Boot-vangstberichten

Kom gezellig langs !

Cordes Travel kun je de komende tijd treffen bij:

24-25-26 november Robby Fish Wommelgem
www.robbyfish.be

1-2-3 december Hengelsportbeurs Utrecht
www.hengelsportbeurzen.nl
(bestel je kaarten online en win een visreis naar Noorwegen)

dinsdag 21 november 2017

Afgelopen zondag met onze visclub t Schietertje onze jaarlijkse bootwedstrijd gevist , deze keer op de Westerschelde met de ms Theo.
prima dag gehad qua weer en vangsten.
wel veel wind maar getij en wind kwamen goed samen en dat maakte dat de boot zo vast lag als een huis.
wat de vangsten betreft, ongeveer een kleine 800 stuks vis voornamelijk wijting en ook mooie scharren en natuurlijk enkele megakrabben.
de winnaar kon 6410 gram ter weging aanbieden nr 2 5920 gram en nr 3 5570 gram. grootste vis was 36 cm
ook kwam er een mooi tong boven van 33 cm
schipper en zn dochter zorgden ook voor een prima hapje en drankje tijdens de pauze zodat niemand te kort kwam.
al bij al een prima dag gehad en ook de 2 jeugdleden presteerden goed door in de middenmoot te eindigen in het klassement.
In 2018 weer met deze boot , datum staat op de site van onze club.
gr ger

ger lips

maandag 20 november 2017

Kom vrijdag, zaterdag en zondag naar onze winkel in Wommelgem België voor de grote Expo Dagen met mega kortingen tot wel 70%
24, 25 en 26 november
Meer dan 4000 artikels die de deur uit moeten om plaats te maken voor nieuwigheden.
Van molens tot hengels, kunstaas, vismanden, schepnetten, lijnen, tenten, bedchairs, stoelen, kleding, karren, messen, rigmateriaal enz enz teveel om op te noemen.
Alles gaat buiten met kortingen tot -70%, de meeste uitlopen producten zijn allemaal - 50%.
Ook zullen onze vrienden van Cordes Travel aanwezig zijn om al jullie vragen te beantwoorden ivm met jullie droomvisreis.
Voor de hongerigen zullen er ook twee food trucks staan:
Perre's Kitchen en Jean sur mér.
Jean sur mér is ook de auteur van het nieuwe boek:
"Zot van de Noordzee" en zal op zondag een signeersessie komen geven.
www.robbyfish.be

Robby Fish

zaterdag 18 november 2017

Hallo,
Afgelopen Woensdag ben ik samen met mijn broer een dagje met de Waypoint meegeweest. We zijn op expeditie gegaan naar het Veerse Meer.
Omdat het daar nog niet helemaal duidelijk is of en wat er te vangen is had Jacco goed aangegeven dat we niet moesten verwachten dat er mega vangsten(als op deWesterschelde) zouden zijn maar dat het echt om te proberen was.
Om 7.05 waren we in Vlissingen en werden hartelijk ontvangen en nadat de overige vissers aan boord waren voeren we om 7.20 uit de haven.
Na een tochtje van een uurtje kwamen we op de visgrond aan.
We voeren aar een mooi putje toe om te kijken of er wat te vangen was. Met natuurlijk aas,waar ik mee viste, werd niks gevangen maar de Haring ondelijntjes deden het duidelijk beter.
Toen iedereen,ik was ook gewisseld van lijn,wat gevangen had gingen we naar een ander stekje. Daar zou het beter moeten gaan met natuurlijk aas.
De eerste driften was het niks maar na de volgende drift ving ik een mooie Steenbolk en in de drift daarna nog een Wijting. Verder vingen we daar niks.
Dus was het tijd om terug te keren naar de eerste stek, maar daar zat ook niet veel meer op een paar Grondels na.
Rond een uur of Vier was het tijd om weer terug te gaan richting Vlissingen.
Het was een erg leuke dag met misschien niet veel vis maar wel een mooie visserij omdat we met heel licht materiaal visten waarbij je elke aanbeet voelde alsof het een mega grote vis was.
Voor elke visser die eens wat anders wil is dit een echte aanrader.
Groeten Andres.

Andres

zaterdag 18 november 2017

Gisteren 17 november weer gevist vanuit de boot op de Westerschelde
Vertrokken vanaf Hansweert onder een strakblauwe lucht op een glad zeetje en
als stek gekozen voor boei 38 in de overloop van Hansweert
Daar geankerd op 15 mtr water, het was nog even wachten tot de stroom er in kwam maar daarna begonnen de vangsten
Wijting en nog eens wijting.... ruim de helft was net onder de maat, zo rond de 25 a 26 cm
Maar tussendoor ook vette van ruim boven de 30 met als topper ëén van 40, net een gulletje
Het bleef maar duren met regelmatig 2 of 3 tegelijk
In de middag kwamen er nog 2 gulletjes aan boord maar helaas niet aan de maat
Totale vangst was ongeveer 50 wijtingen bovenmaats en zeker wel 70 te klein, 1 bot, 2 scharren en 2 gulletjes
al met al weer een geweldige dag en de vriezer kan weer worden gevuld

Gr. Tom

Tom

zaterdag 18 november 2017

Vandaag, Zaterdag, met drie collega's een bootje gehuurd bij fam, van Dixhoorn. Na een aller plezierig ontvangst met een kopje koffie op ons gemakje, vanwege de kentering van het tij en de harde wind uit het westen, rond een uur of negen uit de haven vertrokken. We besloten naar Kattendijke te varen om daar op het diepe (35 meter) te starten. De mooie grote wijtingen kwamen gestaag binnen, geen enkele schar. Met het opkomende water nam de wind toe tot een dikke 5, tijd om een nieuwe stek op te zoeken, dichter naar Goese Sas, op 25 meter water. Ook hier kwamen de wijtingen met grote regelmaat binnen, wel met meer ondermaatse er tussen door. Om 15.45 uur de spullen opgeruimd en met de wind mee terug naar de haven, waar Nelleke reeds op ons wachtte. Resumé: ondanks de harde wind heerlijk gevist, geen één schar, wel 106 grote maatse wijtingen en wederom prima service en aas van de familie Van Dixhoorn!

Tom

zaterdag 18 november 2017

15 november met onze visclub het loozevissertje gaan vissen met de eendracht2 vanuit de bergsediepsluis eerst een uurtje varen daarna voor anker na een uurtje hadden we al wat scharren gevangen maar onz schipper was niet zo tevreden en we gingen verkassen want Henk wil altijd dat iedereen een maaltje vis vang en ja hoor Henk had weer een mooie stek gevonden op het einde hadden we met 18 pers 201 vissen bedankt Henk

Piet deusing

zaterdag 18 november 2017

Hallo allemaal.

Eindelijk tijd om even een verhaaltje te schrijven over afgelopen Woensdag. Om 06:00 uur bij Hans Muste om over te stappen in 1 auto voor de rit naar Vlissingen. Het was vies weer; druilerige regen en lage temperaturen. Maar Ja, we hadden nu eenmaal geboekt op ms Wiesje. Ja ik weet het. Er zijn nog andere boten vanuit Vlissingen. Goed eenmaal aangekomen even gewacht op de kade.
Je hoeft niet te kijken of de boot er al aankomt, je ruikt het gewoon. En Ja hoor eerst een sigaar en daar de Wiesje achteraan. We kozen ervoor om je gaan proberen op de Spijkerplaat en met we bedoel ik 10 leden van mijn visvereniging.
Nauwelijks had de boot geankerd of ik kon al om de koffie roepen want de eerste wijting ging er in 10 seconden aan. Zo bleef het de hele dag door gaan. Nee, niet die koffie, maar zoals bekend is Hank Perree, buiten een bijzonder goede schipper, ook nog eens een goed gastheer en bleef hij ons tracteren op versnapering na versnapering. Koffie, chocomelk (met of zonder rum en/of velletje) broodje worst, soep, fris/biertjes en kan niet op. Om 13.30 uur had ik (laat ik voorzichtig zijn) al een visje of 50/60 over de reling getrokken waarvan er meer dan de helft weer van de hoge terug mochten. Ik ben kritisch in het meenemen van wijting wanneer er keuze is uit zovelen. We gingen nog even een stukje verkassen naar een dieper plekje voor de schar en dat lukte wel, maar niet in die mate als Hank Perree (en wij met hem) gehoopt had. De wijting bleef maar komen, al was het hier wat rustiger. Op zeker moment iets zwaarder lood aan mijn nieuwe hengeltje gehangen, ingooien en met een vrij luide knal ging mijn 300gr hengel ondanks het rustig werpen van 200gr in stukken. Gelukkig zonder probleem keurig netjes opgelost door Wesdijk In Barendrecht. Puik geregeld Dion! Het was reuze gezellig aan boord. Was het niet Hank die de sfeer er in hield, dan hadden we nog wel onze medevissers die wel een vriendelijk woord voor elkaar over hadden. Het was vanaf het moment van opstappen droog geworden en in de middag koekeloerde het zonnetje ook nog even tussen de wolken door.
Het was een schitterende dag mede dankzij: het weer, de schipper en zijn Wiesje, 9 medeleden van de vereniging, fijn materiaal om mee te vissen en een boel vis.
Allemaal bedankt voor jullie bijdrage; moeten we toch nog eens dunnetjes over doen.
Thuis gekomen bleek dat ik 30 mooie dikke wijtingen plus 3 scharren in de emmer had. Ik had de grootste en dikste meegenomen. Het aantal wat ik gevangen heb? Ik ben bij 40 gestopt met tellen en toen had ik pas 12 in mijn emmertje.

Jongens en Hank Perree bedankt voor de fijne dag.
Groetjes Jan Romeijn, lid HSV de Krabbé, Burgh-Haamstede.

Jan Romeijn

zaterdag 18 november 2017

Vrijdag 17 november stond op de agenda om de derde wedstrijd te vissen van ons cluppie. Zoals gebruikelijk weer ingescheept op MS Desiree in Colijnsplaat.
De weersvooruitzichten waren goed en de verwachte visvangst eveneens!
Schipper Joop zei bij de afvaart al dat we niet ver hoefde te varen en dus lagen amper 20 minuten na afvaart de beaasde lijnen al in het water. De verwachtingen kwamen uit. Als het zonnetje doorkwam was het gewoon "warm" maar ook van de visvangst werd je lekker warm. Volop wijting waarvan vele exemplaren rond en zelfs ver boven de 30 cm op de meetlat kwamen. Hetzelfde verhaal als elders, doordat de wijting zo snel is krijgen de scharren wat minder kans en dus ook vandaag. Minder schar, maar ook hier mooie exemplaren! Kortom weer een prachtige visdag. Dat er veel vis werd gevangen bleek wel uit het feit dat de wedstrijdleiding meer dan een uur nodig heeft gehad om het eindresultaat vast te stellen. De winnaar bracht maar liefst 799 cm op de lijst: Let wel dat vissen onder de 20 cm niet worden meegerekend!
Nog twee wedstrijdjes en dan is de nieuwe kampioen bekend.
Stand op dit moment: 1 Jan Jongbloed met 12 wedstrijdpunten, 2 Jan van Alphen met 18 en 3 John van Hulst met 19 wedstrijdpunten.

Willem

vrijdag 17 november 2017

Deze week zijn we een aantal keer de westerschelde opgeweest met de Bon Voyage. De vangsten waren keer op keer fantastisch, alle keren vangsten tussen de 400 en 500 stuks met 8 a 10 man. Wilt u eens mee gaan vissen met een houten deense kotter? Kijk dan op www.bootvissen.nl
Uiteraard kunt u ook bij ons terecht om zelf met een boot op de Oosterschelde te vissen.

Antoine
't Zeepiertje

Antoine

donderdag 16 november 2017

we gaan zondag 26 november de westerschelde op om de wijting en de schar te vangen u kunt nog mee op deze zondag .
  www.westerscheldevissers.nl

ruud groenestein

donderdag 16 november 2017

Hallo Zeevislanders,
 
Jarenlang was ik ook aan de Zeeuwse stranden te vinden, veel vissers kennen ons nog wel van vroeger. Daarna zijn we naar Noorwegen verhuist om daar ons reisbureau op te starten. Na 8 jaar werden we zo groot dat we besloten hadden om na 8 jaar in Noorwegen te hebben gewoond en gewerkt, vooral als visgids, om ons bedrijf in Nederland verder uit te breiden en met succes. In mei bestaan we al weer 14 jaar en zijn marktleider in visreizen naar 14 verschillende landen.
 
Ik lees graag al jullie vangsten nog en zie wel dat de visserij niet altijd meer super is en daarom wilde ik jullie toch eens voorstellen om eens te kijken naar een visreisje naar Noorwegen of IJsland. Veel vissers denken dat Noorwegen niet te betalen is en bier 20 euro kost en de reis wel 5000 euro en zo hoor ik de vreemdste verhalen. Een 1/2L blik bier in de supermarkt, om maar een voorbeeld te geven, kost ongeveer 22 NOK, dat is omgerekend 2.26 eu en een fles Cola kost 1,75 euro.
 
Maar wat ben je nu kwijt voor een visreis als je zelf met de auto gaat naar bv Hirtshals (DK) en vanaf daar met de overtocht naar Bergen en dan met 4 personen 1 auto, daar komt dan het huisje en de boot bij, kom je op ongeveer 550/600 euro pp bij 4 personen. Je hebt dsn een prachtig huis en een grote 21ft 70pk met dieptemeter/GPS. Je neemt je zeebaarshengel mee, wat kleine pilkertjes en je huurt voor 50 euro evt. een hengel voor de zware visserij en klaar ben je. Komt nog je eten en drinken bij, maar kun je meenemen vanuit NL of België voor een groot deel en moet je thuis ook, dus dat zijn de kosten niet, beetje brandstof (verste stek 15 min. varen) en je hebt een hele week plezier in het mooie Noorwegen en kun je rond Bergen tot wel 15 soorten vis vangen. Ik denk dan aan dit huis Havferie >>>
 
Wil je kans maken op bv heilbot en wat grotere vissen en heb je geen zin om met de auto te gaan, dan ga je vliegen ! Neem bv Nordskot of Dyroy met een 19ft 50pk boot en een prachtig huisje aan het fjord. Bij 4 personen met vliegtickets vanaf Amsterdam, 2x 23kg ruimbagage en 8kg handbagage en een huurbus, want alle bagage past niet in een stationwagon, moet je denken aan 950/1000 eu pp. We denken dan aan huisje Dyroy, zie hier >>>
 
En dan krijg je ook nog eens een gratis sportvispakket, toegang tot de Cordes Traveldag en veel meer voordelen, lees hier maar eens >>>
 
Wie weet, nu alvast wat sparen en in 2018 of 2019 eindelijk die droom van een visreis naar Noorwegen eens waarmaken en je ziet het, Noorwegen hoeft niet eens heel erg duur te zijn. Goedkoper kan ook alleen dan gaat de kwaliteit vd visgebied naar beneden en heb je geen topboot, en dat soort huisjes in slechte visgebieden met te kleine bootjes bieden we niet aan.
 
Mail ons gerust voor een geheel vrijblijvende prijsopgaaf of kom volgend weekend langs bij Robby Fish Expo dagen of 1-2-3 december Jaarbeurs Utrecht, daar zijn we alle dagen aanwezig met onze stand bij Robby Fish en in Utrecht !
 
Meer informatie:  info@cordestravel.nl 

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl

Cordes Travel visreizen

maandag 13 november 2017

Zaterdag 11 november weer gevist vanuit de boot op de Westerschelde
Vanaf Hansweert vertrokken naar Den Inkel en daar geankerd op 16 mtr water
Al snel kwamen de eerste wijtingen binnen, vele onder de maat, maar ook mooie grote wijting
De mooiste gevangen rond laagwater, wat betreft de scharren die hebben we er maar 3 gevangen
Helaas geen gul gezien, die krijgen waarschijnlijk geen kans omdat de wijting zo massaal aanwezig is.
Toch weer een leuke dag op het water gehad, op naar de volgende

Gr Tom

Tom

maandag 13 november 2017

Beste dames en heren vissers a.s. zondag 19 november is er nog plaats om op te stappen met het M.P.S Beatrix 2 van uit Yerseke op de Oosterschelde en de vangst bestaat uit mooie wijting en schar.

Contact : info@sportvisserijbeatrix.nl  of Tel. o6-22476960

sportvisserij Beatrix

maandag 13 november 2017

Verslag HSV Steeds Groter Etten-Leur

Zaterdag 11 november was het dan zover. De 2e najaarstocht gaat door.
Om 06.00 uur verzamelen bij Wim Roeloffs. Daarna richting Vlissingen . We waren met een klein groepje. 8 wedstrijdvissers en 1 opstapper. Sommige leden hadden een belangrijke wedstrijd bij HSV Westkapelle. Anderen door omstandigheden ook niet aanwezig. De THEO was onze boot voor vandaag en weldra gingen wij door de sluizen richting de Spijkerplaat, waar wij niet de enigste waren.
Wiesje, Zeearend, Pirate II, Waypoint, Marezaet, Stella Bell etc waren ook vertegenwoordigd.
De vangsten waren goed te noemen.
Wijting, schar en noordzeekrab(met scharen die je vingers kan kosten).
De uitslag van deze tocht was als volgt:
1. H. Oomen 60 stuks ook de grootste 35 cm
2. Crist van Zundert 52 stuks
3. W. De Hoon. 51 stuks
4. J. Loupatty. 43 stuks
5. Conny van Zundert. 40 stuks
6. J. Schouw. 39 stuks
7. J. Nuijten. 34 stuks
8. T. Suijkerbuijk 27 stuks

Onze opstapper had er 21 stuks.

Ook een woordje van dank voor onze schipper Theo van MS THEO.

Het wedstrijdklassement is aardig veranderd. Hiervoor kun je terecht op onze website van HSV Hengelsportvereniging Steeds Groter Etten-Leur. http://www.freewebs.com/hsvsteedsgroter/

Toon Suijkerbuijk

maandag 13 november 2017

Gisteren gaan vissen met The Pirate van uit Breskens.
Het was een dag van driemaal veel, veel regen, veel wind en veel vis.
Schipper pikte ons op in Breskens en we wisten al vooraf dat het geen weer voor doetjes zou worden met een windkracht die in de namiddag zou pieken tot 8 beaufort, dus op naar de spijkerplaat waar er reeds 3 boten geankerd lagen.
de eerste uren viel het nog mee wat de wind betrof maar tegen de middag was hij al goed aangewakkerd en kregen we behoorlijke regen en hagelbuien op onze donder, op zo een moment denk je dat je soms goed gek moet zijn om met zo een weer te gaan vissen terwijl je thuis gezellig bij de warme kachel kan zitten.
Toen omstreeks 14h de andere boten een voor een terug de haven opzochten hebben wij het toch nog tot 16h volgehouden.
En nu wat de vangst betrof, die was zeer goed, voornamelijk grove wijting met af en toe een schar en 1 ondermaats gulletje.
De terugweg naar de haven was hobbelig tot zeer hobbelig, laat ons zeggen dat er redelijk grote putten in zaten maar ik heb al erger meegemaakt.
De schipper heeft ons zeer bekwam terug aan land gebracht, waarvoor dank.
Nu op naar volgende maand, dan gaan we mee met de wies , Hank zet de pils maar koud .
Franki - Zeehengelclub Vierinnekilo

vanheule franki - zeehengelclub Vierinnekilo

maandag 13 november 2017

Beste visvrienden

De vangsten op de eendracht 2, van vr 10 en zaterdag 11 november waren redelijk te noemen.
De foto's zijn van het eerste uur aan het begin van de visdag, helaas hebben we zondag 12 november af moeten bellen
Wat bij nader inziens een goede keus was met die nw wind.

Groetjes Henk Bakker
EENDRACHT II Tholen

Henk

maandag 13 november 2017

Beste visvrienden.

Welkom bij de eendracht II.
Wij Vissen op de Oosterschelde, vanuit Tholen Bergsediepsluis met maximaal 29 personen en dus niet uit Bruinisse, wij zijn de Eendracht II uit Tholen !

de vangsten zij op dit moment, redelijk te noemen mooie schar en wat wijting.
helaas moeten wij constateren dat er een boot vaart met de zelfde naam uit Bruinisse het is voor ons te hopen dat u ons niet verward met Bruinisse !!!

Wij zijn Henk & Catharina Bakker en wij varen op de Oosterschelde. Met ruim 20 jaar ervaring doet Henk zijn uiterste best om u een visje te laten vangen, samen met zijn vrouw Catharina die de kantine verzorgd, Zijn wij dan ook de juiste combinatie om u een mooie visdag te bezorgen. Lekker genieten op het water en op ons ruime boven en achterdek, op ons voordek, is het ook fijn vertoeven en zit u lekker uit de wind. Wij vertrekken morgens om 8:00 uur en zijn weer binnen om 16:00 uur, u kunt bij ons ook avondvissen in juni / juli en augustus, dit is vanaf 17:00 uur tot 23:00 uur, wij vertrekken vanaf de Bergsediepsluis, Tholen.

Wij hebben een gezellige ruime kantine en een goede keuken, u waant zich dan ook in een gezellig bruin café.

Wij verzorgen visreizen en rondvaarten voor: visclubs / bedrijven / recreatie / familie en verjaardag feesten. Het is mogelijk om ons schip volledig af te huren maar ook hebben we regelmatig opstapdagen.

Wij kunnen uw gehele dag verzorgen, vraagt u naar de mogelijkheden, voor een mooie dag vissen, bent u bij ons aan het juiste adres.

Wij kunnen voor u aas en hengels verzorgen, indien u aas besteld, dit graag 4 dagen voor de vertrek datum bestellen. Neemt u dit liever zelf mee dan is dat ook geen probleem.

Ook voor nieuwe visclubs en serieuze vissers hebben we nog plaats.

Ons schip ligt aan een mooie drijvende steiger, zodat ook de ouderen onder u veilig aan boord kunnen, er is ook ruim voldoende parkeer gelegenheid.

U heeft bij ons geen onverwachte kosten, (what you see is what you get ) leest u ook het nieuws ? op de site www.eendracht2.nl

Is uw interesse gewekt, ga dan naar contact & reserveringen en vraag ons naar de mogelijkheden. Want uw hobby is ons beroep !

m.v.g. Henk en Catharina Bakker
Eendracht II uit Tholen (verwar ons aub niet)

Henk Bakker

maandag 13 november 2017

Hallo allemaal,

Gisteren hebben we 3761 unieke bezoekers op Zeevisland gehad, een drukke dag dus, Zeevisland is sinds 2002 nog steeds de grootse zeevis vangstberichten website van Nederland en België

Rechtop/staande foto's
Jullie hebben zelf ook al vaak gezien, helaas te vaak dat veel foto's op hun zij liggen, die zouden rechtop moeten staan maar zijn nu horizontaal. Helaas kunnen wij dit niet veranderen, dit moet de visser zelf doen.

Probeer zoveel mogelijk foto's horizontaal te maken ipv verticaal, dat scheelt al een heleboel. Maak je toch foto's verticaal, rechtop, of staand, dan moet je je foto op je pc of telefoon eerst even een slag draaien, heb je dat gedaan moet je hem vaak ook nog even een andere naam geven en dan is er niets aan de hand.

Meerdere foto's invoeren en hoe dat moet kun je op elke 1e vd maand lezen !

Veel plezier en kom maar op met al die foto's en vangstberichten.

Mike, Team Zeevisland

zondag 12 november 2017

Zaterdag 11 november met de boot marezaet wezen vissen we zijn naar de spijkerplaat gevaren wat hebben we weer goed gevangen de wijtingen worden met de week groter het leek wel makreel vissen zo goed ging het met 3 wijting tegelijk binnen halen

Note Zeevisland:
Foto's die staand zijn moet je eerst omdraaien en hernoemen, anders staan de foto's helaas niet goed. Wij kunnen dit helaas niet aanpassen.

Goos bierens

zaterdag 11 november 2017

Vandaag 11 nov 2017. Het zeepaartje van de fam. Dixhoorn gehuurd. Bij dageraad de trosjes los en naar buiten. Schitterend weer een kalme zee en goede moed gingen we richting kattendijke. Na een uurtje varen voor anker gegaan. Nog voor de tweede hengel ingespannen was was de eerste weiting al aan boord. Al snel volgen er vele meerdere weitingen en een enkele schar liet zich ook vangen. Rond t middag uur wat dieper water opgezocht waarna de vissen zich weer volop lieten vangen. Om een uur of 3 anker op en terug richting yerseke. Een heerlijke dag gehad. Een groot compliment naar de fam Dixhoorn voor text en uitleg en voor de keurige bootjes. Ook voor dochter van Dixhoorn een groot compliment voor alle hulp aan boord. Al bij al een hele dikke 👍. Totale vangst 86 maatse weitingen en 3 mooie scharren.

Marcel Rijn

zaterdag 11 november 2017

Vandaag gaan vissen op de Oosterschelde met de Prinella van Dixhoorn! Om 7u aangekomen, een super goede uitleg gekregen en super ontvangen! Rond 7h45 uitgevaren en om 8h15 anker gegooid. Doorheen de dag een 50 tal vissen gevangen, waaronder veeeeel wijting! 3/4 moeten terugzetten wegens veel te klein! Al bij al met een 20 tal visjes naar huis! Heel leuke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar!!! Bedankt Dixhoorn

Sam Wonka

woensdag 8 november 2017

Beste medevissers,

Vanmorgen lagen we om 7.30 voor Den Inkel (Kruiningen). We hebben gevist tot 16.00uur. In de tussentijd hebben we geen ogenblik stil kunnen zitten. Wat een Wijtingen, en zoveel bovenmaats!
Als klap op de vuurpijl nog een gulletje van rond de 50cm en een mooie lap tong. Vriend schar bleef wat op afstand, of kreeg geen tijd om toe te happen. We hebben er maar drie gezien.
Bij 197 stuks bleef de teller steken. (met 4 hengels) Iets meer dan de helft zwemt weer...

Pinguin

dinsdag 7 november 2017

Hallo allemaal,

Wij zijn de nieuwe sponsor van Zeevisland:

http://www.westerscheldevissers.nl

Westerscheldevissers

zondag 5 november 2017

Sjaak Verburg aan kop topcompetitie bootvissen
De eerste dag met drie wedstrijden voor de topcompetitie bootvissen 2017 is afgelopen zondag 5 november vrij winderig verlopen. Met zó veel wind vanuit het westen, dat schipper Hans Lodewijks van de Big Marlin niets anders kon beslissen, dan op de Oosterschelde een plekje in de luwte te zoeken. Maar ook daar zat voldoende vis om er drie spannende wedstrijden van te maken. Met voor iedereen hetzelfde, door de organisatie verstrekt aas, bestaande uit pieren, zagers en mesheften, werd de strijd aangebonden door de tien sterkste overgebleven tien bootvissers van Nederland. De vangst bestond deze eerste dag voornamelijk uit wijting, schar en steenbolk. Elke vis werd onmiddellijk na het vangen weer teruggezet, omdat er ook op de topcompetitie volgens het “catch en release systeem” wordt gevist!

De eerste wedstrijd begon omstreeks laagwater toen er nog niet veel getijdenstroming liep. Dat was te merken in de vangsten, want deze periode was de slechtste van de dag. Een enkel steenbolkje en wijting werd uit het water getoverd. Maar ook dan zijn er winnaars en verliezers. Aan stuurboordkant zelfs twee, want zowel Mark van Wanrooy als Sjaak Verburg scoorden 13 punten. Aan de andere kant van de boot was Albert Leeuwis duidelijk winnaar voor Arjan Stelwage. Vanwege de mindere vangsten werd een andere stek uitgeprobeerd, maar door de harde wind bleef de boot niet op anker liggen. Dus terug naar een rustiger plekje achter de Oosterscheldekering! De vloedstroom liep intussen al lekker door en dat zag je in de vangsten. Mooie scharren en wijtingen werden nu de hoofdvangst. Frank van Schilt deed het vanaf de start van deze periode erg goed en kwam mede door de vangst van een haaitje, dat zeven punten opleverde, aan de winst van zijn bakboordzijde. Maar zelfs zonder dit “vangstkanonvisje” had hij gewonnen. Louis van Bommel werd tweede. Aan stuurboordkant won Nederlands kampioen Peter Leentjes met dertien punten voor Ernest Ripson.

In de laatste periode werd de meeste vis gevangen. Met 21 vangstpunten kregen we opnieuw twee winnaars. Dat waren Ernest Ripson en Sjaak Verburg. Zij troefden Jeremy Stockx met één puntje af, hoewel Jeremy wel de meeste stuks ving aan deze zijde. Aan bakboordkant viste Frank van Schilt opnieuw een ijzersterke wedstrijd. Met achttien vissen bleef hij Arjan Stelwage ruim voor. Rond de klok van kwart over vier klonk het eindsignaal van deze eerste dag. Sjaak Verburg staat met slechts vijf klassementspunten aan kop voor Frank van Schilt en Ernest Ripson. Arjan Stelwage en Louis van Bommel maken de eerste vijf vol, maar de ervaring leert, dat met nog twee wedstrijddagen te gaan van elk drie perioden, er nog van alles mogelijk is. De tweede wedstrijddag gaat op 3 december plaatsvinden vanuit Vlissingen. De deelnemers kijken er al vast naar uit, want de vangstberichten uit die regio zijn zeker goed te noemen.

Op de foto’s:
1. deelnemers stuurboordkant 2. deelnemers bakboordkant 3. Ernest Ripson 4. Frank van Schilt 5. Eric Goossens 6. Peter Leentjes 7. Jeremy Stokx 8. Voorlopig leider Sjaak Verburg en 9. Alle deelnemers van de TC.

Henri Karremans

zondag 5 november 2017

Vrijdag wezen hengelen op de oosterschelde met een bootje van van dixhoorn waar ik wederom altijd tevreden over ben, mijn maat en ik hebben samen zo een 50tal mooie scharren gevangen en veel wijtingen en een uitzondering 2 tongen overdags, helaas dat de wijting nog zo klein is en er vele niet mee mogen maar wel leuk om te vangen. Bedankt van dixhoorn voor de boot met goeie uitleg en het aas waar ik altijd tevreden over ben.
Ik ga snel weer!

Kevin

zondag 5 november 2017

Zaterdag 4 november 2017 was het weer zover het jaarlijkse vis uitje. Samen met 5 vismaten zijn we op de Oosterschelde wezen vissen. We huren al jaren naar volle tevredenheid een bootje bij de firma Dixhoorn en zijn om ongeveer 07.30 uur uitgevaren. In de ochtend prima weer en geweldig gevangen, in de middag was het iets minder qua vangst en het weer werdt iets minder, ook trok de wind aan. Toch een super leuke dag gehad met een groot aantal wijting, waarvan sommige goed aan de maat. Ook de platvis werdt gevangen. Kortom top dag met goed vangst, prima boot en geweldig Aas.

Jeroen Koekkoek

zondag 5 november 2017

Vrijdag met de 'Schelde10' vanuit Stavenisse richting Zeelandbrug gevaren en het anker bij de E.V.1 laten zakken.
Samen met het vrouwtje gevist en we hadden 33 wijtingjes.
Keurig weertje en lekker gevist.

Dik.

Dik.

zaterdag 4 november 2017

Ze zijn er weer!
Gisteren thv Domburg tussen een aantal collega bootvissers een heerlijke hengeldag gehad, prachtig weer en vrijwel windstil.
Constant trillende toppen en veel scharren aan de maat en zeer veel iets te kleine wijting, deze uiteraard allemaal weer laten zwemmen.

Groetjes,

Kees en Michael

Kees en Michael

zaterdag 4 november 2017

Vrijdag 3 november wederom een fantastische dag in de Westerscheldemonding op de Waypoint van schipper Jacco Noordermeer. Met twee Belgen, twee Nederlanders en een Rus, voorwaar een internationaal gezelschap dus, opgestapt op deze prachtige boot, met een prima schipper. Volop zon, volop vis, een zeehond die af en toe komt buurten, de meeuwen die soms luid krijsend doen denken aan die geweldige cultfilm van de meester aller regisseurs, the Birds van Hitchcock. Het was kortom weer een superdag. In de ochtend wat verder naar buiten gevaren en voornamelijk scharren gevangen. na de middag op de Spijkerplaat gevist en daar vingen we vooral wijtingen, veruit de meeste van mooi formaat. Met 66 scharren en wijtingen terug naar Limburg gereden en ongeveer eenzelfde aantal teruggezet wegens te klein. Onze Belgische vriend Hedwig was aanvankelijk wat minder op dreef, maar na mijn uitleg over de beste manier om te vissen kwam hij goed op dreef en ving ook hij volop vis.......... ook onze Russische medevisser kwam na terugkeer aan de kade superlatieven te kort om Jacco te te bedanken voor de schitterende dag, zijn allereerste zeevisdag ooit. Het is het hele jaar door prima vissen geweest in de Westerscheldemonding en op de Noordzee, op allerlei vissoorten. Op dit moment is het echter zoals gebruikelijk in de laatste maanden van het jaar helemaal "feest". Dus ja, ik zou zeggen, als je tijd en gelegenheid hebt......

Kick Van IJzendoorn

zaterdag 4 november 2017

Vrijdag 3 november, de mooiste dag van de week hadden wij het geluk om op de Westerschelde een dagje te gaan vissen. Als je hoorde en las wat er gevangen werd, kon dat ook bij ons niet mis gaan. We stonden op tijd aan de kade in Vlissingen en waren niet de enige. Wat een boten varen er tegenwoordig hiervandaan de Schelde op! Wij hadden geboekt op de Zeearend met deze keer niet John, maar schipper Jeroen aan het roer en die was erg op tijd zodat we snel de sluis in konden. Gekozen werd om ivm de stroming eerst te kiezen voor een ankerplaats op de bekende Spijkerplaat om daarna naar buiten te verkassen richting de Hompels. Al heel snel kwamen de eerste vissen boven en het gros waren wijtingen van mooi formaat. De schar deed het hier iets minder. We hadden wel wat last van de aanwezige zeehond Herman, maar dit leverde ook leuke taferelen op, zoals halve wijtingen die binnengehaald werden, maar natuurlijk ook afgebroken onderlijnen. Na de verkassing werden er meer en meer scharren gevangen, en met regelmaat 3 tegelijk. De man met de meeste vis wist er toch zo.n 84 (maatse wijting en schar) in de emmer te krijgen. Aan het eind van de dag kwamen ook nog een tweetal tongen aan boord waarvan 1 kneiter van 41 cm! Al met al dus weer een topdag, zowel het weer, de visvangst maar ook niet te vergeten de verzorging aan boord van de Zeearend en de diensten van schipper Jeroen!

Willem

vrijdag 3 november 2017

eerste maal dat ik een berichtje plaats. mee gaan vissen met de waypoint te Vlissingen man man man in een woord formidabel het weer was perfect de vangst was perfect en dan die boot en die schipper zolang ik vis ,toch ongeveer al 45 jaar nog nooit meegemaakt mooie boot eten en drinken mooi aas een heel aangename schipper kortom zeker vatbaar voor een volgende keer ,ik heb mijn scharren en mijn wijtingen niet geteld maar het waren meer dan genoeg ,bovendien was Herman de bonte zeerob ook aanwezig ,absoluut een aanrader de waypoint ,bedankt Jacco voor de geweldige dag en we zien elkaar vast en zeker terug groetjes aan iedereen

fret eddy

vrijdag 3 november 2017

hoi zeevislanders,

vandaag met een vaste vismaat nog is vanuit Colijnsplaat bij de Zeelandbrug gevist, een 40 tal scharren en wijtingen bijeen gedrild, die gingen mee voor de pan, vele scharren en wijtingen aan de kleine kant terug moeten zetten.
het mooie weer vandaag was mooi meegenomen , met 16 boten lagen we daar te vissen, denk wel dat iedereen zijn visje kon vangen, this nu de moment, met kerstmis is het hier misschien weer bekeken..... succes iedereen!
roland en geert

roland

vrijdag 3 november 2017

hoi,vandaag opnieuw de plas op geweest,Bij schemering de boot op t'water en richting oostkapelle,eerst nog wat afgaand tij,en de beet zat er goed in,omstreeks10h de stroming er in bij opkomend water en en de vis bleef maar bijten,gestopt omstreeks 14h,prachtige dag,een 90 tal schar,40wijting,voor herhaling vatbaar.

Grt eric.

eric herremans

vrijdag 3 november 2017

GEZOUTEN ZEEUWSE TAPPEN

De scharren en wijtingen zijn weer in het land.
Deze vissen zijn dol op GEZOUTEN ZEEUWSE TAPPEN/ZEEPIEREN.
Deze Zeeuwse tappen zijn minimaal 12 weken te bewaren dus gewoon super makkelijk om in huis te hebben.
Gaan vissen wanneer u wilt.
Dit gezouten zeeaas kunt U gemakkelijk bestellen via de webshop van
  www.lobbezoo-zeeaas.com
Of kijk op marktplaats voor meer informatie.

Lobbezoozeeaas

vrijdag 3 november 2017

Zo, weer thuis van 2 dagen vissen met mijn vismaat Wim.
Het weer was super dus trossen los en richting Zeelandbrug,daar van gisteren 12.00u tot vanmiddag 13.00u gevist.

Resultaat:mooie schar en wat wijting (enkele nog klein)totaal 34 stuks.

Het weer en dus ook de sfeer was goed aan boord,tot de volgende keer maar weer.

Gr Gerard en veel visplezier!

Gerard Ernest

donderdag 2 november 2017

Woensdag 1-11-2017 met de boot marezaet mee geweest we lage bij de spijkerplaat de vangsten was super veel wijtingen mooie grote erbij en schar top dag gehad goed gegeten met dank aan schipper en met goede zin weer naar bergeijk terug

Goos bierens

woensdag 1 november 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland