De Chartervisser YE 52

De YE 52

De chartervisser is een gecombineerd bedrijf, er word Vanaf april t/m juli met vaste vistuigen op kreeften gevist op de Oosterschelde. We vissen met kubben die speciaal voor kreeften en grote krabben bedoelt zijn, de maaswijdte van de kubben is 6 cm. Vanaf half juli maken we de overstap naar de Westerschelde daar vissen we kleinschalig op de kreeft en zijn we verder af te huren voor de sportvisserij, en vanaf oktober zijn we fulltime inzetbaar voor de sportvisserij.


De boot YE52 (visarend) is volledig uitgerust voor allebei de doeleinden, en is van alle gemakken voorzien. Het is een zware visboot met twee grote slingerkielen waardoor hij zeer stabiel is. En er is een groot open werkdek aanwezig, rondom de kajuit is ook nog volop ruimte om een hengeltje uit te gooien.


De sportvisserij:

De YE 52 heeft Een capaciteit van maximaal 8 personen, als we opstapdagen hebben varen we uit met minimaal 5 personen.

we varen uit rond 7.30 en proberen tussen 16.30 en 17.00 weer in de haven te zijn, alles is bij ons bespreekbaar voor andere tijden. Het vaargebied is de Westerschelde,Oosterschelde en de voordelta. In het begin van het najaar zijn alle drie de wateren goed van visserij, vooral de schar en wijting laat zich goed vangen. De kabeljauw laat zich rond dit jaar getijde ook goed vangen, als we verder de winter in gaan dan zijn de voordelta en Westerschelde de voornaamste wateren om te vissen, we treffen daar nog steeds de schar,wijting en gul aan. In het voorjaar ligt de vis klaar in de voordelta om de schelde's binnen te trekken.


Op de ye 52 is alles aanwezig zoals hengels onderlijnen en lood, voor een natje en droogje kun je ook bij ons terecht,

er is verse koffie aanwezig en verschillende soorten frisdrank en bier voor een hapje is er altijd soep aan boord en een andere warme hap is altijd een verrassing.


Voor boekingen: http://chartervisser.nl/contact/