Boot-vangstberichten

Buitenland vangstberichten

Blijf op de hoogte vd vangsten in bv Noorwegen en IJsland.
Bekijk de geweldige vangsten die er dagelijks gedaan worden.
Vangstberichten buitenland >>>

Op visreis ? boek bij www.cordestravel.nl natuurlijk !

dinsdag 25 april 2017

zondag 23 april zijn de Panvissers uit Heist O/D Berg weer eens gaan wrakvissen met MS Neeltje Jans van Piet Bouwman. Hoewel de vangstberichten niet zo goed waren toch vol moed vertrokken naar visstekken aan het windmolenpark.
De vangsten zelf was niet echt slecht te noemen maar de visgrootte was ondermaats zodat meer dan helft terug in zee zwemt zowel wat wijting als wat gul betreft. De steenbolk was dan wel van grootte maar in mindere getalen te vangen, al heeft onder getekende niet te klagen met enkele gullen en 8 wijtingen alsook een portie steenbolk , wel zeggen dat sommige leden het helaas met veel minder moesten doen.
Laten we zondag hopen op een betere vangst met MS Theo op de haring.
Voor meer info over deze en andere activiteiten: www.Panvissers.be

Tot een volgende Tjeeke en de aanwezige Panvissers.

Umans André

dinsdag 25 april 2017

zondag 23 april zijn de Panvissers uit Heist O/D Berg weer eens gaan wrakvissen met MS Neeltje Jans van Piet Bouwman. Hoewel de vangstberichten niet zo goed waren toch vol moed vertrokken naar visstekken aan het windmolenpark.
De vangsten zelf was niet echt slecht te noemen maar de visgrootte was ondermaats zodat meer dan helft terug in zee zwemt zowel wat wijting als wat gul betreft. De steenbolk was dan wel van grootte maar in mindere getalen te vangen, al heeft onder getekende niet te klagen met enkele gullen en 8 wijtingen alsook een portie steenbolk , wel zeggen dat sommige leden het helaas met veel minder moesten doen.
Laten we zondag hopen op een betere vangst met MS Theo op de haring.
Voor meer info over deze en andere activiteiten: www.Panvissers.be

Tot een volgende Tjeeke en de aanwezige Panvissers.

Umans André

dinsdag 25 april 2017

Maandagochtend, Noordpier wijk aan Zee.

met plugjes achter de stekels aan. Koud weer. Maar eenmaal in actie, kreeg ik het warm. 2 x het geluk gehad om 2 baarzen van 33 en 38 te ontmoeten. Lekker agressief dat ze waren. Teruggezet om op maat te worden vanaf 1 juli.

Fer

dinsdag 25 april 2017

Afgelopen zondag op pad met de Zeearend vanuit Vlissingen naar Newpoort voor de Franse kust. Uit bed om 03:45 en om 04:30 vertrokken, na een omleiding op de A58 bij BoZ net om 06:00 uur aan boord als laatste. Vertrokken en na een woeligege en onstuimige vaart tot aan Zeebrugge waarna het wat kalmer werd, en de tocht voortvarender verliep. Het weer werd steeds beter en de zee steeds kalmer en daardoor hebben we een puike visdag gehad, in de middag zat bijna iedereen in zijn bloesje of T-shirt te vissen. De vangst was matig maar zeker niet slecht te noemen en met 11 vissers kwamen er rond de tachtig schollen boven water waarvan veel mooie exempkaren van 36 tot wel 40 cm, tevens ook mooie scharren van boven de 30 cm en kleine wijting en ook 1 zeebaarsje. Kapitein Jonh van de Zeearend heeft ook de verzorging van de interne mens zeker niet vergeten en ons daarmee goed verwend, bedankt Jonh voor deze fijne dag en ik denk dat dit ook namens de rest van deze gezellig club is.

Wil Hörnemann

maandag 24 april 2017

Beste zeevisland,

Zondagavond ben ik met de Hobie trapkano naar het oostvoornse meer gegaan. De forellen waren behoorlijk actief. Vermoedelijk een zalm en 10 bruine forellen gevangen met een klein plugje. Kijk voor een verslag van deze visdag op YouTube

  https://youtu.be/19lXKBkcdOk

Vriendelijke groet,

Gijs Schalij

Gijs Schalij

maandag 24 april 2017

zondag 23 april met de stellabel vanuit Vlissingen op de Westerschelde gevist
het was in de ochtend matig maar smiddags heel veel mooie en grote vis oa
bot schar en ook een paar zeebaarzen
prima dag gehad gevist met zeer mooie pieren van profish hengelsport te zegge
wij zien uit naar de vlgd trip
gr

frans

maandag 24 april 2017

Afgelopen zaterdag en zondag waren er 2 bootvistripjes gepland op de kalender. Op zaterdag een dagje wedstrijd vissen met de Broekboys op de MS Theo en zondag een dagje opstappen met de Stellabel en Erwin als schipper van dienst.

Op zaterdag werd besloten als eerste stek de Nollen uit te kiezen. Theo wist de boot keurig weg te leggen en al duurde het even voordat er vis boven kwam, er werd wel een visje gevangen. Mooi was wel dat er links meer gevangen werd dan rechts. Nadat het wat minder ging werd het idee geopperd te gaan verkassen, iedereen indraaien en daar kwamen de doubletten en tripletten aan boord. Dus werd de motor weer gestopt en vlogen de vers beaasde haken weer overboord.

Toch viel de vangst stil en werd besloten een oude bekende stek op te zoeken. Ook hier was de vangst minder dan gehoopt, toch enkele scholenbaarsjes en wijting naast de alom aanwezige schar werden gehaakt. Zelf kwam ik niet goed op gang net als een aantal anderen op de linkerkant.

Er werd besloten om net als de andere aanwezige boten naar de Spijkerplaat te varen. Naast het nodige vuil kwamen ook hier de vissen mondjesmaat aan boord. Helaas dus niet de aantallen zoals gehoopt en ook de afmetingen vielen tegen. Toch werd door Theo zijn uiterste best gedaan om de juiste stekken te bezoeken en zorgde Zara goed voor de inwendige mens. Beiden zeer hartelijk dank voor de goede zorgen en graag tot 13 mei voor alweer de laatste wedstrijd dag van dit seizoen!

Op zondag opgehaald door vismaat Kevin om een dagje op te stappen bij Erwin op de Stellabel vanuit Vlissingen. Na een uitgesteld vertrek door een vergeten telefoon en een zwaailicht wat nog aan stond werd er koers gezet naar buiten. Barman Eddy en Andre zorgden goed voor de inwendige mens met de nodige humor. Kort na het ankeren kwamen de eerste vissen al aan boord, dit beloofde veel.

Iets later werd besloten nog iets verder te gaan en hier liep het meteen goed. Volop schar en wijting, mooi formaat afgewisseld met kleine exemplaren die zorgvuldig onthaakt en terug gezet werden. Dit was erg leuk vissen in een brandend zonnetje. Het aas vloog er doorheen en de emmers en bakken verder steeds voller met vis.

Eind van de middag was het tijd om de balans op te maken, vissen schoon te maken en terug naar de haven te varen. Alleen maar tevreden gezichten gezien ook bij diegene die het zich misschien vandaag iets minder goed herinneren. Een verbrand hoofd en een lichte zonnesteek bij mij zorgde voor wat overlast later op de avond en vandaag, dat mag echter de pret niet drukken. Erwin, dank voor de goede zorgen, de prettige sfeer en je weet vast wel waarom: de andere zaken.

Andre en Eddy bedankt voor de goede zorgen! Op naar een andere keer met een vast groepje.

Jean-Pierre

zondag 23 april 2017

Henk van de Hendrik H belde mij zaterdag op hij lag bij Goesense Sas.
De vangsten vielen tegen de aanwezige aan boord trokken de laatste berichten in twijfel.
Zondag ging hij met een klein ploegje op de haring op de Grevelingen.
Zij kom ik ook neem 2 man mee die graag met mij wilde vissen.
Dus zondag richting Den Osse en aan boord van de Hendrik H
Toen iedereen aan boord was richting de doorlaat daar gekomen geankerd op 18 mtr.
De lijnen over boord en al snel kwamen de eerste haringen aan boord.
Wel veel kleine ondermaatse zij rond de middag zal het wel anders worden.
Kreeg gelijk tegen de middag werden ze zeker groter iedereen aan boord ving haring.
de vangsten trokken aan en de zon liet zich ook steeds beter van de goede kant zien.
De Brouwersdam stond vol vissers en ook lagen er veel kleine bootjes rond de doorlaat.
Was een klein zeer gezellig ploegje en iedereen ving wel zijn visje.
Om half 3 gestopt en de vis op het achterdek schoon gemaakt.
Een mooi klus haring was het resultaat en een mooi gezellige dag.
Mijn camping vrienden hadden het reuze naar hen zin gehad was voor herhaling vatbaar.
Weer lekker de haring gaan roken en gezellig met vrienden een visdag organiseren .
Vriendelijke visgroeten,
Herman Kappers

Herman Kappers

zaterdag 22 april 2017

hoi,gisteren nog eens gaan vissen na maanden aan de kant,aankoop van nieuwe motor was de reden.Aangekomen bij neeltje-jans,ik was daar de enige die daar een boot int'water liet,het was blad stil en de zon scheen al vol op en hop richting domburg.Geankerd op 13m en direct actie op de hengels,dit bleef de hele dag duren,gestopt met ongeveer 110 schar,30 tal wijting,4zeebaarsjes,deze zwemmen terug.Reuze dag gehad,heb enkel 2 bootjes gezien op heel de dag,waar is de tijd dat men moest aanschuiven om de boot int'water te leggen..Vis gevilt in de kom aan de helling,de meeuwen waren mijn buren..

grt eric

eric herremans

vrijdag 21 april 2017

Dreischarren op de Wiesje
Donderdag met een groepje gelijkgestemde Dreischorse leden en introducees een visdagje gedaan met de Wiesje op de Westerschelde gedaan. Voorgaande jaren gingen onze bootvisdagen/avonden naar de Grevelingen of de Oosterschelde maar door de erbarmelijk slechte vangsten kwamen we daar meestal met sombere gezichten van boord af en werd er daarna nog lang gemopperd op de wedstrijdleiding. Dus deze keer totaal ander scenario gepland, op een doordeweekse dag, op een kleinere boot, op diep stromend water en zwaardere visserij. Er waren zelfs deelnemers die geen eigen materiaal meegenomen hadden omdat ze deze visserij niet machtig waren!

Ingescheept met in totaal 11 vissers en rond acht uur met Hank de grote plas op. Eerst een stukje varen en daarna ging net voor de kentering het anker neer voor de kust van Walcheren op een ondiepte met een meter of zes onder de kiel. De meesten gingen aan de gang met een hengel met zwaar ankerlood en metalen (verzwaarde) afhouders. Hank had nog gemeld dat we enig geduld moesten houden omdat de vangerij pas met de stroming op gang zou komen. Dat klopte de eerste halen waren slechts met een enkele vis of visloos. Toen de stroom er eenmaal inkwam kwamen er doubletten en tripletten aan boord van mooie scharren. We kregen eigenlijk het idee dat de ondiepte niet bestond uit een zandbank maar uit opeengestapelde scharren, wat een vis zat daar, gewoon bizar! De stroming bleek nog mee te vallen, ik kon 175 gram met vaste dikke ankers met dik nylon aardig op de plek houden. Standaard klapankers van 225 gram gingen wel aan de wandel. Aan het eind van de ochtend en met het uitblijven van sterke stroming toch maar een tweede hengel opgetuigd, en deze in tegenstelling tot het advies van Hank botweg voorzien van bezemafhouders met spiegeltjes en kralen. Dat maakte geen enkel verschil ook hierop kwamen tripletten en doubletten binnen. Aan het begin van de middag maar eens verkast naar een stek voor de kust van Cadzand in de hoop nog andere vissoorten te vangen. Hier bestond de vangst uit kleine wijtingen, wat scharren en een paar botten. Na een uurtje weer doorgestoomd naar omgeving Breskens. Hier was de vangst wat gevarieerder en kwamen er weer scharren en wijtingen aan boord. Ook een paar kleine gulletjes en een scholletje kwamen er aan dek. Hier was het wat dieper en liep er meer stroming maar ook hier kon ik de vaste 175 grams ankerlooien op hun plek houden. Tegen vier uur ging het anker voor de laatste keer omhoog en stoomden we terug naar Vlissingen. In totaal had ik 50 scharren en 5 wijtingen in de emmer en daarbij nog zeker eenzelfde hoeveelheid netjes gehaakte scharren had geretourneerd. Diegenen die met een hengel gevist hadden hadden ook zeker 50 vissen per persoon gevangen. Deze keer kwamen er alleen blije en roodverbrande koppen van boord af met allemaal een mooi bakzooitje vis. Intussen hebben we al een vervolgsessie geboekt bij Hank, over een maand doen we het nog een keer maar dan in de avond. Nogmaals een compliment aan Hank, prima schipper, prima catering, prima aasvoorziening kortom een TOPDAG.

Een tevreden wedstrijdleider van HSV Dreischor Niek Romijn

Niek

vrijdag 21 april 2017

Hallo allemaal,
Donderdag 20-04-2017 De dag begon vroeg om weer aan een nieuw visavontuur te gaan beginnen. Ik was door Niek Romijn uitgenodigd om samen met een stuk of wat leden van HSV Dreischor met Wiesje ( ja schipper Hank Perree) mee te gaan. Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Om 05:30 mijn bed uit om 3 kwartier later de auto in te pakken en op naar Vlissingen te tuffen. Dat dit op zich al een avontuur kon worden bleek aan Harry die achter aan de groep van Dreischor rijdend net even voor een verkeerslicht moest wachten en daardoor niet…. Nou ja, Niek heeft hem op tijd gevonden om aan de andere kant van de sluis alsnog op te stappen en gezellig mee te gaan.
Een klein uurtje varen en toen de hengels in gegooid en rustig afwachten wat er ging komen. Hank had al gezegd dat het even rustig zou blijven, maar binnen 5 minuten was het KOFFIETIJD en ja hoor een halfuurtje later had we koffie met een gevulde koek. Nu ben ik niet zo van de gevulde koeken, doet mij een beetje aan kanibalisme denken , hahahaha! Langzaam kwamen de vangsten op gang, maar jammer genoeg nog een hoop vissen die IK te klein vond. Nu staat mijn minimum maat voor schar op 25 cm dus ging er een hoop vis terug. Niek stond rechts van mij een aardig eindje weg te smijten, zodat ik ruimte had om ook uptide in te gooien ( af en toe wel over zijn lijnen heen, maar ervaren vissers lossen dit heel gemakkelijk op.) en Jan-Willem links van mij verkoos om “onder het kantje” te gaan vissen. Het maakte niet veel uit, alhoewel die Niek Romijn altijd zo allemensen veel vis binnen moet slepen. Heerlijk in de luwte en in het zonnetje, terwijl ze aan de andere kant een lichtelijk aan het blauwbekken waren, zo in de eerste uurtjes. Over het algemeen kwam er schar over de reling, een paar knijters van wijtingen en ja hoor een paar gulletjes. Helaas waren deze wat aan de kleine kant, maar wie weet hebben ze hun grote broers of liever zussen ook mee genomen. Om ongeveer 13.30 uur een stukje verkast om te zien of we wat grove wijting konden vangen, maar hoe we ook aanbelden, ze waren niet thuis. Dus nog maar eens verkassen (kon ons niet meer bommen, want we hadden toch al genoeg vis) en daarna terug naar de haven. Iets voor 5 uur stonden we weer op de vaste wal, nog even na praten, afscheid nemen en ieder zijns weeg met al dan niet opgeboste hengels, maar in eider geval een redelijk gevulde emmer met vis. Van Hank hebben we zoals gebruikelijk weer de goede zorgen ontvangen van de gebruikelijke koffie, chocolade (met of zonder) broodje warme worst (en toen hij mij vroeg wat ik op mijn warme worst wilde hebben kon hij mij niet leveren wat ik hem vroeg) soep met broodje en fris. Dus al met al, weer een goed verzorgde dag, met leuke mensen aan boord en goed weer en dat geeft enkel maar plezier in het vissen.
Niek bedankt voor de uitnodiging. De leden van HSV Dreischor bedankt voor het leuke gezelschap en Hank bedankt voor de goede stek, de lachertjes tussendoor, je altijd uitstekende humeur en de picobello verzorging. Oh ja de 2e foto toont Hank die het formaat aangeeft van de GUL die gevangen is. Zo kennen we hem weer, altijd enthousiast!
Jongens allemaal tot een volgend keer.
Jan Romeijn – Lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

donderdag 20 april 2017

Woensdag 19 arpil 2017

Tijdig een viertal plekken geboekt bij de munneer van de boot om wat scharren te gaan vangen. Daar diezelfde munneer administratief zonder zijn Odette soms wel eens iets mist, bijvoorbeeld een doos sigaren of een telmachine, monsterden we uiteindelijk met een twaalftal makke schapen aan op Zr. Majesteit Wiesje. De munneer was op tijd van huis gegaan na alles gecheckt te hebben, worst check, soep check, aas check, koffie check sigarenkistje check. Na allemaal een plaats te hebben gevonden aan boord door de sluis naar buiten. Na ongeveer 0,03 miliseconde buiten de sluis te varen constateerde de munneer dat de sigarenkist aanwezig was maar dan wel zonder vulling, ja en dan ben je met 12 man letterlijk en figuurlijk de “SIGAAR” een hele dag. Maar goed we gingen vissen, de munneer wilde op een nieuw plekje proberen om te trachten daar wellicht ook een scharretje te verschalken. Hij drukte ons nog wel op het hart niet meer over sigaren te praten. Op plek 1 vingen we gewoon goed schar, het weer was goed de zon scheen geen last van rook aan boord voor ons prima, een goed gesprek aan boord over wat er al niet te vangen zou zijn, goede gesprekken over wat voor kwaliteit sigaren er op de wereldbol zijn. Na een klein verkasje richting de “scharrenstapelplek” gingen de goede vangst gewoon lekker door. De munneer van de boot werd wel met de minuut chagerijniger omdat er her en der niet over vis maar gedroogd apehaar werd gepraat. Op de terugweg kwam Arian van de Limanda gelukkig een sigaartje afgeven werd het toch nog gezellig. Wederom een topdag met veel vis in de monding van de Westerschelde. Tip voor de a.s. opstappers neem een doosje sigaren mee maakt de dag veel leuker. Hank tot de volgende keer VRIEND.

Gérard van de Watering

Gérard van de Watering

woensdag 19 april 2017

Beste dames en heren vissers a.s. zaterdag 22 april is er nog voldoende plaats om op te stappen met het M.P.S. Beatrix 2 op de Oosterschelde en er is mooie schar te vangen !

Contact : info@sportvisserijbeatrix.nl  of Tel. 06-22476960

sportvisserij Beatrix

woensdag 19 april 2017

Gisteren een dagje op de Westerschelde gelegen. Diverse stekken voor de oude veerhaven Kruiningen afgevist. Overal was het zo'n beetje hetzelfde. Of je nu op 8 of 18 meter ligt...
De totale vangst met 4 hengels: 36 stuks. Wijting, schar en 1 ondermaats zeebaarsje. Ongeveer de helft was ruim boven de maat.

Pinguin II

zondag 16 april 2017

Gisteren zijn wij met onze visclub De Zeeduivel weer begonnen met vissen.
Locatie Westerschelde vertrokken uit Hansweert met de Sun- Bear
Vangsten vielen wat tegen al waren de wijtingen mooi van afmeting.
Ongeveer 80 stuks gevangen op de boot.
Het weer was niet al te best, maar de verzorging aan boord was zoals normaal weer goed waarvoor dank aan Alex, Kans en Erica.

Jac Proost

vrijdag 14 april 2017

Vrijdag 14 April op naar Yerseke en een bootje gehuurd bij van Dixhoorn. Lekker op tijd weg en richting Goese SAS gevaren. Geankert op 20 meter water en de lijnen in het sop. De stroom zat er goed in en de eerste vis kwam meteen boven. Tot de kentering was de schar vollop aanwezig triples en doubles bij de vleet. Een uurtje was het iets minder maar bij opkomend water en dus weer wat meer stroming het zelfde verhaal. Dwarrel lijn of afhouder, pier of zager het maakte niets uit. Eind van de dag was de emmer goed gevuld met 70 maatse scharren. De kleintjes terug wat ons op een dikke 100+ visvangst bracht deze dag.

Frank van Tilborg

dinsdag 11 april 2017

Op dinsdag 11 april 2017 gaan bootvissen met De Zeearend vanuit Vlissingen met schipper John. Na 40 minuten varen gingen de hengels overboord. Onmiddellijk kwamen de eerste scharren aan boord. Gedurende de ganse dag werd er overvloedig vis (maatse scharren en sporadisch een wijting) gevangen. Dikwijls kwamen er tripletten aan boord. Een bruinvis heeft ons eveneens verrast met zijn aanwezigheid. Dank aan de schipper John om ons naar prima vislocatie te loodsen, geen enkele keer moesten we verkasten. Prachtig weer en visvangst zullen nog lang in ons geheugen gegrift blijven.

Robert Cuypers

dinsdag 11 april 2017

Vorige week vrijdag een haring festijn op de Grevelingen.
Zelf ook even gevist ongelooflijk veel mooie haringen 2 emmers vol.
Deze lekker gerookt veel vrienden verwend .
Dinsdag met Jhon van de Zeearend op de Schar.
Richting het olifantje daar geankerd lijnen over boord en het was direct raak.
De ene schar van mooi formaat kwam aan boord naar 2 uur vissen al 1 emmer vol.
Naar 3 1/2 uur vissen emmer nummer 2 vol het bleef maar door gaan.
Wat een supper dag het enige smetje was dat ik voor het eerst met mijn nieuwe boot hengel ging vissen en het top deel braak tijdens het onthaken .
De Spro FWND 3.30 het topdeel brak Wie heeft er nog 1 over.
De lege emmers raakte ook op dus tussen door wat scharren schoongemaakt.
Had inmiddels al 3 emmers vol dit is geen vissers latijn zie face book van Jhon.
Die deed bijna aan het einde van de dag een rondje filmen.
Een geweldige ervaring vandaag iedereen had een vracht vis met 9 man misschien wel tegen de 1000 stuks.
We zijn gewoon eerder gestopt goed is goed.
Hoop dat de andere opvarende ook hen vangst melden op deze site.
Hoop dat dit een visrijk jaar word met veel positieve vangst berichten.
Dus niet alleen lezen maar ook melden daar profiteert iedereen van.
Veel visplezier toegewenst
Herman Kapper

Herman Kappers

maandag 10 april 2017

Zondag 9 April met drie neven en kinderen een boortje gehuurd bij 't Zeepiertje.
Schitterende dag met mooi weer en regelmatig een visje. In de ochtend gelegen bij Goese sas tegen plaat op 10 Meter geen vis. Om 11 uur verkast naar 18 meter diepte was meteen een stuk beter, maatse scharen werden regelmatig binnengehaald. Met name de kinderen vingen de grootste vissen en hebben het goed naar hun zin gehad. We hebben gevist met pieren. Gaan we volgen jaar zeker weer doen.

Jaap Dankers

zondag 9 april 2017

Beste visvrienden- en vriendinnetjes,

Vandaag weer op pad geweest met onze visclub "Het Sp(b)ieringske uit Tilburg.Opgestapt in Vlissingen met de Zeearend met John Luchies als schipper.Het was heerlijk weer vandaag met de hele dag zon en zeer goede vangsten.

Het eerste anderhalf uur vissen wij een concours waarbij elke vis telt voor de beker.
Tijdens het concours zijn er 135 vissen in onze emmers beland en zijn er 23 teruggezet omdat ze te klein waren.Dus totaal in de eerste anderhalf uur 158 vissen!!!Dat is zeer goed omdat er nog niet zoveel stroming stond.De vangst bestond uit schar,schar,schar en wat wijtingen van wisselend formaat.

Na het concours is het vrij vissen,maar we hebben afgesproken om op deze 'kleine' bootjes maar met 1 hengel te vissen,zodat iedereen prettig kan vissen zonder dat je elke keer met je buurman in de frut zit.Dat vist ook prettiger en je houdt meer vistijd over omdat je de lijnen niet uit elkaar hoeft te halen.En trouwens,op zo een goede dag gaat het op werken lijken met 2 hengels.

Ook de catering was weer goed.Net na het concours een lekker tomatensoepje,paar uurtjes later een broodje kipsate en sate pierie pierie,maar die hebben we aan de vissen gegeven,ha ha.

Dan de vangsten:ik heb zelf 33 scharren en 4 wijtingen meegenomen.Ik heb ook maar tot 12.00 serieus gevist en had er eigenlijk wel genoeg en heb daarna genoten van de zeer gezellige sfeer aan boord.Zo rond 15.00 nog 1x ingegooid en 3 scharren eruit gehaald waarvan er 2 retour konden.
De meesten hadden zo rond de 60-70 vissen,de retouren niet meegeteld,dus we kunnen spreken van een zeer goede visdag.

Over 2 weken weer naar Langeland,Denemarken en hopen op goede scholvangsten.Onze volgende trip met de visclub is 21 mei,weer met de Zeearend.

Er lagen op onze plek vandaag ongeveer 14 boten/bootjes.
Ben benieuwd hoeveel vangstberichten er zullen komen.

Na de discussie over facebook heb ik nieuws voor vissertje,ik moest gewoon betalen,ha ha.Het was me ook niet te doen om gratis mee te mogen,maar heb gewoon eerlijk mijn mening gegeven.Hopelijk heeft deze discussie iets opgeleverd en krijgen we meer te lezen op ONS Zeevisland.

Ik zal zeker mijn ervaringen blijven delen en hoop dat meer vissers dat gaan doen,zodat we de actuele vangsten kunnen blijven volgen.

Groetjes aan allen en tot de volgende,

Rob Chumman

Rob Chumman

zondag 9 april 2017

Ernest Ripson en Eric Goossens aan kop na eerste selectie NK bootvissen Afgelopen zaterdag werd vanuit Scheveningen onder werkelijk schitterende omstandigheden op het “MS Estrella” de eerste selectie voor het Nederlands Kampioenschap bootvissen gehouden. Prachtig weer, enthousiaste deelnemers en een vangst, die dan wel niet super was, maar toch ruim voldoende om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. Voor het eerst gevist eerst met het “catch en release” systeem, want elke vis werd zo snel mogelijk levend terug gezet in zee. Een nieuw element in het reglement, dat in het leven werd geroepen om te benadrukken dat we een heuse sport zijn en niet altijd vissen voor de pot ……….. Voor elke maatse schar kregen de vissers 1 pnt., voor maatse wijting 2 pnt. en maatse bot en schol werden gewaardeerd met drie punten. Natuurlijk wel even wennen, maar deelnemers en organisatie waren na afloop tevreden over het verloop van de wedstrijd. Wel bleek dat de loting ook voor een belangrijk deel de uitslag mee bepaalde, want de deelnemers die tijdens één van de drie perioden van elk 120 minuten een keer op de voorplecht van de boot terecht kwamen (nummers 1 t/m 4), vingen daar beduidend meer dan de rest……….. Maar dan moest je het voordeeltje natuurlijk wel uitbuiten! De vis, voornamelijk schar, enkele botten en één schol, beet heel erg voorzichtig. Nogal wat aanbeten konden niet verzilverd worden. Uiteindelijk konden er voldoende vissen “gefopt” worden om er een goede uitslag ven te maken. Ernest Ripson won aan stuurboordkant voor Arjan Stelwage en Sjaak Verburg, terwijl Eric Goossens de meeste punten vergaarde aan bakboord. Aan deze zijde werd Hans Willemse tweede en Albert Leeuwis derde. Maar de andere deelnemers zijn nog lang niet allemaal geklopt, want op 30 april is opnieuw in Scheveningen de tweede selectiedag. De klassementscijfers van de twee dagen worden bij elkaar opgeteld en dan wordt er een einduitslag van deze selectie opgemaakt. De beste zeven van bakboord en stuurboord, aangevuld met de beste vijf van de topcompetitie van 2016 en Nederlands kampioen 2016 Henri Karremans, gaan dan door naar het Nederlands Kampioenschap, dat gevist zal gaan worden op 11 juni vanuit het voormalige werkeiland Neeltje Jans. De volledige uitslag is vanaf maandagmiddag te zien op de site van Sportvisserij Nederland!

Henri Karremans

zondag 9 april 2017

Vrijdag 7 april in de Grevelingen gevist op haring met de Hendrik 2. Klein telescoop hengeltje gebruikt dus leuke sport gehad. Bij 52 stuks maar 18 net maatse haringen meegenomen voor de pan. Jammer dat de spuisluis niet open ging vandaag. Mooie dag gehad. Dankjewel schipper.

Martin

Martin

zondag 9 april 2017

08/04/17 met schoonbroer nog eens een poging gaan wagen op de grevelingen.
na een pak mist tussen goes en de zeelandbrug,als eerste het water op om 7.15u.
de haring beet echt als zot zakken en hangen,vrij mooie haring.ja dit word weer een topdag , mooi weer geen wind en volop zon.
de beet bleef er 2 uur in en zoals het begon was het daarna over.
dan met opkomens water maar gedaan wat de andere bootjes ons voordeden,aan de uitloop gaan liggen.daar lukte het nog eventjes,maar de meeste moesten terug.
16 u gestopt vis gekuist en met 110 mooie haring naar huis.weer een prachtige visdag.
alaska 500

herman

zondag 9 april 2017

6 april 1955... gisteren 62 jaar later... Een pracht van een verjaardag mogen beleven met de Zeearend. Schipper John, goed geluimd zoals we hem kennen had ons laten weten dat de geplande schollentrip naar Frankrijk niet zou kunnen doorgaan omwille de weersomstandigheden noord 5 à 6 Bft.

Wie wilde kon mee ankervissen op de Westerschelde wat net nog wel zou lukken. Natuurlijk wilden wij mee, onze visdag was gepland, dus... En het lukte, in de eerste uurtjes was het water wel nog erg rumoerig en was ver doorvaren niet aangewezen, af en toe wel een vis, maar niet zoals we laatste tijd gewend waren, maar... het zou veranderen, het water werd rustiger en nog eer 't middag was kon John ons laten vissen op de plaats die hij beoogde, we zouden gaan vissen vangen, en of... de ene schar na de andere, soms met twee en dikwijls met drie tegelijk werden ze aan boord gehesen, mooie vissen, ook enkele kleinere soepscharretjes, maar algemeen grote vissen.

Zelf had ik het geluk er eentje bij te vangen van 32,5 cm, maar er waren er veel die in die maatklasse kwamen. Iedereen ving zijn emmer of bak vol, gemiddeld meer dan 60 stuks per visser, met hier en daar een wijting en een bot erbij.

En alhoewel we met minder goed weer vertrokken, de sfeer op de boot onder vissers en schipper was al van bij het opstappen top, is zo de ganse dag gebleven, wat een plezier, wat een gelach en er werd gelachen, gegeten gefeest... Mijn verjaardag was geslaagd !!!

Dank U vismakkers, Dank U schipper John ...

Johny Smets

zaterdag 8 april 2017

Twee tot drie keer per jaar organiseer ik een vistochtje op de Westerschelde. Een mailtje naar een aantal bekende gestuurd en er werd heel positief op gereageerd. Er kwamen ruim voldoende positieve antwoorden binnen dat ik al snel meer dan 20 enthousiaste deelnemers kon noteren. Dus een berichtje naar Hank, schipper van de bekende Westerschelde prinses Wiesje, en Hank regelde binnen no time een tweede boot namelijk de Limanda met schipper Arian aan het roer. Dus dat was in ieder geval geregeld voor de 7e april. De vangstberichten van de dagen ervoor waren veelbelovend evenals de weersverwachting. Ervaring leert ondertussen dat alle verwachtingen tot op de laatste dag nog drastisch kunnen veranderen, maar dat was deze keer gelukkig niet het geval. Een beetje fris in de ochtend stonden maar liefst 22 vissers te trappelen om aan boord te gaan. Na de sluispassage rustig opgestoomd naar een geschikte plaats en de schippers hadden besloten te kiezen voor het gebied genaamd de Walvisstaart. Een uurtje varen vanuit de sluis. Anker uit en kort daarna gingen de eerste lijntjes naar de bodem. Het duurde niet lang voordat de eerste vis naar de oppervlakte kwam. Zelf maakte ik deel uit van de Limanda en in korte tijd, terwijl schipper Arian was het koffie met koek rondje aan het uitdelen was, begonnen diverse hengeltoppen te rammelen. Leuke schar, de meeste tussen de 25 en 30 cm, was de hoofdmoot en zou de meest gevangen vis van de dag worden. Af en toe zat er een verdwaalde bot tussen en ook wijting wist de haken, of liever gezegd de pieren te vinden. Zo ging dat de hele tijd maar door. Arian verwachte dat na de kentering van het tij de vangsten sterk zouden afnemen, maar dat bleek niet het geval te zijn. Voor die tijd hadden we wel even besproken om dan elders ons geluk te beproeven, maar dat was dus niet nodig. Lekker blijven vissen en dan voorzien worden van een chocomelleke met een "raar" smaakje, een prima broodje worst, een soepje en een drankje naar keuze, zo brachten we de rest van de tijd door. Hoewel het toch rustig water was waren er op de Wiesje toch een paar die zich niet zo lekker voelde. Ja sommige kunnen al zeeziek worden als ze op een waterbed slapen, maar het is wel erg vervelend. Hank vroeg nog hoeveel geld ze er voor over hadden om terug gebracht te worden, maar dat was iets te weinig naar z,n zin ( grijns) Toch nog de dag verder vol gemaakt en ook nog wat proberen te vissen is toch een compliment waard! Toch komt het moment dat het tijd word om terug te keren. Dat was wel nodig ook, want de meeste hadden een behoorlijk verbrande kop! Bovendien hadden de meeste toch ook wel een 40 mooie maatse vissen schoon te maken. Eenmaal weer aan de kade waren er alleen maar zeer tevreden gezichten. Wat een fantastisch mooie dag, zulke dagen lijst ik graag in! Medevissers bedankt voor jullie enthousiasme en gezelligheid en natuurlijk Hank en Arian voor vakkundige vaarkunsten en de verzorging van de inwendige mens! Tot de volgende keer!

Willem

zaterdag 8 april 2017

vandaag op de oosterschelde gelegen tegen de kering. Windstil en zon.
De vangst? Heeeeeel veeleer kleine wijting, met zn 2en denk ik wel 100 + stuks maar allemaal klein. Verder 9 scharren, maats maar mager.
Leuk dagje met (kleine) vis helaas.

Willem,
delta 500

willem

vrijdag 7 april 2017

Hoi gisteren nogmaals de oosterschelde opgeweest. Samen met vismaat 2 postzegel scharretjes en 1 steenbolkje gevangen. Helaas, mijn vertrouwen in de oosterschelde is een beetje kwijt... hopen op betere tijden
Groet Jan

Jan

woensdag 5 april 2017

na de zeer goede haringvangst op de grevelingen,op 1april waren mijn broer en schoonbroer niet meer te houden. dinsdag 04/04/17 op naar de grevelingen.
daar om 8 u aangekomen,en een pak mist op het water,maar is niet blijven hangen.
volle moed hengels overboord, onmiddellijk haring,ja hoor gaat weer een topdag worden.mis dus hele dag moeite gedaan maar haring beet helemaal niet .
ook de 8 bootjes vingen zeer weinig. wij hadden met 2 man 23 stuks.
dit is vissen zeker en niks is voorspelbaar.
groetjes herman

alaska 500

herman

maandag 3 april 2017

Vandaag met (oud) collega's van de gemeente Bergen op Zoom wezen vissen met MS Desire vanuit Colijnsplaat.
We vertrokken om 8.00 uur in een heel kleine wereld door de hardnekkige mist, die heel de morgen is blijven hangen. In de middag kwam de zon er door en was het vooral voor de vissers op het achterdek een voortreffelijk visdag, al zullen de vissers op het bovendek door het frisse windje er wel anders over denken.
Tijdens het vissen werden we door Marina verwend met een heerlijke kom erwtensoep i.v.m. het 40-jarig jubileum van de sportvisserij op de MS Desire.
Heel de dag door is er wel vis naar boven gekomen en omdat we maar met 15 vissers waren had iedereen voldoende plaats om relaxed te vissen. Op het eind van de dag hadden we in totaal zo'n 110 vissen, waarvan 98 % mooie maatse schar was. De andere 2 % was wijting en bot; een andere vissoort is er niet gevangen.
De inwendige mens werd weer uitstekend verzorgd door Joop en Marina en we zien weer uit naar de volgende visdag in mei.
PW

Flip Wouts

maandag 3 april 2017

Na een poosje weer eens wezen vissen op de Noordzee(afgelopen zaterdag). Aan de kant leek het nog een beetje te waaien, maar viel uiteindelijk veel mee op het water. Zeker 's middags was mooi om op het water te zijn.
Vanaf Neeltje Jans naar R7 gegaan, en daar geankerd op een meter of 11.
Op het begin, met normale stroming, werden er wat scharren gevangen, maar toen het lekker ging stromen kwam er redelijk wat kleine wijting naar boven. Toch een stuk of 50 vissen, waarvan 30 maatse, kunnen vangen voor de kentering van het tij.
Na de kentering duurde het even voordat het weer op gang kwam, maar nog een paar doubletten schar kunnen vangen. Ook de eerste zeebaars van het jaar is gevangen. Daarnaast nog 2 botten(1 van 36), en een paar mooie wijtingen.
Al met al een mooie visdag en zo'n 40 vissen(vooral schar) mee kunnen nemen. Hopelijk wordt het alleen maar beter!

Herwald

maandag 3 april 2017

Eindelijk na een lange tussenstop weer eens op stap geweest met de boot
Vertrokken vanaf de helling bij Neeltje Jans en koers gezet naar de R7 en daar geankerd op een 12.5 mtr diepte
Aangezien het prima weer was en een rustig zeetje waren er weinig bootjes op het water
Misschien dat er nog velen dachten aan het spreekwoord: Een vis in maart is het vangen niet waard en daar zit natuurlijk een kern van waarheid in want echt vlees zit er in deze tijd nog niet zo op na al dat kuitschieten, maar ach je moet toch weer een beetje vitaminen opdoen, nietwaar
Er liep al een leuk stroompje dus de lijnen lagen mooi strak nu maar afwachten dan
Al vrij snel kwamen de eerste scharretjes binnen nog niet overdreven groot maar er zat leven onder water in ieder geval
Ook een paar mooie wijtingen kwamen aan de oppervlakte, maar echt goed was het nog niet
We besloten om het wat ondieper te proberen en ankerden op 8 mtr water, hier liep natuurlijk minder stroom, maar toch kwam hier het eerste zeebaarsje vandaan gevolgd door een mooie bot
De vangsten waren toch minder dan in het diepe en we besloten om terug te gaan naar stek 1
Met het opkomende tij net na de middag namen de vangsten weer toe en verschillende keren kwam er een doublet of triplet binnen, waaronder toch wel mooie scharren ook
En honger dat die beesten hebben, Jeroen ving 1 schar met 3 haaklijnen in zijn bek!!!
Rond de klok van half 4 het anker geligd en retour naar de helling
Als de watertemperatuur nog wat verder oploopt zal het de komende weken alleen maar beter worden, dus snel maar weer een keer terug
En een ieder die dit leest, neem ook de moeite om wat te schrijven op deze mooie site, want ik ben ook niet actief op Facebook !!

Gr Tom

Tom

maandag 3 april 2017

Zaterdag middag 1april op de Grevelingen wezen vissen, genoeg haring en ook mooie grote.

Fred

maandag 3 april 2017

Zaterdag 1 april was het de wekker die me erg vroeg liet weten dat ik een foutje gemaakt had. Iets te enthousiast geweest met de instellingen waardoor ik om 5 uur klaar wakker was. Dan maar uit bed, aankleden met het dilemma dik aankleden of iets dunner? Gekozen om de winterkleding niet aan te trekken wat achteraf de juiste keuze was.

Na het ontbijt de spullen en aas bij elkaar gezocht en op naar Vlissingen voor een wedstrijd bootvissen op de MS Theo. Na een gezellig babbel met de overige leden van de Broekboys kwam Theo er aan en ondanks de hogere gemiddelde leeftijd stonden er velen te trappelen om aan boord te stappen. Kort overleg met Theo over de stek leerde dat de vangsten op een aantal stekken behoorlijk uiteen lopen. Gekozen om midden in de monding te gaan liggen.

Hoewel het niet hard ging werd er toch weer behoorlijk gevangen, mooie scharren en wijtingen kwamen aan boord en ook hier mocht de vroege tong niet ontbreken. Wel bleek vlak na de kentering van het tij net na de middag de vangst over het algemeen beter. Na het eindsignaal was het tijd om de stand op te maken. Zelf in het middenveld terug te vinden, niet slecht, zeker ook niet goed.

Helaas loopt het aantal actieve leden terug deels door leeftijd en voor een aantal vanwege de zaterdag die toch steeds vaker als extra werkdag aangemerkt word. Hopelijk blijft het mogelijk deze leuke gezellige wedstrijden te blijven organiseren.

Aangezien Pim van Pro-Fish me voorzien had van net aas en ik wat extra had meegenomen, nog even bij Waarde gevist wat een paar mooie botten opleverde naast een klein zeebaarsje en een spiering. Op naar de volgende trip, dat zal het paasweekeind worden als er een 2 daagse tocht naar de schol plaats gaat vinden.

Jean-Pierre

maandag 3 april 2017

01/04/17
na goede berichten over de haring vangsten maar eens op de grevelingen gaan proberen.gevist van 10u tot 16 u.  wat een dag zeg,140 stuks vrij grote tot 20 tal hele grote, ook nog een 60 tal terug.
de overige bootjes en kajaks vingen trouwens ook goed.

alaska 500

herman

maandag 3 april 2017

Gisteren, 2 april, wezen vissen met de Wiesje vanuit Vlissingen. De goede service van schipper Hank is bekend. Hij zorgt op tijd voor een natje en een droogje. En wat zeker zo belangrijk is, hij weet in elk jaargetijde de beste visstek te vinden. Door het mooie weer en de vele vis werd het een superdag. Met een welgemeend 'Tot ziens' neem je afscheid van Hank.

Henk

Henk Mangnus

zondag 2 april 2017

Op 1 april een dagje vissen met visclub de Hofstee met ons jaarlijks tochtje op de Westerschelde. Dit jaar voor de tweede keer met de rex een belevenis op zich.
Prachtig weer en weinig wind en in de middag een lekker zonnetje zorgde er voor dat we zonder jas lekker aan het dek konden zitten om te vissen. Zoals altijd was er natuurlijk de onderlinge strijd en deze keer was die tussen het voordek en het achterdek. Het voordek lag ruim voor tot de kentering van het tij en bij opkomend tij heeft het achterdek het voordek ingehaald. Hoewel de deelnemers op het voordek twijfelen aan de juiste administratie van het achterdek moesten we dit maar accepteren. (onze voorzitter bekend om zijn lage drempel als het gaat om omkopen zat op het achterdek!) Knap dat men op amper 2 uur tijd het voordek heeft ingehaald en zowel de nr1 als de nr2 zaten bij de voorzitter achter die wel erg goed gehumeurd was. Al met al ruim 100 vissen gevangen waarvan veel bot, wijting maar ook 2 mooie tongen en 2 zeebaarsjes.
Ondanks de tegenslag voor het voordek weer voor herhaling vatbaar maar helaas pas op 13 mei wanneer we opstappen bij onze vaste schipper van de Adventure bij de Bergse diepsluis zodat we dan weer op de Oosterschelde ons best gaan doen.

Peter

zondag 2 april 2017

1 4 2017 vandaag met de ADVENTURE vanuit de bergse diepsluis naar het goesse sas gevaren inde hoop een visje te vangen JOS de schipper van dienst legde de boot op anker en werden de onderlijnen te water gelaten met afgaand tij werd er toch een redelijk visje gevangen na de gelezen berichten op zeevisland van de oosterschelde in totaal werden er een 48 scharren gevangen en ook nog een mooie bot 32cm ook beneden deks werd er goed gevangen daar waar MARLOES ons tot in de puntjes verwende met de maaltijden die we kregen voorgeschoteld DUS een zeer geslaagde dag voor de schipper en voor onze leden grt wijnand

H.S.V.steeds groter

zaterdag 1 april 2017

zaterdag 1 april
weersvoorspelling was gunstig , eerste gedacht was om op de wrakken te gaan , maar daar dat de meldingen niet echt goed zijn maar beslist op op anker te gaan.
vanuit Oostende vertrokken richting Oost niet ver een mijl of 2
Gevist met 4 personen , enorm veel vis maar 75 % te klein en zwemt weer rustig rond , eindresultaat ongeveer een 100 tal scharen, 30 wijtingen 3 pladijzen en 1 mooie bot al bij al een geslaagde dag mooi weer en goede compagnie

mvg jim

jim

zaterdag 1 april 2017

Vrijdag 31 maart ankervissen
Volgens mij kan het nog maar 1 kant op met de ankervisserij de komende weken, de goede kant!
Waar wij afgelopen maandag al positief verrast werden met de enorme goede vangsten, vandaag was het nog beter!
Dit ondanks springtij wat normaal niet echt helpt.
Uiteraard weer gelijk naar de juiste stek gevaren, onderlijnen met aas overboord en hoppa!
Waar Kick lekker in zijn hoekje een 44e maatse vissen wist te verschalken met 1 hengel, bleef de teller bij Ad (met 2 hengels) op 119 maatse vissen steken.
Wat een pracht!
En dit ondanks een aanwakkerende wind in de middag en dito golven, mooi onze tijd kunnen uitvissen op dezelfde stek.
Ben zeer benieuwd wat er allemaal gevangen gaat worden de komende weken, de meeste scharren hebben inmiddels kuit geschoten en hebben dus reuze honger!
De wijtingen lijken per dag groter te worden en in steeds grotere aantallen en ook onze overheerlijke Noordzee tong laat zich steeds vaker aan boord aanschouwen.
Ondertussen lopen er mooie botten tussendoor en hadden wij ook een mooie vijfdradige meun.
Al met al een hele leuke en interessante visserij!
Voor zondag aanstaande nog opstapplaatsen beschikbaar!
Bel John: 06 122 737 49
Of mail: zeevissen@zeevissen.nu
Of kijk voor overige opstapdagen: www.zeevissen.nu/agenda

John Luchies

zaterdag 1 april 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike