Boot-vangstberichten

Cordes Travel visreizen

Een visreis boek je uiteraard
bij Cordes Travel visreizen
www.cordestravel.nl

donderdag 19 juli 2018

Gisteren "op de tong" geweest vanuit nieuwpoort samen met gilles met de boot van neef Diels.De vorige dagen was er véél gevangen (?) Iedereen kent dat wel : gisteren was het nochtans veel beter. De gilles( tongspecialist) werd zeeziek.. nooit gebeurd! Ach we hadden toch nog 13 leuke tongen op één tij, en een leuke dag gehad, zelfs aan de kennedytunnel was er geen file, dus a nice day en de gilles kan al terug eten, groeten van den Diels de Gilles en Lucduke

luc theunis

donderdag 19 juli 2018

Dinsdag 17-7 op haaienvangst geweest met Ludo van Northsea Charters vanuit Neeltje Jans. Met 6 man aan boord zijn er aardig wat haaien gevangen. De grootste was 82 cm. Vooral gladde haaien en enkele ruw haaien. Naast de haaien zijn er ook nog wat hors makrelen en zeebaarzen gevangen. Zeebaarzen zwemmen weer.

Willem

woensdag 18 juli 2018

Afgelopen dinsdag meegeweest met de Maatje Adriana van Sportvisserij Hoogerwerf . In de ochtend hadden we wat wind maar na anderhalf uur zoeken had schipper Piet een mooie makreel school gevonden. Er werd veel makreel gevangen. Ikzelf mocht er aan het einde van de middag 84 stuks mee naar huis nemen. Kortom: goede vangst, mooie boot en prachtig weer. Ik kom in iedergeval terug!

Maxime

maandag 16 juli 2018

Afgelopen zondag met de zeearend 2 mee geweest.
Stond haaien vissen op het programma.
Rond 8 uur vertrokken we vanuit neeltje jans.
Weer was fantastisch.
De vangsten waren ook niet slecht.
Op de foto haaitje van 84 cm.
Er werden geregeld haaitje na boven gehaald.
Weederom top schipper.
Die de plekken wel weet.

Zeker kom ik nog een keer terug.
Zelfs over twee weken alweer.

Johan Neelen

zondag 15 juli 2018

OP zaterdag 14 zijn de Panvissers uit Heist O/D Berg gaan vissen vanuit Dover Engeland . Er waren twee bootjes afgehuurd en gingen zowat hun eigen weg en daarom zijn de vangsten ook verschillend. Eerst gingen wij vissen op makreel, dat
later op de dag ook als aas moest dienen voor het vissen op tarbot en andere vissoorten. bij die andere bleven de vangsten magertjes maar tocht zijn er verschillende soorten vis boven gehaald zoals zandspiering, rode poon, tarbot, zeebaars (die zwemmen weer), hondshaai. Al was de vangst niet zoals verwacht is het toch een fijne dag geweest, lekker zonnig en een verscheidenheid aan vis en en behulpzame schipper die ons uitleg verschafte over het gebruiksklaar maken van het aas.Voor meer info over onze visdagen www.panvissers.be

Groetjes en een goed (vis)verlof Tjeeke

umans andre

zondag 15 juli 2018

Zaterdag met de Mijntje Yvonne uit Stellendam op makreel wezen vissen, zeer slecht heel erg jammer.

John

zondag 15 juli 2018

Vrijdag 13-7 weer een zeer geslaagde visdag
met de Barracuda uit Vlissingen
Lekker op tijd vertrokken op naar de wrakjes met het Bink team uit Sprundel.
Allen lekker gevangen.
Vangsten waren oa zeebaars,gulletjes,rode poon,hors makreel,polak,makreel,steenbollen en enkele pietermannen.
Onze kapiteins Jack en Mark hebben ons weer goed vermaakt en voorzien van de nodige versnaperingen.
Jack en Mark nogmaals dank namens het Bink team uit Sprundel

John Vergouwen

zaterdag 14 juli 2018

Samen met een Syrische vriend (voor het eerst aan het zeevissen) ook op zoek geweest naar makrelen met de Valkyrie uit Stellendam. Inderdaad geen of heel weinig meeuwen die aan het duiken waren. Even geprobeerd door schipper Hans maar meer dan een paar horsmakrelen waren het niet. Daarom op naar een paar wrakken om daar het geluk te beproeven. En dat was een goede keuze. De hele dag door makrelen aan de lijn. Veel horsmakreel (wel grote ertussen) maar toch ook regelmatig blauwe makrelen. De teller stond thuis op 55 blauwe en 65 horsmakreken (kleintjes niet meegerekend want die zwemmen weer). We hebben een prachtige dag beleefd en de barbecue /oven zal in menig tuintje roken op Goudswaard. Hans, bedankt weer voor je inspanningen om elke keer weer de vis te vinden👍 Atnan vond je een goede “chauffeur” (met de lessen inburgering is hij nog niet bij het hoofdstuk varen en vissen denk ik). Tot de volgende keer.

Gert-Jan

vrijdag 13 juli 2018

De zoektocht naar makreel begint meestal met het vinden van de meeuwen.

Geen meeuwen = geen makreel?

Klopt, dat hebben we vandaag bewezen.

Grts

Eddy

dinsdag 10 juli 2018

hallo,hier weer eens een berichtje van mijn kant sinds lange tijd, door omstandigheden een goed jaar niet gevist maar stilletjes aan weer een beetje opgepakt en smaakt weer naar meer.Gisteren met de Wiesje het ruime sop gekozen maar helaas de vis liet het ditmaal afweten Hank heeft er alles aan gedaan om vis te vangen maar zelfs hij heeft het niet voor te zeggen haha.Alles bij elkaar wat tongetjes en een stelletje botten en als afsluiter nog even een wrakje aangedaan voor wat makreel,desondanks toch een geslaagde dag wat betreft mijn persoontje wegens het mooie weer,Hank tot augustus maar weer en laat er nog wat zitten voor ons ey.

Leo uit Putte

dinsdag 10 juli 2018

Zondag 08/07/2018 gaan makrelen vanuit Neeltje Jans met de Maatje van de
fam. Hoogerwerf. Was wat zoeken maar de schipper kon ze regelmatig vinden,
niet hele grote scholen makreel maar kleinere (men zag ook bijna geen meeuwen)
maar men er dan telkens enkele kon "uitplukken".
De vangsten aan boord op het einde liepen wat uiteen, ik had er zelf 45 in de
koelbox, sommige achterop hadden er 60, andere een 10-tal, enkele hadden er
minder dan 5.
Mooie zonnige dag geweest, stond wat wind zonder erg.
Maatje is een ruime boot met alles op en aan dus daar gaan we in de toekomst
nog wel eens mee vissen.

luc

maandag 9 juli 2018

Hallo iedereen,

Zondag vanuit Neeltje Jans vertrokken naar de ZBJ om daar al driftend op zoek tegaan naar makrelen.

Steeds 500 m zuidelijker gelegd zodat we tegen de middag aan de DR5 uit kwamen.

0,0 makrelen, wind zat dwars op de stroming zodat we lekker heen en weer gingen en begon na de middag aan te wakkeren.

Dan maar terug gevaren en al bij al genoten van het mooie weer.

Groeten,

PETERIK

PETERIK

maandag 9 juli 2018

Hallo zeevissers,

Afgelopen zaterdag een workshop "haai vissen op de Noordzee" o.l.v. Martijn Dekkers van DutchFishingStuff gevolgd. Echt een aanrader!

Om 8 uur zijn we bij Neeltje Jans uitgevaren met de Zeearend 1 met John zelf achter het stuurrad. De hele morgen hebben we voor de kering gelegen en zijn er diverse haaitjes even binnenboord geweest. Op zoek naar de wat grotere haaien, hebben we smiddags voor een strand gelegen. Hier hebben we nog 3 haaien van een wat beter formaat gevangen.

Al met al kijken we terug op super mooie leerzame en gezellige zeevisdag, met mooi weer, goede catering, en mooie vangsten.

Dat haai vissen gaan ik zeker vaker doen. En aangezien mijn Pr haai nu op een schamele 25 cm staat, valt er nog wel wat te verbeteren, ha, ha.

Jan de Bruin

zondag 8 juli 2018

Makrelen tocht
Dat was gisteren zaterdag 07-07-2018 Makrelen vangen is net zo iets als jagen, je weet dat ze er zijn maar waar.......
Dat was op deze tocht ook zo af en toe zaten we er dicht bij maar niet het echte makreel vissen waarbij ze met 4 of 5 stuks tegelijk binnen worden gehaald. Maar onze schipper weet niet van ophouden als hij eenmaal zijn zin ergens op heeft gezet, zo vonden we op het eind van de dag toch nog een flinke school makrelen waardoor al onze vissers toch nog met een leuke vangst huiswaarts keerden.
Eind goed al goed zullen we maar zeggen

Bouwman sportvissrij

zondag 8 juli 2018

gul en makreel
zaterdag met 10 vissers van de club met de Marie-louise (Catamaran) meegegaan vanuit Neeltje Jans om te gaan wrakvissen met schipper Ludo
na een een hele tijd varen ,heb ik een makrelen onderlijn naar beneden gelaten
en bamm gelijk een dreun oei, een gul, terug zakken halfweg werd de lijn al gepakt 4 makrelen van een groot formaat 35à40 cm op het tweede wrak werden de pluimen niet gepakt maar beaasde haken leverde wel gul op
de beste had 16 maatse gul +30 grote makreel ,er zijn ook nog verschillende pollaken en zelfs een leng gevangen over steenbolk maar te zwijgen

bedankt schipper,dit was lang geleden dat we met een gemiddelde van meer dan 10 gullen per man naar huis konden + pak makrelen

Eddy ( De vrijvissers)

eddy de vrijvissers

maandag 2 juli 2018

Hier nog en heel laat vangstbericht, ben heelaas niet vroeger aan toe gekomen wat te posten. Zoals altijd sorry voor de foutjes, ik kom uit Duitsland...

Ben op Zaterdag/Zondag meegeweest op een 24 - h - Wrakkentocht met de ,,Neeltje Jans" van de Rederij Bouwman. Het was weer ens geweldig, ik had toen wij Zondags terug kwamen all in all 18 maatse Gullen/Kabeljauwen, een mooie Polak+heel wat Horsmakrelen en Steenbolken. Heb ook nog een mooie Kreeft gevangen, kon het wel niet over mijn haart brengen en heb hem teruggezet. Over all heb ik aan soorten vis zien boven komen: Kabeljauw, Polak, Koolvis, Zeebars, Steenbolk, Makreel, Horsmakreel, Rode Poon, Mul, Wijting, en een Dorade.
Sfeer en Service uitstekend, zoals altijd, dus ik ga zeker nog wat tochten boeken, ook gewone Dagtochten.

Groetjes,
Daniel

http://www.bouwmansportvisserij.nl/2015/

Daniel Cohnen

maandag 2 juli 2018

Zaterdag 30 juni een tocht naar de verre wrakken met een gemaleerd gezelschap van vissers, gelegenheid vissers en daagjes vissers met prachtig weer.
Lekker vroeg vertrokken om voldoende vistijd op de wrakken over te houden.
Bij het eerste wrak was het direct prijs flinke gullen werden binnen gehaald maar ook kleinere maar ja wie het kleine niet eert is het grote niet weert.
De vangst bleef goed ook bij de andere wrakken zodat we met ieders tevredenheid de thuisreis konden inzetten.

http://www.bouwmansportvisserij.nl/2015/

bouwmansportvisserij

zondag 1 juli 2018

Afgelopen zaterdag er toch op gewaagd met de boot weg te gaan. Na wat slechte berichten qua vangst en de wind.
Eigenwijs dat we zijn om 6 uur op de helling en het water in bij Neeltje Jans!
We zagen in de verte een aantal meeuwen, erop af! Daar kwamen de eerste horsmakrelen, niet waar we voorkwamen maar de teller was van de nul af al erg snel. Helaas waren de meeuwen niet erg actief kwam dit door de vroegte of was er gewoon niet veel om op te jagen. We zijn zelf maar verder gevaren de noord in. Na ander half uur varen maar eens geprobeerd een hengeltje uit te gooien zonder meeuwen om ons heen.
Het lood raakte de bodem op 24 meter diepte en ja hoor RAAK! Om hoog halen en 3 haken vol blauwe makreel! Dit word een top dag!! Al snel kwamen er nog meer naar boven. Soms 5 per keer. Toen viel het stil en weer een stukje terug varen en opnieuw proberen en ja hoor weer! Een schitterende dag met mooi weer en veel vis. Op de terug weg hadden we aardig wat schoon te maken. En toen ja hoor een flink aantal meeuwen achter ons aan de haven in ;)

Groetjes De Sjonnies

De Sjonnies