Buitenland-vangstberichten

Aanbiedingen, kortingen en acties

Ontvang jij onze nieuwsbrief al ?
Blijf op de hoogte vh nieuws van Cordes Travel.
Acties, aanbiedingen en speciale informatie.

>>> Aanmelden <<<

woensdag 26 april 2017

Hengel en kokerverhuur

Hallo allemaal,

Vanaf heden kun je ook hengels, molens, reels en een hengelkoker huren bij Cordes Travel !

http://cordestravel.nl/hengels-molens-hengelkoker-verhuur-noorwegen/

Raffie

dinsdag 25 april 2017

Vismaat of vismaten gezocht

Heren,

We zoeken nog 1 of 2 personen die zin hebben in een visreis, met het vliegtuig, naar Nappstraumen met 2 andere heren uit België (Schoten), zij boeken al jaren bij ons en zijn erg aardig en hebben Noorwegen-ervaring.

Ben je alleen of met z'n twee en wil je ook naar Nappstraumen, maar is het te duur voor 1 of 2 personen, mail ons dan even.

Zij vertrekken op 6 september vanuit Brussel en komen 13 september weer terug, 6 volle dagen vissen met gratis 1 visgids aan boord.

Zie hier alles over Nappstraumen:
http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Mail naar:  info@cordestravel.nl

Raffie

dinsdag 25 april 2017

Nappstraumen

hallo allemaal,

Een echte visgids is elke dag op het water, vist zelf ook, al dan niet met de groepen en is elke ochtend en avond aanwezig om alle gasten te helpen met adviezen, tips, trucs en stekken en geeft de laatste weervoorspellingen door. Nu hoorde ik van een groep die bij een collega hebben geboekt dat zij ook een gids hadden de huiseigenaar die wat tips geeft, tja daar hebben we er 300 van, maar kan men niet vergelijken met onze visgidsen die echt alleen aanwezig zijn voor de gasten ! Dus informeer goed naar de taak vd visgids als men roept dat er een "visgids" aanwezig is, gaat ie dan ook mee aan boord en is ie de hele dag aanwezig, want onze visgidsen kun je als je wil, de hele dag gewoon volgen, dan ga je samen met hem op pad, geen probleem.

Tja en dat onze Zweedse visgidsen in Noorwegen TOP zijn, dat is al jaren bekend in heel Europa, sommige heren zijn inmiddels legendes geworden door hun kennis, ervaring en behulpzaamheid.

Op dit moment zijn Erik en Henric op Nappstraumen om daar oa onze groepen te helpen en de vis uit de winterslaap te halen, kom op vissen, het seizoen is er weer...jullie moeten weer een paar maanden in de haken bijten, maar wees gerust 99% vd groepen laat jullie weer zwemmen.... het waren die woorden vd visgidsen die er toe deden dat er gisteren maar liefst 8 heilbotten gehaakt werden, waarvan de grootste 140cm, allemaal op nette wijze weer onthaakt en uiteraard weer laten zwemmen.

De regels op onze camps zijn duidelijk, heilbot onder 80cm laten zwemmen, heilbot boven de 140cm niet in de boot trekken, maar naast de boot laten en geen heilbotten doden voor de foto, wil je een heilbot eten, neem dan die tussen de 80 en 120cm en laat de andere zwemmen. Op de camps (accommodaties) waar we de visgidsen hebben, laten zij zien hoe je een heilbot veilig kunt haken (gaffen) een foto kunt nemen en hem veilig en gezond weer kan laten zwemmen.

Het is ook om die reden dat wij hebben besloten om heilbotten boven de 140cm op een kade, aan een takel of hijskraan niet meer te publiceren, we willen laten zien dat men geen heilbot moet doden voor de foto ! Dus ook al wordt er ergens een heilbot van 2m gevangen en komt deze aan wal, wij zullen er niets van laten zien en hopen daarmee een goed voorbeeld te geven.

Nappstraumen had in ieder geval een toffe dag gisteren, met mooie vangsten op 5 min. vh camp op zeeeeeer ondiep water !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 24 april 2017

Help

Help..... dat is de kreet op het raam vd visboot vd mannen in A Rorbuer, Help... want het weer is erg slecht geweest, wind tussen de 20/30 m/sec en enorme buien met sneeuw en hagel. Gelukkig kon men op 1 minuut varen van A Rorbuer toch nog vissen en daar ving men kabeljauw  en koolvis rond de 10kg en zelf 2 kleine heilbotjes.

Gisteren was de wind en de hagel iets minder dus kon men wat verder naar buiten en ja dan gaat het los, kabeljauwen rond de 20kg, mooie heilbotten en prachtige koolvissen, grootste heilbot was 124cm (zwemt weer) en mooiste koolvis was 105cm, kortom topvangsten in een topgebied.

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zaterdag 22 april 2017

Storekorsnes

Mooie vangsten van eigenaar Albert in Storekorsnes !

http://cordestravel.nl/noorwegen/storekorsnes-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 19 april 2017

Solo of voor 2

Heren,

Ben je maar alleen of maar met z'n tweeën, dan kun je met 2-3 andere heren mee op de boot en in het huisje, heren die ook maar alleen of met z'n twee zijn.

Je moet wel gezellig zijn, niet 24u per dag alcohol willen drinken en niet snel zeeziek zijn en vooral een toffe, gezellige en makkelijke in de omgang visser zijn.

Wij hebben nog plaats voor 1 of 2 heren tijdens deze visreizen:

Penn Havoysund Festival, Noord Noorwegen 13 tm 21 juni 2018
http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Penn IJsland Festival, 19 tm 29 augustus 2018 (of korter)
http://cordestravel.nl/ijsland/nesvegur-17a-en-17b-sudavik-vissen-in-ijsland/

Penn Havoysund Festival, Noord Noorwegen 6 tm 13 september
http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Vol = vol !!

Voor vissers die met 3 of 4 personen zijn, we hebben voor beide Havoysund Festival nog maar 1 huisje vrij, dus wees op tijd voor 2018 !

Raffie

woensdag 19 april 2017

Mooie heilbot

Hallo allemaal,

Redelijk weer in Nappstraumen, maar af en toe toch te veel wind, waardoor men nog niet echt naar buiten kan. Maar geen zorgen, in het kanaal kan men leuk vis vangen, oa heilbot, dus vissen bij elke wind en soms maar 3 minuten vh camp.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 19 april 2017

Wisseldag 2018

Beste sportvissers,

De wisseldag voor Havoysund, Risoysundet en Vesteralen zal in 2018 op donderdag zijn, ook tijdens de Festivals uiteraard. Natuurlijk zullen we alle vissers die al geboekt hebben voor 2018 een mail sturen.

Raffie

woensdag 19 april 2017

Havoysund

Mooie vangsten in Havoysund.
Langzaam trekt de winter weg en verdwijnt de skrei, die dan weer plaats maakt voor de kabeljauw, heilbot, koolvis en roodbaars.

Het was dan ook weer een goede dag in Havoysund, waar men in totaal 5 heilbotten ving en een grote, rond de 150cm verspeelde, kortom een leuke visserij in Havoysund.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 18 april 2017

1 huisje IJsland Festival 2018

Heren,

IJsland dat is het, lees alle verslagen en vangstberichten maar eens.

Ben jij een echte kabeljauwliefhebber en ben je gek op deze vis, kun je er niet genoeg van krijgen ? Kom dan naar IJsland en ga voor de kabeljauw, 99% kans op een meter-kabeljauw.

We hebben voor het Penn IJsland Festival 2018 ook nog 1 huisje vrij.
19 tm 29 augustus, korter kan ook.

En voor 2018 wordt er al heel veel geboekt, maar we hebben deze weken op dit moment nog vrij, buitenom het Penn IJsland Festival:

27-05 tm 06-06-2018
05-06 tm 16-06-2018
06-06 tm 17-06-2018
17-06 tm 27-06-2018
29-08 tm 09-09-2018

http://cordestravel.nl/ijsland/penn-ijsland-festival/

http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Raffie

zaterdag 15 april 2017

Vergeet de visgids niet

Hallo allemaal,

Even een kleine tip voor onze gasten die naar Havoysund, A Rorbuer, Nappstraumen, Risoysundet of Vesteralen gaan, vergeet geen stroopwafels of droge worst voor de visgids ! Deze visgidsen zijn gek op stroopwafels en andere typisch Belgische of Nederlandse lekkernijen ! Ik neem altijd de stroopwafels vh merk "Kanjers" mee, deze zijn per stuk verpakt en kunnen ze er langer mee doen en er eentje in de tas doen voor op de boot.

Neem geen alcohol mee voor die mannen, ze moeten nuchter blijven, drinken vaak geen sterke drank en maar 1 biertje per dag, stukje verantwoordelijkheid.

Maar neem trouwens altijd iets lekkers mee voor een huiseigenaar/visgids, tenslotte moet je hem een hele week als je beste vriend hebben, hij kent als geen ander de beste stekken, de juiste technieken en zal je altijd helpen, dus ach dan mag je best een blijk van dank laten zien toch ?

Raffie

vrijdag 14 april 2017

Havoysund

In Havoysund zijn de vangsten nog steeds stabiel, veel middelmaat kabeljauw tussen de 15 en 20kg, geen echte uitschieters, nog steeds veel golven en wind, dus ook wat uren heilbot vissen. Heilbotten waren er wel, veel aanbeten, aantal verspeeld en de grootste toch nog net over de meter. Volgende week wordt het weer beter, dus dan zou het wellicht wel eens flink kunnen gaan knallen, we houden je op de hoogte !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 14 april 2017

Trofeeën staan klaar

Hallo allemaal,

Dit jaar maar liefst 4 Festivals, waarvan we bij drie een wedstrijd hebben, nee geen grote wedstrijd met dikke 10.000 euro prijzentafels, nee gewoon voor de lol, hoe hoger de prijs hoe grimmiger de sfeer en hoe fanatieker men wordt en dat willen we niet, moet een leuke en vooral gezellige week zijn.

In januari waren we met 24 man in Panama, waarvan 16 Nederlanders en Belgen. 31 mei hebben we het Penn Nappstraumen Festival, 13 juni vliegen we door naar IJsland voor het Penn IJsland Festival en 23 augustus hebben we het Havoysund Festival.

Vier Penn Festivals en allemaal volgeboekt, geen boot meer over, erg geliefd toch die Festivals en geen enkele moeite om ze vol te krijgen en dat is natuurlijk niet voor niets, laten we eerlijk zijn.

Tijdens de Noorwegen en IJsland Festival hebben we een mooie trofee als 1e, 2e en 3e prijs en natuurlijk een mooie Penn hengel en/of molen.

Deze mooie unieke trofeeën, zijn vandaag binnen gekomen en zien er weer prachtig uit !

http://cordestravel.nl/groepsreis-vissen-ijsland-en-noorwegen-penn-festivals/

Raffie

vrijdag 14 april 2017

Prachtig weer in Nappstraumen

Wat een prachtig weer in Nappstraumen, geen wind en een geweldige visserij !
Heel veel kabeljauw rond de 15kg, zoveel dat ze niet meer te tellen waren.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 14 april 2017

Storekorsnes

Ook Ellen en Albert zijn zelf sportvissers, Ellen ving vorige week een dikke kabeljauw van 24kg !

http://cordestravel.nl/noorwegen/storekorsnes-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 14 april 2017

Loppa Havfiske

Mooie vangsten, sneeuw en een prachtige omgeving...
Loppa Havfiske wederom mooie vangsten !

http://cordestravel.nl/loppa-havfiske-alta-oksfjord/

Raffie

vrijdag 14 april 2017

Nordskot

Mooie vangsten bij Nordskot, ook daar is Skrei te vangen, heel veel vis tussen de 10 en 15kg maar ook uitschieters tussen de 20 en 24kg !

http://cordestravel.nl/nordskot-brygge-vissen-noorwegen/

Raffie

dinsdag 11 april 2017

Datum Cordes Traveldag

Hallo allemaal,

De datum voor de Cordes Traveldag is bekend, zaterdag 3 februari in Sliedrecht, zelfde locatie, maar we hebben nu 2x zoveel ruimte, we hebben nu de grote gymzaal afgehuurd en we hebben de lezingzaal van 58 stoelen naar 120 stoelen vergroot.

Denk eraan, aanmelden is verplicht, ook als je al geboekt hebt, iedereen die wil komen, moet zich aanmelden voor deze dag. Heb je nu al veel vaker bij ons geboekt, maar ga je in 2018 een keertje niet op visreis, ben je ook welkom, gewoon even vragen.

http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/

Tot ziens op zaterdag 3 februari in Sliedrecht

Raffie

maandag 10 april 2017

Artikel Total Fishing

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/seizoen-van-start

Raffie

maandag 10 april 2017

Mooie vangsten Nappstraumen

Yep gaat lekker in Nappstraumen, mooie heilbot, dikke kabeljauw in een prachtige omgeving en een zonnetje ! Meer wensen ? Nou ik niet, teken er direkt voor, mede omdat de vis maar op 15 min. varen zwom.

Nappstraumen is een toppertje !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 9 april 2017

A Rorbuer van start

Jippie.... ook A Rorbuer is nu van start, in het meest zuidelijkste puntje vd Lofoten met de beste koolvis-stekken van Noorwegen is A Rorbuer ook een absolute topper !

1e groep op pad met Martin en Alexander als visgids en wat voor een start !!
9 heilbotten waarvan de grootste 109, 124 en 163cm én kabeljauwen tussen de 15 en 20kg, zwaarste 21kg !

Yes... we zijn van start !

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

Raffie

zondag 9 april 2017

Panama

Prachtige vangsten in Panama !
Rooster, Tonijn, Cuberra en Wahoo.

Hmmm in 2019 misschien toch maar weer naar Panama ?

http://cordestravel.nl/vissen-in-panama/

Raffie

zaterdag 8 april 2017

Havoysund

Tja, het is alweer een paar dagen geleden dat we in havoysund waren, man oh man wat een vis, enorm veel vis, we konden wel 100 vissen vangen tussen de 10 en 12kg. Ook nu werd er weer heel goed gevangen, enorm veel kabeljauw met de buik en bek vol met spiering, dus ze vreten zich rond.

De mannen hadden veel vis, waarvan de toppers 18 en 20kg waren, helaas niet die hele grote dikke vette varkens, maar goed het weer zat ook niet mee. Dus dan jagen op de heilbot en wederom met succes, grootste 116cm en verder 5 stuks rond de meter.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 8 april 2017

Nappstraumen

Hallo allemaal,

Inmiddels is Henric van Havoysund naar Nappstraumen verhuist, zoals jullie wellicht weten vissen een aantal van onze topvisgidsen op verschillende accommodaties, zij wisselen tussen Havoysund, Risoysundet, Vesteralen, Nappstraumen en A Rorbuer, allemaal accommodaties in ons programma natuurlijk en allemaal dezelfde boten, zelfde service, zelfde winkeltje en bij alle accommodaties een gratis visgids voor 1 dag aan boord.

Op dit moment dus Henric, Martin en Mats als visgids op Nappstraumen en met succes.

Ook zij hadden slecht weer, maar het voordeel bij nappstraumen is dat je vaak niet ver hoeft te varen en als je ver moet, dan is ver maar 20/30 minuten. Ze hadden geluk, het was 10 minuten varen en daar was de vis, mooie kabeljauw tot een 22.5kg en heel veel tussen de 12 en 17kg !

Kortom weer een prachtige dag in Nappstraumen.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 8 april 2017

Loppa Havfiske

Hallo allemaal,

jaja het seizoen gaat beginnen en de berichten vd gasten en partners komen binnen, zelf hebben we ook al 4 groepen gehad, 2 uit België en 2 uit Nederland, maar helaas geen berichten ! Toch jammer, we doen zoveel moeite voor onze gasten, Cordes Traveldag, 7 dagen in de week beantwoorden we de e-mails, zijn 24/7 bereikbaar, hebben een PDF, A3 zeekaart, open deurdagen en men kan langs komen op kantoor voor informatie, maar even een kort berichtje of foto's sturen is vaak toch te veel moeite en men denkt er niet aan... jammer want als niemand meer berichten stuurt, hebben we binnenkort geen vangstberichten en geen reisverslagen meer, terwijl er meer dan 3600 mensen per dag deze pagina bekijken !

Maar goed, wie weet zijn er een aantal bij die nu denken, Raffie je hebt gelijk, kleine moeite, ik zal iets insturen, dan helpt het mopperen toch wel een beetje hahahaha.

Je kunt zelf hier een bericht plaatsen en foto's uploaden, je kunt de foto's mailen of via whatsapp of SMS sturen (liefst niet na 22:00, want we hebben de telefoon altijd bij ons).

Kom op mannen ..... laat dit seizoen nu eens iets horen !

Hier in ieder geval weer wat vangsten van de afgelopen 2 weken van Loppa Havfiske, bedankt mannen ! En verder hieronder nog wat laatste vangsten !

http://cordestravel.nl/loppa-havfiske-alta-oksfjord/

Raffie

zaterdag 8 april 2017

Hemmingodden

En zo ook een leuke visserij bij Hemmingodden Lofoten, want ook daar kun je mooie skrei vangen en zelfs leng !!

http://cordestravel.nl/hemmingodden-lofoten-vissen-noorwegen/

Raffie

zaterdag 8 april 2017

Mikkelvik

En zo ook de 1e vangsten van Mikkelvik op een korte rijtijd van Tromso Noord Noorwegen.

http://cordestravel.nl/mikkelvik-brygge-tromso/

Raffie

zaterdag 8 april 2017

Storekorsnes

Ook bij Storekorsnes gaat de visserij goed, mooie vangsten van dikke kabeljauw en heilbot.

http://cordestravel.nl/noorwegen/storekorsnes-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 7 april 2017

Panama

Hallo allemaal,

Corne en Magchiel zijn vandaag weer onderweg naar Nederland na een weekje Panama via Cordes Travel. Een topweek met tonijn van 174cm en hele mooie vissen, oa een dikke Rooster.

Missie geslaagd denk ik zo....

http://cordestravel.nl/vissen-in-panama/

Raffie

vrijdag 7 april 2017

Nappstraumen vorige week

Ook Nappstraumen had mooie vangsten afgelopen week !
Heel veel kabeljauw, minder wind en zelfs orka's in de buurt.
Ook is de 1e grote heilbot alweer gevangen van maar liefst 174cm !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 7 april 2017

Zalmvissen Canada

Hallo allemaal,

Hier nog wat foto's van seizoen 2016 van onze Nederlandse partner Sonny in Canada, zalmvissen was top vorig jaar. Op de foto's natuurlijk ook Klaas vd Eerden en Roue Verveer, bekend van Klaas zijn visprogramma.

Ook eens naar Canada om te vissen ?

http://cordestravel.nl/zalmvissen-canada-vancouver-island-campbell-river/

Raffie

vrijdag 7 april 2017

Costa Rica

Hai,

Hier een compilatie van een aantal mooie vissen vanaf onze accommodatie Crocodile Bay in Costa Rica:

https://vimeo.com/211759903

Raffie

donderdag 6 april 2017

Weer terug

Hallo allemaal,

Zo ik ben weer thuis en Leo, David en Klaas zijn vanmorgen ook weer wakker geworden in hun eigen bedje. Gisterochtend vroeg vertrokken van Havoysund met de bus naar Alta, daar de vlucht naar Oslo en van Oslo de vlucht weer naar Amsterdam. Het is geen snelle reis, maar goed je was dan ook in Noord Noorwegen en ach in 1 dag weer naar huis, sneller gaat niet.

De week, we hebben véél gevangen, alleen vanwege het hele slechte weer en de enorme wind en golven die we hebben gehad, maakte onze visserij voor de skrei erg lastig, daarbij waren ze op dieet en hadden geen zin om te jagen. Als je zelfs met je cutbait en Crazy Daisy de vis haakt, zitten ze er volop, maar vreten ze niet en tja dat heet vissen !

3 dagen lang hebben we, voor deze speciale trip, visgids Johan aan boord gehad en daar heb ik wederom enorm veel van geleerd, telkens ben ik weer verbaasd dat je altijd iets kunt leren. Ik hoor heel vaak van onze gasten dat ze al zo ervaren zijn, zoveel kennis hebben en dan denk ik bij mezelf, ik kan en wil altijd wel weer iets leren en zo dus ook deze dagen. Uren hebben we samen met visgids Douglas, Johan en Henric gesproken over het vissen op heilbot, koolvis en kabeljauw en dan spreek je over jarenlange ervaring. Deze kennis, tips en trucs kan ik dan weer met onze gasten delen, mits ze hier voor open staan.

Een week waar we dus veel geleerd hebben, het complex hebben leren kennen en inmiddels weten dat Cordes Travel hier wederom een pareltje in het programma heeft in het hoge Noorden op maar 150km van de Noordkaap ! De beste visboten van heel Noorwegen, TOP-visgidsen, huisjes aan het water, visgids gratis op je boot voor 1 dag, mogelijkheid tot een volle week de visgids, ontbijt inclusief in de prijs, restaurant aanwezig, overdekte fileerplaats en supermarkt op 300m lopen en tot slot 98% vd tijd vissen, er is bijna altijd wel een hoekje te vinden om te vissen.

Tja en dat we iets moois hebben blijkt wel uit de boekingen, 2017 is voor 99,5% vol en 2018 wordt met de dag meer en meer geboekt, dus die boekingen gaan ook hard. Vissers die graag eens een heilbot willen vangen zijn bij Havoysund aan het juiste adres, dit is echt een heilbotparadijs en hier zwemmen ook nog eens een flink aantal echte monsters. Heb je dan niet de juiste materialen of heb je iets verspeeld, geen probleem, er is een winkeltje aanwezig bij de visgids, die tegen dezelfde prijzen materialen verkopen, vooral van het merk Westin, denk aan Crazy Daisy, pilkers, Slim-Jim en andere materialen.

De omstandigheden ….. tja Extreme Fishing ! Denk aan heel veel wind, golven tot wel 4 meter, schuim op het water, witte koppen en temperaturen ver onder nul ! Koud gehad ? NEE !! Ik was goed voorbereid, heb me goed ingelezen en kon op deze manier dus gevoelstemperaturen van -20 tot -25 makkelijk doorstaan. Als je namelijk vaart en het is -5, dan zijn de gevoelstemperaturen enorm koud. Maar dankzij de juiste kledij en goed schoeisel niet koud gehad, zelfs mijn handen en voeten niet, terwijl ik eigenlijk alleen bergschoenen aan had. Verder een heel groot compliment over de top warmte en drijfpakken die hier verhuurd worden, want die moeten je ook warm houden. Omdat deze elke week gewassen worden, zijn ze niet 100% waterdicht meer, dus heb ik een 4XL regenjas gekocht en trek die over mijn pak aan, extra tegen wind en regen, werkt prima !

We hebben tevens weer flink wat materialen van Penn kunnen testen in deze extreme omstandigheden, ik bedoel als je flesje water op de boot al bevriest, dan weet je genoeg, accu’s van telefoons, camera’s enz enz, liepen leeg terwijl je er naar keek, alles extreem en extremer ! We hebben ook met de inliner gevist, waar de ogen vol met ijs zaten, molens en reels vol met ijs en hier en daar bevroren, ijs op de lijnen ! Verder hebben we ook de kracht van de kabeljauw en heilbot nog eens goed leren kennen en voor dit gebied adviseer ik vanaf nu alleen maar 25/00 gevlochten lijnen, wil je lichter vissen, moet je dit zelf weten, wij vissen vanaf nu alleen maar 25/00 bij Havoysund en de visgidsen roepen minimaal 30/00, dus vissen we zelfs nog licht.

Het was een unieke ervaring, alles wit, rijden op wegen vol met ijs, wat goed te doen was omdat we met spijkerbanden reden, met een gewone winterband GEEN kans om hier te komen, en onderweg was het waanzinnig een droom, een plaatje en een ervaring die ik nooit zou willen missen. Linda is thuis gebleven, te veel werk op kantoor en die extreme kou is niets voor Linda, maar in augustus gaan we terug (Penn Havoysund Festival). Zelf had ik een huurauto geboekt, om toch wat flexibel te zijn en de terugreis met Leo was leuk, gewoon glijden door de bochten, een lampje vd tractiecontrol de hele weg knipperen, voelen dat je auto spint en soms bijna dwars door een bocht, leuk man, gewoon ijsrijden, zonder gevaar hoor, aan beide kanten een muur van sneeuw en de auto met spikes goed onder controle. Verder hebben we natuurlijk enorm gelachen met VIP Klaas vd Eerden die op deze visreis van Cordes Travel, zijn PR record kabeljauw en heilbot heeft verbroken en een zeewolf heeft gevangen, ook zijn 1e. (leuk filmpje op mijn facebook)

Nu werken aan het verslag, de foto’s wat film en dan opmaken voor het Penn Nappstraumen Festival 31 mei tm 7 juni, daarna van 13 juni tm 21 juni Penn IJsland Festival, in juli een test-trip naar de Azoren en 22 augustus Penn Havoysund Festival met 46 man ! Kortom, we zullen ons zeker niet vervelen de komende maanden !

Wil je ook eens naar Havoysund ?
Wees er echt op tijd bij, geloof me deze wordt 12-14 maanden voor vertrek geboekt en zelfs dan kan het al aardig vol zijn.

ps wij hebben inmiddels ook Instagram: cordes_travel
facebook: https://www.facebook.com/raffie.cordes

Havoysund:  http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 4 april 2017

Weer een heilbot

Hallo allemaal,

Nog een bericht van gisteren, Louis en Jos zijn ook goed bezig, ze hebben het goed naar hun zin en vangen mooie vissen. Jos, bekend van http://www.leenaertsvisvijvers.nl/ is hier samen met zijn vismaat Louis (70 jaar). Gisteren was het een dag om niet meer te vergeten voor Louis, hij ving met zijn 70e jaar een prachtige heilbot van 133cm, een droom kwam uit. Na een leuke foto ging de vis weer overboord en zwemt weer. Havoysund zal hij niet snel meer vergeten.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 3 april 2017

Havoysund Extreme fishing

Hallo allemaal,

Sorry voor de late berichten, maar internet was eruit ivm de zware sneeuwstorm.

Het zit ons niet mee, we hebben best pech met het weer en de visserij.

Dag-3 Havoysund, VIP bezoek, Klaas vd Eerden komt een paar dagen meevissen, hij wilde deze extreme visserij wel eens meemaken. We zijn om 08:00 vertrokken, want om 14:00 zou het gaan stormen en hoe…. dus om die reden niet ver weg, 10 minuutjes varen vd haven en vissen op heilbot. Ik had als eerste beet een hele zware zelfs, echt een dikke heilbot. Na een flink gevecht van een 20min. wisten Klaas en ik wel dat het een grote heilbot was, gezien het gevecht, maar helaas de vis schoot los en weg was ie. Niet getreurd, even slikken en gewoon weer doorgaan, op naar de volgende stek. Nu had Klaas meteen beet, met de Crazy Daisy op een 42m diepte, zou hij zijn record van Vesteralen verbreken, die stond op 127cm ? Met een goed gevecht, veel kracht en geduld wist Klaas een prachtige heilbot van 141cm te landen. Daarna kwam de sneeuwstorm (later in de film te zien) en zijn we naar huis gevaren.

Gisteren (dag 4) lagen we met 5 sportvis-boten en minstens 40 beroepsschepen in een zelfde gebied, nou dan weet je dat je op de goede stek zit, maar helaas geen grote kabeljauw gevangen. Bijna 40% vd vis die we vingen werd vals gehaakt, zelfs op de cutbaits, dat is een teken dat ze er zeker wel zijn, maar ze niet actief zijn. We hebben wel 2 hele mooie dikke vissen gevangen, vissen gevangen met een cutbait en de crazy daisy, de ene rond de 20kg en de andere 30kg, helaas op de andere boot, dus meer foto’s volgen nog !  We hebben wel heel veel kabeljauw tussen de 10 en 15kg gevangen, aan de pilker, cutbait en crazy daisy, een enkele was onder de 10kg.

Vandaag (dag-5), weer veel wind en sneeuw, maar wellicht even 2uurtjes ? Eerst even ontbijten, want bij Havoysund is het ontbijt inclusief in de prijs en daarna, warmte/drijfpakken aan, die we hier huren, hengels klaar maken en met de snelle 23.5ft boten het water op. Na 12 minuten varen, al op de stek, best wel wat golven, maar was goed te doen. Leo en ik (Raffie) bleven thuis, veel te veel wind, sneeuw en regen…. Dus Klaas ging met David en visgids Johan op paden, gevolgd door Jos van Vlimmeren en zijn vismaat in de andere boot. Na 10 minuten was het David die als eerste beet had, jawel een mooie heilbot van 90cm, gevangen op 25/00 Spiderwire Smooth Red, toen was het Klaas die een heilbot aan de haak had, geschat rond de 120cm, want helaas verloor men deze tijdens het onthaken en ook Louis ving nog een heilbot van rond de 133cm. Na 2 uurtjes was het zo nat en koud, dat er besloten is om toch maar terug te gaan, maar in totaal 5 uurtjes vissen 5 heilbotten tussen de 90cm en 141 cm vangen, want die 5e konden we niet meten, is geen slechte score in een periode waar de heilbot eigenlijk niet vaak gevangen wordt, kun je nagaan hoe dat hier in de goede periode is. Om die reden hebben we dus ook de Penn Festivals in Juni en September.

Morgen de laatste dag, maar net als vanmiddag veel wind rond kracht 7-8 en sneeuw, dus niet de beste omstandigheden, dus even kijken wat het wordt, anders koffers inpakken en klaar maken voor de reis terug, van -8 naar +23 ? Kortom ondanks dat we veel pech hebben met weer en visserij, hebben we toch een leuke week, met een paar mooie vissen en maken we het best ervan, binnenkort komt er een hele film/uitzending over deze visreis genaamd:  Extreme Fishing in Norway.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 3 april 2017

Havoysund Extreme fishing

Foto's deel 2

Raffie

vrijdag 31 maart 2017

Dag 2 Havoysund

Hallo allemaal,

Vandaag weer vroeg op, 04:00 op en 05:00 naar buiten. Tot 10:00 ging het redelijk, maar daarna helaas weer veel wind en zoveel dat we terug moesten, weer dikke golven en schuimkoppen. Rest vd middag niet meer weggeweest, we konden wel achter de eilanden vissen, maar met -5 is dat geen lolletje en vandaag is onze nieuwe huisgenoot erbij gekomen, Klaas vd Eerden vist mee tot woensdag, gezellig !

Vangsten van vandaag veel kabeljauw tussen de 10-12kg, twee van 20kg op de andere boot en eentje bij Leo Stoutjesdijk op de boot en aan heeinde vd middag hadden de Zweden ook nog een paar dikke kabeljauwen gevangen van rond de 18kg en een heilbot van 25kg.

Mooie vangsten, maar niet wat het zijn moet, zoals jullie wellicht weten spreken Linda en ik Noors, dus vanmiddag ben ik even met de beroepsvissers gaan praten, want er liggen hier wel 50 beroepsboten die op skrei komen vissen en ook niet weg kunnen. Ook zij gaven aan flink te balen van dit slechte weer wat extreem slecht is dit jaar.

Nu ik dit schrijf hebben we 20m/sec dat is rond windkracht 10 en dan sneeuwt het ook nog flink. Kortom geen leuk weer, helaas.

Morgen op de heilbot proberen !

Raffie

donderdag 30 maart 2017

Dag 1 Havoysund

Hallo allemaal,

Vandaag 1e dag Havoysund, vissen in de winter, Extreme Fishing !
Nou dat was het vandaag ook, golven van 3m, witte koppen en sneeuw, heel veel vis maar de grote waren lastig te vangen. We vissen dan ook alleen met heel groot kunstaas 30 tot 40cm (Big Bob) voor de grote skrei. We wat kleine gevangen tot een kilo of 10, maar groter helaas niet op onze boot.

Leo was met Jos van Vlimmeren en zijn vismaat Louis op boot 2 en David en ik, samen met de TV crew op boot 1. Om 05:00 vertrokken, 35/40 minuutjes gevaren en toen vissen, meteen werd de shad aangevallen en werd er flink gehapt.

Op de andere boot kwam er meteen al een bericht van een 24kg kabeljauw, maar ik moet eerlijk zijn de golven waren best hoog en met de sneeuw erbij, windkracht 6 beaufort en een temperatuur van -5 is het best koud, gelukkig hebben we bij Havoysund hele goede pakken gehuurd en hebben we het niet koud gehad, met de nodige thermokleding, handschoenen, skibril enz enz.

Toen ineens de wind nog krachtiger werd hebben we met z'n allen besloten om terug te gaan en was het feest over. Bij elkaar was er leuk vis gevangen, Ulf had er 3 van rond de 30kg, dan die van 24kg en nog eentje van 20kg, mooie vissen, maar nog te weinig, ook onze boot had geen goede dag.

Morgenochtend om 05:00 vertrekken we weer, mede omdat het in de middag helaas weer gaat waaien, tja dat kun je verwachten in de winter tijdens het skrei-seizoen.

Laten we hopen op nog een paar hele mooie dagen !

Foto's hebben we niet gemaakt, te veel sneeuw en buiswater, alles is nat en dat vinden onze camera's niet leuk.

Op mijn facebook staat een filmpje, klik de link aan en zien de filmpjes.
https://www.facebook.com/raffie.cordes

Raffie

woensdag 29 maart 2017

Aangekomen in Havoysund

Hallo allemaal,

Vandaag aangekomen in Havoysund na een prachtige reis door een wit landschap, een extreem landschap, zo mooi zo prachtig en zo magisch, alleen dat is al een hele belevenis. Onderweg nog leuke foto's en film gemaakt van Rendieren en Elanden.

Het is nu 23:00 we gaan slapen, want om 04:00 staan we op en gaan we om 05:00 vissen, dan is de wind eruit en de vis zicht dichtbij, dus wie weet !

Morgen meer nieuws...

Raffie

zondag 26 maart 2017

Toch vissen Havoysund

Hallo allemaal,

Het weer is slecht in Havoysund, heel simpel, veel wind, flinke golven en sneeuw van tijd tot tijd, echt extreme fishing ! Vandaag is het windkracht 10 met uitschieters tot 11, dus geen visweer. Gisteren was er ook veel wind, maar uiteindelijk ging het redelijk met de wind en de golven. Tja en als je dan weer even kunt vissen, dan vang je ook veel en mooie vissen.

Gisteren heel veel kabeljauw rond de 15/16 kg, aardig aantal boven de 20kg en zwaarste vd dag was 25kg, dikke kabeljauwen dus. Goed nieuws is dat de kabeljauw nu nog dichter rond Havoysund zwemt, dus met een korte vaartijd kunnen we al mooie kabeljauw vangen. Dat is ook het mooie van Havoysund, je kunt heel veel kanten uit en dan altijd wel een plekkie in de wind vinden, alleen bij windkracht 8 tot 11 is dat toch wat gevaarlijk.

Dinsdag vliegen we naar Oslo, overnachten daar in een hotel op het vliegveld en woensdagochtend vliegen we naar Havoysund, waar we rond 15:00 dan aankomen. Linda blijft deze week op kantoor, dus is dan de 2e keer in onze relatie dat we een week zonder elkaar zijn, hahaha. Wel gek om haar niet bij een vistrip te hebben, m'n vriendinnetje en vismaat ! Maar goed ik heb Leo, David en Klaas nog plus de mannen vd TV crew, dus komt wel goed.

Donderdag, als het weer een beetje mee speelt..... Let the Battle Begin !!!

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zondag 26 maart 2017

Nappstraumen Lofoten

Hallo allemaal,

Ook bij Nappstraumen zijn de vangsten goed, veel kabeljauw rond de 10-12kg en elke dag wel een paar uitschieters. Zwaarste kabeljauw was 18kg en dat zijn mooie vissen.

Nappstraumen is echt een top visgebied, verste stek 20 min. eerste stek 30 sec. varen, grote supermarkten op 5 min. afstand, verschillende restaurants ook op 5 min. zoals bv Peppes Pizza, je kunt gratis de bus vd accommodatie gebruiken om boodschappen te doen en er is elke dag een visgids aanwezig die je de laatste informatie en tips geeft, tevens gaat hij gratis 1 dag met je mee aan boord.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

We krijgen vaak de vraag hoe wij vissen en welke materialen we gebruiken, "hoe" we vissen hou ik liever voor onze eigen gasten en zet ik niet openbaar, maar welke materialen we genruiken kun je hier lezen:

http://cordestravel.nl/materialen-van-linda-en-raffie/

Raffie

vrijdag 24 maart 2017

Vesteralen

Hallo allemaal,

Ook Vesteralen gaat lekker, ook zij vangen mooie dikke kabeljauwen, zwaarste 22kg en vele tussen de 14 en 16kg, allemaal hele mooie dikke vissen die allemaal weer zwemmen. Ook was er weer roodbaars en een mooie heilbot van 125cm ! Men kon niet ver de zee op, er was te veel wind, kracht 7.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

donderdag 23 maart 2017

Nappstraumen

Hallo allemaal,

Ook onze visgids Erik is vol aan de bak in Nappstraumen !
Bij Nappstraumen ook mooie dikke kabeljauwen, wit sprookjesland en koud !

Zwaarste kabeljauw 22kg en langste was 134cm en woog maar 17.5kg !

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

donderdag 23 maart 2017

34kg kabeljauw

Hallo allemaal,

Wat een geweldige vangsten bij Havoysund in Noord Noorwegen, dikke vette skrei en de zwaarste was 34kg op maar 25 min. varen vd haven. Waaaaanzinnig ! Volgende week gaan Leo, David en ik samen met TV VIP Klaas vd Eerden ook naar Havoysund, kijken of we ook een 20+ kunnen vangen !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 22 maart 2017

Vesteralen

Hallo allemaal,

Hier dan ook de 1e berichten vanuit Vesteralen, ook hier ligt nog sneeuw, er zijn walvissen gezien, er wordt flink wat leuke kabeljauw en koolvis gevangen en mooie roodbaars, zwaarste 2kg op maar 10 min. varen vd accommodatie.

http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/

Raffie

dinsdag 21 maart 2017

Webcam Havoysund

Hallo allemaal,

Wil je de accommodatie Havoysund eens "live" zien ?

Klik dan op deze link (overdag uiteraard) en zie daar de rode huisjes:

http://porthavoysund.kystnor.no

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

zaterdag 18 maart 2017

Vissen op de Malediven

Wauw.... wat een boot, wat een omgeving en wat een actie !

Vissen rond de Malediven !

https://vimeo.com/205040783

Exclusief bij Cordes Travel visreizen in het programma:
http://cordestravel.nl/vissen-malediven-droom-visreis/

Raffie

vrijdag 17 maart 2017

Weer dikke kabeljauw Havoysund

Ook weer een bericht van Havoysund, heel veel 15+ kabeljauw werd er gevangen door de nieuwe groepen, die hadden gisteren hun 1e visdag. Veel golven, koud en wind, welkom bij het skreivissen.

Zwaarste kabeljauw rond de 24kg !

Vandaag heeft Robby van Robby Fish, vanwege het succes ook meteen 2 huisjes geboekt voor het Penn Havoysund Festival, september 2018, dus wordt een gezellige week !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 17 maart 2017

Nappstraumen van start

Hallo allemaal,

Ook Nappstraumen is van start.... ook daar krijgen we weer de 1e berichten. Wij krijgen wel eens de vraag waarom we alleen foto's plaatsen van bepaalde accommodaties, maar geloof me we plaatsen ALLES wat we binnen krijgen, alleen veel vissers, visgidsen en huiseigenaren nemen de moeite niet om iets in te sturen, terwijl deze pagina meer dan 3500 keer per dag wordt bekeken !

Helaas zijn er maar een paar accommodaties die echt hun best doen om iets in te sturen en die plaatsen we dan ook, dus het ligt echt niet aan ons maar een beetje aan jullie zelf, want heb jij de afgelopen jaren iets ingestuurd naar deze pagina ? Nee he... hahahaha.

Zoals ik al zei is Nappstraumen ook van start en deze begon meteen met een paar 20+ kabeljauwen op maar 10 min, varen vh camp. Heilbot (110cm) werd er ook meteen gevangen, dus de 1e visdag van dit seizoen in Nappstraumen is goed van start gegaan.

http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 15 maart 2017

Vrije huisjes 2017

Hallo allemaal,

We hebben voor 2017 nog een aantal huisjes vrij in verschillende weken in de onderstaande TOP-accommodaties. Dit zijn onze toppers in ons programma, grote snelle boten, losse schermen voor dieptemeter en GPS/plotter, hele week visgids ter plaatse, die 1 dag gratis met de groep mee aan boord gaat. Mogelijkheid tot huur van hengels en drijfpakken, winkeltje ter plaatse voor materialen. Winkel in de buurt, dus geen huurauto nodig.

Havoysund:  http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/
Prijs per persoon 1405,- bij 4 personen

Nappstraumen:  http://cordestravel.nl/noorwegen/nappstraumen-lofoten-vissen-in-noord-noorwegen/
Prijs per persoon 1410,- bij 4 personen

A Rorbuer:  http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/
Prijs per persoon 1475,- bij 4 personen

Vesteralen:  http://cordestravel.nl/vesteralen-apartment-lofoten-noorwegen/
Prijs per persoon 1425,- bij 4 personen

Alle prijzen zijn incl. vlucht met 2 stuks bagage, transfer, huis en 23.5ft Arronet visboot, gratis visgids voor 1 dag, eindschoonmaak, stroom en A3 zeekaart. Bij Havoysund is het ontbijt zelfs inclusief en bij sommige accommodaties is er op de heenreis ook een hotelovernachting inclusief in de prijs. Let op, prijzen kunnen iets afwijken ivm de verschillende prijzen vd vliegtickets.

Mocht dit niet helemaal binnen je budget passen, geeft niets we hebben ook huisje met een 19ft 50pk boot, denk bv aan Sjostuer, Havferie, Efjord, Nordskot en vele andere goedkopere accommodaties. Je kunt hier geen materialen huren en er is geen visgids aanwezig, maar scheelt wel in de prijs. Kortom we hebben voor elk budget een prachtige accommodatie met een goede boot ins ons programma, maar hierboven is gewoon de top vd top, 5-sterren zou je kunnen zeggen.

Lees eens de reisverslagen vd groepen die er al zijn geweest:

En bekijk de verschillende filmpjes: 

Wil je een prijsopgaaf op maat, met de juiste prijs van een vliegticket, mail even en geef aan welke maand/week je voorkeur heeft.

Mail naar info@cordestravel.nl

Raffie

woensdag 15 maart 2017

Visgids hele week aan boord

Hai,

Ben je wat onzeker, beetje lui misschien of wil je het beste vh beste ? Ga dan een hele week met een visgids op pad en laat je de hele week door een ZEER ervaren visgids begeleiden.

http://cordestravel.nl/visgids-noorwegen-voor-de-hele-visreis/

Raffie

woensdag 15 maart 2017

Skreivissen Havoysund

Hallo allemaal,

Oh oh wat gaat het lekker in Havoysund, de skreivisserij is top en er worden zelfs af en toe mooie heilbotten gevangen ! De groep van Frank, vliegt vandaag terug naar Nederland en heeft een top-week gehad, 2 dagen zijn ze niet wezen vissen ivm de windkracht 8, ze konden wel bij de brug op schol vissen, maar hadden ze niet aan gedacht. Ze waren zeer tevreden met de service, de begeleiding ter plaatse, de accommodatie en de boten, de grote kabeljauwen op 20/30 minuten varen, de mannen waren zeeeer tevreden !

Gisteren nog een TOP-afsluiting vd week, Frank ving een kabeljauw van 30kg en Christian zelfs een kabeljauw van 33kg !!

Wil je dit ook eens meemaken ?
Boek dan nu al voor 2018 !!

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 14 maart 2017

A Rorbuer

Hallo allemaal,

A Rorbuer is top, dat weten vele vissers al jaren, we horen vd visgidsen zelfs vaak dat dit wellicht de allerbeste stek van Noorwegen is en DE BESTE STEK voor grote koolvis !

Nergens vang je zoveel grote koolvissen als in A Rorbuer, echte dikke vette monsters die de meter vaak voorbij gaan. Het was Marco Kraal die hier zijn Nederlands record ving, 124cm 19.5kg ! Maar was niet de zwaarste, dat was namelijk een koolvis van 22kg, gevangen door een Zweedse visser.

Stekken liggen allemaal dichtbij en de visserij op koolvis, met bv de popper, vissen op kabeljauw en heilbot is hier top !

http://cordestravel.nl/a-rorbuer-lofoten-noorwegen/

We hebben voor 2017 nog een paar plaatsen vrij, dus wil je hier eens gaan vissen, mail dan effe voor een vrijblijvende prijsopgaaf !

Lees hier het verslag van onze medewerkers Nanno en Robért:
http://cordestravel.nl/visreis-a-rorbuer-2016-nanno-en-robert/

En zie hier verschillende filmpjes van oa A Rorbuer:  http://cordestravel.nl/filmpjes/

Mail:  info@cordestravel.nl

Raffie

dinsdag 14 maart 2017

29kg kabeljauw

Hallo allemaal,

Skreivissen is in volle gang bij Havoysund, veel vissen tussen de 15 en 20kg, maar ook een flink aantal van 20+, 25+ en de toppers waren 28.5 en 29kg !

Alle vissen gevangen op 15/20 min. varen vanaf Havoysund. Morgen veel wind vanuit het zuiden, maar dan kan men aan de andere kant vh eiland toch prima vissen op kabeljauw en heilbot, dus ondanks wind kun je hier 99% vd tijd vissen.

28 maart vertrek ik samen met Leo Stoutjesdijk, David vd Brandt en Klaas vd Eerden naar Havoysund om daar op skrei en heilbot. Ook worden er voor Platteland TV (België) opnamen gemaakt, uiteraard niet met Klaas, die hoort bij een andere TV zender.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

vrijdag 10 maart 2017

Weer top in Havoysund

Hallo allemaal,

Inmiddels zijn de Nederlanders in Havoysund aan het vissen en met succes, hun zwaarste kabeljauw, zover we via de visgids hebben gehoord was 24kg. Wie weet krijgen van deze groep ook nog een berichtje.

Deze dag zijn er samen met de andere boten 20 kabeljauwen boven de 15kg en 10 stuks boven de 20kg, leuke visserij dus.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 8 maart 2017

Storekorsnes

Hai,

Ook Albert vd accommodatie Storekorsnes op maar 1 uurtje rijden van Alta is aan het vissen begonnen. Ook hij vangt al mooie vissen.

http://cordestravel.nl/noorwegen/storekorsnes-vissen-in-noord-noorwegen/

Raffie

woensdag 8 maart 2017

IJsvissen in Zweden

Hallo allemaal,

Evert Oostdam van Pike Master Lures is voor ons in Zweden, hij is het ijsvissen aan het testen en met succes ! 1e dag meteen 2 grote metersnoeken !!

http://cordestravel.nl/zweden/flottarvillan-zweden-vissen-op-snoek-en-snoekbaars/ 

Raffie

woensdag 8 maart 2017

1e 30+ kabeljauw

Hallo allemaal,

Vandaag arriveert dan ook de 1e groep van Cordes Travel in Havoysund, in totaal gaan er meer dan 200 vissers via Cordes Travel dit jaar naar Havoysund.

Gisteren zijn onze visgidsen weer wezen vissen en met succes, de 1e 30+ kabeljauw is binnen en woog 32kg !!! Viktor verbrak deze visreis 3x zijn persoonlijk record, 2x op de kabeljauw en 2x op de heilbot, hoezo een geslaagde visreis ?

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 7 maart 2017

Senja van start

Hai,

Ook Senja Havfiske is van start, inmiddels zijn ook de gifgroene nwe 20ft 75pk boten gearriveerd en kan het seizoen beginnen, ook dit is weer zo'n topper in ons programma waar je er ruim op tijd bij moet zijn.

http://cordestravel.nl/senja-havfiskesenter-visreis/

Raffie

dinsdag 7 maart 2017

Wat een vangsten in Havoysund

Hallo allemaal,

Wat een vangsten in Havoysund, hier de vangsten van gisteren !
Dikke kabeljauw tot 28kg, wederom mooie heilbot en heel veel vis.

Skreivissen in Havoysund is dus van start, wil je dit ook eens meemaken, boek nu voor 2018 !

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

dinsdag 7 maart 2017

Wees op tijd !

Hallo allemaal,

Wees op tijd als je vliegt vanaf Schiphol Amsterdam !
Lange wachttijden, lange rijen en mensen zullen hun vlucht missen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/27746309/__Incheck-files_Schiphol__.html

Raffie

maandag 6 maart 2017

YES de 1e heilbotten

Hai,

YES de 1e heilboten zijn gevangen van dit seizoen en meteen grote jongens !! Tijdens het vissen op skrei wilde Johan en Henric, onze visgidsen, ook eens kijken of er al heilbot was, en jawel hoor die was er ! Vanwege de wind moesten ze wat dichter bij de accommodatie vissen, zo'n 10 minuten en daar vingen ze dan ook de heilbotten.

Op de Crazy Daisy werden beide grote heilbotten gevangen, 112cm, 140cm en 142cm ! In totaal zijn er 7 heilbotten gevangen dus dat is goed nieuws voor het heilbot-paradijs Havoysund.

De skrei is aan het jagen, de ene dag zaten ze rond de 100m diep en daarna op 5-60m diep, wederom dikke beren gevangen, waarvan de zwaarste 24kg was.

Er ligt volop sneeuw, maar de vangsten zijn goed, de heilbotten hierboven zijn gevangen in 3u vistijd, dus dat is goed te doen. Het grote voordeel van Havoysund is dat men 99% vd tijd kan vissen, je een visgids gratis voor 1 dag op de boot hebt en de boten groot, ruim en sterk zijn !

28 maart gaan we zelf naar Havoysund voor filmopname ... we weten dat de heilbot er in ieder geval is.

http://cordestravel.nl/havoysund-visreis-noord-noorwegen/

Raffie

maandag 6 maart 2017

Visma was TOP

Hallo allemaal,

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag waren we in Rotterdam voor de Visma Hengelspoertbeurs en daar hebben we het 3 dagen echt druk gehad. Elke dag van 10:00 tot 14:30 druk op de stand, daarna zwakte het af en hadden we het rustig. Elke dag met 7 man op de stand en iedereen volop bezig, wat een drukte, wat een gezelligheid !

We kregen enorm veel positieve reacties over de stand, niet dat deze nu anders was, maar we kregen er wel veel complimenten over, professioneel hoorde we veel en dat we zo goed bezig zijn, goede service bieden en veel mensen hadden ook alleen maar positieve berichten over Cordes Travel gehoord, tja en daar doe je het allemaal voor. We werken er dagelijks hard voor, doen veel extra dingen zoals de speciale dagen bij de winkeliers, de Cordes Traveldag, prive-lessen en gewoon een goed en eerlijk product aanbieden. Het is natuurlijk altijd leuk als je complimenten krijgt over je werk, maar deze keer viel het ons allemaal op, daarmee merk je gewoon dat we goed bezig zijn, dit jaar bestaan we dan ook niets voor niets 13 jaar !

Ook veel leuke opmerkingen over het programma Big Fish Klaas waar wij ook aan mee hebben gewerkt, allemaal leuke reacties en allemaal vroegen ze of er een 2e seizoen komt, dus de show van Klaas vd Eerden viel goed in de smaak. Voor ons was het een hele ervaring en hebben het met plezier gedaan.

Jochem Myjer kwam ook nog even langs op de stand Jochem en ik hebben al vaker contact gehad en Jochem wil een keertje naar Noorwegen of IJsland, maar tijd is vaan, net als bij vele BN-ers een probleem, maar wel leuk dat ie even langs kwam om een praatje te maken.

Kortom het was een een ZEEEEEEEEEER geslaagde beurs, kijken er met een goed gevoel op terug, veel interesse gehad, veel nieuwe gezichten, veel oude bekende, veel vaste gasten gezien en aardig wat boekingen gedaan. De Festivals zijn enorm in trek dat merk je wel, alle festivals 2018 beginnen nu toch aardig vol te raken en dat is niet voor niets natuurlijk !

Wij gaan even de beursspullen opruimen, daarna koffers pakken en dan vertrekken we woensdag richting Seefeld in Oostenrijk, nee niet skieën gewoon even een weekje in de sneeuw, onze 1e prive-vakantie in 2 jaar. Maaaaaaaar we zijn gewoon via de e-mail bereikbaar en zullen elke ochtend en avond alle mails, aanvragen en boekingen afwerken, no problem.

Visma bedankt en tot volgend jaar !!!!

Raffie

woensdag 1 maart 2017

Weer tonijn in Noorwegen

Weer er is er tonijn gezien rondom de Lofoten in Noorwegen. Deze keer een school van 30 tonijnen zwom met volle vaart aan de oppervlakte langs een klif van 60-70m onderwater. Het vermoeden is dat de tonijn hier komt eten, daar er in de herfst en winter veel aas in het water aanwezig is en net zoals de grote kabeljauw de tonijn hier nu ook komt dineren. Let op de foto's zijn van tonijn die in september 2016 zijn gevangen, deze keer hebben ze de tonijn alleen gezien en niet gevangen, ze zwommen te snel voor de grote boten.

Daar we de foto's niet mogen kopiëren , hier de link naar het artikel: 
https://fiskeribladet.no/nyheter/?artikkel=51709 

Raffie

dinsdag 28 februari 2017

Filmpje Havoysund

Hai,

Zo de bus is geladen, morgen (woensdag) en donderdag opbouwen in Rotterdam en dan vrijdag, zaterdag en zondag Visma Hengelsportbeurs in de Ahoy Rotterdam ! www.visma.nl

Maar goed dat even ter zijde... Johan Mikkelsen (bekend vd Cordes Traveldag) heeft een leuk filmpje gemaakt over het Skreivissen in Havoysund.

Zie hier:  https://youtu.be/EGGl86T-uP8

Raffie

maandag 27 februari 2017

IJsland 2018

Hallo allemaal,

IJsland 2018 kan al geboekt worden hé....
Er wordt al heel veel geboekt en sommige weken in 2018 zijn al vol.

Je kunt 1 week blijven, maar je kunt ook 10-11 dagen blijven, voor dezelfde prijs !

Prijzen zijn nog niet bekend, maar zullen niet veel schelen met 2017.

Prijzen IJsland 2017:  http://cordestravel.nl/ijsland/prijzen-ijsland/
Inclusief, vlucht, bagage, hengelkoker, bootverzekering, huis boot enz enz enz.
Exclusief, eten, drinken, brandstof en materialen, de rest is allemaal inclusief.

IJsland huisjes:  http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Wees op tijd !!!

Mail ons:  info@cordestravel.nl

Raffie

vrijdag 24 februari 2017

Seizoen is van start

Hallo allemaal,

Daaaaaaaaaaar gaan we dan, het seizoen is van start !
De boten zijn in het water, alle motoren gereviseerd en onze visgidsen zijn bij de 1e accommodatie van start.

Johan Mikkelsen en Henric bekend vd Cordes Traveldag en visgidsen van Nappstraumen, Havoysund, Vesteralen en A Rorbuer zijn samen met onze visgids Douglas van start gegaan. Even testen, even voelen, even kijken, langzaam alles weer opstarten en weer vissen, de vis zoeken voor de 1e groep die volgende week aankomt in Havoysund !!!!

Vandaag bij Havoysund even op de Skrei gaan vissen en met succes !!
De eerste 20+ kabeljauw van 2017 is binnen, gevangen op een "kleine" 480gr Big Bob.

Verschillende kabeljauwen rond de 10 en 15 kg, 3 boven de 20kg en zwaarste was 24kg !!

Cordes Travel visreizen seizoen 2017 gaat van start !

Zelf vertrek ik 29 maart naar Noorwegen, samen met Platteland TV, Penn en Leo Stoutjesdijk voor het vissen op Skrei en misschien heilbot, daarom gaan we eind maart.

Raffie

woensdag 22 februari 2017

Robby Fish Open Deur 20% korting

Hallo allemaal,

Vandaag alles klaar gezet bij Robby Fish en oei oei wat is er al veel besteld. Kom jij zaterdag of zondag naar Robby Fish en wil jij zo'n hengelkoker, een Halibut Hengel of een HSX hengel, nou dan zou ik hem even reserveren, want ik denk dat donderdag en vrijdag al heel veel verkocht zal zijn, telt ook voor de Sandeels !

Dus wees slim en wees op tijd, mail ons of mail Robby en we zetten die materialen voor je apart !

info@cordestravel.nl

Raffie

dinsdag 21 februari 2017

Nieuw Ascension Island

Oh wat zijn we trots, weer een nwe TOP TOP bestemming voor Die-hard vissers in ons programma. Ascension Island, tja zoek dat maar eens op !

Pfffff wat een bestemming !

Onze Zweedse visgidsen Johan Mikkelsen en Hannes Ribner gaan hier werken als visgids en gaan daar alle groepen uit Europa helpen.

Ascension Island is nu exclusief te boeken bij Cordes Travel voor Nederland en België.

http://cordestravel.nl/vissen-bij-ascension-island-fishing/

Raffie

zondag 19 februari 2017

Cordes Traveldag film

Wat een succes !
798 bezoekers, VIP's als Marco Kraal en Klaas vd Eerden !

https://vimeo.com/204785460

Raffie

vrijdag 17 februari 2017

Nieuw reisverslag

Hallo allemaal,

Hier weer een leuk reisverslag, deze keer van Krakvag Noorwegen: 

http://cordestravel.nl/vissen-in-noorwegen-reisverslagen/

Raffie

vrijdag 17 februari 2017

Hellesoy

Hallo allemaal,

Wat nieuwe informatie over Hellesoy.
Peter, Katrien en Marcel hebben Hellesoy verlaten en is er meteen een compleet fris nieuw team !

De nieuwe man voor de vissers en visgids zal een duitse heer zijn, zijn naam is ook weer Peter. Peter is zelf visgids geweest en heeft vele jaren bij Hellesoy gevist.

Ook eigenaar Ove zal in 2017 meer zelf aanwezig zijn, met een aantal nieuwe mensen van zijn team, tevens zijn ze bezig met nieuwe boten, kortom Hellesoy is flink aan de weg aan het timmeren.

Kortom jullie zullen geen "oude bekende" meer zien op Hellesoy.

http://cordestravel.nl/noorwegen/hellesoy-vissen-bij-sotra-bergen/

Raffie

woensdag 15 februari 2017

Artikel Total FishingLeuk artikel op Total Fishing: 

http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/cordes-travel-dag-opnieuw-druk-bezocht

Raffie

woensdag 15 februari 2017

Robby Fish Open Deur 20% korting

Volgende week, 20% korting op het hele assortiment en soms zelfs nog meer !
Grote voorraad Pen, hengelkokers en kunstaas.

23 - 24 - 25 - 26  februari in Wommelgem, www.robbyfish.be
Uiteraard is Cordes Travel alle dagen aanwezig, ook zondag !!

Hier nog wat nuttige informatie:

http://cordestravel.nl/berkley-powerbait-flat-giant-23cm/

http://cordestravel.nl/materialen-van-linda-en-raffie/

http://cordestravel.nl/hengelkoker-sportube-noorwegen-ijsland-visreis/

Raffie

dinsdag 14 februari 2017

Uitzending gemist

Hai,

Heb jij de uitzending van Big Fish Klaas in Costa Rica gemist ?

Kijk dan hier:  http://www.avrotros.nl/site/gemist/item/big-fish-klaas-13-02-2017/

Raffie

dinsdag 14 februari 2017

Robby Fish Open Deur Dagen

Ja ja ze zijn er weer, de beste en grootste Open Deur Dagen van België

De Robby Fish Open Deur Dagen in Wommelgem vlakbij Antwerpen op maar 45 min. rijden van Breda.

23 - 24 - 25 - 26 februari in Wommelgem

Tijdens deze dag waaaaannnnzinnige kortingen en minimaal 20% korting op het hele assortiment !

Uiteraard zullen Linda en ik ook weer elke dag aanwezig zijn om uitleg te geven over materialen en visreizen ! Dus kom kennis maken, je vragen stellen en zie wat we je kunnen bieden.

www.robbyfish.be

Raffie

maandag 13 februari 2017

Havoysund Festival 2018

Hallo allemaal,

Enorm veel interesse en reacties gekregen na de lezing van Johan Mikkelsen over het vissen op oa heilbot en de accommodatie Havoysund. Ook heb ik meer dan 10 mails gekregen van vissers die in 2018 ook wel een een mooie en wellicht een grote heilbot willen vangen en interesse hebben in de accommodatie Havoysund.

Om die reden hier nog eens extra de datums voor het Penn Havoysund Festival 2018 ! Een gezellige reis met alleen maar Nederlanders en Belgische vissers die er met z'n allen een TOPweek van maken. Wij, Linda en Raffie + 3 visgidsen zullen hier aanwezig zijn om alle groepen te helpen en te begeleiden waar nodig.

We vliegen met z'n allen vanaf Amsterdam met Norwegian op dinsdag naar Oslo, slapen daar in een hotel op het vliegveld en vliegen woensdagochtend door naar Alta, vanaf daar een transfer naar Havoysund, waar we rond 15:00 aan zullen komen.

De woensdag erna vliegen we zonder extra overnachting weer terug naar Amsterdam.

Op het complex is een heel goed restaurant, waar je heel goed vlees en verse vis en kingcrab kunt eten, er is een supermarkt op 350m lopen en het ontbijt is elke dag inclusief in de prijs.

Verder krijgt iedere groep 2x 4u een visgids aan boord, geheel gratis.

Iedereen weet dat wij niets extra's rekenen voor onze Festivals, deze speciale festivals, kosten net zoveel als een "normale" week vissen.

Prijs voor dit Penn Havoysund Festival komt bij 4 pers. op de boot en 4 pers. in het huis op +/- 1405,- euro per persoon, prijzen 2017.

Inclusief in de prijs het volgende:
-- Vlucht (2x 20kg bagage pp)
-- Alle transfers
-- Hotelovernachting heenreis
-- Huis met bedlinnen, handdoeken en eindschoonmaak.
-- 23.5ft visboot met 150pk motor
-- Elke dag ontbijt
-- 2x 4u visgids gratis aan boord
-- Nederlandse begeleiding door Linda en Raffie

Datums zijn,
12 tm 20 juni 2018
04 tm 12 september 2018

Raffie

zondag 12 februari 2017

Een voorproefje Panama

Hier alvast een kleine preview op onze Panama film....

https://vimeo.com/203702373

Raffie

zondag 12 februari 2017

Cordes Traveldag 2017

Hallo allemaal,

Zo dat was hem dan weer, de Cordes Traveldag 2017 ! Een dag die speciaal voor de groepen die hun visreis bij Cordes Travel hebben geboekt, Cordes Travel doet nét dat beetje meer voor haar gasten. Veel vissers kunnen en willen nog veel leren, luisteren graag naar informatie, tips en trucs en willen graag weten wat de beste stekken zijn en om die reden organiseren wij dus deze Cordes Traveldag, waar je alleen welkom bent als je je visreis bij Cordes Travel hebt geboekt.

Op deze dag hebben we meer dan 50 medewerkers/experts/visgidsen, allemaal zijn ze bekend met één of meerdere accommodaties en hebben daar al vaker gevist, al deze heren, waaronder ook de Zweedse TOP-visgidsen uit Noorwegen van Nordic Sea Angling. Al deze heren komen speciaal naar de Cordes Traveldag om al onze gasten te voorzien van de beste informatie voor de accommodatie waar zij in 2017 of 2018 naar toe gaan. Op deze dag maken we per accommodatie een tafel en voor sommige accommodaties hebben we natuurlijk meer tafels. We delen dus gebieden/accommodaties en zo kan men plaats nemen aan de tafel van “zijn” accommodatie om daar te spreken met een expert en andere vissers over de visreis naar die accommodatie.

Cordes Traveldag 2017 had dit jaar 798 bezoekers en meer dan 50 vrijwilligers maakte deze dag mogelijk, het hele jaar zijn we bezig om deze dag te organiseren en vooral vlekkeloos te laten verlopen. We zijn hierbij natuurlijk altijd afhankelijk van de ruimte die we hebben en het aantal vrijwilligers, daar komen we er elk jaar toch weer te kort. Door het enorme succes vd lezingen, merken we ook dat de 4 grote zalen die we nu hebben te klein zijn, dus hebben we besloten om volgend jaar weer groter te gaan, wel zelfde locatie, maar dan huren we de sporthal erbij, maar daarover later meer.

Het is natuurlijk een unieke dag die niemand anders organiseert en kan organiseren, daarom is hij ook een groot succes en boeken heel veel visserij juist hun visreis bij Cordes Travel, deze service die wij geven is gewoon uniek. Dat dit toch een hele speciale dag was, had ook Klaas vd Eerden gezien, bekend van Big Fish Klaas, Klaas kwam zelf ook even kijken en wilde dit prachtige evenement ook wel eens meemaken. Klaas werd natuurlijk door iedereen herkent en kreeg honderden complimenten over zijn geweldige TV serie Big Fish Klaas. Marco Kraal, bekend van Vis TV was er ook bij en wilde graag zijn ervaring over IJsland deling, door een lezing over IJsland te geven, wat elke keer een volle zaal bracht.

Aan het einde vd dag een grote loterij, met duizenden euro’s aan prijzen, met dank aan Avicentra, Hengeldiscount, Penn, Hendrik H, Dixhoorn, Robby Fish, Zeehengelsport, Roofvis, Savage Gear en niet te vergeten Nordskot Brygge die de hoofdprijs heeft aangeboden, 1 week huis en boot gratis in 2018, twv 1860,- euro.

Roddy en Rens (Kabeljoekels) wonnen een waardebon voor het beste reisverslag van 2016, hier kun jij ook kans op maken ! Schrijf een leuk verslag van je visreis in 2017, stuur er mooie foto’s bij en wie krijg jij een korting van 400 euro op je volgende visreis bij Cordes Travel.

Verder was het natuurlijk een enorme drukke dag, zo druk dat Linda en ik helaas geen tijd hebben gehad om met iedereen even een praatje te maken, mede omdat er toch nog steeds vissers zijn die ons vragen stellen, die wij alleen met een pc bij de hand kunnen beantwoorden, ik roep dan ook de hele dag, "stuur even een mailtje". Vragen zoals "he kun je zien hoeveel koffers ik heb besteld ?" of "had ik mijn kenteken al doorgegeven ?", "is mijn betaling al binnen, heb ik gister overgemaakt" of "had ik nu 2 of 3 pakken besteld" zijn allemaal vragen die ik op zo'n dag echt niet even uit mijn hoofd kan beantwoorden, maar kosten wel tijd op zo'n dag. Het zou ons enorm helpen als men vragen over de boeking zelf, gewoon even stelt via de e-mail of ons belt als we op kantoor zijn, we hebben een paar duizend vissers die met ons reizen en ik ken niet elke boeking uit mijn hoofd natuurlijk.

Tja en zo kwam er na een zware dag een einde aan deze geweldige 12e editie van de Cordes Traveldag met dank aan alle bezoekers, medewerkers, vrienden, vrijwilligers en bekenden. Wij kijken terug op wederom een zeer geslaagde Cordes Traveldag en zijn meteen al weer begonnen met de Cordes Traveldag 2018 !

Binnenkort een verslag, nog meer foto’s en een film.

Cordes Traveldag:  http://cordestravel.nl/cordes-traveldag/

Raffie

maandag 6 februari 2017

Big Fish Klaas Kaapverdie

Zo, dat was hem dan de uitzending van Big Fish Klaas in Kaapverdie bij de Nederlander Mike ofwel Michael van Stein. Wij hebben nog geen tijd om daar heen te gaan, dus hebben het aan deze topper over gelaten, hij woont er al 5 jaar en kent het gebied als geen ander.

Dus deze uitzending, net als die van IJsland hebben we niet echt veel geholpen. Wel zijn we druk aan het bouwen om de pagina voor Kaapverdie op orde te maken voor de sportvissers die er wel eens heen willen en Mike zal de vissers daar helpen.

http://cordestravel.nl/kaapverdie-maio-fishing-club/

De heenreis die je op het programma zag, was trouwens niet de "normale" manier van reizen hoor, dit had zo zijn redenen, dat ze zelf met een boot moesten. Normaal hebben de gasten gewoon een binnenlandse vlucht naar dit eiland Maio.

Volgende week Costa Rica, de laatste uitzending alweer.
http://cordestravel.nl/crocodile-bay-resort-vissen-costa-rica-exclusieve-visreis/

Raffie

zaterdag 4 februari 2017

De beste hengelkoker

Hallo allemaal,

Voor 4-5 vissers alle hengels in 1x meenemen ?

http://cordestravel.nl/hengelkoker-sportube-noorwegen-ijsland-visreis/

Raffie

vrijdag 3 februari 2017

Waar vissen jullie mee ?

Waar vissen jullie mee ?
Een vraag die wij en ons Team heel vaak krijgen.

Dus bij deze een overzicht waar wij mee vissen in Noorwegen en IJsland.

http://cordestravel.nl/materialen-van-linda-en-raffie/

Raffie

dinsdag 31 januari 2017

Uitzending gemist

Hai,

Heb jij de Noorwegen uitzending van Big Fish Klaas gemist of woon je in België ?
Deze uitzending is met Jeroen vd Boom.

Klik dan hier om de hele uitzending te zien:  http://www.npo.nl/big-fish-klaas/30-01-2017/AT_2057561

Raffie

maandag 30 januari 2017

Panama reisverslag

Hallo allemaal,

Weer een nieuw reisverslag van Panama.

http://cordestravel.nl/andere-landen-reisverslagen/

Raffie

maandag 30 januari 2017

Rooster

Onze kapitein in Panama wist samen met een groep die 2 weken bleef een hele mooie rooster te vangen ! 

Ohhhh ik mis Panama nu al, we gaan snel weer terug !

Raffie

maandag 30 januari 2017

500lbs Black Marlin

Hallo allemaal,

We hadden het bericht van Laurens geplaatst waar ie ons bedankte voor de geweldige trip, nou hij heeft meteen een verslag gemaakt en de foto's erbij gestuurd. Wat is dit fijn voor ons en wat een compliment voor ons.

Hier zijn geweldige verslag:  http://cordestravel.nl/visreis-panama-2017-laurens/

Raffie

zondag 29 januari 2017

Netje

Hai,

In Noorwegen is er veel last van "Steinras" je ziet die bordjes ook wel eens langs de weg, kortom gevaar voor vallende stenen, enorme rotsblokken of zelfs een halve berg.

Nu zie je onderweg vaak van die netten langs de rotsen, veel mensen hebben geen idee wat dit is, dus leggen we dit vaak uit, dat dit is om de berg tegen te houden. Nu bekijk de foto's eens van vandaag en zie waarvoor deze netten dienen, stel je voor dat dit net er niet was geweest, dan had er geen huis meer gestaan.

Raffie

zondag 29 januari 2017

Bedankt

Hallo allemaal,

Voor alle groepen doen we altijd enorm ons best, maar na de visreis worden we vaak vergeten en hopen we soms op een kleine reactie van een groep. We vragen altijd om ons op de hoogte te houden vd vangsten via een sms en vragen ook een berichtje of verslagje te maken, maar helaas als de mannen eenmaal richting de visgronden zijn of weer thuis zijn, zijn wij uit beeld. Jammer want je hoort dan pas vele maanden later via een huiseigenaar dat ze waanzinnig tevreden waren, geweldig hebben gevangen en een prachte visreis hebben gehad, dan denk ik altijd, joh had ons ook even 1 sms-je gestuurd na de visreis om te vertellen hoe het was. Vóór de visreis denken ze vaak aan ons en krijgen we tientallen vragen en werken we hard voor elke groep, maar daarna....... is men ons vergeten.

Daarom is het extra leuk als je een bericht krijgt van iemand die even de moeite neemt om ons te bedanken, want dat is waar je het voor doet, tevreden sportvissers ! Wat is er nu een betere beloning dat een sportvisser even laat weten hoe het is geweest en ons bedankt voor al het werk wat we hebben gedaan, top toch ?

Laurens is een week na ons naar Panama geweest, daar wij al vol zaten en hij stuurde ons deze e-mail:

Beste Cordes Travel,

Zo mijn vakantie zit er op, over een half uurtje brengen ze mij naar het vliegveld in David.

Bij deze even snel een update mijn uitgebreide verslag met foto's volgt nog dat moet ik thuis ff in elkaar zetten.

2 cubera's
1 baracuda
7 jack cravel
1 geelvin tonijn van 60 kilo
3 nurse sharks
2 stingrays
4 blue runners
1 zwartvin zwaardvis van 250 kilo

Al met al een mega vakantie.Jullie hebben ervoor gezorgt dat mijn droom is uitgekomen en daar ben ik jullie heel erg dankbaar voor.

Groetjes

Laurens

Raffie

zondag 29 januari 2017

Panama reisverslag

Hallo allemaal,

Hier ons reisverslag van Panama:

http://cordestravel.nl/visreis-naar-panama-anjo-en-rens/

Rens en Anjo

donderdag 26 januari 2017

Gezocht

Hallo allemaal,

We hebben een luxe probleem, Cordes Travel blijft maar groeien en daarmee ook de CT dag, zelf kunnen we alles nog prima aan, maar de zaal de Lockhorst wordt te klein, we hebben nu al 815 aanmeldingen voor deze geweldige unieke dag.

Kortom we hebben voor volgend jaar meer plaats nog en zoeken dus een betaalbare nieuwe locatie.

Wij zoeken:

-- Mogelijkheid tot wat eten en drinken
-- Minstens 5 zalen bij elkaar, ivm 2 lezingen en de winkelier.
-- Gratis P plaats
-- Midden vh land
-- Goedkope zaalhuur

Wie heeft er tips ?
Stuur ons een link of kom met ideeën !

info@cordestravel.nl

Raffie

woensdag 25 januari 2017

Klaas vd Eerden Canada

Klaas vd Eerden is met zijn crew naar Canada geweest, Raffie en Linda Cordes hebben natuurlijk weer geholpen deze reis uit te stippelen.

Nog niet gezien ?

Kijk hier >>>

Raffie

woensdag 25 januari 2017

Aankomend weekend

--- Scandinavië dagen ---

Vrijdag (vanaf 16:00) en zaterdag de hele dag zijn Linda en ik aanwezig bij Hengeldiscount in Oldemarkt. Samen met Leo Stoutjesdijk gaan we jullie advies geven over visreizen en materialen.

Tijdens deze dagen zijn er ook geweldige aanbiedingen (zolang de voorraad strekt) kom gezellig langs, vraag advies, maak kennis en zie wat we jullie kunnen bieden. Advies nodig bij hengels, molens en lijn, wij zijn er voor jullie...... kom je ook ? www.hengeldiscount.nl

Raffie

maandag 23 januari 2017

Scandinavie weekend

Hallo allemaal,

Vrijdag vanaf 16:00 en zaterdag van 09:00 tot 17:00 zijn wij aanwezig in Oldemarkt bij de Hengeldiscount. Linda en ik zullen alle vissers voorzien van informatie en tips, geven advies over materialen en vertellen alles over de visreizen die we aanbieden.

Zien we jullie vrijdag of zaterdag ?

www.hengeldiscount.nl

Raffie

vrijdag 20 januari 2017

Panama dag 5

Hallo allemaal,

Zo dat was hem dan het Penn Panama Festival 2017 ! Wat een week, wat een visserij en wat een leuke groep. Het is nu 23:00, ben verbrand, ben erg moe en ga zo slapen, typ dit vanuit de slaapkamer (met airco). Buiten hoor ik Rens nog lachen, Wim die de Nederlands uitlacht met een “bakkie doen” en de Willy`s, Rogier, Anjo en Oedo schateren vh lachen, wellicht door de goede moppen of de geintjes van Rens of is het toch de gratis Cuba Libre (Bacardi Cola), Rob doet zijn best om dit groepje nog een beetje tot orde te houden…

Het was een taaie dag en deze week hebben we prachtige vangsten gedaan, hele mooie droomvissen gevangen en een flink aantal Billfish gevangen. Als ik het goed heb, details volgen in de reisverslagen, zijn er maar liefst 4 Black Marlin’s en 1 Blue Marlin en 8 sailfish !! Verder nog meer soorten, maar eerlijk is eerlijk het was een taaie visserij en nu weten we ook dat het in Panama ook “vissen” heet en niet “vangen”. Iedereen is tevreden en blij en hadden dit nooit willen missen, iedereen is zeer tevreden, gelukkig ook met ons als organisatie, maar hadden stiekem toch gehoopt op die Mahi Mahi, meer Roosterfish en wellicht meer BlueFinn Trevally, maar goed dat is vissen en deze week zat de innshore visserij niet meer. Klachten ? nee die zijn er niet, zoals gezegd is iedereen tevreden en daar gaat het om.

Vandaag zijn er wel verschillende Geelvis tonijnen gehaakt, Cor wist als enigste deze binnen te draaien, geen hele grote maar wel een prachtig beest van 15kg, zijn andere tonijn, rond de 75kg geschat, schoot los. Zo was het ook bij Rob, Wim, Rogier en Oedo aan boord, 4 tonijnen aan de hengel en alle vier verloren, deze beesten zijn zo sterk dat de kans dat je er eentje vangt en ook kan binnen draaien en landen ! Ook wij hebben tussen de dolfijnen, vogels en tonijnen gevaren, maar helaas ze wilde niet bijten, wel een machtig gezicht !

Rens, Willy en Willy vingen nog een hele grote dikke Cuberra, iets om trots op te zijn. Wellicht ben ik meer namen en vangsten vergeten, maar die komen wel goed in het verslag. Zoals gezegd komen er nog reisverslagen, meer foto’s en uiteraard film, vanaf de boot, vanuit de lucht en onderwater, zodra deze online is, wellicht na de Visma, zullen we dit hier vermelden en in onze nieuwsbrief uiteraard.

Morgen met de bus naar David, van David naar Panama en daar vliegen we rond 19:00 naar Amsterdam waar we dan zaterdagochtend weer aankomen en dan zit deze “wereldreis” er weer op, sommige hebben wel 2 jaar moeten sparen en dan ben je blij als alles goed verlopen is. Een extra compliment aan Anjo, Linda en Katty die de hele week tussen de mannen hebben gevist en zeker niet onder hebben gedaan voor de “heren” elke dag vertrokken de dames met goede moed en hebben de hele week zeer fanatiek meegevist en dat is een compliment waard.

Linda en ik willen Anjo, Katty, Rens, Paul, Cor, Hans, Willy H, Willy J, Oedo, Rob, Rogier, Rob, Teun en Maurits bedanken voor deze gezellige visreis en we hopen, maar dat weten we eigenlijk al, dat jullie een leuke week hebben gehad !

Bedankt voor het lezen vd berichten en wellicht tot ziens ?

Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl

Raffie

donderdag 19 januari 2017

Panama dag 4

Hallo allemaal,

Weer een kort verslag, want net terug, even douchen en eten en dan alweer slapen, iedereen ligt vaak rond 22:00 op bed.

Vandaag weer een TOP-dag in Panama, weer weinig wind, mooie weer volle zon en UV extreem ! Het was minstens 36gr, weinig wind, dus super-weertje. Visserij was super, voor mijn persoonlijk heel speciaal, vandaag ving ik (Raffie) een hele grote sterke Black Marlin van 250/300lbs, de sterkste Marlin onder de marlins. De dril was 30 min. en heeft elke spier in mijn lichaam verzuurd, het is niet normaal, zo enorm sterk is deze vis, echt geen woorden voor. Ik stond te trillen op mijn benen en mijn flesje water kon ik niet stil houden, ik was op en was kapot, gewicht van dit prachtige beest was 250/300lbs. Een goede foto hebben we niet, zo’n grote vis naast de boot in je hand is bijna niet te fotograferen, maar we hebben wel film en onderwaterbeeld, dus tzt komt er een mooie film.

Vangsten van vandaag, Cuberra, Jack Crevalle, Roosters, Snappers, Yellowfin Tuna, 2x Black Marlin, Stingray, Hammerhead, Mantaray, Blue Jacks, Bluefinn Trevally, Needlfish, Sailfish en Yellow Snappers. We hebben gevist bij oa Coiba Island, Mentosa en Hanibalbank, voor de experts.

De sfeer is enorm gezellig en iedereen is tevreden, logisch want we hebben mooie weer, goed eten en een prachtige visserij, elke boot heeft minstens 1 “Billfish” gevangen.

Alle groepen hebben beloofd een verslag te maken, dus er komen nog heel veel foto’s verslagen en film van deze geweldige trip naar Panama.

Morgen laatste visdag .....

Raffie

woensdag 18 januari 2017

Panama dag 3

Beste vissers,

Opnieuw een lekkere warme dag in Panama. Een dag met weinig vangsten deze keer, wel heel veel vis zien springen, Marlin, Tonijn en Sailfish, waren ons de hele dag aan het pesten, ze sprongen achter de boot, lieten zich met hele grote regelmaat zien, speelde met ons aas en zwommen zelfs met z'n tweeën (Sailfish) naast de boot, op 2m afstand !! Niet te geloven, 2 grote Sailfishen die gewoon even op 2m naast de boot voorbij zwommen, niet normaal ! En onderweg kwamen we 2 schildpadden tegen die het heel gezellig hadden samen. Visserij was minder vandaag, veel strike, veel missers en zoals gezegd heel veel vis gezien.

Teun ving een hele mooie Sailfish, zijn 1e BillFish zoals ze dat hier noemen, Rob had een mooie Rooster en Maurits een mooie dikke Jack Crevalle, verder is er nog tonijn, sailfish, snapper en Jack Crevallen gevangen.

2 groepen slapen vannacht op het moederschip, dus daar horen we morgen alles van. Nu eerst maar eens naar bed, we zijn bekaf, het is nu 22:00 en we gaan allemaal al slapen, om 05:00 gaat de wekker, 05:30 ontbijt en 06:00 naar de boot.

Tot morgen....

Raffie

dinsdag 17 januari 2017

Panama dag 2 deel 3

Panama deel 3

Raffie

dinsdag 17 januari 2017

Panama dag 2 deel 1

Hallo allemaal,

Even een korte update uit Panama, wederom erg kort, want we zijn net terug. Pffffff het is TOP, het is GEWELDIG, het is GRANDIOOS.

We hebben een TOP groep en iedereen doet gezellig mee ! Het weer is super, lekker windje en 36gr en een GEWELDIGE VISSERIJ !

Er zijn al vele mooie "Trophy vissen" gevangen, hier een deel vd vangsten van vandaag:

3 marlijn van 200/250kg
5 marlijnen gelost
2 Sailfish
3 sailfish gelost
10 Jack Trevally

Kortom voor 2 dagen vissen in Panama is dit niet slecht dacht ik zo !!

Raffie

dinsdag 17 januari 2017

Panama dag 2 deel 2

deel 2

Raffie

maandag 16 januari 2017

Panama dag 1

Hallo allemaal,

Even een kort verslagje…. we vissen van 06:30 tot 17:30, daarna douchen, eten, alle verhalen uitwisselen en dan is de avond alweer voorbij, dus ik hou het kort.

We zijn dus met een groep van 24 vissers in Panama, 16 Nederlanders en Belgen, 4 noren en 4 Zweden. Van Amsterdam naar Panama met de KLM (11u vliegen). Aangekomen in Panama rond 17:00, daarna door naar het luxe hotel Rio Grande in Panama op 5 min. vh vliegveld. Lekker douchen, slapen en grote zalige steak eten vd grill, echt super-kwaliteit.

Na een cocktail en een biertje, allemaal lekker slapen. In de ochtend vroeg op en de meeste gingen lekker zwemmen in het grote luxe zwembad. Een groep van 12 had zin om wat te winkelen, er is tijd genoeg, super-gezellig en enorm gelachen met Maurits, Teun, Rens, Anjo, Willy H, Willy J, Rob, Katty en Paul. We hebben uiteraard lekker geluncht in een prachtig winkelcentrum, Maurits, Willy en Wim, hadden zin in een hamburger, dat werd een MONSTER-Haburger.

Na een gezellig middag was het tijd om naar het hotel te gaan waar wij speciaal voor onze gasten hadden geregeld dat we tot 14:00 in de kamer mochten blijven, dus nog even douchen en dan door naar het vliegveld voor de binnenlandse vlucht naar David.

Rond 19:00 kwamen aan in de lodge en waren we wat vermoeid, gezellig kregen we een drankje en stond de kok al verse kreeft te grillen, zoveel gegrilde kreeft eten als je wil. Leuk om te weten, al het eten, drinken en alcohol is inclusief in de prijs !

Zondagochtend (vandaag) was het dan zover, eindelijk vissen, om 05:45 stond iedereen al klaar aan het ontbijtbuffet en om 06:15 stond iedereen op de boot…
Weer, 36gr, in de ochtend wat wind, maar na de middag viel de wind weg…. uiteraard droog !

Vangsten tot op heden ….
2x Marlin
2x Sailfish
2x Mahi Mahi
1x Hamerhaai
En nog een aantal mooie vissen…
En verder nog een aantal grote vissen verspeeld zoals Marlin en Sailfish en dan niet te spreken over de “volgers” die achter het aas aan kwamen.

Anjo, de vrouw van Kabeljoekel Rens, ving een hele grote Sailfish, zie foto, gefeliciteerd Anjo !

Kortom een hele goede eerste dag met een hele leuke en vooral gezellige groep.
We zijn nu aan het eten (20:00) en het valt ons op dat we veel rode hoofden zien (verbrand) en iedereen erg stil is…. vermoeid na zo’n eerste dag.

Morgen weer meer nieuws, misschien met de foto’s vd Marlin, want Oedo, Rogier, Rob en Wim slapen vannacht op het “moederschip”. (zie website).

Tot morgen !!!

http://cordestravel.nl/vissen-in-panama/

Raffie

dinsdag 10 januari 2017

Big Fish Klaas 1e uitzending

Voor wie in België woont of de uitzending gemist heeft, hier een link.

Wij zijn er trots op en was een hele eer om hier aan mee te mogen werken, nu nog 5 uitzendingen met IJsland, Noorwegen, Kaap Verdië, Costa Rica en Canada.

>>> klik hier <<<

Raffie

dinsdag 3 januari 2017

Let op file !

Voor iedereen die gaat vliegen tijdens zijn visreis, wees op tijd !!

Ook vorig jaar hebben we groepen gehad die hun vlucht hebben gemist of net op tijd waren, ook vanwege de controles vd douane (Marechaussee) die af en toe plaats vinden. Maar vergeet ook de files niet, lees dit artikel artikel maar eens.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/27353002/__A4_is_de_nieuwe_filetopper__.html 

Kortom wees extra op tijd, liever 1,5 uur te vroeg dan te laat.

Raffie