wachten op de dag dat we naar open zee kunnen .
Maar vissen in het fjord is prima en uitstekend .
Wat een fantastische visserij is het hier .
IJsland dat is het 😊😊😊

Nardus

vrijdag 26 juli 2019

IJsland

Beste Raffie en Linda,

Op maandag 22 juli vertrokken naar IJsland Sudavik. Na een goed verlopen reis en een uitleg van gebruik boten en visgebied door de gids zijn wij de kuipjes op dinsdag 23 juli aan het vissen gegaan.

Het eerste uurtje was de vangst matig totdat wij na wat zoeken op stek 2 de kabeljauw gevonden hadden en  de ene na de andere kabeljauw van tegen de meter in de boot kwam. Ook vingen tot ons vreugde een paar mooie grote zeewolven.

Tevreden en moe gingen wij terug naar ons huisje. Een prima huisje voorzien van alle gemakken .
Woensdag 24 juli hadden wij een dag gepland met de visgids Henry om in overleg op koolvis te gaan vissen. Helaas ontstond er een probleem en moest de vistrip op koolvis gestaakt worden en gingen wij middags op eigen gelegenheid weer op de kabeljauw.

Ook vonden wij ze weer op stek 2 en hadden wij weer een verschrikkelijk goede vis middag .
Vandaag Donderdag 25 was de wind nog best wel fors en bleven we de stekken in het fjord bezoeken .

Toch weer was de vis op stek 2 volop aanwezig en daar hebben we de dag vertoefd en de kist gevuld met kabeljauw.
Hier nog wat fotos van de kuipjes en tot het volgende verslag
Groet van ons allen 👍

Nardus

donderdag 25 juli 2019

Geen schadevergoeding

Steeds vaker krijgen de klanten geen geld terug...

https://www.travmagazine.nl/geen-compensatie-voor-gestrande-passagiers/?utm_source=email&utm_medium=measuremail&utm_campaign=UA-96011056-1

Raffie

donderdag 25 juli 2019

Roan

Hallo thuisfront.
Hier een berichtje vanuit Roan Sjofiske
 We hebben prachtig weer en weinig wind. Kunnen elke dag naar "buiten". Veel vis, maar klein naar noorse begrippen.
Heel veel koolvis van 60 - 70 cm. Kabeljauw van 3 tot 6 kg. Mooie leng en pollak. Helaas nog geen echte kneiters.
Maar we hebben nog een paar dagen...
Groeten Gerard, Wim en Leo

Leo

woensdag 24 juli 2019

Vesteralen

Ook bij Vesteralen prachtige kabeljauw vangsten !!

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

woensdag 24 juli 2019

Aanmelden Cordes Traveldag

Hallo allemaal,

Wist je dat je je nu al kunt opgeven voor de Cordes Traveldag ?

Stuur een mail en meld je aan, aantal personen is niet belangrijk, noteren we ter plaatse.

https://cordestravel.nl/cordes-traveldag/

Raffie

woensdag 24 juli 2019

Nappstraumen

Ook bij Nappstraumen mooie vangsten, af en toe een heilbot, mooie koolvis en kabeljauw, zwaarste 19kg !

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 23 juli 2019

225cm heilbot

En weeeeeeer een grote heilbot bij A rorbuer, deze keer 225cm !! De 7e 2m+ heilbot bij A Rorbuer dit jaar. En het blijkt dat de Nederlandse en Belgische vissers dit toch wel heel leuk vinden die grote vissen bij Nappstraumen en A Rorbuer want de boekingen lopen storm voor 2020 en 2021 ! Leuk hoor....

Raffie

dinsdag 23 juli 2019

203cm heilbot Havoysund

Mooi weer, zonnetje en weinig wind en.... weer een hele grote heilbot, deze keer 203cm ! In totaal in 4 dagen 90 heilbotten gevangen, waarvan de grootste 156, 164, 171, 180 en 203cm !

Wauwwwwww

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 22 juli 2019

204cm A Rorbuer

Hallo allemaal,

Weeeeeeeer een 2m + heilbot bij A Rorbuer, de 6 heilbot van 2019 boven de 2m ! Deze was 204cm en zwemt uiteraard weer.

Maar er werden er meer gevangen, de grootste waren 136, 145, 147, 157, 167 en 191cm en natuurlijk die 204cm, grote heilbotten toch ?

A Rorbuer grote koolvissen en grote heilbotten !!

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 22 juli 2019

Havoysund

Wat een vangsten !!
Havoysund gaat echt lekker.... prachtig weer, 0 wind, zon en mooie vangsten !

Heilbot tot 185cm, kabeljauw tot 19kg en wederom hele mooie witte Vleet, die door veel mensen gezien wordt als Stekelrog, waar het ook familie van is hoor. Visgids Erik en Jorgen zijn gericht gaan vissen op Vleet, dat is een verre stek en op 300m diep, dus zij gebruiken de Penn Fathom 2 speed.

Deze witte Vleet wordt niet zo heel zwaar, wel lang ivm zijn staart natuurlijk, de zwaarste was net geen 11kg.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 19 juli 2019

A Rorbuer

Hai Raffie en Linda,

Kort verslag vanuit Å Rorbuer ... gewoon fantastisch.. de omgeving wist ik al..de huisjes, organisatie, gids... het vissen op zich..gewoon af! Deze morgen op heilbot geprobeerd.. geen succes.was enorm veel stroming.

Daarna gaan spelen op de koolvis...was fenomenaal.ene drift na de andere met continu kromme hengels... ikzelf een 1m05,1m03 en dikke 90cm... daarna nog een meter +... was mega! Eerst eten in leuke restau hier en daarna terug het water op voor de heilbot.we geven niet op!!

Note,vandaag een nieuwe 2.04 en 1.47m heilbot van een andere groep..

keep you posted!
Grtz Greg

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Gregory

woensdag 17 juli 2019

Vleet

Hallo allemaal,

Hele speciale vangsten bij Havoysund men heeft namelijk witte Vleet gevangen, zwaarste 11.25kg dat is maar 200gr verwijderd vh Noorse record.

Deze vleten heeft men op 300m diepte gevangen met visgids Erik aan boord.
Deze groep gezellige Belgen heeft de hele week de visgids aan boord:
https://cordestravel.nl/visgids-noorwegen-voor-de-hele-visreis/

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 16 juli 2019

Havoysund

Wat een visserij in Havoysund, gewoon TOP, alle boten vangen heilbot en zelfs iets heel speciaals, later vandaag of morgen maken we dit bekend.

Erik, bekend vd Cordes Traveldag en visgids voor Nordic Sea Angling in alle Camps, had een topdag met 10 heilbotten in de boot, op een verre stek. De 4 grootste waren 151, 155, 171 en 192cm !! Alle 10 heilbotten zwemmen weer !

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 15 juli 2019

Havoysund

Op een zonnige mooi dag heeft antoon Verlinden voor eerst een halibut van 135 cm gevangen, het was een krachtige ervaring, de vrienden Hugo en Marc waren eveneens opgezet, Cordes travel heeft deze reis verzorgd.
Grt. Antoon Verlinden.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Antoon

maandag 15 juli 2019

Vesteralen

Ook bij Vesteralen weer mooie vangsten, wel veel wind, maar toch leuke visserij.

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 15 juli 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

Mooie vangsten in Havoysund, flink aantal heilbotten tot 160cm en prachtige kabeljauw tot 16kg !

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 13 juli 2019

238cm heilbot

— 238cm heilbot A Rorbuer Lofoten —
 
De 5e heilbot over 2m bij A Rorbuer en deze keer was de heilbot 238cm !! Gevangen bij een groep waar visgids Alexander ook aanwezig was, gelukkig maar want dit is niet een heilbot die je zomaar even onthaakt. Great job Alexander !

238cm wat een monster !!! Gevangen op een dode koolvis en maar 15 min. varen van ons Camp A Rorbuer.
 
Het is trouwens niet de grootste heilbot die bij onze Camps gevangen zijn, 246cm was de grootste, daarna 242cm en nu deze van 238cm met een geschat gewicht van 188kg volgens de heilbot-tabel.
 
Wil je ook eens naar onze accommodatie A Rorbuer op het zuidelijkste puntje vd Lofoten, wees er dan minimaal 12-14 maanden voor vertrek bij, we hebben zelfs al boekingen voor 2021.
 
https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

vrijdag 12 juli 2019

210cm heilbot Nappstraumen

210cm heilbot bij Nappstraumen op nog geen 10 minuten varen vanaf Nappstraumen. Wat een monster, wat een beest en wat een kracht !! 210cm met een geschat gewicht van 125kg volgens de heilbot-tabel.

Ook hier wordt de vis niet binnen de boot getrokken en wordt deze netjes onthaakt en weer vrij gelaten en zo hoort het.

Op dit moment is de visserij helemaal top bij Nappstraumen, grote koolvissen, dikke kabeljauw tot 19kg, schollen tussen de 50 en 58cm en natuurlijk die mooie heilbotten !

Wil je ook naar deze top-accommodaties, zorg dat je er 12-14 maanden voor vertrek bij bent, soms zelfs nog eerder want we hebben al boekingen voor 2021.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 12 juli 2019

199cm heilbot Havoysund

Prachtige vangsten bij Havoysund de afgelopen dagen, waaronder een dikke heilbot van 199cm !! Maar ook dikke roodbaars, grote kabeljauw en een paar hele mooie 15+kg koolvissen.

28-08 vertrekken we naar Havoysund, daar hebben we het hele Camp volgeboekt met Nederlandse en Belgische vissers, maar liefst 12 boten gaan op jacht naar de mooiste vissen rondom Havoysund.

Penn Havoysund Festival is altijd weer een groot succes en is ook dit jaar weer helemaal volgeboekt, ons 4e en laatste Penn Festival van dit jaar.

Linda en ik zijn er uiteraard bij maar ook 2 of 3 visgidsen die bij elke groep 1 dag gratis aan boord gaan, topvisgidsen die je alles kunnen en willen leren, mits je er voor open staat natuurlijk.

Met een beetje geluk gaan we ook het Noorderlicht zien, vorig jaar hadden we elke dag het Noorderlicht.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

donderdag 11 juli 2019

Leon

Hier nog een paar laatste fotos van de groep van Leon, eerste keer Noorwegen en dan meteen naar een top-accommodatie Vesteralen en dan dikke kabeljauw, grote heilbot en dikke koolvis vangen !
Uiteraard weer bij Cordes Travel !

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 11 juli 2019

Risoysundet

Ook bij Risoysundet weer hele mooie vangsten !

https://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

donderdag 11 juli 2019

195 en 205cm heilbot

Het is alweer de 4e heilbot over de 2 meter bij A Rorbuer ! Die van 195 telt dus niet mee en is dus ook een monster, kun ja nagaan hoeveel grote monster heilbotten er hier gevangen worden dit jaar.

De 1e foto is van de 195cm heilbot en de 2e foto is vd 205cm heilbot, gefeliciteerd Oliver en Felix !!

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 11 juli 2019

11000 boete

11.000,- euro boete Noorwegen

Afgelopen dagen zijn er aan 2 groepen in Noorwegen boetes uitgedeeld voor 11.000,- euro !!! De ene groep had 200kg vis te veel bij en moest 8000,- boete betalen en de andere groep 3000,- boete zij hadden 80kg teveel vis bij. Daar komt bij dat beide groepen nu geregistreerd staan als personen die crimineel zijn en illegaal handelen, zij staan nu in alle Schengen landen geregistreerd.

Noorwegen maakt zich grote zorgen, want na het invoeren vd nieuwe regels en de hogere boetes is er méér vis in beslag genomen dan vorig jaar rond deze tijd, dus er wordt nog meer vis gesmokkeld of de controles zijn beter geworden. Noorwegen is druk aan het overleggen want nu te doen, er komen dus wéér nieuwe regels, boetes en er gaat weer het een en ander veranderen in de toekomst.

Andere zorg die Noorwegen nu heeft is dat 90% vd in beslag genomen vis alleen de "haasjes/ruggen" vd vis zijn, de vissers nemen alleen de allerbeste stukken mee en gooien de rest weg, zo haalt men uit een 20kg kabeljauw 2kg filet en gooit de rest vaak weg, ook dat gaan ze nu bekijken. Ook de visgidsen en ook wij zien steeds vaker dat men bijvoorbeeld 130kg vis fileert en dan 80kg (4 personen) mee naar huis neemt, ze maken 2 stapels met goede vis en redelijke vis, als ze genoeg hebben nemen ze alleen het beste mee en laten ze de rest liggen.

Onze visgidsen moeten bijna wekelijks 5-6 bakken vol met ingevroren vis dumpen in zee, vis die men niet heeft meegenomen. Jammer hoor want de vissers maken het zichzelf steeds moeilijker en de Noren beginnen steeds meer te balen van al die vissers die zich niet aan de regels houden. Net zoals dagelijks in het leven, de grootste groep moet boeten voor de kleine misstanden van een klein deel vd groepen.

Ik hoop dat ze een landverbod invoeren en 20.000 euro boete, inbeslagname van auto, vis en vismaterialen, er moet toch wel iets op te vinden zijn dat vissers zich wél aan de regels gaan houden ?

Raffie

dinsdag 9 juli 2019

IJsland Sudavik

Gister goed gevangen vandaag nog meer hele grote dikke ook gister orka,s gezien die aan het jagen waren in een rondje zwemmend heel indrukwekkend

gr klaas en marja akkerman

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Klaas en Marja

maandag 8 juli 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

Net als elk jaar krijgen we weer mailtjes van groepen die via ons geboekt hebben en vragen waarom we geen berichten plaatsen van andere accommodaties... 

Mijn antwoord... ik zou heel heel graag berichten van andere groepen plaatsen, maar er stuurt bijna niemand meer een berichtje in. Ondanks dat je nu heel heel Europa hetzelfde betaald voor internet als in NL en België op je telefoon, in elk huisje Wifi is, heel veel vissers op Facebook, Instagram en internet actief zijn, worden er geen berichtjes gestuurd. Het leuke is wel dat ook die groepen die vragen waarom er geen berichten komen van hun accommodatie, zelf tijdens hun visreis ook niets insturen. 

Vorige week hadden we in Noorwegen 289 vissers op het water via Cordes Travel, maar helaas geen berichtjes, ondanks dat we dit echt heel vaak vragen. 

Dus beste vissers, de reden dat we geen berichten van andere huisjes laten zien is om het simpele feit dat we deze niet krijgen, alles wat we ontvangen plaatsen we ook.

Terug naar het bericht uit Havoysund waar de groepen het ook weer goed naar hun zin hebben, grote kabeljauw, grote heilbotten en weinig wind...

Grootste heilbotten 188cm, zwaarste kabeljauw 19kg. De komende dagen ziet het weer er goed uit, dus wellicht nog meer topvangsten uit Havoysund.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 8 juli 2019

A Rorbuer

Wederom dikke vangsten in A Rorbuer !!
In 3 dagen tijd ving men enorm veel heilbotten hier de grootste:  106, 120, 125, 130, 134, 136, 143, 152, 164, 177 en 182cm !!!!

Wat een vangsten !!

Alle heilbotten zwemmen weer en geen enkele heilbot boven de 130cm is aan boord geweest !

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 7 juli 2019

IJsland Sudavik

Vandaag dikke mik gevangen op stek 5 en 6 en eind van de dag bij het tunneltje het was zakken en hangen

gr klaas en marja akkerman

Klaas en Marja

zaterdag 6 juli 2019

Vesteralen

Goedemorgen Raffie!

Hier alles goed, zeer goed zelfs vannacht met de gids er op uit gegaan naar open zee. Fantastisch! Grote Leng, koolvis, en kabeljauw, de grootse kabeljauw 19 kilo dus dik tevreden.

Groeten van ons!

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Leon

zaterdag 6 juli 2019

Penn Festivals 2020 en 2021

Hallo allemaal,

Hier de datums voor de Penn Festivals 2020 en 2021, wij noemen het Festivals, maar je kunt zo ook groepsreizen noemen.

Linda en ik (Raffie) begeleiden deze hele visreis en ter plaatse staan er ook nog eens 3 visgidsen klaar om iedereen elke dag te helpen, ook zij gaan een hele dag met elke groep gratis mee.

We reizen vanuit Amsterdam met het vliegtuig naar Noorwegen, geen lange busreis dus én elke groep heeft zijn eigen huisje en eigen boot, er komen dus geen vreemde in je huisje of op de boot.

Verder zijn er die week alleen maar Nederlanders en Belgen aanwezig en er is een leuke wedstrijd voor de langste vis.

Meer info over deze festivals zie je >>hier<<

-- 2020 --
5 tm 13 mei 2020 - Penn Nappstraumen Festival (2 huisjes vrij)
2 tm 10 juni 2020 - Penn Nappstraumen Festival (volgeboekt)
9 tm 17 september 2020 - Penn Havoysund Festival (4 huisjes vrij)

-- 2021 --
25 mei tm 2 juni 2021 - Penn Nappstraumen Festival (4 huisjes vrij)
16 tm 23 juni 2021 - Penn Nappstraumen Festival (3 huisjes vrij)
15 tm 23 september 2021 - Penn Havoysund Festival (7 huisjes vrij)

Wees dus op tijd met boeken als je mee wilt !

Raffie

zaterdag 6 juli 2019

Nappstraumen

Hallo,

Hier nog een paar fotos van afgelopen week, prachtige vangsten in Nappstraumen !

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 6 juli 2019

191cm heilbot

191cm heilbot Havoysund !

28 augustus vertrekken we naar Havoysund voor het Penn Havoysund Festival 2019, er zijn 11 boten geboekt en hebben eventueel nog 1 boot over. Hier de vangsten vd afgelopen 1,5 week, grote heilbotten, mooie koolvissen, dikke kabeljauwen, schar en schol ! Een flink aantal heilbotten boven de 150cm waarvan de grootste 191cm !

Nog maar een paar weken en dan gaan we op pad naar Havoysund !

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

donderdag 4 juli 2019

A Rorbuer deel 1

Hallo allemaal,

Pffff we krijgen zoveel fotos binnen dat ik het bijna niet kan bijhouden, TOP TOP dus, we zijn er erg blij mee, dus ga zo door.

Hier fotos uit A Rorbuer, het zuidelijkste puntje van de Lofoten, prachtig visgebied en volgens ons en vele visgidsen de beste visstek van heel Noorwegen, nergens vang je regelmatig zoveel grote vissen als bij A Rorbuer ?

Hier weer hele mooie vangsten, dikke koolvissen, vette kabeljauw en grote heilbot, grootste vd week was 180cm en allemaal zwemmen ze weer.

We hebben vd week ook fotos van heilbotten gekregen aan een touw en op de steiger, allemaal boven de 130cm. Wij plaatsen geen fotos van dode heilbotten boven de 130cm, dat is omdat we niet willen promoten dat sommige vissers de heilbot alleen dood maken voor de foto. Wij adviseren heilbotten boven de 130cm niet aan boord te trekken, ze breken hun rug, heilbotten zijn pas boven de 120cm paairijp, dus juist die groep boven de 120/130cm zorgt voor het nageslacht.

Maar goed dit even ter zijde...

Kortom weer hele mooie vangsten van de afgelopen dagen, top top top ! Zoveel fotos dat we onder dit bericht nog wat fotos hebben geplaatst vd afgelopen dagen.

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 4 juli 2019

A Rorbuer deel 2

En hier nog een paar fotos die in het bericht hier boven niet meer konden.

A Rorbuer is echt een topper en volgens heel veel vissers, Cordes Travel medewerkers, experts, collegas en visgidsen, het beste visgebied in Noorwegen.

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

woensdag 3 juli 2019

Reisverslag

Hallo allemaal,

Ons reisverslag staat online, lees hier onze avonturen in Nappstraumen.

https://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

groetjes Harry

Harry

woensdag 3 juli 2019

Kastneshamn

Mooie vangsten vanuit van onze groep uit België in Kastneshamn, grote heilbotten tot wel 150cm lang.

https://cordestravel.nl/kastneshamn-jaeger-adventure-camp/

Raffie

dinsdag 2 juli 2019

Nappstraumen

De heren uit Volendam en Amsterdam hebben weer een leuke week gehad in Nappstraumen, helaas veel wind en soms regen. Maar in het kanaal en als ze maar even naar buiten konden, mooie vangsten, dus ondanks de wind en zeker niet elke dag naar buiten kunnen, toch een hele mooie visserij in Nappstraumen.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 2 juli 2019

Mijn reisverslag

Hallo allemaal,

Hier alvast ons reisverslag van het Penn Nappstraumen Festival juni, we zijn nog bezig met het verslag van oktober en mei, komt goed...

https://cordestravel.nl/penn-nappstraumen-festival-juni-2019-raffie/

Raffie

maandag 1 juli 2019

Mijn reisverslag

Hallo allemaal,

Hier mijn reisverslag van mijn eerste keer Noorwegen.

https://cordestravel.nl/visreis-noorwegen-2019-ed-stoop/

Groetjes Ed Stoop (Vis TV)

Ed Stoop

maandag 1 juli 2019

IJsland Sudavik

Gisteren en vandaag erg veel wind. Gisteren gevaren en braaf onze bak
kabeljauw vol gevist en een grote koolvis naast een berg kleine koolvissen
als aas. Spelende walvissen pal bij de boot klappend met hun staart op het
water en gedag zwaaien met de vinnen. Maar door draaiende harde winden een
erg onstuimig fjord met golfen van alle kanten en een zeegang van meer dan
1,5 meter. Leuk om je aas op en neer te bewegen maar verder uiteraard
hinderlijk. Dus maar doorgevist in het kleine fjord voor de deur en dat
was prima.

Vandaag maar een halve dag gepland omdat om 1700 uur alles opgeruimd en
schoongemaakt moet zijn. En omdat iedereen het wel mooi geweest vond zijn
alle boten binnen gebleven en ging iedereen aan de schoonmaak van de boten
en het eigen vismateriaal zodat alles weer zonder zout thuis meteen
opgeborgen kan worden.

In de middag in de haven wel op platvis gevist en die botten moeten daar
drie hoog liggen. Vijf seconden geen aanbeet krijgen is onmogelijk en na
twee uur waren we door ons aas heen en hoeveel botten? Ik weet het niet ik
ben na 25 gestopt met tellen. En overigens een mooie maat, in Nederland
zou je er trots op zijn. Ook nog drie knorhaantjes gevangen vanmiddag.

De visgids vertelde dat van de vier visplaatsen hier in de regio alleen
Sudavik alle dagen heeft gevist als ik vandaag, vrijwillig niet uitvaren
want het kon wel, niet meereken. Bolungarvík kende afgelopen 7 dagen twee
uitval dagen en de andere twee visplaatsen aan de zuidkant zijn 5 van de 7
dagen niet uitgevaren vanwege de wind. We hebben dus weer de juiste plek
gekozen.

Vanavond hoorden wij de eindstand en totaal hadden wij met twee vissers
een goede twee ton gevangen waarvan alleen al 1631 kilo kabeljauw. We
hadden 10 koolvissen van meer dan 1 meter de grootste 115 cem en die maat
gold ook voor de grootste kabeljauw. Totaal 17 vissen gevangen van meer
dan een meter. De armspieren mogen nu weer even rusten en dat hebben ze
verdiend.

Guus

zondag 30 juni 2019

Havoysund

Ik heb net weer een flink aantal vangstberichten op onze website geplaatst, grote kabeljauw, grote koolvissen en prachtige heilbotten.

Maar we zijn nog niet klaar, ik heb weer een heleboel berichten en verslagen staan, maar die doe ik morgen wel, voor vandaag gaan we stoppen, om 07:00 begonnen, dus nu genoeg geweest, morgen weer een dag. Hier de vangsten van vorige week Havoysund ! Een flink aantal prachtige heilbotten, de grootste 164cm !

We hebben trouwens nog 1 huisjes over, we hebben al 11 boten geboekt, maar er kan nog 1 groepje mee. 28-08 Havoysund Festival, zin om mee te gaan ? Mail even !

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 30 juni 2019

Familieweek

Veel vaders vragen hoe oud hun kind moet/kan zijn om mee te gaan naar Noorwegen ? Nou als je de juiste accommodatie kiest kunnen ze al hele leuke vissen vangen op maar een paar minuten varen vanaf de accommodatie, onder land en met een snelle 23.5ft boot met 150pk ben je ook snel en veilig weer terug in de haven !

Nappstraumen, ideaal ook voor families en kids !
Hier de fotos van deze week....

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 30 juni 2019

Nappstraumen

De groep van Jaap Tol uit Volendam heeft het goed naar hun zin, na een paar dagen met wind, kon men vandaag ook eindelijk naar open zee. Het fjordvissen is ook leuk, maar je komt voor de grote en die waren er vandaag.

Mooie vangsten dus bij Nappstraumen

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 30 juni 2019

Risoysundet

Hallo allemaal,

Hele mooie vangsten bij onze groepsaccommodatie Risoysundet !

https://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

zaterdag 29 juni 2019

Nappstraumen

Onze groep in Nappstraumen heeft weer hele mooie vissen gevangen !

Raffie

zaterdag 29 juni 2019

Nappstraumen Big Cabin

Hallo allemaal,

Hier nog wat nieuwe fotos vd Big Cabin op Nappstraumen, de Big Cabin ligt direkt naast de steiger met uitzicht over de boten. Dit hele grote huis heeft 4 slaapkamers en 8 losse bedden en een mega grote woonkamer en leefkeuken. Er is 1 douche en 2 toiletten, grote TV, prima wifi en verder is alles aanwezig. Ideaal als je met een grote groep bent.

Verder op Nappstraumen hebben we 1 huisje met 3 slaapkamers en 5 losse bedden en 5 huisjes met 4 slaapkamers en 8 losse bedden, deze huisjes zijn in 2018 nieuw gebouwd.

De fotos zijn vd Big Cabin

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 29 juni 2019

Mijn reisverslag

Hallo allemaal,

Jullie kunnen mijn reisverslag lezen over Nordskot:

https://cordestravel.nl/visreis-naar-nordskot-2019-peter/

Peter Prinsen

zaterdag 29 juni 2019

IJsland Sudavik

Gisteren begon winderig en toen rond het middaguur de wind even inzakte
meteen een poging gewaagd op de plek van grote koolvissen en met succes.
Na een half uur hadden wij beide weer een koolvis van meer dan een meter
te pakken en een aantal roodbaarzen en kabeljauwen. Toen kwam de wind weer
op dus nutteloos daar te blijven. Verder met zeewolf en kabeljauw en van
die laatste veel met een aantal van bijna een meter maar helaas geen meter
kabeljauw. En dat in het fjord voor de haven.

Vandaag naar stek 6 voor de heilbot en dat met een hele koolvis dus eerst
even koolvissen scoren op de blauwe bergen wat zo gepiept was. Een hele
koolvis op een bananenpilker, een haviske boom, een takel en noem maar op
maar geen heilbot helaas..... Wel vier dikke meter kabeljauwen de grootste
112 cm en die was bagger vet en een berg van 70/80 cm dus weer een bak
kabeljauw. En verrassend Soms de maat van de koolvis als aas en de maat
van de kabeljauw als jager. Bijna niet te bevatten dat zulke kleine
kabeljauw een hele koolvis te pakken nemen. Koolvis als aas kan dus niet
te groot zijn en een koolvis van 40/50 cm verdwijnt moeiteloos in de muil
van die veelvraten.

Op de terugweg kwamen we in een mistbank terecht maar je kruist wel de
vaarroute van vrachtschepen en grote passagiersschepen waarvan er elke dag
een paar afmeren in Isafjodur. Maar daar is de kustwacht voor die jouw
boot op het radar kan zien. Kustwacht opgeroepen en gevraagd of er ander
verkeer in onze buurt wat of dat er geen gevaar was. De weg was vrij dus
dan kruis je toch gerust door zo een mistveld en vaarroute heen. Dus maak
gebruik van die kustwacht als dit je overkomt, daar zijn ze voor.

Nog twee dagen te gaan dus hopen op nog een paar koolvissen en mooie
kabeljauwen en noem maar op. Gemiddeld brachten wij samen elke dag een bak
vol aan wal en dat is netto zonder water en ijs ongeveer 250 kilo vis. Als
je dus met twee personen in 10 dagen twee en een halve ton vis vangt is er
niets te klagen. Daarnaast nog de walvissen en vanmiddag bruinvissen om de
boot de meezwommen. Veel vogels waaronder talloze Papegaaiduikers en
vanmiddag een Jan van Gent en een betoverend landschap ben je toch een
blij mens.

Guus

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Guus

vrijdag 28 juni 2019

Storekorsnes

Hallo Raffie en Linda,

dag twee op Storekorsnes. Wat een feest hier 3 volle bakken in een paar uur kabeljauw roodbaars en grote koolvis.

https://cordestravel.nl/noorwegen/storekorsnes-vissen-in-noord-noorwegen/

Dies

donderdag 27 juni 2019

Nappstraumen

1e avond Nappstraumen, meteen vissen, 200 koolvissen waarvan een flink aantal boven de meter !

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Jaap

donderdag 27 juni 2019

Kastneshamn

Net aangekomen in Kastneshamn, prachtige locatie met een hoop goede stekken binnen een halfuur varen. De eerste twee dagen hadden de heilbotten al honger, een aantal mooie exemplaren tot 130cm vingen we op de Berkley Giant Ripple shad, tussen 10 en 30 meter diepte. Ook een aantal grote zeewolven en Kabeljauwen. Nog 4 dagen te gaan!

https://cordestravel.nl/kastneshamn-jaeger-adventure-camp/

Simon Torenbeek

donderdag 27 juni 2019

IJsland Sudavik

Sudavik dag 5 en 6 werden gekenmerkt door wat wind. Niets spectaculairs
voor Sudavik maar wel te veel voor open zee. Daarnaast was op de radio van
de kustwacht opvallend dat er geen enkele boot vertrok vanuit Flateyri en
Sudureyri. Waarschijnlijk stond de wind daar deze twee dagen niet goed.
Groot voordeel van Sudavik, eigenlijk altijd vissen.
Op dag 5 eerst boodschappen gedaan en na de lunch een paar uur in het
fjord voor de deur gevist. Na het avondeten wederom. Totaal met twee man
een 700 literbak vol kabeljauw gevangen waaronder een aantal dikke bovenin
de 90 centimeter en de grootste was 104cm, en verder niets anders.
Vandaag dag 6 wel naar buiten maar was moeilijk vissen want het viel
ondanks twee driftzakken die uitstonden niet mee het aas diep genoeg aan
te bieden. Maar stevig doorwerken en de buit was weer een 700 liter bak
bijna vol en een aantal zeewolven. Geprobeerd te speedpilkeren voor de
grote koolvis maar deze keer helaas zonder resultaat. Overigens, deze
zesde dag was de eerste dag dat wij geen walvissen hebben gezien zoals
alle andere dagen.
Behoudens de genoemde wind prima weer, droog niet koud. De meegenomen
handschoenen zijn niet nodig tot op heden. Soms zitten we gewoon in ons
t-shirt op de boot.
Tip, neem een paar kleine, maar zware, pilkers mee van 170/250 gram. Komen
bij wind goed van pas en op deze pilkers hebben we twee dagen deze grote
vissen gevangen.

Guus

Guus

dinsdag 25 juni 2019

Storekorsnes

Hallo Linda en Raffie,

hier even een kort berichtje uit Storekorsnes. Vanmorgen er op uit geweest met de grote kajuitboot met zijn zessen. Ik mag wel zeggen een zeer geslaagde ochtend ik zal wat foto’s meesturen.

https://cordestravel.nl/noorwegen/storekorsnes-vissen-in-noord-noorwegen/

Dies

dinsdag 25 juni 2019

Penn Nappstraumen Festival uitslag

Penn Nappstraumen Festival juni 2019
 
Zo, het zit er helaas al weer op, het Penn Nappstraumen Festival juni 2019. We hebben het Panama Festival al gehad wat volgeboekt was, toen in mei het Penn Nappstraumen Festival mei, ook volgeboekt, nu dan het juni Festival, ook weer vol en dan gaan we in augustus naar Havoysund voor het 4e Penn Festival.
 
Het was een geweldige week met leuke vangsten, weer was niet super, best wat wind, maar toch hele leuke vangsten, mooie kabeljauwen, heilbot, koolvis, leng, lom, zeewolf en dikke schollen.
 
Om de week nog een beetje spannender te maken hebben we een kleine wedstrijd voor de langste vis, mist niet aan boord getrokken, want vissen boven de 130cm aan land of in de boot tellen niet mee, vissen boven de 130cm naast de boot meten. Alle winnaars kregen een mooie glazen exclusieve trofee en een mooie Penn hengel met Penn molen.
 
1e prijs was voor Roelof Jonkers met een 150cm heilbot
2e prijs was voor Jeroen in den Bosch met een kabeljauw van 115cm
3e prijs was voor Kris Fockaert met een leng van 114cm

Iedereen bedankt voor deze gezellige week en tot de volgende keer !

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/
 

Raffie

dinsdag 25 juni 2019

IJsland

Vandaag geprobeerd de kabeljauwen te negeren wat hier totaal onmogelijk is. De dag verdeeld in een aantal uren zeewolfen vangen, samen hadden we er een goede 20 waaronder een paar te klein om alleen buiten te spelen maar ook een aantal mooie tachtigers. Verder de grote koolvissen belaagd met speedpilkeren. Dat is een
vermoeiend klusje al dat gedraai keer op keer die pilker 100 meter opdraaien. En als je bij het zakken je pilker tot de bodem laat gaan loop je de kans dat je een roodbaars van 130 meter naar boven mag takelen en dat is ons een keer of vijftien overkomen. Maar goed, weer vier koolvissen van 107, 110 en twee maal 115 centimeter dus missie geslaagd. En verrassend genoeg zelfs een snel ingedraaide pilker wordt vaak genoeg door een kabeljauw gegrepen soms al op grote diepte en dan mag je weer je spieren laten verzuren. De Koolvissen zelf zitten veelal op half water. De aanbeden zijn niet spectaculair maar als ze na enkele tellen in de gaten
hebben dat er iets niet (eigenlijk wel) aan de haak is nemen ze de benen een laten de slip van je molen warm lopen. En dan mag je aan de bak maar daar kom je ook voor. We konden niet naar volle zee maar in het fjord waren de condities prima, alleen in de middag de driftzak gebruikt en de temperaturen zijn ook met 10/12 graden uit de kunst. En elke dag zien we bultruggen, vaak meerdere tegelijk maar ok hebben we springende mannetjes gezien, mooi meegenomen want toeristen betalen naar wij hoorden 180 Euro voor een dagje walvis kijken en bij ons all-inclusieve.

Guus

maandag 24 juni 2019

Nordskot

Hallo lezers,
 
Laatste vangstbericht uit Nordskot. Vandaag laatste dag en  morgen weer terug naar Nederland.
 
Weer was niet optimaal de laatste dagen. Veel wind en regen, niet lekker vissen.
 
Desondanks mooie kabeljauw tot 8 kg, veel kleine koolvisjes ( mooi formaat voor dood aas), een enkel roodbaarsje en gisteren een heilbot van 101 cm. 
 
Super accommodatie, goede boten , winkel op 100 mtr en door de hoeveelheid eilanden altijd wel een plekje om te vissen ook bij hardere wind.
 
Groet
Ton

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Ton

zondag 23 juni 2019

A Rorbuer

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we eerst gevist bij Nappstraumen gericht op heilbot, helaas zonder succes, veel wind, koud en regen, toen zijn we naar A Rorbuer gereden met onze huurauto. Een prachtige rit door een heel heel heel mooi stukje Noorwegen, je komt zelfs langs Reine, het meest gefotografeerde stukje Noorwegen.

In A Rorbuer hebben we 3 groepen, die ook thuis waren ivm de wind, dus konden we ze mooi allemaal bezoeken, alle groepen hadden het enorm naar hun zin. A Rorbuer brengt ook een prachtige visserij, zie hier de fotos vd mannen.

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 23 juni 2019

Penn Nappstraumen Festival

Hier nog wat losse fotos vh Penn Nappstraumen Festival...

Raffie

zondag 23 juni 2019

IJsland

Eergisteren s avonds in Sudavik aangekomen na een probleemloze reis. Gisteren eerste dag op het water met de visgids Henri. Eerste doel was onze eerste roodbaars en onze eerste meter plus koolvis. Op de eerste stop
meteen deze beide doelen in 30 minuten binnen en wij beide een koolvis van boven de meter (105 en 115 cm) en roodbaars. Verder de zee op want het was mooi weer. Na stek 7, 7a en 8 gedaan te hebben maar zonder noemenswaardig resultaat verder de zee op en daar toegeslagen. Een bak vol kabeljauw, 242 kilo bleek bij wegen.

Vandaag, zaterdag, weer goed weer en met zijn tweeen meteen weer naar volle zee. Volop kabeljauw en twee bakken voor 80% vol gevangen en toen was het ineens gebeurd. De stroming ging tegen de wind in en de wind stak wat op dus we konden het aas niet meer naar de 70 meter diepte krijgen. Morgen die twee bakken wegen maar zal rond de 500 kilo zijn. Op weg terug nog koolvis van 113 cm op dezelfde stek als de dag ervoor en
een aantal roodbaarzen. Als afsluiter op de blauwe bergen een schitterende kelpkabeljauw van ca 80 cm.

Morgen en overmorgen meer wind dus zal  fjordvissen worden maar al twee
dagen op zee gehad, 25 mijl uit, met super resultaat.

Guus

zondag 23 juni 2019

180cm heilbot

Ook in A Rorbuer groepen Nederlanders, 3 groepen in totaal, gelukkig zijn Nanno en Robert daar, want vd andere groepen helaas nog niets gehoord, dus ga er maar vanuit dat alles goed is.

Nanno, Peter, Jeroen en Robert vangen heel erg leuk vis, grote pollakken, koolvissen boven de meter, kabeljauw boven de meter en ...... Jeroen ving zijn 1e heilbot, die had hij nog nooit gevangen. Goed Jeroen is pas voor de 2e keer in Noorwegen, dus niet zo gek dat je dan nog geen heilbot hebt gevangen, maar Jeroen dacht als ik het doe, dan doe ik het goed en hij ving een heilbot van 180cm !! Na 25 min. dril kwam deze dikke heilbot met een geschat gewicht rond de 80kg.

Gefeliciteerd Jeroen !!

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 23 juni 2019

Penn Nappstraumen Festival

Hallo allemaal,

Alles goed hier tijdens het Penn Nappstraumen Festival, het is erg gezellig en er wordt heel veel vis gevangen, elke dag staat men hier bakken kabeljauw te fileren, dus de kisten zijn bij iedereen al vol denk ik zo. Uiteraard worden er ook mooie vissen gevangen koolvissen en kabeljauwen boven de meter en een paar heilbotten, maar daar is gisteren pas echt op gevist, aantal groepen willen eerste de kisten vullen dan vrij vissen zeiden ze, dus wie weet de komende dagen meer heilbot ?

Verder wordt er ook mooie schol gevangen, Linda ving weer grote schollen, grootste 58cm en verder bijna allemaal boven de 50cm.Ed Stoop heeft het ook goed naar zijn zin, zijn eerste keer Noorwegen bevalt hem goed en is ook wel een beetje verliefd op het land, logisch….

We hebben trouwens nog 1 huisje vrij voor het Nappstraumen Festival volgend jaar !

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

vrijdag 21 juni 2019

Penn Nappstraumen Festival

Hallo allemaal,

We zijn weer in Noorwegen voor het 3e Festival dit jaar, in April Panama, in mei Penn Nappstraumen Festival en nu zijn we in Nappstraumen voor het 2e Penn Nappstraumen Festival dit jaar en in Augustus gaan we naar Havoysund voor het Penn Havoysund Festival.

Op dit moment dus in Noorwegen Lofoten in Nappstraumen, waar we een hele leuke week hebben, er wordt enorm veel kabeljauw gevangen, bijna elke groep heeft de kisten al bijna vol met kabeljauw, daar wordt dan voornamelijk ook op gevist door de groepen. Maar er worden ook grote koolvissen gevangen veelal tussen de 80-90cm maar ook een paar dikke jongens boven de meter, grootste 110cm !

Ook speciaal is dat we Ed Stoop aan boord hebben, bekend van Vis TV, Ed was nog nooit in Noorwegen geweest, dus erg leuk dat zijn eerste keer Noorwegen dan via Cordes Travel is. Ook leuk is dat we hier nu met 8 boten zijn en er in A Rorbuer, 50 min. verderop nog 3 groepen van ons zijn, oa Nanno en Robert van Cordes Travel, zij hebben veel mooie pollak gevangen, dikke koolvissen tot een meter en al 3 leuke heilbotten waarvan de grootste 129cm voor Nanno, dus 11 boten Cordes Travel in dit gebied deze week, volgende week komen er weer 12 man naar Nappstraumen. 

De visserij is dus prima, mooie vangsten en blije gezichten. Elke dag nog op open zee kunnen vissen, dus prima weer eigenlijk, alleen vandaag heel heel veel regen en daar heb ik echt een hekel aan, dus zijn we eerder terug naar het huisje gegaan. Hebben we bij de Thai lekkere Vietnamese loempias gehaald, altijd lekker als lunch. 

Nu (18:00) is iedereen klaar met fileren en gaat iedereen boodschappen doen, men kan hier gratis het busje vd visgids gebruiken om even naar de supermarkt ( tot 23:00 open) te rijden, 5 min. rijden. Ideaal natuurlijk, daar is ook een pizzeria, je kunt daar ook hamburgers eten en bij een thais restaurant bestellen en meenemen of ter plaatse eten.

Nappstraumen ligt ook maar 5 min. rijden vh vliegveld, kortom dus een topper deze accommodatie.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 21 juni 2019

Nordskot

Even een berichtje uit Nordskot.

Eerste 2 dagen wat zoeken naar de vis, redelijk kabeljauw tot een kilo of 5, veel kleine koolvisjes die mooi als aas kunnen dienen, maar nog geen heilbot gevangen. Wel volger gehad, maar niet tot aanbeet kunnen verleiden. Vandaag wat meer wind en heel de dag regen. Mooie kabeljauw, een paar kleine roodbaarsjes en een kleine lom. Vanwege de regen vroeg gestopt, misschien vanavond nog een poging.

Groet

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Ton

donderdag 20 juni 2019

Hillestad Hennes

Hillestad Hennes. Op woensdag 19 juni een heel fijne visdag. We hebben nog steeds prachtig weer, enkele uren de krijsende meeuwen volgen om de jagende kabeljauw te verschalken. Dit resulteerde in een vangst van 25 kabeljauw met 5 stuks rond de 8 a 10 kg. Als klap op de vuurpijl heeft onze maat René zijn droom in vervulling zien gaan met een heilbot van precies 100 cm. Onze vakantie kan niet meer stuk en we zijn nog maar half weg. Wat wil een mens nog meer, prachtige omgeving en zulke vismomenten. Top. Jos, Cie en René

https://cordestravel.nl/hillestad-hennes-vesteralen/

Jos

donderdag 20 juni 2019

Nordskot

Dag 7 en 8

Gisteren wederom taaie dag. Zeer weinig wind, wat regen dus zo goed als geen drift. Op dezelfde stek gevist op heilbot maar slechts eentje kunnen landen. Voor de rest bleef het stil. Vandaag de laatste visdag. En wat voor eentje! Schitterend weer met een aangenaam windje zorgde voor mooie driften. Binnen het fjord enkele onderwaterbergjes opgezocht en het was meteen bingo.

Mooie kabeljauwen vergrepen zich aan de sandeels. De grootste was net geen meter en woog 9 kg. En als toetje werden ook nog 3 heilbotten gevangen. Dit brengt het totaal op 12 stuks. De boot is opgekuist, valiezen ingepakt en morgen terug naar huis. We kijken voldaan terug op een weekje schitterend weer met zeer mooie vangsten!

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter Prinsen

dinsdag 18 juni 2019

Lenangen Brygge

Mooie vangsten bij Lenangen Brygge

https://cordestravel.nl/lenangen-brygge-tromso/

Nick

dinsdag 18 juni 2019

Mijn reisverslag

Hallo allemaal,

We zijn net terug van Nordskot, lees ons (Geert en Joost) reisverslag:

https://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Joost

maandag 17 juni 2019

Nordskot 155cm heilbot

Dag 6 Vandaag nog maar eens proberen op heilbot met hier een daar zen kabeljauw. Die laatste gaf niet echt thuis dus dan maar op zoek naar koolvisjes voor aas. Al snel een bergje gevonden vergeven van koolvisjes van ideaal formaat. Montage naar beneden en afwachten maar...

Toen we wilden verkassen naar een andere stek werd tijdens het opdraaien de koolvis gegrepen. Met een rotvaart en een ongelooflijke kracht werd de hengel tot in het water getrokken. Het gevecht kon beginnen! Aanvankelijk was het de vis die geen krimp gaf maar geleidelijk aan kwam deze cm per cm naar boven, afgewisseld met geweldige runs. 20 minuten later konden we de vis zien en werd het duidelijk dat deze niet aan boord kon.

Dan maar vast gehangen dmv lasso en haak. Na meting stond de teller op 1m55. Snel het water in voor de foto waarna de vis rustig terug naar het diepe kon. Geweldig!! De volgende drift vergreep een kabeljauw zich aan de montage met een halve koolvis hangend uit zn bek. Een paar minuten later vergreep een tweede heilbot zich aan het aas en kon wederop de dril beginnen. 15 min later gaf de heilbot zich over (dachten we) en eindigde de meetlat op 1m20. Helaas was deze vis niet goed gezekerd en tijden hevig spartelen wist deze zich los te schudden en brak de lijn. Spijtig dat er geen foto gemaakt kon worden maar hij staat op film! Spijtig einde van anders een spannende dag. Morgen hopelijk voor herhaling vatbaar!!

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter

maandag 17 juni 2019

Nappstraumen

Mooie vangsten in Nappstraumen !

Raffie

maandag 17 juni 2019

Nappstraumen

Hallo raffie en Linda
Hier even een update van onze vangsten vd laatste 2 dagen 
Aan de oostkant mooie grote koolvissen en kabeljauw en prachtig zonnig weer maar met wel steeds te veel wind
Gisteren in de ochtend weer naar het oosten gevaren en onderweg nog een bultrug walvis gezien 
Verder veel gevangen maar we moesten er wel veel voor doen
We zijn in de avond om 12 uur met Calle meegevaren helemaal de zuidwest in 
Hier heeeeeel veel gevangen 
Prachtige vissen 
De andere 2 boten hadden ook erg veel vis 
Met veel vissen over de meter
Als kers op de taart kwamen we op de weg terug midden op zee een grote groep orka’s tegen 
1 groot mannetje,vrouwtjes en kalfjes
Onvergetelijke belevenis!!!
 
Groeten 
Willem 

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Willem

zondag 16 juni 2019

Havoysund

Veel wind bij Havoysund, zonde maar waar... in IJsland en op de Lofoten prachtig weer en hogerop is het slecht deze keer, dat is het weer en dat is vissen.

Wel mooie heilbotten toto 147cm ! uiteraard tot 130cm in de boot, grotere dan 130cm laten we ze buiten de boot.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 16 juni 2019

A Rorbuer

Prachtig weer, aan land tot 20gr, geen wind en verder supervangsten, wat een week ! Superweer in Noorwegen mooie vangsten bij A Rorbuer Lofoten Noorwegen. Kabeljauw tot 20kg, heilbot tot 130cm, koolvis tot 17kg en zalm, ja je leest het goed zalm, 4 dikke zalmen gevangen.

Volgende week 3 groepen Nederlanders in A Rorbuer, waaronder Nanno en Robert en heel Nappstraumen vol met Nederlanders en belgen, dus ruim 40 man bij deze 2 camps, leuk joh !!

Wij zullen zeker een dagje gaan vissen bij A Rorbuer, vanaf Nappstraumen net geen uur varen, dus dat valt mee !

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 16 juni 2019

Nordskot

Dag 4 en 5

Gisteren wederom schitterend weer. Maar zoals alle dagen is het wel zoeken naar een stek met vis. Uiteindelijk wel gevonden waar mooie kabeljauw gevangen werd. Toen de bak vol zat maar eens op zoek gegaan naar een koolvisje voor aas. Na een stukje varen een plukje gevonden en dan terug naar een heilbotstek waar de montage naar beneden zakte.

Na 15 minuten zakte de hengel door en werd er draad genomen. Even geduld hebben en dan aanslagen. Na een spannende dril kwam een heilbot van 1m18 aan boord. Snel een foto en dan terug het water in. Moe en voldaan naar huis om te fileren. Vandaag stond er meer wind dan voorspeld maar tussen de eilanden was het nog wel te doen.

De eerste drift brachten al meteen 2 heilbotten op het droge. Toen werd het angstvallig stil. Hier en daar een kabeljauw of gul maar geen vetpot. Een eindje teruggevaren en wederom een plukje koolvissen gevonden. Snel aan de montage maar het was een shad die de laatste heilbot van de dag verschalkte. Lastige dag maar toch nog 3 heilbotten op de dagteller.

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter

zondag 16 juni 2019

Roan

Hoi raffie,

Mooi weer gehad tot nu toe en leuke vangsten

Zaterdag een stuk of 15 met een grote van 8,5kg
Vandaag maar 9 stuks waarvan 4 boven de 10kg

https://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Jelle

zondag 16 juni 2019

Havferie.

Weekje gevist en elke dag t water op en redelijke vangsten elke dag.
Op volle zee stek 18 was redelijk qua koolvis en pollak.

Misschien bekend maar vermeld het even voor de nog komende vissers , stek bij mulen( zie foto kaart bij munt) Loopt n ondiepte op de punt van 90m op naar n 20 m.

Tijdens op en afgaand water heel veel koolvis en een pollak (4a5 kg vis)
Moet natuurlijk wel een stroming staan.

Vrouwtje was mee voor de 1e keer in n bootje en heeft het naar haar zin gehad.
Vangsten , gul,koolvis,pollak,leng en makrelen.
Makrelen in overvloed.

Huisje perfect gelegen en uitzicht prima.
Toch kijk ik uit naar de volgende trip Havoysund.

Alweer o.b.v.Cordes Travel ,Linda en Raffie.

Top.

https://cordestravel.nl/noorwegen/havferie-vissen-bij-sotra-bergen/

Anthonie van Ojik

zondag 16 juni 2019

Hillestad Hennes

Heel mooi weer in Hennes, leuke vangsten en fijne accommodatie. We hebben het erg naar onze zin.
Groetjes, groep Dirkx. Jos, Cie en René.

https://cordestravel.nl/hillestad-hennes-vesteralen/

Jos

zondag 16 juni 2019

IJsland

Een visgids is niet voor niets een visgids, zelfs wij nemen graag een dag een visgids mee, al horen we ook vaak van vissers die nog nooit in Noorwegen of IJsland zijn geweest dat ze geen visgids willen, zij vinden het leuker om alles zelf uit te zoeken ook dat is ieder zijn goed recht, je MAG een visgids meenemen maar hoeft niet. Zoals gezegd, Linda en ik hebben heel veel ervaring, maar ik ben van mening dat je altijd iets leert, dus nemen we graag een visgids mee, waar we ook zijn en hoe vaak we er ook zijn geweest.

Hier de vangsten uit IJsland, gedaan samen met de visgids Henri.

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Raffie

zaterdag 15 juni 2019

Reisverslagen

Hallo allemaal,

Gisteravond de nieuwsbrief verstuurd en daar is een kleine fout gekomen, de links naar de reisverslagen Panama, Canada en Noorwegen doen het niet.

Bij deze nog eens:

Reisverslagen Canada en Panama:
https://cordestravel.nl/andere-landen-reisverslagen/

Reisverslagen Noorwegen:
https://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Raffie

zaterdag 15 juni 2019

Nordskot

Dag 2 en 3 Gisteren was het een taaie dag. Schitterend weer maar amper wind of drift maakte het zeer moeilijk een visje te vangen. En dat was niet alleen bij ons het geval. Toch een spannend moment toen een mooie heilbot de shad volgende tot aan de boot. Daar besloot deze de shad nog een 30 seconden van nader bij te bestuderen maar toehappen helaas niet. De vangst bestond voornamelijk uit gul/kabeljauw. Vandaag begon wederom taai. De stekken op open zee gaven amper een visje. Er stond buiten alle verwachtingen dan ook een hoge deining. Dus dan maar wat stekjes aangedaan tussen de eilanden en daar was het raak. (Met dank aan de Oostenrijkse collega vissers voor de tip) Vele kabeljauwen vergrepen zich aan de shads en als toetje ook nog twee heilbotten. Eentje van 80 cm en eentje van een meter gaven een geweldige sport op licht materiaal. Er werd nog duidelijke heilbot verspeeld. Helaas moesten we dan ook een paar uurtjes fileren vanwege de goede vangsten. Het weer was ook top. Stralende zon met een aangenaam briesje zorgden voor voldoende drift.

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter

vrijdag 14 juni 2019

Na een dag vliegen, wachten, rijden, en nog eens wachten zijn we dan aangekomen bij de Vesteralen appartementen. De volgende dag dan ook gelijk na de briefing aan de slag gegaan om onze enigszins verroeste visskills weer eens in de praktijk te brengen. Veel wind en redelijk wat golfslag hielden ons niet tegen en dan zijn we uiteindelijk aangekomen op onze vis spot. Gelijk begonnen met alles wat Raffie ons heeft uitgelegd en het ging zeker niet slecht voor een eerste dag.
De uitslag van 8 man:
8 kabeljauw waarvan de grootste 12,5 kg en 125cm, 5 koolvis de grootste 6,5 kg en 105cm, 2 heilbot - 93 en 97 cm respectievelijk 6 en 8,5 kg. Vervolgens nog een aantal Leng en Lom erbij en onze eerste visdag kunnen wij bestempelen als een succes. Morgen meer!

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Zwemer

vrijdag 14 juni 2019

Nappstraumen

Hallo Raffie en Linda,

Hier even een berichtje van ons Marcel Harry en Willem vanuit Nappstraumen. We hebben er nu 2 volle dagen op zitten. Gisteren met de gidsen en 5 andere boten Naar buiten geweest richting de verre plekken west van de Lofoten. De zee was nog al hobbelig en dat maakte het er niet makkelijker op. Wel een paar knappe vissen kunnen vangen. Vandaag weer Naar het westen maar na tien minuten snel weer terug, het was niet te doen. Dan maar naar het oosten en daar de hele dag gevist. Prachtige visserij gehad met hele mooie kabeljauw en koolvissen. Morgen maar eens op heilbot proberen. Er staat helaas de hele tijd een flinke zwel uit het noordwesten wat de visserij aan de westkant bijna onmogelijk maakt maar gelukkig hebben we de vis vandaag goed gevonden Nu een welverdiende pizza Gr willem

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Willem

vrijdag 14 juni 2019

Boek nu IJsland

Hallo allemaal,

De vangsten zijn sinds mei al top, enorme hoeveelheden kabeljauw en zeewolf, top topvangsten. Maar dat resulteert natuurlijk in flinke aantallen boekingen, afgelopen dagen 12 boekingen IJsland gedaan. Dus wil je in 2020 naar IJsland, boek dan snel je visreis, er is al ENORM veel geboekt !

9 volle dagen vissen !

Zie hier de prijzen:
https://cordestravel.nl/ijsland/prijzen-ijsland/

Raffie

vrijdag 14 juni 2019

Sudavik Iceland

I don’t post much but this was one of the sickest days of fishing in my life. Too windy to go until 3:30. Couldn’t get offshore to where we had them Monday. Decided to fish in the local fjord where they had some fish yesterday up to 27lbs. First drift was as good as offshore on Monday. The tide quit and they shutoff like a switch. The wind dropped out. Almost ran 24 miles at 6:30pm. (It doesn’t get dark in Iceland now) but knowing that it HAD TO BE TIDE RELATED we stuck it out. As soon as we had some flow they had the bait stacked up. Ended up with 1200lbs in a few hours. Sick sick sick. 20” to 20lbs. No limits up here. Essentially we are paying to commercially fish for them. We caught them 0.6 miles from the harbor. Our house is in the background of the one pic. Thanks !!! Back next year. Sudavik Iceland baby!

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Gregory (USA)

vrijdag 14 juni 2019

IJsland

Even aan wal in Sudavik, straks vertrekken we opnieuw om normaals naar onze spot van deze morgen te gaan. Iets te veel wind vandaag om naar open zee te gaan, alternatief op 20 minuten van ons huisje gevangen, mooie zeewolf, kabeljauw en enkele mooie schelvissen.

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Patrick Vermeiren

donderdag 13 juni 2019

Psssstttt

He pssssttt,

Ben jij die visser die binnenkort via Cordes Travel naar Noorwegen gaat en vaak op deze pagina kijkt ? Ja ??? Stuur je dan ook een berichtje in, jij vindt het toch ook leuk om dit te volgen ? Top, dan stuur via Facebook, via WhatsApp, SMS of e-mail een bericht in of plaats hem zelf op deze pagina, dan kunnen de andere vissers ook van jullie berichten genieten !

Raffie

donderdag 13 juni 2019

Nappstraumen

Mooie vangsten bij Nappstraumen, mooie weer en prachtige vissen !

Volgende week hebben wij daar het Penn Nappstraumen Festival, dus dat ziet er goed uit ook voor die 3 groepen die we dan in A Rorbuer hebben, wordt weer top !

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

donderdag 13 juni 2019

Risoysundet mega heilbotten

Mega heilbotten bij Risoysundet, 195 en 198cm, wat een monsters !!
Ook dikke kabeljauw tot 22kg !

https://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

donderdag 13 juni 2019

Nordskot

Noorwegen, onze 1e dag bij Nordskot

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter

donderdag 13 juni 2019

Vesteralen

Ook bij Vesteralen weer prachtige vangsten, dikke kabeljauw van max 16.5kg, koolvissen van rond de meter en heilbot tot 128cm, kortom mooie omgeving, mooie vangsten en lekker weer !

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 13 juni 2019

Gisteren waren de vangsten, wat aantallen betreft, een stuk minder dan dinsdag. Het formaat echter een stuk beter. Slechts één heilbot 1.08m maar een flink aantal meter kabeljauwen.

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Bert & Jan

donderdag 13 juni 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

Terwijl het in IJsland naar de 20gr loopt, het bij de Lofoten mooi weer is, is het bij Havoysund af en toe nog wat fris, dat geeft wel aan hoe groot Noorwegen is.

Wel weer hele mooie vangsten bij Havoysund, dikke kabeljauwen en 123, 124, 144 en 145cm heilbotten ! Ook wel veel kleinere, maar dit waren de grootste.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

donderdag 13 juni 2019

Sudavik

Even aan wal in Sudavik, straks vertrekken we opnieuw om nogmaals naar onze spot van deze morgen te gaan. Iets te veel wind vandaag om naar open zee te gaan, alternatief op 20 minuten van ons huisje gevangen, mooie zeewolf, kabeljauw en enkele mooie schelvissen.

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Patrick Vermeiren

donderdag 13 juni 2019

1e dag Nappstraumen

Vandaag aangekomen in Nappstraumen, Noorwegen de 1ste vis van de vakantie mag er meteen zijn 102cm heilbot! Verder werden er twee grote verspeeld door mijn collega’s.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Ferry

donderdag 13 juni 2019

Roan

Vandaag weer niet op open zee kunnen vissen te veel wind. Maar lekker in het fjord gelegen was goed te doen. Vandaag alleen maar kabeljauw gevangen 30 stuks. Morgen nog een paar uurtjes dan klaar maken voor de terug reis. Gr Stefan

https://cordestravel.nl/roan-sjofiske/

Stefan

woensdag 12 juni 2019

Dag 1 - Nordskot
Winderig. Maar toch de gok gewaagd om buitengaats te gaan. Na enkele driften toch leuke vissen weten vangen. Leuke gullen, lengen en sterke koolvissen werden uit het zoute getrokken. Genoten van het prachtige weer en dito omgeving. Morgen poging heilbot no1.

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Peter Prinsen en co

woensdag 12 juni 2019

Reisverslag Lenangen Brygge

Hallo allemaal,

Lees ons reisverslag van Lenangen Brygge, een top visreis, klik op de link en lees ons reisverslag.

https://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Willem

woensdag 12 juni 2019

Nordskot

Net terug van dagje vissen. 5:15 uur terug. Top dag! 12 heilbotten waarvan de grootste 1,22 en 1,15 Grootste koolvis 1,11 Grootste kabeljauw 1,16

Bert en Jan

woensdag 12 juni 2019

IJsland

Mooie vangsten uit IJsland Sudavik, prachtig weer, geen wind en zon.

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Gregory

woensdag 12 juni 2019

Nordskot

Gister eerste dag gevist na twee dagen onderweg te zijn geweest met tussen stop op korgen camping. Na de eigenaar gesproken te hebben over de mooie visserij de afgelopen dagen . Zijn we eruit gegaan en tussen de eilanden gebleven rond de 15 meter diep. De eerste dag bracht ons 6 heilbotten en nog eens 4 verspeeld en wat kabeljauw. Een geslaagde dag kun je wel zeggen . Nu kijken wat de dag vandaag weer gaat brengen.

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Marcel

woensdag 12 juni 2019

Prijzen IJsland 2020 bekend

Hallo allemaal,

Prijzen IJsland 2020 zijn bekend en zijn niet veel verhoogd en niet te vergeten 9 of 10 VOLLE visdagen, geen dagen in een hotel buiten de stad waar niets te beleven is, nee gewoon ipv in een hotel te zitten, gewoon volle visdagen.

Dus alle prijzen zijn inclusief:
Vluchten, transfer, huis, boot en huurauto met vrije kms én 9 of 10 volle visdagen, afhankelijk vd wisseldag.

Maar er zit veel meer inclusief in de prijs en dat staat allemaal hier:
https://cordestravel.nl/ijsland/prijzen-ijsland/

Raffie

woensdag 12 juni 2019

IJsland

Stralend weertje, dus richting volle zee. Heel mooie kabeljauw gevangen, nog geen uitschieters boven 20 pond. Enkele walvissen gespot, de vangsten waren echter zo goed op dat moment waardoor we de tijd niet vonden om hiervan fotos te maken. Weegschaal tikte af op 450 kg kabeljauw, niet slecht voor een eerste visdag...wordt vervolgd.

Patrick

woensdag 12 juni 2019

Roan

Weer de zee niet op gekunnnen. Jammer te veel wind. Zijn naar het fjord gegaan beetje uit de wind gelegen mooie vangste maar klein. 2 lengen veel koolvis en 1 Polak. Maar wat hebben we veel zon top. En de fileerplaats is super en het huisje ook 👍👍👍

Stefan

dinsdag 11 juni 2019

Havferie

Een verademing om hier te zijn in het mooie gele huisje op de heuvel.
Vandaag zonnige dag wind 6m/s.
Stek 12 aantal koolvissen gevangen rond de 65 plus cm .
Wind trok aan naar binnen gegaan voor de vuurtoren op 75 m wat gulletjes en leng gevangen.
Geen grote getalen maar met het weer en met het vrouwtje voor het eerst in de boot een hele leuke dag.

Huisje en omgeving prachtig .

Fotootjes volgen.

https://cordestravel.nl/noorwegen/havferie-vissen-bij-sotra-bergen/

Anthonie van Ojik

dinsdag 11 juni 2019

IJsland 2020

Hallo allemaal,

Pfffff IJsland is hot voor 2020, ondanks dat er niet veel vangstberichten komen uit IJsland, toch heel veel boekingen, wellicht omdat je voor een scherpe prijs 9 of 10 VOLLE visdagen hebt en je niet 3 dagen in een hotel buiten het centrum van Reykjavik moet verblijven.

Tevens heeft elk huisje een huurauto om rond te rijden en boodschappen te doen.

Ook de busreis ipv de binnenlandse vlucht bevalt de vissers heel erg goed, tuurlijk is het een lange dag, maar men is blij dat men weet dat men gaat ipv telkens af te wachten of de binnenlandse vlucht wel gaat, 70% vh aantal vluchten wordt geannuleerd of is vertraagd bij de binnenlandse vlucht, dus daarom hebben wij een busreis voor onze gasten door het mooie IJsland is een luxe touringcar met wc.

Maar goed de boekingen gaan dus enorm hard, sommige weken zijn voor 2020 al volgeboekt.

En de prijzen voor 2020 staan nu ook al op de website !

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Raffie

dinsdag 11 juni 2019

Roan

Vandaag en gister alleen in het fjord geweest want de golven waren te hoog. Weinig gevangen 8 kabeljauwen leng en lom maar niet groot. Morgen weer een dag. 

https://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Stefan

dinsdag 11 juni 2019

Mooie heilbot

Mooie heilbot bij Havoysund

Dirk

zondag 9 juni 2019

Reisverslag Canada

Hallo allemaal,

Hier dan eindelijk ons reisverslag van Canada, veel leesplezier !

https://cordestravel.nl/andere-landen-reisverslagen/

Raffie

zondag 9 juni 2019

Havoysund

Prachtig weer in Havoysund... zonnetje en windstil, lekker... er werd veel kabeljauw, koolvis en heilbot gevangen, geen monster maar de zwaarste kabeljauw was toch 22kg, grootste heilbot 147cm.

Havoysund is een top accommodatie, hier kun je 98% vd tijd vissen en kun je echt leuk vangen.

Vorig jaar tijdens het Penn Havoysund Festival vingen we top, was het weer prachtig en was de sfeer enorm. Havoysund is voor een Festival een top-locatie.

- om 15:00 in de accommodatie
- supermarkt op 300m lopen
- 1 dag gratis visgids aan boord
- hele week visgids aanwezig
- 23.5ft Arronet visboten
- mogelijkheid tot huur pakken en hengels
- kleine viswinkel ter plaatse
- ontbijt inclusief

Kortom een topper, we hebben no 1 huisje vrij, wie wil er mee naar het Penn Havoysund Festival 2019 ? We vertrekken op 28-08 en zijn 05-09 weer terug.

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

zondag 9 juni 2019

A Rorbuer

Hier weer berichten van A Rorbuer, hele mooie vangsten, koolvis, kabeljauw en heilbot. Grootste heilbot naast de boot en daarna verloren, minstens 180cm, verder naast de boot 155cm en vele andere tussen de 1m en 150cm. Grootste koolvis 18kg, kabeljauw 16kg.

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 9 juni 2019

Grote bek

Wie heeft er hier een grote bek ? Nou deze zeeduivel.... mijn god wat een kop, wat een bek en wat een beest, 17,5kg zeeduivel, dat is echt een hele grote. Gevangen bij onze accommodatie Vesteralen in noord Noorwegen.

Maar er werd ook weer mooie kabeljauw en dikke koolvis gevangen, dus de vangsten zijn weer top daar. Ook bij deze accommodatie TOP visboten en 1 dag gratis visgids aan boord.

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 9 juni 2019

Nappstraumen

Vandaag eerst veel regen. Om 11.00 uur uitgevaren. Eerst koolvis vangen om gericht op heilbot te gaan. Helaas geen heilbot vandaag maar veel mooie kabeljauw op de koolvis. Zeker 15 van ruim een meter. Al met al een geslaagde dag. Morgen slecht weer dus even afwachten.

Walter

zaterdag 8 juni 2019

Roan

Smorgens 10 uur uitgevaren veel regen maar gelukkig geen wind. Veel koolvis gevangen en terug gezet. 2 kabeljauws gevangen 1 van 2.4 kilo de andere was 3.4 kilo. Waren om 3 uur terug. Even lekker gegeten toen om 18.00 uitgevaren en weer kei veel koolvis gevangen en 2 grote kabeljauws 1 van 5.4 kilo de andere van 6.3 kilo. En een zeeduivel van 5 kilo en 70 cm 

https://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Stefan

vrijdag 7 juni 2019

IJsland

Weer een kleine update van onze super mooie visvakantie in IJsland. Elke dag wordt er nog steeds veel gevangen. Sommige hebben hun PR al meerdere malen overtroffen. En dat alles natuurlijk niet alleen voor de gezelligheid en fun, maar ook voor de ene doel KWF.

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Wim

vrijdag 7 juni 2019

Nappstraumen

Gisterenmiddag om 14.00 uur met visgids Martin vertrokken. In het begin taaie visserij . Eerst gericht op schol er 3 weten te vangen. Daarna op kabeljauw 6 mooie exemplaren.afsluitend gericht op heilbot. 2 stuks 1 van 90 en 1 van 105 cm.

Dit is voor ons de 2e keer Nappstraumen, we zijn echte IJsland-gangers, reeds 8x IJsland, prachtig om dit nog steeds met mijn vader te doen, deze is inmiddels 79 en wordt 19 juli 80 jaar !

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Walter

donderdag 6 juni 2019

Panama reisverslag

Hallo allemaal,

Hier ons reisverslag van onze groepsreis naar Panama met 16 personen, het was een groot succes !

https://cordestravel.nl/visreis-panama-2019/

Raffie

donderdag 6 juni 2019

Halibandit

Hallo allemaal,

De Halibandit is weer op voorraad bij Robby Fish en bij Fauna Hengelsport

https://cordestravel.nl/halibandit-strike-pro-kunstaas-noorwegen-en-ijsland/

Raffie

donderdag 6 juni 2019

Nappstraumen

Ha Raffie,

hier (een deel van) het resultaat van onze eerste nacht hier!
(We gaan van 22.00 tot 04.30 nog even het water op zei de gids).
Was een taaie nachtje, ook volgens de gids. Maar supermooi hier en we hebben al erg genoten!
Groeten Joost (en de rest)

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Joost

woensdag 5 juni 2019

Vesteralen

Hoi Raffie,

goedenavond, mannen hebben weer een fantastische week gehad in Vesteralen. De vangsten waren met name aan het einde van de week fenomenaal te noemen. Vandaag op de laatste dag meer dan 175 kg kabeljauw, waarvan 50kg filet gesneden, voor 4 man. Heilbot was helaas behoudens een exemplaar van 66 cm niet op appel. Wel voldoende kabeljauwen, koolvissen, lengen, lommen en zelfs een aantal mooie polakken. Kortom een zeer geslaagde trip. Volgend jaar weer alleen dan Nappstraumen. Weer een nieuwe uitdaging aan de horizon.

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Bas

woensdag 5 juni 2019

Reisverslag

Hallo allemaal,

Lees hier ons reisverslag vh Penn Nappstraumen Festival mei 2019.

https://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Jeroen

woensdag 5 juni 2019

Nappstraumen

Penn Havoysund Festival is weer voorbij, maar de mooie vangsten gaan gewoon door, ondanks veel wind, toch wederom dikke vissen.

Volgend jaar Penn Festivals:

5 tm 13 mei 2020 (1 huisje en 2 boten vrij)
2 tm 10 juni 2020 (1 huisje en 2 boten vrij)
10 tm 17 september 2020 (2 huisjes en 3 boten vrij)


https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 5 juni 2019

Vesteralen

hallo allemaal,

Mooie vangsten van Alfred vanuit Vesteralen.

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

woensdag 5 juni 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

Mooie vangsten bij Havoysund, roodbaars en mooie heilbot tot 150cm.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 5 juni 2019

Nappstraumen

Hallo allemaal,

We zijn net terug uit Nappstraumen en heb nog wat extra fotos gemaakt.
oa vh viswinkeltje, de visbox ofwel styropor kist die je daar kunt kopen, droogruimte voor de pakken en de vriezer.

Bij Nappstraumen 1 dag gratis visgids, je kunt er hengels en drijf/warmtepakken huren, er is een droogruimte voor de pakken en schoenen, er is een kleine viswinkel aanwezig, elk huisje heeft 4 slaapkamers en Nappstraumen ligt maar 5 min. vh vliegveld.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 5 juni 2019

Nordskot

Hele mooie vangsten vanuit Nordskot.

https://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Raffie

woensdag 5 juni 2019

7000 eu boete

Hallo allemaal,

7000,- euro boete en in het politiesysteem van alle Schangen-landen vermeld als crimineel ofwel illegale exporteur.

Deze man had teveel vis meegenomen uit Noorwegen, veel te veel en kreeg 7000 boete.

Lees hier alles nieuwe regels:
https://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-registreren-en-quotum/

Raffie

maandag 3 juni 2019

Lenangen Brygge

Het zit erop! Nadat we gisteren geteisterd werden door harde wind en veel regen was het vandaag weer zeer aangenaam vertoeven op het water. Net als voorgaande keren was het niet de hoeveelheid vis maar wel de prachtige formaten. Ook nu 2 kabeljauwen boven de 10 kilo en de rest tussen de 4 en 8 kilo. Ook vandaag was Frank die een heilbot(je) van 77 cm  naar boven bracht. Dus de vierde van deze week. Na die grandioze kabeljauw van 20.3 kilo  en alle anderen kunnen we niets anders zeggen dat het een topweek is geweest. Lenangen Brygge is een uitstekende accommodatie in het progamma van Cordes Travel.  Binnenkort zal een uitgebreid verslag terug te vinden zijn op de site.

https://cordestravel.nl/lenangen-brygge-tromso/

Willem

zondag 2 juni 2019

IJsland

De 1e dag meteen al een superdag met mooie vangsten en super mooi weer. En dit alles is maar goed ook, aangezien wij als vrienden (Kees, Peter, Wim en Ronald) blij zijn dat Erik erbij kan zijn. Wij hebben daarom besloten om voor elke kilo gevangen vis een bedrag over te maken op de rekening van KWF onder het motto vissen tegen kanker.

Erik Schipper

zaterdag 1 juni 2019

Vesteralen

Hallo allemaal,

Ook onze groepen bij Vesteralen vangen mooie vissen, hier weer de laatste vangsten vd afgelopen dagen en let eens op de foto vd huisjes, dat is toch een prachtige accommodatie ?

Kabeljauw, koolvis en heilbot....

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zaterdag 1 juni 2019

A Rorbuer

Vorige week zijn we vanaf Nappstraumen naar A Rorbuer gevaren, eigenlijk zelfs naar de stekken van A Rorbuer, bekend als het beste visgebied van Noorwegen en waar men met de popper op koolvis kan vissen zie >>dit<< filmpje.

Daar het niet duidelijk was hoe lang dit varen was hebben we de stopwatch gezet en lagen we vanaf Nappstraumen na 50 min. op de stek van A Rorbuer in Moskenesstraumen met 24 knopen per uur, dus niet eens vol gas.

Maar goed dat even ter zijde, hier de mooiste vangsten vd afgelopen dagen bij A Rorbuer ...
25kg kabeljauw, 185cm heilbot, 17kg koolvis en 168cm leng.

Veel vissers denken dat al deze vissen, behalve de leng allemaal heel diep zwemmen en met groot (kunst)aas zijn gevangen, maar nee hoor, heel veel vissen met kunstaas tot 200gr en vorige week bij Nappstraumen vingen we 17kg koolvis op 22m diepte.

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zaterdag 1 juni 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

Ivm het afgelopen Festival in Nappstraumen, ben ik er niet aan toe gekomen om alle vangstberichten te plaatsen, dus jullie hebben er nog een paar tegoed. Hier de mooiste vangsten van Havoysund vd afgelopen dagen.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 31 mei 2019

Prachtige eerste visdag in Sudavik, IJsland. Schitterend weer, weinig wind en mooie gullen en schelvissen. Grootste gul 116,5 cm (op stek 3).

Kees Kuntz

vrijdag 31 mei 2019

Lenangen Brygge

Een pracht week Noorwegen tot nu toe, mooie weer, mooie vissen, mooie omgeving, mooi gezelschap, mooie accommodatie enz enz enz. En we zijn in Noord Noorwegen via Cordes Travel bij de accommodatie Lenangen.

https://cordestravel.nl/lenangen-brygge-tromso/

Willem

woensdag 29 mei 2019

3500 euro boete

3500,- boete, geregistreerd als crimineel die illegaal exporteert wat telt voor alle Schengen landen, dus de hele EU. Gaat deze man dus vd zomer naar Spanje staat er achter zijn naam dat ie een smokkelaar is en dus crimineel.

Wat heeft ie gedaan ?
In zijn eentje 90kg vis meegenomen (mocht maar 20kg zijn) uit Noorwegen, zijn vismaten zijn wellicht gaan vliegen en hij heeft alle vis meegenomen of hij heeft de vis zelf gevangen, dat is niet helemaal duidelijk.

3500,- euro boete en alle vis is uiteraard ook in beslag genomen, inmiddels is de regering aan het kijken of Noorwegen in de toekomst een landverbod kan regelen, zodat deze man Noorwegen niet meer binnen komt.

Tja ik heb het gezegd, ze gaan steeds harder en harder optreden.

Raffie

woensdag 29 mei 2019

Penn Nappstraumen Festival

Hier nog wat foto van groep van Nick....
Ook zij hadden een topweek tijdens ons Penn Nappstraumen Festival.

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

woensdag 29 mei 2019

Vega

Mooi fotos uit Vega

Thierry

woensdag 29 mei 2019

Vesteralen

Dag Raffie,
Gisteren een topdag op een topstek ver op de oceaan beleefd met de groep.
Dikke kabeljauwen, grote koolvissen en 1 mooie leng gevangen.
Bijgevoegd wat sfeer beelden

Raffie

dinsdag 28 mei 2019

Laatste dag Nappstraumen Festival

Hallo allemaal,

Excuus dat er niet elke dag een verslag kwam... maar na het vissen komt het er niet van en je bent gewoon druk met de gasten uiteraard.

De laatste dagen slecht weer, veel regen, wind en zelfs natte sneeuw en even echte sneeuw, het was koud, berekoud met veel wind een gevoelstemperatuur van -10, het was 2gr boven nul.

De visserij was niet slecht, veel kabeljauw en af en toe hele dikke grote koolvissen en ook heilbotten, geen mega vangsten deze keer bij Nappstraumen. Toch zijn er ook dikke vissen gevangen hoor, Glen ving een kabeljauw van 17kg met een lengte van 126cm

Vandaag de laatste dag, weer regen en koud, helaas. Bij huisje 6 vingen ze met 2 boten meer dan 150 vissen, waaronder heel veel grote kabeljauw en koolvis, grootste koolvis 113cm.

Om 17:00 was iedereen weer op de steiger, boot poetsen, boot tanken en alles weer klaar maken voor morgen. Vanavond om 20.00 de prijsuitreiking, zien wie de mooie prijzen gaat winnen.

Kortom het was een topweek, supergezellig en de groep was enorm gezellig, een rustige, spontane week met allemaal blije groepen, waarvan een aantal meteen weer geboekt hebben.

19 juni vertrekken we weer naar Noorwegen voor het 2e Nappstraumen Festival.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

maandag 27 mei 2019

Lenangen

Eerste dag in Lenangen. Na een goeie reis gelijk alles gereed gemaakt en het water op. Lekker weer, weinig wind en mooie stekken op korte afstand. Er zijn al mooie kabeljauwen  van ca 5 a 6 kilo gevangen alsmede wat schelvis en natuurlijk de koolvis en een paar grote lommen! Morgen iets verder naar buiten en naar een heilbot stek. Als het zo blijft gaan wordt het een topweek.

2e dag
Ook vandaag een mooie dag in Lenangen Brygge.  Prima weer, bijna geen wind en mooie vissen. Hoogtepunt een mooie heilbot voor Remco. 107 cm. gevangen met de Penn regiment en de molen de Penn Battle 6000. Topsport. Verder diverse leuke kabeljauwen, veel schelvissen een hele mooie lom van een kilo of 10.  Gek genoeg vandaag geen enkele koolvis. Morgen lijkt wederom een mooie dag qua weer te worden dus dan komt het waarschijnlijk ook met de visvangst weer goed.

https://cordestravel.nl/lenangen-brygge-tromso/

Willem

zondag 26 mei 2019

Penn Nappstraumen Festival

Hallo allemaal,

Gisteren helaas wederom een dag met veel wind, maar toch kon iedereen vissen hoor, dus dat vile mee, alleen je kunt niet naar de beste stekken. Er werden mooie gullen gevangen tot een 95cm, koolvis, schol en heilbot, de grootste 140cm en dat is een hele dikke heilbot.

Wij zijn gisteren met onze huurauto naar A Rorbuer gereden, uurtje rijden door de prachtige natuur van Noorwegen oa langs de plaats Reine. Onderweg nog een lekker boller gegeten... kortom een hele leuke dag en weer mooie fotos en film gemaakt.

Vandaag (zondag) gaan we proberen de zee op te varen en misschien wel naar A Rorbuer.

Ook nog berichten uit Havoysund gekregen, waar we ook 2 groepen hebben, die hadden dikke heilbot van 150cm gevangen en hele mooie kabeljauw, zij hadden veel minder wind dan wij hadden.

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

zaterdag 25 mei 2019

Penn Nappstraumen Festival

Hallo allemaal,
 
We zijn op dit moment in Noorwegen voor het Penn Nappstraumen Festival en het is supergezellig met 28 mannen en 1 dame (Linda). Woensdagmiddag rond 15:00 aangekomen op Nappstraumen en het was volle zon, tja dan heb je natuurlijk de allermooiste natuur die er is. Eenmaal aangekomen in Nappstraumen kon ik de nieuwe huisjes eindelijk zelf even bewonderen en wat zijn ze mooi geworden en met een verbluffend prachtig uitzicht, gezellig ingericht en alles nieuw, 2x wc en 4 slaapkamers met lossen bedden, geen stapelbedden. Nieuw winkeltje, nieuwe grote professionele vriezer, nieuwe ruimte om je pakken en schoenen te drogen en alles nieuw, Nordic Sea Angling heeft hier flink geïnvesteerd. 
 
In de avond meeting met visgids Martin en Tobias die alle groepen uit NL en België uitleg gaven over de visserij, de huisregels doornemen, de gehuurde hengels en drijfpakken uitdelen en nog even in het viswinkeltje vd visgids kijken of er nog nieuw kunstaas is en dat was er dus er werd door aardig wat vissers toch nog even wat nieuws gekocht bij het winkeltje vd visgids, prijzen zijn net als in NL, dus dat valt mee.
 
Donderdag eerste visdag en helaas net als vandaag (vrijdag) en morgen (zaterdag veel wind, waardoor we niet ver naar buiten kunnen. Gisteren in de monding gevist en in de Schollenbaai, grote schollen vangen is zo gaaf, met een lichte hengel op de schol, prachtige sport met als aas garnaal en Gulp Alive. Na een paar dikke schollen van 46 en 48cm kwam Linda met een klapper van 56cm !! Verder werd er gisteren nog een heilbot van 75cm gevangen en heel wat leuke gullen.
 
Vandaag (vrijdag) helaas ook weer te veel wind, windkracht 4-5 buiten, dus we blijven in de buurt, beetje op zee proberen in golven van soms wel 2m en een hele flinke deining. Toch werden er hele dikke kabeljauwen gevangen en konden we allemaal vissen. De visgids waren ook weer mee met de groepen, we hebben dagelijks 2 visgids die gratis 1 dag met een groep mee gaan, dit zijn professionele visgidsen. Wij besluiten om eerst even buiten te proberen, flinke deining en niet lekker vissen, vingen allemaal gullen tussen de 4 en 5kg. Daarna toch weer wat terug naar het kanaal, zoals wij het altijd noemen en ook daar weer leuk gevist. Tja en dan lig je eigenlijk al weer vlakbij het huisje, dus besloten om thuis even te lunchen, ideaal, 3 minuten varen en je bent weer thuis. Teun, Martin en Jan hadden mooie dikke kabeljauwen gevangen van rond de meter en een heilbot van 98cm 
 
Na de lunch de pakken weer aan en terug het water op, toen besloten om naar de zuid te gaan, driften door het kanaal, ofwel de Nappstraumen. Proberen een heilbot te vangen met dood aas, helaas geen succes. Opeens, terwijl we zaten te genieten van de prachtige natuur kreeg Willem op 22m diepte ineens een enorme beuk op zijn hengel, eerst dacht deze top-karpervisser dat ie vast zat, maar het bleek een hele dikke koolvis te zijn van 86cm !! Na een heerlijk gevecht kwam de koolvis boven. Ineens 4 hengels krom, kabeljauw en koolvis en iedereen had beet, zelf viste ik niet, want ik moest alle vissen binnen halen, onthaken en fotos nemen.
 
Na een 45 minuten volle bak vis vangen was het ineens over, de vis verdween en klaar was het feest, maar niet getreurd wat we vingen af en toe toch nog leuke vissen. Ondanks de harde wind, toch nog aardig wat vis gevangen en we waren niet de enigste alle groepen haaden echt leuke en mooie vissen gevangen en waren meer dan tevreden en daar doe je het voor. De groep is zeer tevreden over de boten, de huisjes, goede service, de visgidsen en het visgebied en dan ben je als organisatie blij natuurlijk.
 
Kortom het Festival is wederom beregezellig, iedereen doet wat ie wil, vist waar en wanneer hij wil, alle groepen hebben een eigen huisje en eigen boot en iedereen is vrij om te vissen waar ie wil, niets moet en bijna alles mag. 
 
Morgen gaan wij niet vissen, we rijden naar A Rorbuer, beetje vd natuur genieten en een dagje rustig aan doen, mede ook om nog wat te filmen, wat er wordt een film gemaakt van deze trip.
 
Wil je ook eens mee naar een Festival, kijk hier naar de datums, maar wees er snel bij, want er is al veel geboekt en dit soort reizen, onder begeleiding van onszelf zijn zeer geliefd, zeer in deze natuur, dit visgebied, de top huisjes, visgidsen en boten !
https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

dinsdag 21 mei 2019

Penn Nappstraumen Festival

Zo .... daar gaan we dan, koffer zijn gepakt, laatste mails beantwoorden en dan rijden we naar Schiphol. Vanavond om 19:15 verzamelen, vliegen we naar Oslo, daar een overnachting op het vliegveld en morgenochtend vroeg door naar Evenes Lofoten Noorwegen.

Op deze manier zijn we morgen rond 14:00 al op de accommodatie, wat ons lekker de tijd geeft om alles klaar te maken. Donderdag eerste visdag... ze hebben wel wat wind voorspeld, maar goed aan het weer kan niemand iets doen.

We zijn met 30 man, dus wordt weer een topweek !!
Penn Nappstraumen Festival Mei 2019

Op 18 juni vliegen we weer naar Noorwegen, dan voor het Penn Nappstraumen Festival juni 2019, met 32 man, wordt ook weer top.

Daarna 28 augustus weer naar Noorwegen voor het Penn Havoysund Festival 2019, met meer dan 40man, tijdens deze reis heel veel bekende, kortom ook weer leuk.  Voor deze week hebben we vanwege een annulering nog 1 huisjes vrij, dus als er een groepje is die mee wil... mail even.

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

dinsdag 21 mei 2019

158cm A Rorbuer

Wederom mooie vangsten in A Rorbuer, Lofoten in Noorwegen, vd week nog 213cm en nu weer een grote, namelijk 158cm. Prachtig zulke vissen, maar vergeet niet dat dit de grooste is, er zijn wel 20 heilbotten gevangen.

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 19 mei 2019

3 hele grote heilbotten Havoysund

Wat een prachtige vangsten bij havoysund !

104, 135, 150, 159 en 168cm heilbotten !!

Wauwwww

havoysund is echt een topper voor heilbotten, hier hebben we elk jaar ook het Penn Havoysund Festival ter hoogte vd Noordkaap in Noorwegen, dus bijna einde Europa.

Ook hier 1 dag gratis de visgids aan boord en elke dag ontbijt.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

zondag 19 mei 2019

Vesteralen

175cm heilbot, dikke lengen, koolvissen tot 10kg en kabeljauw, zwaarste 17.5kg, kortom een topvisserij in Vesteralen Noorwegen. Bij deze accommodatie is de visgids elke dag met de greoepen op pad en gaat 1 dag gratis bij elke groep aan boord.

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zaterdag 18 mei 2019

213cm heilbot

De 2e heilbot boven de 2m bij A Rorbuer, A Rorbuer ligt in het meest zuidelijkste puntje vd Lofoten in Noord Noorwegen. Bij deze accommodatie 1 dag gratis de visgids aan boord en de rest vd week is deze aanwezig voor tips, raad en daad. Voor de deur liggen hele dikke snelle 23.5ft boten voor je klaar !

A Rorbuer is ook DE BESTE stek van heel Noorwegen voor grote koolvissen, hier heeft Marco Kraal het Nederlands record koolvis op zijn naam staan en kun je hier koolvis vangen op de popper !

De visserij is hier echt top, wil je er ook eens heen, boek dan 12-14 maanden voor vertrek !

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zaterdag 18 mei 2019

Orca Nappstraumen

Hallo allemaal,

Tijdens de Cordes Traveldag 2018 won de groep van Will vd Hullebusch een visreis naar Nappstraumen, daar zijn de heren nu en hebben het goed naar hun zin.

Op dit moment zijn er ook orcas in het fjord en deze dook net voor de boot op, mooier kan toch niet ?

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 17 mei 2019

IJsland

Wederom dikke vangsten in IJsland van onze groepen daar, zelfs een hele leuke heilbot.

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Raffie

donderdag 16 mei 2019

Vangsten IJsland

Dikke vissen uit IJsland, zwaarste bijna 20kg.

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Raffie

woensdag 15 mei 2019

Laatste visdag

Hallo allemaal,

Hier onze laatste visdag:

https://sovzeevissen.waarbenjij.nu/reisverslag/5052930/de-laatste-visdag

SOV Zeevissen

dinsdag 14 mei 2019

5e dag

Hier weer het verslag van dag 5

https://sovzeevissen.waarbenjij.nu/reisverslag/5052869/de-vijfde-visdag

SOV Zeevissen

maandag 13 mei 2019

Nappstraumen

Hier nog wat fotos vd visgids die met een andere groep onderweg was. Zoals gezegd hebben we 20 NL-ers in Nappstraumen op dit moment de ene groep (SOV Zeevissen) maakt elke keer een bericht, helaas hebben we vd andere groep nog niets gehoord, ik hoop dat zij het ook naar hun zin hebben.

De visgids was op pad en heeft een aantal dikke kabeljauwen gevangen en een dikke leng van 150cm, een heilbot van 147cm en 110cm kabeljauw, mooie dikke vissen dus !

En er kwamen Orcas in het fjord, dat was natuurlijk prachtig om te zien !

Volgende week vanaf 23-05 zijn wij in Nappstraumen voor het Penn Nappstraumen Festival met 32 NL-ers en Belgen.

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 13 mei 2019

200cm heilbot

Yep daar is ie dan !!
13-05-2019 de 1e 200cm heilbot op de Lofoten, vorig jaar hebben ze er 11 gevangen boven de 2m dus de 1e van 2019 is er nu ook. Precies 200cm was deze dikke heilbot, gevangen bij A Rorbuer in het meest zuidelijkste puntje vd Lofoten op maar een 1 uur varen van Nappstraumen.

Er wordt heel veel kabeljauw tussen de 8 en 14kg gevangen, met als zwaarste 19kg kabeljauw. Ook werden er veel heilbotten gevangen, dit alleen op zaterdag en zondag, de andere dagen waren slecht om te varen. Heilbotten: 84, 86, 104, 107, 120, 130, 152, 154 en 200cm !!!

Uiteraard zwemmen ALLE heilbotten weer ! Uiteraard mag je ook heilbot meenemen om te eten of mee naar huis, mits deze boven de 80cm is en beste niet over de 120cm, heilbotten vanaf 180cm zijn niet goed voor je ! Maar maak je ook geen vrienden mee als je die achter je boot de haven binnen sleept.

Ons advies en dat vd visgidsen, heilbotten boven de 130cm NIET in de boot trekken, dan is de kans 90% dat ie dat niet overleefd.

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 13 mei 2019

Havoysund

Ook bij Havoysund TOP vangsten, flink aantal kabeljauwen en heilbotten, grootste heilbotten 120 en 143cm !

1e week september gaan we ook naar Havoysund voor het Penn Havoysund Festival, we hebben nog 1 huisje vrij.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

https://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

maandag 13 mei 2019

Vesteralen 28.5kg kabeljauw

28.5kg kabeljauw Noorwegen

De eerste dagen was er veel wind, maar daarna werd de wind minder en kon men zaterdag naar de beste stekken. Erik Axner en Johan Mikkelsen zijn ook op Vesteralen aanwezig voor film en foto en gingen mee de zee op. Het was een TOPdag op deze prachtige bestemming Vesteralen ten noorden vd Lofoten. Prachtige huisjes, droomuitzicht en geweldige 23.5ft boten met 150pk motor. Bij deze accommodatie krijg je ook wederom 1 dag gratis de visgids aan boord, kun je pakken en hengels huren en is er een viswinkel ter plaatse voor wat materialen.

Terug naar de visserij….. BOEMMM 17kg kabeljauw op 35-40m diepte, boemmm nog eentje en daarna eentje van maar liefst 28.5kg !!! Maar het was niet over een uur later, op een andere stek een dikke heilbot van 123cm en verschillende onder de 120cm en verschillende hele dikke lengen die meer dan 20kg wogen en ruim over de 160cm lang waren.

Kun je nagaan wat er nog allemaal gevangen is… Vesteralen een topper in het Noorden !

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 13 mei 2019

Dag 4


Hier weer een verslag van SOV zeevissen, deze heren zijn in Nappstraumen.

https://sovzeevissen.waarbenjij.nu/reisverslag/5052772/de-vierde-visdag

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

SOV Zeevissen

zondag 12 mei 2019

IJsland

Hallo allemaal,

Mooie berichten uit IJsland, waar we 3 groepen hebben, dikke vissen boven de 20kg en 130cm was de langste kabeljauw...

IJsland in mei, laagseizoen, 9 volle dagen vissen voor 1335,- pp bij 4 pers.
Inclusief:
Vlucht, transfer, 1x hotelovernachting, huisje, boot, bootverzekering, huurauto met vrije kms, A3 gelamineerde kleuren zeekaart en 20 kg visfilet.

https://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/  

Raffie

zondag 12 mei 2019

3e visdag Nappstraumen

Hier weer het verslag van SOV zeevissen, in de tekst staat dat er gestolen is, let op er is niets gestolen bij Nappstraumen, het is een grapje.

https://sovzeevissen.waarbenjij.nu/reisverslag/5052674/3e-visdag

SOV Zeevissen

zaterdag 11 mei 2019

Vangsten A Rorbuer

Hallo allemaal,

Ook in A Rorbuer loopt het top.... woensdag zijn daar ook 30 nieuwe vissers aangekomen en de grote snelle 23.5ft visboten met 150pk lagen al te wachten om de vissers naar de stek te brengen.

De vangsten, heel veel kabeljauw tussen de 12 en 16kg, zwaarste 20kg en een paar hele mooie leuke heilbotten, dus ook hier voor de 1e dag vissen, dit zijn fotos van donderdag, niet slecht.

https://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

vrijdag 10 mei 2019

Vesteralen

Bij Vesteralen is het voornamelijk kabeljauw wat er gevangen wordt, ook hier af en toe sneeuw en fris, maar wel heel veel kabeljauw. Met 2 boten in 2u meer dan 100 kabeljauwen allemaal boven de 75cm. Maar ook een paar hele mooie heilbotten waarvan de grootste 133cm

https://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

vrijdag 10 mei 2019

havoysund

Ook bij Havoysund gaat het lekker, af en toe wat lichte sneeuw, wat koud, maar het weer wordt steeds beter... de vangsten zijn goed, daar ligt het niet aan.

https://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 10 mei 2019

lekker druk

Hallo allemaal,

Het is lekker druk bij Cordes Travel....

Heel veel vissers willen graag in mei en juni op visreis, veel mensen denken omdat dit de beste tijd zou zijn, maar niets is minder waar hoor, mei en juni zijn het meest geboekt omdat dit voor heel veel vissers het beste uitkomt.

juli en augustus is voor veel vissers zomervakantie en vakantie met het gezin en september is dan weer te kort na de zomervakantie, waardoor de maanden mei en juni het beste uitkomen. Wij hebben al heel veel vissers gehad in juli, augustus, september en zelfs oktober en hebben ook allemaal een topvisserij gehad. Want...... alles draait om de wind en die heb je het hele jaar, slecht weken heb je het hele jaar door.

Op dit moment hebben we 20 man in Nappstraumen, een groep in Roan Rorbu, groep in Hellesoy bij Bergen, 3 groepen in IJsland en dan vanaf morgen 3 groepen in Zweden, maandag een groep naar Havferie, morgen een groep Sjostuer en een groep Roan Sjofiske en 2 groepen in de USA, kortom volle bak !! Dan gaat onze telefoon ook geen seconden van onze zijde en zijn we 24u per dag bereikbaar voor noodgevallen.

Op onze topdagen, waar we dus de meeste groepen/personen tegelijk op visreis hebben, moet je toch al snel denken aan meer dan 600 vissers, best een hele verantwoordelijkheid.

Zijn we zenuwachtig op dit soort dagen ? Nee joh, zolang er geen orkaan of stakingen zijn, hebben wij alles voor 200% onder controle. Cordes Travel bestaat nu 15 jaar en hebben al zoveel ervaring en kennis dat we alles gewoon goed hebben geregeld en alles gewoon dik in orde is. We weten wat we aanbieden, kennen onze huiseigenaren persoonlijk, weten precies wie we moeten bellen, wat we moeten regelen en wat te doen in geval van nood. Tja en als je alles onder controle hebt, weet waar je over spreekt, weet wat je aanbiedt, dan heb je geen stress.

Gisteren belde de groep uit IJsland dat zij de reisleidster niet konden vinden, no problem, bel even met haar, bel de groep terug en binnen 3 minuten alles opgelost.

Vorige week een MEGA staking vd SAS, 400.000 mensen zijn getroffen door deze enorme staking vd SAS. Met onze ervaring, kennis en connecties hebben we een groep die in Nappstraumen was 1 dag later thuis gekregen. Groepen van buitenlandse reisbureaus hadden hun groepen in Noorwegen tot zondag en maandag, groepen hebben wel 4-5 dagen in een hotel gezeten voor zij terug naar huis konden, onze groep 1 dag later. Goed heeft heel veel tijd en moeite gekost, maar is gelukt.

En dat is de reden waarom Cordes Travel aan de top staat, zonder te roepen dat we de beste zijn, hebben we niet nodig, we zijn een begrip, we hebben ons al bewezen, we hoeven niet meer te schreeuwen. Vissers die een goed georganiseerde visreis willen en een goed gevoel willen hebben tijdens hun visreis, wetende dat wij er altijd zijn voor hun, die groepen boeken (al jaren) bij Cordes Travel. En wij ........ wij doen gewoon normaal, doen gewoon wat we moeten doen, zijn trouw aan onze partners en gaan voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit, liever 100 goede accommodaties dan 1000 waar je geen overzicht op hebt of later moet roepen dat ze toch niet zo goed zijn. Het beste voor onze gasten, dat is het doel......

Raffie

vrijdag 10 mei 2019

Nappstraumen afgelopen week

Afgelopen week hadden jullie nog wat vangsten tegoed van Nappstraumen, dus bij deze nog de vangsten van zondag tm dinsdag.

Nu hebben we maar liefst 20 man in Nappstraumen, 2 groepen met in totaal 4 boten, lijkt bijna een Festival ;-)

https://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 10 mei 2019

Risoysundet

Hallo allemaal,

Bij Risoysundet gaat het ook lekker, een accommodatie speciaal voor grote groepen.
Prachtige heilbotten tussen de 90 1n 130cm, dikke kabeljauwen en een paar andere soorten vis, echt top.

https://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

vrijdag 10 mei 2019

1e visdag


SOV Zeevissen, 1e visdag

https://sovzeevissen.waarbenjij.nu/reisverslag/5052458/eeste-visdag

SOV Zeevissen

donderdag 9 mei 2019

Samenwerking

Hallo allemaal,

Vandaag een vergadering in Amsterdam, Jimmy uit Zweden, eigenaar van Nordic Sea Angling en onze nieuwe partner uit de UK. Vandaag met drie grote reisbureaus een enorme deal gesloten wat ons allen enorm sterk maakt. Door middel van deze unieke exclusieve samenwerking kunnen we onze gasten nog beter van dienst zijn, nog meer zekerheid geven en nog veel meer service bieden.

Nee we willen geen 100 landen en 10.000 huisjes, we willen met zijn allen kwaliteit en service bieden en door elkaar te helpen, te ondersteunen, te adviseren, kennis, accommodaties en landen te delen, worden we nog sterker, groter en nog professioneler in meer landen. Samen met een Team vd beste visgidsen in de wereld, kunnen en zullen we de vissers een enorme ervaring geven, want de vissers het naar hun zin maken is ons doel.

Vandaag hebben Linda en ik de heren op Schiphol opgehaald. Vanochtend aankomen, vergaderen en deals sluiten en eind vd middag moesten de heren weer terug.

Wij zouden Cordes Travel niet zijn als we iets unieks doen, dus vanaf Schiphol in de taxibus, door naar Loetje aan het IJ en daar lag een prive-salonboot voor ons klaar. Een prachtige luxe salonboot voor ons vijven met koffie, thee, water en limo en superluxe gebak.

En zo tijdens het maken van een toch over het IJ, door de grachten van Amsterdam konden de heren genieten en konden we de nodige afspraken maken voor de toekomst. Na een paar uur weer terug naar Loetje daar heerlijk gegeten en met de taxi weer terug naar Schiphol waar Jimmy om 18:00 weer terug naar Zweden vloog. Een unieke dag, die in de boeken gaat als weer een stapje verder, weer een stapje hoger, nog professioneler en nog meer kwaliteit. Wat en hoe horen en zien jullie de komende weken/maanden vanzelf.

Groetjes,
Linda en Raffie

Raffie

donderdag 9 mei 2019

Nappstraumen

Deze groep heeft een eigen pagina gemaakt voor hun visreis naar Nappstraumen, zij hebben 2 huizen zijn met 12 man hebben 3 boten.

https://sovzeevissen.waarbenjij.nu/reisverslag/5052396/aankomst-in-nappstraumen

SOV Zeevissen

maandag 6 mei 2019

Vangsten A Rorbuer

Bij A Rorbuer, beste visgebied van Noorwegen zijn de vangsten ook weer leuk, zeewolf, kabeljauw, koolvis en natuurlijk heilbot. Grootste heilbot 130cm, zwaarste kabeljauw 18kg en koolvissen net iets over de meter. A Rorbuer in het meest zuidelijkste puntje vd Lofoten scoort weer.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 6 mei 2019

Havoysund

Hele mooie kabeljauwen bij Havoysund, ook hier zijn de vangsten top... nu hopen dat het snel warmer wordt.

Raffie

maandag 6 mei 2019

Mooie leng Vesteralen

Ook bij Vesteralen is het seizoen goed van start, prachtige leng, mooie weer en gladde zee, meer heb je niet te wensen toch ?

Heel veel kabeljauw rond de 14tot 16kg, 5 over de 20kg en de zwaarste was 24kg. Verder werd er op diep water ook nog een grote leng van 28kg kg gevangen, met een lengte van 150cm, wat dus niet eens lang is voor een leng. Heilbot werd er ook weer gevangen, de grootste had een lengte van 151cm.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zaterdag 4 mei 2019

Hellesoy

Toen we zaterdag weggingen was wat aan het sneeuwen en vrijdag erge storm gehad verder van holger een visgids wat leuke stekkjes gekregen gaan nu zo van de boot af in hirsthals en naar huis.

gr klaas en marja

http://cordestravel.nl/noorwegen/hellesoy-vissen-bij-sotra-bergen/

Klaas en Marja

vrijdag 3 mei 2019

Weer topvangsten Lofoten

Hallo allemaal,

Dikke vangsten bij A Rorbuer en Nappstraumen. Dikste kabeljauw bij A Rorbuer was 31.8kg !! Dat zijn echt hele dikke vangsten. Komende dagen wordt het kouder, zelfs wat kans op sneeuw, maar weinig wind, dus wordt weer een topweek. Vorige week hadden we een groep van 8 in Nappstraumen en vanaf woensdag weer 8 man in Nappstraumen, drukke weken voor Martin.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

dinsdag 30 april 2019

Hellesoy

Vandaag leuke vangst in hellesoy niet echt groot maar wel prima echt azen doen ze niet maar op de fischvinder zit het tjokvol

gr klaas en marja akkerman

http://cordestravel.nl/noorwegen/hellesoy-vissen-bij-sotra-bergen/

Klaas en Marja

dinsdag 30 april 2019

30kg Havoysund

Dikke vangsten bij Havoysund !
30kg kabeljauw en 150cm heilbot, dat zijn nog eens TOP vangsten !

Havoysund is een topper voor de heilbot, kabeljauw en koolvis. Grote zeewaardige 23.5ft visboten met 150pk, 1 dag gratis visgids aan boord en elke dag ontbijt inclusief.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 30 april 2019

15% korting bij Fauna Hengelsport

Vrijdag, zaterdag en zondag is het 15% korting bij Fauna Hengelsport in Raamsdonksveer, tussen Breda en Dordrecht. Zondag staat Cordes Travel er ook !

2200m2 hengelsport en een heel groot Scandinavië assortiment, oa de Halibandit, Crazy Daisy en Sandy Andy en natuurlijk de Sandeels.

Kortom Fauna heeft 99% van de materialen die je nodig hebt voor Noorwegen en IJsland. Zondag zijn wij aanwezig voor advies, tips en keuze van materialen.

https://www.hengelsportfauna.nl

Raffie

zondag 28 april 2019

Mijn reisverslag

Hallo allemaal,

Hierbij mijn reisverslag naar Nappstraumen, April 2019.

http://cordestravel.nl/visreis-nappstraumen-2019-arjen/

Arjen

zondag 28 april 2019

Topvangsten Lofoten

Hallo allemaal,

De Lofoten een TOP visgebied, prachtige omgeving, mooie visserij en TOP TOP visboten van 23.5ft met 150pk, 2 grote schermen voor dieptemeter/fishfinder en GPS plotter.

Nappstraumen heeft nieuwe huisjes met 4 slaapkamers per huisje, 1 dag gratis visgids aan boord en mogelijkheid tot huren van drijfpakken en hengels, tevens is er een viswinkel aanwezig. Dit telt ook voor A Rorbuer.

De vangsten zijn top, dikke kabeljauwen tot 20kg, mooie heilbotten tot 140cm, meer wensen ? Oh of er winkels in de buurt zijn ? Ja hoor op 5 min. rijden vd accommodatie, je kunt gratis gebruik maken vh busje vd visgids, trouwens vliegveld is ook maar 5 min. rijden.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 28 april 2019

Vliegtickets geannuleerd

Beste lezers,

Vissers zijn gezellig, meestal aardig, vriendelijk en kunnen soms best goed vissen, alleen 90% vd vissers heeft echt een hekel aan lezen...  Lezen doet men niet graag, even iets verder kijken al helemaal niet, soms best vervelend voor ons en brengt veel werk met zich mee.

Als je bij ons boekt krijg je een formulier waar je dan alle gegevens vd medereizigers moet invullen om bv de vliegtickets of een overtocht te boeken. Nu staat er boven dit veld in grote dikke rode letters:

LET OP, voor- en achternamen precies zoals deze in het paspoort vermeld staan én het staat nog eens extra in de begeleidende e-mail die bij dit formulier zit, ook in rode letters trouwens. Alles dus in grote rode letters... beter kunnen we het niet vermelden... Wij boeken de tickets gebaseerd op de informatie die onze gasten aan ons geven.

Helaas vorige week stond een groep van 8 man aan de balie om in te checken, helaas 4 man werden geweigerd omdat zij hun roepnaam hadden doorgegeven aan ons ipv de door ons gevraagde PASPOORTNAAM !!!

Tja en dan heb je een serieus groot probleem, want zonder pardon wordt je ticket dan gewoon geannuleerd en kun je een nieuw ticket kopen, het ging dan ook niet om 2-3 letters bij 1 persoon, nee 4 man met totaal andere namen. De heren hebben meteen ons gebeld, maar het was nog maar 1u voor vertrek, dus nog wel even gebeld, maar we konden ook niets meer doen in zo'n korte tijd en de maatschappij was keihard. De check in ging al dicht en de maatschappij kiest dan voor de snelste oplossing. Wij zijn liever 2u te vroeg op het vliegveld dan te laat, maar ook dit is een trend zien we, alles op het laatste moment, materialen kopen, 2 dagen voor vertrek bagage bijboeken, laatste moment op het vliegveld en ga zo maar door. Wie weet als zij veel eerder op het vliegveld waren geweest dat de maatschappij dan iets had kunnen regelen. Niet was het een NO SHOW ofwel, de passagier is er niet en ticket wordt geheel geannuleerd. 

Vier heren mochten wel vliegen en de andere vier heren mochten voor bijna 1000,- pp een nieuw ticket kopen, tja dan baal je wel natuurlijk. Dan is het de keuze aan hun of ze wel of geen nieuw ticket kopen, of de visreis voorbij laten gaan, zij kozen ervoor om toch de visreis te ondernemen en hun verlies te accepteren.

Een dag later toch kunnen vliegen, tja en dan is er de wet van murphy..... 1 koffer kwijt. Weer Cordes Travel bellen, Linda aan de telefoon gekregen, heel heel heel boos en lelijk doen, schelden en dat wij dan maar even naar het betreffende land vliegen om daar zijn koffer op te halen en naar het huisje te brengen, wat natuurlijk geen optie is.

Helaas verdwijnen er wereldwijd per dag 33.000 koffers, iets waar wij echt niets aan kunnen doen, maar dat accepteert men natuurlijk niet. Tja en dan ga je je frustratie uiten op Linda toch ? De man riep dat we een slechte service hadden, waardeloos bedrijf waren en het onze schuld was dat ze een geheel nieuw ticket moesten kopen, de laatste woorden waren dan ook BEDANKT VOOR NIETS !! en verbrak de verbinding. Nou ik zie Linda zeldzaam boos, maar die was woest, na alle moeite met het 3x bijboeken van bagage, prive-les, heel veel e-mails, het regelen van een nieuwe vlucht en nieuwe tickets, het zelfs voorschieten van deze kosten en dan roepen dat we een slechte service hebben en de hoorn op de haak gooien, zoals ze dit noemen….. oei daar was Linda niet blij mee en terecht.
 
Natuurlijk begrijpen we de frustratie van slecht weer, koffers vermist, extra kosten (door eigen fouten) en alle andere zaken die niet zo verlopen als je hoopt, alleen men moet zich wel afvragen of het de schuld is van Cordes Travel en of het eerlijk, netjes en respectvol is om ons dan de schuld te geven en sterker nog om heel heel lelijk te doen…… wij denken van niet. 

Ons advies... lees belangrijke formulieren en mails van ons goed door, duurt maar 3 minuten langer, wees RUIM op tijd op een vliegveld, achter de douane kun je dan in alle rust nog iets eten, koffie drinken en zorg dat je alle papieren juist invult.

Wees er ook altijd op voorbereid met kleding en nog belangrijker met medicijnen dat de kans echt serieus aanwezig is dat je koffer later aankomt, 1 of 2 dagen als je pech hebt of hij zoek kan raken. De maatschappij werkt met externe bagage-afhandelaars die de bagage verwerken en zij moeten de koffer weer zoeken. Wees dus voorbereid....
 

Raffie

vrijdag 26 april 2019

2 vissers gezocht

Hallo allemaal,

Wij zoeken nog 2 vissers voor het Penn Havoysund Festival 28-08 tm 05-09-19
Je deelt huis en boot met 2 andere solo vissers.

We gaan hier oa gericht op heilbot vissen met 3 visgidsen en wij (Linda en Raffie) zijn er ook bij.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/


Vlucht - 375,-
Hotelovernachting (2 pers. per kamer) - 95,-
Transfer - 85,-
Huis en boot - 910,-
Ontbijt - Incl.
2x 4u visgids - Incl.
Extra korting - 75,-
 
Totaal = 1390,- pp

Raffie

maandag 22 april 2019

Nappstraumen

Hallo allemaal,
 
Hier weer de vangsten van Nappstraumen, deze kreeg ik door van Martin onze visgids ter plaatse. We hebben een Nederlandse groep ter plaatse, helaas van hun nog niets gehoord… snik snik. We doen zoveel moeite voor de groepen, prive-les, 4 dagen voor vertrek koffers bijboeken, namen wijzigen, tickets omboeken en daarna hoor je niets meer, terwijl wij juist zo met ons gasten bezig zijn, zouden we het ook enorm leuk vinden als we iets zouden horen tijdens hun visreis, want we zijn benieuwd of men het naar hun zin heeft en wat de vangsten zijn……. maar ben bang dat het nooit zal veranderen.
 
Vangsten in Nappstraumen zijn weer top, veel mooie vangsten, grootste vangsten waren een heilbot van 141 cm en een kabeljauw van 24kg, dikke vissen dus !
 
De foto vd natuur is het uitzicht vanuit de huisjes van Nappstraumen, prachtig toch ?

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

donderdag 18 april 2019

Vangsten A Rorbuer

Wederom mooie vangsten bij A Rorbuer op maar 10/15 minuten varen vd haven, ook hier krijg je gratis een visgids mee aan boord voor 1 dag, als je dat wil natuurlijk.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

woensdag 17 april 2019

Nieuwsbrief

Hallo allemaal,

We hebben net weer een nieuwsbrief verstuurd met heel veel informatie, geen nieuwsbrief ontvangen ?
Mail even.....

Info@cordestravel.nl

Raffie

maandag 15 april 2019

Nappstraumen

En ook deze vangsten hadden jullie nog tegoed...berichten vd laatste dagen van Nappstraumen ! Ook hier weer dikke kabeljauw en heilbot natuurlijk.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 15 april 2019

Vangsten A Rorbuer

Ook hier nog wat berichten vd afgelopen dagen uit Noorwegen, hier de vangsten van A Rorbuer.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 15 april 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

Uiteraard wordt er in Noorwegen ook nog steeds gevist, maar tijdens onze visreis naar Panama hebben we geen tijd gehad om vangstberichten te plaatsen.

Dus hier de laatste vangstberichten van Havoysund Noorwegen.

We hebben trouwens nog plaats voor het Penn Havoysund Festival van 28-08 tm 05-09 dit jaar. Wil jij heilbot vangen, dan is dit je kans !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 15 april 2019

Laatste dag Panama

Hallo allemaal,
 
Gisteren zijn we weer in NL aangekomen en zijn dus weer thuis, oost west thuis best.
 
We gaan nog even terug naar de 5e dag Panama, die hadden jullie nog van ons tegoed. Een dag waar onze boot koos voor Innshore vissen met light tackle, wederom vissen op soorten.
 
Met de prachtige Penn Battalion Tuna Spin met een Slammer III 6500 HS (highspeed) met daarop 30/00 Spiderwire smooth rood wierpen we het kunstaas van tussen de 80 en 120gr richting de rotsen en dan snel indraaien en daar is die Slammer III, HS dan weer ideaal voor. 
 
 
Ook vandaag vingen we weer een paar soorten die we nog niet gevangen hadden. Zo vingen Teun en Maurits 2 prachtige kleine Rainbow runners, een Amberjack, een paar Gepen, Jack Crevalle en Maurits ving als laatste vis van deze visreis een hele grote Barracuda, dat was dan ook wel een top-afsluiting. De andere boten vingen ook nog goed en zelfs weer grote geelvin tonijnen.
 
En dat bracht deze geweldige visreis tot een einde, 5 dagen vissen van 06:30 tot 17:00 op een prachtige lodge. Een aantal vissers gingen meteen richting Nederland, wij bleven met de Kuipertjes nog 2 dagen langer en nog een paar vissers bleven nog 4 tot 7 dagen.

Zoals gezegd zijn wij ook wat langer gebleven en dat was top, lekker gewinkeld, wat vd stad gezien, lekker uit eten geweest en nog wat dingen bezichtigd, zalig om heerlijk bij te komen.
 
Het was grandioos en met z’n allen hebben we minimaal 15 soorten vis gevangen met als grootste vis een Geelvin Tonijn van 120kg, gevangen op onze boot door Maus.
 
Alles was weer tot in de puntjes geregeld, bij aankomst in Panama stond men aan de gate ons al op te wachten met een bordje van Cordes Travel, daarna via een snelle VIP service door de douane en Immigratie. Daarna begeleid door de luchthaven naar de transfer vh hotel. Prachtig hotel bij aankomst, prachtig zwembad, mooie kamers en goed ontbijt.
 
Daarna hadden we een prima binnenlandse vlucht, korte transfer van 1,5u naar de mooie accommodatie met een GEWELDIGE  service, alles kan, alles mag en het is allemaal inclusief in de prijs, ontbijt, lunchpakket, diner, eten, drinken, chips, koekjes en alcohol. Elke dag doet iedereen zijn uiterste best voor iedereen ! De inzet vh personeel, kapitein en deckhand zijn dan ook super.
 
Niemand is ziek geworden, niemand buikgriep, geen gewonden en iedereen meer dan tevreden. Tja en dan kom je gisteren aan op Schiphol en kijk je terug op een geweldige visreis, maar goed men had dan ook van Cordes Travel niet anders verwacht, want wederom blijkt dat kwaliteit bij Cordes Travel boven kwantiteit gaat en dat als we iets organiseren we het dan ook goed doen ! We willen het allerbeste voor onze gasten en alles moet top geregeld zijn en dat was het dan ook, al merk je dat niet zo gauw, want alles zo vlotjes verloopt lijkt het net of dat normaal is….
 
Linda en ik willen, Maurits, Teun, Stefan, Ton, Patrick, Mikael, Wim, Anthonie, Nomdo, Stefan, Erwin, Pieter, Rob en Erwin bedanken voor deze hele leuke week en we zien jullie snel weer, een aantal van jullie zelfs dit jaar alweer en de meeste volgend jaar.
 
Een verslag en een prachtige film volgt natuurlijk zsm !
 
 
 

Raffie

woensdag 10 april 2019

4e dag Panama

Hallo allemaal,


Wederom een prachtige dag met (eindelijk) wat meer bewolking, zalig om niet de hele dag in de volle zon te staan, al verbrand je nog steeds in de zon als het bewolkt is.

De 4e dag vissen in Panama was voor ons weer een groot succes, zijn wederom Innshore wezen vissen omdat we casten (werpen) het leukst vinden ipv een hele dag trollen over het water op jacht naar die ene Marlijn of Sailfish, verschillende soorten vis vangen is veel leuker, vinden wij.

Vandaag hebben we meer dan 25 prachtige vissen gevangen waarvan de meeste 3x zo sterk zijn dan dezelfde vis van hetzelfde formaat in Noorwegen of IJsland, geloof me een 50cm Rooster vecht als een heilbot van 150cm !

Vandaag heel veel gevist met kunstaas en live bait, ofwel levend aas. Linda ving een hele mooie Blue Finn Trevally, met een prachtige blauwe kleur, Maus is gek op de Needle Fish (om te vangen) en ving weer een hele grote Needle Fish (Geep), Teun had nog nooit Roosterfish gevangen en ving er twee en ikzelf (Raffie) ving ook een dikke Rooster en een grote Blue Finn Trevally en wat andere soorten.

Kortom wederom een prachtige dag hier in Panama !! Morgen de laatste visdag, dan nog 2 vrije dagen in Panama en an zijn we maandag weer op kantoor. Morgen weer jagen op Rooster.

Raffie

dinsdag 9 april 2019

3e dag Panama

Hallo allemaal,
 
3e dag in Panama, met 15 heren en 1 dame (Linda) vissen in Panama, niet bij de lodge op onze website maar bij een lodge waar we al eerder waren in 2015. Het is hier geweldig en de visserij is wellicht nog beter. Vandaag was het doel om Sailfish en Marlin te vangen, helaas liep dit anders, want deze 2 waren op visreis, wellicht naar Noorwegen. Dus na een aantal uren trollen op de Hannibalbank gingen we over op plan B, vissen op tonijn, mahi mahi en rooster… Maar ook dit werd weer anders want onderweg kwamen we een school sardien tegen, waar de tonijn, dolfijnen en volgels op aan het jagen waren…. arme sardienes want daar kwam de Cordes Travel crew, Maurits (Maus), Teun, Linda, wij vonden het zo zielig dat al die sardienes opgevreten werden door de grote tonijnen, dat we besloten om wat tonijnen te vangen..hahaha.
 
Na 1 worp hadden Teun en Maurits al meteen 2 dikke tonijnen aan de haak, wat een geweld…. terwijl Linda en ik klaar stonden om foto’s te maken, klapte er op de andere hengel weer een tonijn. We vissen met stickbaits en free-line met een vis eraan, dus eigenlijk zonder gewicht. Maurits begon de dril als eerste en al heel snel werd duidelijk dat deze tonijn zwaarder was dan die andere 2 van 40kg, deze was iets sterker en trok de 40/00 Spiderwire slip vd  Penn Slammer III 8500 HS (highspeed). Deze splinternieuwe Penn molens hadden we speciaal voor deze zware visserij meegenomen om eens te kijken of zij de allerzwaarste visserij ter wereld aan kunnen. De slip stond bijna dicht en ondanks dat gierde de slip, die tonijn trok de lijn door de slip, de slip nog iets strakker gezet en de molen/spoel gekoeld met water want die werd toch wel heel erg heet. Geloof me, zoek je een oersterke molen, dan is die Slammer III een monster, die zelfs deze mega visserij aan kan.
 
Goed…. de slip gierde en Maurits een boom van een kerel en oersterk had het toch wel zwaar, Teun moest het toch maar even overnemen en zo werd om en om deze tonijn binnen gedrild. Een uur lang was er niets te zien, niet eenmaal bij de boot geweest en geen 1x keer gezien, tot na een uur vechten met 2 sterke kerels de tonijn langzaam zich gewonnen gaf en naar boven kwam, tja en toen was de schok enorm, daar kwam een 120kg tonijn naar boven, 240lb vis, niet normaal wat een monster, wat een vis, wat een beest !!! 
 
Na de nodige film en foto’s was de dag ten einde en met een enorme smile op ons gezicht voeren we terug naar de haven van onze lodge. Dag 3 was wederom een groot succes en ook andere groepen waren zeer tevreden ! Van zo’n dag op het waren krijg je natuurlijk honger, dus bij aankomst op de lodge, die wij in zijn geheel hebben afgehuurd, nogmaals niet de lodge op onze website, kregen we alvast een snack, overheerlijk vers gemaakte casseduilas. Het avondeten om 19:30 was ook weer overheerlijk, spareribs met aardappelpuree, salade en groente, elke dag vers gemaakt en als toetje verse mango pudding met mango’s uit eigen tuin. Om 21:00 slapen want morgen om 05:45 ontbijt, en om 06:30 varen we weg om te gaan vissen tot 16:00/17:00.

Raffie

maandag 8 april 2019

2e dag Panama


2e dag Panama, wat een dag, vandaag zijn de groepen Innshore en Offshore geweest, dus gevist op tonijn Offshore en Innshore op verschillende soorten zoals: BlueFinn Trevalley, Jack Crevalle, Needle Fish (geep), Pompano, Spanish Mackrel, Amberjack, Horse-eye-jack, tonijn, Yellowtail snapper. Kortom wederom een hele leuke dag. Met 16 personen weer een topdag, 38gr, weinig wind, en mooi weer. Kapitein en deckhand hebben weer top werk gedaan.


 


Ook vanmorgen lekker geklutst eitje, met spek en wentelteefjes en vers fruit. Vanmiddag hadden we aardappelsalade met kip, zalig... toen we terug op de lodge waren hadden we zalige tortilla chips met gehakt, kaas en mais. Kortom er wordt hier goed voor ons gezorgd en het mooie is, alles is inclusief in de prijs, eten, drinken, snacks, drank en alcohol.

Raffie

zondag 7 april 2019

1e dag Panama


Wat een vangsten !!! 1e dag Panama en heel veel grote tonijnen boven de 30kg er werden zelfs tonijnen van 40kg, 50kg, 75kg en Wim Verellen ving de grootste tonijn van 100kg. Maurits ving een blauwe Mahi Mahi, verder werd er ook nog Snook, Grouper, Snapper, Jack Crevalle en nog een paar andere soorten. een flink aantal vissers hadden de Penn Battalion Tuna Spin bij en dat was een groot succes, als je ziet wat voor krachten er dan op komen te staan, niet normaal. Wim ving zijn 100kg tonijn ook op de Penn Battalion Tuna Spin met een Slammer III HS 8500 met 40/00 gevlochten lijn.


 


Gisteren dag van aankomst alles soepel verlopen, binnenlandse vlucht, transfer en alles er om heen, super !! Gisteravond super lekker gegeten, verse tonijn-steak. Vanmorgen om 06:00 ontbijtje met gebakken eitje en vers fruit. Vandaag prima lunch op de boot en vanavond kip met past en verse Mahi Mahi. Prima service hier alles is inclusief eten, drinken, alcohol en alles er om heen.

Raffie

dinsdag 2 april 2019

Nappstraumen

Hele week te veel wind geweest helaas, balen en heel erg jammer. Maar als de wind eenmaal gaat liggen zijn de vangsten top. Weer heel veel kabeljauw tussen de 12 en 17kg met uitschieters tot 22kg !

Verder had een andere groep een dikke heilbot rond de 150cm naast de boot, maar door stress en stukje onervaren verspeelde ze deze weer, helaas. In totaal zijn er 9 heilbotten gevangen.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 2 april 2019

24kg kabeljauw A Rorbuer

24kg kabeljauw bij A Rorbuer Lofoten en heel veel kabeljauw boven de 20kg !! Gaaaaaf blijft op de hoogte vd vangsten uit Noorwegen, IJsland en volgende week Panama. Oh ja, ook hier weer 1 dag gratis visgids en 23.5ft visboten met 150pk !!

A Rorbuer door heel veel vissers en experts uitgeroepen tot de beste visstek van Noorwegen, samen met Nappstraumen en Havoysund.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

dinsdag 2 april 2019

2 huisjes Penn Havoysund Festival

Hallo allemaal,

Door een annulering hebben we nog 2 huisjes vrij voor het Penn Havoysund Festival 2019
27-08 tm 05-09-19 Noord Noorwegen

Prijs per persoon bij 4 personen = 1490,- pp bij 4 personen

Inclusief:

- Vliegtickets (2x 20kg bagage + handbagage)
- 1x hotelovernachting incl ontbijt (heenreis)
- Transfer naar Havoysund
- 1 dag gratis visgids
- Ontbijt op de accommodatie

Begeleiding door 2 of 3 visgidsen én Linda en Raffie Cordes van Cordes Travel zelf, die de hele reis mee gaan.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

zaterdag 30 maart 2019

Lofoten

Bah wat een slecht weer in Noorwegen, onze gasten op de Lofoten hebben het niet getroffen, veel wind, sneeuw en koud. Aan de andere kant het is maart, mag in NL dan wel lekker weer zijn in Noorwegen is het nog winter. Gelukkig kon er nog wel wat gevist worden en ja als je kunt vissen, als is het maar inde monding, dan zit die vis er wel. Mooie heilbot van 90cm en een paar dikke kabeljauwen. Zwaarste kabeljauw was 17kg ! Hopen op beter weer bij A Rorbuer en Nappstraumen.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

woensdag 27 maart 2019

Panama

Yep, aftellen is nu echt begonnen...
4 april vliegen we met de KLM naar Panama, gelukkig niet met WOW air, wie die is bijna failliet, dat gaat niet goed daar die vliegen op IJsland en USA. Wij gebruiken voor IJsland Icelandair en voor Panama KLM.

In Panama is het lekker warm, 35 graden en 45% luchtvochtigheid dus dat is heerlijk. Tja en dan de vangsten.... Rooster, Tonijn, Sailfish, Cuberra, Grouper en heel veel meer.

Kortom topvangsten op dit moment in Panama.

4 tm 14 april zijn we dus alleen via de e-mail bereikbaar en staat de telefoon uit ! Maar we hebben geen groepen op het water, dus alles onder controle. Oh en inbreken heeft geen zin hoor, tijdens onze afwezigheid komen onze vrienden naar Zeeland om op het huis en de poes te passen.

Raffie

dinsdag 26 maart 2019

Skrei Nappstraumen 31.4kg

31.4kg kabeljauw met een lengte van 140cm !
Daarbij nog eentje van 25kg en daarnaast nog een paar rond de 20kg !!
Hele dikke vangsten dus bij Nappstraumen !

Wil je volgend ook eens echte dikke kabeljauwen ?
Boek nu alvast voor 2020 !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 19 maart 2019

Nappstraumen het kookt

Niet normaal zoveel grote dikke vette kabeljauwen worden er gevangen bij Nappstraumen Lofoten. Martin onze visgids op Nappstraumen heeft het goed naar zijn zin, blije gezichten, mooi weer, weinig wind en hele vrolijke gasten, meer kun je niet wensen.

Heel veel kabeljauw tussen de 17 en 22kg met als klapper een kabeljauw van 29kg !!!!!

Wat een vangsten !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 18 maart 2019

Havoysund 26kg kabeljauw

26kg kabeljauw en 160cm heilbot
Topvangsten vandaag.... Havoysund noord Noorwegen met de visgids aan boord. Op nog geen 10 minuten varen de 1e heilbot van 2019 voor Havoysund, 160cm ! Iets later een dikke kabeljauw van 140cm met gewicht van 26kg !! Visgids Douglas deed weer goed zijn best, wat een visserij !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 16 maart 2019

Nappstraumen

27kg kabeljauw !!
Gisteren, Nappstraumen Lofoten, grote heilbot, dikke kabeljauw en prachtig weer. Wat een vangsten, het was even zoeken met 4 boten, tot men via de marifoon te horen kreeg dat de vis gevonden was. Allemaal naar de visgids toe en daarna achter elkaar kabeljauwen tussen de 10 en 17kg, zwaarste 27kg en grootste heilbot 140cm. Martin de visgids heeft weer goed zijn best gedaan.

Raffie

vrijdag 15 maart 2019

Zondag Broek op Langedijk

Zondag hebben we een mini-beurs op een hele unieke locatie ! Broekerveiling in Broek op Langedijk in Noord Nederland. Parkeren en entree is geheel gratis.

Kom even langs, gezellig, nu zijn we ook eens een keertje in noord Nederland.

Open van 10:00 tot 17:00

Raffie

vrijdag 15 maart 2019

Skrei havoysund

26kg dikke Skrei in Havoysund noord Noorwegen. Heel veel 15+ kabeljauw, paar van rond de 20kg, 22, 25 en de zwaarste van gisteren en vandaag 26kg !! Prachtige zee, 1-2bft en niet te koud, prachtig weer dus. Blije vissers die door onze 2 (gratis) visgidsen naar de beste stekken werden gebracht. Hengels en drijfpakken hadden ze ter plaatse gehuurd.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 13 maart 2019

Nappstraumen


Topvangsten Nappstraumen !


Prachtige heilbotten en hele dikke mooie kabeljauwen. Aan boord 5 heilbotten tussen de 100 en 120cm en meer dan 20 kabeljauwen boven de 17kg met als zwaarste 25.2kg !! Skrei/heilbotvissen is dus top op dit moment bij Nappstraumen Lofoten waar de visgids 1 dag gratis mee aan boord gaat.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 13 maart 2019

Datums Festival 2021 bekend

Hallo allemaal,

De laatste weken steeds vaker de vraag of de datums voor de Festivals 2021 al bekend zijn, er is altijd veel vraag voor de Festivals en dat is niet voor niets natuurlijk.

We hebben de visgidsen een mail gestuurd en vergelijken dan alle 4 de antwoorden vd visgidsen en kiezen dan een datum. Zij kijken naar stroming, maanstand en getijde. Tja en als het dan die week stormt merk je niets van deze theorie, dus het is ook geluk met het weer en de bijtlust vd vissen.

Bij deze zijn de datums bekend voor de Penn Festivals 2021 !!
Het is altijd mogelijk dat er nog landen of datums bijkomen.

Penn Nappstraumen Lofoten Festival 2021
19 tm 26 mei 2021
http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Penn Nappstraumen Lofoten Festival 2021
16 tm 23 juni 2021
http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Penn Havoysund Festival 2021
15 tm 23 september 2021
http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 13 maart 2019

Panama

Weer prachtige tonijnen bij Panama...
Aftellen is begonnen... 4 april met 16 man naar Panama, sorry 15 mannen en 1 dame, Linda.

Raffie

maandag 11 maart 2019

30 boven de 15kg

Nappstraumen gaat lekker, mooie start en al dikke kabeljauwen te vangen, ook hier wordt heel veel op Skrei gevist. 1 boot ving vandaag 30 kabeljauwen boven de 15kg de zwaarste waren 20 en 21kg !!

Dikke vissen bij Nappstraumen dus !

Die ene foto is het uitzicht in de avond vanuit je huisje !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 11 maart 2019

Winter in havoysund

Prachtige foto's van visgids Douglas, winter bij Havoysund.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 9 maart 2019

Havoysund

Hallo allemaal,

vorige week konden we al melden dat bij Nappstraumen de 1e heilbot was gevangen, nu is ook Havoysund van start gegaan en hoe... dikke grote vette kabeljauwen !! De vangsten zijn echt goed, heel veel kabeljauw en enorm veel boven de 20kg, zelfs de beroeps sprak van een enorme hoeveelheid grote kabeljauw. Dus dit worden topmaanden voor de kabeljauw de komende maanden.

Het is nu droog in Havoysund, het weer ziet er goed uit de rest vd week en de temperatuur ligt rond de -4, dus warm is het er niet, maar men kan zich goed kleden.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 6 maart 2019

Havoysund Festival 2019

Penn Havoysund Festival groepsreis
 
Vanwege een annulering hebben we nog 2 huisjes vrij voor het Penn Havoysund Festival, onze groepsreis naar Havoysund met alleen maar Nederlandse en Belgische deelnemers, onder begeleiding van Linda, Raffie, Douglas, Alexander én Johan Mikkelsen. Linda en Raffie en maar liefst 3 visgidsen zijn de hele week aanwezig om alle groepen te helpen hun droomvis te vangen. Raffie en Linda vliegen vanaf Amsterdam met de hele groep heen en weer terug.
 
Penn Havoysund Festival, voor die vissers die voor het eerst naar Noorwegen gaan, vissers die nog iets bij willen leren of het gewoon gezellig vinden zo’n Festival, waar bijna alles mag en bijna niets moet. Je bent met je eigen groepje, op je eigen boot, in je eigen huisje en je mag zelf kiezen waar en wanneer je gaat vissen, zoals gezegd niets moet.
 
De visgidsen gaan bij elke groep 2x 4u aan boord om samen met die groep te jagen op kabeljauw, koolvis of heilbot, want dit gebied staat bekend om haar goede heilbotvangsten. Voordeel van zo’n Festival/Groepsreis is dat we dit met z’n allen doen, dus je bent bij elkaar, leert van elkaar helpt elkaar, wij zijn er met z’n allen en toch heb je je eigen groepje, huis en boot. Dat maakt onze Festivals zo uniek, de gezelligheid, elkaar helpen en met z’n allen een mooie vis vangen, zonder dat we geheimen voor elkaar hebben.
 
We vertrekken met z’n allen op woensdag 28-08-19 van Amsterdam naar Oslo, daar hebben we een hotelovernachting op het vliegveld. De volgende ochtend vliegen we naar Alta en vanaf daar een transfer naar Havoysund. We komen rond 15:00 aan bij Havoysund, gaan we boodschappen doen, hengels klaar maken en dan hebben we donderdagavond een meeting. vrijdag tm woensdag vissen (6 volle dagen) en donderdag vliegen we zonder overnachting weer naar huis.
 
Ter plaatse is het ontbijt in het hotel en op de accommodatie in de prijs, er is een restaurant waar je kunt eten elke avond als je wil, maar je kunt uiteraard ook zelf koken, de huisjes zijn compleet ingericht, er is een kleine viswinkel aanwezig, je kunt hengels en drijf/warmtepakken huren en er is een ruimte waar je je pakken kunt drogen, kortom geheel compleet.
 
Prijs per persoon bij 4 personen ligt rond de 1500,- dat is inclusief vliegtickets, 2x 20kg bagage, hotelovernachting, huis en boot. Excl. eten, drinken, materialen en brandstof.
 
Heb jij interesse of vragen, bel of mail gerust !

ps lees ook eens door de reisverslagen: 
http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/


http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 4 maart 2019

1e heilbot Noorwegen 2019

YES daar is ie dan 😃 ... de 1e heilbot in Nappstraumen van 2019, gevangen door onze eigen visgids Martin Bamberg 👍, het duurde nog geen 10 minuten 😳 en daar was de 1e heilbot van 2019. Er zullen er nog heel veel volgen dit jaar en Martin gaat al onze gasten helpen daar in Nappstraumen Lofoten Noorwegen ! Zelf gaan we er dit jaar 2x naar toe, 💪 Penn Nappstraumen Festival in Mei en het Penn Nappstraumen Festival Juni, in Augustus gaan we naar Havoysund met visgids Douglas Dahlberg.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 1 maart 2019

Panama

Wat gaat de tijd toch snel ?
4 april vertrekken we met 16 vissers naar Panama om te vissen op oa Mahi Mahi, Rooster, Grouper, Marlin, Sailfish, Cuberra en Tuna....

Nou die laatste is er al hoor... hier de vangsten vd afgelopen dagen.

Raffie

maandag 25 februari 2019

Aanbieding IJsland

--- Aanbieding IJsland ---

Wil jij van 22-08 tm 02-09 naar IJsland en wil je vissen op dikke kabeljauw en 99% kans maken op een meter-kabeljauw ? Dit is je kans ! Nesvegur 3A met 4 slaapkamers is nog vrij en heeft nu een speciale aanbieding.

Inclusief in deze prijs:
* Vliegticket
* Transfer
* Huis met 4 slaapkamers
* Eindschoonmaak, bedlinnen, handdoeken
* 7.5m visboot met 130pk dieselmotor
* Huurauto type Toyota Yaris
* 1x hotelovernachting op de terugreis
* 20kg gratis visfilet (zelf fileren)
* A3 zeekaart met stekken
* Begeleiding ter plaatse
* Excl. eten, drinken, brandstof en materialen.

Slechte periode ? Nee joh, wij hebben jarenlang onze festivals in augustus gehad en altijd grote vissen gevangen, dus nee daar geen zorgen !!


Bij 3 personen = 1610,- pp
Bij 4 personen = 1435,- pp
Bij 5 personen = 1325,- pp
(Geen vaarbewijs nodig)

http://cordestravel.nl/ijsland/prijzen-ijsland/

http://cordestravel.nl/ijsland/nesvegur-3a-en-3b-sudavik-vissen-in-ijsland/

Cordes Travel visreizen

donderdag 21 februari 2019

Uitslag enquete

Hai,

Hier de uitslag vd enquete februari.

Had jij hem nog niet ingevuld ?
Mail me even !!

http://cordestravel.nl/uitslag-cordes-traveldag-enquete/

Raffie

maandag 18 februari 2019

Bagage Noorwegen en IJsland

Hallo allemaal,

Blijkt voor heel veel vissers toch nog steeds niet helemaal duidelijk, toch staat alles op de website, dus bij deze nog eens alle informatie over bagage en vis fileren en meenemen.

http://cordestravel.nl/visreis-bagage-noorwegen/

http://cordestravel.nl/bagage-regels-noorwegen-en-ijsland/

http://cordestravel.nl/regels-meenemen-vis-noorwegen/

http://cordestravel.nl/ijsland-vis-fileren/

Raffie

zondag 17 februari 2019

Robby Fish Open Deur Dagen

Hallo allemaal,

Donderdag, vrijdag, zaterdag én zondag zijn LInda en ik van 10:00 tot 17:00 aanwezig bij Robby Fish in Wommelgem België, vlakbij Antwerpen en maar een half uur rijden van Breda.

Tijdens deze dagen heeft Robby Fish 21% korting op zijn hele assortiment, hengels, molens, kunstaas, hengelkokers enz enz enz enz.

Linda en ik geven advies over uiteraard visreizen, stekken, technieken en lopen mee door de winkel om de vissers te helpen aan de juiste hengel, molen, lijn en kunstaas.

Kom langs voor advies over een visreis naar oa Noorwegen, IJsland, Zweden, Panama, Canada, Ierland of de USA.

Heb je al geboekt, kom even langs bij ons tafeltje en geef even een hand, wij kennen niet alle groepen van gezicht en er lopen zoveel mensen rond, dat we niet weten wie wie is, dus spreek ons even aan als je bij ons geboekt hebt.

Zie we je de 21, 22, 23 of 24e bij Robby Fish ?

www.robbyfish.be

Raffie

donderdag 14 februari 2019

45kg kabeljauw

Hallo allemaal,

Het is al jaren bekend dat men bij de Lofoten ook heel goed skrei kan vangen, de skrei komt namelijk naar de Lofoten om te paaien, dus als je bv vanaf Nappstraumen of A Rorbuer gaat vissen in de maanden maart en april kom je hele dikke zware kabeljauwen tegen.

Dat ze groot en zwaar zijn blijkwel, deze kabeljauw woog 45kg, ja je leest het goed 45kg !!! Is gevangen door een beroepsvisser net voor de Lofoten en niet eens zo ver op zee !

Pffff 45 kg dikke vette zwangere kabeljauw.

Raffie

woensdag 13 februari 2019

Robby Fish Open Deur

Cordes Travel staat volgende week donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 bij Robby Fish in Wommelgem (B) in de winkel.

21% op alle artikelen, dat is niet niets !
Geen korting op aanbiedingen en aas.

Wij staan er op advies te geven over visreizen, stekken, accommodaties, technieken en uiteraard kunstaas en materialen.

Kom volgende week langs !

ps ik kan niet aan je gezicht zien of je bij ons geboekt hebt, kom even en geef ons een handje als je bij ons geboekt hebt.

www.robbyfish.be

Raffie

woensdag 13 februari 2019

Winter in Noorwegen

Noorwegen is ook in de winter prachtig, mist droog, geen wind en zon...
Hier wat beelden van onze partners.... Mikkelvik en Aurora.

Raffie

woensdag 13 februari 2019

300,- waardebon winnen

Hallo allemaal,

We hebben een enquête voor de groepen die bij ons een visreis geboekt hebben. Dat is voornamelijk voor de groepen die ook naar de Cordes Traveldag zijn geweest.

Alle hoofdboekers hebben de link vd enquete gekregen met de vraag of ze deze ook willen doorsturen naar hun medevissers. Heb je de link (nog) niet ontvangen ? Mail me dan even dan stuur ik de link door en maak je kans op een waardebon van 300,- of een Penn hengelset.

Cordes Travel visreizen

dinsdag 12 februari 2019

Cordes Traveldag film

Hallo allemaal,

Cordes Traveldag 2019, een GROOT MEGA succes, het was echt super en wij kijken allemaal terug op een prachtige dag met heel veel tevreden gasten.

Er is een mooie film gemaakt van deze dag:  https://vimeo.com/316753638

Raffie

woensdag 30 januari 2019

Oude fotos deel 1

Hallo allemaal,
 
Volgende week zaterdag, 9 februari hebben we weer een Cordes Traveldag. In 2002 hadden we voor het eerst een speciale dag voor sportvissers georganiseerd, de Zeevisland-dag in een zaaltje in Zeeland met oa Leo Stoutjesdijk en Harold Speksnijders en als winkelier See Fish Hengelsport van Roel Bolier, deze winkel bestaat niet meer trouwens. Deze dag was voor de zeevissers die bekend waren met Zeevisland en eens wilde vissen in Zeeland. Die eerste georganiseerde dag was toen al een groot succes, daarna waren er geloof ik nog 2 of 3 van dit soort dagen.
 
Na het opstarten van ons reisbureau Vakantie-Noorwegen kregen we ook steeds meer vissers die ook naar Noorwegen wilde en hebben we, een paar jaar later de Noorwegen-dag georganiseerd, ik dacht ik Werkendam. Ik meen dat we toen een 100/150 bezoekers hadden. Die locatie werd al snel te klein en zijn we naar een locatie in Mijdrecht gegaan.
 
Ook in Mijdrecht werd de zaal al snel te klein en zijn we verkast naar Sliedrecht, waar we nu alweer een paar jaar onze Cordes Traveldag organiseren. In deze locatie Lockhorst Sliedrecht zijn we begonnen in de grote zaal en ook die werd te klein, daarom hebben we nu de hele gymzaal voor de 55 tafels en winkelier en een aparte zaal van 275 stoelen voor de lezingen.
 
Volgend jaar hebben we ook weer gekozen voor Sliedrecht en zal de Cordes Traveldag op 8 februari 2020 zijn, zelfde locatie, dus noteer deze dag alvast in je agenda. Als we zo blijven groeien, dan moeten we voor 2021 misschien wel een nieuwe locatie zoeken, waar we nog meer gasten kwijt kunnen. 
 
Het geeft het mega-succes van deze dag wel aan natuurlijk ! Het geeft ook wel aan dat we geen kleine speler zijn in de visreis-wereld, ondanks dit alles zullen we toch nooit roepen dat we de grootste zijn, dat zou niet netjes zijn, zouden onze ouders zeggen, nooit zeggen dat je de beste bent, dat is respectloos. Maar ach wat maakt het uit wie de grootste is, houden wij ons niet mee bezig, wedijveren doet de jeugd op school en niet als je een professioneel bedrijf hebt, nee wij houden ons bezig met onze gasten, hebben we het druk genoeg mee.
 
Het is wel heel erg leuk om de groei van Cordes Travel te zien, van 100 bezoekers "Vakantie-Noorwegen" naar bijna 1000 bezoekers ! Nog leuker is dat als je naar de oude foto's kijkt je héél veel bekende gezichten ziet die voor 2019 en vaak ook al voor 2020 weer geboekt hebben.
 
We hebben hieronder 3 series met foto’s geplaatst in 3 berichten, deel 1 zijn de oudste foto’s, daar zie je ook de jonge en slanke Linda en Raffie, uiteraard hadden we er voor kunnen kiezen om deze nu net niet te plaatsen, maar waarom niet ? Juist respect dat we ook foto’s van onszelf plaatsen, waar we soms ook niet helemaal blij mee zijn, daar we toch wel iets veranderd zijn hahahaha
 
Ik hoop dat jullie het leuk vinden, al die oude foto’s van speciale dagen en beurzen en laat eens weten of je jezelf hebt gezien.

Raffie

woensdag 30 januari 2019

Oude fotos deel 2

Hier dan de 2e serie met foto’s, hier zie je ook de eerste naam van ons reisbureau Vakantie-Noorwegen en daarna Cordes Travel, omdat we steeds meer landen in ons programma kregen was het raar op IJsland te verkopen als je Vakantie-Noorwegen heet. Cordes Travel is dan ook van onze achternaam, Cordes.

Raffie en Linda

woensdag 30 januari 2019

Oude fotos deel 3

En hier dan nog wat fotos uit het heden zou je zo kunnen zeggen, van een Zeevisland-dag en een Noorwegen-dag naar de Cordes Traveldag en van een kleine stand naar een grote mooie professionele stand op de beurs. Van 10 klanten per jaar naar een paar duizend per jaar en nog steeds doen we alles zelf en zijn onze klanten nog steeds onze gasten en behandelen we iedereen persoonlijk. In de afgelopen jaren hebben we dan ook al flink wat visreizen mogen organiseren en hebben we inmiddels duizenden en duizenden mensen gezien, gesproken en kennis meegemaakt, in de visserij maar ook daarbuiten. 
 
Inmiddels werken we ook alweer 10 jaar voor het wereldberoemde merk Penn en die Amerikanen werken niet zomaar met iedereen en vaak ook niet voor zoveel jaar. Blijft altijd leuk dat zo’n groot merk achter ons reisbureau staat. Onze nieuwe collega in deze Penn wereld is Babs Kijewski een Duitse leuke dame die nu voor Penn, Berkley en Abu Garcia komt vissen, leuk hoor en in Duitsland heel heel heel erg bekend van film, tv en de grote visbladen. 
 
Tja en als we dan toch grote namen noemen, hier een leuk rijtje met vissers die via Cordes Travel op visreis zijn geweest: Marco Kraal, Jeroen vd Boom, Klaas vd Eerden, Douwe Bob, Quintes Ristie, Roue Verveer, Mr Polska en Jeroen Versteegh. Jochem Meijer gaat dit jaar of volgend jaar eindelijk eens mee en Ed Stoop (Vis TV) gaat in juni met ons op visreis. Maar ach weet je, tuurlijk is het leuk en natuurlijk zijn we er torts op al die grote namen en ook dat wij het programma Big Fish Klaas hebben georganiseerd, maar voor ons is iedereen hetzelfde, bekend of onbekend, we doen voor iedereen altijd onze uiterste best, al is tegenwoordig je best doen niet genoeg meer…
 
Om deze leuke foto-serie af te sluiten wil ik nog eens extra dank geven aan al die medewerkers en vrijwilligers, vrienden en familie die ons al die jaren al steunen en hebben gesteund. Sommige medewerkers helpen ons al meer dan 10 jaar en wij hopen dat zij nog vele jaren ons Team mogen ondersteunen en een dank aan al die mensen die elk jaar weer helpen op de Cordes Traveldag, want zonder al die vrijwilligers en vrienden, zou Cordes Travel nooit zo groot zijn geworden. Tot slot natuurlijk ook een dank aan al onze gasten en vooral onze trouwe gasten die ons al jaren ons dit gunnen en waarbij hun hart ook bij Cordes Travel ligt.
 
Gaan we nu stoppen, vanwege al die bedankjes ? Nee joh, we gaan nog lang niet stoppen, alleen je mag best tussendoor de mensen wel eens in een zonnetje zetten, er is al zoveel negativiteit en afgunst overal, dus een paar positieve dankbare worden en een complimenten zijn bij iedereen meer dan welkom, toch ?

Raffie en Linda

maandag 28 januari 2019

Vis registreren

Vanaf 2019 moet bijna iedere sportvisser zijn gevangen vis in Noorwegen registreren....

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-registreren-en-quotum/

Raffie

maandag 28 januari 2019

TOP prijzentafel

We hebben een enorme prijzentafel op de Cordes Traveldag !!

Hoofdprijs is 1 week gratis huis en boot en 1 dag gratis visgids aan boord voor de accommodatie Vesteralen in Noorwegen t.w.v.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Verder hebben we een 49 inch Full HD Smart TV, Action Cams, molens, hengels en heel veel materialen, dus dan wordt weer een topper met meer dan 10.000 euro aan prijzen.

Raffie

maandag 28 januari 2019

Wowwww

Wowwwww druk hier... met het slechte weer zijn er veel vissers binnen en gaan op zoek naar een visreis, volop aanvragen en boekingen dus.

Daarbij hebben we net meer dan 500 A3 kleuren zeekaarten gelamineerd, duurde ons 3 dagen... maar dan heb je ook wat.

Kofferlabels afgeteld voor elke groep én alle sportvispaketten ingepakt, ook bijna 200 stuks.

Kortom we vervelen ons niet en op deze dagen zou je wel wat hulp kunnen gebruiken, maar ach werken we een uurtje langer door en komt alles wel goed.

Gisteren maandag zijn we om 06:30 begonnen en waren we rond 22:45 klaar, dan zijn we er ook wel even klaar mee.

Maar goed alles moet klaar voor de Cordes Traveldag en net als met beurzen, groepsreizen en de Cordes Traveldag, willen we 1 week voor aanvang klaar zijn, dan hebben we 1 week om tot rust te komen en hoeven we niet alles op het laatste moment te doen.

Verder hebben we ook nog een nieuwe pagina gemaakt, om alles wat sneller te kunnen vinden wat geen accommodatie is. Maar ja als je dan een alfabetische lijst maakt dan heb je ook dubbele links, want maak je een link voor vis registreren of registeren vis ? Dus dan doen we beide maar, kan men de link altijd vinden.

http://cordestravel.nl/visreis-allerlei/

Zo wij gaan nog even verder met de prijzen voor de loterij....

9 februari Cordes Traveldag !

Raffie

vrijdag 18 januari 2019

Lees je PDF

Hallo allemaal,

Ga jij naar de Cordes Traveldag, zorg dan dat je de basis kent en lees jouw Noorwegen of IJsland PDF goed door. Dit is een nieuwe PDF voor 2019 en als het goed is heeft elke hoofdboeker van de groep deze aangevraagd via de e-mail.

In de mail vd factuur staat dat je deze zelf even moet aanvragen, omdat niet iedereen hem wil en hem nog heeft van een eerdere visreis of er geen behoefte aan heeft. Dus check even bij de hoofdboeker of hij dit bestand heeft, anders laat hem even mailen, dan sturen we hem via de e-mail digitaal door.

Goed voorbereid is het halve werk !

Raffie

vrijdag 18 januari 2019

IJsland lezing

Beste Cordes Traveldag gangers,

Helaas kan Marco Kraal geen lezing over IJsland geven, hij heeft belangrijke andere afspraken, waar hij voor zijn werk moest zijn.

Dus op dit moment hebben we nog niemand kunnen vinden die een lezing kan geven over IJsland, dus we zijn hard aan het zoeken.

Kun jij een lezing geven over IJsland ??
Mail ons dan snel !!

Maar geen zorgen, er is meer dan voldoende informatie en kennis aanwezig om je alles te vertellen over IJsland, 4 medewerkers zitten klaar om je van alle informatie te voorzien, is dat niet voldoende, kun je altijd nog op prive-les komen op ons kantoor.

Raffie

donderdag 17 januari 2019

Cordes Traveldag

--- Cordes Traveldag 2019 ---
(+/- 1000 bezoekers)
Zaterdag 9 februari dan is het weer zover de unieke, grote, gezellige, spectaculaire, spannende, leerzame en exclusieve Cordes Traveldag 2019. Vorig jaar hadden we bijna 1000 bezoekers, gezien de inschrijvingen hebben we die dit jaar weer.
Een exclusieve dag voor sportvissers die hun visreis bij Cordes Travel visreizen hebben geboekt. Op deze speciale dag worden er oa lezingen gegeven door Arnout Terlouw en de TOP visgidsen Erik Axner en Douglas Dahlberg. De lezingzaal heeft een tribune van 275 zitplaatsen en is elke lezing bomvol.


Elke accommodatie/gebied heeft zijn eigen tafel(s) waar experts hun kennis, ervaringen, tips en trucs delen met de bezoekers. Zij kennen de stekken, materialen en technieken en geven antwoord op al je vragen, laten zien hoe en waar te vissen, welke kleuren, soorten kunstaas, welke techniek en waar je op moet letten op jacht naar jouw droomvis.


4 TOP-beroeps-visgidsen uit Noorwegen van Nordic Sea Angling zijn ook weer aanwezig, deze beroeps-visgidsen delen hun kennis, tips en geheimen met onze gasten. Ook bekende vissers zoals Ed Stoop, Gijs Nederlof, Siu de Moor, Jasmijn van Hulsen, Willem Kwinten en Frans Oomen komen ook een bezoekje brengen aan deze unieke dag en wie weet wie er nog meer komt kijken, vorig jaar waren Marco Kraal en Klaas vd Eerden (Big Fish Klaas) er ook bij.


Ahoy Hengelsport Rotterdam Leen Maarleveld & John Jagt neemt zijn halve winkel mee voor de verkoop van hengels, molens en materialen en PENN is aanwezig om alles te vertellen over de beste materialen voor oa Noorwegen, IJsland en Panama.
Verder krijgt elke groep een gratis sportvispakket t.w.v 150,-, krijgen ze hun A3 gelamineerde zeekaarten en de bekende Cordes Travel kofferlabels voor als men gaat vliegen.


Om deze dag spectaculair af te sluiten is er een MEGA loterij met meer dan 10.000 euro aan prachtige prijzen met als hoofdprijs één week gratis huis en boot én 1 dag gratis de visgids voor de TOP-accommodatie Vesteralen in noord Noorwegen met een 23.5ft visboot met 150pk.


Meer dan 65 vrijwilligers/medewerkers staan klaar in Cordes Travel kleding om alle gasten zo goed mogelijk van dienst te zijn, weet de een het niet, vragen we de ander en anders zijn Linda en Raffie er natuurlijk ook nog, geen vraag blijft onbeantwoord.


Tijdens deze dag kun je ter plaatse eten en drinken, dus een gezellig dagje uit met je vismaten, kun je meteen de laatste materialen nog even aanschaffen.


Waar krijg je zoveel service, zoveel aandacht en wordt er zoveel moeite gedaan voor de gasten ? Bij Cordes Travel natuurlijk, want wij doen nét dat beetje meer.


Let op !!
Dit is GEEN open dag, men krijgt alleen toegang als men ingeschreven is, er staat iemand aan de deur die mensen terug stuurt als zij NIET ingeschreven staan. Inschrijven kan alleen via de e-mail en als men bij Cordes Travel heeft geboekt, logisch anders zijn we niet exclusief meer en komen er misschien wel 1500 of 2000 man en dan hebben we geen tijd meer voor onze “eigen" gasten die via ons hun visreis geboekt hebben, zij gaan natuurlijk voor.


Wil je ook komen, maar niet geboekt, mailtje sturen om te vragen kan altijd he ?
Meer informatie over deze unieke exclusieve dag kun je vinden op de website van Cordes Travel.

Raffie

woensdag 16 januari 2019

Cordes Traveldag

Hallo allemaal,

Ben je al vaker via Cordes Travel op visreis geweest en ga je in 2019 niet op visreis, dan ben je uiteraard wel welkom op de Cordes Traveldag hé, stuur even een e-mail om je aan te melden.

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/ 

Raffie

dinsdag 15 januari 2019

Panama

Weer hele mooie vangsten bij Panama, veel mooie en dikke tonijn gevangen, zwaarste 125kg op levend aas (bonito) en op de stickbait 3 van rond de 40-50kg.

Verder zijn er ook nog Mahi Mahi's, Rooster, Black Marlin en Bluefinn Trevallys gevangen.

Prachtige dag...

Raffie

zaterdag 12 januari 2019

300,- korting

300,- korting midden Noorwegen
Cordes Travel heeft een MEGA aanbieding voor een visreis naar Noorwegen. Vanwege een annulering is er een prachtig huisje vrij gekomen met een visboot. Roan Rorbu 1 (Torsken) op maar 9u rijden van Oslo, met 3 slaapkamers en een 19ft 50pk visboot voor de deur. Het is een verblijf voor 8 dagen waarvan 7 volle dagen vissen !
Men kan vliegen of met eigen auto, als men met eigen auto gaat dan boekt Cordes Travel, indien gewenst, de overtocht (ColorLine) van Kiel (D) naar Oslo voor de groepen, met een slaaphut aan boord. Je kunt al je spullen meenemen in de auto en aan boord heb je een slaaphut. Dit prachtige luxe cruiseschip is geen straf, in de avond een drankje in één vd tientallen barren, lekker wat eten in de restaurants en in de avond een wandeling over het dek, er is aan boord zelfs een heuse winkelstraat.
Je gaat in de avond lekker slapen, in de ochtend een goed stevig ontbijt en dan rij je naar je huisje, je vakantie begint dus al aan boord. In de ochtend kom je dan aan in Oslo en vanaf daar rij je door de prachtige noorse natuur en kom je na 8-9u rijden aan in je huisje, waar het dan 23u per dag licht is.
Eenmaal aangekomen bij de accommodatie laat Inge Lise de boot zien, legt het apparatuur uit en geef alle informatie die nodig is. Voor het weer en de laatste update kun je ook altijd terecht bij de huiseigenaar. Cordes Travel staat bekend om de service, zo hebben zij volgende maand 9 februari de “Cordes Traveldag” waar je informatie krijgt over stekken, materialen en technieken voor deze accommodatie Roan Rorbu, je krijgt een boekwerk van 60 pagina’s “hoe te vissen in Noorwegen” en als je wil kun je op afspraak bij Linda en Raffie Cordes op prive-les komen, onder het genot van een hapje en drankje bespreken zij alles over de visserij rond deze accommodatie.
En zo ga je dus goed voorbereid het water op, de A3 gelamineerde zeekaart met stekken, die je van Cordes hebt gehad, laten je de beste stekken zien en met de juiste hengels, molens en (kunst)aas ga je vissen op kabeljauw, koolvis, leng, lom, heek, heilbot, platvis, roodbaars en vele andere soorten vis. In de avond neem je lekker verse vis mee naar huis, fileer je deze in de grote overdekte fileerplaats en geniet je van je eigen gevangen verse vis.
Roan Rorbu 1 heeft 3 slaapkamers, douche, toilet, TV, wifi en een compleet ingerichte keuken. Een groot terras kijkt over het water en de bergen en kun je zelfs vanaf het terras een hengeltje uitgooien. Op 60m afstand is er een supermarkt waar he boodschappen kunt doen en op 50m lopen liggen alle boten, bij deze aanbieding is er een 19ft 50pk visboot aanwezig, geschikt voor maximaal 4 personen.
Je kunt vanaf woensdag 29 mei in je huisje en donderdag 6 juni moet je het huisje weer verlaten, dat is dus 8 dagen verblijf en 7 dagen vissen.
Normaal zou dit huis + boot + overtocht 2860,- euro kosten, voor 7 dagen of 3140,- voor 8 dagen, maar nu krijgt men maar liefst 300,- korting op de deze hele visreis naar midden Noorwegen en je krijgt ook nog eens een gratis sportvis-pakket twv 150,- Dus dan betaal je maar 2560,- (7 dagen) of 2840,- (8 dagen) voor maximaal 4 personen en de overtocht met een auto die niet hoger is dan 2m en langer dan 5m, slaaphut aan boord en je huisje en boot. Dan ben je per persoon, bij 4 personen voor deze visreis 640,- of 710,- euro kwijt, exclusief eten, drinken, materialen en brandstof.
Op de website van Cordes Travel kun je allerlei verslagen lezen over deze accommodatie, dat geeft je een goed beeld vd mooie vangsten die al gedaan zijn.
Dus is natuurlijk een super-aanbieding, dus heb je interesse bel of mail dan snel met Raffie of Linda, hun gegevens staan op de website bij contact.

http://cordestravel.nl/noorwegen/roan-rorbu-vissen-in-midden-noorwegen/

Raffie

vrijdag 11 januari 2019

Panama deze week

Wat een prachtige vangsten bij onze lodge in Panama. Morgen (zaterdag) hebben we een Panama meeting om elkaar een beetje te leren kennen en in April gaan we dan met 16 man naar Panama, heb er weer zin in ! Zeker als ik deze vangsten vd afgelopen dagen zie en wat is het mooi daar.

Raffie

woensdag 9 januari 2019

Koffer weegschalen

Hai,

Ook dit jaar vliegen er weer meer dan 2000 vissers naar één van onze accommodaties in USA, Canada, Noorwegen, Panama, Zweden en IJsland ...noem maar op. Allemaal hebben ze te maken met het gewicht van hun koffer en elk jaar zijn er weer grote problemen bij de incheck.

Al vele jaren gebruiken wij een kofferweegschaal, ipv 4x de koffer in mijn armen te nemen en dan op de personen-weegschaal te gaan staan, gebruiken wij al 10 jaar een speciale kofferweegschaal, makkelijk, klein en speciaal gemaakt om je koffer te wegen. Extra makkelijk is dat je deze ook mee op reis neemt zodat je ook op de terugreis je koffer kunt wegen.

Vliegtuigmaatschappijen worden steeds strenger en de bijbetalingen voor 1kg extra steeds duurder, Norwegian is bijvoorbeeld zo'n maatschappij die vaak erg streng.

Als ik het tijdens de prive-les over de kofferweegschaal (bagageweegschaal) heb, merk ik dat 80% niet weet wat dat is, mijn advies Google hem eens of klik op deze link om eens te zien wat voor soorten er zijn en dan zie je ook dat die dingen helemaal niet zo duur zijn, maar enorm handig en scheelt je heel veel stress aan de balie.

https://www.coolblue.nl/bagageweegschalen

Raffie

dinsdag 8 januari 2019

Panama

Hele dikke tonijn bij de lodge waar we in April naar toe gaan.
In April gaan we met 16 man naar Panama, nu al zin in !

We hebben alle boten en alles kamers geboekt, wordt weer top !!

Raffie

vrijdag 4 januari 2019

Berichten 2018

Hallo allemaal,

Wil je de vangstberichten zien van 2018 ?

Klik onderaan de pagina op -gesorteerd op jaar- en klik daar op 2018.

Veel kijkplezier.

Raffie

vrijdag 4 januari 2019

9 volle dagen vissen IJsland

Hallo allemaal,

Bij Cordes Travel, altijd 9 volle dagen vissen in IJsland, dus 10 dagen verblijf en dat voor de prijs van 7 dagen ! Dus 10 dagen IJsland voor de prijs van 7 dagen. Wil jij gewoon heel veel mooie en dikke kabeljauw vangen, lekker vissen en 99% kans maken op een meterkabeljauw ? Ga dan naar IJsland, het kabeljauwparadijs vd hele wereld.

Wij hebben nog vrij:

22-08 tm 02-09 (03-09 weer thuis)
Nesvegur 3A met 4 slaapkamers.
Je hebt geen vaarbewijs nodig !

Inclusief in de prijs:

- Incl. vliegtickets met 1x 23kg bagage + 10kg handbagage
- Extra bagage kost 110,- pp retour
- Transfer van en naar accommodatie en hotel
- 1x hotelovernachting (terugreis)
- 20kg gratis vis (zelf fileren)
- 7.5m visboot met 130pk diesel
- Accommodatie met 4 slaapkamers
- Huurauto Toyota Yaris
- Eindschoonmaak, handdoeken en bedlinnen
- A3 kleuren zeekaart
- Bootverzekering

Prijs bij 3 personen = 1685,- pp
Prijs bij 4 personen = 1510,- pp
Prijs bij 5 personen = 1400,- pp

Deze prijzen dus inclusief de hele lijst daarboven, geheel compleet exclusief eten, drinken, brandstof en materialen.

Voor de snelle beslisser !

http://cordestravel.nl/ijsland/nesvegur-3a-en-3b-sudavik-vissen-in-ijsland/

Cordes Travel visreizen

dinsdag 1 januari 2019

Gelukkig Nieuwjaar

Gelukkig nieuwjaar aan alle lezers, bezoekers en uiteraard alle gasten van Cordes Travel, wij wensen jullie een gezond, visrijk en liefdevol 2019 !

Raffie en Linda