Kant-vangstberichten

Buitenland vangstberichten

Blijf op de hoogte vd vangsten in bv Noorwegen en IJsland.
Bekijk de geweldige vangsten die er dagelijks gedaan worden.
Vangstberichten buitenland >>>

Op visreis ? boek bij www.cordestravel.nl natuurlijk !

woensdag 24 mei 2017

Gisteren gezellig met vrienden wezen vissen bij Ritthem op de geep......was voor mij weer de 1e sessie van het jaar. Bij aankomst veel mist en windkracht 4 en frisjes.
Vanaf 07:30 ging de dobber in het water en na een half uurtje ja hoor een zeebaarsje.....
Voor de rest van de dag lekker aardig wat gepen gevangen de vrienden hadden er 6 en moi 10 plus die ene baars......en wat een lekker weertje was het.
In de loop van de dag kwam er nog gezellig een man uit België bij ons staan met aardig wat jaren ervaring.
Aan het eind net voor ik alles ging inpakken kwam er nog iemand die wat promootte voor Zeevissport gezellige en aardige vent.....
Vroeg of ik mee wilde doen aan de Geepwedstijd van 3 juni aanstaande in Zierikzee maar die moet ik helaas verstek laten gaan vanwege het werk.... heb op de site gekeken van hun en ziet er goed uit complimenten.....

Op naar de volgende geep sessie...

Wilbert

Wilbert

woensdag 24 mei 2017

Vandaag geprobeerd om geep te vangen , in het begin lukte het niet zo ,ik heb gevist van 12 uur tot 17.30 uur en toch nog 19 stuks gevangen met zagertjes en met een schuifsysteem , en dan zo licht mogelijk dat is het mooiste vissen, ik zie mensen vissen met dobbers van rond de 60 gram en dan zitten kijken of de geep wil bijten,
Lekker gevist vandaag en zeer mooi weer , ik wens jullie allemaal veel visplezier
Willem

Willem

woensdag 24 mei 2017

Grappig om te zien hoe mensen samenhokken en vooral geen meter van hun auto vandaan willen blijven. De "hotspot" Neeltje Jans voor de geep. Ik was er vorige week, maar snel weer doorgereden, leek wel de drive-in om een snelle vangst.

Uit de laatste vangstberichten blijkt dat dit niet zo is en dit is niet zo vreemd toch? De geep is een echte oppervlakterover. Volgens mijn boerenverstand gaan dit niet samen met zwiepende strandhengels met geepdobber aan, plonsende zwarte torpedobommen, en luidkeels roepende mensen.

Op nog geen kwartier van Neeltje Jans vind je prachtige echte hotspots, midden in de natuur. Gisteren 7 dikke gepen, en vandaag 9, waarvan 5 terug gezet omdat ze wat klein waren en vooraan gehaakt. Met héél licht materiaal en bombetta-montage een plezier om te vangen.

Wie zoekt die vindt :)

De Oosterschelde is zo mooi en zo groot. Vorige week op dezelfde plaats was het niets maar kwam er wel een bruinvis rondjes draaien en sprongen de gepen opgeschrikt in het rond, zo dicht dat ik hem of haar kon horen ademen en even later 2 dartele zeehonden. Ik rijd dan met de glimlach naar huis en klaag daar niet over maar koester het moment.

Er is nog geen enkele bruinvis of zeehond zijn beklag komen doen wanneer ik een biefstuk zit te eten. Wederzijds respect!

eric van hout

woensdag 24 mei 2017

Noordpier binnenkant 2 x geep en een aantal missers

Johan De Caluwé

dinsdag 23 mei 2017

Vandaag op de geep bij Neeltje Jans van hoog naar laag 1 geep gevangen er werd verder weinig gevangen heb er nog maar 1 zien vangen, volgende keer maar voor hoog water beginnen.

Ben

Ben

dinsdag 23 mei 2017

Vandaag, dinsdag,

Mijn eerste geepsessie ooit gedaan....

Gelijk de 2e worp een leuke kunne haken en landen, daarna nog 2 lossers gehad... en een paar die niet door beten...

Gestaan bij Ritthem aan de zeedijk, van 12.45u tot 14.15u (hw om 13.00)

Alleen gevis met zager on de dobber

Gr.

Jelle

dinsdag 23 mei 2017

Goedemiddag

Gisteren, ondanks doodtij en windje uit n.o toch nog even gevist bij Neeltje Jans.
Gevist van 16.45 tot 19.15.... geen ene beet waargenomen.
Het was warm weer, maar de vis was ook aan het zonnen...
Volgende keer maar weer

Groet
Ray en Ben

B. Sorgedrager

maandag 22 mei 2017

Zaterdag bij Kees van avicentra een bakkie gedaan en gelijk wat zagertjes gescoord om de zeebaars mee te belagen. Even stevig gemopperd over het in rap tempo verdwijnen van stekken in de maasmonding omdat deze, om wat voor reden dan ook, ineens voorzien zijn van stevige hekken. Nog even en we staan schouder aan schouder op de landtong nix te vangen omdat de beroepsvisserij daar vrij spel heeft.
Maar goed, genoeg gezeurd, 's zondags toch maar met de zagertjes en een dobbermontage achter de baars aan en dat viel niet tegen. 6 stuks in n uurtje daarna was t plots over. Maandag na t werk met t restanten aas naar t zelfde stekkie en iedere inworp was het prijs. Geen megabaarzen maar een aantal zat toch dicht tegen de 42 cm aan. Na een goed uur waren de zagertjes op en stond de teller op 28 Baarsjes / baarzen.
De volgende keer gaan we achter de tong aan.

Ron

maandag 22 mei 2017

Gisteren, 21 mei onze 5 de wedstrijd gevist van t Schietertje uit de Fijnaart.
deze keer aan het Callandkanaal bij de kering.
13 vissers begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, 1,5 week geleden nog mooie schar daar gevangen!!
Nu in 4 uur durende wedstrijd zijn er 6 krabben binnengehaald en verder niks.
zwom wel een zeehond voorbij en dat was het enige leven dat er gezien is in t water.
kan gebeuren, vrijdag proberen op de Oosterschelde met de boot en zondag met de Maatje Adriana vanuit Neeltje Jans.
zal heus wel meer vangen als gisteren. (hoop ik)
gr ger

g lips

maandag 22 mei 2017

** Hemelvaarstdag geopend, volop akties en vers aas!**

Ook op Hemelvaartsdag staan we klaar voor alle
Vissers & Darters.

Volop vers aas voor alle type visserij.

Volop zeer heftige akties!

Tot donderdag,
Team Wesdijk

  https://www.wesdijk.nl/hengelsport/

hengelsport wesdijk

maandag 22 mei 2017

Gisteren weer eens na bijna 2 maanden mijn strandhengels weer wezen uitlaten.
Om 5:45 op pad naar Rinus (Eagle) voor een portie verse pieren, kleine praatje over de vangsten op de diverse stekken. Blijkt dat ik niet veel gemist heb en er geen bijzondere stekken zijn met gegarandeerde goed vangst. Besloten om naar mijn oude trouwe stekkie te gaan aan de nieuwe waterweg bij de StenaLine.
7:15 aangekomen lekker rustig, laag water, mager zonnetje, zacht briesje. Hengeltje 1 opgetuigd, nylon lijntje en afstandhouder paternoster, malse pieren erop en het ruime sop in, hengeltje 2 opgetuigd, gevlochte lijn me zelf geknoopte onderlijntje ook deze het ruime sop in. Stoeltje uitgepakt, thermos voor een bakkie koffie gepakt, bonk, bonk hengel 2. Snel erheen en binnen draaien, zeebaarsje 34 cm dat is een mooie start, onthaken en terug met de boodschap om zijn hele familie en zijn vriendenkring erbij te halen.
Tijd voor dat bakkie koffie, op mijn gemakkie in m'n stoeltje in het ochtend zonnetje, hopende dat het baarsje de geven opdracht uitvoert, kijkende naar de voorbij varende boten en schepen, wat een genoot.
Ondertussen is de stroming naar hoog water al aardig aan het toenemen. Hengel 2 meld zich weer, nu met een doublet van schar maatje 22, keurig gehaakt. Beide van het haakje gehaald dezelfde toespraak gegeven als de aan de baars.
Stroming zit er nu goed in, bonk, bonk, bonk, hengel 1 meld zich. Een wild spartelende zeebaarsjes, de schavuit is slechts 29 cm. Hup terug jij en snel groot worden.
Het bijna hoog de stroming is flink afgenomen, bonk, wederom hengel 1, dit maal met een botje van 18 cm. Hij was flink gulzig het, haakje moest met gereedschap verwijdert worden, operatie gelukt, patient zwemt weer.
En toen werd het stil hoog water, zittend op mijn stoeltje en genietend van een bakkie koffie met het zonnetje op het bolletje, worden de oogleden zwaar.
Vijftien minuutjes weggedommeld, het water begint weer zachtjes te stromen richting laag, Weinig actie, de pieren zijn bijna. Hengel 1 heeft zich nog ene keertje gemeld zonder resultaat en hengel 2 heeft zich nog tweemaal hard handig gemeld echter ook zonder resultaat. Inmiddels is het al een uur of drie als ik de laatste pieren het ruime sop in stuur met hengel 2. Nummertje 1 aftuigen en opruimen, mijn afval verzamelen en in een plastic zakje doen, na een half uur hengel 2 binnen draaien de haken zijn schoon, aftuigen en opruimen. stoeltje inpakken, steuntje inpakken stekkie nalopen op eventuele vergeten spullen en laatste rommeltjes op pakken. Een afsluiting van een prachtige dag met een zeer tevreden gevoel in de auto naar huis, moet het snel maar weer herhalen.

grt. Nico v D

Nico v.D.

maandag 22 mei 2017

Noordpier. Zaterdag en zondag een aantal uren gevist op geep. 7 stuks gevangen. Waaronder 3 van 70 plus. Zitten kort onder de kant. Groet Albert , Winterswijk.

Albert

maandag 22 mei 2017

Hengelsport INFODAG 17 juni van 10:00 tot 16:00

Aan het strand van de Kaloot Vlissingen. De auto kan geparkeerd worden halfverwege de euro- weg (splitsing OVET BV.)
Wat gaan we doen?

- Er kan gevist worden met de nieuwe DAM Beach Quiver. We gaan hier een uitleg over geven.
- We gaan proberen wat zeebaarsjes te vangen. Natuurlijk kun je ook met je eigen materiaalvissen. (Als je aas nodig hebt laat ons het weten)
- Neem je strandhengel mee !! Werpinstructies van een ervaren werper. We zullen indien mogelijk een werpbaan uitzetten. Leer beter en verder werpen.
- Je kan ook werpen met diverse nieuwe strandhengels.
- Uitleg over onderlijnen en hoe je het beste aan het strand kan vissen.
- Het DAM bdstore ZeeVisteam is aanwezig voor ondersteuning. Aan deze ervaren zeevissers kun je alle vragen stellen betreft het zeevissen.
- De aanvang van deze infodag is 10:00 tot 16:0
- Graag opgeven via email; info@bdstore.com (naam en telefoonnummer) of telefonisch 0118-625600. Je kan ook een berichtje doen op Facebook. (bd store of DAM bd store)

bd store Middelburg

maandag 22 mei 2017

Hallo allemaal.
Gister, dus zondag, met maat Peter achter de zeebaars aangegaan. Wilden eerst gaan vissen bij de Hudsonhaven maar dat bleek verboden gebied. Vandaar maar naar de uitstroom gereden. Kan kort zijn. Niks geen baars te bekennen, niet met dobbermontage met zagers en ook niet op kunstaas. Na een paar uurtjes toch maar verkast naar de waterweg. Ook daar geen baars te bekennen. Uiteindelijk kwam er meer door toeval toch nog een botje van wel 10 cm op de zager van Peter. Dat was alles. Was wel lekker weer.
Groeten Frans en Peter.

Frans Eijgelaar

maandag 22 mei 2017

Gisteren zondag 21-5 vanuit rotterdam op de brouwersdam op de haring gaan vissen
Toch nog 50 harinkjes gevangen aan de binnenkant , er zat ook veel kleine haring
Daarna ook nog aan de buitenkant op de geep , 6 stuks in 2 uur tijd , Het blijft een prachtig stekje de brouwersdam

Karel

maandag 22 mei 2017

Weer een wisten gepen.
Dit keer met bombetta.
En kleine zagers.
Op drie uurtjes tijd toch goed geep gevangen.
Plaats van bestemming was stavenisse.

Johan

zondag 21 mei 2017

Vandaag om 6 uur vertrokken richting scheveningen zuider haven hoofd helaas bij aankomst laag water en veel te veel mensen hutje mutje ...
Door naar de waterweg europoort gegaan met 6 hengels op heel de dag 2 zwaar ondermaatse zeebaarsjes...naast het feit dat het zeer irritant is een fatsoenlijke visplek te vinden lijkt het wel een badkuip de laatste paar jaar en het lijkt erop dat we het absolute 0 punt bereikt hebben wat de visstand betreft in onze kunstmatige delta...of zal daar nu het probleem ergens in liggen.
Meer natuurlijke overstroom gebieden van zout naar zoet water zou standpunt 1 op de agenda van sportvisserij nederland moeten zijn.
Zodat zout water en zoet water beter mengt en dus weer paaigronden voor al onze inheemse vissoorten ontstaan.
Daarnaast op punt 2 zou moeten zijn meer visbare stekken maken dmv steigers of gangbare kanten aan te leggen of dit te eisen...waar betalen we ander 80 euro per jaar voor mag wel iets meer voor terug komen behalve een magazine naar mijn idee...
Niet domweg dromen over steuren en zalmen die weer terug zijn...die zijn er niet...maar gewoon dat het aantrekkelijk genoeg wordt dat ze er weer willen komen paaien.
Zo geldt dit voor alle migrerende soorten.

Mike w.

zondag 21 mei 2017

Vrijdag 19-05

Heerlijk gevist met mijn Egmondse vrienden. Het kon niet op de scharren leken wel opgestapeld. Veel kleinere, maar er zaten ook mooie tussen. Ook nog een kleine wijting en twee zeebaarsjes. Kortom een geweldige dag.
Een klein minpuntje. De pieren die we gehaald hadden bij xxxx waren voor 90 % dood. Jammer dat is namelijk al de tweede keer dat het mis is met het aas. Positief ook met dooie pieren vingen we goed.

Henk Bollen

zondag 21 mei 2017

Zuidpier IJmuiden zondagmiddag. Op de geep, maar helaas geen zagers te krijgen. Inktvis ingekocht. Geen geep. Maar er zwom genoeg. Wel met een pilkertje een baarsje. Volgende keer maar. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zondag 21 mei 2017

Vandaag van 9u tot 14h in Neeltje Jans gaan geepvissen.
30 stuks op het droge! Niet slecht voor een eerste keer

Sam W

zondag 21 mei 2017

Zaterdag wezen gepen aan de Oesterdam. Weinig vissers gezien bij opkomend water. Bij afgaand tij een paar medestrijders. Behoorlijk wat wind recht op de kant. Best veel wier, maar met de bombetta aardig tussendoor kunnen sturen. De geep aasden behoorlijk fel. Toch nog een paar missers.
Vangst 19 stuks.

joop

zondag 21 mei 2017

Paar uurtjes gaan geepjes vangen .Nu de rookten in

François

zondag 21 mei 2017

Zaterdag 20 mei weer eens naar de Eemshaven gegaan om te proberen geep te vangen. Als aas winterharde IJsselmeerspiering gehaald bij Hanos, deze blijft bij het werpen en over de keien inhalen goed op de haak zitten.
De noordelijke buitendijk van de Eemshaven is een stek waar je bijna altijd allen staat op 80o mtr dijklengte , wat een ruimte en vrijheid!
S morgens 7 uur was het hoogwater en om 13 uur laag. Dus van 08.30 tot 11.30 gevist met de ebstroom erin.
Ook hier was belone belone gearriveerd , maar ze speelden vaak achter de dobber of deden deze even kantelen. Toch was er een enkele doorbijter , zodat we toch met vis thuis kwamen. Heelijk zonnetje , zwak windje , mooie kriebelstroompjes , en totale vrijheid. Voor herhaling vatbaar.

Cok de Heer

zondag 21 mei 2017

Vanmorgen wezen gepen omgeving Bruinisse, helaas niks gevangen maar wel genoten van het prachtige weer.
Volgende keer meer geluk en hopen dat ze snel verder de oosterschelde op zwemmen.

Veel visplezier

Rene de Jong

zondag 21 mei 2017

Tussen de examens door wist ik afgelopen zaterdag een paar uurtjes vrij te maken om te vissen. Fietsje gepakt, zagertjes gehaald bij Zuiderduin en naar de beruchte dijk van Westkapelle. Hier aangekomen zag ik dat er al behoorlijk wat geep werd gevangen. Ik koos voor een klein zagertje onder een drijvende bombetta. Niet onbelangrijk was het kleine loodhageltje op de onderlijn. De meeste aanbeten kwamen namelijk op het moment dat ik de dobber stil liet hangen, waardoor de zager mooi naar beneden dwarrelde. Bij de eerste worp was het al direct raak en kon ik een mooie geep landen. Na een halfuur zonder activiteit besloot ik te verkassen naar een rustiger stukje van de dijk, waar de luie krukjesvisser met zijn te grote camper niet bij kan komen. Dit plekje leverde nog twee mooie gepen en een dapper scholenbaarsje op. Resultaat: 3 gepen, een zeebaars en wat missers. Ze zijn dus te vangen, maar er moet actief op gevist worden en de kleine details zijn niet onbelangrijk.

Lars

zondag 21 mei 2017

Zaterdag een dagje Oosterschelde om te proberen wat geep te vangen. Eerst op de Oesterdam gestaan een kleine 2 uur rond hoog (10-12) met veel moeite 2 kleine geep gevangen die met veel moeite aan te kant kwamen. Niet vanwege het gevecht met de geep maar door het vele appelaar wat telkens in de lijn kwam en er voor zorgde dat je met dun materiaal je super voorzichtig moest zijn om lijnbreuk te voorkomen. Jammer want de lijn kon je net echt gewoon laten liggen was ingooien en binnenhalen en omdat er weinig stroom was is dit niet ideaal om geep te vangen. Toen naar Stijenham maar helaas niets daar gepakt. Tenslotte even naar Gorishoek waar een mede visser net een klein geepje ving. Het feit dat we maar met 2 man daar stonden geeft al te denken. Zelf nog even geprobeerd maar door ook daar veel apenhaar langs de kant en de enorme hoeveelheid fuiken die daar staan niet veel moeite gedaan. Echt ongelooflijk zo ver als je kunt kijken zie je de drijvers van de fuiken langs de kant! minimaal 100 op die kleine afstand. Dan zullen we de fuiken zonder drijvers maar niet tellen!. De medevisser zat ook meteen vast in een van de vlaggetjes van de drijvers. (10 meter van de kant).
Als je dan bedenkt dat er ook nog zeehonden rond zwemmen , beroepsvissers dus nog even met de boot een trek doen voor ze de haven binnen lopen en dan die enorme hoeveelheid fuiken dan is het ook te verklaren waarom er voor de sportvisser zo weinig te vangen valt in de Oosterschelde.
Men zou zeker iets aan die fuiken moeten doen dit is echt ongelooflijk hoe dit in een paar jaar is toegenomen.

Peter

zaterdag 20 mei 2017

Gisteren van 8.00 uur tot 15.00 gevist aan de waterweg in Maassluis. Veel schar en twee mooie zeebaarzen weten binnen te halen. Ze zitten er wel weer de baarzen. Op naar de volgende sessie

Den Engelsman

zaterdag 20 mei 2017

Gisteren eerst bij Hermans Marine grote dikke pieren gehaald, daarna naar de zuid. Ik was vergeten met mijn stomme kop op de website te kijken....gesloten. toen maar met mijn maat naar de noordpier gereden via de sluizen. Kan kort zijn, gevangen als een malle, aantal gullen, 1 mee voor de pan en een zak vol scharren. Was lekker rustig aan de pier zelf , wel moeilijk parkeren, er was een of ander kite evenement, gaaf om te zien tijdens het vissen.

Rene

vrijdag 19 mei 2017

Dinsdag 16 Mei 2017
Gaan vissen op Neeltje Jans
19 Gepen gevangen en zeker nog 15 gemist.
Super goed weer met veel zon , de geep was volop aanwezig .
Eindelijk nog een zeer aangename en visrijke dag .

Leo De Fyn

vrijdag 19 mei 2017

Vanmiddag 3,5 uur aan de Baaiweg gestaan i.p.v. de zeehonden hotspot de Banjaard.

Mooie branding en 3 baarsjes 30-40 cm gevangen met het dubbele aantal aan missers op de top.

Verrassing was ook nog een tarbotje van 29 cm gevangen.

Alles gevangen op MH.

Groet JdeV

John Sommelsdijk

vrijdag 19 mei 2017

Beste zeevislanders,

Afgelopen week ben ik op heel gaan vissen op de Oosterschelde. Ik heb er 4 gevangen in 2 uurtjes rond hoog water. Hier heb ik een videoverslag van gemaakt op YouTube. Veel plezier met kijken.

  https://youtu.be/8-inTP647-Q

Gijs Schalij

vrijdag 19 mei 2017

Hallo,

afgelopen dinsdag gaan vissen in Ritthem op de Geep.
Bij aankomst kwam ik erachter dat mijn topoog was afgebroken maar plakband doet wonderen.

Gevist van 10.00 tot 14.30 waarvan ruim een uur doodtij ( laagwater)
In totaal 14 stuks gevangen en minimaal 20 verspeeld tijdens het indraaien.
Als aas runderhart en Zalm gebruikt.

Jacky

donderdag 18 mei 2017

Gisteren gevist maasvlakte van 12.30-15.00 uur bij laagwater. Als aas kweekzagers van wesdijk, gevangen 4 soorten visjes, schar, bot, wijting en zeebaars, elk een kleintje. Als krab op de vuurpijl, jawel, u raadt het al, een noordzeekrab, die zich op het droge een hoedje schrok en zich gauw verstopte onder het zand.
Bij een heerlijk weertje gevist, geen zeehond gezien, maar wel een grote jagende hoog springende vis, ik denk zeeforel...

Stefan groenheide

donderdag 18 mei 2017

Vandaag mijn eerste geep-sessie ooit. Kwamen, na bezoekje aan Wesdijk voor laatste materiaal en zagers, rond half 11 aan bij Neeltje Jans. Bij de buren geïnformeerd hoe de vangsten waren: 2 stuks om 6 stuks.

Oom en ik dus vol goede moed aan de slag met dobbermontage. Ik zalmreepje met huid, hij kweekzager. Helaas weinig actie. Ook bij de buren heb ik in 4 uur tijd na onze start slechts 1 geep binnen zien komen.

Wij dus allebei dan ook maar een 4.50 hengel opgetuigd met dwarrellijnen, rollood en beaasd met zagers en pieren. Geen stoot gehad in 3,5 uur.

Tussendoor de dobber aan de kant gelegd en met de pilker aan de gang gegaan, met als resultaat een mooie geep van 56 cm. Deze geofferd als aas voor tijdens deze sessie en een voorraadje voor de volgende sessie: de aanhouder wint immers!

Denk dat slechte vangst toch wel met tij te maken heeft. Zaten nu twee uur voor laag-laag-uur na laag. Vermoed dat op deze stek rond hoog water meer actie is rond het gesteente. Toen we arriveerden om half 11 stond er een man of 25, vanaf 14 uur stonden we nog alleen.

Vangze!!

Melis

donderdag 18 mei 2017

gisteren eerste x kunstaas vissen op de stenen glooiing(Maasmond), althans dat was de bedoeling, een grote afrastering was er geplaatst met een hek.Dit hek stond weliswaar open, maar daar ik geen ijzerzaag in de auto had, nam ik niet het risico om door te rijden en het hek bij terugkomst afgesloten te vinden. Dus maar in de grint bak tussen de houten golf brekers, welke in een steeds slechtere staat gaan verkeren, helaas het lijkt erop dat er weer een stuk Maasvlakte voor de recreatie verloren gaat, geen vis zien springen geen vis zien jagen, maar het weer was prachtig, wel zijn er nog de rupsen die hun haren laten verwaaien waar van je een vervelende jeukende uitslag kan krijgen. volgende x een ijzerzaag mee en doorrijden naar mijn stekkie in de hoop dan wel een visje te verschalken

ies

donderdag 18 mei 2017

Gisterenavond gevist aan een Thoolse dijk op de veelbesproken geep.
We stonden met 7 vissers op een stuk van ongeveer 20 meter, over de vangst kan ik kort zijn, op 3 uur tijd maar liefst 1 geepje zien vangen...wat doen wij fout, of was het toch de verkeerde plek? morgen weer aan Neeltje proberen daar hadden wij er maandag 2 met z,n 2..

martijn

donderdag 18 mei 2017

Gisteren na 4 jaar was de kriebel om eens op de geep te gaan te groot, snel wat materiaal bij elkaar gesprokkeld en wat spekreepjes gesneden bij gebrek aan ander aas. Normaal vis ik met een spirolingo drijvend of licht zinkend helaas waren die niet te vinden, enkel een nog aan de hoofdlijn bevestigde met gebroken antenne was in mijn bezit! Maar goed na 1 1/2 uur met wat file aangekomen op Neeltje Jans, hmmm wind op kop, dat belooft dus veel groen en vuil maar toch een onderlijn eraan en gaan, het water stond nog helemaal laag en zou gaan opkomen.
Na drie of vier worpen was het prijs, de eerste geep van 2017 melde zich, en nog een beste ook, maar dan begon het geknoei, lijn in de war, door het opkomende water lijn vast aan de stenen net onder water en dan maar beslist om eerst even naar de hengelsport zaak te gaan om eerst het materiaal terug aan te vullen en een andere dag terug te komen, korte maar toch leuke sessie gehad, bij de buren er ook maar eentje zien vangen.

kibling3

donderdag 18 mei 2017

Gister even half middagje gevist samen met me meisie. Gevist op geep. Deze was niet zo actief als ik had verwacht. 1 aanbeet in het staartje van mijn reepje zuurkool spek. Verder pakte een 40 cm baarsje nog het aasje en deze is na een fototje retour afzender gegaan.
Erg lekker weer, maar wel erg veel insecten. Dat was eigenlijk niet te vissen zo veel beestjes.

Robbert

donderdag 18 mei 2017

Gister even half middagje gevist samen met me meisie. Gevist op geep. Deze was niet zo actief als ik had verwacht. 1 aanbeet in het staartje van mijn reepje zuurkool spek. Verder pakte een 40 cm baarsje nog het aasje en deze is na een fototje retour afzender gegaan.
Erg lekker weer, maar wel erg veel insecten. Dat was eigenlijk niet te vissen zo veel beestjes.

Robbert

donderdag 18 mei 2017

Woensdagavond zuidpier IJmuiden.
Prachtige avond, windstil. Met pilkertje de eerste makreel van het seizoen gevangen. Verder kwam er aan het eind van de avond een grote school jagende vissen onder de kant. Ik hoopte op makreel, maar was een school zeebaars. Ze pakten alles wat voor hun bek verscheen, dus heb er veel kunnen vangen. Allemaal mini formaat. Later met bm nog een mooie van 45 gevangen.

Freek

woensdag 17 mei 2017

**Strand Maasvlakte, leuke vangsten zelfs zonder branding!**

Voor afgelopen dinsdag stond er een Mee- Visavond gepland, waarvoor helaas geen aanmeldingen waren. Omdat moeders de vrouw er toch al op had gerekend, besloot ik maar gewoon lekker alleen te gaan.

De drukte van het seizoen is in alle hevigheid losgebarsten in de winkel, dus een avondje strand, om het koppie leeg te maken, kan dan geen kwaad. Einde middag meldde vast klant Marco zich, die vast vooruit ging. Nog voor ik de snelweg opdraaide na sluitingstijd, ging de telefoon: Geen branding!......twijfel.....toch maar niet gaan? Maar dat is ook lullig. We zien het wel.

Bij aankomst inderdaad een vlak zeetje, maar wel een mooi stroomnaadje rondom de 2e bank, met duikende Sterns. Dus aasvis.....dus Baars! En jawel, gelukkig liet de eerste schitterende stuiter slechts 20 minuten op zich wachten. Een net aan maatse Baars meldde zich na hevig tegen sputteren op het zand. Top! Daarna een uur lang niets. We besloten door het meter hoge water te waden om de bijna droog gevallen bank te bezetten. Dit bleek een goede keuze. Marco kreeg een enorme klap en draaide en dikke 52 cm Baars binnen. Nog voor we de foto's gemaakt hadden, maakte de 2e Grauvell Influence een diepe buiging. Ook nu een schitterende Baars van 48 cm, welke natuurlijk samen op de foto wilde met Ome Marco.

Marco's wekker gaat vroeg, dus hij begon na zijn dubbel rustig aan op te ruimen. Plagend als het altijd gaat, riep hij dat ik weer verslagen was. Gelukkig op dat moment 2 felle tikken, terwijl we naar mijn toppen stonden te kijken. Pffff, in ieder geval 2-2. En nog 3-2 voor hij vertrok. Dat zijn Baarzen veel groter waren, hebben we het niet over........ Marco liet mij achter.

In het donker nog een goed uur doorgevist en 3 Baarsjes bij gevangen, waardoor het buiten de heerlijke temperatuur, ook qua vangsten nog weer een geslaagde avond was.

En zo bleek opnieuw dat vissen geen wetenschap is, met als enige juiste conclusie dat je niets vangt als je niet gaat!

Tot de volgende "Mee-Visavond",

Groet Willem

Hengelsport Wesdijk

hengelsport wesdijk

woensdag 17 mei 2017

Gisteren naar de slager ( Verboom in Vlissingen) om runderhart. Deze slager had hele mooie stukjes ,al in repen gesneden. Dus vanmorgen naar mijn stek van gisteren. Begonnen om half tien, en gestopt om half twaalf. In twee uur tijd veertien gepen gevangen. Dit alles dus met runderhart.De geep is nu echt los. Drie gepen die te diep hadden geslikt aan een collega visser gegeven, en de rest zwemt weer. Leuk gevist, en heerlijk weer. Gr. Jan.B.

Jan B

dinsdag 16 mei 2017

Vandaag gezellig een dag wezen vissen met 2 collega's van het werk.
We hadden echt super mooie grote zagers gehaald bij Zuiderduin de dag ervoor, altijd super aas..

We stonden om 10:30 gereed om onze eerste hengels in te gooien aan de boulevard in Vlissingen.
Voor de 2e keer met mijn nieuwe hengels gegooid van Jan Peter heerlijke hengels al zeg ik het zelf.

Eerste paar uur alleen maar krabben helaas.......toen ineens 2 scharren bij mijn collega.
Anderhalf uur later was het bij mij raak eerste schar weten te landen...eindelijk.
De uren erna nog 7 Baarsjes weten te landen....
Mijn collega's hadden het al eerder voor gezien gehouden........bij hun was de meter op 2 scharren blijven hangen.
Al met al een prachtige mooie dag qua weer, de vis mag volgende keer alleen wel wat actiever zijn.

Op naar de volgende ......

Wilbert

dinsdag 16 mei 2017

Vanavond dinsdag even bij Waarde 15 de restjes aas die Dennis over had opgevist. Gevist van 19.00 tot 21.30 uur met om 19.30 hoog water . Gelijk de eerste draai een wijting van 26 cm. Verder bleef het angstvallig stil . Op het laatst nog een bot van 28 cm. En daar bleef het bij .

3 juni de grote jeugdwedstrijd van wsv-Reimerswaal... opgeven kan nog steeds bij jj.pieper@hetnet.nl als je nog geen 22 bent.
Met vriendelijke groet

E. De Rooij

dinsdag 16 mei 2017

Banjaard wordt steeds meer een hotspot voor zeehonden.
Was weer 3 uur zeehonden kijken dus vis vangen kon je vergeten.

Ja, wel nog 1 Mega krab was de hele vangst.

John

John Sommesdijk

dinsdag 16 mei 2017

Maandagnamiddag wezen vissen aan de dijk van Westkapelle (voorbij de vuurtoren richting Domburg). Eerst geprobeerd op de geep, geen enkele aanbeet. De bodemvisserij was zelfs nog triestiger.... Heel wat lijnen verloren en geen vangsten. Tegen 20:00 verkast naar Neeltje Jans. Met z'n 2 een 3-tal zeebaarsjes van 30 cm kunnen vangen én als 'klap' op de vuurpijl een mooie gladde haai van 95 cm. Mooi kunnen terugzetten. Vissige groeten!

Robin

Robin

dinsdag 16 mei 2017

Gisteren eens gaan vissen op het strand van lombardsijde, naast nieuwpoort van hoog naar maar water.
Eerste 2 uur geen tikje gezien, dan in uurtje 8 scharretjes en 1 wijtinkje , allen onder de maat en zwemmen weer.
Toen het bijna opkuistijd werd nog 2 botten van 35 en (mijn grootste) 43 cm, die gaan straks lekker bruinen in de pan ☺


driesken

dinsdag 16 mei 2017

Gisteren wezen vissen op Neeltje Jans
We dachten dat het tegen de avond wat harder zou gaan waaien, maar dat viel tegen. In het begin stond er wel een beetje branding maar dat werd steeds minder.
Gevist van laag naar hoog
In het begin vaak wat aanbeten gehad en 3 zeebaarsjes gevangen van ca. 30 cm.
Bij hoog nog aan de dwarrel met grote haak een grote bot met tussendooor nog een klein botje en een scholletje
Alles zwemt weer vrolijk rond.
Mijn medevisser had wel wat aanbeten, maar uiteindelijk 1 zeebaars van 28 cm.
Het viel wel op dat we de 4 zeebaarsjes vingen aan een gewone 2 haaks onderlijn met bezemsteeltjes met haakje 6. Aan de dwarrel zeebars onderlijn uiteindelijk de grote bot!
Gevist met tappen, pieren en kleine zandzagertjes, maakt allemaal niets uit, als ze zwemmen bijten ze overal in....
Hadden de hele dag wat gespetter, maar het was lekker weer

Groet en vang ze (en 'zet' ze terug...)

Ben en Ray

B. Sorgedrager

maandag 15 mei 2017

Zoals beloofd aan de heren op de kop van de zuidpier IJmuiden mijn (eerste) vangstbericht.

Vorig jaar de overstap van zoet- naar zoutwater gemaakt, een heerlijk verschil! Gevist van laag naar hoog net voor de kop aan de binnenzijde, 2 zeebaarsjes van rond de dertig en eentje van precies 40 cm, wat een sport! Daarnaast een gulletje van rond de dertig (mijn eerste), alles zwemt uiteraard weer. Gevist met een 12 cm black minnow op licht materiaal.

Mvg, Paul

Paul

maandag 15 mei 2017

Zaterdag een mooie gevlekte gladde haai 78 cm op het strand zoutelande gevangen
Gr Jan.

Jan

maandag 15 mei 2017

Omdat het vanmiddag lekker weer was, nog maar eens een tweetal uurtjes wezen gepen. Het was vrij druk op mijn plaats,dus nu een ander plekje opgezocht.Vroeger stond ik daar wel meer, maar het is iets verder lopen. Maar het was niet voor niets. Nu in twee uur tijd negen gepen gevangen, en nog verschillende gemist.De meeste gevangen met lamshart.De slager had geen runder of varkenhart.Maar dit ving ook goed.Ook nog een paar gevangen met reepjes geep.Dus weer lekker gevist.Gr.Jan B.

Jan B

maandag 15 mei 2017

Ik ben net terug van een tweetal uurtjes gepen. Aas geep en haring. Vangst: 4 Geep ook nog zeker zoveel gemist. Leuk vissen toch. Gr.Jan.B.

Jan B

maandag 15 mei 2017

Zondag 14 mei ,
Vroeg opgestaan om toch even te gaan vissen in neeltje Jans ,
Gevist van 8 uur tot 10.30 .
Zeer mooie vangst 32 stuks wel veel wind en moeilijk vissen .
Toch de beste stek van zeeland om veel geep te vangen

Succes vang ze !!!

Belg

zondag 14 mei 2017

zondag 14-05-2017.
het was lekker weer om na de steiger te gaan vlissingen met de trein.
aankomst was goed niemand aan wezig met laag water en hoog water,
veel beet maar toch veel krab klein en groot dus op tijd gestopt .
geen vis vandaag maar wel geep zien vangen in de stroming .

j.m

zondag 14 mei 2017

Gisteren waterweg 5 scharren en 3 wijting. ter hoogte masssluis alles met afgaand tij gevangen.

Groet

chris

zondag 14 mei 2017

Zaterdag zuidpier IJmuiden. Met mijn vader gevist aan de binnenkant. Met 1 hengel op de bodem veel (kleine) schar gevangen. Met licht hengeltje dobber en klein zagertje op geep geprobeerd. 6 mooie gevangen, allemaal 65+.
Ook nog 5 zeebaarsjes rond 30-35 cm.

Sven

zondag 14 mei 2017

Meevisavond,hengelsport Wesdijk.
Met mijn broer mee gedaan,aan dit evenement.en ik kan zeggen wij vonden het zeer
aangenaam.Nu vissen wij al enkele jaren aan het strand,maar toch nog enkele zeer bruikbare tips opgedaan.verder werd er aan de medevissers,die nog geen enkele ervaring hadden met het strandvissen,de nodige uitleg gegeven en dat is toch er leuk om te zien.En vooral omdat deze vissers ook nog hun eerste zeebaarsjes vingen.Wij hadden geen vis deze keer,maar dat maakt niet zoveel uit , prachtige zonsondergang,met medevissers op een geweldige plek helemaal top.
Dus aan medewerkers Hengelsport Wesdijk,compliment voor dit evenement.
mensen alss je eens wil gaan strandvissen meegaan met dit evenement is kosteloos
(Behalve zeeaas natuurlijk).wij vonden het een geslaagde avond.
Dus hengelsport Wesdijk krijg van ons een hele warme douche.
Gebr van Houwelingen.

rokus van houwelingen

zondag 14 mei 2017

Zaterdag avond van 19.30 tot 23.00 samen met m'n maat gevist bij Velsen-Noord.
Kan er kort over zijn, geen stootje gehad.
Aas; verse en zoute pieren.
Onderlijn; afhouders en wapperlijnen.

Jacob

zaterdag 13 mei 2017

Vandaag gevist op geep iop de Westerschelde bij Ritthem. 4 st gevangen en ook nog 3 verspeeld. Aas makreel flank en spekreepjes.
Gevist van 19u tot 22u met afgaand tij. 23 u was het laagtij geloof ik.

Gerrit

zaterdag 13 mei 2017

Vandaag zuidpier 3 uurtjes gevist tot hoog water eerst 2 uur geen stootje in het laatste uur 8 gulletjes allemaal ondermaats dus terug naar moeders 1 mooi doublet van een gul en een mega noordzeekrab op de weegschaalafhouder

Niels

zaterdag 13 mei 2017

Zuidpier IJmuiden. 32stuks schar en 4rondvis. En het belangrijkste: er zijn vandaag gepen gevangen en zelf heb ik ze gezien. Bodem hengels in het vet maar. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

vrijdag 12 mei 2017

Vandaag de eerste grote zeebaars gevangen 51 cm en 19 kleintjes en 1 bot van het strand westerschouwen top dag 👍

A.s

vrijdag 12 mei 2017

Ik ben vandaag nog een viertal uurtjes wezen vissen op de geep.Plaats Ritthem. Als aas had ik haring en lamshart. In het begin geen beet, maar later ging het beter. Het eerste uur niets gevangen, maar later regelmatig een geep. Totaal gevangen: negen gepen, en nog verschillende gemist. Gr.Jan B.

Jan B

vrijdag 12 mei 2017

Woensdag middag vertrokken uit Den Haag om de geep na te jagen.Ze werden gevangen dus het seizoen is geopend. Bij Wstkapelle nog even ingegoiid maar de wind was Noord west en nog lekker koud, de schuimkoppen zaten op het water, dus na 1x beet toch vertrokken naar Ritthem.
Daar leek het wel subtropisch.Geen koude wind en het eerste geepje werd met varkenshart snel op de kant gebracht.
Daarna doorgereden naar vlak bij de spuikom van Ritthem waar ik in de avonduurtjes nog 7 gepen aan de haak kon slaan.Gevist met versgevangen geepstukjes. Op de stroomnaden vissen was echt een feest.
Een fantastisch mooie visdag!!


Walter

vrijdag 12 mei 2017

Donderdag 11 mei van 16:00 tot 19:30 gevist aan de Waterweg.

Eerst even langs Wesdijk voor pieren en zagers. Daarna naar de Waterweg.
Vorige week had ik leuk wijting gevangen op deze stek, nu waren het botjes, niet groter dan m'n handpalm. Tussendoor nog 3 scharren en als afsluiter een flinke wijting. Hierna ben ik gestopt door de sterke afgaande stroom was vissen niet meer te doen.

Chris

donderdag 11 mei 2017

Vanochtend laatste uurtjes van mijn 3 dagen Westkapelle.
Stuk minder als gisteren bijna geen branding desondanks toch 2 zeebaarsjes gevangen en 1 schar met 1 hengel.

Al met al toch leuk gevist met mooi weer de afgelopen 3 dagen a 3 uurtjes
Conclusie

Zeebaars redelijk aanwezig echter platvis los van 1 schar was er voor mij niet bij aan de Baaiweg strandjes.

Groet Jdv

John Sommelsdijk

donderdag 11 mei 2017

Ik heb ondertussen, gedurende de laatste vijf geepsessies, toch een geep of twintig kunnen verschalken. Een gemiddelde van ongeveer 4 per keer, telkens ongeveer 3 uur vissen en dit op verschillende stekken zowel oosterschelde als westerschelde kant. Enkele héle mooie exemplaren erbij.

Ze zitten er dus maar er moet echt actief op gevist worden. De zondagvisser met zware spullen en zittend in het stoeltje komt meestal bedrogen uit 😊. Ultra licht materiaal en actief vissen en dan wordt geep vissen een verslaving.

Eric Van Hout

donderdag 11 mei 2017

Gisteravond ben ik wezen pluggen op de dijk in westkapelle. Ik ving al snel een mooie zeebaars van 59 CM. daarna een hele poos niks, maar toen ving ik er 1 van 67 CM. Een flinke knaap dus.

Adriaan Geldof

donderdag 11 mei 2017

* Verslag 1e Meevis-avond Strand Maasvlakte!

De eerste Mee-Visavond van dit jaar is reeds een feit. Strand Maasvlakte met niet 4, maar 6 Mee Vissers:

Nadat we op Facebook gedeeld hadden dat we weer zouden gaan vissen, zaten we al vrij snel vol met 4 personen. Omdat we waar nodig ook voor iedereen de tijd willen hebben, nemen we meestal niet meer dan 4 man mee. Voor deze avond bleken het mannen met al de nodige ervaring, dus waren de 2 extra aanmeldingen geen probleem. Onze collega's Dion en Kabir, echte ras Karpervissers, zouden wel even voor komen doen hoe je een Baars van 70 cm vangt. Okay,.....die staat!

Vanaf de parkeerplaats zagen we een perfecte branding en reeds wat vissers staan, waaronder een aantal vaste klanten. We sloten rechts van hen aan en gingen van start. Al binnen 3 minuten wist Kabir een mooi Baarsje te vangen, dat geeft de burger moed! Kabir was blij verrast dat Zeevissen zo leuk is en dat zo'n klein visje toch best sterk is. Binnen no time kwamen er nog wat Botjes de kant op gegleden en hoorde we een vreugde kreet van 4 hengels verder.....ook Dion had zijn eerste Baars en vond dat strandvissen stiekem toch wel leuk. Mee-visser Roy haakte een Wijting, terwijl ik mijn eerste en laatste Baars van de avond het strand op trok, dus even samen op de foto.

Dion ving nog 2 Baarsjes bij en miste ook nog een enkele, terwijl Pim het deze avond toch echt met 1 visje moest doen. Het tweetal Houwelingen had een heerlijke avond gehad, maar helaas geen vis op kant. Roy hield het bij zijn Wijting en met het invallen van het donker vertrok hij richting huis. Ik denk mede omdat Kabir en ik aan het einde van de club stonden, dat wij samen 16 vissen wisten te noteren.

Ook deze avond kwamen er 4 soorten uit: Baars, Bot, Wijting & Meun.

Helaas gaat zo'n avondje echt snel voorbij. Zeker helaas omdat het water opkwam terwijl wij weggingen, iets dat daar in het donker, met wind op de kant, bijna garant staat voor leuke vangsten. Maar het was weer ontzettend gezellig, dus gewoon op naar de volgende.

Wil jij als lezer ook eens mee op deze Gratis Mee-Visavonden , houdt dan website
  http://hengelsport.wesdijk.nl/agenda/
en Facebook in de gaten en meld je aan via:

0180-453106 of info@hengelsport.wesdijk.nl

Tot dan, Willem en Pim

hengelsport wesdijk

donderdag 11 mei 2017

Gister middag vanaf hoog water, 1645, tot 2100 gevist met mijn maatje aan de zuidpier. 25 maatse scharren, 10 gullen waarvan 1 van 36 cm en de rest te kkein en terug gegooid, 1 wijting, 4 krabben en 6 zeesterren. Heerlijk gevist en erg mooi weer ....heerlijke vismiddag

Rene

donderdag 11 mei 2017

Woensdagavond van 19:45-21:45 op de noordpier gezeten voorbij de bocht. Eindelijk een vouwfietsje gekocht en dat scheelt toch wel een stuk inspanning om op de verre stekken te komen..

Als aas gezouten pieren met een slakje als stopper, een halve pier was genoeg en toen de pieren op waren deden de scharrendarmen het ook aardig...

Ze kwamen met twee of drie de pier op en met twee hengels was het bijna niet bij te benen. Eindstand zeker 50 scharren waarvan 22 mee, ze liggen er momenteel idd opgestapeld.

Groeten

Foppe

woensdag 10 mei 2017

Vanmiddag tussen 1 en 3 op scheveningen.
Kan kort zijn. Helemaal niks.
Ik snap het niet hoor.

Scharrenvanger

woensdag 10 mei 2017

3 daagsjes mini vakantie in Westkapelle dus dat betekent ook een paar uurtjes vissen.
Gisteren erg matig toch 1 zeebaars van 49 cm, verder geen aanbeet gehad.
Wel gevangen op platvishaak nr 10.
Vandaag was stuk beter 5 zeebaarzen waarvan ook weer een aan de maat.
Zeker nog meer aanbeten en een paar die de haak verlieten onderweg daar ik vis gewoon op platvis met haak nr 8 of 10.
Echter geen platvis gezien tot heden.
Allle baarzen op MH,

Groet JdeVisser

John Sommelsdijk

woensdag 10 mei 2017

NEDERLAND MET DRIE TEAMS NAAR WK KUSTVISSEN
 
Komende week nemen drie Nederlandse ploegen deel aan het WK Kustvissen voor korpsen. Hengelsportvereniging (HSV) De Edelkarper, HV De Watergeus en HSV De Zeebaars hebben zich allen geplaatst voor dit prestigieuze evenement in het Franse La Tremblade. Vorig jaar werd HSV De Edelkarper wereldkampioen. Kan één van de Nederlandse teams dit kunstje in 2017 herhalen?
 
Normaliter vaardigt Sportvisserij Nederland twee teams af naar het WK Kustvissen voor korpsen. Echter mag de regerend wereldkampioen het jaar opvolgend altijd haar titel verdedigen. Vandaar dat we dit jaar drie ijzers in het vuur hebben liggen. Een overigens sterk bezette wedstrijd met ongeveer twintig teams.
 
HSV De Edelkarper (Bergen op Zoom)
“We hebben de capaciteit om bovenin mee te doen, maar er zijn zoveel sterke ploegen dat het dringen wordt voor de podiumplekken”, legt Remi Lindhout – captain van HSV De Edelkarper – uit. De visserij in La Tremblade verschilt volgens Lindhout niet bijster veel van die op de Nederlandse stranden. “Het wordt een taaie visserij. Zeebaars en een enkele platvis worden de hoofdmoot van de vangsten.”
 
HV De Watergeus (Brielle)
De Watergeus wist zich via de Nationale Teamcompetitie (PKC) te plaatsen voor dit WK. “Het is een zeer sterk bezet WK. Naast drie Nederlandse ploegen, knokken de Fransen, Engelsen, Belgen en Spanjaarden zich ook vaak richting het podium”, vertelt Hendrik-Jan Polhuis. Een goede voorbereiding is het sleutelwoord volgens Polhuis. “We reizen al vroeg af naar Frankrijk zodat we voldoende kunnen trainen. Hopelijk zit het ons mee, want het zou leuk zijn als wij De Edelkarper kunnen opvolgen als wereldkampioen.”
 
HSV De Zeebaars (Scherpenisse)
Ondanks de individuele ervaring binnen het team op internationaal niveau, heeft HSV De Zeebaars nog nooit een WK gevist. Volgens Corné Westerlaken kan het team dus onbevangen aan de wedstrijd beginnen. “Het wordt een nieuwe ervaring, dus we gaan er ontspannen en zonder vastomlijnde klassementsdoelstelling heen.” Echter wil HSV De Zeebaars natuurlijk wel meedoen om de prijzen. “Aan de inzet zal het niet liggen, we zijn al maanden bezig met de voorbereidingen.”
 
WK Kust Korpsen
Zondag 15 mei is de officiële training waarna van maandag tot en met donderdag de wedstrijden plaatsvinden. Wanneer één – of wellicht wel meerdere – teams zich naar het podium vissen, worden zij op vrijdagavond gehuldigd tijdens de officiële prijsuitreiking.

Sportvisserij Nederland

woensdag 10 mei 2017

Vandaag vanwege het lekkere weer dagje vrij genomen, en de winterstop afgeblazen.
Zoals altijd prima aas, piertjes en mooie steekzagers bij Wesdijk in Barendrecht gehaald.
Aangezien ik niet wilde slepen op de eerste tocht van het jaar, naar de amazonehaven getogen, heerlijk weertje heerlijk zonnetje..geen vis.
In drie uur ver weg, dichtbij, afhoudertjes, wapperlijntjes, piertjes, steekzagers...1 grondeltje was alles wat de toppen deed bewegen.
Ook de enige buurman had niks.
Na drie uurtjes op huis getogen richting bbq en bier, en das ook best.

Marco

woensdag 10 mei 2017

Visvrienden en visvriendinnen,

Afgelopen weekend was het zover de eerste Dutch Yuki Masters 2017.
Vrijdagmiddag 5 mei konden de deelnemers aan de eerste Dutch Yuki Masters zich verzamelen in het clubgebouw van HSV de Sportvisser te Noordwijk. Onder het genot van een hapje drankje en een nieuwe haring konden de deelnemers kennis maken met elkaar en werd de loting van de plaatsnummers gedaan nadat Leen iedereen welkom had geheten en de belangrijkste aandachtspunten heeft gemeld.
Er hadden zich 27 koppel aangemeld en deze werden verdeeld over drie vakken.
Ieder koppel trok zelf een plaatsnummer uit een emmer voor beide dagen, en kreeg men een yuki goody bag.

Zaterdagmorgen om 7 uur was het verzamelen in het clubgebouw van HSV de Sportvisser waarvandaan de deelnemers weggebracht werden met tractor en kar naar hun plaatsnummers.
Vanwege de open dag van de KNRM was het parcours een heel eind richting het "noorden" uit gezet.
De verwachtingen waren goed, met de trainingen de dagen voorafgaand was er veel vis gevangen maar komt dit op de wedstrijd dag zelf ook uit?
Ieder koppel kreeg op het strand het aas wat werd verstrekt door de organisatie in een mooie koelbox met koelelement aangereikt, super geregeld!
Om 9 uur begon de wedstrijd en gelijk werd er door de koppels al goed vis gevangen en niet een tegelijk maar vaak ook 2 en 3. Er werd door ieder koppel gevist met 2 hengels en wie wat doet dat mag zelf ingevuld worden. Door dit mooie systeem van koppel vissen is het ook toegankelijk voor mensen die weinig of geen ervaring hebben. En dit bleek ook wel, er waren echtparen waarvan de vrouw nooit gevist had en deze dag haar eerste vissen ving, een jeugdvisser die met haar vader deelnam en mensen die alleen nog maar in Gambia hadden gevist. Ook was er 1 buitenlands koppel wat zeer zeker weer terugkomt.
De vangsten waren super en iedereen wist dan ook zijn of haar visje te vangen, het ging erom hoe groot was je vis en weet je er net meer te vangen dan de anderen.
Wie dit het beste konden deze dag werd bekend gemaakt onder het Chinese lopend buffet. Waar de tussenstand bekend gemaakt werd.
De gebroeders Bremmer waren met maar liefst 1117 cm ( 68 st) eerste vandaag.
De nummers 2 van dag 1 waren Frank Peene en Marijn Gabrielse met 1046 cm (56 st) en de nummer 3 Ton v Elswijk en Sjaak Witteman met 973cm (53 st)
Een super resultaat voor deze heren maar er waren meer kapmes op de kust en alles is nog mogelijk de tweede dag.
In totaal werd er door alle koppels deze dag 184 meter vis gevangen kan dit zondag ook weer zo zijn was de vraag?
Zaterdag heerlijk weer, zonnig en zondag zou de windrichting gaan veranderen en het een stuk koeler zijn.

Zondagmorgen werd er weer om 7 uur verzameld bij het clubgebouw en werden we weer door de tractors met kar naar de plaatsnummers gebracht.
Het weer was bewolkt, wind gedraaid en een stuk koeler.
Om 9 uur starten we weer, het water was eerst nog een klein uur afgaand.
De vangsten waren gelijk weer goed en het leek erop dat er nu zelfs meer gevangen werd dan zaterdag. Dit kon bijna niet. Sommigen starten heel sterk en vingen gelijk meerdere draaien van 2 en 3 terwijl andere koppels op achterstand kwamen en dit in de wedstrijd die 5 uur duurde weer goed moesten maken, maar met zoveel vis is dat ook heel lastig en zeker ook omdat na een uur het water weer opkwam en dit op den duur heel snel gaat.
Drukke visserij dus waarbij men ook nog eens goed op de spullen moest letten en deze tijdig verzetten.
Hard werken dus, maar met zulke goede vangsten gaat dat vanzelf.
Na afloop was het speculeren hoe zou het afgelopen zijn. De gebroeders Bremmer hadden een slechte start maar uiteindelijk toch 60 vissen. Frank en Amber van der Zande hadden er 69 en Tomvd Pol met Kees Gillisen 68 in het C vak. Cees Steyl en Fred van Toledo hadden ook een super inhaalslag gemaakt en hadden er ook in de 60 dus vakwinst zat er voor hen ook in. Maar ook Louis van Bommel en Rindert Jansma waren gebrand om hoger te eindigen zij stonde na dag 1 vierde en hadden het nu ook weer goed gedaan. Het kon dus alle kanten op.
Na eerst gezellig te hebben nagepraat in het clubgebouw zijn we met zijn allen vertrokken naar van der Valk Hotel Sassenheim voor het eind diner en de prijs uitreiking.
Het diner was heerlijk. Een buffet waar je van alles uit kon kiezen. Top geregeld! Na het eten werd het wachten op de prijsuitreiking Rond half 8 was het zover. De uitslag!
Er was zondag ongeveer 40 meter meer vis gevangen dan zaterdag dus alleen door deze vangsten was het weekend al een topweekend!
Alle koppels hadden prijs.
Naarmate de top 10 vorderde werd het spannend zouden er verschuivingen zijn? Deze waren er.
De gebroeders Bremmer hadden weer vakwinst en wisten hiermee beslag te leggen op de eerste plaats, gevolgd door Louis van Bommel en Rindert Jansma die tweede werden. De derde plaats is voor Cees Steyl en Fred van Toledo die van de 10e plaats kwamen.
4e werden Frank en Amber van der Zande, zeer knap resultaat van deze twee Amber is 10 jaar!
5e plaats was voor Cor en Marcel van Houten.
6e Ton van Elswijk en Sjaak Witteman
7e Linda vd Velde en Clarinda vd Zande
8e Frank Peene en Marijn Gabrielse
9e Tom vd Pol en Kees Gillesen
10e Steven Mason en Joe Mc Donald

De complete uitslag zal hieronder geplaatst worden.
Middels deze weg wil ik een groot compliment geven aan de organisatie, het was een geweldig weekend wat zeer goed geregeld was.
Op naar volgend jaar Dutch Yuki maters 2018!

Hroeten uut Playa del Bru,
Dennis Zwiers, Ahoy Yuki Team en HSV-t Zijpe en HSV de Sportvisser

Dennis Zwiers

dinsdag 9 mei 2017

Vandag in Stavenisse 2 Geepen gevangen. Van 9 tot 14 uur gevisst. Echt koude wind maar lekker sonnetje weer.

Stefan

maandag 8 mei 2017

Zaterdag zuidpier ijmuiden 17mini gul tegen begin van de avond bam grote en wat een gevecht met hulpvan een mede visser ,nog bedankt man !! Weten te landen hij zat vast tussen twee blokken en ben naar beneden geklommen dankzij hem die mijn hengel vast hield heb ik de vis veilig en wel op het droge gekregen topper ,die gaat mee 65cm mjam mjam tot tien uur donker gevist en in korte tijd nog drie mooie gevangen54cm 48, 43 plus de65er mooie dag goed resultaat duidenlijk wie groot wil vangen moet het van de inval van de nacht hebben toppertje deze dag van half vier tot tien gevist snel weer n keer terug vr nig meer

onno post

maandag 8 mei 2017

Zaterdag zuidpier ijmuiden ,kop afgaand tij noordoost 6 15:30uur twee hengels opgetuigt met enkelhaaks wapperlijn montage,s eentje 175gr de ander 60gr bijde ongeankerd eentje ver weg 100mtr + en de ander 30mtr na 1'5uur en een aantal x vast en breek en klooi momenten mijn draai weer gevonden en de erge stroming dr uit was begon het torretjes "feest" kort onder de kant tussen de blokken 17 gul terugnaar oma of mamma ,met de boodschap mijn pieren te komen proeven en yes bam een klap op de top flinke dril , een hele mooie van 65cm foto toen de son de zee in zakte kwam pappa mamma de oudere gullen van de fam, even mijn aas bekijken nog drie mooie maatse gullen dr bij gevangen 54. 48 en de65er plus de kleinste43cmtrs de 17 die terug zijn gegooit hadden mijn oproep begrepen hahaha ik moest 72 kilomtr op scooter huiswaarts maken dus ben gestopt om tien uur ,maar duidenlijk ,overdag kleine grut ,schemer grut naar bed en t grote op pad had zeker nog wat meer kunnen vangen maar mijndag was goed en voltooid , wat een heerlijke dag, love fishing!!!!!! Snel weer

onno post

maandag 8 mei 2017

Eindelijk weer eens een hele dag vissen: Heerlijk weer, 5 soorten!

Lange tijd bleef het bij plannen, maar nu kwam het ervan. Om 06:00 vertrokken met volle auto inclusief fiets naar Ijmuiden. Daar aangekomen bleek het toch lastig met 2 man vol bepakt, met een oude fiets de pier op te crossen. Toen de achterband aangaf dat hij er geen zin meer in had, moesten we alsnog de wandeltocht aangaan. Maargoed, wel met bagagerek, dus dat loopt al een stuk prettiger. Aan de overkant op de Noordpier zagen we al een visser of 20, terwijl wij de eerste waren op de Zuidpier.............

Een heerlijke plek gevonden tussen de stenen, half uit de wind. Eerste hengels erin en een lekker bakkie, heerlijk zo. Het eerste half uur weinig aktie, het uur daarop volgende een paar Gulletjes in schitterende kleuren en Schar. Rond half tien viel het helemaal stil op een enkele aanbeet op de aardappel voor de kant na. Vanaf een uur of elf kwam de stroom er uit het niets keihard in. Kortbij, ver weg, nylon, gevlochten met en zonder ankers, alles liep vast. Na een lijn of 5 verspild te hebben, besloten we de binnenkant te proberen, nadat mijn maat daar een flinke plaat van een Schar boven takelde. Dit hadden we eerder moeten doen. Het werd een 2 uur durend Scharrenfeest met trekken van 2 en drie stuks, waaronder een paar mooie exemplaren.

En dan gaat zo'n dag toch ineens heel snel richting z'n einde. Rond half 4 moesten we toch aan opruimen gaan denken om op tijd thuis te zijn voor het eten. En dat is zelfs na 8 uur vissen toch gewoon jammer, zeker als de beet er nog volop in zit. Maargoed, het was een heerlijke dag geweest. Op de laatste trekken leek de Wijting de kom te zijn binnen gezwommen en met een enkel Botje en een Meuntje in de ochtend, konden we toch nog 5 soorten noteren. De totaal teller op een kleine 60.

Absoluut een aanrader om eens een dag voor uit te trekken.

Groet Willem

hengelsport wesdijk

maandag 8 mei 2017

Zaterdag zuidpier ijmuiden , eindelijk weer eens op zuidpier i.p.v noordpier op de scooter uit enkhuizen 72klm hele onderneming maar ohhh wat een dagje weer als voorheen 15.15uur op de kop zuider zee zijde. Afgaand water stevig noord ooster wind , daarom geen hoge verwachtingen ,mooi weer de zon zorgde dat de jas uit kon en er met twee stokken en enkelhaaks baars/gul wapperlijn montage.s al snel gevist ging worden eentje verweg rollood 175gr ander 60gr wartelloodje tussen de blokken moest eerst weer even mijn draai vinden circa anderhalf uur lopen klooien en vier montage,s verspeelt wel mooie aanbeten maar mocht niet baten na 1,5 uur eerste gulletje amper 35cm terug oma halen,mocht de uren daarna niet baten zo.n veertien broertje susjes neefjes nichtjes verder inmiddels te hebben gevangen en op eentje netjes terug gezet ,bam klap op me verre montage dat moest een grote zijn zo voelde het ook heerlijk goed gevecht

onno post

zondag 7 mei 2017

Zuidpier IJmuiden. Zondag hoogtij middag. 37schar 1wijting 1baarsje.
Vol gas de winter uitblazen. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zondag 7 mei 2017

Velsen 7 mei

Rond de klok van 11u ging het aas het water in, gevist tot 15:30u, wapperlijnen en afhouders met pieren.

Over de vangst heel kort, 1 kleine wijting, 1 krab, 1 bot en 4 schar, gezien de vorige keer viel het wat tegen, maar de buitenlucht en af en toe het zonnetje maakte de dag toch goed.

Volgende keer beter.

Grtz,
Willem

Willem

zondag 7 mei 2017

Zondagochtend om 2.45 richting zoutelande gereden daar aangekomen had ik wind in de rug prima . Wat de vangst betreft voor mij goed aantal scharren 27 stuks waarvan 7 terug, wijtingen 5 stuks waarvan 3 terug ,en nog 2 zeebaarsen ook die zwemmen weer ze waren 30 en 19 cm te klein jammer volgende keer beter alles met pieren gevangen en met 2 hengels gevist

Richard

zondag 7 mei 2017

Ik ben net terug van een drietal uurtjes vissen. Al om half zeven begonnen,en om half tien gestopt.Verschillende soorten aas voor het geep vissen gebruikt. Zagers ,zalm en haring.Gevangen:drie gepen en nog verschillende gemist. Het was wel vrij fris, maar toch weer lekker gevist. Gr.Jan B.

Jan B

zondag 7 mei 2017

Zaterdagavond gevist bij flat Zoutelande. Vanaf 18.00 tot 22.00 uur. Laag water rond 18.30 uur.
Veel stroom en ankerlood met loodlifters gebruikt. Regelmatig vis en een totaal van 27 vissen. 13 voor de pan. Schar en wijtingen. Ook een grote Noordzeekrab letterlijk binnen gesleept. Leuke avond met veel vissers op het strand waaronder veel vakantievierders.

Wim Brouwer

zondag 7 mei 2017

Hallo,

Zaterdag met 2 collega's aan Zoutelande gevist. Gestart omstreeks 16u... het werd zeer snel duidelijk dat het een moeilijke visserij zou worden. Zeer zware stroming zorgde ervoor dat de onderlijnen ogenblikkelijk 10-tallen meters meedriften. Bij mij werd het een regelrechte rot-sessie, hengelsteun stuk...via plan-trekkerij met duct-tape en en zware koelbox tegen de 3-poot kon er enigszins gevist worden, maar erg comfortabel was het niet. Dat geklungel werd dan ook meedogenloos afgestraft door enorm veel materiaalverlies. Mijn collega's kregen in't begin gelukkig wel de nodige vissen bovengedraaid: baarsjes, botjes en scharretjes. Na 2 uur ellende en geklungel had ik een mui op pakweg 30-40m uit de kant gevonden waar het 170gr lood bleef ankeren...zeer bizar maar op dat plekje zo dicht in de kant kon ik 5 tripletten en 4 doubletten met scharretjes, wijtingkjes en baarsjes der uit peuteren. Een verre worp leverde steevast een vastloper op. Geen idee waarom er nu zoveel vastlopers waren... al een heel winterseizoen aan Zoutelande gevist, meestal in't zelfde vak, zonder al te veel materiaalverlies.
Uiteindelijk de laatste lijnen omstreeks 22u15 opgedraaid. Nettovangst met 3 man: 20 scharren en 5 wijtingen. Geen idee wat de totaalvangst was, alleszins tijdens de schemering met grote regelmaat ondermaatse wijting bovengedraaid.

Greetz,

Tim

zondag 7 mei 2017

Zaterdag 6 mei. Er werd prachtig weer voorspeld dus we wilde eens kijken of de speer van Neptunus onze kust alweer heeft bereikt. We zijn eerst even langs brouwers hengelsport gereden om aas en de laatste spullen in te slaan. (Altijd perfect, bedankt weer!) Aangekomen op de stek (oesterdam) waren de weersomstandigheden ideaal! Wind in de rug, kalm windje en volle zon.
We hebben er 4 weten te vangen en nog meerdere lossers gehad. Ook is mijn dunne onderlijn een keer door gebeten door een (waarschijnlijk) zeebaars. Al met al een prachtige dag met geweldig weer en Geep!

Team kwabaal

zaterdag 6 mei 2017

Rithem , ongeveer om 13.30 begonnen. Van hoog naar laag gestopt rond 19.30. Slechts twee vissers en ikzelf . Had met dat weer en een zaterdag een visdrukte verwacht Later werd het wel drukker en komen en gaan van vissers maar niet druk. . Drie uurtjes leuk samengevist met een local . Hij 4 stuks in mijn bijzijn en ik mijn eerste geep van het seizoen . Na zijn vertrek had ik de kop vrij. favoriet aasje gebruikt en toen liep het vlot, nog zes bij gevangen . Eindstand zeven geep , verschillende lossers . Hij bijt nog heel voorzichtig en alles met actief vissen gevangen . Bezoek gehad van een zeehond die met spartelende geep in de bek bovenkwam. Leuk zicht . Stralende dag , toch strakke wind ( maar visbaar ) erg genoten :-) . Goed gesmeerd en niet verbrand ;-) .

Danny

zaterdag 6 mei 2017

Tholen aan de Oesterdam.
Laatste uurtjes van opkomend en afgaand water gevist met reepjes varkenshart en zalm. Weinig beet. Er werd niet veel gevangen. Ze aasden niet erg. Oostenwind kracht 4. Zelf 10x beet en 7 kunnen vangen.


Joop

zaterdag 6 mei 2017

Beste Zeevislanders
Vandaag heeft WSV-Reimerswaal de vierde wedstrijd gevist . Wederom aan waarde 12 oftewel Den Inkel . Twee weken geleden werd er door de deelnemers een gemiddelde van 3 cm.per.persoon gevist dus dat moest beter. Maar ja .... Zelfde tijd vissen, zelfde getij, zelfde weer, ook weer doodtij... gaat dat lukken was de grote vraag. Om 11.30 uur vlogen er 18 loodjes richting Zeeuws Vlaanderen en werd het wachten . Maar dat duurde niet lang . Al snel kwamen er een paar zeebaarsjes op de kant en ook een paar botjes en scholletjes. Na 3 uur vissen waren de koppen behoorlijk rood geblakerd bij diverse vissers en kon de uitslag worden opgemaakt. 2 vissers met 3 . 3 met 2 en 4 vissers met 1 visje. Dat is dus 16 in totaal oftewel 5 keer zoveel als de vorige keer. Zelf kwam ik niet verder dan 1 scolletje van 16 cm. Wat me een 7e plaats opleverde.

3 juni de grote jeugdwedstrijd. Jongens en meiden geef je op als je nog geen 22 jaar bent. Dit kan bij jj.pieper@hetnet.nl
Voor meer informatie zie de website wsvreimerswaal.mijnhengelsportvereniging.nl onder het tabblad jeugd .
Met vriendelijke groet

E. De Rooij

zaterdag 6 mei 2017

Zuidpier IJmuiden.
Zaterdagochtend vroeg een paar uurtjes met een licht hengeltje en sleep loodje op de bodem gevist. Met zagers en pieren. Resultaat 1 bot van ruim 40 cm, 1 zeebaars 35 cm en een paar gulletjes en scharren. Guur no windje. Nog even op geep geprobeerd, maar die niet gezien.

Freek

zaterdag 6 mei 2017

Bevrijdingsvisserij
Gisteravond nog n potje wezen hengelen aan de boulevard van Vlissingen. Dat leek niet zo'n handige keuze maar er was een aanleiding voor. Op de terugreis moesten we nog een bevrijdingsfestivalganger mee terug nemen. Het was natuurlijk een klein drama om de visauto een plekje te geven, maar gelukkig lukte dat en was er op strand meer plek dan op de parking. Tegen half negen gingen de eerste looitjes te water. Het water was al halverwege opkomend tij. Johan met twee stukken kortbij en ik met een verre stok en een feeder. De eerste verre worp leverde al een wijting op, de tweede verre worp al een doublet scharren. Intussen ving Johan op zn feeders de eerste botjes en baarsjes. Bij mij bracht de feedervisserij nauwelijks vis op, maar bleven op afstand de scharren komen. De laatste worp verweg was een triplet bestaande uit een wijting en twee scharren. Daarna was het water zo ver opgekomen dat we vol achteruit moesten en was het diepe water buiten werpbereik. Tegen half elf hadden we beiden 10 vissen gevangen. Eenmaal op de reuzentrappen bleef Johan zn vissen vangen en viel ik stil. Met het geluid van een stampende beat op de achtergrond en lallend volk op de boulevard hebben we nog doorgevist tot tegen twaalven. Toen melde de festivalganger zich en konden we de thuisreis aanvaarden. het was een mooie vissessie met weinig panvis maar wel met 2 man in ruim drie uur vistijd zo'n 30 vissen. Bij Johan in hoofdzaak baarsjes, bij mij in hoofdzaak scharren, verder nog wijtingen, botten, botjes en scholletjes.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

vrijdag 5 mei 2017

Vandaag lekker met wind in de rug in waterweg en callandkanaal gevist eigenlijk best wel goed gevangen 18 schar 3 wijting en 1 bot meegenomen voor de pan ! Mooie dag

Ralph broeren

vrijdag 5 mei 2017

vanmiddag een 3tal uur aan de baaiweg gestaan, een enorme branding maakte het vissen erg moeilijk, het aas bleef onaangetast aan de haak zitten dus ook niks gevangen jammer!

Loodje

vrijdag 5 mei 2017

Hier weer eens een berichtje van mij. Gisterenmorgen 2 uurtjes geprobeerd een geep te vangen, en dat is gelukt.
Als aas had ik een stel kleine zagertjes,die ik samen met het pieren steken had opgegraven. Ik heb 2 gepen gevangen, maar ook nog enkele gemist. Er word nu aan de Walcherse kust (op de bekende stekken) al aardig geep gevangen.Dan ben ik gisterenavond nog wezen vissen aan de Buitenhaven in Vlissingen.
Als aas verse pieren, en nog enkele steekzagers. Begonnen om half 8, en gestopt om 10 uur. De verwachting was niet hoog, maar dat viel toch nog niet tegen.
Toen ik stopte, had ik 10 scharren gevangen, waarvan 8 meegenomen.
De scharren waren weer al vrij dik. Binnenkort nog maar eens een paar keer gaan gepen, want dat vindt ik toch een erg leuke visserij,

Gr Jan B.

Jan B

vrijdag 5 mei 2017

** 1e Mee- Visavond Strand: 09-05-17**

Yes! We gaan weer Strandvissen!

Ben jij startende Strandvisser, of heb je het idee dat je best wat tips kunt gebruiken, meld je dan aan voor onze
Gratis Mee-Visavond voor aankomende dinsdag 09-05,
inclusief werpinstructie.

Verzamelen: 18.45 winkel
Vertrek: 19:00
Locatie: Strand Maasvlakte
Aantal plaatsen vrij: 4
Aanmelden via: 0180-453106/ info@hengelsport.wesdijk.nl

Deelname aan deze gezellige, leerzame en hopelijk vangstrijke avond is Gratis. Wel dien je voor eigen vervoer te zorgen en je aas vooraf te bestellen.

Wij hebben er weer erg veel zin in.

Pim & Willem

  http://hengelsport.wesdijk.nl/mee-visdagen/

Stranddeals: https://www.wesdijk.nl/hengelsport/495-zeevis-sets#/categorie-strandset_waterwegset

hengelsport wesdijk

donderdag 4 mei 2017

Op 3 mei weer een middagje op het strand bij Hoek van Holland doorgebracht. Prima weer, prima aas, prima gezelschap alleen het resultaat was niet helemaal prima. Wat kleine bot en een zeebaarsje van ongeveer 30 cm vond de haken in het nogal bruine, vol algen, water. Maar goed volgende keer weer beter!

Willem

donderdag 4 mei 2017

Gister wezen vissen op de noorpier op 1900m
Werdt al veel gevangen bij medevissers dus snel de hengels erin gegooid
Na 10 min 1e scharretje gevangen en zo ging het door
Ook heeft Vismaat laure nog 1 bolk en 1 maatse tong en kleine zeebaars en veel schaar gevangen
Was een mooie dag met veel vis

Daan&Laure

donderdag 4 mei 2017

Afgelopen dinsdag samen met de collega's een ochtendje het strand van Noordwijk opgezocht. Even lekker staan vissen vanaf 10.30 tot rond 13.00uur. Mijn verwachtingen waren niet hoog maar het viel uiteindelijk enorm mee. In het korte poosje toch nog 13 bot(jes) weten te vangen.
Vangse allen!

Kees

woensdag 3 mei 2017

Banjaard vandaag super slecht zoals reeds verwacht.

Slechts 1 mini scharretje, en verder niet 2 maar zelfs 3 van die Mega Noordzee krabben.

Verder de hele vis tijd lang ( 3 uur ) gezelschap van mijn vriend de zeehond.
Wilde echt niet verkassen en heeft binnen een cirkel van 20 - 50 meter steeds om mijn onderlijn gezwommen.

Groet JdeV

John Sommelsdijk

woensdag 3 mei 2017

Verlaat vangstbericht

Helaas vanwege drukte een verlaat vangstbericht. Afgelopen zaterdag was het tijd voor het eerste onderlinge kantwedstrijdje van Pro-Fish Hengelsport te Zegge. In de week voorafgaand was dit tijdens de avond openingsuren snel geregeld waardoor er dit keer de volgende 6 personen aanwezig waren:
Pim, Pascal, Eddy, Christ, Kevin en ondergetekende.

Zoals vaak vertrokken we gezamenlijk vanuit Zegge met perfect aas wat Pim nog snel geregeld had. Eerste tussenstop werd de Stellabel waar Theo van de MS Theo ons zeer hartelijk ontving. Na een babbeltje over de huidige vangsten en de nodige humor werd het tijd om verder te rijden. Besloten was om eens te proberen op het strand voor de boulevard van Vlissingen. Voordat er gevist werd moest er natuurlijk eerst genoten worden van een warme maaltijd waarbij al vooruit gekeken werd op de reis naar IJsland waar Pro-Fish vertegenwoordigd zal worden door Pim, Pascal, Kevin en ik.

Volgens Pascal was er het beste te vissen met afgaand water dus na de maaltijd werd het water opgezocht. Het strand was nog niet zichtbaar waar wij een plaats vonden, echter nadat de hengels gereed waren kon er op het zand plaats genomen werden. Al vrij snel kwamen de eerste vissen op het strand, schar en scholenbaarsjes. Christ en Pascal namen al meteen een voorsprong qua aantallen echter de grootste vis, ja daar stond de pot op.

Eddy en ik mochten genieten van het verspelen van wat materiaal op de kleiranden waardoor er kostbare vistijd verloren ging. Het was al lang geleden dat ik materiaal verspeeld had dus het kon weer wel even. Inmiddels werden de scharren groter en ook kwamen er erg mooie en dikke wijtingen op de kant. Christ had op dat moment de grootste met 35cm welke ook wel erg dik was.

Naast de nodige scharren en wijtingen wist Christ er ook een mega krab uit te takelen welke voorzien was van een rasta kapsel door wat zeewier op zijn schelp. Ook kwam er nog steenbolk boven en nog wat scholenbaarsjes. Gelukkig werd er door iedereen een visje gevangen, echter was de verwachting niet dat er zoveel uit zou komen! Nadat er rond middernacht ingepakt werd is de totaalstand opgemaakt: 128 stuks en Christ en Pascal waren duidelijk koploper hoewel Eddy en Pim niet veel toegaven. Niet verwacht dat er toch zoveel vis uit zou komen.

Heren bedankt voor de gezellige avond en hopelijk mogen er dit jaar nog een paar van deze wedstrijdjes volgen! Als je ooit eens mee wil, vraag rustig bij Pim van Pro-Fish in de winkel na wanneer wij weer gaan.

Jean-Pierre

dinsdag 2 mei 2017

Vanavond eerst naar de NIPRO gegaan zagers gehaald . Toen ff thuis eten en rond opkomend water naar petten gereden. Rustig eerst oud restje tappen gebruikt. Geen resultaat. Toen kwam het water in beweging en begon het al redelijk donker te worden . Snel zagers Door het kopje aan de haken en er in . Niet onwijs wild maar toch 6 zeebaarsen waarvan de grootste 42cm ..zucht.. was het maar 1 juli vandaag

Kai

dinsdag 2 mei 2017

2-5-2017 van 11:00 - 15:30 uur gevist op het strand tussen Westkapelle en Domburg.

Laag water op ongeveer 13:15 uur

Gevist met zagers van hengelsport Zuiderduin.

1e 2 uur geen beetje gezien.

Bij opkomend water 1 zeebaarsje 25 cm

Rond 15:00 uur een schar (20 cm) en een tarbot (25 cm)

Marijs

dinsdag 2 mei 2017

Op 1 mei geprobeerd om de eerste geep te vangen, dit is gelukt. Op Gorishoek.
Twee gepen in de avond, helaas viel de stroming er al snel weeer uit, waarna de beten wegvielen. Toch fijn dat de geep er weer is!!

Eric Reniers

dinsdag 2 mei 2017

Beste vissers,
Wat laat, het gaat over vorige week, maar bij deze toch mijn vangstbericht.
Vakantie gehad bij Dishoek. In totaal 3 dagen gevist. Alledrie zo'n 3-4 uurtjes met opkomend water in de avonduren. Op zaterdag en zondag rustig weer. De eerste avond 20 stuks. De tweede avond 18 stuks. Meest klein spul (in totaal 5 voor de pan meegenomen); veelal schar, 2x bot, 3x graatmagere wijting en een baarsje. Op donderdagavond flink wind op de kop. De schar liet het die avond afweten. In totaal 10 stuks. 6 wijtingkjes en 4 baarsjes. Alles teruggezet.
Gevist met 170gr breakaway lood, plastic afhouders, haakje 4. Als aas een mix van verse zagers, pieren en gezouten pieren. Meest gevangen op de haken waar (ook) een verse pier op zat.
Peter

PvdP

dinsdag 2 mei 2017

Maandag 1 Mei gevist van 15:00 tot 20:00 in de nieuwe waterweg bij Rozenburg.
Gevist met een jojo-rig en een 3 haaks paternoster zonder afhouders. Het stroomde hard, kreeg 200 gram soms niet goed geankerd, alleen dichterbij vissen werkte.
De vangst bestond uit een paar wijtingen en een bot, alles zwemt weer.
Als aas zeepieren en zagers van Wesdijk

Chris

dinsdag 2 mei 2017

Zondagnacht, tussen Westkapelle en Domburg, de maand april toch nog op het nippertje kunnen afsluiten met een mooie vissessie van 21.30 tot 00.30. Wat klein grut (wijting en botjes), 2 scholenbaarsjes en voor de pan: 2 mooie scharren en 35cm botten, ook 2 stuks.

Eric Van Hout

maandag 1 mei 2017

Heetlijk weer Zondag 30 April. Lekker samen met mijn overbuur gaan vissen op fe Noordpier in Velsen. We liepen lekker ver tot net over de bocht. Het waaide wel door maar we hadden dr wind in de rug en we konden tussen de blokken zitten. Het was afgaand met een zeer sterke stroming maat das vaak goed voor de schar.... en ja hoor we gooide in en wachten tot de lijn weer helemaal uit gedreven was naar links en in halen, je zag bijna geen aanbeet. Maar wel 3 of 2 scharren tegelijk. Ook nog een klein hengeltje dichtbij de kant gedaan voor de gul. Resultaat van de dag 66 scharren en 2 gulletjes. 1 gulletje wel klein maar die had de haak zover ingeslikt dat hij al dood was voor ik de haak er uit had, dus toch maar meegenomen anders is ie voor niks dood gegaan. Mooie dag 5 uurtjes gevist in totaal over de 100 scharren gevangen maar het te kleine spul wat mooi gehaakt was weer terug gezet.

Rully

maandag 1 mei 2017

Vandaag naar ijmuiden geweest, op de kop van de haven gezeten. Gewapend met super pieren van hermans gestart om 10 uur. 4 schar, 1 baarsje, 2 krabben.
Niet veel gevangen maar was een leuke dag

Rob dronten

maandag 1 mei 2017

Voor van Loo Jean

Beste Jean, ik ga al heel wat jaren op de haring vissen aan de Brouwersdam, echter vanop het water. Zo,n drie keer per jaar. Ook bij mij zijn de vangsten heel wisselend. naar mijn ervaring zijn de beste omstandigheden: de Sluis moet open staan, zonnig weer met niet te veel wind. De watertemperatuur moet zeker boven de 10°C zijn. Ik ging dit week - end ook nog eens gaan maar te veel wind. Afgaande op de vangstberichten was begin april héél goed (zeer mooie lentedagen geweest) en ikzelf ben rond 10 april geweest en heb na drie uur vissen gestopt, had reeds meer dan 100 haringen waarvan 80% goed aan de maat. Was ook weer een mooie zonnige dag zonder wind. De haring zat wel weer diep (+ 15 meter). Dat is een nadeel als je van de kant vist, je bent beperkt in stekken, soms blijft de haring diep zitten, alhoewel heb ook al dagen gehad dat het lood geen vijf meter kan afzakken of de haring hing er al aan. Om mijn verhaal af te ronden, de vangsten kunnen zéér sterk wisselen, heb ook al dagen gehad met vijf maatse haringen. Ik ben zeer kritisch welke dag ik ga (zie hierboven, rustig, redelijk warm en zonnig weer, redelijke zekerheid dat de sluis open staat (getijdetabel bekijken) en dan maar hopen. Ze zitten er zeker nog hoor! Ik denk dat het te koude voorjaar van de afgelopen 2 weken oorzaak is van je mindere vangsten). Ik moet ook bijna 2,5 uren rijden (enkel), dus ik pik er, wat ik denk, de beste dagen uit. Vorig jaar en het jaar voordien is de vangst ook pas tegen eind april/begin mei volop begonnen.
Het Veerse meer is een andere potentiële stek voor haring, je zal eens moeten kijken of er ook vanaf de kant wat diepere putten bereikbaar zijn (zeekaart eens bekijken, denk vooral de dam aan noordzee zijde of helemaal oostelijk aan de Zandkreeksluis). Veerse Meer zou echter in het najaar vis (o.a. haring)opleveren en minder in het voorjaar.
Je mag altijd een mailtje sturen naar mij ; sebastian2@telenet.be.
Groeten Frankie

Frankie Stoops

maandag 1 mei 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland

maandag 1 mei 2017

Getij valt laat dus opkomend meegepakt voor de gul, dus op naar de Noordpier.

Een mooie dag eindigt in 5 gulletjes varieërend van 21 tot 39 cm.

-Een mooie avond. Tot dat..

..Mij opvalt is dat er die avond een 7 tal (groepjes) vissers staat. Als ik terugloop drijven er 2 colablikjes in het water, de plastic bakjes liggen overal verspreid op de pier (ook in het water) precies waar deze figuren stonden. Over de doeken/kranten/paternosterzakjes/ plastic bekers en zonnepitten maar niet te spreken.

Ik hoop dat er snel verandering in gaat komen, gemeente Velsen mag vaker gaan bekeuren voor deze acties.

Een visser