Groepsreis vissen in Noorwegen 2016

Groepsreis naar Noorwegen, 14 tm 21 september 2016


Gezellig met een grote groep Nederlandse en Belgische sportvissers naar Noorwegen, onder begeleiding van Linda en Raffie Cordes ? Grijp nu je kans en boek je plaats, vol = vol.


Ben je alleen, ben je maar met z'n tweeën of heb je een eigen groepje, maakt niet uit iedereen is welkom, zolang er plaats is.


We gaan naar onze TOP accommodatie Nappstraumen op de Lofoten in Noord Noorwegen, het allermooiste natuur-gebied van Noorwegen en tevens wellicht één van onze beste visgebieden. Hier is de kans heel groot dat je een heilbot gaat vangen en dat vaak maar op 2 minuten varen !


Ok, de huisjes zijn erg klein, er is geen luxe en er zijn stapelbedden, maar ach als het maar schoon is en men er kan koken en slapen, wat wil je nog meer ? Er is een douche, toilet, warm water, een oven, magnetron, koffieapparaat en verder is alles aanwezig. Het huisje stamt uit 1800 is dus echt nostalgie, deze huisjes werden vroegen bewoond door de beroepsvissers die met hun roeiboten naar open zee gingen om de grote kabeljauwen te vangen met hun netten. Dus als dat allemaal niet zoveel voor je uitmaakt en de visboot en de visserij belangrijker zijn dan het huisje, dan is Nappstraumen jouw bestemming. We maken in die week trouwens ook een hele grote kans op het Noorderlicht, uniek om te zien en mee te maken.


We hebben per huisje en per boot maximaal 4 personen, ben je met je eigen groepje van 5 personen zou dat ook kunnen, maar dan even in overlag. Ben je alleen of met z'n tweeën dan kom je bij 1 of 2 andere heren in het huisje.


Ben je nog nooit in Noorwegen wezen vissen en is dit altijd al je droom geweest, dan is dit dé kans om te gaan, mede omdat wij (Linda en Raffie) er bij zijn en omdat elke groep een halve of een hele dag de visgids gratis mee aan boord krijgen. Wij gaan er in 2016 voor de 3e keer naar toe, dus kennen bijna alle stekken.


Je kunt ter plaatse ook materialen huren, zoals hengels en drijfpakken en mocht je iets te weinig bij je hebben, dan kun je daar in het winkeltje tegen Nederlandse prijzen nog wat kunstaas bijkopen.


De Vangsten:

We gaan een grote kans maken op prachtige heilbotten die de 150cm voorbij gaan, dikke schollen soms wel zwaarder dan 2kg, snelle koolvissen boven de meter en uiteraard dikke kabeljauw, deze laatste twee soorten allemaal tussen de 5 en 15kg. De snelle 23.5ft boot met een 135pk motor brengt iedereen veilig naar de stekken, uiteraard is deze top boot voorzien vh beste apparatuur.


De reis:

We vertrekken rond 10:30 vanaf Amsterdam met het vliegtuig naar Oslo, per persoon mag je 2x 23kg bagage en 8kg handbagage meenemen, dus 54kg bagage ! In Oslo nemen we de binnenlandse vlucht naar Evenes waar een grote touringcar ons naar Nappstraumen brengt. We zijn dus dezelfde dag in ons huisje. Onderweg rijdt de bus langs de supermarkt, zodat iedereen boodschappen kan doen. Door de week kan men de bus vd visgidsen lenen om nog wat extra boodschappen te doen. Een keer geen zin om te koken, op 5 min. vd accommodatie zijn verschillende restaurants, oa een Peppes Pizza.


We vertrekken woensdagochtend weer naar Nederland waar we het einde vd middag weer aankomen. Het is dus 6 volle dagen vissen !


Ervaring:

Ervaring is NIET nodig, wij zorgen dat iedere visser goed voorbereid hier heen gaat, we hebben om te beginnen de grote Cordes Traveldag, we hebben een boekwerk met 48 pagina's met "hoe te vissen in Noorwegen" en men kan gratis langs komen voor een prive-les. Kortom vóór de reis zorgen we dat iedereen op de hoogte is hoe te vissen, waar te vissen en welke materialen mee te nemen, tijdens de reis zijn we er samen met 2 visgidsen, dus komt helemaal goed.


De prijs:

De prijs per persoon bij 4 personen is +/- 1390,- euro pp (afhankelijk vd vliegtickets)

Incl. vliegticket met 54kg bagage, transfer, huis, boot, A3 zeekaart en visgids.


Lees meer over de accommodatie Nappstraumen >>>


Wil je dit unieke festival eens meemaken, meld je dan snel aan, vol = vol