Boot-vangstberichten

Cordes Travel visreizen

Een visreis boek je uiteraard
bij Cordes Travel visreizen
www.cordestravel.nl

donderdag 24 mei 2018

Afgelopen maandag 21 mei met de ms Zeearend2 vanuit Vlissingen vertrokken voor wat volgens de berichten een dag met veel zon en hoge temperaturen zou worden. Nou ja, koud was het zeker niet, maar zonnig evenmin. Om half vijf in de ochtend reed ik weg uit Siebengewald en de hele weg werd ik begeleid door dreigende wolkenluchten, regenbogen en regenbuien. Enfin, eenmaal in Vlissingen aangekomen zou het met het weer verder wel meevallen dachten wij, en met schipper van dienst Fred werd om acht uur koers gezet richting Sluise Hompels, naar de stek Walvisstaart Zuid. Het was een internationaal gezelschap opstappers vandaag, want behalve 7 Nederlanders waren er ook 3 gezellige Tsjechische mannen en een nog net iets leukere Tsjechische dame aan boord. Alle 4 nog nooit gevist, maar op dagen als deze is dat geen enkel beletsel om toch met een flinke emmer vis huiswaarts te gaan. Met andere woorden, het was een absolute topdag met grote aantallen wijting en schar. En het weer? Ach, de hele ochtend regende het af en toe lichtjes, maar uiteindelijk brak vroeg in de middag de hemel open en steeg de temperatuur naar de beloofde zomerse waarden. Met 40 vissen, voornamelijk mooie scharren, in de koelbox terug naar Siebengewald gereden. Het was wederom een dag op de Westerschelde om in te lijsten!
Met vriendelijke groet, Kick van IJzendoorn, Siebengewald.

Kick van IJzendoorn

dinsdag 22 mei 2018

Hierbij nog de foto van de winnaar van de Flipje-bokaal 2018: Erik van Schilt

P.W.

dinsdag 22 mei 2018

Maandag met een ploeg Belgische vissers de Grevelingen op met de Hendrik H.
Vorig jaar niet een vis gevangen het zijn toch goede vissers.
Het weer was gunstig richting de doorlaat gevaren en geankerd.
We lagen nog niet goed en wel op de wind en de eerste haring kwam al aan boord.
Er werd geroepen we hebben al meer gevangen dan vorig jaar.
Het is toch altijd een verrassing wat er aan boord kom.
Al snel werd het duidelijk dat er wel veel vis aan boord zou komen.
De aantallen werden op naam genoteerd.
Het mooiste vond ik het kleinste manneke voor op de boot bleef maar roepen.
Dan weer 2 of 3 het ging maar door.
Het was een zeer gezellige ploeg waar onder een jonge dame.
Ze besloten om een uur eerder te stoppen.
Beneden werden de aantallen bekeken wie de meeste vis had.
Volgens mij had het jonge knaapje de meeste geloof in de 160 nummer twee 141.
Ze dachten tussen de 800 tot 1000 haringen over de gehele visdag .
Wat wel jammer was ze waren kleiner dan de weken er voor de grootste 29.5 cm.
Weer een mooie gelaagde visdag wil je nog haring vangen snel boeken.
Zie de opstap dagen op facebook van de Hendrik H
Vriendelijke visgroetjes,
Herman K

Herman K

dinsdag 22 mei 2018

Zoals elke Pinksterzondag trok de Anna Friso Sportvissersclub erop uit om te gaan wrakvissen met de Neeltje Jans. Iets voor 6-en vertrokken we richting wrakken. Met 24 man hadden we plek genoeg aan boord en konden we tijdens de heenvaart rustig onze hengels in orde brengen.
Het was zalig weer, weinig wind maar koud door de mist die op het water hing en het zonnetje niet toeliet.
Bij het eerste wrak aangekomen gelijk op zoek naar vis. Sporadisch kwam er een visje boven. Niet echt spectaculair. Na verloop van rijd vond schipper Piet het welletjes en op naar het volgende wrak. Hoop op beterschap. Maar ook hier was het niet veel. Sporadisch een gul en opmerkelijk ook niet veel steenbolken. Wel wist Theo Jansen een mooie Pollak te vangen van 58 cm. Na overleg met de voorzitter van de club werd er gekozen om naar een derde wrak te gaan, 45 minuten varen.
Hier begon het net als bij de vorige wrakken rustig aan maar plots werd er over de hele boot mooie gul gevangen. Je zag aan de gezichten dat iedereen het naar zijn zin had omdat er opeens de gul aan het jagen was. Jammer genoeg duurde dit festijn iets minder dan een uur. Daarna viel het weer stil met nog sporadisch een visje. Over heel de boot werden er een 100-tal maatse vissen gevangen. Niet de grote aantallen want dat is al jaren verleden tijd. Wel had iedereen het ontzettend naar zijn zin.
Grootste vis gevangen door Theo Goosens, een gul van iets meer dan 3 kg en 70 cm.
Piet heeft er alles aan gedaan om de vissers het naar hun zin te maken en aan de lachende gezichten te zien is hij daar weer in gelukt.

Danny Bresseleers
Voorzitter AFSC

Danny Bresseleers

dinsdag 22 mei 2018

Op eerste Pinksterdag vond de tweede editie van de Flipje Bokaal plaats; ook dit jaar was de Big Marlin weer geboekt om deze wedstrijd der giganten te laten plaatsvinden.
Om 7.30 uur stonden aan Neeltje Jans 8 deelnemers met kisten vol met nieuw gemaakte onderlijnen en spreaders klaar om hun kunsten te gaan vertonen. Deelnemers waren: Piet Buijk, Erik van Schilt, Bart van Meel, Jibbe vd Linden, Jan van Oosterbosch, Kees Heijboer, Rick van Gastel (winnaar 1e editie) en Flip Wouts. Ook dit jaar werd weer gekozen voor een koppelwedstrijd (waarbij stuurboord aan bakboord gekoppeld werd) van 2 uur met daarop een fish-off van 15 minuten door het winnend koppel. Dit om uiteindelijk tot 1 winnaar te komen van de Flipje-bokaal 2018. Frappant was dat er na loting dezelfde koppels waren als vorig jaar; dus de verliezende koppels konden nu wraak nemen op Rick en Flip die de eerste editie als koppel wisten te winnen. Het visreglement was duidelijk: vissen met 1 hengel en per maatse en ondermaatse vis konden punten verkregen worden.
De puntenverdeling was als volgt:
-ondermaatse vis 1 punt
-maatse vis:
-schar 2 punten
-wijting 3 punten
-bot 4 punten
-schol 5 punten
-Andere maatse vis 10 punten
Om 10.30 uur klonk aan de Joossesweg bij Westkappelle het startsignaal en kon de wedstrijd beginnen. Als snel werd de eerste schar gevangen en er zouden er nog veel volgen. Toen om 12.30 uur het eindsignaal klonk werd de eindstand per koppel opgemaakt:
1. Bart en Erik 53 punten (waaronder twee maatse zeebaarzen van 43 en 44 cm)
2. Piet en Jibbe 35 punten
3. Flip en Rick 33 punten
4. Kees en Jan 23 punten (waaronder een tong van 38 cm.)
Dus het winnende koppel was Bart en Erik die in een fish-off van 15 minuten uit zouden gaan maken wie de uiteindelijke winnaar was. Om 12.45 uur werd het startsignaal gegeven en gingen Erik en Bart los. Toen om 13.00 uur het eindsignaal klonk had Erik 4 vissen en Bart helaas geen vis.
Dus de eindwinnaar van de Flipje-bokaal 2018 was bekend: Erik van Schilt.
In de middag hebben we nog vrij gevist en werd er nog veel mooie maatse vis gevangen waaronder 6 mooie grote tongen (o.a. 34 en 38 cm.); maatse wijting en grove scharren. Tong specialisten op deze dag waren Kees (4) en Flip (3)en Bart wist als troostprijs nog een maatse schol te vangen.
Tijdens de prijsuitreiking bij frituur de Helling werd aan Erik voor 1 jaar de bokaal overhandigd door de winnaar van vorig jaar Rick van Gastel
Het was weer een mooie visdag op de Noordzee met de Big Marlin. Hans weer bedankt voor de goede zorgen en de datum voor volgend jaar staat al weer op de boek (let op Hans !) 1e Pinksterdag 2019.
Duidelijk is dat de zomervis al aanwezig is, dus mijn advies aan de vissers is: ga genieten van een mooie visdag op de Noordzee.

Flip Wouts

P.W.

maandag 21 mei 2018

halo zeevisvrienden hier een berichtje van Joop ,gisteren van laag tij voor de kering ongeveer 3 uur gevist.
het eerste half uur slingerde de boot flink heen en weer en in die tijd met een balansje gevist en omdat ik door dat heen en weer draaien van de boot viste ik een flink stuk bodem af en dat leverde mij veel beet op van vooral kleine schar en een flinke makreel op.
maar toen de stroming er weer goed in kwam toen kwamen ook de grote scharren aan de haak.
na ongeveer 3 uur vissen was m,n aas op en de laatste draai kwam een mooie zeebaars binnen en omdat door een stomme regeling van de visserijwet heb ik hem maar weer laten zwemmen ,dan kan die beroepsvissers hem vangen ,stom he die regeling ,eerst hebben ze ons de paling af gepakt en nu de zeebaars ,wat zal de volgende vis zijn die we niet mogen vangen om mee te nemen? wie weet is dat de gul wel en dan ....... .
groet van Joop Jansen delta1034

Joop Jansen

maandag 21 mei 2018

Zaredag 19 mei, weer wezen vissen met het bootje van Dixhoorn. Het was heel fris op het water.
Over de vangst, 's morgen had mijn zwager een botje. Tot half 12 niks meer, ondertussen een paar keer verkast, maar uiteindelijk had mijn maat de eerste schar en begon het een beetje te lopen.
Totaal ongeveer: 1botje, 30 tal scharren en 1 zeebaars.

Peerke

Peter van lommel

zondag 20 mei 2018

Gister 19 Mei voor de 1st keer op de Makreel geweest met Hoogenwerf. Veel gezocht maar het waren erg gewoon nog niet. Veel te koud ook, bij vertrek was het 10 graden en een gure wind. Smiddags werd het beter met het weer.
Gelukkig deelde de schipper gratis zagers en mesheften uit dus snel mijn makreellijnen vervangen door de rode bezemsteel lijntjes en toch nog 30 wijtingen en 1 botje gevangen. Uitgezwaaid terug naar huis.
Martin.

Martin

woensdag 16 mei 2018

Een beetje laat, maar beter laat dan nooit hier een vangstbericht van de Panvissers uit Heist O/D Berg van de lange visdag met " Neeltje Jans" van zaterdag en zondag 12/13 mei .Vertrokken om 18.00 uur voor een lange visdag op de wrakken en terug aan de kade om 18.45 een dagje later.
Nu de vangsten, op het eerste wrak was de toon van deze dag al gezet, veel stroming en steenbolk en af en toe een kabeljauwtje. Schipper Piet deed wel veel moeite om ons een mooie visdag te geven maar voor vele was het tocht niet het verwachte wat erboven water kwam, Wel zijn er enkele specials gevangen zijnde polak, pieterman, horsmakreel, wijting en zelfs een (ondermaatse) zeebaars.
Tocht had ieder op het einde van de visdag wel wat vis al was het de ene wat meer gul dan de andere.Met gemiddeld een viertal gullen en 40 steenbolken per visser kan men toch niet al triest zijn over deze visdag, daarbij het eten was zoals gewoonlijk ook lekker (dank je wel Marcel en Kees) om echt voor deze visdag teleurgesteld te zijn. voor meer info over deze en andere visdagen www.panvissers.be

groetjes en tot later Tjeeke en de panvissers

Umans André

woensdag 16 mei 2018

Gisteren met de Wiesje de zee op geweest. 's Morgens een eind buitengaats naar een plaats waar de schar opgestapeld lag. 's Middags terug naar de Spijkerplaat om de vangst met wijting aan te vullen.
Weer een zeer geslaagde visdag mogen beleven. Schipper Hank kent zijn vak. Door rekening te houden met stroming, weer, wind, tijd van de dag, enz. laat hij zijn matrozen altijd een 'leuk visje' vangen.

Henk

Henk Mangnus

dinsdag 15 mei 2018

goede dag ,daar was ik weer ik had alles rondom de caravan klaar ,even een60 tal pieren gestoken en hup naar Neeltje jans gegaan.
zo te zien was ik daar alleen met m,n boot en gauw te water en omdat ik nog al laat was ben ik maar voor de kering gegaan en gevist op een diepte van 20 meter.
wel er werd veel scharren gevangen en 2 kleine weitings en een gevlekte haai van 55 c.m.
van de 40 weitings zijn er 10 die goed aan de maat waren en niet zo broodmager als die ik vrijdag had mee voor de pan.
als het weer goed mag blijven wil ik na het weekend weer gaan.
groetjes Joop Jansen delta1034

Joop Jansen

dinsdag 15 mei 2018

Beste zeevissers,
Hier weer eens na een zeer lange tijd een vangstbericht van mijn kant. Gisteren geprobeerd de eerste zeebaarzen van het seizoen te pakken vanuit de boot. Hier en daar wisten we een zeebaars(je) te pakken met onze shads, maar het was niet wild. Na een paar uur vonden we een stek waar onze geliefde vissoort helemaal los ging en het formaat werd steeds mooier. Na een kleine terugval zette ik een plug in; niet mijn favoriete bezigheid, maar omdat het mijn eigen Weebass pluggen zijn, maakt het dan wel weer leuk. En leuk werd het want bijna na elke worp een aanbeet en na 20 stuks ben ik maar opgehouden met tellen. De kunst was de plug rustig en constant naar binnen te vissen en na een misser gewoon weer door blijven draaien. Toch maar weer verkast om de stekels met shads te belagen, ondanks we enkele baarzen zowel bij de bodem als op halfwater vingen was het shadvissen een taaie bezigheid. Vanwege het begin van het seizoen gebruikte ik een zeer lichte spinhengel van 253cm waar ik zowel met shads als pluggen kan vissen, een 3000 molen met 10/00 gevlochten lijn en 1 1/2 meter fluorocarbon van 40/00. Ik bleef die dag onder de 30 stuks steken en Jelle rond de 20, alle baarzen waren helaas niet groter dan 50cm, maar voor de eerste sessie zijn we dik tevreden.
De visgroeten
Siu de Moor, Weebass

Siu de Moor

maandag 14 mei 2018

Vandaag een dag met de Wiesje op pad. Heerlijk weer gaven ze af . Alleen we hebben het niet gekregen. De 26 graden die ze afgaven werd eerlijk verdeeld.... s ochtends 13 graden en s middags ook 13 volgens een van de zuiderburen op de boot. . Met mist vertrokken naar de Spijkerplaat om wijtingen te gaan vangen.
Scharren hoefden we niet te verwachten volgens onze beste meesterschipper Hank.
En dat kwam helemaal uit ook. 2 scharren op heel de boot en heel heel heel veel wijting. De catering was weer helemaal top . Hank bedankt weer voor deze geweldige dag.

Met vis vriendelijke groet

E. DE ROOIJ

maandag 14 mei 2018

goede dag ,eindelijk vrijdag weer in zeeland en omdat ik hoorde over goede vangsten (waar ik nooit veel waarden aan hecht ,je weet wel ;had je vorige week hier moeten zijn ,snap je?) ,wel op mijn stek was het weitingfestival en het is voor mij heel lang geleden dat het zo goed wilde.
de hele dag met maar een hengel gevist omdat als het lood de bodem had geraak was het vrijwel meteen raak en daar kwamen steeds 2weitings binnen (3 lukt mij niet omdat ik altijd met 2 haken vist) en daar waren ook mooie grote bij.
nadat de 200 pieren op waren ,maar weer op naar neeltje jans gegaan en met 30 groet weitingen naar huis gegaan de overige +- 160 weitingen en de 8 zeer magere scharren ,die best aan de maat waren heb ik weer laten gaan.
mogelijk tod gauw groetjes en goede vangsten gewenst aan iedereen en o ja wees eerlijk als je wat wil melden ook al is het een keer heel slecht ,je voorkomt op die manier dat er vissers van ver niet voor niets komen.
en anders meld dan helemaal niets. Joop Jansen delta 1043

joop jansen

maandag 14 mei 2018

Nederland wint overtuigend Nationscup 2018!

Het was al weer de 48e editie van deze bootvisinterland tussen België, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Dit jaar mocht Sportvisserij Nederland de organisatie op zich nemen. De teams verbleven in Hotel Goes en er werd gevist in de monding van de Oosterschelde in de buurt van het Meerkerk gebied. Met doorslaand succes voor het Nederlandse team, want niet alleen het landenklassement werd gewonnen, maar ook het individuele podium werd een prooi voor de mannen van coach Henri Karremans. Maar het was niet zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden. Het Belgische Egelghemse Zeevissers team met als coach Jan Aspeslag heeft de Nederlanders het aardig moeilijk gemaakt. Een pluimpje op hun hoed is dan ook zeker van toepassing. Coach Henri bericht over het relaas van deze “monumentale interland”!

De verschillende teams waren al op Hemelvaartsdag gearriveerd en op deze doordeweekse zondag voeren de teams op offshoreboten de Noordzee op om te trainen. Dat viel nog niet mee, want deze dag trok er juist een storing over het deltagebied, met als gevolg een ruwe zee met golfhoogtes tot aan anderhalve meter. Het team van Sportvisserij Nederland, dat bestond uit Rien van Eekeren, Henri Hachmer, Peter Leentjes, Ernest Ripson, Pim Troost en coach Henri waagde zich met de “Big Marlin” van schipper Hans Lodewijks toch op de later op de dag iets afvlakkende zee om een goede verkenning te maken. Het Belgische team, dat betond uit Werner van de Bogaert, Eddy van Camp, Ronny Cleymans, Erik Knuyt, Danny Lens met coach Jan Aspeslag had de “Marie-Louise“ afgehuurd en kwam achter de Nederlanders aan.

Zo ontdekten we dat in de buurt van de Meerkerk er volop schar en wijting van redelijk formaat op een hoog tempo gevangen kon worden. Favoriete onderlijnen werden geselecteerd en het aas, dat zou bestaan uit 700 gram zeepieren, twee ons kweekzagers en 500 gram mesheften, werd op waarde geschat. Dat aas van sublieme kwaliteit werd overigens geleverd door Brouwers Hengelsport uit Bergen op Zoom. Bovendien werden de coördinaten genoteerd, waar we op de wedstrijddagen terug wilden komen. Je mag als organiserend land natuurlijk proberen het thuisvoordeel uit te buiten! We hadden er een goed gevoel over!

Die donderdagavond vond in het hotel Goes de captainsmeeting plaats met de loting van de plaatsnummers. Het loten en het opmaken van de uitslag konden we heel snel gaan verzorgen, omdat coach Henri van Gilbert Zangerle, secretaris van de Fips-Mer gebruik mocht maken van een online programma, dat Gilbert zo nodig van in de buut van de Niagara Falls, waar op dat moment het Fips-congress plaats vond, kon bijsturen. Dat was overigens niet nodig, want het programma werkte perfect! De teams bereidden zich op dat moment nog voor op de strijd, die vrijdag en zaterdag zou losbranden. Vroeg naar bed dus, want om 6.00 uur stond het ontbijt klaar, waarna afgereisd werd naar Neeltje Jans. Daar lag voor de eerste wedstrijddag de “Maatje Adriana” met schipper Piet Hoogerwerf klaar. Om half acht trokken we door de Roompotsluis en voeren tegen de getijdestroming in anderhalf uur naar het wedstrijdgebied.

De zee was in de nacht van donderdag op vrijdag volledig afgevlakt en er ontstonden prima wedstrijd omstandigheden. Op de boot waren vijf sectoren van vier personen, van elk land één, uitgezet. Om kwart over negen klonk het startschot en al héél snel vlogen de scharren en wijtingen je om de oren! Het waren zoals verwacht de Nederlanders en de Belgen die de toon zetten. De toppers moesten zeker meer dan honderd vissen gaan vangen om hoog in het klassement te komen en dan liefst wijting, omdat deze soort 2 punten per vis ging opbrengen, tegenover schar bijvoorbeeld 1 punt. Andere soorten, zoals bot, schol en zeebaars waren toevaltreffers. Het was dus zaak om “hoger te vissen”, om de wijting te verleiden en dan ook nog eens in een hoog tempo. Het aas fixeerden we met bindelastiek om minder aas te verbruiken en sneller te kunnen doorvissen. Met één stukje pier, zager of mesheft kun je dan meerdere vissen vangen, zonder opnieuw te beazen. In alle sectoren ging het tussen de Belgen en de Nederlanders. De verschillen waren na de eerste periode van tweeënhalf uur nog niet eens zo groot, als was coach Henri wel blij dat zijn team op dat moment in alle sectoren voorstond. Na de lunch stond het tweede deel van de wedstrijd op het programma. Iedere deelnemer schoof drie sectoren door, waardoor elke deelnemer een totaal andere bootstek voor zijn neus kreeg. Maar de tendens van het ochtenddeel werd doorgezet en er ontstond een hevige strijd tussen de Nederlanders en de Belgen.

De verschillen werden in enkele sectoren kleiner, maar soms ook groter, want bijvoorbeeld Ernest Ripson, Henri Hachmer en Pim Troost bleven top, maar Belgisch Kampioen Ronny Cleymans legde Nederlands Kampioen Peter Leentjes “op het rooster” en won zijn sector. Maar met vier nummer één plaatsen voor Nederland, met dagwinnaar Ernest Ripson, Henri Hachmer op twee, Pim Troost op vier en Rien van Eekeren op vijf en slechts één sectoroverwinning voor België, Ronny Cleymans op drie, was duidelijk welk team het dagklassement zou winnen! Maar de verschillen waren in de diverse sectoren niet altijd groot geweest en de Belgen gaven zich duidelijk nog niet gewonnen ………..

Beslissende dag Zaterdag lag de laatste nieuwe boot van rederij Hoogerwerf, de “Maatje”, te wachten. Een zeer luxe grote sportvisboot, waar de “Hoogerwerfjes” grote plannen mee hebben. Maar daarover meer later deze week op deze site! Op deze boot vaart schipper Johan en ook hij kreeg van coach Henri de juiste coördinaten op. Maar de Egelghemse zeevissers hadden plannetjes gesmeed en schoten als een speer uit de startblokken. In diverse sectoren keken de Nederlanders tegen een achterstand aan. Andere onderlijnen moesten ingezet worden om het tij te keren. Langzaam maar zeker pakten Henri Hachmer en Ernest Ripson de draad weer op en Pim Troost leidde in zijn vak zelfs ruim. Peter Leentjes, die last had van een voorhoofdsholteontsteking, en Rien van Eekeren hadden het moeilijker.

Bij de Belgen waren Ronny Cleymans, Eddy van Camp en Werner van de Bogaert goed bezig. Maar ook die tweede wedstrijdhelft duurde tweeënhalf uur en mede doordat Ronny Cleymans wat problemen kende met in de knoop zitten van lijnen van Luxemburgse en Duitse deelnemers kon Henri Hachmer door een sterke eindsprint in te zetten met een zeer klein verschil van 2 puntjes zijn sector winnen. Pim Troost en Ernest Ripson hadden hun voorsprong verder uitgebouwd op hun Belgische concurrenten Danny Lens en Erik Knuyt, waardoor Nederland toch drie sectoren won. Eddy van Camp won wel van Rien van Eekeren en Peter Leentjes moest buigen voor Werner van de Bogaert. Maar de tweede dag werd toch weer gewonnen door het team van Sportvisserij Nederland. Tijdens de terugvaart kon alvast een biertje worden gedronken op de overwinning.

Verdikt Nadat de uitslagen in de computer waren ingevoerd in Hotel Goes bleek al snel, dat het Nederlandse team ook individueel goede zaken hadden gedaan. Met ieder twee sectoroverwinningen in twee dagen gingen Henri, Ernest en Pim uitvechten wie te eindoverwinning individueel in zijn zak kon steken. Pim Troost werd wel dagoverwinnaar, maar omdat Ernest tweede werd, was dat voor hem voldoende om het “goud” op te eisen. Henri Hachmer werd knap derde en maakte zo het podium vol. Op de 4e t/m de 6e plaats eindigden de Belgen Ronny Cleymans, Eddy van Camp en Werner van de Bogaert, net voor de Nederlanders Rien van Eekeren en Peter Leentjes.

Van de Belgen eindigden Danny Lens op de 9e plaats en Erik Knuyt werd 11e. Coach Henri kan al met al zéér tevreden terug kijken op deze editie van de Nationscup en wil bij dezen nogmaals Brouwers Hengelsport, Rederij Hoogerwerf en de vrijwilligers en medeorganisatoren bedanken voor het mede laten slagen van De Nationscup 2018.

De uitgave van 2019 vindt plaats in het voorjaar in het noorden van Duitsland. Daar gaan we driften over de kelpvelden in de Oostzee om kabeljauw te verleiden ……………….

Henri Karremans

zondag 13 mei 2018

zeebaarsfestival !
de laatste week wordt er zeer veel zeebaars gevangen !
ikzelf ging bootvissen en ving er 16 op 1 dag ! 15 waren baarzen van een halve kg tot 750gr, mijn voorlaatste was een naars van 42 nipt!
Met vier hengelaars vingen we meer dan 50 50 50 zeebaarzen waaronder een toental mooi dikke maatse ! alles weer teru!g gezet ,ze waren mooi in de lip gehaakt! mijn laatste bleef echter boven drijven en werd een prooi van de meeuwen ;
We hebben nog nooit zoveel baarzen gevangen, ook de andere boten vingen er heel wat ! en zeggen dat we er geen enkele mogen mee doen ! begrijpe wie kan !
Jef

jef

zondag 13 mei 2018

Zaterdag opnieuw naar Neeltje Jans met vismaat Kenneth. We zagen het volledig zitten en kochten opnieuw superaas bij 't Zeepiertje in Colijnsplaat. Kort voor 7u lag de Titan in het water. Rond 7.00 uur vertrokken we richting onze eerste stek op een diepte van 14m. Aangezien we geen supersnelheid halen en liever alles relax doen, daar aangekomen om 7.30u. Meteen 4 lijnen te water met paternosters en 200gr ankerlood. Het duurde niet lang voor de eerste schar naar boven werd gehaald. Gevolgd door een resem andere, waaronder veel onder de maat. Die hebben we allemaal teruggezet. Heel af en toe kwam er ook een wijting naar boven.

Kort na 9 uur arriveerden 4 andere boten van de Deltavissers. Zij deden mee aan de viswedstrijd en kwamen bij ons in de buurt liggen. Rond 11 uur zijn we verkast richting tweede visstek op een diepte van 13 meter. Dat verliep niet zoals gepland.

Het anker begon te krabben en we dreven vrij snel af richting een andere geankerde boot. Op de koop toe wou de motor niet starten... Gevolg stress en veel vloeken. Gelukkig aanvaring voorkomen en de motor alsnog aan de praat gekregen. De heren op de boot (met een C?) kregen van ons een fisse jupiler om het leed van ons geklungel te verzachten. Dan maar korter op de kust gaan vissen (voor het geval dat). Dat bleek een ideale keuze. De beten volgden kort op elkaar met vaak tripletten van wijting en schar... Kort voor we zouden ophouden kwam er ook nog een flinke zeebaars boven. In duo met een wijting.

Naar huis gegaan met een 4 tal maatse wijting en 12 scharren. De rest mooi teruggezet. Er was echter wel 1 jonge wijting die de haak te diep had ingeslikt. Na het onthaken was zijn zieltje al naar de hemel... We hebben het arme dier dan maar aan de meeuwen gevoederd.

Tim

zondag 13 mei 2018

11 mei gevist met de Eendracht 2 van Henk En Katrien de Bakker.
om 08.00 uur vertrokken vanuit de Bergse Diepsluis richting Goese Sas.
Het was een dag georganiseerd door de pv van Smurfit Kappa te Etten leur.
Het weer was prima, de vangsten wat minder. toch nog met 10 personen 67 vissen boven weten te halen waaronder mooie scharren en 3 zeebaarzen.
op z'n tijd een hapje en een drankje , wat wil je nog meer?
Af en toe bijgepraat over vroeger toen alles beter was(ouwe garde zat ook aan boord) maar naarmate de dag vorderde werden ze steeds onverstaanbaarder, haha. Toch is zo'n dag voor herhaling vatbaar en dat zullen we dan ook zeker doen.
gr ger

ger lips

zaterdag 12 mei 2018

Vrijdag samen met Nico en Marco naar Vlissingen om op scharren jacht te gaan.
Natuurlijk met Jhon van de Zeearend.
Op de stek aangekomen had ik volgens mij de eerste schar al binnen een minuut.
Het begon goed en we hadden alles mee een prachtig weertje
Natuurlijk werd het goed verzorgd we begonnen met koffie en een koek , een soepje broodje worst en natuurlijk drinken.
De gehele dag regelmatig vis was al met de 2e emmer bezig.
Toen wilde een man vis schoonmaken zij kan je beter niet doen trekt meeuwen en krabben aan als je het vuil over boord gooid.
Hij vroeg mij of ik hem wilde voordoen hoe je de vis moest schoonmaken.
Dus deed het voor het vuil in een emmer hij vond dat ik verrekt rap was en probeerde het zelf.
Ging te veel vis verloren en maakte zijn emmertje vis schoon toen vroeg een andere wil jew de mijne ook schoonmaken .
Zij maak ik eerst die van me zelf schoon .
Toen het emmertje vis van de andere schoon gemaakt .
De visdag liep naar zijn eindje dus rustig op ruimen.
Iedereen had een mooie klus vis weer een geslaagde visdag
Jhon en de mede vissers bedankt voor de gezellige trip.
Vriendelijke vis groet,
Herman K

Herman K

zaterdag 12 mei 2018

Hallo zeevissers,

Vrijdag had ik eigenlijk een combitrip wrak/makreel geboekt staan. Maar aangezien de makrelen nog niet gearriveerd zijn en de wrakvisserij ook niet top is, stuurde Eef Hoek van de Valkyrie een berichtje met de vraag of wij ook wilde ankervissen.

Dat zagen wij wel zitten, omdat de ankervisserij op dit moment best wel goed is. Je wilt toch met een visje thuiskomen. En dat is best aardig gelukt, per persoon hebben we zeker 60 scharren en wijtingen mee kunnen nemen. De kleintjes zwemmen weer.

De hele dag hebben we voor de Tweede Maasvlakte voor anker gelegen. De zon scheen uitbundig, vlak zeetje, en regelmatig beet. Wat wil een zeevisser nog meer?

Gevist met mijn Penn Regiment Halibut 30 lbs hengel en een Penn Spinfisher 5500 molen met daarop 20/100 mm gevlochten lijn, waaraan ik een verzwaarde platvis paternoster en een 150/250 gr ankerlood geknoopt had. Deze hengel is eigenlijk bedoeld voor hele grote platvissen (heilbot) maar door zijn gevoelige top, en 300 gr werpgewicht, ook geschikt om mee te ankervissen.

Was weer een mooi, gezellig en visrijk dagje op de Noordzee.

Jan de Bruin

donderdag 10 mei 2018

Hoi,dinsdagmorgen opnieuw het water opgeweest.Spiegelglade zee richting Domburg.Geankerd op ongeveer 14m,eerst nog een 2-tal uren opkomend gevist,de beet zat er direct in.Daarna gevist tt ongeveer 15.30 h,heb ongeveer een 105 schar meegenomen, 3 zeebaars terug gezet,daarna volle gas binnen gevaren na een opnieuw schitterende visdag.Nu waren er ook deze keer maar een 5-tal bootjes het water op,en dit met prachtig voorspelde weer,er stonden aan de helling meer te vissen aan de kant op geep dan bootjes op het water...tt de volgende sessie, in de hoop dat de eerste tong zich gaat melden.temperatuur zeewater is nu 12-tal graden.tt de volgende.

Grt eric

Eric Herremans

donderdag 10 mei 2018

Dinsdag 8 mei met 12 man gevist op pladijs voor de Belgische kust, in totaal 53 stuks gevangen, met nog wat bijvangst van schar en wijting, pieterman, en bot.
Ook hebben we controle gekregen op de boot van de zeevaartpolitie, zonder noemenswaardige problemen. Wat ik zeker nog wou vermelden is het volgende. Tijdens het vissen hebben we 3 maal een pulskor vissersboot zien passeren op +-150 meter van onze boot, wat ik toen zag heb ik in mijn 40 jarige bootvissersverleden nog nooit gezien. Telkens wanneer ze ons naderden (ze waren aan het vissen) zagen we meerdere schollen rond onze boot net onder het wateroppervlak passeren ... Komt dat door die zo gezegde "kleine" elektrische schokjes die ze "nauwelijks" voelen?! En de voorstanders van pulsvissen die blijven maar beweren dat deze manier van vissen een positieve beïnvloeding heeft op het visbestand in onze Noordzee. Mijn idee is, wanneer dit pulsvissen mag blijven doorgaan, we als sportvisser binnen een 5-tal jaren ons materiaal aan musea mogen schenken, die kunnen het dan gebruiken om onze kleinkinderen tijdens een schooluitstap te tonen hoe de opa's in vroegere tijden de sportvisserij beoefenden.

Buysse Hedwig

woensdag 9 mei 2018

Afgelopen zondag 6 mei het zilte sop gekozen te Neeltje Jans. Samen met een collega en zijn 11 jarige zoon gevist. We lagen ten zuiden van De Hompels ter hoogte van R8 op een diepte van 18 meter en vingen de ene wijting na de andere. Ongeveer een kwart van de vangst teruggezet wegens te klein. Ook kwam er regelmatig een scharretje naar boven. Daarna verkast naar R5 alwaar we ook wel vingen maar vaak niet aan de maat.

Eindresultaat 30-tal wijting, 5 bot en 4 schar

Tim

dinsdag 8 mei 2018

Zondag 6 mei 2018
Voor het eerst met bijna mijn hele gezin als nieuwe leden met HSV vosje uit Kruisland een viswedstrijd gehad. Na een vriendelijk en hartelijk welkom te hebben gehad zijn we uit Kruisland vertrokken naar Vlissingen om met de Zeearend 2 wat vis uit het water te halen.Het was rond 13.00 uur laag water,vis uit het water halen was geen probleem, voor laag water was elke ingooi raak met 2 tot 3 vissen per keer. Na laag water was het iets minder maar dat was niet erg. Je moet ook een keer eten. De schipper had lekkere tomatensoep en broodjes met rookworst voor ons gemaakt. Iedereen is met een goed humeur en een volle emmer vis weer naar huis gegaan. De vangst bestond uit schar, wijting, tong en zeebaars. Ik had de zeebaars en deze was onder de maat met 31 cm. Maar dat maakt niet uit, je moet deze toch weer terugzetten. Bij deze wil ik HSV het vosje en de zeearend 2 bedanken voor deze fijne dag. Ik kijk al weer uit naar de volgende vistrip.

Toon suijkerbuijk

maandag 7 mei 2018

Afgelopen zondag 6 mei weer eens een bootje gehuurd bij van Dixhoorn in Yerseke. Vers aas ophalen bij huize Dixhoorn en na een kopje koffie en de laatste vistips naar de boot in de haven. Hier kregen we, zoals altijd, een grondige uitleg over de bediening van de boot waarna we het ruime sop kozen richting Kats. Bij de O14 boei geankerd en begonnen met vissen. Hier tot na de middag gelegen maar de vangst was niet geweldig. Zo af en toe een visje niet echt waar we voor gekomen waren. Daarom voor de ketering van het tij maar besloten om het ergens anders te proberen. Hadden tips gekregen die ochtend om bij Wemeldingen te gaan liggen. Nou, hadden we dat maar gelijk gedaan. De boot lag nog maar net goed ten anker of de eerste scharren kwamen boven. Mooie maat vis, vrijwel geen kleintjes, constant beet en de vis kwam soms met twee tegelijk boven. Een heerlijke dag met vollop zon, weinig wind gewoon geweldig en ook nog een flink maaltje vis naar huis. Super dag.

Frank van Tilborg

zaterdag 5 mei 2018

Vandaag voor het eerst dit jaar weer eens te wrakvissen vanuit Den Helder. We hebben een behoorlijke ronde gemaakt met de Seahunter van vismaat Hans maar geen vis te vangen.

Grt
Eric Feenstra

Eric Feenstra

zaterdag 5 mei 2018

zo vandaag zijn weer voor het eerst gaan vissen johan Nico en ik jan nu zijn we
op tijd vertrokken om bij de familie van dixhoorn de boot de we besteld en het voer op halen.
die van zeer goede kwaliteit was de dochter stond ons op te wachten bij de haven.wat uit leg en toen zijn we vertrokken na ons plek maar dat was geen succes 1 vis toen zijn we later wat terug gaan zitten en dat was goed te doen
en daar vingen we vis de eindstand was 43 scharren en 1 zeebaars van 39cm die werd gevangen door me broer we zijn op tijd gestopt te veel stroming en veel vuil de op tijd gestopt met mooie dias.
jan de strandjutter Nico de zeehondetemmer en johan het boske.

Note Zeevisland:
Beste Nico en Johan, helaas hebben jullie dit bericht weer bij Buitenland geplaatst. Wij kunnen alleen de tekst verplaatsen, maar de foto's helaas niet. Probeer er goed op te letten in welke categorie jullie je vangstbericht plaatsen, het is zonde als we telkens de mooie foto's moeten missen.

Strandjutter

vrijdag 4 mei 2018

Vandaag een prachtige dag gehad op de Oosterschelde met de Dolfijn.
Vanmorgen vertrokken om 08:00 uit Bergse Diepsluis richting de "16".
Om 09:15 aangekomen en gelijk begonnen met vis vangen, de eerste was er al binnen 5 minuten. Er dreef weinig wier maar wel een flinke stroom. Tot 12:30 regelmatig een visje kunnen vangen maar rond de kentering (LW om 13:00)werd het even stil. Toen de stroom er weer wat in kwam kwamen er weer wat scharren naar boven. Op het einde van de visdag 14:30 had ik 17 scharren op de teller, een prachtige dag met vis zon en geen wind.

Marcel

vrijdag 4 mei 2018

De tweede competitie visdag van visclub de Luchtvissers stond 4 mei op de kalender. Met onze vertrouwde Desiree van Joop en Marina Zoeteweij vertrokken vanuit Colijnsplaat om te gaan ankeren in de buurt van boei 6. Windstil weer een prima zonnetje dus dat was al goed. Nadat de eerste onderlijnen van allerlei samenstellingen richting bodem waren gestuurd werd het wachten. En wachten duurt altijd lang. Soms weleens te lang. De vis kwam niet in grote getale richting de lekkere aasaanbiedingen en bovendien beten ze erg voorzichtig. Toen de ergste stroom eruit was liep het even lekker. Bijna iedereen wist wel een visje te verschalken en het mooie was dat ze nog van redelijk formaat waren ook, althans de scharren. Tijdens de kentering van het tij viel het weer even helemaal stil en daarna begon het weer. Diverse mooie scharren, een enkele bot en een aantal zeebaarzen, die natuurlijk door hun centimeters lekker meetellen. Kortom het was niet uitzonderlijk goed maar toch ook niet slecht en mede door het prachtige en stille weer een heerlijke dag om op het water te zijn.

Willem

donderdag 3 mei 2018

donderdag 3 mei met de Valkery wezen ankervissen.
Met prachtig weer richting de nieuwe maasvlakte gevaren.
daar geankerd op 13 meter water, en het scharren,en wijtingfeest kon beginnen.
De vangsten waren uitstekend, iedereen had meer als genoeg maatse vis.
Eef Hoek heeft ons weer veilig aan de kade gebracht.
Heerlijke visdag gehad onder perfecte omstandigheden.
echt een aanrader voor de zeevisser.

groet Johan

Johan Peekstok

dinsdag 1 mei 2018

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland