Boot-vangstberichten

Cordes Travel visreizen

Grote wens om eens op visreis te gaan ?
Mail voor een vrijblijvende prijsopgaaf.
www.cordestravel.nl

 

dinsdag 16 januari 2018

Zondag de 15 zou er de snert cup zijn maar die is door weer omstandigheden verzet maar de boot vaart wel uit we hadden wel weer mooie gullen gevangen was weer een topdag Ik zeg tot de volgende keer

Goos bierens

maandag 15 januari 2018

Wrakvissen met Neeltje Jans op zaterdag 13 /01.

Eerst een gelukkig nieuwjaar en een goede gezondheid en visvangst in 2018 vanwege VZW de Panvissers.

Met 24 personen zijn de Panvissers uit Heist Op Den Berg nog eens kunnen uitvaren met Piet Bouwman en dit met een zo goed als vlakke zee. Er was wel een briesje uit het zuidoosten wat kil aanvoelde maar dit terzijde.
De vangst zelf was voor sommige goed te noemen maar voor andere pover tot slecht maar met een gemiddelde van 3 a 4 gul en wat steenbolk mag de vangst niet al te slecht genoemd worden.

Wil je meer weten over deze en andere activiteiten www.panvissers.be

groetjes en tot later Tjeeke

Umans André

zondag 14 januari 2018

Heel de week waren er gunstige weerberichten voor vandaag zondag, weinig wind en volop zon; dus vandaag met gilles mee met neef diels vanuit nieuwpoort. Het pakte anders uit.... 's morgens min drie en 4 bft oost!Geen zon hele dag. We ankerden op een half uurtje varen vanuit de haven en schommelen maar; geen van ons had een winterpak bij! Koudkoud! Toch ons best gedaan en maar vroeg gestopt toen de stroming eruit ging. Resultaat : 35 scharren en twaalf wijtingen kunnen meenemen van de meer dan 150 stuks gevangen, dus veel ondermaatse..Groeten gilles, den diels en lucduke

luctheunis

zondag 14 januari 2018

V.c. De zagers zijn zaterdag wezen vissen met de eendracht 2 van Henk en Catharina bakker vanuit Tholen.
Het was weer een mooie dag matig windje uit het oosten, oeps oosten vis ?
Ondanks de oosten wind toch vis gevangen 92 scharen en wijting met 11 personen.
Ronald gefeliciteerd met je eerste plaats 15 stuks.

Tot de volgende ronde Henk en Catharina ( eendracht 2 Tholen )

Henk.

zaterdag 13 januari 2018

Als ik een vistochtje organiseer, heb ik bijna altijd geluk met het weer. Zo ook weer zaterdag de 13de. Even voor achten ingescheept op de Waypoint met schipper Jacco aan het roer en na de sluizen eerst naar de dichtbijgelegen Spijkerplaat gevaren. Wind stond er bijna niet, maar mist was er des te meer. Heel slecht zicht dus. Maar goed, daar hadden zeker het eerste uur de vissen geen last van en volop wijting en iets minder schar kwam aan boord. Hier zaten best mooie tussen maar toch ook heel wat kleine tussen, vooral wijting. Na een uurtje of drie en tegen de kentering van het tij besloten om toch naar "buiten" te gaan. Na een klein uurtje varen de onderlijnen weer te water gelaten en hier kwamen met regelmaat echt mooie scharren naar boven al wist de wijting de beaasde haken ook te vinden. Echt spectaculair was de vangst niet maar toch kon iedereen met een lekker portie vis naar huis. O ja in de middag kwam zelfs de zon nog even door en dan met weinig wind op zee zijn: Wat kan vissen dan mooi zijn!!!

Willem

vrijdag 12 januari 2018

Wrakvissen met de Valkyrie.
Eindelijk na zoveel dagen met veel wind en regen weer eens een rustige visdag voor op de wrakken. Alle vissers hadden er goede zin in, en ook Hans de schipper was blij weer een keer van huis te mogen😜. Met een glad zeetje volle kracht naar het eerste wrakje. Of alle vissen waren zo verbaasd wat ze naar benden zagen zakken na zo,n lange tijd zonder visserij dat ze vergaten te bijten of ze zaten er gewoon niet. Want zelfs geen steenbolk hapte op mijn cocktail van pieren en mesheften. Op naar het volgende wrak. Hier en daar wat kwamen met wat peuteren vissen boven maar niet wat ik had verwacht. Schipper Hans besloot het in een heel andere hoek te zoeken. Een prima keus want op dat wrak kwamen bij iedereen met regelmaat mooie gullen naar boven. Zelf had ik twaalf maatse vissen. Wat opviel was dat de vis voorzichtig aasde. Misschien omdat het weinig stroomde. Vriend steenbolk liet zich ook zien, maar met groot formaat dus goed voor de frituur.
De sfeer aan boord was goed en de verzorging ook. Ondanks de mistige terugvaart weer veilig voet aan wal gezet. Een dag die vraagt om herhaling.

Gert-Jan Nieuwland

vrijdag 12 januari 2018

11januari naar buiten geweest met Het Wiesje. Weersomstandigheden waren niet zo goed & dikke mist.

Eerst naar de Spijkerplaat, waar het het eerste uur goed was. Daarna verkast die voor de schipper in die dikke mist geen pretje was.

Op de tweede positie was het een festijn van schar en wijting. Uiteigenlijk naar huis gegaan met 63 maatse scharren en 20 wijtingen.

Topdag!!! En de schipper en service? altijd top!!!!


Kurt Lannoo

vrijdag 12 januari 2018

Donderdag 11-1-2018
Ben ik weer met de boot mee geweest 7.30 op gestapt we zijn door de sluis gegaan en de schipper heeft koers gezet naar de spijkerplaat daar aan gekomen hengel uit gegooid en 5 minuten later bam de hengel top ging op en neer ja hoor 3 mooie grote wijtingen zo was het bijna heel de dag ook wat schar gevangen alles was tot in de puntjes geregeld echt een aanrader

Goos bierens

maandag 8 januari 2018

we gaan weer vissen op de westerschelde met de TERTIUS .
de vangsten zijn nog steeds leuk schar ,wijting en gul.
we gaan op vrijdag 19 en zaterdag 20 en zondag 21 januari.
vertrek vanuit vlissingen 8.00 uur terug rond 16.30.
u kunt mee als opstapper of u kunt de boot afhuren .
aanmelden via de email www.westerscheldevissers.nl
of bel 0620131561

ruud groenestein

maandag 8 januari 2018

Eindelijk na verschillende weken niet te hebben gevist en de eerste keer in 2018 weer eens met de boot op stap geweest
Bij het ligt worden en met het stroompje mee vertrokken naar de 38 en daar geankerd op 15 mtr water
Al snel bleek dat de stroom ongekend hard was en de vis daardoor niet actief
Wel verschillende mooie beten gezien maar niet gehaakt, dus besloten om het wat ondieper te zoeken op 10 mtr
Hier was de stroom minder en er kwam dan ook wat wijting boven maar vele te klein
Na een uurtje toch besloten om te verkassen naar de veerhaven en daar op 14mtr het anker laten zakken
Hier was de vangst beter en kwam ook wat maatse wijting boven en een paar scharren
Toen de stroom en een heel eind uit was kwamen er 2 mooie gullen aan boord, de eerste van dit jaar en een goed begin dus
Op laagwater nog een prachtige bot aan de lijn, daarna viel het stil
De stroom was er volledig uit en besloten om de haven weer op te zoeken.
Het was een mooie dag met eindelijk de eerste gullen, hopen dat er nog meer gaan volgen komende tijd.

Gr Tom

tom

zondag 7 januari 2018

Zaterdag 6-1-2018 met de boot marezaet mee geweest de vangsten waren weer goed ik had weer mooie wijtingen schar en ook was op de boot mooie gul gevangen en de schipper Frank had goed voor de lunch gezorgd lekker héérlijke frietjes en frikandellen gebakken top schipper bedankt

Goos bierens

zondag 7 januari 2018

De eerste trip van 2018 zit er weer op!
Samen met Frank, Wijnand, Danny, Roland en Vincent vanmorgen voor het eerst sinds 1,5 maand naar de hompels gesjeesd. Al rap ving ik een leuk gulletje van 45cm en even later loste Roland er zelfs 2🙈
Wrakvis fanaat Frank kon niet achterblijven natuurlijk en ving ook hij een mooi dikkerdje.
Af en toe kwamen er wat wijtingen en scharren tussendoor maar heel hard liep het niet.. besloten om tegen het keren van het tij toch maar naar de Spijkerplaat te gaan.
Op de 2e stek van de dag vielen de vangsten , op Danny zijn gul na erg tegen... weer verkassen dus. (Gelukkig liggen de stekken lekker kort bij elkaar😅)
Op de 3e plek kwamen wat knappe scharren boven en ook een paar hele knappe wijtingen.
Ook hier ving Frank weer een gul(letje😙)
Toen de stroming iets te sterk werd hebben we nog een poging gewaagd op een iets ondieper plekje maar dat zette geen zooi aan de dijk..

Al met al was het een zeer gezellige dag, en voor de verandering ook nog eens zonder wind👌

Wil jij ook een keer mee?
Bel: 0610825448
  Info@waypointsportvissen.nl
  www.waypointsportvissen.nl

Jacco

donderdag 4 januari 2018

Sinds vandaag is bootvissen in 2018 ook een feit. In de rustigere uurtjes vandaag op de westerschelde geweest, ter hoogte van de oude veerhaven. In 2,5 à 3 uur vissen een kleine twintigtal wijting gevangen, waarvan het merendeel rond de dertig cm was. Hopelijk binnenkort nog eens gaan.

Herwald

donderdag 4 januari 2018

Goed gestart.
2 januari hebben wij weer onze jaarlijkse traditie kunnen voortzetten. Vissen met de Wiesje op de Westerschelde.
Na angstvallig de windfinder en de weersverwachtingen te hebben gevolgd blijkt maar weer dat je dit aan de kenner moet overlaten. Bij de matrozen was het gevoel erg sterk dat we onze traditie dit jaar niet zouden kunnen voortzetten. Windkracht 6 goven van 1 M+ waren de verwachting. Toen Hank 1 januari belde met de mededeling dat we konden gaan was iedereen opgelucht. 's morgens aan de sluis was het rustig alleen wij en de Zeearend hadden besloten om naar buiten te gaan. Iedereen elkaar de beste wensen gewenst de sluis door en naar buiten. Op de kop van de haven liepen wel een paar behoorlijk golfjes maar verder naar de Spijkerplaat werd het al rap beter.
Op de spijker het anker eruit en gaan met zijn alle.
De vangst zat er al gelijk goed in met mooie zeg maar hele mooie maatse wijting en af en toe afgewisseld met een super mooi schar er tussen door. De koffie vis was dus snel binnen. Hier hebben we gelegen tot ca 12.00 uur , toen was de stroming te hard en zijn we verkast naar Ritthem om even te de rust te vinden. Ook hier kwam regelmatig een visje binnen met een klein baarsje en zefs een mooie sikkemans. om ca 13.45 weer terug om te kijken of het al rustiger was geworden.
Hier hebben we tot ca 15,45 gevist met weer regelmatig mooie vangsten. Voor de nieuwe jonge matrozen was het een mooie dag om niet te vergeten en zij hebben laten zien met goede inzet en plezier een emmer vis te kunnen vangen.In het kort super dag ruim voldoende vis goede verzorging en veel plezier. En nog een tip van mijn kant. Laat je niet gek maken door allerlei voorspellingen dagen van te voren,luister naar de mensen die het weten en het gebied op hun duimpje kennen en ieder hoekje boven en onderwater weten te vinden.Hank bedankt voor de super dag en als er mensen zijn die het gebied kennen dan ben jij het zeker wel. De kaayen ploeg

Henrie

maandag 1 januari 2018

Gelukkig Nieuwjaar aan alle schrijvers en lezers van Zeevisland !
Wij wensen iedereen veel liefde, geluk en grote vissen.

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Team Zeevisland