De Noordpier

Beste visvrienden,
De Noordpier van Velsen Noord is een van de bekendste en betere zeevisstekken van ons land. Je komt er door van Beverwijk naar Wijk aan Zee te rijden en daar de bordjes 'noordpier' aan te houden. Met navigatie : Reijndersweg 2, 1951LA, Velsen Noord. Je kunt er vrij parkeren en er is voldoende ruimte als het tenminste geen stranddag is. Je kunt nu beginnen aan een bijna 2 km lange wandeling of een fiets meenemen.

Ik beperk me nu tot de pier zelf, maar ook vooraan is wel degelijk vis te vangen. Op het oude havenhoofd is met verre worpen in de vaargeul soms goed te vangen en dicht bij de stenen zit regelmatig zeebaars. De betere stekken beginnen tussen plateau 1 en 2; zeker rond hoog water kun je dan wijting, schar ,bot ,zeebaars, makreel en geep verwachten afhankelijk van het seizoen. Op dit deel van de pier is het prettig vissen. Je zit er niet vast en kunt meestal beschut achter de dam vissen met weinig betonblokken voor je.

Vanaf de bocht bij stek 3 worden de vangsten vaak beter, het stroomt er veel harder en de blokken liggen steeds verder het water in. In dit gedeelte wordt meer tong en gul gevangen in het juiste seizoen. Het is hier echter steeds lastiger vissen omdat het harder stroomt en de blokken verder in het water liggen. De kans op vastlopen is vele malen groter; de kans op een goede vangst echter ook.

Nog een laatste tip : houdt de windkracht in de gaten, want vanaf windkracht 6 wordt het hek op de pier gesloten.

Succes Cor