Boot-vangstberichten

Vissen in Noorwegen of IJsland ?

Boek je visreis bij:
Cordes Travel visreizen
www.cordestravel.nl

woensdag 16 januari 2019

Internationale Nederlandse teams bootvissen bekend
Na de laatste selectiewedstrijden van vorige week zondag 6 januari, waarvan jullie de uitslagen op deze site hebben kunnen lezen, heeft bondscoach Henri Karremans namens Sportvisserij Nederland zijn teams voor het jaar 2019 bekend gemaakt. Natuurlijk werd de voorgeschreven acht dagen voor reageren op de uitslag van de topcompetitie in acht genomen, maar nu kunnen de internationals zich in alle rust gaan voorbereiden op de Nationscup en het wereldkampioenschap bootvissen.
Het wereldkampioenschap bootvissen wordt dit jaar van 21 t/m 28 september gehouden in het Italiaanse Gallipoli, helemaal onder in de “laars”. Verdere informatie is op dit moment nog niet bekend, maar van insiders is vernomen, dat het een zeer subtiele visserij op de gebruikelijke Middellandse Zee visjes wordt. Verre van gemakkelijk en zeker niet de specialiteit van de Nederlandse bootvissers. Vandaar dat drie hoog geëindigde deelnemers, te weten Sjaak Verburg (2), Peter Leentjes (4) en Remco Geuze (5) verzocht hebben hen niet op te stellen. Zij gaan liever de Nationscup 2020 vissen! Maar de opengevallen plaatsen worden met enthousiasme opgevuld door de volgende deelnemers in lijn van de uitslag van de topcompetitie. Het team voor het wereldkampioen- schap gaat nu bestaan uit een mix van ervaren WK-gangers en enkele nieuwelingen op het hoogste mondiale wedstrijdplatform. Naar het WK gaan Pim Troost, de winnaar van de topcompetitie, een ervaren bootvisser, maar wel wordt dit zijn eerste wereldkampioenschap. Pim heeft al wel meerdere keren internationale ervaring opgedaan tijdens verschillende interlands. Frank van Schilt eindigde als derde op de topcompetitie en is al een achttal keren aangetreden op een WK. In deze ploeg heeft hij de meeste “caps” achter zijn naam staan. Rien van Eekeren heeft ook al de nodige WK-ervaring opgedaan in de afgelopen tien jaar en met name de rust, die hij in het team brengt, ziet coach Henri als zeer positief. Mark van Wanrooij heeft na een eerdere deelname op het WK van Weymouth in 2014 eindelijk weer een felbegeerde wk-plaats verdiend. Tilburgse Mark, een fervente supporter van Willem II, vist al vele jaren internationaal en kijkt uit naar het WK in Italië! De laatst overgebleven plaats in dit WK-team wordt ingevuld door Angelo Hense. Een nieuwkomer uit Zeeuws Vlaanderen, want Angelo vist nog maar een paar jaar wedstrijden op de boot, maar wist zich knap te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap en bij die gelegenheid stootte hij meteen door naar de topcompetitie. Angelo vist al wel jaren met succes aan de kust en die ervaring en kunde neemt hij mee naar het bootvissen. Een team vol enthousiasme, dat de uitdaging oppakt om op dit moeilijke wereldkampioenschap te acteren. We gaan het zien in september!
De Nationscup 2019 wordt dit jaar gehouden op de Oostzee, in en door Duitsland georganiseerd. In het Pinksterweekend strijden Nederland, België, Luxemburg en het thuisland op een luxe omgebouwde kotter, MS “Karoline”, voor de hoogste eer. Op de Oostzee wordt driftend op met name kabeljauw gevist met zware loodgewichten tussen en net boven het ter plaatse veel voorkomend zeewier. Het team voor de Nationscup van dit jaar moest coach Henri samenstellen uit deelnemers van de topcompetitie van 2017, omdat in een grijs verleden de interland één keer niet gehouden werd. Vanaf dat jaar gingen de nummers 6 t/m 10 van de topcompetitie pas een jaar later naar hun internationale wedstrijd. Van de vijf geplaatsten moest Peter Leentjes zich vanwege zakelijke en persoonlijke beslommeringen helaas afmelden en coach Henri heeft gekeken wie dan het best gevist had op die topcompetitie van 2017. Dat was Sjaak Verburg en door die status mag Sjaak de plaats van Peter opvullen. De anderen, die mee gaan zijn in alfabetische volgorde: Louis van Bommel, Eric Goossens, Jeremy Stockx en Mark van Wanrooij. Ook een mix van ervaring en jong talent.
De voorbereidingen van beide teams gaan spoedig van start en op deze site zullen natuurlijk ter zijner tijd verslagen en uitslagen gepubliceerd worden!

Henri Karremans

woensdag 16 januari 2019

Voor komende vrijdag heb ik nog plekjes vrij voor het ankervissen!
Het lijkt een frisse maar mooie en rustige dag te worden👌

Maandag lijkt het er op dat we sinds maanden weer eens een poging kunnen wagen op de wrakken. Geen idee of er wat te vangen is maar daar kom je maar op 1 manier achter😉
Heb je zin en tijd en wil je mee hoor ik het graag👍

Tel: 0657654846 of
Mail info@waypointsportvissen.nl

Waypoint sportvischarters

woensdag 16 januari 2019

Beste schrijvers en sponsoren van Zeevisland,

Op 9 februari is er weer een grote unieke Cordes Traveldag in Sliedrecht. Cordes Travel wil de VASTE SCHRIJVERS van Zeevisland een mogelijkheid geven om langs te komen en ook te genieten van een unieke gezellige dag.

Maar je bent alleen welkom als je je via de e-mail hebt opgegeven én je vaste schrijver of sponsor bent of jij van mening bent dat je ook wel toegelaten mag worden. Maar sta je niet op de lijst, dus heb je je niet aangemeld via de e-mail, kom je echt niet binnen.

Aanmelden kan via:  info@cordestravel.nl

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/ 

Cordes Travel visreizen

dinsdag 15 januari 2019

Aanstaande zondag 20 januari gaan we met de TERTIUS de westerschelde op te vissen .
Er zijn nog plaatsen vrij om op te stappen kosten 45,00 .
inschepen 7.45 terug rond 16.00.
bel voor info 06-20131561
  www.westerscheldevissers.nl

ruud groenestein

zondag 13 januari 2019

Beste vissers,

Zeevisland is geen politie, wij zijn geen controleurs. Als vissers willen overdrijven in hun vangsten is dat niet aan ons om dat te corrigeren. Misschien spreken ze wél de waarheid, maar misschien overdrijven ze, hoe dan ook, dit is niet aan ons en trouwens aan niemand om hier iets van te zeggen.

Kortom we plaatsen alle vangstberichten, ook al twijfelen we soms, maar diegene die zich hier aan ergeren, moeten gewoon verder scrollen dan dat bericht overslaan.

Er iets van zeggen, opmerkingen maken over een schrijver, vissers, merken of bedrijven beledigen, in een slecht daglicht stellen, negatief benaderen via Zeevisland wordt niet geaccepteerd en dus verwijderd. Uiteraard doen we ook niet aan discriminatie !

Wij filteren 99% vd berichten, alleen het is en blijft vrijwilligerswerk, dus ook wij zijn mensen, ook wij kijken wel eens over een bericht heen, zie je iets wat niet kan en dan heb ik het NIET over aantal vissen, stuur dan even een mailtje. Nogmaals, stuur geen mail als het gaat over overdreven vangsten en stekken die niet kunnen, daar doen we niets mee.

Mike, Team Zeevisland

zaterdag 12 januari 2019

vrijdag 11-01-2019
we hadden afgesproken om te gaan vissen met de boot bij familie van dixhoorn
om daar het voer te halen die goed waren en afspreken waar we na toe,
gingen en dat was Zeelandbrug daar hebben we tot na de middag gelegen
met af en toe vis later terug en daar nog gelegen maar daar zijn we op tijd
gestopt en vroeg na huis gegaan ik ben alles aan het klaar zetten voor zaterdag
te gaan vissen met de trein na me stek afzender de strandjutter.

jan

maandag 7 januari 2019

Afgelopen zondag 6 januari opgestapt op de ms Waypoint van schipper Jacco Noordermeer, samen met nog 9 opstappers, waaronder 3 kinderen. Hoewel het prima weer was toch maar met een klein aantal boten (de Wiesje en de Theo) de sluis in en ook weer uit. De Pirate had een aantal wedstrijdvissers aan boord en was al wat eerder richting de Spijkerplaat vertrokken. Jacco besloot net als Hank van de Wiesje alsnog op te stomen richting de Wielingen. Maar halverwege die tocht zag hij dat een aantal mensen hulkachtige verschijnselen begon te vertonen en gooide hij het roer om, en zette hij toch maar koers naar de Spijkerplaat, waar het een stuk rustiger zou moeten zijn. Dat bleek te kloppen en dus werden daar de hengels in stelling gebracht voor wat weer een heerlijke visdag bleek te worden. Nee, het is zeker geen november/december meer, maar met gemiddeld zo'n 50 scharren en wijtingen, waarvan veel van mooi formaat, kun je zeker niet van een slechte dag spreken. Dat deed dan ook niemand van de opvarenden, iedereen was enthousiast over deze dag. Dus mensen, pik de dagen dat de wind het toelaat er uit en kies het ruime sop, de vis zit er heus nog!
Groet uit Siebengewald!

Kick van IJzendoorn

maandag 7 januari 2019

Beste sportvisvrienden en vriendinnen allereest een gezond en visrijk 2019!
A.S. Zondag 13 januari is er nog plaats om op te stappen met het M.P.S. Beatrix 2 vanuit Yerseke op de Oosterschelde .

Contact : info@sportvisserijbeatrix.nl  of Tel. 06-22476960

Sportvisserij Beatrix

zondag 6 januari 2019

Zaterdag 5Jan. Met Tertius gevist op de westerschelde. Vriendelijk ontvangt van schipper en vrouw. Mooie boot. 30 vissen waarvan 2x scharen, rest wijting. 16 maatse meegenomen. Veel visboten in de kleine sluis dus vertraging. Pfff waarom wordt bij zo'n drukte de grote sluis gebruikt?
Enkele kleinere nieuwe visboten varen mijn inziens onverantwoordelijk uit met mensen op het voordek. Blijkbaar kan dat. Efin ik heb een fijne veilige visdag gehad. Aanrader.

Martin

zondag 6 januari 2019

Pim Troost wint topcompetitie bootvissen

Nadat wedstrijddag drie van december jongstleden afgelast werd vanwege het stormachtige weer, werd deze laatste topcompetitiewedstrijd met veel beter weer wel vervist. Wel sombere omstandigheden, want het zonnetje hebben de deelnemers de hele dag niet gezien. Maar de wind was hooguit zwak tot matig en er viel geen druppel regen. Helaas lopen de vangsten op de Westerschelde in januari sterk terug, maar er zwom voldoende vis, voornamelijk schar en wijting, om een verantwoorde uitslag te maken. Het werd nog wel een spannende dag, want het klassement werd nog behoorlijk op zijn kop gezet. Maar aan het einde van de dag was Pim Troost de terechte winnaar! Opmerkelijk, want Pim had zich via de fish-off in september pas geplaatst voor deze topcompetitie ………….

De “Pirate 2” met schipper René de Back aan het roer voer in donkere omstandigheden naar een beproefde stek tegen de “Spijkerplaat” aan en de deelnemers startten om 8.10 uur al met de eerste periode. Terwijl het zachtjesaan licht werd kwamen de eerste vissen al aan boord of vielen net buiten de reling van de haak. Omdat er nog niet zoveel getijdenstroming liep, beet de vis namelijk erg voorzichtig. Pim Troost werd aan bakboordzijde na twee uur vissen de winnaar met 16 vissen voor Mark van Wanrooij en Frank van Schilt. Aan stuurboordkant ving Peter Leentjes 18 vissen, genoeg voor de sectorwinst. Sjaak Verburg en Remco Geuze volgden. Omdat onder andere de algemeen leider van de eerste twee dagen, Rien van Eekeren, nogal wat puntjes had laten liggen, schoof het klassement verder in elkaar. De tweede periode verwachtte iedereen een harde opkomende getijdenstroming, maar dat viel toch erg mee. Met een 200 grams ankerlood bleven de lijnen keurig liggen. Maar de zwakke stroming spoorde de vis opnieuw niet aan tot fanatieke aanbeten. De krabben wel! Die hingen soms met bosjes op de beaasde haken.

Opnieuw vielen er vissen van de haken bij het binnentillen. En Pim Troost liet zien, dat hij snode plannen had. Met 14 vissen won hij weer de bakboordkant, voor Mark van Wanrooij en Angelo Hensen. Aan de ander kant van de boot pakte Remco Geuze de winst voor Sjaak Verburg en Peter Leentjes. Rien van Eekeren en Frank van Schilt lieten ook nu weer kostbare punten liggen. Sjaak Verburg sloop stiekem dichterbij in het totaalklassement …………

De derde periode zou de beslissing brengen. De sterke getijdenstroming was er intussen in gekomen, soms zelfs zo sterk, dat zwaarder lood gezet moest worden. De vis aasde inmiddels kort aan de bodem en verzwaarde onderlijnen en gevlochten hoofdlijn, dat minder stroming valt, hielpen de deelnemers aan de benodigde vis. Aan bakboordkant herpakte Frank van Schilt zich en streed met Mark van Wanrooij om de sectorwinst. Maar toen de wedstrijd werd afgefloten eindigden zij beiden met 15 vissen op een gedeelde eerste plaats. Pim Troost werd nu derde. Voldoende voor de algehele winst? Aan stuurboordkant sprintte Sjaak Verburg naar de winst, voor Peter Leentjes en Remco Geuze. Maar wie zouden op het podium staan en in welke volgode?

Al om kwart over vier kon de uitslag bekend gemaakt worden. Met slechts één klassementspunt minder en één vis meer werd Pim Troost de winnaar van de topcompetitie bootvissen 2018. Sjaak Verburg legde met zijn uitstekende resultaten van de laatste dag beslag op de tweede plaats en Frank van Schilt had stand gehouden en werd derde. De top vijf met vol gemaakt met Peter Leentjes en Remco Geuze. Wie er naar het wereldkampioenschap bootvissen 2019 in Italië gaan maakt coach Henri Karremans volgende week bekend, nadat de uitslag officieel is geworden. Een aantal deelnemers uit de top vijf gaf eerlijk aan niet graag te vissen aldaar en liever naar de Nationscup te gaan. Daar zal de coach beslist rekening mee houden. Waarschijnlijk gaat er een mix van ervaren en een aantal nieuwe bootvissers naar Italië! Volgende week het voorstellen van het wk-team 2019.

Henri Karremans

zaterdag 5 januari 2019

Zaterdag 5 januari

Dagje ankervissen vanuit Vlissingen met de Tertius.
We werden vriendelijk onthaald met koffie alvorens we via de sluis naar de visgronden vaarden.
Hengels opgetuigd en snel het grote sop in.
De vissen waren niet massaal aanwezig maar toch kwamen er 25 wijtingen van behoorlijk formaat op het dek.
Vissen op de Tertius is een waar plezier.
Toffe schippers,veel ruimte op de boot.
Gezellige kantine en prima aas.
Enkel vis vangen moet je uiteraard zelf doen.
Trrtius=een topper!

marc het kempisch visserke

zaterdag 5 januari 2019

Zaterdag 5 januari

Dagje ankervissen vanuit Vlissingen met de Tertius.
We werden vriendelijk onthaald met koffie alvorens we via de sluis naar de visgronden vaarden.
Hengels opgetuigd en snel het grote sop in.
De vissen waren niet massaal aanwezig maar toch kwamen er 25 wijtingen van behoorlijk formaat op het dek.
Vissen op de Tertius is een waar plezier.
Toffe schippers,veel ruimte op de boot.
Gezellige kantine en prima aas.
Enkel vis vangen moet je uiteraard zelf doen.
Trrtius=een topper!

marc het kempisch visserke

zaterdag 5 januari 2019

Anne met wijting, Anne met schar, Anne met gul, Anne die vis kuist, Anne is gewoon een heel leuk meisje die het vissen zelfs héél erg leuk vind😎
Oja, we hebben nog meer opstappers... je zou het bijna vergeten😂
De visserij begon wat stroefjes maar kwam uiteindelijk toch nog redelijk goed ondanks de harde stroming die we rond de middag hadden.

Pfff nu maar hopen dat ik dat liedje van Herman van Veen maar weer uit mn kop krijg😜

Ook een keer mee op de Waypoint?
Bel/mail/ app naar
0657654846

http://www.waypointsportvissen.nl/

Jacco

vrijdag 4 januari 2019

Weeste vissen met de ms katsy vanuit breskens
Hele goede boot en ook veel vis gevangen
Prijs heeeeerl aantrekkelijk
Nl 125 incl
Maaaaaaar na het vissen een waardebon van 100 € te besteden bij Profish hengelsport in zegge
Echt een aanrader wij viste dus eigenlijk maar voor 25 euro
De mannen uit Brabant

Frans

donderdag 3 januari 2019

Afgelopen maandag het jaar 2018 vissend uitgeluid en met 5 man als opstapper mee geweest met de ms Waypoint van schipper Jacco Noordermeer. Om 8 uur vertrokken we naar de W10, een tochtje van een kleine 20 minuten. We hebben daar de hele dag uitstekend gevangen, vooral wijtingen en scharren van klein tot (heel) groot. Verder een enkele bot en meun. Ik had zelf mijn zinnen gezet op een mooie rode poon, maar helaas, die miste mijn aas telkens op een haar na...... Maar met, de terug in zee gegooide te kleine vissen meegeteld, ruim 80 scharren en wijtingen hoort u mij niet klagen, haha. Wat een absolute topdag weer!
Hoewel het volgens de kalender de laatste dag van het jaar en dus 31 december was deed het weer anders vermoeden. Het was net niet helemaal windstil, de lucht was strakblauw en bij een temperatuur van ruim 10 graden deed het eerder aan een mooie voorjaarsdag dan een koude winterdag denken. Geen wonder dus dat de sfeer aan boord, meestal toch al prima, buitengewoon gezellig was. Voeg daarbij de perfecte verzorging door schipper Jacco en u begrijpt dat we ook deze dag kunnen bijschrijven in de categorie fantastische visdagen. Iedereen, visser of (nog) niet visser een grandioos, visrijk en vooral gezond 2019 gewenst!
Groet uit Siebengewald!

Kick van IJzendoorn

woensdag 2 januari 2019

Buurman en Buurman gaan uit vissen.
Gisteren een bootsessie gedaan met mn voormalige buurman Ronald. Aangemonsterd op de Pirate varend vanuit Vlissingen. Door de windvoorspellingen gingen we niet naar "buiten" maar bleven we "binnen".
We waren ruim op tijd aan de kade, en net voor acht uur al door de sluis met 8 vissers aan boord. Buiten de haven ging het gas erop en gelijk een 180 bocht........ Er bleek nog een vergeten piraat op de kade te staan. Nadat we opnieuw van start waren gegaan ging om half tien het anker neer en kon er gevist worden. Gelijk had ik al een dubbeldraai wijtingen, eentje net niet aan de maat en een dikke 30er. Óok bij de anderen kwam er regelmatig een visje aan boord soms ook met 2 en 3 tegelijk. Alleen bij Ronald wilde het nog niet lukken. Na een uurtje bij Ronald een andere strategie gedaan en dat hielp, nu wist ook hij vis te landen. Na een paar uurtjes vissen werd er verkast naar een stek die een paar meter minder diep was. Ook nu weer wijtingen en een paar scharren. Verder geen andere vissoorten, geen gul, geen bot, geen steenbolk. Na de middag nogmaals verkast en nog een paar uren gevist op 12 meter diepte, ook hier hetzelfde vangstbeeld, wijtingen en scharren. Ik was de enige die de scharren niet kon vinden, mijn enige schar kwam een kwartier voor tijd boven water maar wist de haak nog uit te spugen. Aan het einde van de visdag hadden we allemaal een emmertje panvis. Bij mij bleef het beperkt tot 20 maatste wijtingen en 0 scharren. Zeker ook nog dezelfde hoeveelheid kleinere wijtingen geretourneerd aan de grote plas. Opvallend was dat veel wijtingen heel oppervlakkig gehaakt waren. Het was weer een aardige visdag om 2019 mee te beginnen.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

woensdag 2 januari 2019

En de foto,s

Tom

woensdag 2 januari 2019

zaterdag 5 januari nog plaatsen vrij om op te stappen om te komen vissen met de tertius.
opstappen 7.45 tot 16.00 uur .
kosten 45,00 inclusief koffie bij aanboord komen .
0620131561


ruud groenestein

woensdag 2 januari 2019

Maandag 31 december nog een paar uurtjes gevist met de kinderen vanaf de boot
Als stek gekozen voor de 38 in de overloop van Hansweert
Op een super vlak zeetje vertrokken, mijn zoontje Jurian ging voor het eerst mee en dan is het fijn als het lekker rustig is ook weinig last gehad van golfslag omdat er vrijwel geen zeevaart was
Aangekomen en geankerd op 12 mtr diepte
Het duurde niet lang voor de eerste wijtingen aan boord kwamen
Er zaten weer mooie grote bij en als toetje weer een mooie Gul, zo zie je van de 8x vissen nu de laatste 2x Gul als je veel gaat maak je ook meer kans
Lekker in je trui staan vissen in het zonnetje op 31 december je kan het minder treffen
Een ieder een visrijk 2019 toegewenst

Gr. Tom

Tom

dinsdag 1 januari 2019

Gelukkig Nieuw Jaar, wij wensen iedereen een gezond, visrijk en liefdevol 2019 !

Team Zeevisland

dinsdag 1 januari 2019

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland