Buitenland-vangstberichten

Reisverslagen

Lees ook eens door de reisverslagen,
boordevol met tips en trucs.

>> Reisverslagen <<

donderdag 24 mei 2018

A Rorbuer

A Rorbuer..... hier kijkt niemand meer op als er een 15+ kabeljauw gevangen wordt, of een heilbot boven de 160cm of een koolvis van boven de meter en zwaarder dan 15kg, ook orka's bij de boot of een zeearend die een dode koolvis komt halen zijn ook niet uniek meer..... voor jullie als visser wel, dus kom naar de Lofoten en geniet van een onvergetelijke visreis !

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 24 mei 2018

Havoysund

Mooi weer bij Havoysund, eindelijk ook weinig wind.
Vandaag (donderdag) wisseldag, dus weer nieuwe groepen.

Afgelopen week mooie vangsten van kabeljauw tussen de 10 en 15kg en mooie heilbotten !

Van 14 tm 21 juni zijn we met 43 Belgen en Nederlanders op Havoysund, voor het Penn Havoysund Festival. Een gezellige week waar bijna alles mag en niets moet, voor de lol hebben we een kleine wedstrijd. Altijd een groot succes zo'n Festival.

Volgend jaar hebben we er weer drie, wil je mee ?
Meld je dan snel aan, veel plaats is er niet meer.

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

donderdag 24 mei 2018

Vega Kystferie

Vandaag prachtig weer en zeer veel pollak en kabeljauw voor de andere soorten gaan we morgen naar op zoek want nog geen ( grote ) koolvis kunnen haken en de heilbot hebben we nog niet gezien op onze boot maar ze zitten er wel hoor dus morgen foto's van heilbot 😀

Thierry

woensdag 23 mei 2018

TV ploeg

Vesteralen in Noorwegen, 2 weken geleden was er een Zweedse TV ploeg, nu is er een TV ploeg uit Frankrijk en zoals jullie weten hebben we Big Fish Klaas, met Klaas vd Eerden ook al eens in Noorwegen gehad, hij ging samen met zanger Jeroen vd Boom naar onze accommodatie Vesteralen. Vesteralen is dus zeer geliefd bij vissers en de mensen van TV.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

woensdag 23 mei 2018

Panama

Tonijn, Amberjack, Wahoo en Cuberra in Panama, deze groep heeft de week van hun leven en spierpijn ! Wat een mooie vangsten weer in Panama.

Raffie

woensdag 23 mei 2018

Zweden


De rust op het water, de knetterharde aanbeten, de schitterende snoekbaarzen en de prachtige omgeving maken het echt genieten hier bij Kungsholmen! Echt een enorme aanrader om eens heen te gaan... via Cordes travel. Vandaag ving Nick een buffel van een snoekbaars, toppie!

Willem en Nick

Willem

dinsdag 22 mei 2018

Ignace

Hallo allemaal,

Veel vissers kennen hem wel van zijn Noorwegen verhalen, Zeevisland of de Cordes Traveldag, Ignace Vanheule en halve Noor noemen we hem altijd, daar zijn vrouw uit Noorwegen komt. Deze lieve man was er bijna niet meer geweest....

Wij wensen Ignace, zijn vrouw Lovise en de kids heel heel veel sterkte toe !

https://radio2.be/oost-vlaanderen/ignace-42-dankt-zn-leven-aan-aed-toestel

Raffie

dinsdag 22 mei 2018

Risoysundet

Onze visgids op Risoysundet doet er alles aan om de vissers van dienst te zijn, hij gaat 1 dag geheel gratis mee aan boord en dat bevalt natuurlijk goed.

Het weer viel niet altijd mee en er waren een paar dagen met veel wind, maar Martin wist telkens wel een plekje uit de wind te vinden.

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

maandag 21 mei 2018

Vega

Vanmiddag goed aan gekomen in Vega na een lange reis vanuit Antwerpen. Nadat Jorn (gastheer) ons de nodige stekken heeft aangewezen de eerste stokken klaargemaakt en nu even iets eten dan kunnen we er aan beginnen  😀

zonnige groetjes vanuit Vega Kystferie
Dirk, Thierry, Tom en David

http://cordestravel.nl/noorwegen/vega-kystferie-vissen-bij-vega-noorwegen/

Thierry

maandag 21 mei 2018

A Rorbuer

Ook bij A rorbuer hele mooie vangsten, dikke kabeljauwen tot wel 17kg, mooie koolvissen tot 16kg en weer een flink aantal heilbotten grootste 160cm !

Dus ook bij A Rorbuer Lofoten loopt het weer lekker ondanks hier en daar een dag met veel wind.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 21 mei 2018

2x boven de 2m

Prachtig weer, volle zon, warm en weinig wind !
Een paar geweldige dagen in Nappstraumen !

Heel veel kabeljauw rond de 14/15kg met als zwaarste 22kg !

Tja en dan gaan we het eens over geluk hebben, hoeveel geluk kun je als een visser hebben ? Bill was aan het vissen bij Nappstraumen en ving daar een MONSTER heilbot van 205cm !! Man een vis waar heel heel veel vissers alleen maar van dromen. Een mooi gevecht, spanning en pijn in armen en rug en zo zat Bill na te genieten, hij liet zijn hengel weer zakken en dacht terug een die mooie heilbot en was nieuwsgierig naar de foto's die gemaakt zijn.

BAMMMMM weer een enorme klap op zijn hengel, wat nu weer ?
Nou gewoon WEEEEER een enorme heilbot en daar kwam Bill zijn 2e heilbot van boven de 2m naar boven, 215cm !!

Man oh man, hoeveel geluk kun je hebben, op 1 dag door dezelfde persoon 2 heilbotten boven de 2m vangen in Nappstraumen ! Later ving men op een andere boot nog een mooie heilbot, deze was 151cm.


Een goed vooruitzicht want volgend jaar hebben we van 22 tm 29 mei en van 19 tm 26 juni weer het Penn Nappstraumen Festival, tja en je ziet nu wat je er dan kan vangen ! Wil je mee ? We hebben nog 1 of 2 huisjes vrij en dan zijn deze ook vol.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 21 mei 2018

Havoysund

Veel wind bij Havoysund, de eerste dagen, klaar om te vissen maar de wind die het niet toelaat om naar de beste stekken te varen. Dan maar in de buurt vissen, resultaat 62, 122, 132 en 135cm heilbot.

Daarna meer wind en werd er in de buurt vd haven gevist, dikke schollen over de 2kg, grootste 62cm !
Op 70m diepte een aantal leuke zeewolven tussen de 3 en 4kg.  en toen op diezelfde 70m diepte een enorme aanbeet bij 1 vd gasten, moet een heilbot zijn en helaas een grote en dan ook nog op die diepte. Na een gevecht van 35 min. kwam ie boven, 156cm !!

Verder nog een aantal kabeljauwen, dus na veel wind toch nog hele mooie vangsten in Havoysund.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 18 mei 2018

C & R

Onze visgidsen hebben een paar jaar meegewerkt aan het taggen van Heilbotten en met succes, met regelmaat komen er mooie heilbotten boven, die getagd zijn. Men kan dan zien hoe lang deze heilbot was toen hij de laatste keer gevangen was én waar hij heeft gezwommen.

Zo nu ook bij A Rorbuer, daar werd gisteren weer een getagde heilbot gevangen en had een tag. Als je een heilbot vangt met een tag op zijn rug, altijd even het nr opschrijven en de vis meten.

Deze had een tag uit 2016 en was toen 81cm en nu was hij 104cm in 2018.
Foto vd man met rode pak was in 2016 en de heilbot naast de boot is van 2018.

Verder werden er nog meer heilbotten gevangen, grootste 143cm en veel koolvissen rond en over de meter ! A Rorbuer is dus weer lekker bezig en de vangsten zijn top.

Alle heilbotten zwemmen weer !
Ik zag net een bericht op FB van een partner die een foto van een heilbot over de 2m had geplaatst, zonde want dat is toch een gewicht van ruim 110kg want je dan over de reling van je boot trekt met een haak/gaf in de bek. Hij zwemt weer wordt er dan geroepen, ja logisch als ik iets overboord gooi van 100kg zakt dat meteen, logisch.

Wij plaatsen geen foto's meer van heilbotten die groter zijn dan 130/140cm aan boord of op het land. Dit zijn vissen die dood gemaakt zijn voor de foto en daar werken wij niet aan mee. Een heilbot eten, mee naar huis nemen, allemaal geen probleem, mits deze minimaal 80cm is, advies voor de beste smaak zijn heilbotten tussen de 90 en 120cm. Sterker nog heilbotten eten of verwerken boven de 2m is in Noorwegen verboden, zelfs de beroeps mag heilbotten boven de 2m niet meer aanbieden als consumptie, daar er te veel lood, kwik, gif en pesticiden in zitten, kortom 1 bonk gif.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 17 mei 2018

Havoysund

Veel kabeljauw en veel heilbot bij Havoysund in Noord Noorwegen.

Na het ontbijt in het restaurant, inclusief in de prijs voor alle huisjes, gingen de boten op pad. Visgidsen Ivan, Ulf, Jorgen en Douglas namen de gasten mee om op jacht te gaan naar mooie kabeljauw, aantallen heilbot en grote heilbot. Het weer is goed, nog wel fris en tijdens het varen koud, maar was goed te doen.

Erik Axner was er ook, dus gezellige boel...

Resultaten....
Heel veel kabeljauw tussen de 8 en 15kg, flink aantal heilbotten onder de meter en de grootste heilbotten waren 125, 135, 142 en 182cm !!! Uiteraard zwemmen alle heilbotten weer !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 16 mei 2018

Artikel Total Fishing

Hai,

Leuk artikel op Total Fishing:

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/visvakantie-met-cordes-travel-visreize

Raffie

woensdag 16 mei 2018

Hellesoy

Gisteren hadden we hier in Hellesoy (Noorwegen) een vlakke zee en erg warm dus mooi visweer, helaas was het met de vangst droevig gesteld. Nadat we een aantal ons bekende stekken hebben bezocht was de vangst niet meer als een paar koolvisjes en een aantal kleine kabeljauwtjes, zeer bedroevend dus. In verband met de wind van 5bft NNW konden we vandaag niet naar buiten de zee op, dus moesten we tussen de eilanden blijven. Ook vandaag was de vangst zeer bedroevend, hopelijk gaat deze week de wind wat liggen.

http://cordestravel.nl/noorwegen/hellesoy-vissen-bij-sotra-bergen/

Rob Blewanus

woensdag 16 mei 2018

Risoysundet

Moggu,

Mooie vangsten door Zweedse VIPs de Rockgroep Takida, enorm bekend in Zweden en vrienden van Nordic Sea Angling waren in Risoysundet om daar een weekje te vissen. Vorig jaar Panama, jaar daarvoor Canada en nu Noorwegen.

1e keer Noorwegen en dan ben je enorm blij met je 1e mega monster heilbot, dat je hem binnen de boot haalt, eenmaal in de boot bleek hij 140cm te zijn. Hij schok er van, maakt een foto en belde de visgids om zijn excuus te maken, hij was vol in de adrenaline dat hij vergeet te meten, maar na het gevecht om z'on grote heilbot aan boord te krijgen heeft ie geleerd en belooft ie plechtig, dat ie heilbotten boven de 130cm niet meer binnen de boot zal trekken.

Maar goed, zijn 1e heilbot ooit en dan meteen 140cm, zijn vismaat had er eentje van 150cm, daarna nog een paar dikke kabeljauwen van rond de 15kg en prachtige koolvissen van 12 tot 14kg ! Tot slot ook weer een prachtig stekje voor hele mooie schollen !

Wat een vangsten !

http://cordestravel.nl/risoysundet-andoya/

Raffie

woensdag 16 mei 2018

Vesteralen

Hallo allemaal,

We hebben aardig wat groepen in Noorwegen en zelfs 2 groepen in IJsland, maar geen berichtjes, dus bij deze weer een bericht van onze visgidsen in Vesteralen.

Mooie vangsten in Vesteralen op de verre stek, als men op de verre stek kan komen vang je bijna altijd grote vis. Ook deze keer weer hele dikke kabeljauwen, zwaarste 18kg en de rest had een gemiddeld gewicht van rond de 15kg. Ook werd er weer grote leng gevangen, zwaarste rond de 20kg.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

woensdag 16 mei 2018

Nappstraumen

Wat een mooi weer was het de laatste dagen in Nappstraumen ! Niet zo heel erg koud, weinig golven en niet veel wind. Vangsten waren goed, dikke kabeljauw tussen de 10 en 15kg, verschillende heilbotten tussen de 70 en 90 en de grootste 150cm ! En uiteraard ook weer schollen, roodbaars en een zeewolf.

Cordes Travel visreizen

woensdag 16 mei 2018

31kg IJsland

Hallo allemaal,

IJsland is ook van start en dat is het laagseizoen voor een scherpe prijs. Is het dan een slechte tijd ? Nee zeker niet, kijk maar naar deze kabeljauw van 31kg, die gisteren is gevangen in de monding vh fjord dus niet eens op open zee !!

http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Cordes Travel visreizen

maandag 14 mei 2018

IJsland

Hele goede vangst van daag 10 zeewolven en mooie grote kabeljauw ook 10 zeewolven nog terug kunnen zetten die licht gehaakt waren met aas maar ook met lichte pilkers
gr Klaas en Marja Akkerman

Klaas en Marja

maandag 14 mei 2018

164cm heilbot Havoysund

Op een half uurtje varen was het feest, heel veel mooie kabeljauw tussen de 15 en 20kg, wat een vangsten ! Tussendoor af en toe zelfs een kleine heilbot.

Maar er werden ook een paar grote gevangen, grootste was maar liefst 164cm !
Uiteraard zoals altijd C&R of Catch and Release, vangen en weer laten zwemmen.

Op de foto de heilbot van 164cm, boven de 130cm halen we de heilbotten niet meer uit het water en maken we foto's naast de boot. Boven de 130cm zou je de vis alleen maar beschadigen of zijn rug breken en dan allemaal voor een foto is zonde !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 13 mei 2018

A Rorbuer

Ook bij A Rorbuer in het uiterste puntje vd Lofoten, wederom hele mooie vangsten. Flink aantal kabeljauwen tussen de 12 en 17kg en wederom mooie heilbot, grootste 138cm.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 13 mei 2018

26kg leng

Hallo allemaal,

MONSTER lengen bij Vesteralen, onze visgids Erik was op pad met de groepen en ving samen met 2 andere boten een paar hele dikke lengen.

21, 22 en 26kg (144cm) !!!!

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 13 mei 2018

Panama

Moggu,

Wederom dikke grote monster tonijnen in Panama, deze keer 2u vechten !
Gevangen bij de Hannibalbank.

Raffie

vrijdag 11 mei 2018

1235,- pp IJsland

Hallo allemaal,

Onze collega's in het buitenland hebben in IJsland een aantal annuleringen, had te maken met een groepsreis die nu naar Noorwegen gaat ipv IJsland en wat verschuivingen.

Wil jij voor een hele scherpe prijs naar IJsland ?
Nu een hele speciale actie voor de hele snelle beslisser ......

3 tm 13 september 2018 naar IJsland voor 1235,- pp bij 4 personen.
10 dagen IJsland met 9 dagen écht vissen !!!
Inclusief in deze prijs:

- Vluchten van Amsterdam naar IJsland
- Transfer en de hele periode een huurauto
- Visboot met heel veel ruimte.
- Huisje met 3 slaapkamers Nesvegur 17b
- Bedlinnen, handdoeken, eindschoonmaak.
- A3 zeekaart met stekken
- Bootverzekering
- Vaarbewijs (indien je die niet hebt)
- 20kg visfilet (zelf fileren)
 
IJsland is echt te gek ook in september, in die week hebben we al 3 Nederlandse en Belgische groepen, dus echt geen slechte periode, sterker nog, wij hebben de week ervoor het IJsland Festival.

Lees eens door de reisverslagen, bekijk de foto's en vangsten eens, zie de foto's bij IJsland en kijk eens wat er allemaal inclusief deze prijs is.
 
Wil jij voor een scherpe prijs naar IJsland, dan is dit je kans !

Prijzen:  http://cordestravel.nl/ijsland/prijzen-ijsland/
Foto's:  http://cordestravel.nl/ijsland/fotos-vangsten-ijsland/
Huisjes:  http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Raffie

donderdag 10 mei 2018

Havoysund

Ook in Havoysund een week van slecht weer gehad, veel wind en kou, men kon niet op de beste stekken komen. Maar na wind en regen komt.... nee geen zonneschijn... VIS !
Mooie kabeljauw tussen de 15 en 20kg en verschillende heilbotten, zwaarste 118cm

Visgidsen Jorg en Ivan hebben het druk nu op Havoysund, elke dag gratis met de vissers de zee op.

Vanaf 14 juni zijn wij ook op Havoysund, Linda, Maurits, Teun, Nanno en ik (Raffie) van Team Cordes Travel en 38 andere vissers. In totaal zijn we met maar liefst 43 sportvissers verdeeld over 12 grote sterke 23.5ft Aronnet boten met 150pk motoren.

Deze Aronnet boten, althans in dit formaat, 23.5ft en niet die hele kleintjes van 18ft, door ons vaak binnenwater bootjes genoemd, worden door onze visgidsen, door Cordes Travel én door een paar honderd gasten, beoordeeld als de beste visboot van heel Noorwegen. Zeker voor dit gebied in Noord Noorwegen moet je een goede stevige, zeewaardige veilige visboot hebben.

Kijk maar eens naar dit filmpje, begin April 2017:  https://vimeo.com/244812282

Raffie

donderdag 10 mei 2018

Vesteralen

Hallo allemaal,

Prachtig vangsten in Vesteralen en hele dikke kabeljauw.
Wij kregen van onze visgids in Vesteralen deze foto's toegestuurd.

Na een periode van veel wind en regen, eindelijk een beetje leuk weer, weinig wind en droog en dat is fijn voor de gasten. Natuurlijk kon men in de buurt wel vissen en kon men leuke kabeljauw en koolvis vangen, maar nog niet die hele grote.

Mooie vangsten kwamen er, dikke zeewolf, 151cm heilbot en dikke 18kg kabeljauw.
De dag erna een hele grote vangst van een kabeljauw van 144cm met 25.15kg als gewicht.

Mooie vangst dames (Nickan en Jennifer), gefeliciteerd !

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

woensdag 9 mei 2018

IJsland

Mooie roodbaarsvangsten op 100m diepte en grote koolvissen, maar allemaal gevangen met de visgids aan boord.

Ons advies, boek in IJsland altijd 1 dag de visgids.

http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Raffie

woensdag 9 mei 2018

Boos

Ook gisteren wéér een boos e-mailtje van een groep die bij ons heeft of we extra betaald worden door Nappstraumen en Havoysund omdat we daar wél berichten van plaatsen en vd andere accommodaties heel weinig.

Elke week krijgen we wel een mailtje, opmerking of de vraag waarom er geen berichten van andere huisjes zijn en of er nieuws is, weten jullie al iets vd vangsten vanuit..... XXX

Bij deze willen we het graag weer eens uitleggen, doen we elk jaar meerdere keren.

Wij plaatsen ALLE berichten die we binnen krijgen, krijgen we geen berichten dan kunnen we ook niets plaatsen. Havoysund, Nappstraumen, A Rorbuer, Vesteralen en Risoysundet zijn accommodaties van Nordic Sea Angling en deze visgidsen hebben de opdracht gekregen om zo veel mogelijk berichten in te sturen en dat doen ze dan ook netjes.

Andere partners, visgidsen en huiseigenaren vragen we ook om zoveel mogelijk berichten door te sturen, maar het resultaat zien jullie zelf, zeldzaam tot nooit geen berichten.

Tja en dan komen we bij de vissers, 90% van onze groepen kijken voor ze op visreis gaan even wat de vangsten zijn, MAAAAAAAAAAARRRRRRRRR eenmaal ter plaatse sturen ze zelf niets in. Kortom wel mopperen, boos worden en ons dingen verwijten, zelf NIETS insturen.

Ondanks de vraag op onze website, bij de vangstberichten in de informatie brochure over IJsland en Noorwegen en nieuwsbrieven, waar we met regelmaat bidden en smeken om berichten.... helaas niets.

Op dit moment hebben we 104 personen in het buitenland, die via ons op visreis zijn, maar je ziet het geen berichten.

Geeft allemaal niets, we kunnen niemand dwingen, men denkt er niet aan, geen zin in, geen tijd voor, maaaaaaaarrrrrrrr wordt dan alstublieft niet boos op ons, wij kunnen er echt niets aan veranderen, meer dan vragen smeken en oproepen kunnen we niet doen.

Dus nogmaals, we plaatsen alle berichten die we krijgen via SMS, WhatsApp, Facebook en e-mail, maar als we niets krijgen kunnen we niets plaatsen.

Blijven we nu telkens boze mails krijgen op mensen die denken dat we huisjes voortrekken, ben ik bang dat we in 2019 stoppen met de vangstberichten, heeft dan echt geen zin meer.

Raffie

maandag 7 mei 2018

Veel wind

Slecht weer in Havoysund, al een aantal dagen veel wind in Havoysund, dus erg koud en flinke golven, dus vissen in de luwte. Het weer heeft niemand in de hand en is gewoon pech hebben.

Raffie

maandag 7 mei 2018

Stabiele visserij

Mooie stabiele visserij bij A Rorbuer, 6 mooie heilbotten van rond de meter, kabeljauwen tussen de 12 en 15kg en mooie koolvis tot een 14kg.

Kortom hele leuke (normale) visserij bij A Rorbuer.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zaterdag 5 mei 2018

203cm Nappstraumen

Wat een vangsten bij Nappstraumen Lofoten !
Mooie kabeljauw, dikke schollen en Mega heilbot van 203cm !!!
Deze dikke grote mega heilbot zwemt weer en was gevangen op 20m diepte met een 300gr Crazy daisy op nog geen 15 min. varen vh Camp met de 23.5ft 150pk visboten.

203cm weegt ongeveer +/- 112.5kg volgens de heilbot tabel.

Nappstraumen scoort weer !!

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 4 mei 2018

Zaterdag en Zondag

Hallo allemaal,

Morgen (zaterdag 5 mei) en zondag 6 mei staan Linda en ik van 09:00 tot 17:00 bij Fauna Hengelsport in Raamsdonksveer, vlakbij Dordrecht.

Kom kennis maken, even dag zeggen, informatie vragen over hengels en materialen of kom langs voor informatie over een visreis naar 1 van onze 15 landen.

Fauna Hengelsport is een nieuwe speler voor Scandinavië en ze hebben echt een heel groot assortiment voor Noorwegen, IJsland en Zweden en zelfs voor de warme landen.

Kom jij gezellig langs bij Fauna Hengelsport !!

https://www.hengelsportfauna.nl/contact/

Raffie

donderdag 3 mei 2018

Mijn reisverslag

Hallo allemaal,

Hier ons reisverslag van April in Nappstraumen, was geweldig !

http://cordestravel.nl/visreis-nappstraumen-2018-gerrit/

Ton en Gerrit

donderdag 3 mei 2018

Festivals 2019

Hallo allemaal,

Heb jij zin om mee te gaan naar een Festival in 2019 ?
Er zijn nog enkele plaatsen vrij !

Linda en Raffie gaan uiteraard mee als begeleiding en zijn ook elke dag op het water aanwezig. Verder zijn er bij elk Festival minimaal 2 visgidsen, soms zelfs wel 3. Kortom dit is je kans om heel veel te leren, te ontdekken en heel veel mensen te leren kennen die dezelfde hobby hebben.

Tijdens deze groepsreizen (Festivals) zijn alleen Nederlandse en Belgische vissers aanwezig. We vliegen met z'n allen vanuit Amsterdam naar Noorwegen en met z'n allen weer terug.

Heb je een eigen groepje dan deel je je huisje en je boot natuurlijk NIET met andere vissers, eigen groepje dus eigen boot en eigen huisje.

Veel vissers denken dat je van alles moet tijdens zo'n week, nee hoor, je mag doen en laten wat je wil. Je mag vissen waar en wanneer je wil, bijna alles mag en niets moet.

Maar ben je liever alleen, vindt je het niet leuk om met andere vissers te praten, niet leuk om tips en trucs te horen of te delen, wil je andere vissers niet helpen, indien nodig en zoek je geen gezelligheid, moet je niet mee gaan met een Festival.

Ondanks dat het dus een Festival is ben je toch vrij om te doen en laten wat jullie willen. Maar wat is er dan zo leuk ? Dat je de hele week tussen de Nederlanders en Belgen bent en dat wij er bij zijn, je kunt dus heel veel leren, advies krijgen, je kunt achter ons, de visgidsen of andere groepen aan varen en je beleefd de week met z'n allen. Er zijn geen geheimen, geen stekken die we niet vertellen, nee doel is met z'n allen mooie vissen vangen en elkaar helpen.

Ideaal voor vissers die ervaren of onervaren zijn, 1e keer Noorwegen, dan is zo'n Festival echt een uitkomst !!

In 2018 zijn alle Festivals al volgeboekt, dat zegt eigenlijk al genoeg, lees ook eens door de reisverslagen hoe de vissers zo'n Festival hebben ervaren:
http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Voor oktober 2018 hebben we voor Canada nog wel plaats, mochten jullie mee willen, moet je wel met 2-3-4 personen zijn. We hebben daar altijd wel boten beschikbaar, dus Canada zal nooit vol zijn.

In 2019 hebben we deze Penn Festivals:

-- Panama 4 tm 11 April (volgeboekt)
-- Nappstraumen 22 tm 29 mei 2019 (1 huis vrij)
-- Nappstraumen 19 tm 26 juni 2019 (2 huisjes vrij)
-- Havoysund 28 augustus tm 5 september 2019 (4 huisjes vrij)

Kortom je ziet dat er al heel veel geboekt is, wees er dus op tijd bij.

Hier meer informatie over deze Penn Festivals:
http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/
Raffie

donderdag 3 mei 2018

3x 160 Havoysund

Ook bij Havoysund weer hele mooie vangsten 3x een heilbot rond de 160cm.
1- 165cm
2- 162cm
3- 160cm

Kijk dat zijn toch hele mooie vangsten daar in Havoysund, doe daar een paar dikke kabeljauwen bij van rond de 20kg en een paar hele mooie schollen en je visreis is geslaagd.

Douglas had minder geluk deze keer, hij kreeg een stinger recht door zijn vinger die er door zijn nagel weer uit kwam, een hele dikke scherpe circlehook. Tijdens vastmaken van een dikke heilbot schoot de stinger door zijn vinger en hing er een 165cm heilbot aan zijn vinger, ehhhhh geen fijn gevoel denk ik zo. Op mijn facebook staat een filmpje er van. Wat heb je nu geleerd, neem een hele goede sterke tang mee om zo'n haak door te knippen.

Aan boord vd 23.5ft Aronnet boot met 150pk, krijg je 1 dag gratis de visgids aan boord, verder is ontbijt incl. en je bent al op de 1e dag rond 15:00 in je huisje.

Meer weten, kijk eens bij Havoysund: 
http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

donderdag 3 mei 2018

30+ kabeljauw Vesteralen

Visgids Marcus van Vesteralen was weer (gratis) op pad met de gasten en wederom met succes. Het weer was goed dus kon men naar een verre stek waar je echt veel kans maakt op hele grote vissen.

Tja en zijn voorspellingen klopte wederom ! Bij aankomst waren de 1e kabeljauwen rond de 16, daarna 18, af en toe 20kg, daarna 29.8 kilo en de zwaarste vd dag 30.6kg !!!!! In totaal meer dan 20 kabeljauwen boven de 20kg !!

Maar dat was niet alles, er werden ook heilbotten gevangen en een leng van 29kg !!

Kortom een zee geslaagde dag op Vesteralen

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 3 mei 2018

Nappstraumen

Wat zijn de Lofoten toch mooi ? Een genot om hier te vissen en dan ook nog eens kans maken op dikke, grote, mooie en hele sterke vissen !

Nappstraumen Lofoten laat weer een paar hele mooie vissen zien en goed weer ! Heilbotten, kabeljauwen tot 18kg, schollen van rond de 58cm. Grootste vissen waren de heilbotten van 90, 100, 120 en 155cm !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 2 mei 2018

KVALHEIM

Helaas moeten vandaag naar huis. Het vliegtuig heeft een uurtje vertraging dus nog even tijd om een vangstbericht te plaatsen tijdens het wachten op het vliegveld.

Maandagmorgen extra vroeg opgestaan om met gunstig tij onze favoriete visspots te bezoeken. Helemaal geen vis te zien. :-( Na de lunch zijn we weer uitgevaren voor een tweede poging en hebben we weer wat gevangen. 's Avonds zijn we voor de derde keer uitgevaren en JIPPIE!!!!. We haalden de ene na de andere koolvis binnen door telkens te driften over de school. Tante Hélène had het helemaal goed voor elkaar. Ze hoefde haar lijn maar te laten zakken en had al beet. Maar ik had de KOOLVIS van de week, 85 cm en 4,32 kg. Er zaten nog drie kleinere koolvissen aan de lijn. Ik heb hard mogen werken om ze binnen te halen.

Toen we de haven binnen voeren konden we het niet laten om de vis even te showen. Vooral aan onze Duitse buren. :-)

Heel veel groeten van Anne-Sophie voor Linda en Raffie.

Groetjes,

Mike

http://cordestravel.nl/noorwegen/kvalheim-fritid-vissen-bij-bergen/

Mike

dinsdag 1 mei 2018

Nordskot

Hier een bericht vanuit Nordskot Noorwegen.

Wij ( een groep van 7 man met 2 boten ) zijn 26 april aangekomen. Vrijdag 27 april on 09.00 uur het water op. De eerste dag was het best een beetje aankloten. Er werd wel wat kabeljauw gevangen en als afsluiter een heilbot van 130cm. Dag toch nog goed. Dag 2 slecht weer. Weer veel gezocht naar goede visstekken. Echter de vis was ver te zoeken. Af en toe een kabeljauw. Uiteindelijk maar gaan trollen. Dat leverde nog 2 heilbotten op. 1 van 100cm en 1 van 116 cm.

Tot zover groet Dick

Dick Schot

maandag 30 april 2018

31.8kg kabeljauw A Rorbuer

En ja hoor, A Rorbuer scoort weer met grote vissen, 31.8kg kabeljauw en 169cm heilbot en dat al nadat het seizoen nog maar 6 dagen op gang is daar. Wat een vangsten, prachtige weer, weinig wind en dikke vissen !

Ook naar A Rorbuer in 2019 of 2020 ? Wees er snel bij !

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

maandag 30 april 2018

Vanuit Sjostuer

Vanuit sjostuer een bericht. Gisteren aangekomen en al wat leuke visjes kunnen tikken. Vandaag de zee op en een heilbot van 88cm gevangen een paar gullen en een dikke koolvis van 5kg. Verder wat kleinere vis die we lekker terug hebben gegooid. Alleen de grote scholen koolvis hebben we nog niet gevonden.

http://cordestravel.nl/noorwegen/sjostuer-vissen-in-midden-noorwegen/

Dennis Kelders

zondag 29 april 2018

Zonnig Kvalheim

Even een berichtje uit het prachtige Noorwegen.

Op mijn lijst staan nu wijting, koolvis, kabeljauw, schelvis, leng en een pollak.

Mijn zus is ook goed bezig ;-). Zij vangt koolvis, koolvis, koolvis, ..... x15 en heeft nu ook een schelvis op haar lijst staan.

Vrijdag zijn we met een spiegelgladde zee een stukje naar het noorden gevaren. Bij visspot 7 en 8 wel wat vis gezien op de fishfinder maar ze snapte niet dat we ze wilden vangen.

De meeste vis vangen we nog steeds bijna voor de deur op visspot 5, 2 en 3.

Groetjes,

Mike

Mike

zondag 29 april 2018

Helaas

Stroomstoring op Schiphol, vlucht gemist.

Gelukkig hebben onze gasten geen problemen gehad, maar is wel goed om eens te lezen. Want soms ben je gewoon zelf de pineut en kan niemand er iets aan doen, als niemand er iets aan kan doen, krijg je waarschijnlijk geen geld terug, lees maar eens.

https://www.ad.nl/binnenland/nieuwe-vliegtickets-dat-is-dan-1700-euro-extra~ae5bf5c6/

Raffie

zondag 29 april 2018

Vesteralen

En nu is ook het seizoen bij Vesteralen gestart, gek he, laat zou je denken, maar het is nog maar April, ook al hebben wij al zomerse dagen gehad, in Noorwegen is het nog winter !

Marcus trapt het seizoen af en ging er met zijn gasten op uit, best nog koud, maar weinig wind en golven, ook hier veel mooie vissen oa deze kabeljauw en een aantal heilbotten.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 29 april 2018

Vangsten Havoysund

Kijk nu eens goed naar deze foto !
Zie je die golf achter deze visser ? Hier wil je toch niet in een klein bootje op zee zitten ? Er worden in deze gebieden rond Havoysund ook mini bootjes verhuurd van 18ft of 19ft met 50pk, geschikt voor maximaal 2-3 personen, maar oh oh, dat wil je echt niet.

Linda en hebben 8 jaar in Noorwegen gewoond en doen dit werk al 14 jaar, zijn dus best al vaak op zee geweest en hebben best wel wat ervaring al zeg ik het zelf, maar al geef je me 10.000 euro, ik een 18/19ft bootje ga ik in dit Noordelijkste deel van Noorwegen NOOIT de zee op. De golven en het weer zijn zo onvoorspelbaar dat je ten alle tijde snel en veilig terug naar de haven moet kunnen komen.

Dat is ook de reden waarom wij niet zomaar alle huisjes in ons programma nemen, geloof me wekelijks worden we gebeld of gemaild door Noren, Russen en Tjechen die in Noorwegen hun huis willen verhuren via ons. Cordes Travel kiest er dan voor om met betrouwbare partijen in zee te gaan en kijken naar veilige stabiele zeevis-boten die een CE keuring hebben tot een bepaalde golfhoogte.

In April vorig jaar waren we met Leo Stoutjesdijk, Jos van Vlimmeren, Klaas vd Eerden, David vd Brandt en Johan Mikkelsen op zee, toen het weer omsloeg, het was begin April en binnen 10 minuten was de zee woest en zeer ruig, golven van 3-4 en wellicht 5m hoog met daarbij een sneeuwstorm.

Geloof me niet het weer waar je op zit te wachten en best spannend, toch voelde we ons veilig en de motoren, die elke 100u een servicebeurt krijgen en vaak niet ouder zijn dan 2-3 jaar, deden hun werk. Deze Arronet boot, 23.5ft met 150pk, is gebouwd voor dit zware werk en zelf had ik het idee dat deze boot het ook nog eens leuk vond om door de golven te ploegen. Zelfs Johan, de beste visgids van Noorwegen gaf aan dat dit 1 van zijn heftigste tripjes was. Binnen 25 min. waren we weer veilig aan land en waren we ENORM blij dat we niet in een 19ft bootje zaten.

Tja wellicht iets goedkoper zo'n klein bootje en leuk voor gebieden waar je onder de kust vist of in een fjord, maar rond Havoysund in het Noorden van Noorwegen is een grote stabiele zeewaardige boot, gewoon een MUST !!

Terug naar de vangst, deze kabeljauw was maar liefst 140cm en woog rond de 20kg !!! Er werden veel grote kabeljauw gevangen allemaal ruim over de meter !

Hieronder nog een foto van die dikke kabeljauw van 140cm en 3 foto's uit ons archief over die boot waar ik het over had, de Arronet 150pk.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/


Raffie

zondag 29 april 2018

Nappstraumen

Wederom hele mooie vangsten bij Nappstraumen op maar 15 min. varen vd accommodatie. Veel kabeljauw tussen de 12 en 15kg met als topper 20kg ! Verder ook een aantal mooie heilbotten onder de meter, grootste 96cm.

Mooie vangsten bij Nappstraumen dus.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 28 april 2018

A Rorbuer van start

Yes…. eindelijk A Rorbuer is ook begonnen met vissen. A Rorbuer in het zuidelijkste puntje vd Lofoten en maar 1u varen vanaf Nappstraumen ligt A Rorbuer. Bij A Rorbuer heb je de beste stekken al binnen 10 min. varen.
 
A Rorbuer ook bekend om het filmpje waar ze popperen op koolvis met een dame in haar bikini. Op dit filmpje ook onze visgids Hannes Ribner die hier samen met Johan Mikkelsen jarenlang visgids zijn geweest. Johan en Hannes uit Zweden behoren tot de TOP visgidsen uit de wereld en worden nu overal ter wereld gevraagd voor guiding, Johan wordt nu zelfs gesponsord door Pelagic.
 
Hannes, Erik, Johan, Douglas, Martin en vele andere top visgidsen uit Zweden, die jarenlang in heel Noorwegen visgids zijn geweest of het nog zijn, zijn het allemaal over 1 ding eens, A Rorbuer is de aller-allerbeste stek van Noorwegen ! Hier is de kans op grote koolvis, grote kabeljauw en grote heilbot  enorm groot. Vorig jaar werden er 11 heilbotten over de 2m gevangen !
 
A Rorbuer is echt de absolute topper, toch 1 klein minpuntje…. de huisjes zijn klein, oud en nostalgisch, zonder TV, gebouwd in 1800 en zijn cultuur erfgoed. Maar je hebt een goede matras, goed bed, compleet ingerichte keuken, wc en douche, warm en koud water, dus als je niet veel eisen hebt en je echt de grootste kans wil maken op grote vissen, dan is A Rorbuer de beste stek. Vanaf Leknes is A Rorbuer maar 1u rijden en ter plaatse is de supermarkt maar 5km, je mag gratis het busje vd visgids lenen om boodschappen te doen.
 
Ook bij deze accommodatie 1 dag gratis visgids aan boord en je kunt er hengels en drijfpakken huren en er is een kleine viswinkel ter plaatse waar je wat materialen kan kopen, kortom meer heeft een visser niet nodig !
 
A Rorbuer is dus van start, op de 1e dag vh seizoen:
 
- Heel veel kabeljauw rond de 15/20 kg, zwaarste 21kg !
- 4 mooie heilbotten boven de meter en een paar kleintjes, grootste 169cm
- dikke koolvissen rond de 14kg
 
En als kers op de taart een paar hele grote zware Orka’s naast de boot !
 
Wil je ook eens naar A Rorbuer, zorg dat je minimaal 12-14 maanden voor vertrek boekt.

Hieronder een deel vd vangsten van de laatste 2 dagen !

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zaterdag 28 april 2018

Storekorsnes

Hele mooie roodbaarzen bij Storekorsnes.
De stekken liggen hier recht voor de deur en is maar 1u rijden vanaf het vliegveld.

http://cordestravel.nl/noorwegen/storekorsnes-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 27 april 2018

Sportvis-pakket twv 500,- winnen

Hallo allemaal,

Sommige vissers zijn enorm trots op hun land of provincie en vaak zien we allerlei vlaggen aan de boot of bij het huisje, dus bedachten we een hele leuke wedstrijd !

Wil jij een sportvis-pakket twv minimaal 500,- winnen ?

Lees dan hier: 

http://cordestravel.nl/vlaggenwedstrijd/

Raffie

vrijdag 27 april 2018

Heilbot in Havoysund

Wederom mooie vangsten in Havoysund, prachtige heilbotten tot 148cm.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

donderdag 26 april 2018

Kvalheim Bergen

Beste Raffie en Linda,
 
Even een berichtje uit Kvalheim. 
 
We hebben het hier reuze naar ons zin. Binnen een uur na aankomst ving mijn neefje Mike al de eerste vissen vanaf het balkon. Op maandagmorgen zijn we naar wat volgens mij visspot 5 op de kaart is gevaren. Ik heb de kaart terwijl ik dit schrijf niet bij de hand. We voeren de haven uit en gingen meteen richting het zuiden. Hier heeft mijn broer een mooie leng gevangen en ik een wijting.
 
Gisteren hebben we een tochtje gemaakt richting in het noorden en zijn vervolgens overgestoken naar Fedje. Daar hebben we met succes in de kelp gevist. Vooral koolvis maar ook twee kabeljauw. Tot slot zijn we richting Hellesoy gevaren. Kortom, even de omgeving verkend.
 
Het eerste vangst bericht is geplaatst namens mijn neefje Mike. Hij heeft mij heel lief aangekeken met de vraag of ik hem wil helpen. Vertellen over zijn visavonturen is geen probleem maar schrijven is met zijn dyslexie iets waar hij niet aan moet denken tijdens de vakantie. Dat doet hij op school al veel te veel.
 
Het personeel is hier zeer attent en behulpzaam. Er waren wat kleine mankementen in het huisje maar die werden meteen opgelost. Prima uitleg van de boot en natuurlijk visstips.
 
Hartelijke groeten van de hele familie.
 
Hélène Emmen

Helene

donderdag 26 april 2018

Kvalheim Fritid

Begonnen met de uitdaging die ik van Linda heb gekregen. 12 verschillende soorten vangen in de komende tien dagen.

Dat begon meteen goed. Binnen een uur na aankomst zat ik al met mijn hengel op het terras en ving ik drie wijtingen.

Gisteren hebben we een tocht met de boot gemaakt en op verschillende locaties de hengels uitgeworpen. Bij Fedje hadden we, tante Hélène, zus Esmee en ik even aan de lopende band beet. De koolvis vond onze pilkers erg interessant maar gelukkig hebben we ook nog twee kabeljauw gevangen.

Mike

maandag 23 april 2018

Vandaag wezen vissen in/aan de costa brava, bij Rosas ...

Heel experimenteel want als aas had ik alleen maar geZouten zeeuwse tappen ... zie foto voor resultaat ...

Uurtje of 3 bezig geweest.. de 6 delige reishengel (karperstok) had ik voor zien van onderlijn met 1 afhouder en 1 schuifbare wapperlijn beide haakje 8 en 60gr rolloodje.. (bodemvisserij)hier niks op gevangen... nog een tijdje met de spinhengel bezig geweest met zeebaars shats enzo... ook niks... daarna de de geepdobber met een meter lijn en haakje 10 er aan en zeeuwse tap... dit was al een kleine overwinning... daarna geen beet meer gezien...

Nog een locale(nederlander) gesproken... die adviseerde om de anderekant van de baai te bevissen met dobber enzo en met een stukkie sardine er aan... daar vangen ze baars achtige...
maar dat is voor een andere dag

Gr.

Jelle

maandag 23 april 2018

Nappstraumen

Ook in Nappstraumen mooie vangsten, ook hier weer Nederlandse groepen die nog nooit of in ieder geval niet vaak in Noorwegen zijn wezen vissen. Doel was heilbot en hebben ze ook gevangen. Heel veel kabeljauw tussen de 8 en 15kg en mooie heilbot. Grootste heilbot 150cm en daarna 130 en 110cm.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 23 april 2018

Havoysund

Havoysund gaat lekker.... nog steeds niet warmer dan 4-5 graden boven nul, maar heel langzaam komt de lente er eraan.

Er wordt nog steeds heel veel kabeljauw gevangen, heilbot was wat minder ivm de golven en wind, maar met veel wind kun je altijd nog op de schol gaan vissen en zelfs daar maak je kans op heilbot.

Zwaarste kabeljauw 15kg, grootste heilbot 110cm en een paar mooie zeewolven.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 18 april 2018

Wisseling vd wacht Nappstraumen

Vandaag vertrekken de groepen uit Nappstraumen weer naar huis en einde vd middag komen de nieuwe groepen weer aan, nieuwe groepen, nieuwe week, nieuwe kansen.

Onze visgids Martin zal weer 1 dag gratis met deze groepen op pad gaan en zijn uiterste best doen om deze nieuwe groepen een droomweek te laten beleven.

Hier nog wat foto's vd groep van vorige week, volgens mij heel tevreden met kabeljauwen over de 20kg, prachtige heilbotten en mooie weer met weinig wind.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 18 april 2018

Panama

Wederom prachtige vangsten in Panama !

Raffie

woensdag 18 april 2018

Nappstraumen

Hallo allemaal,

Zoals jullie weten worden er bij Nappstraumen nieuwe huizen gebouwd, voorheen waren het nog de oude nostalgische Rorbu's nu worden er door Nordic Sea Angling zelf 6 mooie nieuw huizen gebouwd met maar liefst 4 slaapkamers en 8 losse bedden, geen stapelbedden.

Voor de vissers die al eens in Nappstraumen zijn geweest, de huizen worden helemaal rechts gebouwd, als je met je gezicht naar het water staat, helemaal rechts in de hoek, het mooiste en rustigste gedeelte van Nappstraumen met een prachtig uitzicht over het water en de bergen.

Hier alvast een paar foto's van de werkzaamheden.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 15 april 2018

Vangsten Havoysund

Wederom heel veel kabeljauw in Havoysund. Weer is prima, weinig wind en zonnetje... komende dagen ziet er ook weer goed uit. Zwaarste kabeljauw 21kg en grootste schol 57cm !!

Wederom ook weer walvissen naast de boot.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Cordes Travel visreizen

zaterdag 14 april 2018

Oproep

Hallo lezer,

Leuk hé al die berichten ?
Maar het is NOG leuker als we van jou ook een bericht krijgen !!

In heel Europa, dus ook in Noorwegen en IJsland kost het bellen en op internet gaan hetzelfde als in Nederland of België, dus voor de kosten hoef je het niet te laten. Verder heeft 99% van onze huisjes WIFI, dus men kan een WhatsApp, SMS of e-mail sturen met je vangsten, je foto's of zelfs gewoon je eigen bericht typen en zelf je foto's toevoegen.

We maken het allemaal heel makkelijk voor jullie, doe ons nu een plezier en stuur zelf nu ook eens een berichtje naar deze pagina, kan gewoon via SMS, WhatsApp of e-mail van Cordes Travel. Je hebt vast wel even tijd om om de dag even iets te laten weten.

We hebben inmiddels al weer 10 groepen gehad en van niemand een berichtje....

Raffie

zaterdag 14 april 2018

Nappstraumen

Hallo allemaal,

Ook in Nappstraumen veel kabeljauw, meeste tussen 8 en 20kg. Via onze visgids Martin kregen we te horen dat Ton en Gert het naar hun zin hebben, zij hebben kabeljauwen gevangen tussen de 8 en 18kg en een heilbot van 130cm. De groep zelf is wellicht te druk met vissen, van hun helaas nog niets gehoord, daarom extra blij met het bericht en de foto's van Martin de visgids.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 14 april 2018

Havoysund

Hallo allemaal,

Heel veel kabeljauw in Havoysund, heel snel heb je de bakken vol als je dat zou willen, maar veel kabeljauw zwemt weer en mag nog groter worden. Helaas ook een paar dagen enorm veel wind, zonde maar dat is ook de tijd vh jaar, koud, sneeuw en kans op wat minder weer.

Maar dan wordt er gericht op grote schol gevist tussen de 55 en 60cm !!
En er werd ook weer heilbot gevangen, grootste 130cm.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 10 april 2018

Na veel verzoek

Hallo allemaal,

Na veel verzoek ook besloten om hengels, molens, reels en hengelkokers te verhuren voor IJsland. Heel veel groepen gaan voor het eerst op visreis en willen nog niet meteen alle hengels, molens en hengelkoker aanschaffen, willen eerst eens kijken of men het leuk vindt, dus daarom deze verhuur.

We verhuren alleen Penn molens, reels en hengels en de reel en molens zijn volgespoeld met Spiderwire lijnen, dus alles top kwaliteit.

Er kan altijd iets gebeuren, dus per 4 hengels krijg je een reservehengel met molen erbij, in geval van problemen.

Kortom wederom een TOP service van Cordes Travel !!

http://cordestravel.nl/hengels-molens-hengelkoker-verhuur-noorwegen/

Raffie

maandag 9 april 2018

Tonijn !!

Hallo allemaal,

Volgend jaar op 4 april vertrekken we met 16 Nederlandse en Belgische vissers naar Panama. Dus we zijn natuurlijk telkens er benieuwd naar het weer en de vangsten rond deze periode.

Nou ik denk dat ik maar eens wat aan mijn conditie moet gaan doen en eens kijken of ik nog wat aan de gewichten kan gaan sleuren op de sportschool, want bij dit soort berichten van grote tonijn, krijg ik nu al spierpijn !

Oh oh..... als we dit gaan vangen, maak dan je borst (en je rug, voorhoofd) maar nat, Cor van Team Cordes Travel heeft al eens 1,5u met een hele dikke gevochten, Marco Kraal en Ed Stoop hadden er 2u voor nodig om een tonijn van 65kg binnen te krijgen, dus dat beloofd wat !!

Raffie

maandag 9 april 2018

Skottevik

Eerste dag slecht weer veel wind en regen maar we konden uitvaren in het fjord. Daar 2 uur lang gedrift en goed gevangen 2 van 80 cm en 6 kg 1 van 94 en 8 kg en nog een stuk of 7 van rond de 50 cm.

Gr van jeroen Stefan en wil en Silvester

Stefan

zondag 8 april 2018

Panama

Hallo allemaal,

En ook het Panama Festival 2019 is nu volgeboekt een leuke, gezellige groep met alleen maar Nederlanders en Belgen, in totaal 15 mannen en 1 dame (Linda).

Met 16 man gaan we in April 2019 naar Panama en dat belooft weer een hele toffe week te worden. Lees de reisverslagen vd groepen uit 2017 maar eens.

http://cordestravel.nl/andere-landen-reisverslagen/

Deze weken zijn natuurlijk een beetje extra leuk om de vangsten in de gaten te houden, dit is de tijd dat wij ook gaan, nou de vangsten zijn TOP. Sailfish, Marlin, Tonijn, Cuberra, Rooster en vele andere soorten, de Mahi Mahi is helaas al vertrokken.

Raffie

zondag 8 april 2018

Vangsten Havoysund

Wederom mooie vangsten bij Havoysund !
Zwaarste kabeljauw 25kg, grootste heilbot 130cm en dikke schollen.

Helaas de komende 2 dagen veel wind, dus hopen dat de vissers toch nog ergens in de luwte een visje kunnen vangen, dat moet lukken.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 7 april 2018

Lenangen

Hallo Raffie,

Bedankt voor een geweldige week in Lenangen, we hebben prachtig weer gehad en mooie vangsten. Wat een prachtige omgeving, mooie huizen, met 4 slaapkamers en geweldige visserij. grootste heilbot was 140cm, zwaarste kabeljauw was 19kg en grootste koolvis was 12kg. we hebben echt mooie vissen gevangen. eigenaar was ook erg vriendelijk en heeft het goed voor elkaar, we gaan een datum bespreken en dan boeken we weer voor 2020, 2019 gaan we naar ijsland zoals je weet.

http://cordestravel.nl/lenangen-brygge-tromso/

Bart

donderdag 5 april 2018

Vangsten Havoysund

Hallo allemaal,

Seizoen in Havoysund is in volle gang, prachtig gebied voor skrei en voor de heilbot, Havoysund wordt ook wel het heilbot-paradijs genoemd.

Maar in de winter kan Havoysund echt winter geven, wij waren er vorig jaar met Klaas vd Eerden en Leo Stoutjesdijk. Dat was precies deze week, maar dan vorig jaar.

Zie hier ons filmpje:  https://vimeo.com/244812282

Afgelopen week hebben we Steven en zijn dochter gehad in Havoysund en deze week weer groepen vanuit Nederland. Vanaf vorige week tot eind oktober hebben we bijna elke week wel groepen in Havoysund, leuk hoor !

Zoals heel veel vissers al wel weten bestaan we al 14 jaar en staan we bekend om onze service en kwaliteit. We zijn 24/7 bereikbaar en staan we altijd klaar als er problemen zijn.

Nu hadden we een probleem met de sneeuw, de weg was afgesloten en men kon het laatste stuk niet met de bus gedaan worden. Geen probleem, samen met de visgidsen en de grote boten, halen we de gasten op in een haven op 30 min. varen vd accommodatie. Ach is dan ook weer leuk en spannend en maakt deze reis weer een unieke ervaring.

Dat is ook waarom je je visreis bij Cordes Travel boekt, je weet dat je in goede handen bent en wij samen met onze partners en visgidsen klaar staan voor je. We spreken Noors, Engels en Duits en dat maakt het vaak allemaal een stuk makkelijker, we hebben korte lijntjes en weten precies wie we moeten bellen. We hebben helaas niet alles onder controle, we moeten dan ook wel wat medewerking krijgen vh weer, de partners en de maatschappijen, maar we doen altijd ons best en eigenlijk zelfs meer dan dat.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 4 april 2018

Nappstraumen

Hallo allemaal,

Weer een update vanaf Nappstraumen, onze visgids Martin stuurde ons weer de volgende foto's en daaruit blijkt dat de vangsten goed zijn en je voor dikke skrei niet speciaal naar Noord Noorwegen hoeft, deze worden nu ook bij de Lofoten gevangen.

De heilbot laat zich ook weer goed zien en dat is mooi, beloofd een mooi seizoen te worden bij Nappstraumen. De nieuwe huisjes met 4 slaapkamers zijn zeer geliefd en worden veel geboekt. We zijn nu al druk met boekingen 2019 en de eerste 2020 boekingen voor Nappstraumen staan al klaar.

Logisch met zoveel positieve punten:5 min. van vliegveld
Korte transfer van 5 min.
2 grote supermarkten op 5 min.
Groot winkelcentrum en dorp op 5 min.
Gratis gebruik busje visgids voor boodschappen
4 slaapkamers per huisje met 2 losse bedden per kamer
1 dag gratis de visgids aan boord
Grote snelle 23.5ft Arronet boot met 150pk
Huur hengels en drijfpakken mogelijk
Kleine viswinkel op het camp
Droogruimte voor pakken
1u varen naar A Rorbuer (grote koolvis-paradijs)
1e goede stek op 5 min. varen en verre stek 20/25 min.
Mooiste omgeving van Noorwegen, de Lofoten.


Meer informatie en prijzen, zie hier:
http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Cordes Travel visreizen

zondag 1 april 2018

Prachtige film

Hallo allemaal,

Zie hier een mooie film over Douglas onze hoofd-visgids in Havoysund Noord Noorwegen. Douglas is jong maar een kei in zijn vak, hij is een topper en doet enorm goed werk voor onze gasten. Mooie film over het vissen op heilbot en de krachten hierbij, zie ook zijn hengel een korte jig hengel.

https://youtu.be/ymanlDdbEQg

Raffie

vrijdag 30 maart 2018

Hellesoy

Elke dag een visje kunnen vangen. De laatste dag nog goed kabeljauw gevangen. Niet groot maar een mooi maatje voor filet. Het was flink zoeken naar de vis. Maar een leuke vakantie gehad.

Groetjes Frans Hellesoy.
 

Frans

donderdag 29 maart 2018

Visma 2018

Beste vissers,
 
Met een grote glimlach en enorm trots begonnen we afgelopen vrijdag samen met ons vaste Team Cordes, aan de 50e editie vd Visma in de Ahoy Rotterdam.  Een grote glimlach omdat het eindelijk bekend was geworden dat Cordes Travel visreizen de laatste uitzending van Ed Stoop mocht organiseren en mét succes kun je wel zeggen. Voor wie hem nog niet gezien heeft:
https://tangrammedia-vistv.nl/film.php?id=457

Onze grote prachtige stand, die garant staat voor enorm veel bekijks en complimenten, werd weer opgebouwd, drie grote 47” TV’s werden uit het stof gehaald en 3 dagen lang stonden we met 8 man sterk op de stand om alle vissers die interesse hebben in een visreis te voorzien van informatie.
 

De Visma was voor ons gevoel iets kleiner dan vorig jaar, een aantal groothandels/merken lieten het afweten, jammer natuurlijk, maar het is niet anders. Vrijdag was voor ons een drukke dag, zaterdag wat rustiger en zondag volle bak, bijna de hele dag druk geweest, als je dan met 8 man binnen en buiten de stand met een groep staat te praten, heb je het lekker druk. We hebben kennis gemaakt met nieuwe groepen, even bijgepraat met onze gasten die reeds geboekt hadden en best aardig wat boekingen gedaan. Jochem Myjer kwam ook even langs, hij bezoekt onze stand altijd even en dan hebben we het weer over Noorwegen, zou het er dan in 2019 eens van komen Jochem ?

 
De laatste plaats voor Panama is nu ook geboekt dus ook dat Festival is nu vol en hebben we alle groepsreizen voor 2018 volgeboekt en is de groepsreis voor Panama 2019 ook al volgeboekt en dat is niet voor niets natuurlijk. Eerst gaan we in juni dit jaar naar Havoysund met 46 vissers, daarna in Augustus naar IJsland met 37 vissers, daarna in september weer naar Havoysund dan met 48 vissers en daarna in oktober naar Canada om op de Steur en Chinook te vissen met 16 vissers, kortom een druk en gezellig schema met alleen maar Belgische en Nederlandse vissers.

Voor 2019 hebben we ook tijdens de beurs weer boekingen gedaan voor de Festivals 2019, dus die lopen ook al aardig vol. Wil je ook eens meedoen aan een Festival/groepsreis, lees hier alles informatie >>> (http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/)
 
Tja en dan kom je thuis moe en voldaan en lees je enorm veel positieve reacties over de Visma, uiteraard ook wat negatieve reacties dat het te klein en te duur was, te weinig groothandels en winkeliers, maar goed 70% vd Nederlanders moet altijd iets te zeuren hebben, dus dat hoort erbij. Wij blijven erbij dat als men een goed en gezond bedrijf hebt de Visma een “must” is, veel bedrijven hebben maar twee momenten per jaar dat zij zich kunnen profileren, zich kunnen laten zien en waar de vissers kennis met jou en je bedrijf of je producten kunnen maken. Wij zijn van mening dat twee hengelsportbeurzen per jaar belangrijk zijn, eigenlijk zijn het er drie als je de Karperbeurs ook meetelt, alleen die echt echt en alleen voor de karpervissers en de Visma en Hengelsportbeurs Utrecht is er voor iedereen.
 
Twee momenten per jaar waar je elkaar weer eens ziet, zowel op zakelijk/professioneel gebied als een ontmoeting met je potentiële klanten. Ons boeit het dan ook niet of er nu 5000, 10.000 of 20.000 bezoekers zijn en of er 1, 2 of 3 hallen zijn, iedere visser die met ons, onze stand, ons bedrijf of onze mensen kennis heeft gemaakt is een potentiële klant voor de toekomst. Maar ik denk ook aan de toekomst, ik denk dat wij wel 200 kinderen op de stand hebben gehad die allemaal naar de prachtige foto’s en filmpjes kwamen kijken van allerlei vissoorten en hun pappa moest dan vertellen welke soorten het zijn. Jongens, meisjes en volwassenen staan te dromen bij deze prachtige foto's en elke dag hoor je dat dit hun droom is om ooit eens zo’n mooie vis te vangen.

Kortom deze vissers zijn startend, zijn beginneling en soms ervaren en zien zo’n beurs als een dagje uit, waar ze kunnen horen, voelen, zien en luisteren naar alles wat er met sportvisserij te maken heeft. Ze zijn een dagje uit, zijn die dag bezig met het sportvissen en het kriebelt, kopen een hengeltje, een molentje en gaan dan snel weer vissen, want na een dag Visma kriebelt het weer, willen ze weer vissen, krijgen ze weer zin en leeft het allemaal weer op, ze zien weer uitdagingen hebben iets nieuws ontdekt, gehoord en gezien en gaan weer vol goede moet vissen en dat is voor ieder bedrijf op de Visma belangrijk, jong en oud moet blijven vissen, want deze bezoekers zijn allemaal voor ieder bedrijf wel onze toekomst !
 
En ach dat zijn er misschien wat minder bezoekers en lijkt het misschien wat kleiner, maakt toch niet uit, wederom zijn er duizenden vissers met een blij gezicht naar huis gegaan en die 10% die niet blij waren, ach die wegen niet op tegen die 90% die het wel leuk vonden en dat is onze persoonlijke mening en daar gaan we voor, wij zijn er in Utrecht weer bij 30-11 en 1 & 2 december in de Jaarbeurs Utrecht en weer nemen wij onze mooiste foto’s en filmpjes mee en al kunnen we maar 10 mensen warm maken voor de toekomst al kunnen we maar 1 kind blij maken, dan is de missie toch geslaagd ?
 
Tot slot willen we Ed Stoop nog bedanken voor al die jaren Vis TV, al hebben we dat natuurlijk persoonlijk al gedaan en is hij via ons naar Panama geweest. Toch wil wil ik ook Marco Kraal veel succes wensen, want Vis TV blijft gewoon bestaan en Marco heeft de eer deze kar verder te trekken. Ook Marco is een bekende van Cordes Travel en wij weten dat hij heel veel vissers nog heel veel moois kan laten zien, want ook Vis Tv en Sportvisserij Nederland zorgen ervoor dat wij met z’n allen plezier houden in het vissen en dat moeten we zo houden, zet hem op Kraal wij wensen je heel veel succes !
 
Raffie en Linda Cordes en heel Team van Cordes Travel
Tot de volgende beurs !
www.cordestravel.nl 
 

Cordes Travel visreizen

donderdag 29 maart 2018

Nappstraumen

Hallo allemaal,

Hier weer een vangstbericht vanuit Noorwegen, dikke kabeljauw, heilbot en sneeuw.
Yep het is nog volop winter in Noorwegen met sneeuw en kou, maar daar kun je je op kleden.

Martin onze visgids ter plaatse, die gratis een dag met je mee aan boord gaat, ving een kabeljauw van 151cm, ja je leest het goed, 151cm en woog 27.5kg eigenlijk veel te licht voor dit formaat, als deze in goede conditie was geweest had deze ruim over de 30kg gewogen.

Verder een flink aantal kabeljauwen tussen de 12 en 18kg en een paar heilbotten, waarvan de grootste 134cm.

Kortom weer leuke vangsten bij Nappstraumen op maar 5 min. rijden vh vliegveld.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 27 maart 2018

Noorwegen

Hallo allemaal,

Wederom prachtige vangsten in Nappstraumen en Havoysund.
Zwaarste kabeljauw 30kg, langste heilbot 150cm en verder veel vissen onder deze maten. Er was helaas veel wind dus 2 dagen kon men niet echt naar de beste stekken. Wederom waren er wel weer Orca's en walvissen op maar 150m vd boot !

Raffie

dinsdag 27 maart 2018

Hellesoy

Nog niet zo veel gevangen. Vrijdag niet kunnen vissen veel wind. Zaterdag en zondag nog redelijk veel wind dus in het Fjord gebleven. Maandag heel mooi weer gehad even de zee op geweest maar er werd er 1 ziek van de golfslag dus maar weer het fjord in. Leng gevangen van rond de meter. Kabeljauw en Heek van 80 centimeter. Wel al 10 verschillende soorten vis. Mijn braziliaanse vriendin die nog nooit gevist had ving gisteren de grootste een Heek van 83 centimeter. Al met al gaat het leuk. Hopelijk de laatste dag wat meer vis. Groetjes Frans uit Hellesoy.

http://cordestravel.nl/noorwegen/hellesoy-vissen-bij-sotra-bergen/

Frank

dinsdag 27 maart 2018

Vis TV in Panama

Hallo allemaal,

Wat een eer, Cordes Travel mocht de allerlaatste uitzending van Ed Stoop van Vis TV organiseren, ons 2e debuut op de Nederlandse TV en wederom zijn wij gevraagd en dat zegt genoeg toch ?

Op de beurs in Utrecht afgelopen november 2017 is alles besproken en afgesproken, Ed en Marco gaan voor de laatste uitzending van Ed Stoop op Vis TV naar een tropische bestemming en dat is Panama.

Cordes Travel mag alles organiseren en boeken en moeten zorgen dat alles tip-top geregeld wordt, het moet perfect zijn, want het is Ed zijn laatste uitzending. Alles moet kloppen en er moet ook mooie vis gevangen worden en het moet in een bepaalde week. Hoe bedoel je druk op je schouders ?

Maar Linda en ik geven geen krimp, wij worden niet snel zenuwachtig, maken ons niet snel druk en na 20+ Festivals en de hele uitzending van het TV programma Big Fish Klaas van Klaas vd Eerden hebben mogen organiseren, zal Panama ook geen probleem zijn.

In februari gaan de mannen op pad, in het diepste geheim, niemand mag het weten, wij mogen niets zeggen....

Afgelopen zondag was het dan officieel bekend om mochten ook wij er eindelijk over praten, Ed en Marco zijn naar Panama geweest en het was een groot succes. Ivm met tijdsdruk heeft men maar 3 dagen kunnen vissen en laten ze op TV nooit alles zien, maar de vangsten waren top !

Tja en dan mag je best trots zijn en kun je nu ook Ed Stoop aan je lijstje VIP's bijschrijven, Ed Stoop, Marco Kraal, Jeroen vd Boom (zanger), Douwe Bob (zanger), Mr Polska (Rapper), Roue Verveer (komedie), Jan Versteegh (presentator), Quintes Ristie (presentator) en Klaas vd Eerden (presentator) zijn inmiddels allemaal via Cordes Travel op visreis geweest, volgend jaar wellicht ook Jochem Myjer, want ook hij kwam weer even langs voor een praatje en gaf aan volgend jaar tijd te hebben.

Maar eigenlijk maakt het voor ons niet uit wie er via ons boekt, of het nu een VIP is, een bekende Nederlander of Belg of gewoon Jan van om de hoek, iedereen is voor ons gelijk en we doen voor iedereen evenveel ons best, geen extra moeite, geen speciale behandeling, we behandelen al onze gasten als VIP en we doen voor iedereen altijd onze uiterste best.

Goed eerlijk is eerlijk, we zijn er natuurlijk wel enorm trots op, dat juist Cordes Travel wordt gevraagd en dat juist wij dit mogen doen en dat is echt niet voor niets, dan hebben ze toch wel een enorm vertrouwen en respect in ons.

Wil je de uitzending van Panama zien ?
Klik op de link hieronder en kijk zelf wat er gevangen wordt !

https://tangrammedia-vistv.nl/film.php?id=457

Cordes Travel visreizen

zaterdag 24 maart 2018

Nappstraumen

Moggu,

Gisteren beste een hele drukke dag gehad op de Visma Hengelsportbeurs in Rotterdam waar we nu staan. Vandaag beloofd nog drukker te worden, dus kom vandaag of morgen nog even langs in de Ahoy in Rotterdam voor de visma: www.visma.nl

Terwijl wij op de beurs staan, wordt er ook gevist in Noorwegen. Onze visgids Martin ving gisteren zijn record heilbot in Nappstraumen, deze had een lengte van 197cm en woog, volgens de tabel rond de 100kg. Uiteraard zwemt deze prachtige vis weer !

Kortom ook in Nappstraumen mooie vangsten....!

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

donderdag 22 maart 2018

Prachtig

hallo allemaal,

Zo de stand staat, morgen (vrijdag) begint de Visma, 3 dagen lang hengelsportbeurs in de Ahoy Rotterdam. Nu in het hotel, e-mails beantwoorden (21:45) en dan slapen.

Maar voor het slapen gaan ook nog even snel de laatste vangstberichten vanuit Noorwegen. Er wordt heel veel kabeljauw gevangen bij Havoysund en Nappstraumen.

Bij Havoysund werd er zelfs al heilbot gevangen, grootste 145cm en zwaarste kabeljauw 24kg !!
Kortom gaat weer lekker daar in Noord Noorwegen.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Cordes Travel visreizen

donderdag 22 maart 2018

Speciale uitzending

Beste sportvissers,

Zondagochtend om 09:00 Vis TV op RTL 7

Deze keer een hele speciale (zoute buitenland) aflevering van Vis TV, dit is tevens Ed Stoop zijn allerlaatste uitzending, daarna gaat Ed met pensioen.

Vis TV

woensdag 21 maart 2018

Visma Hengelsportbeurs

Vrijdag, zaterdag en zondag

Visma Hengelsportbeurs in de Ahoy Rotterdam !

Bestel nu je kaarten met 20% korting online...

https://www.visma.nl/toegangskaarten/

Visma.nl

zaterdag 17 maart 2018

Nappstraumen ook van start

Hallo allemaal,

Nu is ook Nappstraumen van start gegaan en met succes op nog geen 10 min. varen vd accommodatie de eerste mooie kabeljauwen, visgids Martin, die ook aanwezig was op de Cordes Traveldag, ging samen met zijn vriendin, ook visser, een paar uurtjes testen en met succes.

Flink aantal kabeljauwen met een gemiddeld gewicht van 15kg, aantal van 20kg en de zwaarste 24kg !! Kijk dat zijn mooie vangsten bij Nappstraumen, zeker als het zo kort varen is. En als je dan in de avond ook nog eens het Noorderlicht als cadeau krijgt ......

- Nappstraumen op 5 min. rijden vh vliegveld
- Stekken op een paar minuten varen afstand
- Mooie dikke schollen vangen op 1 min. varen.
- Huisjes met 3 en 4 slaapkamers
- 2 grote supermarkten op 5 min. rijden vd accommodatie.
- Gratis gebruik busje visgids om boodschappen te doen.
- Pizzeria (Peppes Pizza) op 5 min. rijden
- Hengel en drijfpakken verhuur
- Kleine viswinkel aanwezig
- Gratis visgids voor 1 dag aan boord !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 16 maart 2018

Mooie vangsten

Wederom hele mooie vangsten in Havoysund !
Met de grote snelle 23.5ft boten de grote zee op, stabiel veilig en snel !

Dougles was gisteren en vandaag weer op pad met een groep en met succes !

Flink aantal 20+, aantal 25+ en zwaarste 26.5kg kabeljauw.
Dikke vette skrei, die voorzichtig worden opgedraaid en daarna weer terug laten zwemmen.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Cordes Travel visreizen

donderdag 15 maart 2018

Visma Hengelsportbeurs

23 - 24 - 25 maart, volgend weekend, Visma Hengelsportbeurs

Cordes Travel op stand 11, zie plattegrond:

https://www.visma.nl/dynamic/media/6/documents/plattegronden/Bezoekers%20Plattegrond%20Visma%202018.pdf

Raffie

woensdag 14 maart 2018

Vangsten Havoysund

Hallo allemaal,

Pffff wat een vangsten en wat een respect voor deze vissers, in de kou en sneeuw. Maar als het droog is, niet sneeuwt en de wind wat gaat liggen is de visserij in 1 woord geweldig !!

Ook nu weer hele mooie vangsten in Havoysund en hele dikke vissen, wederom 30+ en vele boven de 20+ de visserij loopt goed.

En ook de walvissen blijven de boot van onze visgids Douglas bezoeken, hmmmm zou hij hun stroopwafels voeren ?

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Cordes Travel visreizen

maandag 12 maart 2018

32kg kabeljauw en 3x 30kg

hallo allemaal,

Yep het seizoen in Noorwegen is nu echt begonnen, de diehard vissers gaan er voor op zoek naar de grote dikke vette mega kabeljauw. Dikke vette biggen in een prachtige witte natuur vangen.

Onze visgids Douglas, hoofdvisgids van Havoysund is elke dag met de groepen onderweg en doet zijn best om vissers de vangst van hun dromen te laten vangen.

De visgids gaat 1 dag geheel gratis met je mee aan boord en de andere dagen kun je achter hem aan varen, mocht er tijd zijn gaat ie nog eens met je mee. Douglas die gek is op stroopwafels is de jongste visgids in ons programma, maar een hele eerlijk, leuke en gezellige jongen die alles voor je doet en altijd zijn uiterste best doet.

De afgelopen dagen was het dus feest in Havoysund, mooi weer, niet veel wind en dikke vissen ! Ok, het is wat koud, hahahaha dit is dan ook weer voor de echte bikkels, mensen die het uiterste willen meemaken.

Vangsten zijn geweldig, alleen gisteren al 3x 30kg kabeljauw, gevangen op de Big Bob en zoveel 20+ kabeljauw, dat ze niet meer te tellen zijn. Paar dagen geleden hadden zij ook al dikke vangsten van 30+ kabeljauw, er was er zelfs eentje die 142cm lang was en 30.6kg !! Pffffff bijna 1,5m kabeljauw !

De zwaarste kabeljauw vd afgelopen dagen was 32kg, meer wensen heb je dan toch niet ?

Tja en als je dan geniet van die mooie natuur, af en toe een zonnetje, de witte bergen en je krijgt een paar keer bezoek van een walvis, dan is je visreis naar Havoysund toch geslaagd en weet je zeker dat je via Cordes Travel wéér de juiste keuze hebt gemaakt, want het is gewoon weer dik in orde !
 
Meer informatie over Havoysund Noord Noorwegen:  
http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/  
 
Zien we jullie volgende week op de hengelsportbeurs Visma ?
Daar kunnen we je voorzien van alle vragen over een visreis naar bv Noorwegen, IJsland, Zweden, Panama, Canada en vele andere bestemmingen.
 
23 - 24 - 25 maart Ahoy Rotterdam
www.visma.nl 
 
groetjes,
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl 

Raffie

zondag 11 maart 2018

Visma Hengelsportbeurs

Hallo allemaal,

23, 24 en 25 maart is het weer Visma in Rotterdam, een grote gezellige hengelsportbeurs in de Ahoy Rotterdam.

Uiteraard staat Cordes Travel er ook alle dagen !!
Kom langs voor een vrijblijvend gesprek, prijsopgaaf of kom langs voor advies over materialen, stekken en technieken, kortom wij staan 3 dagen lang met een Team van 7 a 8 man klaar om iedereen te woord te staan !

Enne..... domme vragen bestaan niet he !

Zien we je op de beurs ?

www.visma.nl

Raffie

zondag 11 maart 2018

Havferie

Hallo allemaal,

Magne, de huiseigenaar van Havferie stuurde me deze foto en zal nog nieuwe foto's sturen als de sneeuw weg is.

Magne heeft voor zijn gasten nu een compleet nieuwe ruimte gemaakt voor de hengels, drijfpakken en alles wat met vissen te maken heeft.

http://cordestravel.nl/noorwegen/havferie-vissen-bij-sotra-bergen/

Raffie

dinsdag 6 maart 2018

Seizoen is van start

Hallo allemaal,

Yep daar gaan we....

Het seizoen is van start, wekelijks en straks dagelijks komen hier weer de vangstberichten uit veel van onze landen in ons programma. Ook melden we hier nieuws, updates, aanbiedingen, acties en oproepen, dus een pagina om goed in de gaten te houden.

Hier het allereerste bericht van Douglas onze hoofd-visgids in Havoysund, Noord Noorwegen. Hij heeft vandaag voor het eerst een paar uur wezen vissen en met succes, de dikke skrei is aanwezig.

Hij heeft een filmpje gemaakt:  https://youtu.be/tiRwRA0WY3s

Wil je van alles op de hoogte blijven en niets missen ?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief:  https://signup.ymlp.com/xgewwumjgmgj

Cordes Travel visreizen

maandag 26 februari 2018

Drukte bij Robby

Hallo allemaal,

Het waren weer drukke dagen bij Robby Fish in Wommelgem, weer heel veel vissers kunnen helpen, adviseren en tips kunnen geven over hun visreis naar Noorwegen, IJsland en zelfs Panama.

Ook heel veel interesse in IJsland en zelfs 4 boekingen gedaan 2 voor dit jaar en 2 voor volgend jaar. De busreis wordt heel goed ontvangen, men is vaak zelfs blij dat men eerder in het hotel is en geen uren meer op een klein vliegveld moet wachten waar niks te koop is (eten en drinken). Ook op de heenreis soms wel 3-4u wachten voor je een vlucht had, mits deze weer niet geannuleerd werd.

Nu dat er geen binnenlands vlucht meer wordt geboekt en men met de bus gaat is men zeker vd reis, heeft men een prachtige reis door het mooie IJslandse landschap en is men op de terugreis sneller in het hotel. Via Cordes Travel heb je maar 1 overnachting en je hebt een huurauto inclusief in de prijs voor de hele periode.

Verder ook weer boekingen gedaan voor de Penn Festivals volgend jaar.

Ook enorm veel interesse in de hengelkokers, ik denk dat straks 80% vd vissers dezelfde hengelkoker hebben, markeer hem dus goed én doe er een kofferlabel aan en een hangslot. Wil je daar advies over, mail dan even of bel.

Kortom 4 drukke dagen in België want langzaam drukker aan het worden is als een beurs in Rotterdam of Utrecht.

Raffie

woensdag 21 februari 2018

22-23-24-25 Robby Fish dagen

Hallo allemaal,

Donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 staan wij bij Robby Fish in Wommelgem, google maar eens waar dat is en je zult zien dat het niet ver van Nederland is.

Iedereen die daar voor het eerst komt schikt vd enorme winkel, is blij met de scherpe prijzen en ziet er dingen die men nog nooit gezien heeft. Alles voor de zee, roof en vliegvisser !

Op het hele assortiment 20% korting en de prijzen zijn al scherp !

Uiteraard zijn wij (Linda en Raffie) ook alle 4 de dagen aanwezig, heb je nog vragen, heb je hulp nodig bij materialen, vragen over je visreis of wil je altijd al eens op visreis ? Kom dan langs dit is je kans om even bij te praten !

Wij staan achter in de winkel bij alle Scandinavië materialen uiteraard.

Zien we je dit weekend ?

ps wil je iets speciaal kopen, mail dan even dan hou ik het voor je apart, want geloof me, er wordt heel veel verkocht, uiteraard vanwege die 20% korting, ook op de hengelkokers !!

Raffie

woensdag 21 februari 2018

Open Deur dagen

Aankomende donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00

-- Robby Fish Open Deur Dagen -- met 20% korting op ons hele assortiment !

Mega Kortingen, aanbiedingen, acties en de geweldige korting !

Kom eens langs bij Robby Fish in Wommelgem, er is een hapje en een drankje én niet te vergeten zijn onze vrienden Linda en Raffie van Cordes Travel ook alle dagen aanwezig om advies te geven over visreizen, materialen en technieken. www.cordestravel.nl

Kom langs bij onze winkel in Wommelgem net iets voor Antwerpen, op maar 35 min rijden van Breda !

www.robbyfish.be

Robby Fish

donderdag 15 februari 2018

Creditcard

Hallo allemaal,

Vanaf nu kan er alleen met creditcard betaald worden bij Nappstraumen, Havoysund, Vesteralen, Risoysundet en A Rorbuer. Ideaal, geen gesleep meer met geld en bij terugkomst geen honderden euro's meer aan kronen en altijd de beste koers als je betaald met je creditcard.

Heb je geen creditcard, vraag hem even aan bij je bank, maar tegenwoordig heeft denk ik altijd wel 1 persoon vd groep een CC (creditcard).

Kortom brandstof, huurmaterialen, gekochte materialen, moeten allemaal met CC betaald worden bij de bovenstaande accommodaties.

Uiteraard staat deze informatie en hoe je moet betalen bij andere accommodaties in de informatie die je krijg bij je vouchers na je laatste betaling.

Raffie

dinsdag 13 februari 2018

Alle foto's Cordes Traveldag

Hier nog eens het verslag en alle 90 foto's vd Cordes Traveldag.

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag-2018/

Cordes Travel visreizen

zaterdag 10 februari 2018

Vis meenemen

Hallo allemaal,

Nog even voor de duidelijkheid:

In Denemarken mag je 5 kabeljauwen per dag meenemen en de controles zijn op het water zeer streng.

In Noorwegen mag je nu 20kg visfilet meenemen pp per visreis, sommige huisjes met 1 boot en 1 huisjes soms maar 10kg.

Havferie is geregistreerd en daar mag je 20kg visfilet pp meenemen, om een voorbeeld te geven. Twijfel je, mail ons even.

Hier de nieuwe regels voor Noorwegen:

http://cordestravel.nl/regels-meenemen-vis-noorwegen/

Raffie

vrijdag 9 februari 2018

22-23-24-25 Robby Fish dagen

Yep 4 dagen lang Robby Fish Open Deur Dagen in Wommelgem (Antwerpen).

Mega kortingen en 20% op het gehele assortiment !

Uiteraard zijn Linda en ik ook weer alle 4 de dagen aanwezig voor de visreizen en advies over materialen.

http://www.robbyfish.be/nieuwsbrieven/

Raffie

donderdag 8 februari 2018

Nieuwe film Vesteralen

Prachtige film van onze accommodatie Vesteralen, let op de kracht die op de hengels komt te staan, ben jij hier klaar voor ?

Film:  https://youtu.be/5VcjmVpIk_A

Accommodatie:  http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

woensdag 7 februari 2018

Help jij ons ?

Help jij ons ?


Cordes Travel streeft ernaar om zoveel mogelijk juiste informatie aan de gasten door te geven. Helaas wil dat niet altijd lukken daar een huiseigenaar nog wel eens vergeet ons te informeren over eventuele veranderingen.

Zijn er dingen die wij aan u door geven bv via de website, de vouchers, routebeschrijving, borg, tel.nrs of andere zaken, die NIET kloppen, stuur meteen een e-mail, sms of laat het ons weten, alleen met jullie hulp kunnen wij er voor zorgen dat we 99% juiste informatie kunnen verstrekken.

Normaal zou dat de taak zijn van een huiseigenaar als hij bv een nieuw nr heeft, een extra slaapkamer erbij of een nieuw fileerhuis heeft gebouwd, maar die spreken we ook niet elke week, is geen optie om in 15 landen honderden eigenaren maandelijks te bellen of er veranderingen zijn en zij vergeten het helaas aan ons door te geven, dus help ons dit seizoen !

Elke fout op de website, vouchers, informatie of wat dan ook moet gewoon kloppen, 100% haal je nooit, maar moet wel ons streven zijn.

Raffie, Cordes Travel

dinsdag 6 februari 2018

Artikel Total Fishing

Hai,

Een verslag vd Cordes Traveldag.

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/cordes-traveldag-2018-een-megasucces

Raffie

zondag 4 februari 2018

Een MEGA succes !

— Cordes Traveldag 2018 —


Pffff wat een succes, een MEGA, MONSTER, succes, honderden bedankjes en deze ochtend 281 e-mails met nog meer bedankjes ! Maar jeeeeemig wat was deze dag weer een ENORM succes. Gisteren was dus de Cordes Traveldag 2018 een unieke dag voor vissers die hun visreis bij Cordes Travel visreizen boeken.

Voor wie nog steeds niet weet wat dit voor een dag is, kijk even op de website. Meer dan 870 bezoekers, waarvan 99.9% geboekt had, want heb je niet geboekt, ben je niet welkom, alleen op exclusieve uitnodiging. We maken nog een heel verslag met heel veel foto’s maar hier alvast een indruk van deze unieke dag !

Wil je dit ook eens meemaken en wil je de allerbeste service tijdens je visreis, boek dan je visreis bij Cordes Travel.

Er waren lezingen van Marco Hans Kraal, Erik Axner en Douglas Dahlberg, Martin Bamberg visgids Nappstraumen gaf advies aan de tafels en Gijs Nederlof maakte nog wat mooie foto's en Rick Stalenhoef, Evert Oostdam, Barry Turk, Robby Fish, Siu de Moor, kwamen ook nog even buurten. Lobbezoo zeeaas en Martijn Dekkers van Dutch Fishing Stuff waren er ook bij deze editie. Penn werd vertegenwoordigt door Leo Stoutjesdijk. Olga Bansberg was aanwezig met de halve winkel vanuit Oldemarkt, Hengeldiscount was de winkelier van deze editie.


Om 05:35 begonnen we met opbouwen met 30 man, sommige moesten meer dan 2u rijden om te helpen. Om 09:45 begon de dag dan officieel en stonden er meer dan 60 medewerkers/vrijwilligers klaar om de sportvissers te voorzien van raad, daad, tips, technieken, stekken en informatie ! Tijdens de lezingen kon er maar liefst 285 man plaats nemen en de zaal was bij elke lezing op een paar stoelen na vol.

Om 14:10 de loterij met als hoofdprijs een week vissen bij Nappstraumen Lofoten two 3400,- !
Bij deze dan ook een grote dank aan alle medewerkers, vrijwilligers en bezoekers want zonder hun natuurlijk geen Cordes Traveldag !

Samen met mijn lieve vrouw, collega, chef, vismaat, partner en rechterhand Linda Cordes hebben we het toch maar weer voor elkaar, xxx I love you xxx

Een verslag met nog meer foto's én film volgt .....

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/

Raffie

donderdag 18 januari 2018

Noorwegen en IJsland

Hallo allemaal,

Zo...... heel veel bloed, zweet en ..... nee geen tranen, zijn de IJsland en Noorwegen brochures PDF's klaar, een hele frisse brochure met nieuwe informatie en daarom dus ook leuk voor die vissers die al goed kunnen vissen in IJsland.

Wil jij deze informatie brochure ontvangen ?
Mail ons dan deze informatie:

- Welke brochure ? (IJsland of Noorwegen)
- Welke accommodatie gaat u naar toe ?
- Wie is de hoofdboeker
- Je e-mailadres.

Dus 4 antwoorden op deze vragen, sturen naar:  info@cordestravel.nl

Raffie, Cordes Travel

donderdag 18 januari 2018

Halibandit

Hallo allemaal,

Voor dat de Cordes Traveldag begint en de visgids over de Halibandit, zal ik even kort laten zien wat voor nieuw kunstaas dit is.

Wij hebben er al mee gevist en bij de 1e keer meteen een mooie heilbot, later een dikke kabeljauw. Een prachtig stuk kunstaas ontworpen door de visgidsen van oa Havoysund, Vesteralen, A Rorbuer en Nappstraumen. Hij is erg slank en kantelt in het water heen en weer.

Als het goed is zou Robby Fish ze in zijn programma nemen, maar op dit moment is ie nog nergens te koop, helaas.

Bekijk dit filmpje eens:  https://youtu.be/UthoajPVRV8

Hij is er in 26cm lengte en weegt 360gr, er is maar 1 maat in 6 kleuren ! Tijdens de Zweedse en Noorse heilbot-wedstrijden werden 2 winnende heilbotten gevangen met deze Halibandit. Ulf, Sebastiaan, Douglas vissen ook met dit mooie kunstaas !

Raffie

zaterdag 13 januari 2018

Nieuw IJsland PDF

Hallo allemaal,

We hebben een nieuwe (aangepast) IJsland brochure, in PDF vorm.

Ga je naar IJsland en wil je deze PDF ontvangen, mail ons even en meld de naam vd hoofdboeker.

info@cordestravel.nl

Raffie

vrijdag 12 januari 2018

Cordes Traveldag

Hallo Cordes Traveldag bezoekers,

Inmiddels al meer dan 850 aanmeldingen voor het grootste zoutwater-evenement van NL en België, de Cordes Traveldag is inmiddels uitgegroeid tot hét evenement voor vissers die op visreis gaan.

Deze unieke dag waar je heel veel kunt leren, kunt zien, voelen en boordevol informatie is een unieke mogelijkheid om meer te leren over het vissen in oa Noorwegen, IJsland, Zweden of Denemarken. Op deze dag zijn er maar liefst 60 vrijwilligers/medewerkers/experts aanwezig die alle vissers helpen met tips, stekken en technieken. Dan zijn er lezingen over het vissen in noord Noorwegen op oa grote koolvis, dikke kabeljauw en natuurlijk heilbot, Marco Kraal bekend van Vis TV geeft een lezing over het vissen in IJsland. Dit jaar heeft de lezingzaal maar liefst 200 stoelen, 4x zoveel als de voorgaande jaren en de zaal in 2x zo groot als vorig jaar voor de groepen en de winkelier is ook een heel stuk groter geworden en bijna dubbel zoveel ruimte.
 
Uit Zweden komen de beste visgidsen van Noorwegen, maar liefst 4 top-visgidsen van het Nordic Sea Angling Team komen speciaal vanuit Zweden naar de Cordes Traveldag om alle groepen die naar A Rorbuer, Nappstraumen, Risoysundet, Vesteralen en Havoysund gaan te informeren over materialen, stekken en technieken.
 
Verder hebben we Hengeldiscount uit Oldemarkt uitgenodigd om op deze dag de materialen te verkopen, zij komen met een enorm groot deel vd winkel naar de Cordes Traveldag en hebben daar bijna alles bij voor het vissen in Noorwegen, IJsland, Zweden en Denemarken en tegen hele scherpe prijzen.
 
Op deze dag krijgt elke groep ook een gelamineerde A3 kleuren-zeekaart met stekken, de kofferlabels als men gaat vliegen en men krijgt het gratis Sportvis-pakket twv 150,- omdat zij hun visreis bij Cordes Travel visreizen hebben geboekt.
 
En zo’n dag moet je met een knaller afsluiten natuurlijk, dus een loterij met meer dan 10.000 euro aan prijzen met als hoofdprijs een visreis naar Nappstraumen twv 3400,- euro !!
 
Kortom een waanzinnige dag die niet alleen je visreis een enorme boost zal geven, je kunt ook nog eens kennis maken met meer dan 800 andere sportvissers die ook naar oa Noorwegen, IJsland, Denemarken, Canada en Zweden gaan.
 
Tja en deze dag is dus één vd redenen dat men de visreis bij Cordes Travel boekt, want niemand geeft zoveel service als Cordes Travel.
 
https://vimeo.com/204785460 
 

Cordes Travel visreizen

dinsdag 9 januari 2018

Vissen bij A Rorbuer Lofoten

Een film gemaakt door een groep uit Denemarken !
A Rorbuer wellicht de aller allerbeste visstek van Noorwegen, volgens de insiders wel !

https://youtu.be/hOT0ioZK50s

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Cordes Travel visreizen

maandag 8 januari 2018

Help

Help......

We hebben mensen te kort voor de Cordes Traveldag !!
Vanwege het enorme succes van deze dag kunnen we nog wel wat vissers gebruiken !

- Heb jij een hart voor Cordes Travel ?
- Ben je al vaker via Cordes op visreis geweest ?
- Ben jij al vaker bij een bepaalde accommodatie geweest ?
- Kun jij rond 09:00 liefst eerder op de Cordes Traveldag aanwezig zijn ?

Wil jij vissers vertellen over jou ervaringen, vindt je het leuk om andere vissers op weg te helpen die naar die accommodatie gaan waar je zelf al vaker bent geweest ?

Mail ons dan snel, we zoeken nog vissers die kennis hebben van zaken, goed kunnen vissen en leuk kunnen vertellen. Als je al vaker op de Cordes Traveldag bent geweest, weet je wat de taak is van een tafelheer.

We zoeken nog tafelheren voor:

- Nappstraumen
- Havoysund
- Sjostuer
- IJsland

Mail ons per direct:  info@cordestravel.nl

Raffie

dinsdag 2 januari 2018

Filmpje IJsland

Hallo allemaal,

Hier een leuk filmpje met prachtige vangsten uit IJsland, Antoon en zijn vismaten vingen hier bij Bolungarvik grote dikke kabeljauwen.

https://youtu.be/VIW6Ytx2erI

Ook naar IJsland ?
We hebben nog 1 huisje vrij tijdens het Festival en hier en daar nog wat losse datums in het jaar.

Bedankt voor de leuke film Antoon !

Raffie