Kant-vangstberichten

Buitenland vangstberichten

Blijf op de hoogte vd vangsten in bv Noorwegen en IJsland.
Bekijk de geweldige vangsten die er dagelijks gedaan worden.
Vangstberichten buitenland >>>

Op visreis ? boek bij www.cordestravel.nl natuurlijk !

woensdag 26 april 2017

Zeebaars
Omdat het slecht gaat met het zeebaarsbestand gelden voor deze vissoort enkele bijzondere beperkingen.
Recreatieve visserij
Voor de recreatieve visserij met hengels geldt het volgende: van 1 januari tot 1 juli 2017 mag een sportvisser bij het vissen in zee, de kustwateren en in de zeegebieden geen zeebaars in bezit hebben. De zogenoemde "baglimit" is dus 0. Vanaf 1 juli 2017 mag een sportvisser maximaal 1 zeebaars in bezit hebben. Uiteraard moet die zeebaars groter zijn dan de minimummaat van 42 cm.

Het is altijd verboden zeebaars te fileren en te ontdoen van de kop omdat anders niet meer kan worden vastgesteld hoe groot de vis was.
 
De baglimit en het fileerverbod gelden ook voor de binnenwateren die in open verbinding staan met de zee, kustwateren of zeegebieden tot maximaal 30 kilometer landinwaarts.
 
Bovenvermelde zeebaarsmaatregelen gelden ook voor recreatieve visserij met staand want.
Voor alle vormen van recreatieve visserij geldt dat verkoop van vis verboden is.

Sportvisserij Nederland

dinsdag 25 april 2017

Gaan vissen brouwerdam windkracht 5 los op kop vsngst niets nada noppes.Verkast neeltje jans van hetzefde noppes.

Dreke

dinsdag 25 april 2017

Goedemorgen,
Gisteren(maandag) mijn eerste strandsessie weer gepland en gevist. Een mooie zw 5 moest toch wel het eerste baarsje van 2017 op kunnen leveren. Gestart rond 11 uur doorgevist tot 15.30. Mooie golven, stevig windje en de eerste zeevissen van het jaar. Het resultaat was bot(je) 8/27/33/34 en een baarsje van 31. Had meer gekund maar als ik de resultaten zo lees mag ik niet klagen.
Vangse allemaal!

Gr

Kees

maandag 24 april 2017

Scheveningen Noord: Zo 23 & Ma 24e

Vissen op zeebaars met pluggen & shads

Geen actie gehad of gezien. Helaas.
We blijven gooien!

Groet,
Remmelt

Remmelt

maandag 24 april 2017

Zondag nog eens geprobeerd op Neeltje Jans of de geep er zat. Helaas zonder resultaat.

Vandaag dan maar naar de beste bot stek van de Oosterschelde, Breedsendijk bij Yerseke. Kort en bondig: geen vis, geen beetje. Ver, kort, diagonaal links en rechts, zonder afhouders of met, zwaar lood, licht lood, peuren net achter de stenen.... het enige wat ik niet geprobeerd heb is over de dijk naar achter gooien 😊

Ik viste met verse pieren. Collega visser honderd meter links van mij had hetzelfde treurige resultaat. Hij viste met zagers.

Na ongeveer 10 vissessies op de Oosterschelde staat de teller nog steeds op nul. Triestig.

Eric van hout

maandag 24 april 2017

Visvrienden en vriendinnen,
Hierbij een verlaat vangstbericht van de clubwedstrijd van afgelopen vrijdagavond op de Banjaard van hsv-t Zijpe. Met toch wel zes man!!!!! Gingen om zeven uur de loodjes het water in. Al snel bleek dat het een taaie avond zou worden. Maar na wat gezocht te hebben kon ik een vijftal baarsjes verleiden aan een paar slikkies. Maar zodra de hoofdlamp aan moest kon ik ze niet meer vinden. Niemand niet wel werden er nog een paar botjes gevangen maar het was arme troef. Om elf uur was het weer klaar en waren mijn vijf baarsjes goed voor de eerste plaats. Hopelijk volgende wedstrijd dat er meer bikkels zijn om te vissen.....

Hroeten uut Playa del Bru,
Dennis Zwiers, Ahoy Yuki Team en HSV-t Zijpe en HSV de Sportvisser

Dennis Zwiers

zondag 23 april 2017

Petten zaterdag en zondag avond. 1 klein botje

Kai

zondag 23 april 2017

Vanmorgen eerst langs Eagle hengelsport voor aas. Rinus had me weer zeer mooie grote zagers meegegeven. Wilde gaan vissen op het strand van maasvlakte 2 bij P6. Daar was het echter zo druk dat ik besloot wat verder te rijden om bij de blokken dam te vissen. Hier was het lekker rustig en er was maar 1 collega. Om half 10 bij opkomend tij lag de eerste wapperlijn er in een 15 minuten later gevolg door nr2.
Had 1 hengel op afstand en de andere net tussen de hoge branding golven. Op deze hengel was het ook raak na 1 uurtje , een baars van 36cm. Een uur voor hoog mijn 2e baars nu 41 cm. Daarna een aantal uren niets. Was ook erg lastig om de aanbeten te zien door de branding en de harde stroming. Bij controle bleek er nog een mini botje van wel 6cm gehaakt te zijn.
Had inmiddels ook meer gezelschap gekregen van collega's en ving ik mijn 3e en tevens laatste baarsjes, deze niet gemeten was klein.
Prachtig weer gehad en het was niet koud.
Genoten van de soms 3m hoge golven.
Tot ziens. Frans.

Frans Eijgelaar

zondag 23 april 2017

Vanmorgen vroeg naar mv2 .
Daar aangekomen stond er een flinke branding , gevist met lood met klapankers 190 gr.
Dit bleef redelijk liggen.Eerst begonnen met wapperlijnen met zagers. Om een zeebaars te vangen.maar deze waren er niet of geen interesse in mn aas.
Daarna onderlijnen met afhouders met pieren erop, Dit gaf wel Vis één gulletje en een bot.

Groet Jan

Jan

zondag 23 april 2017

Zondag van 1100 tot 1745uur rond forteiland ijmuiden gevist met 2 maten in totaal 4 hengels. De uren tot hoogwater vollop beet met doubletten vis ( we vissen maar met max 2 haken) stuk of 5 wijting maar allemaal ondermaats. Een zeebaarsje, flinke bot en een stuk of 30 maatse scharren met af en toe een schol. Verder nog wat veel te kleine scharretjes weer laten zwemmen. Na hoogwater af en toe nog wat beet maar niet zo extreem als voor hoogwater. Gevist met 2haaks afhouders en 1 hengel met jojo. Op de jojo mestheften met flinke aanbeten maar waarschijnlijk te kleine wijting mwt een hoop testosteron. De andere haken waren allen voorzien van zagers. De dag begon met een flink windje met snagel maar daarna heerlijk zonnig en een rustig windje. Mn kop voelt weer lekker warm en de dag was weer top.

Gr Matko

Matko

zondag 23 april 2017

Banjaard visserij
Gistermiddag met Henk nog een poosje naar de Banjaard geweest. Tegen drie uur de steunen neergezet op 250 meter vanaf de kering. In de aasbak zelf gespitte pieren en zagers uit de handel aangevuld met tappen uit de vriezer. Omdanks dat het volgens het getijdenboekje doodtij was floot er een gierende stroming door het water en konden we de zware klapankerlooien niet op de plek houden. Na een uurtje prullen en klooien het bivak opgepakt en 250 meter verderop gebracht. Intussen was het laagwater maar bleef er een forse stroming lopen, maar hier bleven de looien wel liggen. Er kwamen steeds meer hengelaars en tegen vijf uur telde ik 11 vissers en in totaal 18 hengels. Het weer was kostelijk maar de vangerij was om spontaan van in janken uit te barsten. Toen we om acht uur savonds weer bij de auto waren was er toch wel 1 (een) hele schar gevangen, die kwam van mijn verre hengel. De vreterij was bijna nul, ook de feeders gingen het aas meerdere worpen mee.

Dat was na de topvisserij van donderdags op de Wiesje weer even een teleurstelling.
Volgende weer maar weer eens een paar andere strandstekken proberen.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek

zondag 23 april 2017

Afgelopen zaterdag niet met de boot weggeweest, maar vanaf de dijk eens geprobeerd om een bot te vangen. Na vele slechte boottrips met onze boot op de oosterschelde deze keer de hengels uitgegooit vanaf de breedsendijk tussen Yerseke en Wemeldinge. Een stek waar het het bij laagwater droog valt, en met hoogwater dus maximaal 3 meter water staat. De te verwachten vissoorten rond deze tijd zou alleen bot kunnen zijn. Heel erg vreemd, na 3 slechte dagen met de boot de afgelopen weken, deze keer vanaf de wal een super vangst gehad! Met ons 2, samen 4 hengels, in 4 uurtjes vissen, ongelofelijk maar waar 26 botten gevangen, meest boven de 30 centimeter, met uitschieters tot 42 centimeter. Prachtige dag gehad, met verbazende vangsten! Groeten Jan

Jan

zondag 23 april 2017

Beste vissers,
Gisterenavond wezen vissen aan het begin vd Noordpier met mijn vaste vismaat.
Vanwege de nnw 5/6 wind bleven we bij het restaurant achter de heuvel hangen.
Mooi uit de wind en werkelijk geen moment stil kunnen zitten.
Van 19:00 tot 22:30 gezeten.
Resultaat : 86 stuks schar, twee botten en 1 torretje.
Voor ons is de ongeschreven regel,
Alleen de scharren vanaf 25 cm mogen mee naad huis. De rest zwemt weer.
Prachtige visavond gehad.
Tot horens
Ramon

Ramon Vader

zondag 23 april 2017

Zaterdagavond 22-04-2017 samen met m'n maat gevist bij Velsen-Noord (de Bankies) van 19.00 tot 23.00.
150 mooie pieren gehaald bij hengelsport Lagerweij Westzaan.
Ieder 2 hengels, onderlijnen met 3 wapperlijnen, vrij kleine haakjes; maat 8 en 10.
Vangst 8 tongetjes, 4 schar, 2 botten, 5 meunen, 1 klein gulletje, 7 wijting,
1 wijting en 2 scharren waren aan de maat en konden mee naar huis, de rest was te klein.
Er waren nog een aantal collega vissers uit Brabant, zei hadden ook vis gevangen maar ook alles van vrij klein formaat.
Erg leuke avond gehad, voor het mooie mag van mij nog wel 15 graden warmer worden.

jacob

zondag 23 april 2017

Hallo,

Zaterdagmiddag aan Zoutelande gevist. Een uur te laat omstreeks 16u30 gestart (file-ellende). Er stond een pittig briesje uit het noorden te blazen, weinig visvolk op de stranden... was niet hoopgevend. Laatste 1.5u van afgaande tij gebeurde er ook niet veel: 4 kleine postzegelscharretjes boven gedraaid. Keren van de tij bracht een volledige ommekeer, 50 a 60 meter uit de kant ontstond een mooie keer-stroom (mui of zwin? ik kan die 2 dingen moeilijk uit elkaar halen). 1 lijn richting Engeland gedeponeerd, 1 lijn op die hotspot op 50-60m... de hotspot leverde 6 baarzen achter elkaar op. Scholenbaarsjes weliswaar van pakweg 30cm, wel 1 mooi exemplaar van 45cm. Na een uur mooie visserij was de baarzen-school weg gezwommen uit de mui. Toch bleef die hotspot redelijk productief, ik kon er 5 tripletten van platvisjes/wijtingkjes uitpeuteren. Was vrij opvallend, de verre lijn leverde veel minder actie op. Vrij fanatiek gevist tot 22u in de hoop de eerste tong van't seizoen te strikken, maar dit was zoals zo vaak ijdele hoop.
Leuke sessie gehad, een 30-tal visjes boven gedraaid... nettovangst: 1 schol, 5 scharren en 1 wijting mee nr huis.

Greetz,

Tim

zaterdag 22 april 2017

Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag hebben we met twee teams deelgenomen aan het federatief kampioenschap midwest wat gehouden werd aan Wijk aan Zee. 83 deelnemers waarvan 12 teams
Sportvisser 1 bestond uit Dennis O, Linda vd Velde, Francis Danen, Herbert vd Vlugt en Cor van Houten.
Sportvisser 2 bestond uit Dennis Zwiers, Martin vd Drift, Corne Danen, Peet van Dam en Clarinda vd Zande
Er stond een aardig windje, windkracht 5 en in de buien nog wel meer.
Bij het ophalen van de plaatsnummers bleek dat de beide teams naast elkaar stonden.

In het begin waren de vangsten niet zo best een enkel botje kwam eruit. Ook bij de beide teams werd er regelmatig een visje uitgedraaid.
Linda had er al vrij snel 5 maar ook Dennis Zwiers en Corne Danen wisten aardig mee te gaan en hadden er ook al meerdere .Op het laatst kwamen ook de andere Yuki ers op dreef.
Het ging lekker in beide teams volgens de berichten in de app.
Het werd spannend naarmate de wedstrijd eindigde. Vooral voor Linda die tot 15 min voor het einde eerste overall stond.
Ook Dennis Ooyendijk , Martin vd Drift en Clarinda vd Zande stevende op vakwinst af.
In de alles beslissende laatste draai werd dit uiteindelijk beslist, en helaas voor Linda ving Tom vd Pol.nog een bot waarmee hij dus federatief kampioen 2017 word.
De anderen wisten wel hun vak te winnen en werden respectievelijk 2e, 4e en 5e.

Ook bij de teams werd het spannend na het opnoemen van de nrs 12 t/m 5
De beide teams waren nog niet opgenoemd.
Nr 4 de zuurste plaats was voor De Sportvisser 1
De derde plaats ging naar hengelsport Rik.
Spannend wie word eerste, jawel sportvisser 2 voor team de Snoek.
Een voor de YUKI s een zeer geslaagde dag met plezier gezelligheid en visplezier.

4e sportvisser 1
3e hengelsport rik
2e team de snoek
1e federatief kampioen sportvisser 1

Individueel
1. Tom vd Pol
2. Dennis Ooyendijk
3. Louis v Bommel
4. Martin vd Drift
5. Clarinda vd Zande
6. Linda vd Velde
17 Dennis Zwiers
19 Francis Danen

Hroeten uut Playa del Bru,
Dennis Zwiers Ahoy Yuki Team en HSV-t Zijpe en HSV de Sportvisser

Dennis Zwiers

zaterdag 22 april 2017

Beste Zeevislanders
Vandaag heeft WSV-Reimerswaal de derde wedstrijd gevist aan Waarde 12 oftewel Den Inkel . Het weer was aardig, droog windje in de rug met redelijke temperatuur maar genoeg om toch met een beetje rode kop huiswaarts te keren . De opkomst was gelukkig een stuk beter als de vorige keer. De junioren wisten ook de weg weer te vinden. 10 senioren en 9 junioren kwamen naar de waterkant. De vangst echter was bedroevend. 4 visjes werden er gevangen . Dat is dus 0,2 visjes gemiddeld per man. Doodtij? Daar zullen we het maar op steken.
Gelukkig is er ook goed nieuws: de datum van de grote jeugdwedstrijd is bekend namelijk 3 juni. Gevist word er dan weer bij Waarde 12, 13 en 14 zoals gebruikelijk. Dit jaar is het de 5e keer dat dit feest plaats vindt en dat zal gevierd worden ook. Het wordt een echte jubileumwedstrijd. Aanmelden kan bij John . Doe dat op tijd want er is een maximum aan verbonden. Emailadres zie de flyer.
Met visvriendelijke groet

E. De Rooij

zaterdag 22 april 2017

2 vangstberichten van de afgelopen dagen.

Op donderdag in mijn eentje gaan vissen aan de boulevard van Vlissingen. Over het vangstresultaat kan ik vrij kort zijn. Niks, nada, noppes, ne,rien,
Wel 4 onderlijnen verspeeld. Wat me opviel dat hier toch wel erg veel wier en plastic drijft.

Vrijdag naar de Baaiweg in Domburg geweest samen met mijn zwager.
Gelukkig niks verspeeld deze keer. Mijn zwager drie platjes tussen de 10 en 15 cm. Ik zelf 2 kleine platjes tussen de 10 en 15 cm en een zeebaars van 30 cm. Vanwege de toch wel geniepige wind zijn we eerder vertrokken dan gepland.

Groeten Jeroen

Jeroen

zaterdag 22 april 2017

In memoriam: 'n SUPERstek.

Gister, vr. 21 april; op weg naar m'n favoriete stek. W4 voorspeld; dat betekent hier: vol in de wind. Da's niet echt comfortabel, maar voor mij is er geen twijfel mogelijk: wind op de kant, is vis op het land !

Waar die plek dan is ? Ik kan het nu wel schrijven: niet "ergens" op de Maasvlakte, maar wel: de noordzijde van de Yangtzéhaven, naast de Euromax. En dan niet de betonnen kade, maar de zandkade. Zestig meter werpen uit de kant (gecontroleerd d.m.v. spoelomwentelingen) begint het talud, net voorbij de betonning. Nóg verder is het aanmerkelijk dieper. Ver tot zéér ver werpen (met 10/00 dyneema, een 6je en één dwarrellintje i.v.m. de luchtweerstand) leverde op een visdag altijd goed vis op. De verre werpers zijn hier altijd véél succesvoller geweest, dan het legioen dat te dik vist met 3 afhouders en ankerlood.

Geweest ? Ja; tot mijn zeer grote spijt moet ik dit schrijven. Wat blijkt: hier aangekomen, staat er een hek met een hermetisch gesloten toegangspoort, voorzien van een groot hangslot. Vertwijfeld en ontgoocheld ben ik een moment uitgestapt; aangeslagen heb ik "mijn" stek in de verte nog even geobserveerd. Heb mezelf nog even in m'n arm geknepen, hopend, dat het niet waar was. Maarre ..... het hek stond er nog steeds !

Voor mij is dit niet: jammer, maar helaas. Ik vind dit zó spijtig, dat woorden tekort schieten om m'n teleurstelling te omschrijven. Immers: hier kon je geweldig "uit de kofferbak" vissen. Driepoot uitzetten, evt. verankerd met een tentharing, 'n emmer water omhoog halen(om de vis die terugging, met natte handen te pakken), de tuinstoel uitklappen, en: vissen maar !

Afhankelijk van het jaargetijde zat hier altijd zomer-of wintervis. Het "geheim" van deze formidabele stek zat 'm in het talud zonder kleiranden o.i.d. Vorige zomer ving ik hier een paling van 90+ cm en een week later een gevlekte gladde haai met dezelfde lengte. Voor die haai ben ik even de ladder afgegaan; een hulpvaardige buurman hield m'n hengel vast (nog bedankt daarvoor). Een haai tillen van dat formaat leek me geen optie. Beiden, prachtig gehaakt, zijn overigens meteen teruggezet en zwemmen hopelijk nog steeds vrij rond.

Met weemoed denk ik terug aan de tongen, tijdens en na de schemering. Maar ..... hier ook weer alléén voor de verre werpers. En de zeebaars ..... en de makreel ..... etc, etc.

De ene keer lag hier wat rommel, de andere keer was het een complete vuilnisbelt. Het afval van anderen heb ik al-tijd meegenomen. Géén probleem; graag gedaan ! Omdat het zo hoort, maar ook uit een stukje eigenbelang, om een verbodsbord te voorkomen. Ga maar na: het autoponton in het Calandkanaal; verleden tijd. De sleepbootkade in de Tennesseehaven; afgesloten. De papegaaienbek; bedrijfsterrein.

Bovenstaande feiten hoeven niet 't gevolg te zijn van achtergelaten troep; mogelijk komt het door bedrijfsactiviteiten; dat weet ik niet. Maar ik weet wel: een vuilnisbelt is nóóit bevorderlijk voor de "eeuwige" toegankelijkheid van een stek.

Daarom doe ik géén beroep op lezers om hun afval mee te nemen. Lezers van deze rubriek doen dit immers al ..... toch ? En degenen die dit niét doen, zijn zéér waarschijnlijk analfabeet. Een oproep is dan ook volkomen zinloos.

Al met al "moest" er natuurlijk nog steeds gevist worden Op dus, naar een andere stek. Hier bleek W4 hooguit W2 te zijn. Wel zo prettig. Bovendien prachtige , typisch Nederlandse luchten. Zeehonden, die op afstand bleven. Twee bruinvissen ..... prachtig ! Da's toch wel genieten. En dat de vangst hier beperkt bleef tot 'n paar zeebaarsjes, 'n schar en wijtinkjes, daar kan ik héél goed mee leven. Volgende keer beter !

Nee, een formidabele stek voorgoed kwijt zijn, da's 'n héél ander verhaal. Snif ..... snif ..... snif .....

Laurens

zaterdag 22 april 2017

Volop vis aan de Maasvlakte: Top avond!

Na een keer helemaal niets en een keer 2 Baarsjes en een Bot, was het ditmaal hard werken.

Aangekomen bij trap 6, begon ik toch te twijfelen. Geen branding, terwijl die er bij trap 5 wel was. Maar m'n maat stond er al, dus maar gewoon gaan. Hij stond iets verder en om de winkansen te spreiden, besloot ik op mijn vertrouwde stekkie te gaan staan. De eerste hengel opgetuigd met een nieuwe onderlijn van Pim. Waadpak aan en de 2e hengel erbij.

Het begon redelijk rustig met een enkele flauwe aanbeet, gevolgd door een flinke stuiter op de nylon. Dat moet Baars zijn. Geen monster, maar de kop was eraf. Op de verre hengel wat voorzichtige tikjes. Een Bot. Vrij snel de volgende Baars op de nylon, gevolgd door nog 2 en een mini Botje op Haak 1. Naarmate het water meer op kwam, namen de aanbeten nog meer toe. Op de verre hengel kwamen er een Schar, een Baars en een Wijting uit.

Dan kom je al achteruitlopend toch weer tot de conclusie dat het wellicht relaxter vist met 1 hengel en dat dit wellicht nog meer vis op levert ook. Iedere worp resulteerde in aanbeten. Soms flauw, soms 1 doffe dreun op de gevlochten, terwijl ik de andere lijn binnendraaide. Toen de stroom er echt in kwam de speciale onderlijn verwisseld voor een normale. Dit leverde de grootste Baars van 45 cm op.

Essentieel voor de vele aanbeten en vangsten was het waadpak. Dit bleek wel uit de enkele Baars die mijn maat wist te haken. Omdat het strand vrij vlak is, komt het water erg ver op. Om toch in de branding te komen, moet je zeker 100 meter gooien. Tenzij je een waadpak hebt. Dan loop je gewoon de eerste 50 meter en kan je de wapperende Steekzagers met een zwiepje op de juiste plek krijgen.

Het eindresultaat had een stuk hoger kunnen zijn, maar ik was dik tevreden. 4 soorten aan de Maasvlakte komt niet heel vaak voor. 2 Botten, 1 Wijting, 1 mooie Schar en 12 Baarzen, waarvan 2 maats. De grootste van de avond heeft helaas de kant niet gezien.

Met de eerste miezer regen liep ik voldaan naar de auto......mijn seizoen is weer geopend!

  https://www.wesdijk.nl/hengelsport/1576-waadpakken-lieslaarzen

Groet Willem

Hengelsport Wesdijk

zaterdag 22 april 2017

Donderdag Nollestrand LW 15u30. Twee uren voor en twee uren na LW. Zon, geen wind en geen stroming.

Gevist met afhouders, 150gr piramidelood en zeepieren en zagers. Regelmatig voorzichtige beetjes, 1 schar op de zagers.

Weinig vis maar leuke dag.

Note Zeevisland:
Beste Gert bedankt voor je bericht, we hebben deze 5x ontvangen, 1x klikken is voldoende :-)

Gert

vrijdag 21 april 2017

Hallo mede vissers,
Vrijdag 21 april 2017, om 9;00u. vertrokken uit Limburg. Na pieren halen bij Dixhoorn eerst proberen wat haringen te vangen in Walcheren. Enkele mooie exemplaren kunnen vangen maar het was zeker geen spectakel. Via de viskar met de mooiste lach van Nederland naar het strand in Vlissingen. Van 2 uur voor laag tot 3 uren na laag gevist. Ook hier geen spectakel , 3 scharren voor de pan en 3 zeebaarsjes om verder te groeien. Lekker weer en een heerlijke dag gehad.

Twee van De Drie Limburgers

De Drie Limburgers

vrijdag 21 april 2017

Zuidpier IJmuiden. Vrijdag hoogtij binnenkant kop. Na twee rondjes 5mini schar. Weg gegaan naar buitenkant voor de bocht. Na twee uur 4platvis erbij. Beetje magertjes. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

vrijdag 21 april 2017

Balen, gisteren Noordpier Wijk aan zee, van 1745 tot 2200 helemaal niks, geen beet, geen krabben, geen zeewier, niks nada njet en ja klote....volgende keer beter

Rene

donderdag 20 april 2017

Gewapend met een gloednieuwe black minnow van hengelsport zuiderduin ging ik vanmiddag een tweetal uurtjes vissen aan de Westerschelde. Tegen een van de paalhoofden tussen Zoutelande en Westkapelle ving ik een flinke zeebaars. Meetlint had ik niet mee, maar groot was hij zeker. Na een foto mocht deze stekelige krachtpatser weer in alle vrijheid weg zwemmen. Mooi begin van het zomerseizoen!

Lars

woensdag 19 april 2017

Wat een feest op petten vanavond. Uit mijn werk naar Nipro voor de zagers en pieren voor mijn broer. Toen gelijk Door naar het strand. Toen de schemer kwam ging het los ingooien en gelijk een zeebaars aan de lijn achter elkaar en zelf doublet. Heerlijke vis avond .voor in de boeken .onwijs zondag zijn ze aangekomen in petten en nou gelijk helemaal los

Kai

woensdag 19 april 2017

Wat een feest op petten vanavond. Uit mijn werk naar Nipro voor de zagen en pieren voor me broer. Toen gelijk Door naar het strand. Toen de schemer kwam ging het los ingooien en gelijk een zeebaars aan de lijk achter elkaar en zelf doublet. Heerlijke vis avond voor in de boeken en onwijs zondag zijn ze aangekomen in petten en nou gelijk helemaal los

Kai

woensdag 19 april 2017

Het voordeel van met pensioen zijn is dat je je visdagen kan plannen als veel anderen moeten gaan werken. Nadeel is dat je je reis naar het strand niet op 3e paasdag tijdens de spits moet plannen! Maar goed na bijna een uur in de file te hebben vertoeft toch eindelijk begonnen op de stranden bij Hoek van Holland. De weersomstandigheden bleken niet in overeenstemming met de verwachtingen, integendeel stukken beter. Lekker zonnetje en geen regen van betekenis en de wind lekker op de neus ipv in de rug. Ook de vangsten vielen niet tegen. Een vijf uurtjes gevist en de buit bestond uit een 9 tal zeebaarsjes, allemaal tussen de 30 en 35 cm en een 15 tal botten variërend van 15 tot bijna 40 cm. Mijn maat lukte het niet om zeebaarsjes aan de haak te slaan, terwijl hij amper 15 meter van mij van dan stond en dezelfde soort ( wapper ) lijn gebruikte. Hij ving alleen bot. Daar we nog voldoende vis van onze Westerschelde trip in de vriezer hadden liggen hebben we alle vissen weer de kans gegeven om groter te worden! Maar al met al weer een mooie visdag!

Willem

woensdag 19 april 2017

Vanmiddag even een drietal uurtjes gevist op haring. In deze tijd een dertien haringen gevangen. Er waren vijf echt mooie bij. De vijf mooiste in de vriezer gedaan om te roken. De rest in het zuur gezet, dus over een drietal dagen lekker smullen. Leuk gevist, al was het een beetje fris. Gr Jan B

Jan B

woensdag 19 april 2017

Aan de Banjaard was het slecht vissen vandaag.
Gierende stroming laatste 2 uur afgaand, lood constant aan de kant 170 gr met ankers hield het totaal niet.
Opkomend 1 uurtje meegenomen nog wel 2 mooie scharren.

Maar de negatieve verrassing vandaag waren weer 2 grote mega krabben.
Lijken wel zandzakken die je binnen haalt.

Dit alles met 1 hengel en met mijn geprepareerde mesheft.

Groet JdeV

John Sommelsdijk

dinsdag 18 april 2017

Maandag wedstrijd de edelkarper te domburg leuke wedstrijd waar denk ik iedereen wel een visje ving ik denk zo,n 135 man aanwezig , alleen jammer dat er toch (sport)vissers zijn die het nodig vinden om 10,15, meter het water in te lopen waar diverse medevissers van baalden en het toch duidelijk in de reglementen staat, de wedstrijdleiding deed hier niets aan even praten maar ging gewoon door.

Willem

dinsdag 18 april 2017

Gisteren late namiddag en vroege avond beschutting gezocht voor de koude noordenwind. Even Katse geul geprobeerd in Veerse Meer en nadien Zeelandbrug, kant Zierikzee. Geen visje gezien.

eric van hout

maandag 17 april 2017

Paasdagvisserijen
Maandag 2e paasdag na de huislijke verplichtingen nog een poosje naar de waterkant gevlucht om nog eens lekker uit te buiken. In de aasbak verse pieren en een handjevol slikkies. Tegen drie uur de steunen neergezet pal tegen de kering aan de Schouwse kant. Natuurlijk verder geen visserman te bekennen. Het water kwam al een uurtje opzetten toen het eerste loodje nat werd. Bij de eerste draai kwam er al een mooie grote "vuile schar" op de kant van een centimeter of 25. Deze vis kwam van de korte afstand op de feeder. Aan de verre stok was het lood niet op zn plek te houden en rammelde het lood in de kortste keren richting de kering. Even later kwam er een nieuwe vissoort op mn palmares, een ansjovisje van 13 hele centimeters. Tegen zessen vond ik het weer mooi geweest, tijd om op te krassen. Daarbij kwam er nog een piepklein scholletje op het zand, ook deze kwam van de feeder. Al met al geen spectaculaire visserij deze keer maar wel kostelijk weertje erbij.

Eens kijken of de visserij van donderdag meer spektakel oplevert, dan doen we een visdagje met de Dreischorse club op de Westerschelde.

Niek Romijn

Niek

maandag 17 april 2017

Vrijdagavond aan de Oosterschelde geprobeerd zeebaarzen te verleiden met lepel, plug en dobber. Helaas, geen kon ik bekoren......... of ze zitten er nog niet!

Oot

maandag 17 april 2017

Cadzand aan de vuurtoren vrijdag 14 april
Van 19 tot 22 uur ongeveer 30 mini wijting ,1 scharretje en 1 baarsje alles met pieren.

Geert

maandag 17 april 2017

De tweede wedstrijd van de PENN Korpscompetitie werd afgelopen zaterdag gevist op de stranden bij Groote Keeten. Een bekend wedstrijdparcours waar de loting bepalend kan zijn voor de uitslag vanwege de aanwezige strekdammen. Vandaag kwam er een extra handicap bij: de harde noordwesten wind zorgde voor het nodige schuim op het water. Het waren dus echte zeeschuimers die op het 4 kilometer lange parcours aan de bak moesten.
 
Maar een ruwe zee staat doorgaans garant voor goede vangsten. Met name bot voelt zich dan senang en dat was al snel te merken. In elk vak op het door HSV De Snoek uitgezette parcours werden direct na het beginsignaal aanvang de nodige vissen gevangen. De uitslag wordt bepaald aan de hand van de lengte van de gevangen vis. Nu werden er zowel grote botten van meer dan 30 cm als kleine botjes van circa 15 cm gevangen. Tijdens de wedstrijd gaan verhalen in het rond over aantallen gevangen vissen. Maar dit blijkt dus nog niets te zeggen over de uitslag!
In vak C ging bijvoorbeeld de strijd tussen Jan Hennekam (Spro) en Danny Goossen (Zeebaars 1). Zij vingen respectievelijk 24 en 23 vissen. De vakoverwinning was echter voor Joel Koppejan (Nightwish), wiens 20 vissen gemiddeld véél groter waren.
 
Door het snel zakkende water veranderden de omstandigheden tijdens de wedstrijd fors en was het zaak snel te anticiperen. Bij sommige vissers viel de vangst plotseling helemaal stil, terwijl elders de vangsten aantrokken. Zo kon op het einde van de wedstrijd niemand meer voorspellen hoe de einduitslag er uit zou zien. Alleen de vakwinsten van Ed vd Vegt (A, team P-Line), Peter Polderman (B, Zeeaasbestellen/JnA), Dirk Westdorp (D, Zeebaars de Hoop 2) en Jurgen van Rijswijk (E, Vercelli) waren overduidelijk. Maar individueel zegt nog niks over het team! Je moet het met z’n vijven doen en dat bleek wel bij de daguitslag.
 
Na het tellen van de 1400 gevangen vissen bleek dat Zeevisteam De Hoop De Zeebaars korps 2 de dagwinst had behaald, op de voet gevolgd door het eerste team van De Zeebaars. De derde plaats was voor het verrassende team Westland.
In de tussenstand neemt het eerste team van de Zeebaars nu de leiding over, alhoewel ze die wel moeten delen met het Spro Zeevisteam.
 
Pas op zaterdag 23 september wordt de competitie vervolgd met de 3e wedstrijd. Dan is het strand van Domburg het volgende strijdtoneel. Foto’s en de complete uitslag van de afgelopen wedstrijd staan op de site www.korpsvissen.nl. Hier vind je ook meer informatie over de deelnemers en het programma 2017.

Korpsvissen

maandag 17 april 2017

1e paas avond. De wind werd minder dus nog snel ff naar het strand petten. Mijn pieren vonden een dag in de auto erg( lekker). Dat bleek echt snot tezijn zoals verwacht. Toch voorzichtig 3 per Haak gedaan en net achter de branding gegooid. Had me net al bedacht om maar gelijk weer in te pakken omdat de wind er ook nog stond en de pieren prullenbak waardig. Plots flinke klappen op me hengel. Shirt troep aan mijn lijn dacht ik .want er lag genoeg op het strand. Toch voelde ik vis. Het zal toch niet. Voorzichtig binnen halen en jawel de mijn eerste zeebaars van af het strand dit jaar 38cm snel weer het zoute water in gedaan.Prachtig voor 45 min vissen. Ook hier zijn ze nu aangekomen .op naar mooie vangsten met vers aas haha

Kai

zondag 16 april 2017

Vanmorgen om 7 uur eerst 50 mooie pieren gehaald bij Eagle Hengelsport en vervolgens naar de maasvlakte gereden. Wilde gaan vissen bij het stuk strand voor de reddingsbrigade.om kwart over 8 lag de eerste onderlijn met de rode afhouders in het reeds afgaande water. Snel de tweede opgetuigd met 2 wapperlijnen 1 lange en een korte.
Waaide vrij hard en er stond weer een flinke branding. na een poosje beet op de wapper met als resultaat een zeebaarsje van 35cm.
Water zakte meer en toen begon het te stromen. 190 gram ankerlood aangeknoopt maar dit hielp niet. het lukte niet om te ankeren in het zand.
nog wel 100 verkast want ik bleek op een zandbank te vissen.
zat niet echt lekker te vissen en toen een loslopende hond het ook nog nodig vond om tegen mijn spullen te pissen was voor mij de maat vol.
ben verkast naar de Yangtsehaven waar ik lekker naast mijn auto kon vissen beschut tegen de wind. Hier ving ik een leuk formaat schar en later nog 2x een zeester en als laatste een 27cm weiting. Op het strand was ik de enigste visser in de haven niet.
Frans

Frans Eijgelaar

zondag 16 april 2017

hoi hoi

Vandaag eens hengeltje van onder het stof gehaalt om al eens op de zeebaars te proberen in oostende water was wat te dik maar in haven gebied was het redelijk klaarwater spijtig genoeg geen aanbeet hopelijk loopt het vlug los de visdiefjes zijn er alvast GOED TEKEN .

coenraad deputter

zondag 16 april 2017

vandaag onze 5 de wedstrijd gevist van t Schietertje uit de Fijnaart.
locatie deze keer het Beerkanaal.
De winnaar had 13 wijtingen, op 1 na allemaal vis.
Gelukkig droog gebleven, wel veel wind op t koppie.
Volgende wedstrijd Dintelhaven, alhoewel we nog moeten kijken ivm t broedseizoen van de vogels aldaar.
gr ger lips

ger lips

zondag 16 april 2017

Vrijdagavond geprobeerd omgeving Westkapelle om 21.00uur, LW om 23.00. Ik vrees dat de wintervis daar bijna verdwenen is. 2 kleine scharren en 1 mini-gulletje was de buit, alles terug gezet. De collegavisser die 2 vakken verder stond had kleine zeebaars gevangen, voor de rest niets.

Eric van hout

zaterdag 15 april 2017

Breskens, eindelijk de wind wat gaan liggen. 19.30-22-30.
6 kleine wijtingen.

Veek

zaterdag 15 april 2017

Zuidpier IJmuiden. Zaterdag. Op de oude kop. 15schar 2bot. Geen wijting. In hoogtij gevist. Altijd weer een verassing. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 15 april 2017

15april

Vanmiddag gaan vissen aan de bangraad
Met verse gestoken pieren kan er kort over zijn veel wind opkop en wenig vis had er 5 stuks allemaal weer naar moeders gestuurd
Maar al met al toch leuk gevist en veel krabben gevoerd

Groetjes mario faasen

Mario faasen

zaterdag 15 april 2017

15april

Vanmiddag gaan vissen aan de bangraad
Met verse gestoken pieren kan er kort over zijn veel wind opkop en wenig vis had er 5 stuks allemaal weer naar moeders gestuurd
Maar al met al toch leuk gevist en veel krabben gevoerd

Groetjes mario faasen

Mario faasen

zaterdag 15 april 2017

Na jaren meegelezen te hebben mijn eerste vangstbericht. Vrijdag 14 april op de noordpier gestaan van 6.30 tot 13.30 in de bocht. Het eerste uur geen tijd gehad om de tweede hengel op te tuigen doublet, triplet, als het lood de bodem raakte begon het al te tikken. Om 11 uur hadden we er al 150 pieren, via internet besteld bij Bijl, doorheen gejaagd met twee man. Ook de resten gezouten pieren moesten op. Eindstand met twee man was 70 schar en 1 bot mee voor de pan en minstens 25 retour om te groeien. Topdag!

Albert

vrijdag 14 april 2017

Vanmiddag van 1430 tot 1630 op de noordpier gezeten op 1500m, begon kort voor laagwater. Eerste drie kwartier was het meest productief, met drie scharretjes en twee mooie botten van 33 & 35 cm die het actief geviste zeepier pakten. Na die tijd ging het erg moeizaam met veel krabben en weinig vis. Kort voor het opruimen vloog de hengelsteun om door een jonge meeuw die in de lijn vloog. Was nog een hele klus om hem eruit te halen maar met een doek over zijn kop ging het redelijk rustig.
Eindstand; 5 scharretjes, twee botten, een krab en een meeuw.
Had meer schar verwacht maar de mooie botten maakten het goed en het weer was prima!
Tight Lines!

Foppe

donderdag 13 april 2017

Vandaag eerst naar Ahoy hengelsport voor een nieuwe strandsteun en had prima pieren en zagers.
Kwam 11 uur aan op strand van maasvlakte 2. Half 12 lag de eerste lijn met pieren te water aan de rode afhouders. 15 min later zagers aan wapperlijnen. Had hele mooie branding en zeer sterke stroming. Om 12 uur de eerste vis een zeebaars van 36cm. Toen het water opkwam nog 2 baarzen van 39 en 43 cm. Had nog een 4e kunnen vangen maar de wapperlijn brak.
Erg rustig op het strand want ik was de enigste die er viste.
Leuk gevist maar de stroming was eigenlijk te sterk, kon maar met moeite goed ankeren.

Frans

Frans Eijgelaar

donderdag 13 april 2017

Vandaag een heerlijke dag gevist op de zuidpier. Voor mij en mn 2 maten de eerste keer, zijn zelfs vanuit Groningen gekomen om hier es lekker te hengelen ! Smorgens 7 uur begonnen voor het hek van de pier want de boel was nog dicht vanwege de wind. Hier vingen we in zo'n 1,5 uur zo'n 12 scharretjes waarvan 3 panwaardig. Rond 9 uur ging ook het hek van de pier weer los en konden we ook daar even van genieten! We zijn 50 meter voor de kop aan de binnenkant gaan vissen, hier hebben we van 9:30 tot 12:30 gevist en nog zo'n 40 visjes gevangen waaronder voornamelijk schar maar ook een klein gulletje en een 5tal scholletjes, ook hier waren weer weinig panwaardige vissen bij. Kortom, geen joekels maar een mooi dagje vissen met genoeg vertier op de pier, groet uit Groningen!

Hans Dijkhuis

donderdag 13 april 2017

Gisteravond noorderhaven hoofd gevist van laag tot laag.
1 mini gul gevangen. naast me werden er nog 3 kleine gulletjes gevangen.
verder had ik geen stootje.

gr

Chris

woensdag 12 april 2017

Dinsdag eens een paar uur vrij genomen om weer eens naar de Noordpier te rijden. 35 Verse pieren van Rik en met 2 hengels naar de 1400m gelopen om een uurtje of 2 te vissen. Een hengel dichtbij met haakmaatje 1 om te zien of de gul iets deed, en een hengel met afhouders de verte in. Twee uur voor laag.
Prachtig zonnetje, fris briesje en continu schar binnenhalen. Na 2 uur waren de pieren op en 23 stuks gevangen waarvan 10 mee naar huis voor de pan. Superleuk om 2 of 3 vissen tegelijk binnen te halen, vooral omdat het de vorige keren helemaal niks was,
Ook naast me werd er prima gevangen, maar alleen schar. Aan de hengel dichtbij niets, Alleen wel steeds de pieren eraf.
Volgende keer mesheften mee.

groet,

Serge

Serge

woensdag 12 april 2017

** Hengelsport Wesdijk: 2e Paasdag geopend!**

De weersverwachtingen worden beter en beter voor de komende dagen. Ben je lekker vrij en ga je vissen dit Paasweekend......?!

Wij zijn 2e Paasdag geopend van 08:00- 15:00!

Volop vers aas, koffie en paaseitjes op voorraad!

* Speciale Paasactie: alle 2e porties aas Gratis!

Nu: Volop verse Steekzagers op voorraad om de Grote Baarzen te vangen!

  https://www.wesdijk.nl/hengelsport/

Goede dagen,

Team Wesdijk

hengelsport wesdijk

woensdag 12 april 2017

Ja balen, gisteren naar de zuidpier, mooie pieren van Hermans Marine, naar mijn favo plekje getogen. Harde wind, spectaculair, golven over mij en over de pier. 3 (te) kleine gulletjes. Aan de kop had 1 van de vaste medelanders een flinke gul van rond de 55 schat ik. Verder naar wat ikngehoord heb werd er slecht tot niets gevangen en alles te klein. Was wel een tegenvaller na afgelooen weken...volgende keer beter

Rene

woensdag 12 april 2017

dinsdag 11 april 2017

plaats delict: Nollestrand (te Vlissingen)
tijd van aanvang: 07.45u
getijde : LW 09.30u
tijd van einde: 13.30u


Maandagmiddag kakelvers aas gehaald bij JP hengelsport (ook te Vlissingen),
na eerst gebeld te hebben of hij zoiezo verse pieren had, 'haast je rustig' zei die...
ik moet ze nog inpakken ze zijn net binnen...
Daar ik nog een avonddienst te gaan had moest het aas wel op maandag al af genomen worden..

dinsdag (veuls te vroeg): vol goeie moed naar 'mijn stekkie' getogen op 'de nolle'
geen enkele andere visser... hmmzzz...
bleek ook tot einde vistijd de enigste te zijn...

begonnen met 1 hengel met verwerpwapperlijn(haakje4).. eerst maar eens verse pieren er aan en kijken wat er ging gebeuren...

2e hengel gereed gemaakt met een verzwaarde afhouders(ook nr4), en deze ongeveer op de helft neer gelegd, daar deze 3 haken had, de onderste voorzien van een mooie pier, de middelste voorzien van een tap (had ik nog in de vriezer),de bovenste 2 gezouten pieren op gedaan, (leek me mooie combi),

helaas op eerste draai aan beide hengels was het aas weg, na de 10 minuten controle...

hmzzzz... de toon is gezet...

nieuwe beazing op de 2 haas wapperverwerlijn... stukjes tappen....

dit resulteerde in de eerst vis van de dag...
welke weer naar moeders is gestuurd, hield hem/haar per ongeluk tegen het licht.. en kon er dwars doorheen kijken...en was maar zo'n 12 cm klein....

zo tegen de kentering en na een lange tijd krabben/garnalen voeren een flinke doorbuiger op de hengel met de verzwaarde afhouders... dit vernomen uit m'n ooghoek, een scholenbaars van wel 28 cm..... vissie 2... na dat ik de hengels had voorzien van een combi van alle aassoorten die in mijn bezit waren..... helaas tot 13.00u niks gevangen... toen in eens een klap op de top.... jaja.. zal wel vuil zijn.. (deze kwam met opkoment wel vaker mee)...

eigenlijk had ik de moed al op gegeven... maja al weer een schar(retje).

kortom...

Heerlijk weer
duitsers (zij vragen in duits ik antwoord in NL)
weinig vis
kop verbrand

vers aas: op
gezouten aas: op
tappen: op

gr

Jelle

dinsdag 11 april 2017

Vandaag voor het eerst dit jaar eindelijk weer eens naar de waterkant kunnen gaan. Door allerlei omstandigheden had ik e.e.a. moeten uitstellen maar vandaag moest en zou ik naar de waterkant gaan. Deze keer zonder de vaste vismaten gebroeders Machielse.
Eerst zitten dubben waar naar toe te gaan en tenslotte gekozen voor de Baaiweg tussen Domburg en West Kapelle.
Ik ga u niet langer vervelen met een lang verhaal, hoe waren de vangsten.... in 1 woord DRAMATISCH.
Ik heb bijna 6 uur gevist en welgeteld 1 minibotje van 15 cm gevangen. Voor de rest geen enkele tik of stoot op mijn hengels. Niet alleen de vissen waren afwezig vandaag maar ook de krabben waren volgens mij een dagje uit. Soms kwam het aas onaangeroerd terug.
Over 1 ding kan ik zeker zijn, aan het aas heeft het niet gelegen want zoals vanouds kwam het weer van Fam. v. Dixhoorn uit Yerseke en zoals altijd was het weer van perfecte kwaliteit, gewoon geweldige mensen.
Gevist van 2 uur voor hoog water en 3,5 uur met afgaand water.

met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters

dinsdag 11 april 2017

Vanmorgen met opkomend tij paar uurtjes aan het vertrouwde Banjaardstrand gestaan. 5 x schar 2 x pan 3 x klein plus 1 zeebaarsje.

Alles gevangen op mijn geprepareerde mesheft.
Vang er nu bot schol schar wijting en zeebaars mee.
Tong en de haaitjes Zijn nu het doel nog.

Geweldig aas simpel en vele malen bruikbaar.
Klar niets ten nadele van overige uitstekende aas soorten maar het is voor mij een verrassing dat ik daar zonder meer ieder keer weer vis mee vang.

Krab niet gezien wel regelmatig veel vuil.


Groet
JdeV


John de Visser Sommelsdijk

dinsdag 11 april 2017

Vanmorgen vroeg wezen vissen met de beruchte black minnows op de dijk in westkapelle. Dit resulteerde in 2 mooie zeebaarzen en 1 kleinere. Een van 63 CM, 58 CM & 47 CM. al met al een geslaagde middag. Totale vangst 4,2 Kilo.

groeten Wim

Wim

dinsdag 11 april 2017

na lange tijd weer eens richting zee gegaan om wat visjes te vangen.
verse pieren gehaald bij hengelhuis Maassluis. pieren zagen er prachtig uit net als het weer.

met heel veel zin gingen wij richting ons vis plekje in de waterweg.

al snel had mijn maat beet en dat bleef zo heel de dag doorgaan. veel schar en wijtingen. totaal had die er een stuk of 20. helaas heb ik het met 1 zielig botje moeten doen.. toch wel erg irritant dat iemand 5 meter naast je wel vangt...

geluk is met de domme of ik doe wat verkeerd... ik hoopte doordat hij zijn standaard vergeten was dat dit mijn dag zou worden maar helaas..

volgende keer..

J. Vogelaar

De Takelaars

dinsdag 11 april 2017

Gisteren gaan vissen op de golfbreker van raversijde samen met mijn vader, lw om 20u26 gevist van 19u tot 21u30, vangst was niet zo slecht, ik had 2wijtings en 4 scharren mijn vader 2scharren en 4 Wijting, al bij al goede avond gehad want wind stond niet zo gunstig uit het nw, gr yves

Mesmans yves

dinsdag 11 april 2017

Hallo,

Nog een laat berichtje van vorige week vrijdag (07/04) op de zuidpier in IJmuiden. Met 2 man vooral tussen de blokken gevist op gul van 12:30u tot 18:30u. Vangst bestond uit 3 kleinere gulletjes van ca 35 cm en 1 grotere gul van ca 50 cm. Naar de avond toe wel nog 3 mooie aanbeten niet kunnen verzilveren, 2 maal vast en 1 maal haaklijn vlak aan de kant gebroken, zeer jammer. Vaak vastgezeten wel tussen de stenen maar daarom niet met lood gevist, een simpele steen volstaat om die 30-40m te werpen. Verder ook nog 4 scharren gevangen op een 3-tal verdere worpen. Zeer aangename namiddag gehad.

Groeten,

Bert

Bert Salens

maandag 10 april 2017

Velsen zondag 9 april

10u afgesproken met mijn vaste vismaat en mijn stiefzoon bij Engelhart en daar de prachtige verse pieren opgehaald. Vervolgens in de buurt van het pontje gaan zitten en rond 10:30u gingen de 1e lijnen het water in... aan het weer kon het niet liggen... wat een top dag! Al snel veel beet en de wijtingen (12 stuks) kwamen eruit, 3 grote botten, 1 grote schar, 2 kleine zeebaarsen en 6 ondermaatse scharren, 2 ondermaatse scharren, we raakten ondertussen de tel kwijt...sorry...
Gevist met afhouders, wapperlijn en weegschaaltje.

Het was een dag voor in de boeken, alles zat mee! Zeker de moeite waard om hier weer eens terug te komen.

Willem van Setten

Willem van Setten

maandag 10 april 2017

Vanochtend mijn jetlag proberen weg te vissen aan het begin/binnenkant van de Noordpier, wind in de rug en een zonnetje op de kop, was zeker goed vertoeven aan het water!

Gestart op 9:30 tot laag water om 12:00, aas zoute diepvries pieren. Gevist met twee hengels; één met plastic afhouders en één met dwarrel, beide twee haaks.

Het begon zoals vaker vrij rustig maar er kwam zo nu en dan een stootje op de top maar niks bleef hangen. Na een drie kwartier gingen ze aardig los met drie keer een full pull met schar en twee keer een enkele schar achter elkaar aan.

Toen de stroom echt oppikte voor het staartje van het tij was het helemaal over met de actie. Om 12 uur de zeven maatse scharren schoongemaakt en de boel ingepakt, viel op dat ze best wel vlees op de graat hebben.

Morgen ga ik even op de pier zelf proberen om een paar dikke botten te strikken

Tight lines!

btw. mooi dat die onzin berichten worden verwijderd, heb het eigenlijk wel met de persoon in kwestie te doen. Sneu dat je je schaarse tijd verdoet met nepberichten op een internetforum, ga toch vissen kerel!

Foppe

maandag 10 april 2017

Zoals wel vaker is de afweging om te gaan vissen niet zo moeilijk, wel welke stek er bezocht gaat worden. Nu ben ik niet iemand die maar naar dezelfde stekken gaat omdat ik die nu eenmaal ken. Ik ga graag eens proberen op een nieuwe stek, nieuwe omgeving, andere omstandigheden. Zo ook afgelopen zaterdag, op vrijdag al besloten naar Zeeuws-Vlaanderen te gaan vanwege wat leuke berichten uit die hoek. Op vrijdag na het bijna vaste avondje koffie en spullen halen bij Pim van Pro-Fish in Zegge naar een aantal stekken gereden juist om eens te kijken of er wel gevist werd, wat de vangsten zijn en hoe er te vissen.

Aangekomen op stek 1 geen visser te zien, hoewel... Zijn die lampjes in de verte nu vissers of niet? Na een wandeling over het strand bleek het inderdaad om 2 vissers te gaan, zoals ieder strand die heeft, de vaste vissers. Praatje gemaakt en de vangst loog er niet om, ieder had al een paar mooie gullen naast wijtingen en scharren. Dit belooft wat dacht ik. Notitie gemaakt waar deze vissers stonden en door naar de volgende stek. Na zo een rondje gemaakt te hebben had ik een aardig beeld van dit stukje Nederland.

Op zaterdagmiddag aas gehaald bij Pim die meteen een nieuwtje had, door een aantal afzeggingen is er nog wat plaats voor de geplande schollentrip aanstaand weekend. Nu is er 1 plaats minder beschikbaar. Na deze actie nog wat werkzaamheden thuis uitgevoerd om de spullen in te pakken en op naar vismaat Kevin. De rit verliep goed, gelukkig een vrije dag voor het personeel van de Westerschelde tunnel dus ook geen tol te betalen. Na enig zoekwerk de 1ste stek terug gevonden en na de nodige zuchten door de zware overgang op het strand plaats genomen. Intuigen en ingooien verliep voorspoedig dus vissen maar. Helaas bleven we deze avond alleen op dit strand. Een voorteken misschien of zou het toch?

De aasstelers waren er in overvloed in het water, na 5 minuten haken leeg was geen uitzondering. Kevin had de eer om de 1ste krab eruit te halen waarna er overgeschakeld werd naar tappen als aas. Hierop ving Kevin een mooie schar, echter was toen het opkomende tij al 2 uur bezig. Ok, de gedachten dat het nu wel los zou komen ging nog door het hoofd. Het was immers nu echt donker, stroming zat er goed in, dus...

Helaas mocht het niet zo zijn, er kwam nog 1 krab boven en dat was het voor vanavond. Inpakken en de lange zware tocht naar de auto aanvangen dan maar. Misschien was het probleem met de auto bij het tankstation al een veeg voorteken geweest en had ik alle andere signalen genegeerd wat er op wees dat dit niet de avond was. Je kan niet alles hebben, in ieder geval weet men nu dat het alarm van de auto functioneert, weet ik dat alle lampjes op het dashboard nog functioneren, dat het info scherm je van de juiste meldingen voorziet en dat je misschien niet moet negeren dat er verder geen visser te zien is.

Volgend weekend dus de schollentrip met de Stellabel, dank Pim voor het geweldige aas en voor de uitnodiging!

Jean-Pierre

maandag 10 april 2017

Zwarte polderweg cadzand afgelopen zaterdag twee wietingen en een zeebaars ondermaats . Voor de de rest veel kleine weiting en krabben.

Christophe

maandag 10 april 2017

Gisteren eens geprobeerd of er al geep in de oosterschelde (Sint maartensdijk) aangekomen was met als resultaat een voldaan gevoel en een verbrande kop maar geen geep. Nog even wachten denk ik.

Jeroen

zondag 9 april 2017

Zaterdagavond vissen smorgens aas halen bij de NIPRO. En in de avond lood teen de blokken gezwaaid Eindelijk de eerste zeebaars van 2017. Klein .maar o zo fijn om te vangen. Op naar 1 juli. Verder flinke botten en een paar kleine gulletjes van 35 cm. Vond het nog fris in het donker maar wel een heerijke avond gehad.
Gr en vangze

Kai

zondag 9 april 2017

Zondagmorgen vroeg uit de veren en om 06.30 uur lagen de lijntjes weer te water. Gevist linkse paalhoofd bij speeltuintje Zoutelande. Om 08.00 uur laag water. Verschrikkelijk veel stroming. Toch een 20 tal visjes kunnen vangen. 1 zeebaarsje, 3 wijtingtjes en de rest scharren. 7 stuks scharren voor de pan meegenomen. De rest, hopelijk later als ze groot zijn weer te vangen, zwemmen weer vrolijk rond. Prachtige dag met veel wandelaars.

Wim Brouwer

zondag 9 april 2017

Ik schrijf eigenlijk nooit op deze pagina maar lees het graag. Daarom ben ik blij te lezen dat er stappen worden ondernomen tegen die onzin berichten... Die wel van een erg laag niveau zijn.. zowel qua inhoud als speiling. . 😀

Vandaag nog wel aan waarde gestaan.. opkomend water tot hoog. Was niet vet.. Met 1 bot en een magere wijting. . Maarja...Met dit weer en prachtige dag had ik verder niks te klagen...

Grtzz Ronald

ronald

zondag 9 april 2017

Veel succes met de opkuisactie. Ontzettend jammer dat mensen fora als deze om zeep proberen te helpen. Ik ben gisteren gestart met het geepseizoen. Althans met het testen van het nieuwe materiaal na een geeppauze van 30 jaar.
Mijn vingers jeuken om er weer één aan de haak te slaan. Op Neeltje Jans en aan de dijk van Westkapelle is dat niet gelukt. Nog paar weekjes geduld denk ik.

Eric Van Hout

zondag 9 april 2017

Zaterdag gevist op de Noord pier vlak voor hoogwater 1 gul 50 cm en veel scharren wel klein
Ben

Ben

zondag 9 april 2017

Ten eerste ,Team Zeeland sterkte met het zielige en tijdrovende ongemak. Hopelijk snel wat rust in de tent. Ben nig steeds erg blij met deze site.

Gisteravond van een uur of 1900 tot 0030uur met mn maten op de zuidpier. Heerlijk weertje. Begon allemaal top en kakte later wat in. Eindstand 15 mooie scharren en 3 gulletjes net niet aan de maat. Tevens nog de nodige zeesterren en een krab.

Al met al gezellig visdagje/nachtje.

Vang ze.

Matko

zaterdag 8 april 2017

Beste allemaal,

Inmiddels hebben jullie al wel gemerkt dat we iemand op Zeevisland hebben die probeert Zeevisland na 14 jaar kapot te maken, met valse namen en valse berichten. Dagelijks moeten we wel 10 berichten verwijderen van deze vervelende persoon.

Maar zijn lol zal nog maar van korte duur zijn, we zijn al 2 maanden bezig om de IP adressen, die altijd uniek zijn, op te slaan en we zien dat dit figuur telkens twee verschillende IP adressen gebruikt, wellicht vanuit huis en vanuit zijn werk. Deze IP adressen behoren tot een echt woon/werkadres en zijn voor de politie makkelijk te traceren. Zoals sommige van jullie wellicht weten werk ik bij de rijkspolitie en heb ik al wat onderzoek gedaan en met succes. Maar we willen dit via de officiële weg aanpakken en niet via via.

Op dit moment nemen we serieuze stappen en is er al een officiële aanklacht tegen deze twee IP adressen gedaan, een klacht van smaad (Artikel 261) en laster (Artikel 262). Deze aanklachten worden nu behandeld, gaan dan naar de provider en die zal dan aan de politie het woon/werkadres van deze persoon geven en de politie zal hem dan gaan bezoeken en navraag doen.

Een geintje is leuk en in een dronken bui een vals bericht schrijven is misschien grappig, maar ons dagelijks bezig houden met deze flauwekul is vervelend, tijdrovend en heeft geen enkele zin, want 90% van zijn berichten worden toch verwijderd en merkt niemand er iets van. Daarmee valt hij Zeevisland.com en de medewerkers lastig.

Onze excuses voor het ongemak, maar we hopen snel meer informatie te hebben, we houden jullie, zover mogelijk, we mogen op de hoogte.

Wij doen ons best om de bericht allemaal dubbel te checken, mocht je iets zien wat niet klopt, mail ons dan gerust, wij zullen niet altijd terug mailen, maar zullen dan een bericht dubbel-checken. Let wel dat we niet alle goede berichten, van vissers die een keertje heel goed vangen, kunnen verwijderen.

Mike, Team Zeevisland

zaterdag 8 april 2017

7 mei gevist met 2 man en 4 hengels op het havenhoofd van Maassluis van 13.00 - 19.00uur. Behalve monsterlijk grote krabben niets gevangen.

Rene van den Berg

zaterdag 8 april 2017

Gisteren geprobeerd de eerste geep te vangen in Westkapelle,maar geen beet gehad .Wel 2 ondermaatse zeebaarzen tijdens het gepen kunnen vangen .
Nog een paar weken wachten op de geep ,denk ik

Jef tienpont

vrijdag 7 april 2017

Jaja ze zijn aangeland. Vandaag gevist aan de dijk bij Westkappelle heb ik mijn eerste geep gevangen van 2017.
Gevangen met de dobber met als aas een klein zagertje.

ger tost

vrijdag 7 april 2017

Vandaag ff nieuw molentje geprobeerd bij sluizen ijmuiden. Er werd her en der al wat haring gevangen. Een flinke jongen naar boven zien komen. Zelf een ondermaatse en mn maat een net aan de maat. Tis nog wel karig en veel werpen maar ze zijn er.

Morgenavond lekker naar de zuidpier.

Vang ze.

Matko

vrijdag 7 april 2017

Gisteren 6 april langs de hengel sportzaak eagle geweest om pieren te halen. Hier kreeg ik van de ardige man 25 stuks gratis. Hij had veel over en vondt het zonde om weg te gooien. Hij gaf ook door dat er flink wat vissen gevangen wordt op de pier van scheveningen. uit nieuwsgierig heid ben ik naar de pier gegaan en had in total 85 vissen gevangen. veel haring elke werp zeker 2 en het maakt niet uit met wat je vist ze bijten gewoon. en van die 85 waren er zeker 30 schollen en scharen alles voor de pan. 2 gullen onder de maat en 8 makreels 37cm.
Rinus bedankt gozer voor de pieren. jou pieren brengen altijd geluk.

Mickel

Mickel Rietveld

vrijdag 7 april 2017

Geachte Heer/Mevrouw,

Op zondag 16 april vindt de Tweede Editie plaats van het Gullen Meppers
Gilde Noordpier evenement. Veel vissers uit heel Nederland en een aantal
uit Duitsland, België en Frankrijk zullen weer deelnemen aan dit
evenement op een unieke locatie in Nederland: De Noordpier bij Wijk aan
Zee/Velsen Noord. Feitelijk staan de deelnemers op een paar kilometer uit de kust op
zee te vissen vanaf de ruige pier. Op de achtergrond de Noordzee, de
sluizen van IJmuiden en natuurlijk de Hoogovens. Er wordt gevist op gul
(kleine kabeljauw) en de weersomstandigheden deren de mannen en vrouwen
niet. De gevangen gul (kabeljauw) moet aan de wettelijke minimummaten
voldoen om mee te tellen voor de wedstrijd. Er zijn in totaal 10 prijzen
te verdelen, te weten voor de eerste drie plekken, de grootste gevangen
gul en een verloting onder de overige deelnemers die niet in de prijzen
zijn gevallen. Inschrijven kost slechts €25,- per persoon en men kan tot
uiterlijk 11 april inschrijven bij één van de inschrijflocaties (zie
poster evenement & Facebook Gullen Meppers Gilde Noordpier).

In de ochtend zal de opbouw van het kilometer lange parcours worden
gestart. De opening en briefing begint om 11:00 in beachclub Kamango. De
wedstrijd zelf begint om 13:00 en eindigt om 20:00, waarna de
prijsuitreiking bij beachclub Kamango zal plaatsvinden. De deelnemers
kunnen voor €12,50 een foodpakket bestellen via visspecialist De
Noordzee. Ze krijgen dan op de pier bezorgd: een broodje makreel en  een
broodje haring en 's avonds een zak kibbeling met een broodje,
zalmsalade, saus en een blikje fris. De deelnemers strijden om een
prijzenpakket twv €2.800,-, waaronder kwaliteitshengels en molens,
warmtepakken en ander materiaal gerelateerd aan de gulvisserij. De Noordpier zelf zal
toegankelijk zijn voor het publiek doordat wij het tweede hek zullen
openstellen. Zodoende kunnen wij ook minder valide omwonenden, bezoekers en
deelnemers ook toegang verlenen tot/op de pier. Ook zorgen wij ervoor
dat op de wedstrijddag twee toiletten, dames- en herentoilet, op de pier
staan voor deelnemers en bezoekers.

• Facebookpagina Gullen Meppers Gilde Noordpier
https://www.facebook.com/Gullenmeppers/ dagelijks nieuwe berichten op de
pagina.
• RijksWaterstaat, Gemeente Velsen en Nederland Schoon verlenen
medewerking aan het evenement.
• Publicatie evenement via digitale billboards langs drukke wegen in de
gemeente Velsen.
• Publicatie evenement op de website van gemeente Velsen,
evenementenkalender gemeente Velsen, publicatie evenement op website en
Facebookpagina Rauw aan Zee en beachvlaggen langs de pier.
• Vorig jaar opening door wethouder gemeente Velsen met
vertegenwoordigers van Economische zaken en Toerisme. Ook dit jaar wordt
de opening door een wethouder verricht.
• Promotiefilm door een professioneel camerateam met een impressie van
de gehele dag. (zie film vorig jaar: https://youtu.be/vPsfAnHm_mE )
• Geschat aantal deelnemers: tussen de 60-100.
• Geschat aantal bezoekers op de pier 800-1000.

Naast de viswedstrijd zal er ook een schoonmaakactie op de Noordpier
plaatsvinden met medewerking van Nederland Schoon. Hiervoor is er op de
website van Nederland Schoon een evenement aangemaakt, zodat
vrijwilligers zich kunnen aanmelden. Wij stellen materiaal beschikbaar
om afval op te ruimen en de pier "schoon" te maken. Ook zullen de
deelnemers aan de gulwedstrijd actief worden betrokken bij het
schoonhouden van de pier. Daarnaast vindt er nauwe samenwerking plaats
tussen de organisatie, wethouder, gemeente Velsen, lokale verenigingen
en buurtcomités, om omwonenden van Velsen Noord actief te betrekken bij
het evenement.
Graag vernemen wij van u of u aandacht wilt schenken aan dit evenement.

Met vriendelijk groet,

Brian Bloemenveld
06-53340334

Glenn Soekhoe
06-54280036

Brian

donderdag 6 april 2017

Een verlaat en een actueel bericht

27-03 gevist op de Noordpier .
Na het horen en lezen van de goede vangstberichten aldaar .
Ook mijn hengels weer eens uit gegooid eentje tussen de blokken
(hoopte op een mooie gul ) en eentje ver voor de schar , bot ect ..
Ik heb daar wel 3 gulletjes gevangen maar ze waren niet grootter dan 20 cm en gingen terug om te groeien ,verder op de andere hengel in totaal nog 82 vissen
2 weitingen en 3 botten en 77 schar . De grootste en dikste mee genomen voor de pan .
Er waren best veel mede hengelaars waarvan de meeste op de gul zaten . Ik heb die dag niet meer dan 3 maatje gullen gezien , 35 cm plus .
Maar ook veel mensen die hèlemaal niets hadden gevangen .
Wilden zeker geen schar vangen ? Want die zat er genoeg .

Dan afgelopen dinsdag 04-04
Mijn vriend Michel en zijn 2 zoons jan 10 jaar en Theo 12 jaar gingen ook mee vissen .
Het zou rond 18:15 eb zijn dus wij om 17:00 vertrokken uit volendam en aas gehaald bij rik hengelsport in Beverwijk en vandaar door gereden naar de noord pier . Bij aankomst was het vrij rustig en konde wij helemaal op de kop een plekje vinden . Het was windstil en de zon scheen .
Het beloofde een top dag te worden .
Tot 21:00 uur hadden wij samen met zijn 4 met 7 hengels 5 visjes:
2 gulletjes 2 scharren en een bot .
. En de jongens wilde eigenlijk naar huis ze kregen het koud en vingen toch niet veel .
Ik zei hen nog even vol te houden ik zei het word zo donker en 2 uur voor hoog water is een goed moment om te vissen . En ja hoor ze gingen nog door met vissen .
En klokslag 21:00 begon het vangen een , twee en zelfs 3 tegelijk .
De jongen en wij vonden het prachtig .en Na twee uur vissen ,het was ondertussen 23:00 . (En ze moesten nog een uur terug rijden .)Zijn ze gestopt .
Ze moesten de volgende morgen weer vroeg naar school .
Ze hadden met zijn 3 Michel jan en Theo 42 vissen gevangen
3 ondermaatse gulletjes
1 kleine weiting
2 botten
En 36 scharren .
Ik wilde nog even blijven om mijn aas op te maken en de 30 pieren die zij nog over hadden opvissen . En dat ging super ik heb er totaal in mijn eentje 125 gevangen
Waarvan
5 gulletjes geen maatse
2 botten
2 weitingen
1 lom
En 115 scharren .
En weer heb ik alleen de grootste en dikste scharren mee genomen om te bakken .
En heb daarmee een hoop mensen . Vader ,schoonvader ,broer en vrienden mee blij gemaakt .
Wederom waren er vissers zat maar gingen ze allemaal weer voor de gul . Ik heb een maatse zien vangen .
Geef mij dan maar liever een berg met schar wij vinden ze heerlijk hmmm....

Groeten uit volendam

Andre ,Michel ,Theo , en jan

Andre veerman

donderdag 6 april 2017

Op dinsdag 4 april ben ik op het strand van Katwijk wezen vissen van 20:00 tot 00:00 met het opkomende tij. Het was een zeer rustig zeetje en windkracht 2-3 uit het noordwesten. Ik had 2 hengels uitgegooid 1 voor het kantje en 1 zo ver mogelijk. Na 10 minuten had ik 30-40 meter uit de kant 3 postzegel botjes. Daarna verweg een trekje van 3 scharren. Vervolgens met 2 stokken richting engeland gevist de hele avond met als resultaat: 58 vissen in totaal waarvan de meeste schar (25 voor de pan) , wat botten en enkele grote wijtingen.

Maikel

woensdag 5 april 2017

Vandaag 5 april om 17uur langs rinus in Rotterdam zuid sport winkel eagle geweest om pieren enzavers te halen. Hin had veel maar niet vers, aangezien niemand meer gaat vissen blijft alle pieren over zei hij. Ik kreeg van rinus wat extra gratis pieren. Ik had voor 7 euro gekocht en kreeg 85pieren en zagers 2zakjes gratis. Met de spule richting pier van Scheveningen geweest. Hier gevangen, 35stuks haringen allemaal boben de 25cm.en 3 gullen ook boven de maat. 18 platvissen,schol en tongen en 3 makreels. Allemaal met twee strand hengels van 4.20meter. Werp gewicht 0tot 200gra en lood 175gram. Om 21:00uur vertrokken van daar. Ik heb heelveel pieren nog over en ook zagers. Van hey weekend nog een keer proeren op zondag het weer voorspellingen ziet er ook prachtig uit. Ik heb alle vissen meegenomen voor de pan. En RINUS HEEL ERG BEDANKT VOOR DE PIEREN. ik heb gemerkt dat ik altijd vis vang met de pieren van RINUS. HENGEL SPORT WINKEL EAGLE TE ROTTERDAM ZUID.

Gr Willem de Haan

Willem de Haan

woensdag 5 april 2017

Op 1en3en4 april gevist te cadzandbad zwarte polder volop dikke wijting,,jonge guletjes wel nog teklein alsook ne mooie zeebaars van 39cm, een tong van 32cmdie is voor de pan ,geen enkel schar en de rest zwemt weer
Albert de Waegeneer

Albert de waegeneer

dinsdag 4 april 2017

Net terug van het Banjaard strand.

2 x maat scharren, 2 x kleine scharren en 1 zeebaarsje dat was de vangst van vanmiddag met 1 hengel.
Karig maar toch een visje.

Alle 4 scharren gevangen op diepgevroren/ontdooide mesheft.

Groet John

John de Visser Sommelsdijk

dinsdag 4 april 2017

Maandag 1 april gevist op Weststrand Zoutelande van 09.00 tot 15.00 uur. Afgaand water, dood tij en iets opkomend. Gestart in de mist, gelukkig rond een uur of 11 een beetje zon wat alles wat aangenamer maakte.

Vangsten bleven helaas erg achter: met 4 hengels slechts 6 vissen: Baars ca 30 cm, Bot 34 cm en een viertal postzegelformaat schar en bot. Veel gevarieerd om vissen te verleiden: ver gooien, dichtbij inwerpen, dwarrellijnen, afhouders, jojo lijnen en als aas mooie pieren en zagers van Bijl (keertje via internet besteld, ideaal), heften en tappen...

Het zat er vandaag helaas niet in en voor de zelfverzekerdheid was het wel fijn dat er op de aangrenzende 4 stranden ook heel slecht gevangen. Ik sprak nog een visser die de dag ervoor op de dag ook zeer slecht had gevangen en de aansluitende nacht een vis of 40 uit het water kreeg. Vissen hebben deze twee dagen dus blijkbaar overdag niet zo'n zin gehad, hoewel ik op dezelfde stak op de dag ook wel eens die aantallen heb gevangen.

Ach ja, het blijft immers vissen heten en niet vangen...biertje en uitsmijter in de zon na afloop smaakten er gelukkig niet minder om.

Melis

dinsdag 4 april 2017

Ja jaaa NOORDPIER WIJK AAN ZEE my second home. hahaaa.
Zondag geweest, lekker weertje. Met 3 man. Ik 2 gul 52 en 50 cm. Dat was lang geleden. Zwaar binnentakelen pffff helemaal buiten adem. Moet toch gauw s mn sportschool abonnement in praktijk brengen.
Daarnaast 4 of 5 gulletjes die voor wijting door kunnen gaan. Mn maten hebben ook ieder zo n 4 minigul gevangen. Hele winter nauwelijks gul gezien, en nu komen ze op gang.... wtf is happening??

Fer

dinsdag 4 april 2017

Wegens omstandigheden een verlaat vangstbericht. Vorige week woensdagavond en donderdagavond gaan vissen omgeving Zoutelande, telkens 2 uur voor laag en 1 uur erna.
Eén dag 11 mooie scharren, 1 wijting en 1 zeebaars, andere dag 13 mooie scharren.
Nog eens mooie visserij meegemaakt en dat was leuk. Bovendien was het een test voor de zoute pieren en ik moet zeggen dat mijn twijfels over dit aas tijdens deze avondsessies verdwenen als sneeuw voor de zon.
Bijna alle scharren werden gevangen met de zoute pieren en ik had de indruk dat ik met de zoute pieren ook veel sneller beet kreeg.
Enige nadeel was het vele vastzitten, 6 onderlijnen én voorslagen verspeeld. Beetje veel naar mijn zin dus de zoektocht naar de ideale stek gaat verder :)

eric van hout

maandag 3 april 2017

Gisteren zondag 2 april gaan vissen aan het strand bij Domburg aan de Baaiweg.
Heerlijk weer gehad.
De vangst was iets minder nml 2 platjes met de nadruk op jes en 1 zeebaarsje van 27 cm.
Ondanks de minimale vangst hoor je mij niet klagen met zulk weer.

Ik kwam daar ook nog een Belg tegen die op zoek was naar 3 hengels. Wat bleek, hij was die afgelopen nacht in slaap gevallen tijdens het vissen en was overvallen door de vloed. Je moet het niet willen.
Hij heeft zijn hengels nog teruggevonden ook de mazzelaar.

Jeroen

maandag 3 april 2017

Zondag wezen vissen op IJmuiden. Daar ik de hele winter niet had gevist, moest ik nog snel de wintervis vangen. Het is gelukt: Wijting, gul en 2 schar. Ze zwemmen allemaal weer om te groeien helaas voor mij. Groet ralph

ralph

maandag 3 april 2017

Zondag 2 april,

Wezen vissen op het strand in Domburg. Het weer zat mee, en de wind ook.
Na een half uur ving ik 2 scharren van c.a. 30 CM. Daarna kwam mijn Opa Jaap een portie Rendang brengen omdat we honger kregen. Toen hij aankwam ving ik een gul en dit vond hij erg leuk om te zien. Kort daarna ben ik naar huis gegaan.

Met vriendelijke groet,

Daan de Jager

Daan de jager

maandag 3 april 2017

Gister super na lange tijd wezen vissen in wijk aan zee noordpier. Heerlijk weer gehad en lekker gevangen smorgens regelmatig schar waar van 5 mooi aan de maat en mee voor de pan. Tegen de middag werd het rustig en begon het vlink te stromen na een uurtje niks kwamen de botten in grote getallen aan de kant van erg mooi voormaat. Verder nog regelmatig een gulletje en wijting maar allemaal erg klein helaas. Dus al met al een super dag aan zee met mooi weer en vis in de vriezer. En uiteraard het kleine spul weer lekker terug in zee om te groeien. Ik zeg op naar de volgende keer

Sander

zondag 2 april 2017

Vandaag eerst 50 pieren gehaald bij Eagle Hengelsport op de pleinweg, Rinus had me weer uitstekende meegegeven.
Heb gevist op het strand van de maasvlakte 2 bij P6.
Om half 10 bij afgaand water lag de eerste wapper onderlijn in het water op zo'n 10min later gevolg door de 2e. Viste met 1 hengel op maximale werpafstand en de andere dichterbij net voorbij de brandingsgolven.
de wind was precies recht op de kust en werd gedurende de dag wat krachtiger en dus iets frisser. heb toch echt lang zonder jas kunnen vissen.
tegen half 12 kwamen er nog een paar collega's vissen zodat we met 4 man zaten te vissen.
op doodtij een zeer voorzichtige beet en dat leverde mijn eerst gevangen schar op, was een kleintje maar had deze soort nog nooit gevangen.
het visje kwam van grote afstand, meer dan 100m.
heb nog 2 enorme dreunen op beide hengels gehad maar geen vis. misschien toch verkeerde haakkeuze, was een maatje 8.
De krabben waren massaal aanwezig, zowel dichtbij als ver weg. regelmatig drie lege haken per hengel en heb 2 van die krengen op het strand getakeld.
Mijn buren hadden niets gevangen, dus ik mag met mijn ene vis niet klagen.
ten opzichte van vorig jaar is er nog al wat veranderd aan de waterkant. waar eerst een mui was is daar nu niets meer van over dan een iets dieper stukje. Bij hoog water moet je dan ook meer dan 150m werpen om op water van 1m diep te kunnen vissen.
Frans

Frans Eijgelaar

zondag 2 april 2017

Gisteren 1-4 wezen vissen aan de Antarticaweg met mijn zoon.
Rond half negen aas gehaald bij Avicenta te Oostvoorne.
Zagers een pieren, deze waren van goede kwaliteit.
Gelijk ook maar even twee top ogen laten vervangen.
Deze zien er weer als nieuw uit.

Nu op naar de visplek.

We hebben er gezeten van 09:30 tot 14:30.
De vangst was magertjes, mij zoon had 2 wijtingen van 20 cm, 2 zeebaarsjes van de zelfde lengte en een schar. Mijn vangst was een armzalige bot van 10 cm
Maar dat is ook vissen, de volgende keer misschien meer geluk.

Groetjes Floris Mak

Floris Mak

zondag 2 april 2017

Hallo, gisterenmiddag gevist in de buurt van Baarland. Geen hoge verwachtingen, en dat klopte ook wel. Als aas verse pieren. Na drie uur vissen had ik vijf keer beet gehad, en drie vissen gevangen. Het waren alledrie botten. De kleinste was 30cm en 2 grote van 36cm. Niet heel veel, maar toch nog wat gevangen. Groetjes Jan B.

Jan B

zaterdag 1 april 2017

Naar n Walchers strand
Vrijdagavond nog even lekker gevist om de stress en de kopzorgen van de voorgaande werkweek uit te schudden.
De steunen neergezet net met de schemering en er was weer n Oase van rust aan de waterkant. Te koud voor zwemmers, te laat voor wandelaars, te vroeg voor weekendvierders en vissers???? inderdaad in geen velden of wegen te bekennen. Is de aaskrantjes wat slikkjes, een restje oude pieren en ter aanvulling nog een handjevol mesheften en een rolletje tappen uit de vriezer uit de tijd dat de gulden nog een wettelijk betaalmiddel was. Het was rond middernacht laag dus eerst nog een poosje met afgaand tij gevist. Het begon goed, in het eerste uur al twee baarsjes van 30/35 cm en een botje van 20 cm gevangen, alles nog dichtbij op kniediep water. Daarna duurde het tot de kentering, toen kwamen er 4 scharren van 25/31 cm op de verre hengel. Met het opkomende tij kwamen er nog twee kleine botjes op het droge. Om een uur of half een waren de bruikbare aasjes allemaal op en was het weer tijd om op te krassen. De eindstand was 4 scharren, 3 bottekes en 2 baarsjes. Komende week eerst weer wat zoete visserijen voorbereiden en komt er weinig van zoute visserijen.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek

zaterdag 1 april 2017

1 April

Vanmiddag even paar uurtjes gevist bij de Maeslandkering. 5 scharren 2 wijting en 1 gul was de vangst. Niet slecht, ook leuk dat er gul werd gevangen. Ook naast mij werd schar, wijting en gul gevangen.

Gr. Arjan,

Arjan

zaterdag 1 april 2017

Hallo,

Zaterdag met 4 man richting Walcherse kust getogen. Vroeg gestart omstreeks 9u een drietal uur voor laag tij. Afgaande tij leverde slechts sporadisch een visje op, opkomende tij een pak beter. Omwille van het heerlijke lenteweer vrij lang gebleven tot 17u30 (het laatste uur van opkomend tij leverde uiteraard niet veel op). Vrij stevige getijdestroom zorgde ervoor dat er hier en daar een naburige lijn ineen draaide en dat de aanbeten quasi onzichtbaar waren. Leuke vangst geboekt: met 4 man: 54 scharren en 3 botten mee nr huis; 1 baarsje, 10 wijtingen en 5 postzegelscharretjes teruggezet.

Greetz,

Tim

zaterdag 1 april 2017

Vrijdagavond 31 maart hield de HSV Middelburg haar 5e klassementswedstrijd aan de Boulevard te Vlissingen linkerzijde rich ng Gevangentoren. De vangst was redelijk goed en bestond uit wijting, platvis en een enkel klein gulletje.
De eerste vijf:
1. Kenny Geljon 19 vissen 443 cm
2. Edwin v.d. Vlies 18 vissen 427 cm
3. Sam Gideonse 17 vissen 355 cm
4. Marvin van Belzen 13 vissen 313 cm
5. Piet Nijpjes 13 vissen 305 cm

De Vlisburger

zaterdag 1 april 2017

Zuidpier IJmuiden. Zaterdag 1april. De vissen foppen. 20schar 4wijting 2minigul.
Klopt dat allemaal wel. Ik weet het niet. Ik hoor zoveel verhalen. Ik haal alles door elkaar. Ach het is 1april. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 1 april 2017

Vrijdag 31 maart te Zoutelande.
Het was rond 23.30 laag en het weerbericht was gunstig. Op een bonnevooi gedachte besloten om de hengels aan het werk te zetten. Eerst naar Jurgers in Bergen op Zoom voor top aas en wat dwarrellijntjes om de schar en wie weet wat nog te belagen. Rond 22.00 aangekomen, spullen klaar gezet. De haken voorzien van een 2 gangen menu van pieren en zagers en werpen richting Engeland dan maar. Opvallend genoeg was ik de enige visser voor zover ik kon zien vanaf het speeltuintje. Wel opvallend veel vrachtverkeer op zee, die zo nu en dan erg haastig vaarden wat als gevolg had dat er redelijk grote golven de kant op kwamen. Maar goed dat we de spullen op een afstandje hadden gezet. Uit eerdere verhalen van vissers en nu uit eigen ervaring was dat een slimme keuze, anders kon ik waarschijnlijk achter mijn spullen aan rennen. Nu de vangsten. Welgeteld een schar of 30 gevangen, 5 ondermaatse en tevens mooi gehaakte scharretjes gingen terug naar Neptunus voor de groei. Daarnaast wat meuntjes, een grote(32cm) maar niet echt een vette, wijting, 2 mini gulletjes en 3 ondermaatse zeebaarsjes gevangen. De scharrn waren allen wel van mooi formaat 25+ cm met een 2 uitschieters. Die waren lekker dik en een lengte van 34 en 37 cm. Al met al was het een goede en gelukkige droge sessie aan het strand.

Vang ze!

Lars van Dooren

zaterdag 1 april 2017

April is setjes maand: Pak dat voordeel aan de start van het seizoen!

Heerlijk, de lente is vroeg dit jaar. Profiteer daarom in April van zeer voordelige kwaliteits sets in alle diciplines!

Kindersets https://www.wesdijk.nl/hengelsport/1753-kinderhengels

Feedersets https://www.wesdijk.nl/hengelsport/344-sets

Bootsets https://www.wesdijk.nl/hengelsport/495-sets#/categorie-bootset

Spinsets https://www.wesdijk.nl/hengelsport/618-sets

Reissets https://www.wesdijk.nl/hengelsport/1174-sets

Strandsets https://www.wesdijk.nl/hengelsport/495-sets#/categorie-strandset_waterwegset

  https://www.wesdijk.nl/hengelsport/495-sets#/categorie-zeebaarsset

Staat jouw set er niet tussen? Kom naar de winkel, dan maken we hem gewoon!

Team Wesdijk

Hengelsport Wesdijk

zaterdag 1 april 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike