Boot-vangstberichten

Buitenland vangstberichten

Blijf op de hoogte vd vangsten in bv Noorwegen en IJsland.
Bekijk de geweldige vangsten die er dagelijks gedaan worden.
Vangstberichten buitenland >>>

Op visreis ? boek bij www.cordestravel.nl natuurlijk !

woensdag 24 mei 2017

Vandaag woensdag gevist voor Colijnsplaat. Ongeveer over heel de dag wel gevangen, maar dan wel af en toe een visje. Meeste waren schar, een paar zeebaarsjes en een wijting. Ook heb ik een tong(etje) gevangen dus die komen ook weer! We hebben 15 scharren mee kunnen nemen en ook nog ongeveer 15 terug gegooid. Het was gelukkig supermooi weer, daar lag het niet aan. Alhoewel, misschien dat door het warme weer de scharren weg aan het trekken zijn. Al met al was het een gezellige visdag, waarschijnlijk de laatste dit seizoen op de boot op de Oosterschelde.

Mattheo

woensdag 24 mei 2017

Wegens af bestellen boot voor morgen
Is er nu nog eentje vrij
Voor reservering even bellen aub
Vr gr sportvisserij van dixhoorn www.hetzagertje.nl

L v dixhoorn

dinsdag 23 mei 2017

Zaterdag 20 mei gaan vissen met Bouwman Sportvisserij vanuit Neeltje Jans

Vroeg uit de veren om weer eens ouderwets op de gul te gaan vissen. Met zijn vieren zijn we opgestapt op de Neeltje Jans. Na ruim vier uur varen gingen de eerste hengeltjes uit en werd voor de huidige begrippen goed gevangen.

We hebben ongeveer vier uur gevist en op de boot zijn per persoon gemiddeld 5 maatse gullen gevangen. Ook zijn er heel veel kleintjes teruggegooid, die pikken we volgend jaar wel op. Het was écht leuk vissen. Veel aanbeten (ook veel lijnen verspeeld) en mooie maat gul gevangen. Daarnaast als bijvangst mooie steenbolken, horsmakreel, blauwe makreel en een enkele baars. De schipper is constant boven het wrak blijven driften, dat heeft hij super gedaan. De bemanning is sowieso goed voor de vissers en dat maakt je dag ook mooi. We hebben nog een lesje onderlijnen knopen gekregen.

Omdat er zo nu en dan een makreeltje boven kwam zijn we nog aan de slag gegaan met een makreellijntje. Hierop veel steenbolk, horsmakreel en kleine gul gevangen. De groteren pakten er ook op maar die moet je niet naar boven takelen, daar zijn makreelhaken te klein voor. De blauwe makreel begint te komen maar nog mondjesmaat.

Al met al een heerlijke dag waarbij behoorlijk meer vis aan boord kwam dan de afgelopen keren. Dat maakt het weer leuk en minder erg om zo vroeg de veren uit te gaan. De diepvriezers zijn weer aangevuld.

Een vissersgroet van

Frans, Jan, Frank en Judith

Judith

dinsdag 23 mei 2017

Hoi Zeevislanders,

Ben Zaterdag/Zondag 20/21 Mei megeweest op een 24 - uur - wrakvistocht met de Neeltje Jans van de rederij Bouwman. Was weer heel leuk en gezellig, vind het toch altijd weer een belevenis om ens 24 uur op zee te zijn. Ik had een stuck of 8 maatse gullen, de grootsde lagen zo rond de 65 cm. Ook nog wat kleintjes kunnen terugzetten. Veerder noch een groot antaal steenbolken, met een paar echt dikke darbij. Op sommige wrakken zat ook heel wat makreel en horsmakreel, ook dat vaak zeer grote exemplaren. dus daar dan ook nog zon 35 stucks van mee naar huis genomen. Op dat makreellijntje heb ik dan ook nog een rode poon van bijna 40 cm gevangen.
Dat is dan ook altijd weer wat ik het mooie aan een zomerse wrakkentocht vind: Je kunt een groot aantal soorten vis vangen, het gaat echt niet allen om kabeljauw. Zo zijn er ook over het heele boot wat pollaken gevangen, mein maat had er 6 stucks. Wat dikke wijtingen heb ik ook noch gezien en zelv noog een rode mul bij het binnendraien verloren.
Zoals altijd, sorry voor de foutjes in mein bericht, ben uit Duitsland!!
Groetjes

Daniel

Daniel Cohnen

maandag 22 mei 2017

Van het weekend meegeweest met de neeltje jans op een lange tocht. 100 mooie gullen, veel steenbolk en heel veel grote makrelen. Zelf had ik er daar 40 van maar een volle kist deed ook mee

Marcel

zondag 21 mei 2017

Derde Dreischorretje
Gisterochtend visten we onze derde wedstrijd, deze keer aan de Noordboutpier tussen Zierikzee en Ouwerkerk. Deze keer hadden we onze "alles mag" wedstrijd dus behalve met-n-bonk-lood-en-drie-haken-op
-de bodem kwamen er ook werppilkertjes en geepdobbers op de vistas.
In het begin van de wedstrijd was het water nog zo dik als chocomel, met veel drijfvuil aan de oppervlakte, dus moeizame oppervlaktevisserij. Al snel pakten JanWillem en Wessel, op de hoge nummers al een zeebaarsje uit het modderwater. Ik stond op de lage nummers en had hengels opgetuigd voor zowel de bodem als de oppervlaktevissserij. Op de bodem was een dikke laag wier en prut en blijkbaar heel veel krabben. Dus lege haken en volle onderlijnen iedere keer. Later werd het water wat schoner en ging ik gericht op de geep aan de gang met zagertje, witje, reepje geep of reepje zalm. Maar het bleek een foute keuze, geen enkele actie, geen enkele aanbeet, en dus geen vis op de meetlat. Bodemvisserij bleek dus achteraf gezien een betere keuze, want op de hogere nummers wisten Kees, Jan-Willem en Wessel hun baarsjes te vangen, bij Wessel kwam er ook nog een bot op de meetlat. Bij mij, en de rest van de alge nummers bleef de wedstrijdkaart leeg.

Komend lang hemelvaartsweekeinde staat helemaal in het teken van de visserij:
Woensdagavond bootvissen met de Wiesje
Donderdagmiddag een wedstrijdje bij de Oosterscheldevissers st Maartensdijk
Vrijdagavond de Schouwse editie van de Nationale Hengeldag in de Vroonplas te Renesse
Zaterdag en zondag de restjes aas opvissen, plaats nader te bepalen

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

vrijdag 19 mei 2017

Nog 2 weekjes geduld voor we weer gaan vissen vanuit Vlissingen! De avonden lengen, het begint steeds mooier weer te worden en de zomervis is gearriveerd! ( haai-tong-zeebaars-makreel) ook zit er nog volop schar momenteel dus is er een zeer gevarieerde visserij. We gaan iedere vrijdag en zaterdag avond en zaterdag ankervissen ( bij voldoende animo is de Waypoint ook op zondag beschikbaar)
Met Pinksteren plakken we daar nog de zondag en zondagavond aan vast. Ook pinkstermaandag is de boot beschikbaar voor opstappers.
Heb je zin om mee te gaan?
Bel: 0610825448 en reserveer
Tot snel op de Waypoint!
  www.waypointsportvissen.nl
Groeten Jacco

Waypoint

vrijdag 19 mei 2017

Afgelopen weekend erg leuk gevangen. Diverse vissen gevangen, makreel, kabeljauw, rode poon. Aanstaande zondag nog 8 plaatsen vrij op de happy fisherman voor naar de wrakken !

http://www.happy-fisherman.nl/

Alana

donderdag 18 mei 2017

Gisteren op de oosterschelde tussen de nollen voorbij colijn colijn gevist visserij is daar top 60 schar allemaal 26-28 cm geen postzegels gezien.
Ook tegen Lw nog mooie baarzen gestrikt lekkere weer wat wil je nog meer

Vis ze
Gr arvorretje

Arvorretje

woensdag 17 mei 2017

Beste dames en heren vissers a.s. zondag 21 mei en zaterdag 27 mei is er nog plaats om op te stappen met het M.P.S. Beatrix 2 op de Oosterschelde en er wordt goed schar gevangen !

Contact: Tel. 06-22476960 of info@sportvisserijbeatrix.nl

sportvisserij Beatrix

maandag 15 mei 2017

vangsten zijn nog steeds super te noemen, vooral schar en wijting zit er in overvloed op een half uurtje varen.binnen kort zal de tong en makreel vermoedelijk ook wel los komen als de temperatuur weer op loopt. we varen dagelijks uit .

we hebben as zaterdag 20 mei en maandag 22 mei nog plaatsen vrij als opstapper. zin om nog een lekker visje mee te pikken ?

bel dan 0031[0]651391567 voor reservering of inlichtingen.
groet rene de back, schipper van the pirate 2

rene

zondag 14 mei 2017

13/05/17

van neeltje jans vertrokken om nog eens te proberen wat schar en wijting te vangen.

er was juist die dag een wedstrijd van de deltavissers,en behulpzame mensen hebben me mee in het water geholpen,bedankt hoor .nu op naar even voorbij r1,

waar al wat bootjes lagen.gevist van 8.45 tot 1 u afgaand tij.
de vangst bestond uit ongeveer 50 schar veel te klein en net voor mij niet groot genoeg.
ook een 30 tal wijting waarvan 12 mee als maat de rest te klein.

met opkomend tij werd het zo waar brutter en veel te veel stroming.
dan maar om 17 u naar de helling waar ik met de harde wind weer hulp kreeg van een colega visser alvast bedankt .

herman

alaska 500

herman

zondag 14 mei 2017

Een geslaagde visdag op de Eendracht 2 van schipper Henk en zijn charmante vrouw Catharina.
Zaterdag 13 mei 2017 was het weer zo ver en stapten we met 14 mannen en 3 vrouwen aan boord van de Eendracht 2 voor onze jaarlijkse visdag. We, dat zijn een aantal Rabobankmedewerkers uit Utrecht die geweldig veel weten van bankzaken maar van vissen helaas niet zo veel.
Het is voor schipper Henk elk jaar weer een uitdaging om dit ‘ zootje ongeregeld ‘ wat vistechnieken bij te brengen en ik sta er telkens weer van te kijken dat hem dat nog lukt ook. Met veel geduld en overredingskracht heeft Henk er voor gezorgd dat iedereen minstens 1 vis heeft gevangen en de mensen die wat gelukkiger waren zelfs nog wel wat meer. Terwijl we lekker aan dek bezig waren zorgde Catharina er voor dat we onze natjes en droogjes op tijd konden nuttigen en daarbij bleek dat Henk zich ook in de keuken van het schip aardig kan manifesteren. Die man kan ook werkelijk alles!
Gedurende de dag werden wij een aantal keren verrast door wat plensbuien waarvan je als Nederlander weet dat ze vaak niet te vermijden zijn dus dat mocht voor ons de pret ook niet drukken. Helaas is het ons niet gelukt om onze al 8 jaar durende overmacht op onze collega’s op de Dolfijn te continueren. Dit keer werden wij nipt (77 tegen 129 vissen) door hen verslagen en bij deze feliciteer ik ze daar hartelijk mee.
Ik weet zeker dat dit ‘verlies‘ niet aan onze deskundige schipper en de catering van Catharina hebben gelegen maar geheel aan ons zelf en zal er dan ook volgend jaar persoonlijk op toezien dat alle deelnemers beter hun best gaan doen op het dek en wat minder beneden in de kombuis.
Volgend jaar zijn we weer paraat en ik verheug mij daar nu al op.

Ton de Bondt
Secretaris Visclub Rabobank Nederland

Ton de Bondt Secretaris visclub Rabobank Nederland

zondag 14 mei 2017

Zaterdag 13 mei

Op zaterdag 13 mei met 3 Belgische vissers mee met de Hendrik H vanuit Den Osse. Samen met nog 2 groepen opstappers,echt toffe mensen ook,bracht Henk ons naar de haringvisplaats op de Grevelingen.
Goed vis gevangen,bijna de ganse dag,veel ondermaatse maar ook mooie aantallen van haringen tot bijna 30 cm.
Henk bedankt voor de nodige begeleiding,zeker aan onze 8 jarige,Lucas,die mede hierdoor een superdag heeft beleefd.

Groeten,Stan

Stan

zaterdag 13 mei 2017

Hallo allemaal.
Gisteren onverwacht uitgenodigd om op ms Maatje Adriana mee te gaan vissen. Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd, maar vergde wel e.e.a. aan lastminute regelingen.dus vanmorgen vroeg mijn bed uit en om 07.00 uur door de sluizen richting Meerkerke om rond 08.00 uur daar door schipper Johan te ankeren. Een jaar of 4 geleden heeft dit leuke stabiele schip een nieuw motor gekregen waar door het wat sneller is geworden. Ik ben vaker met deze boot mee geweest en is intussen toch wel mijn favoriete kotter geworden. Een lekkere ruime kombuis met voldoende versnaperingen om de dag door te komen met vandaag de gezellige Jan achter de koffiemachine en meer. Intussen kwamen de eerste visjes aan boord, maar de wijtinge die voltallig aanwezig waren voorkwamen dat de scharren bij het aas konden. Vaak aan de reling gestaan om vis die niet de door mij gewenste lengte had weer terug naar moeders te sturen om nog wat cms aan te laten groeien. Een p.r. horsmakreel van 33cm was de grootste vis die ik vandaag mocht vangen.Mede door het fijne schip, de goede voorzieningen en stabiliteit, en boven al de gezelligheid aan boord van dit schip een dag om te herhalen. Schipper Johan bedankt voor de overheerlijke superverse (zelfgevangen) vis en Gerard boven alles reuze bedankt voor je uitnodiging. Het was uiterst plezierig dankzij je gezelschap.

Jan Romeijn

zaterdag 13 mei 2017

Vrijdag 12 mei stond de eerste wedstrijddag van ons cluppie op de agenda.
Totaal zullen we dit jaar 6 keer het water op gaan. Om 8 uur ingescheept op MS Desiree die als ligplaats Colijnsplaat heeft. Lekker dichtbij de betere visgronden van de Oosterschelde gelegen. Met 23 man aan boord is het wel vrij druk, maar wat zwaarder vissen en goed samenwerken met de mensen die naast je staan is het goed te doen zonder al te veel lijnen uit elkaar te hoeven halen. Het begon met een uurtje regen, maar de rest van de dag zou het prima visweer worden. En niet alleen het weer maar ook de vangsten waren gewoon prima te noemen. De hoofdmoot bestond natuurlijk uit schar die toch een gemiddelde maat van ongeveer 24 cm hadden. Tussen door wat kleine bot, kleine wijting en een zeebaarsje! Voor het voorjaar een mooi resultaat!

Willem

vrijdag 12 mei 2017

De prijsuitreiking ………………………………….

Kroatië is dus wereldkampioen bootvissen geworden, voor Italië en Portugal. Achter in het klassement werd België 11e, wij 12e en Luxemburg 13e.

Individueel is Marko Sikiric uit Kroatië wereldkampioen geworden, voor zijn landgenoot Ivan Galzina. Derde werd de Italiaan Paolo Volpini.

De beste Nederlander overall is Arjan Stelwage geworden met zijn 37e plaats. Piet Buijk werd 41e, Jeremy Stockx 42e , Frank van Schilt 54e en Sjaak Verburg 59e.

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op de site van de Fips- Mer . Groeten van het team........

Henri Karremans

vrijdag 12 mei 2017

Afgelopen dinsdag (9 mei) nog een paar uurtjes gevist op de Westerschelde
Geankerd op de vertrouwde stek bij de Veerhaven op 15 mtr diepte
De stroom zat er goed in dus de lijnen lagen gelijk mooi strak
Het ging niet lang duren voor de eerste beten zichtbaar waren
Wijting en nog eens wijting er was geen enkele andere vis te vangen
In een korte tijd toch 25 stuks gevangen waarvan de helft aan de maat
Vriend gul was weer niet thuis en ik heb het vermoeden dat de kans ook steeds kleiner gaat worden om er nog 1 te vangen
Wat dat betreft was het voor de Gul een slecht seizoen, maar ach misschien dat het najaar dan weer goed wordt

Gr Tom

Tom

donderdag 11 mei 2017

vandaag heel leuk gevangen op het strand aan vrouwenpolder
wel ver lopen
mooie schar grote botten 35 cm en veel kleine baarsjes
dit alles met mooie pieren en hele mooie steekzagers van profisch uit de zegge
echt een aanrader voor uw zeeaas

frans en de limburgers

donderdag 11 mei 2017

Beste dames en heren vissers a.s. zaterdag 13 mei is er nog plaats om op te stappen met het M.P.S Beatrix 2 op de Oosterschelde van uit Yerseke en er wordt goed schar gevangen !

Contact : Tel. 0622476960 of info@sportvisserijbeatrix.nl

sportvisserij Beatrix

donderdag 11 mei 2017

Sterke wind bepaald de laatste wedstrijd !

In de haven ’s morgens leek de wind nog best mee te vallen, maar toen de boten aankwamen in de reservezone nabij het plaatse Luka, stond daar nog zoveel wind, dat verschillende boten niet op hun anker bleven liggen. Er moest gezocht worden naar een kleine baai, waar het wel wat rustiger was. Daar werden de boten uiteindelijk neergelegd en kon er pas om ruim elf uur gestart worden met de wedstrijd, ruim drie uur later dan de bedoeling was. Daarna moesten de deelnemers nog met hun busjes terug naar Sali rijden, waar de vis gewogen werd. Al met al een hele operatie, die voor het Nederlandse team toch niet goed uitpakte. De plaatsen waar uiteindelijk geankerd kon worden, leverden niet veel vis op. Als je 10 tot 15 vissen wist te vangen dan deed je het goed.

Piet Buijk had vandaag een prima dag en wist bijna zijn boot te winnen maar ongeveer 20 gram kwam hij te kort. Ook Jeremy en Arjan verloren dure punten bij het net te kort komen in de weging. Maar eerlijk is eerlijk, dan hadden we de Belgen net niet gepakt, omdat zij een kortere plaats (9e in de eerste wedstrijd) gevist hebben. We hebben wel Luxemburg naar de laatste plaats verwezen, wat nog een kleine pleister op de wonden is ……….

Uiteindelijk is Kroatië wereldkampioen geworden, voor Italië en Portugal. Achter in het klassement werd België 11e, wij 12e en Luxemburg 13e. De plaatsen waar wij in deze visserij op dit moment thuishoren! De lage landen komen nog steeds tekort in het vissen op de zuidelijke wateren. Redenen daarvoor heb ik al eerder aangehaald en staan nog steeds met een dikke streep eronder genoteerd. Individueel is Marko Sikiric uit Kroatië wereldkampioen geworden, voor zijn landgenoot Ivan Galzina. Derde werd de Italiaan Paolo Volpini.

De beste Nederlander overall is Arjan geworden met zijn 37e plaats. Piet Buijk werd 41e, Jeremy Stockx 42e , Frank van Schilt 54e en Sjaak Verburg 59e. Morgen is er een excursiedag naar een nationaal natuurpark, waarna we in de late middag de prijsuitreiking hebben. Van de kampioenen sturen we jullie natuurlijk nog wel de foto’s, maar bij dit verslag eindigen de woorden!

Vandaag op de foto’s (vanwege de slechte weersomstandigheden geen beelden van aan boord): 29. Frank wacht om aan boord te gaan 30.Piet en Jens de Vrieze(B) 31. Arjan 32. Jeremy 33. schuimkoppen op het water.
Henri

Henri Karremans

donderdag 11 mei 2017

hoi,gisteren opnieuw het water op,boot te water op neeltje-jans en richting domburg, dit bij een vlak zeetje.Zelfde plaats als 2 weken terug en de vangst nog altijd reuze,berg scharren,nu wel een 30tal mooie wijtingen en 13baarsjes vn rond de 30cm,3botten,1 zandhaai vn70cm.Gevist tt 14h,dan terug gevaren bij een hobbelige zee,noord-oost,er zijn betere momenten.Had gehoopt op een eerste tong,de volgende keer dan maar.

Grt eric

eric herremans

woensdag 10 mei 2017

Een klein stapje gemaakt ………….

Gelukkig zag coach Henri op de tweede wedstrijddag wat vrolijker gezichten. Niet allemaal liep het zoals we wilden en ook niet bij iedereen, maar met twee derde plaatsen op hun boot scoorden Arjan en Jeremy, de twee jongsten ven het team allebei een derde plaats. Sjaak nam een vijf voor zijn rekening en Piet en Frank scoorden helaas een 6. Maar omdat er één boot van vijf deelnemers vaart, worden alle vijven en zessen bij elkaar gedaan en dan wordt het klassement opgemaakt. Met zijn dertig vissen van vandaag werd dat voor Piet een redelijke vijf …………..

Met deze bootplaatsen kwamen we op de tweede wedstrijddag op de 10e plaats. De laatste stek was deze dag voor onze zuiderburen, België. In het algemene klassement staan we nog wel op de laatste plaats , maar met nog maar één puntje achterstand op zowel België als Luxemburg. De laatste dag wordt dus een echte BeNeLux-wedstrijd om de helaas laatste plaatsen. In het algemeen klassement individueel staat Arjan voorlopig op een 29e plaats als beste Nederlander. Onze zuiderburen zijn individueel ook weggezakt en dat maakt het plaatje van dit wk voor de “lage landen” er niet vrolijker op. Maar we hebben nog een dag te gaan en wat voor één ……….

Morgen wordt veel wind voorspeld en we gaan naar een nog niet beviste sector uit de wind. Coach Henri moet de teamleden zelfs gaan ophalen in een andere haven, omdat na de middag onze eigen haven niet meer te bereiken zal zijn, vanwege de hoge golven. Wat zal dat weer gaan betekenen? Marco Volpi is trouwens uit het toernooi gestapt, omdat hij het niet eens is met de manier hoe de Kroaten de boten wegleggen en verplaatsen. Zijn plaats is ingenomen door de reserve-Italiaan. Hij kan er trouwens nog steeds mee lachen: zijn revanche komt over twee jaar in Italië wel!
Bij de landen won vandaag opnieuw Kroatië,voor Italië en Frankrijk. Het is dus waarschijnlijk dat de eerste twee genoemde landen zeker op het podium staan en voor de derde plaats wordt gestreden door Frankrijk en Portugal.

Op de foto’s: 23. De boulevardwaar de boten vertrekken en aankomen 24. Volpi is uit het toernooi (uiterst links) 25. Frank 26. Arjan en 27. Sjaak

Henri Karremans

woensdag 10 mei 2017

We tellen de dagen langzaam af.. vanaf 2 juni gaan we van start en kan je weer een plekje reserveren.
De agenda is weer bijgewerkt voor heel juni dus als je zin hebt in een gezellig daagje of avondje vissen check dan de beschikbaarheid in onze online agenda👍

  http://www.waypointsportvissen.nl/events/2017-06/

Waypoint sportvischarters

dinsdag 9 mei 2017

Geen slechtere start mogelijk ……………………..
Het is het Nederlandse team bootvissen niet gelukt om de negatieve spieraal van de laatste jaren te doorbreken. Met een dertiende plaats werden we laatste ……….. Geen leuke berichten om over te brengen, maar het is niet anders.

Met twee keer een vierde plaats en drie keer een laatste plaats aan boord kwamen we gewoon te kort. Frank van Schilt was met een 35e plaats met 31 vissen (ruim 4 kilo) individueel de beste Nederlander, Arjan Stelwage werd 37e. De andere Nederlandse deelnemers Piet, Jeremy en Sjaak eindigden in de achterhoede.

Er waren boten bij, waar de winnaar ruim 14 kilo vis ving. Dat waren voornamelijk boga’s, die in grote scholen rondzwemmen. Komt zo’n school onder je boot, dat komt het op snelheid aan en daar zijn de Kroaten en de Italianen meesters in. Hun handelingssnelheid ligt zo hoog, dat andere deelnemers het amper kunnen volgen. Deze soort visserij ligt ons Nederlanders totaal niet en als we niet meer in zulke omstandigheden gaan leren vissen, zullen we moeilijk de weg naar boven vinden ……….. Maar wie gaat dat betalen? Investeren mag niet alleen van Sportvisserij Nederland alleen komen, daar zullen we als deelnemer zelf ook in mee moeten gaan………..

Alleen naar een wk gaan en daar proberen te presteren zal gegarandeerd geen resultaat gaan opleveren. Dat heb ik als coach in een artikel van “Zeehengelsport” al eerder aangegeven. Maar we geven het nog niet op en gaan morgen proberen een paar plaatsjes te stijgen. Gemakkelijk gaat dat zeker niet worden, maar waar leven is, is hoop! Op de eerste plaats staat voorlopig Kroatië, gevolgd door Italië en Portugal. De eerste vier individuelen zijn Kroaten ……….

Onze Belgische collega’s hebben het met hun 9e plaats een stuk beter gedaan. Collectief eindigden zij hoger dan ons team. Topklasseringen individueel gaat ook bij hen moeilijk worden. Maar het is hun team en coach Jan Aspeslag van harte gegund! Morgen hopelijk een opwekkender verhaal, want geloof me, het is voor een coach, die op de weging op zo’n minder verlopen dag alle vis en klasseringen voorbij ziet komen, niet leuk! Opbeurende woorden van collega’s brengen nu eenmaal niet meer vis op de weegschaal ………… Tot morgen!

Op de foto’s: Piet in voorbereiding , De boten varen uit , Frank in actie , Een vis voor Arjan , Sjaak had nog goede moed.

Henri Karremans

maandag 8 mei 2017

WK bootvissen gaat nu echt beginnen !!!!

Na de vrije trainingen, waarin elk land met zijn eigen boot de sectoren mocht verkennen, gaat dinsdag de eerste echte wedstrijd beginnen, maar eerst is zondag de officiële opening en maandag de officiële training. De opening was leuk in elkaar gezet. Onder aan ons hotel werd iedereen ingescheept en rond de rotspunt, waartegen Sali ligt, gevaren. In de haven van Sali aangekomen werden we door de plaatselijke bevolking en de organisatie overweldigend ontvangen met muziek, dans en vuurwerk. Heel het plaatsje werd betrokken bij de intocht van de teams. Een opening van een wk, dat beslist spectaculair genoemd mag worden ……

Na de eenmaal verplichte toespraken met als toegift folklore in de vorm van plaatselijke dansen kon er nog nagenoten worden van deze unieke opening onder het genot van de nodige versnaperingen. De teams hebben er allemaal veel zin in en zullen elkaar in een sportieve strijd gaan bekampen. De Olympische gedachte, dat meedoen belangrijker is dan het uiteindelijke resultaat overheerst in ieder geval bij veel teams op dit wk. Verbroedering en een goede sfeer onder elkaar zijn naast het leveren van een zo hoog mogelijke prestatie nu eenmaal ook belangrijk! Maar bij heel veel teams komt er ook al wel wat spanning op ……….

Door de visserijdruk van voornamelijk de beroeps lijkt er niet zoveel vis te vangen, maar er gaan ook geruchten, dat de Italianen bij hun vrije trainingen wel goed hebben gevangen! Op de officiële training mochten we niet meer in de sectoren komen, waar de wedstrijden gehouden worden. Op zich begrijpelijk, maar omdat de gebieden zo groot zijn hadden wij liever nog een keer geoefend op de wedstrijdplaatsen. Maandag kreeg elk land weer een eigen boot toegewezen, die een plaatje zocht buiten de wedstrijdsectoren. In de eerste uren werd er best wel een visje gevangen, maar hoe later het op de dag werd, hoe minder vis zich vergreep aan het aas, dat bestaat uit vijf kilo mossels, een paar horsmakrelen en een 50 cm lange taaie dode zager. Ook de andere teams, zoals de Belgen, die we spraken na de training hadden dezelfde ervaringen. Zodra de zon hoog aan de hemel komt en de temperatuur oploopt van het glasheldere water, wordt de vis minder actief. En de training verliep onder zomerse omstandigheden ………..

Iedereen verwacht morgen, met wat koeler weer in de sectoren, die nu een paar dagen niet bevist zijn wel weer meer vis! Wij zijn er in ieder geval klaar voor en brengen jullie morgen van onze belevenissen weer verslag uit!

Op de foto’s: 9. Ons Nederlands team 10. Spectaculaire opening 11. Piet Buijk 12. Arjan Stelwage 13. Frank van Schilt 14. Sjaak Verburg 15. Jeremy Stokx 16. Samen in een bootje

Henri Karremans

maandag 8 mei 2017


Vandaag stond, vanuit Yerseke, de tweede bootwedstrijd van HSV De Streyenvissers op het programma met de MS “Beatrix 2”.
’s-Morgens vroeg werden we bij de boot opgewacht door schipper Ad de Schipper (de achternaam zegt al genoeg); kregen een hand van hem en mochten toen het schip betreden.
Na het welkomstwoord van de schipper, die hoopte dat we een gemoedelijke en probleemloze visdag zouden hebben met hopelijk voldoende vis, werd er richting Goesse Sas gevaren.
Om 9.15 uur waren bij de visplaats en na het startsein vlogen er 21 goed beaasde onderlijnen richting het water van de Oosterschelde.
Al snel kwamen er juichgeluiden, zou het dan toch een dag worden met veel vis ?
Om kort te zijn: over heel de dag zijn er 150 vissen gevangen, voornamelijk schar en een enkele bot/schol en wijting.
Speciale dank nog aan Helma; die als controleuse er op toe zag dat er geen ondermaatse vis mee naar huis ging.
De verzorging aan boord van de Beatrix 2 was weer uitstekend en de biefstukken, uitsmijters en hamburgers vlogen uit de keuken naar de hongerige magen van de vissers.
De top 5 van deze visdag was:
1. Flip Wouts 15 vissen 335 cm.
2. Henk Paulus 11 vissen 241 cm.
3. Mischa Ritico 10 vissen 220 cm.
4. Erik van Schilt 10 vissen 202 cm.
5. Rick Geeraerts 10 vissen 193 cm.
Grootste vis was een schar van 31 cm.

Flip Wouts

zondag 7 mei 2017

Zaterdag belde Henk van de HendrikH dat hij zibdag 10 opstappers had.En vroeg of ik meeging ja dus.Er waren 2 ploegjes al aan boord het was nog wachten op 5 vissers.Een kwartier gewacht ze kwamen niet ze hadden zich ook niet afgemeld. .Dus dan maar met 5 man richting de dam .Je kan die mannen toch niet laten staan.Weer geankerd op ongeveer 20 mtr en al snel kwamen de haringen aan boord het bleef maar door gaan .Had zelf minder verwacht het waswinderig en bedo.pt weer.De haringen waren weer van wisselend formaat twee derde onder de maat. De rest van zeer mooi formaat zelf 1 gezien van 31 cm dat zijn ze.Hieldde dam in de gaten daar werd niet veel gevangen was ook niet druk dat verbaasde me want bij ons kon het niet op.Om 1w uur had had iedereen wel een emmertje vol.Om 2 uur drie man 5 emmers vol en begonnen de gevangen vis aan het schoon maken.De andere 2 man hadden ook zoveel 1man had er100 aan de maat zij heb er totaal wel 250 gevangen.Dat was bij iedereen wel het geval .Ondanks. Dat de zon ons in de steek had gelaten toch weer een topdag.Hoop dat ze voorlopig blijven op de Grevelingen het is abnormaal zo. veel de schrijverij is. Als u deze ervaring ook wilt mee maken snel even boeken bij de HendrikH. Vriendelijke visgroet.Herman Kappers. o

Herman Kappers

zondag 7 mei 2017

Gisteren om 3.00 uur ' s nachts vertrokken om voor (of was het nou achter) een paar haringen te verschalken aan de Brouwersdam. Onze beide oudste zonen van 8 en 9 jaar mochten voor het eerst mee. Dat was natuurlijk hartstikke spannend voor deze beide zoetwatermatrozen uit Overijssel!
Het enthousiasme was er niet minder om. Door toch nog stevige wind was het even lastig ankeren. Na eenmaal een vaste stek te hebben gevonden kon het haring festival rond de klok van 6.30 uur van start gaan.

In het begin kwam er mondjesmaat haring aan boord maar met toenemen van de stroom leek het wel of de haring vanzelf in de boot sprong. Helaas was meer dan de helft ondermaats. Maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben ze niet geteld maar een stuk of 180 haringen hebben we wel aan boord gezien. Later op de ochtend kwam het zonnetje erbij maar daarmee liep ook de vangst terug. Maar wat maakte het uit. Een bak vol met haring voor in de rookton ging rond 11 uur mee naar huis. In de namiddag een deel heerlijk gerookt en opgegeten. Een topdag dus en weer twee zieltjes voor het zeevissen gewonnen!

Niek en Henri

zaterdag 6 mei 2017

Vandaag weer een wedstrijd gevist met onze visclub De Zeeduivel.
Uitgevaren vanuit Hansweert met de boot de Sun-bear.
Er is boven verwachting gevangen, veel en hele mooie wijtingen tot bijna 40 cm toe.
Ook wat mooie tongen en een maatse zeebaars.
Dank aan Hans en Erica voor de goede verzorging.
Jac Proosy

Jac Proost

zaterdag 6 mei 2017

Wk bootvissen gaat zondag 7 mei van start !!!!

Het Nederlandse team van Sportvisserij Nederland is na een vlot verlopen reis van zo’n 1650 km, inclusief enkele ferrydiensten behouden op het eiland Dugi Otok in Kroatië aangekomen en vrijdag en zaterdag metten fanatiek gaan trainen. Prima omstandigheden, een heerlijk zonnetje, bijna 20 graden en vrijwel windstil weer zorgen voor prima visomstandigheden. We vangen bovendien ook nog ons visje, maar hoe dat zich verhoudt ten opzichte van de andere landen, dat is nog een vraag. Het Nederlandse team zal zeker niet opgewassen zijn tegen de sterke zuidelijke landen, maar dat konden we van te voren al wel vertellen. De visserij is zo subtiel en verschillend van wat de Nederlandse vissers gewend zijn, dat we realistisch het toernooi ingaan. Toch vangen we leuke en ook speciale vissen, zoals de St. Pietersvis, die Frank ving en een echte grote Pieterman van bijna 45 cm met een kop van een vuist groot, waar zelfs de schipper bang van was van Arjan Stelwage.

De vis mocht niet aan boord komen en de dekknecht trok meteen zijn schepnet terug uit angst voor een steek van deze giftige vis. Het viel wel op dat de vangsten in de middag terug liepen omdat het getijdestroompje dan minder wordt. Volgende week in de wedstrijddagen van het wk vallen er meer goede uren in de vistijd, waardoor de vangsten beter zullen worden. De sfeer in het team is in ieder geval prima en iedereen is in elk vrij uurtje fanatiek met zijn voorbereiding bezig. Zondag is in de morgen de captainsmeeting en later in de middag, na de lunch, is de officiële opening. Maandag volgt de officiële training, waarna op dinsdag, woensdag en donderdag de wedstrijddagen volgen. De volgende dagen kunnen jullie elke dag ons relaas volgen met foto’s op deze site met ook in het kort de belangrijkste uitslagen.

Op de site van de FIPS staan in de vooravond al de volledige uitslagen! Het Nederlandse team bestaat uit Sjaak Verburg, Piet Buijk, Frank van Schilt, Jeremy Stokx , Arjan Stelwage en coach Henri Karremans

Op de foto’s:
1. team klaar voor de training 2. St. Pietersvis voor Frank 3. Piet met een Pagelli 4. Sjaak met een boga en een kleine bream 5. De grote pieterman samen met een pagelli 6. Arjan met een trio vissen 7. Een double spotted braem voor Jeremy 8. De buit, die direct naar het restaurant werd gebracht door de schipper.

Henri Karremans

vrijdag 5 mei 2017

vrijdag 5 mei 2017

zo weer een verslag van mijn kant .
we hadden vandaag een dag om met drie man te gaan vissen.
met de boot van dixhoorn vroeg vertrokken bij aankomst daar.
waren we op tijd dus het voer halen we werden goed verwelkomt.
na een bijna 1 jaar geleden dat we met de boot zijn gegaan
na uitleg en een bakje er bij ook het voer was van zeer goede kwaliteit
toe we aan de steiger kwamen werden we verwelkomt door Nelleke.
die ons ook veel succes met de vangsten en veel plezier.
dat hielp wel bij ons met een lach dus de haven uit en richting.
Zeelandbrug veel wind maar toch geen regen aankomst praten we waar ieder moet gaan staan en dat was goed dus de onderlijnen richting de horizon.
al wat later kwamen de schar na boven ook trippels zaten er bij ik dus jan en johan.
Nico bleef achter de vangsten waren vandaag jan 31 schar 1 wijting.
johan had 25 schar en Nico had er 8 scharren en 1 knorhaan en af en toe.
krab we zijn op tijd gestopt en toen bleek dat Nico zijn bril heel vuil was
zo dat hij de beten niet zo goed zag bleek later we zijn op tijd gestopt.
weer de haven en aan gemeerd en afscheid genomen van Nelleke.
en zin vertrokken na huis om alles schoon te maken M,v.g .
JAN DE STRANDJUTTER Nico de zeehondtemmer en johan het boske.

jan

donderdag 4 mei 2017

Zo dan! Dat is weer even geleden dat we een berichtje hebben ingestuurd... we hebben een nogal vervelende start gehad met de Waypoint. Eind november liep er een motor in de prak en reparatie kosste meer dan verwacht.. kort na aanschaf van de boot bleek de bodem bereikt te zijn van mijn portemonee en is de revisie uitgesteld naar betere tijden😉
Maar we hebben nieuws! De boot is klaar en vanaf 1juni hebben we weer een ligplaats in Vlissingen.
Vanaf vrijdagavond 2 juni gaan we weer vissen!
In onze agenda http://www.waypointsportvissen.nl/events/2017-06/ kunt u zien welke dagen we gaan vissen.
Tot 1 oktober varen we voornamelijk in de weekeinden(vrijdagavond, zaterdag overdag en zaterdagavond) de overige dagen zijn we alleen beschikbaar voor een complete afhuur.
Voor meer info, bel 0610825448
Tot snel!

Waypoint sportvischarters

donderdag 4 mei 2017

Woensdag met de Hendrik H met een ploegje opstappers de Grevelingen op.
We gingen op de haring uitleg gegeven hoe ze het beste konden vissen.
De meeste hadden deze visserij nog nooit gedaan.
Het weer was bedompt en een frisse wind uit de oosthoek.
Richting de Brouwersdam gevaren en vlak naast de hangcultuur geankerd op 20 mtr
De lijntjes gingen richting de bodem en het feest kon beginnen.
Had mijn hengeldeel gebroken maar door de geweldige survice van Nol Jurgens en Spro E.U heb ik mijn hengel weer compleet nogmaals dank.
Al snel kwamen er haringen aan boord eerst veel ondermaatse.
Dat veranderede steeds want ook zeer grote werden er geland.
Zelf ook een hengeltje gepakt en ook even wezen vissen
De mannen en 1 vrouw genoten van de visdag en de emmers werden rijkelijk gevuld met grote haringen.
Tussen de middag de keuken in met Henk en de besteld maaltijden klaar gemaakt.
Daarna gingen ze weer snel verder met de visserij .
Tegen het einde van de dag liet de zon zich wat meer zien en een zeehond kwam ook nog even buurten.
De aanwezigen voor gedaan hoe ze de vis moesten schoonmaken en even geholpen want het waren er zooooo veel.
Toen weer terug naar de haven nog wat recepten opgeschreven hoe te bakken ,roken of in het zuur te zetten.
Het was weer een geslaagde dag ze hadden erg genoten.
Ze keerde huiswaarts met veel mooie maatse haringen en een voldaan gevoel.
Hoop dat de haring voorlopig blijft zitten ook de makreel is weer aanwezig maar matig.
Wilt u dit ook eens ervaren wees er dan snel bij want nu is het nog een geweldig haring festijn.
Vriendelijke visgroeten,
Herman Kappers

Herman Kappers

woensdag 3 mei 2017

vandaag tegen de vooravond naar grevelingen geweest bij de omgeving van de brouwersluis ! met de zodiac tegen de mosselbanken gevist
resultaat 150 maatse haringen en 4 mooie makrelen
waarvan ik schrok zo vroeg op het jaar

filip 81

dinsdag 2 mei 2017

Vandaag 2-5-2017 voor het eerst dit jaar er uit. Wat gelijk opvalt is dat je de enige bent op de helling bij Stellendam, maar ook bij die van de Neeltje Jans. Wat een verschil met 20 jaar terug. Het mag dan zo zijn dat de gul haast verdwenen is, maar platvis is er in grote aantallen te vangen. Dit keer kozen we voor de Maasvlakte. Enorm veel beet, bijna allemaal schar en wijting, maar haast alles te klein. Verkast en wat kan de ene plaats of de andere toch veel uitmaken. Nu haast allemaal leuke maatse vis. Kortom een geslaagde visdag.
delta 105

jaap de Jonge

maandag 1 mei 2017

Zondag 30 - 04 - 2017 weer eens gevist met de zeearend. In de morgen met een straffe zuidoostenwind toch naar buiten gevaren om het afgaande tij te vissen. De vangsten waren hier redelijk. Zeker gezien de weersomstandigheden. Met de wind vol in de rug in de ochtend redelijk schar gevangen. Ook enkele wijtingen een schol en 3 zeebaarsjes. In de middag een keer verkast maar doordat wind en stroom tegengesteld waren mindere vangsten. Wel nog een mooie tong en wat wijting en wat schar. De maat van de vis bleef wel wat achter tov andere keren. Maar schipper Jeroen heeft zoals we hadden verwacht zijn uiterste best gedaan om er een mooie dag van te maken met zeker ook ronde buiken.

Frans eeftink

maandag 1 mei 2017

Arjan Stelwage wint selectie bootvissen 2017 Na twee selectiedagen op 9 en 30 april is de selectie voor het Nederlands Kampioenschap bootvissen 2017 afgesloten. Met op de tweede dag opnieuw heerlijk visweer, al was het in de morgen met een straffe oostenwind nog wel wat fris. Het “MS Estrella” van rederij Vrolijk koos na overleg met de wedstrijdleiding voor een plaatse nabij de Indusboei voor de kust van Monster, omdat de vangsten in de voorafgaande week dichtbij de haven van Scheveningen tegen gevallen waren. Een goede keuze, omdat er redelijk veel vis gevangen werd. Behalve de helaas grote hoeveelheden ondermaatse vis werden er toch mooie botten, maatse wijtingen en scharren en zelfs enkele schollen gevangen. Door het dwars op de stroom liggen van de boot, door tegengestelde richtingen van wind en getijdenstroming, maakte het niet veel uit op welke plaats je op de boot stond, toch zeker omdat alle deelnemers drie keer van plaats wisselden. Iedereen was benieuwd of de toppers van de eerste selectiedag opnieuw zouden scoren, want iedereen wil toch graag een blauw bord winnen. In het begin leken er best verrassingen op tilt, maar met het verstrijken van periode twee en drie kwamen er toch een aantal internationale vissers bovendrijven. Aan bakboordzijde won Frank van Schilt de boot, maar door zijn mindere resultaat van de eerste wedstrijddag zat een goede klassering overall er niet meer in …… Aan deze zijde was over twee dagen Eric Goossens de beste, voor John Soederhuijsen en Peter Leentjes. Aan stuurboordzijde won Arjan Stelwage de boot en omdat hij op de eerste selectiedag al een tweede plaats veroverd had, werd hij de terechte winnaar van die kant van de boot na twee dagen voor Ernest Ripson en Angelo Hensen.
In de totaaluitslag kon Arjan Stelwage met zijn drie klassementspunten de totaaloverwinning van de selectie niet meer ontgaan. De tweede plaats kwam van de andere kant van de boot met Eric Goossens. Ernest Ripson pakte het derde blauwe bord en maakte zo het podium compleet. Een sterk drietal, waar op het Nederlands Kampioenschap, dat op zondag 11 juni vanuit Neeltje Jans op de “Maatje Adriana” wordt vervist, zeker rekening mee moet worden gehouden. Maar de twintig overgebleven vissers zullen er zeker een spannende strijd van gaan maken! De volledige uitslag is te vinden op de site van Sportvisserij Nederland! Henri Karremans

Henri Karremans

maandag 1 mei 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland