Kant-vangstberichten

Cordes Travel visreizen

Grote wens om eens op visreis te gaan ?
Mail voor een vrijblijvende prijsopgaaf.
www.cordestravel.nl

zondag 21 januari 2018

Zuidpier IJmuiden. Geen bericht goed bericht. Valt wel mee. 7schar en 3 wijting. En de gul is gevlogen. eentje gehoord. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zondag 21 januari 2018

Vandaag tussen 10:30 en 15:30 gevist op duindamseslag (Noordwijk). Gevist met zagers en mesheften. Uiteindelijk 1 zeebaars gevangen op een mesheft.

Marco

zondag 21 januari 2018

Gisteren wezen vissen met opkomend haven hoofd Scheveningen vangst ca 8 scharren en een paar te kleine wijtingen

CHRIS

zondag 21 januari 2018

Hier dan een berichtje.

Vrijdag middag met strakke westenwind een paar stekken bezocht die ik opgezocht heb op de website.
Gekeken naar meest beschutte stekken tegen de wind. Eerst bij Hoedekenskerke geprobeerd. Er stond 1 visser zijn lood binnen te takelen alsof er een kabeljauw van 10 kg aanhing. Is hier normaal zei hij. Veel slib en modderige bodem. Vlak daarna zat zijn tweede hengel ook muurvast met lijnbreuk tot gevolg.
Verder gereden naar tweede stek. Goese Sas. Prachtige stek aan de Oosterschelde uit de wind. Twee keer ingeworpen en twee keer vast met lijnbreuk tot gevolg. Kortste vissessie ooit. 20 minuutjes gevist en opgekraamd. Dan maar terug door de tunnel richting Terneuzen. Daar aan de sluizen nog een paar uurtjes gevist uit de wind met als resultaat zowaar 7 visjes. 5 kleine weitingen en 2 scharren.
Veel kilometers gereden weinig gevist. Wachten tot de wind vermindert en terug naar de traditionele visstekken.
Groet en vis ze.

Leo Van Steen

zaterdag 20 januari 2018

Geweest terneuzen 7 wijtingen 2schar 1 voor pan wijting zwemttreug te klein gr

Emiel francois

zaterdag 20 januari 2018

Zuidpier IJmuiden redelijk gevangen 8 Schar, 2 baarsjes 2 meun, 2 gul,7 wijting, 1 grote krab, dus van alles Wat, mooie dag

Rob

zaterdag 20 januari 2018

Gisteren naar de noordpier vertrokken om na de storm eens te kijken wat het op zou leveren. Bij aankomst bleek dat de pier nog een dag na de storm dicht is gebleven, toch maar even voor het hek in de vaargeul geprobeert. Na 30 minuten een meun van 25cm, maar verder bleef het stil. Na twee uurtjes toch vertrokken naar velsen-zuid om eens in het kanaal te proberen. Vangsten waren mager maar wel leuk, met zn tweeën vijf wijtingen, waarvan drie bovenmaats een bot van 30cm en een schar van 30cm. Al met al toch een leuke dag gehad!

Yur

zaterdag 20 januari 2018

Hallo,

Zaterdag aan Zoutelande gevist. Omstreeks 9u45 lagen de lijnen in't water, 5 minuten later waren de eerste aanbeten al present. Vrij veel aanwezigheid van schar en wijting, geen enkele worp zonder aanbeet. Wegens ziekteperikelen een vrij korte sessie gehouden, omstreeks 14u gestopt. 20 scharren en 6 wijtingen mee voor consumptie, een 20-tal visjes: scharretjes, wijtingkjes, meuntje en...jawel 2 ondermaatse gulletjes! terug in zee gezet.

Greetz,

Tim

zaterdag 20 januari 2018

Hallo allemaal,

We krijgen vragen waarom er geen berichten meer te zien zijn, daar kan ik makkelijk op antwoorden, er zijn weinig vissers wezen vissen, dus geen berichten niets te lezen. Dus geen zorgen heren, de website werkt nog prima.

Mike, Team Zeevisland

maandag 15 januari 2018

Gisteren eindelijk op de noordpier van ijmuiden met maat gevist. Eerste keer hier, stond al enige tijd op onze stekkenlijst. Aankomst parkeerplaats om 10:00 na een omleiding wegens de grote brand. De fietsen mee en alles vanuit de kofferbak op de fietsen voor een lange sessie op de pier. Net voorbij de tweede bocht een plekkie gevonden. Spullen uitpakken en optuigen en het ruime sop in met de lijnen voorzien van pieren. Vrij snel draaide mijn maat een duetje schar naar binnen en ik volgende kort daarop ook met duetje. dit ging door tot een uurtje of 14:00 (hw 14:30) toen viel het stil. Tegen 15:15 begon het weer te lopen, ik had er er een duet van schar en gul tussen de draaien door bij zitten. Mijn maat had nog een wijting te pakken en ik een roze zeester. Vlak voordat we er mee stopte haalde ik nog een duo binnen van schar en gul. Om een uur of 19:30 zijn gaan opruimen, resultaat een 62 scharren, 2 gul, 1 wijting en een zeester (oja en 2 meeuwen voor mijn maat). We hebben gevist met gevlochte lijnen stalen afhouders haak 4 (gaaf het meeste resultaat). Geweldig visdag gehad op een nieuwe stek die we dus wat vaker gaan bezoeken.

NvD

zondag 14 januari 2018

Gisteravond op het Nollenstrand nog geprobeerd wat vis te vangen, Afgesproken met twee vismaten.
Eerst aas gehaald bij de altijd vriendelijke en behulpzame Fam Dixhoorn. Vanuit Yerseke snel door naar het strand omdat de verwachting was dat het wel eens druk kon zijn. Nou dat was het geval. We waren er om 15:15 ruim drie uur voor laag, na een 10 minuten ging het eerste loodje richting Zeeuw Vlaanderen. Het eerste uur geen beet, toen we in dieper water konden komen begonnen we vis te vangen en dat bleef zo tot 20:15 toen we inpakten. Wel werd het bij mij bij opkomend water minder als bij de twee vismaten.
Ik heb er in totaal 32 kunnen verschalken, de verhouding schar wijting was 50/50.
In totaal gingen er 3 maatse wijtingen mee en 15 schar waarvan enkele zeer mooie exemplaren.
Mijn vismaten hadden er ieder 15.
Een mooie avond gehad.

Marcel

zondag 14 januari 2018

Dishoek , zaterdag 13 januari.

Het leuke van vissen is dat je van te voren de condities bekijkt (weer, tij, stek) om er dan achter te komen dat het dan weer net even anders loopt dan verwacht.
De weersvoorspelling: droog, fris en windkracht 4 uit het oosten (niet gunstig voor de vangst).
De vangstberichten van de laatste vier dagen: zeer matige vangsten.
Dat beloofde dus een mindere vangst dan de afgelopen twee keer (een maand geleden) met heel veel wijting en nauwelijks schar.

Dan de realiteit > heerlijk visweer met nauwelijks wind. Gevist van 16.15 tot 20.15 (laag om 18.15) bij strandpaviljoen Vloed en al na een kwartier begon het te lopen. Gevist met vier hengels voorzien van ijzeren en rode afhouders (bij 1 hengel de wapperlijnen na twee draaien zonder vis snel vervangen door afhouders) en haken vier tot zes.
Het eindresultaat: 35 schar en 5 wijting. Wel minder dan vorige keer, maar voldoende voor een leuke visavond. Het enige jammere was dat er maar weinigen aan de maat waren. Twee onderlijnen verspeeld (een door een vastloper). Gevist met mooie, door Pim van Profish weer uitstekend verzorgde zeepieren.
Slechts een paar andere vissers. We hadden het drukker verwacht. Die stonden waarschijnlijk allemaal op het Nollestrand en bij Zoutelande. Een beetje rozig en voldaan weer richting huis gereden.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)

Don

zondag 14 januari 2018

Zo weer een dag om te gaan vissen naar vlissingen alles klaar gezet lekker weer onderweg en aankomst was ook goed buiten vooraan niemand te zien ik dacht rustig dus na de steiger kijken en jawel er stond een man dus weer met opkomend water bij de paal een hengel klaar om te werpen dus daarna na de steiger kijken of hij wat gevangen heeft een gulletje die terug is hij heeft me geholpen om alles bij hem te zetten dus tegen de paal en jawel beet ik heb hem ook geholpen met pieren ingevroren voor hem af en toe beet dus hij had er over om met me een keer te gaan vissen ergens hij wist stekken en heeft ook een boot koel dus dat komt wel een keer dus ronald we houden contact .
dus tot half 5 gezeten maar de stroming was er ook uit geen beweging meer dus maar ik kan wel met vis thuis komen 6 scharren en 1 wijting die terug is.dus nu alles na kijken gr de strandjutter..

de strandjutter

zondag 14 januari 2018

Vangstbericht van zaterdag 13 jan 2018

Na hele lange tijd waren alle ingrediënten in orde om weer een kantsessie in Zeeland te wagen. Het werd Nollestrand te Vlissingen. We waren ruim op tijd aanwezig maar zeker nog niet de eerste. Op de parkeerplaats maakte we eerst kennis met een "zotte Belg"en later op het strand wilde we een plekje links en rechts van de palen maar dan zaten we wat dicht op een visser die al zijn stek had gemaakt. Deze vriendelijke Belg was bereid een stukje te schuiven, waarvoor onze dank.
Dan nu het vissen. Voor de duisternis een enkele schar. Na de schemering begon het leuk te lopen. De nodige mooie scharren en ook mooie wijtingen. Ook uiteraard enkele kleintjes retour.
Tijdens het vissen was er nog een vriendlijke Vlissinger die meteen het vooroordeel van stugge Zeeuw, afschoot. Hij was de hele strandlijn afgeweest en overal eenpraatje gemaakt en bracht aan iedereen verslag uit van de vangsten langs de waterlijn.
In totaal met ca 25 mooie wijtingen en 25 mooie scharren voor de pan een mooie visdag en -avond beleefd.

Twee van De Drie Limburgers

De Drie Limburgers

zaterdag 13 januari 2018

Vandaag zuidpier IJmuiden. Het was erg druk met vissers ivm een wedstrijd. Gevist van 10.30 tot 15.30 uur. De teller is blijven staan op 5, waarvan 1 groot genoeg voor de pan.
Ik was niet de enige die matig heeft gescoord. Er werd amper een vis door iemand gevangen helaas. Volgende keer beter.

Roland

zaterdag 13 januari 2018

Vrijdagnamiddag en half dagje verlof genomen en naar het Nollestrand gereden.
Even bij Hubo S'gravenper uitstekend aas opgehaald en nog wat kleinere spullen aangekocht en snel naar het strand.
Links van me stonden al een zestal vissers ;
Plaats genomen op mijn favoriete plekje en de hengels opgesteld.
Een hengel met wapperlijn ,torpedolood en nylon draad beaasd met verse pieren.
Een tweede hengel voorzien van gevlochten draad,metalen afhouders en pyramidelood.
Er stond weinig stroming en de zee was als een biljarttafel zo vlak.
Een zacht temperatuurtje en regelmatig vis maakten er een toffe avond van.
Regelmatig kwam er mooie schar op de kant
1 grote wijting gevangen en maar enkele kleintjes.
Vriend schar had rustig de tijd om van het aas te genieten.
25 mooie scharren en 1 grote wijting liggen nu in mijn vrieskist te wachten tot mijn vrouwtje ze heerlijk bruin bakt .
Zo weer een toffe avond gehad met regelmatig een gezellig praatje met wandelaars.
Groetjes , en vang ze

kempisch visserke

zaterdag 13 januari 2018

Zuidpier IJmuiden. Eerst een lekke brommerband. Daarna de pier op. Wedstrijd 4a5visjes de man. Naar achteren gereden. Was al 15.00. Ik zie dat het water glas helder is. Dat is niet best voor de gul. 16.30. Ik zie het niet meer zitten.
Naar huis. Nul score. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 13 januari 2018

Vrijdagavond van 20:00 uur - 01:00 (hoog water) met twee man vanaf strand Zandvoort gevist. Vanaf het begin aan leuk beet gehad met bijna elke draai een visje. In totaal 18 visjes weten te vangen, schol, schar en bot. Alles weer terug gezet hoewel er best een paar een leuk maatje hadden (niet gemeten).
Was een top avond en voor herhaling vatbaar.
Groetjes Jaap.

Jaap

zaterdag 13 januari 2018

Vrijdag 12 januari gevist in Zoutelande bij windstil weer bij strandpaviljoen De Branding.
Ik kies deze plaats vaak omdat je auto daar op een goed verlichte parkeerplaats staat, en je gemakkelijk op het strand kunt komen.
Gevist van 15.30 tot 19.30 uur (laag water 17.20)
Met 1 hengel gevist met tappen.
Regelmatig een vis gevangen, totaal 8 maatse scharren en 2 wijting.
Bij terug lopen vanaf de zee kom je een flinke afslag van het strand tegen wat door de storm is gekomen, even klimmen dus.
Op naar de volgende vissessie,
Succes allen.

Kees Dingemanse

zaterdag 13 januari 2018

Zuidpier gisteren,vrijdag, weinig mensen aan de puer, weinig wind, bijna vlakke zee. Weer goede pieren van Hermans Marine, samen met mijn maat naar de kop,helaas bezet dus even 200 meter ervoor. Van 12.15 tot 17.00 gevist, vangsten....2 kleine mini scharren aan de binnen kant, aan de buitenkant 1x grote klap op de top, es bij binnen halen zwaar eindelijk daarna vast aan een touw of net o.i.d., en dus brak mijn haaklijn. Volgende keer beter

Rene

vrijdag 12 januari 2018

11-01-2018
gevist scheveningen zuider haven hoofd van 10.00- 14.00
aangekomen hengel ingegooid was met 2e hengel bezig gelijk beet op de eerste hengel mooi maatse schar dus ik dacht dat word mooi
niks is minder waar nog 2 keer beet gehad niks meer gevangen
gevist met diverse onderlijnen dichtbij en ver weg
was redelijk druk met vissers hier en daar werd wat gevangen veel klein spul
mistig heel weinig wind maar wel er lekker ff tussen uit

thonhny

vrijdag 12 januari 2018

Afgelopen woensdag wezen vissen, lokatie nollestrand.
Het was niet zo druk met vissers, onbegrijpelijk eigenlijk met dit goede weer.
Met aas van profisch uit zegge de eerste hengel uitgegooid. Onderlijn met gele afhouders en 150 gr loog gewapend met waadpak aan vlogen richting zeebrugge.
14.50 laag water, gestart om 13.00u. Na een twintig tal minuten de eerste tikken
op de hengel. De eerste wijtijngen werden geland, een te klein de ander een flinke.
Tweede hengel erbij, als onderlijn verzwaarde stalenonderlijn voor op de bodem. En het feest kon beginnen. Er waren inmiddels al meerdere hengelaars het strand
op komen zoeken. Het was na elke draai doubletten vis meestal wijting. De meeste
waren te klein maar er zaten ook met regelmaat flinke bij. De schar melde zich ook
en die waren best aan de maat op een enkele na. Ik ben gestopt om 18.00u met
een prachtig maaltje vis. Opgeteld 25 wijtijng 13 stuks schar. Heb er gelukkig veel kunnen redden dus die zwemmen lekker weer.
Mijn motto is, als ik ze kan redden dan gaat alles terug dus zijn er
weer veel het zeeuwse water in gegaan. Een erg fijne dag gehad dus met een
flauw zonnetje aan de hemel. Op naar een volgende keer.

Visgroeten Ton

Ton luijten

vrijdag 12 januari 2018

Korte Colijnse sessie
Gisterenavond nog met Marco afgesproken voor een dijksessie aan Colijnsplaat. Door de mist was het smerig koud en minimaal uitzicht. We deden een relay versie met elke maar een hengel en een aassoort in de aasbox. Marco had zagers en ik was van de dikke zwarte wrakkenpieren. Gevist van half acht tot half tien met als resultaat 1 stuks klein scharretje en de nodige krabben. Volgende keer weer maar een andere stek en hopen op wat aangenamer weertje.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

vrijdag 12 januari 2018

Goedemorgen....

Gisteren, donderdag 11 januari, gevist op walcheren nabij westduin.
Ondanks bijna doodtij, toch aardig gevangen.
Moest wel van ver komen, daarover verder meer.....
Waren op tijd ca.12.00, maar waren niet de eerste, we stonden met ca. 4 vissers
waaronder een Belg.
Het eerste uur niks, daarna wat beetjes, en zowaar een maatse wijting.
Daarna geregeld beet met mooie scharren en een enkele ondermaatse.
Gevist met afhouders en een geklipte lijn,
Aas: verse grote pieren, tappen en gez. Pier.
Maakte niets uit, misschien de tap in het voordeel.
In het laatste uurtje wil ik uitgooien en dan gebeurd er iets geks...
Wat er precies gebeurde weet ik niet maar mijn beugel slaat terug, een bos gevlochten lijn op te top en mijn lood slaat 10 meter uit de kant in het water en mijn shimano draait retour...
Kijk naar mijn vingers en die zitten er nog aan, alleen er stroomt bloed langs de molen en hengel, kortom einde visserij.
Ik vis al vanaf mijn 8e maar dit heb ik nog nooit gehad!
Alles zo goed en kwaad in de koffer gemept, een schone doek, (heb ik altijd bij me gelukkig) rond mijn middelvinger waar een gescheurde nagel en een diepe snee zit. Ook nog wat pleisters erom geplakt. Neem die ook altijd mee in je koffer!
Vis in de emmer en mijn vismaat ook gezegd dat ik er mee stop, hij begon net lekker te vangen....
Thuis toch maar naar de eerste hulp, een tetanus prik en de boel ontsmet, dicht genaaid. Kortom.... ook de hengelsport kan blessures opleveren....
Nu ‘even’ niet vissen...
De totale vangst 14 scharren, 1maatse wijting.
Mijn zoon heeft de vis maar schoon gemaakt, leek me wel zo verstanding en gaat erg onhandig met zo’n middelvinger...

Tot over een paar weken
Ben sorgedrager

B. Sorgedrager

vrijdag 12 januari 2018

hallo gisteren op dishoek gestaan met mijn schoenbroer van half drie tot zes uur zes scharren das al en dan nog wat klein spul

besste visser

vrijdag 12 januari 2018

Gezouten Zeeuwse Tappen
Wilt u ook met dit super gemakkelijk
en goed vangend aas vissen.
Kijk op de webshop van
  www.lobbezoo-zeeaas.com
Voor verdere informatie.
Ook in Januari en Februari de
AANBIEDING
5 bakjes halen 4 bakjes betalen!!

Lobbezoo-zeeaas

vrijdag 12 januari 2018

Gisteren met twee vismaten gevist bij Den Banjaard van half 2 tot half 7. Het aas bestond in verse pieren van Van Dixhoorn uit Yerseke. De vangst: 4, 9 en 12 scharren, plus nog een klein gulletje en een meun. Ook bij de andere vissers vergelijkbare resultaten.

Henk

Henk Mangnus

donderdag 11 januari 2018

Hallo allemaal,
Donderdag 11-01, Eerst maar eens aas gehaald bij Rinus, Eagle Hengelsport, Rotterdam. Zoals gebruikelijk kon ik het niet beter krijgen. Mooie grote zwarte pieren.
Dus, samen met mijn kleinzoon, Marnix, op naar het BANJAARD strand om door het lage heen te vissen en de scharren in het diepere water te belagen. Daar aangekomen was ik negatief verrast. De glooiing was weg. Ik bedoel dus dat het strand tot aan de waterlijn behoorlijk afgevlakt was na de storm van verleden week Woensdag. Een groot deel van het strand was geribbeld, het teken van een vlakke bodem. Al snel kwam er een zandbankje boven en al stak het maar juist boven het water uit, daar maar op gaan staan. We hadden nog dik 2 uur naar het lage water, dus het moest kunnen.
De eerste worp was direct raak, maar goed voor de postzegelverzameling – 19cm, maar onder het motto waar kinderen buiten spelen zijn ook ouders om op ze passen. En opnieuw ingeworpen op een 120 meter afstand en daarmee duidelijk in het diepere water. Ook Marnix kon met een metertje of 90 ook wat dieper water bereiken en ving eerst een wijtinkje van ca 24 cm. Het liep niet storm met aanbeten; hele voorzichtige trillingen door de top verraadden af en toe dat er iets aan het snoepen was, maar de felle tikken van grove schar (25+) bleef uit. Na 4 draaien had ik 3 scharretjes binnen, die allemaal terug konden omdat ze nog geen 21 waren, cms bedoel ik. Het was knap mistig en dat is beslist niet gunstig voor de vangsten van schar, want die schuwen een beetje zon op het water beslist niet.
Na een uur of 2 had ik 7 scharretjes, waarvan er 2 dik genoeg waren om mee te nemen en dat maar gedaan omdat ze verkeerd gehaakt waren en terug zetten toch niet zouden overleven. Met de kleine haakjes die ik gebruikte viel het mij op dat de meeste vis netjes voor in het bekkie was gehaakt en zeker met die kleine scharminkels was dat een voordeel zodat ze weer netjes teruggezet konden worden. Marnix gebruikte wat grovere haken en opvallend was dat deze vaker achter in het strotje hingen.
Het opkomende tij bracht ook niet veel, Marnix pakte nog een wijting van 21 cm, en opvallend veel vuile schar in verhouding tot de overige vangsten en ik bleef scharretjes vangen van 19 tot 22 cm; groter werden ze niet vandaag.
Om 18:00 uur opgeruimd. Het water begon te komen en weldra zou het zandbankje onder lopen en dan moesten we 120 mtr terug om een beetje droog te staan. De mist die we de hele middag hadden was nog dikker geworden en in het donker moesten we goed inschatten waar we heen liepen om de duinovergang niet te missen.
Uiteindelijk ca 20 visjes gevangen en Marnix 9 of 10 stuks, waarvan totaal 5 naar huis omdat ze het niet zouden redden. Maar…. lekker gevist en extra bezig geweest door het Opa? Opa!?! OOPPPAAAA???!! En weer even helpen met onthaken van vis of ontwarren van in de knoop geraakte lijnen enz.,enz. Marnix is 18 jaar en beseft dat je zuinig moet omgaan met de natuur en als je de vis terug moet zetten, je beter de hulp van je opa kan inroepen wanneer deze niet helemaal lekker aan de haak hangt.
Volgende week nog maar eens proberen en zien of ze dan iets beter te vangen zijn, zoals afgelopen zondag op Vlissingen, waar wel mooie maatse scharren de kant op kwamen schuiven. Maar zoals met vissen vaak het geval: de ene visdag is de andere niet.
Ik zou zeggen: ga weer eens lekker vissen. Heerlijk je kop leeg maken. Er zit vis genoeg, alleen is het een kunst om ze tot aanbijten te verleiden.
Groetjes
Jan Romeijn – Lid HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

donderdag 11 januari 2018

Hoi. Ja klopt is niet veel afgelopen dagen.
Vandaag net 2 uur bij maassluis geen bet niks

Lukasz

donderdag 11 januari 2018

Hallo Vis vrienden.
vandaag, in potdichte mist naar Z.lande. Gevist van 1300 tot 1600. Met twee hengels, onderlijnen met af houders, haken voorzien verse en gezoute wormen.
Drie keer beet gehad. Drie, te kleine visjes gevangen, die weer zwemmen. Terwijl men (vorige week) op de vangst berichten sprak over (soms) wel 20 stuks!! Er stonden nog zes vissers, die ook heel weinig vingen. Gr v Brom.

brom

donderdag 11 januari 2018

Gisterenmiddag nog eens naar Cadzand geweest. LW om halfdrie namiddag, het was doodtij, we hadden enkel gezouten pieren, diepvriespieren en gezouten tappen, het leverde ons een stuk of negen visjes op, waaronder zes scharren. Een magere vangst dus gezien de vangstberichten hier. Aan de collega's wat verder te merken vingen die ook weinig, want iedereen stopte zowat met vissen na laagwater. We bleven nog tot vijf uur; wat weinig meer opleverde.
Gil

Gil

dinsdag 9 januari 2018

Beste visvrienden
Ik wen s u allen een goede gezondheid en een mooi en visrijk jaar.
Vandaag eens naar de Zeeuwse wateren geweest om proberen wat te vangen met de wind die al een laar dagen in de verkeerde hoek, ik had nog zagers van vorige week en tappen in de vriezer, dus openbaar de waterkant , ik kan zeggen het viel niet tegen bij opkomend was het beter dan afgaand water, ik heb 29 wijtingen gevangen en ik heb enkel de wijting boven de 30 meegenomen dat waren er 6 mee de rest zwemt weer, ik had ook 23 schar en daarvan heb ik er 18 zeer mooie meegenomen, dus al met al toch een leuke vismiddag alles gevangen op wapper lijnen met rode amesia draad.Wel korte lijntjes van ongeveer 12 cm .
Veel,vis plezier allemaal


W W

dinsdag 9 januari 2018

Op 8 januari een 5 tal uren naar Zoutelande om de zoute pieren op te maken.
Het weer windkracht 4 oostenwind,gevist met 3 hengels (2 pers) .
De vangst was niet denderend,8 maatse Scharren,4 Wijting aan de maat,2 stuks retour.

De Bergener

dinsdag 9 januari 2018

Afgelopen zaterdag weer eens gaan vissen.
Eerst wat gezouten pieren opgehaald bij lobbezoo zee aas in Ossendrecht.
Tevens gelijk daar ook 1 kilo pieren mee genomen.
Het was top aas vers en mooi van formaat.
We hebben veel gevangen op de gezouten pieren en tappen.
Totaal 63 stuks 59 wyting en 3 scharen.
De Schar kreeg niet eens de kans
Het was ingooien gelijk de wyting er op.
Totaal geviste uurtjes 4:30 uur.

Gr Johan neelen

Johan neelen

maandag 8 januari 2018

Vanavond voor de eerste keer in 2018 gaan vissen. Gekozen voor de Buitenhaven van Vlissingen. Als aas verse pieren en grote steekzagers.Begonnen om half zeven en gestopt om tien uur.Ik was de enige visser. Het was behoorlijk fris ,maar daar kun je jezelf tegen kleden. De tweede draai een mooie schar, en even later een mooie wijting. Het begin was goed. Later werd het minder, vooral kleine wijting. Maar af en toe toch wat aan de maat. Gevangen: 1 steenbolk, 7 schar en 15 wijting. Mee voor de pan, en dus maats, 4 wijting en 6 grote scharren. Niet echt veel, maar toch nog wat gevangen. De kop voor 2018 is er af. Gr Jan B.

Jan B

maandag 8 januari 2018

Deze dag weer aan het vissen geweest bij de flat Zoutelande. Van 11.30 uur tot 16.30 uur. Rond 12.45 uur laag water. Alleen gevist met gezouten tappen. Zaten nog van vorige sessies in de vriezer. Toch een leuke vangst van rond de 30 vis. 1 maatse wijting en 8 maatse scharren van rond de 26/27 cm mee voor de pan. Opnieuw weer aardig wat vissers aan het water. Ook mijn ex-collega's van de visclub Zeeland Refinery. Deze hadden een wedstrijd van 12.00 uur tot 15.00 uur. Leuke visdag met een windje in de rug.

Wim Brouwer

maandag 8 januari 2018

Afgelopen vrijdag 05 januari 2018 gevist met mijn vismaat Frans aan de antarticaweg in de Europoort en dat viel niet tegen.We hadden meer vis verwacht maar s,middags een flinke bui op ons hoofd gehad maar daarna ging heerlijk de zon schijnen en stonden we daar lekker in het zonnetje.De vangsten waren bij mijn vismaat Frans 5 kleine zeebaarsjes,3 scharretjes,7 kleine wijting en ik had een flinke wijting van 30 cm en een flinke schar en nog wat klein spul!Al met al wel een heel leuke stek!

Groet Peter Romijn

Peter Romijn

maandag 8 januari 2018

Zaterdag 6 Januari de Noordpier bij IJmuiden maar eens geprobeerd, naar eerst een aatal keer aan de zuidpier gevist te hebben.
Het weer zat redelijk mee, in totaal met 3 man gevist van 9:00-15:00 en totaal ongeveer 25stuks gevangen, alles zwemt weer want het was allemaal ondermaats.
Ook nog een aantal vissen gevangen die voor ons onbekend waren, gaat om het kleine visje en de oranje-achtige vis, meun misschien?

Al met al toch een heel leuke dag gehad en volgende keer hopelijk meer geluk aan de Zuidpier :)

Rick Lankamp

maandag 8 januari 2018

Zaterdag 6 Januari de Noordpier bij IJmuiden maar eens geprobeerd, naar eerst een aatal keer aan de zuidpier gevist te hebben.
Het weer zat redelijk mee, in totaal met 3 man gevist van 9:00-15:00 en totaal ongeveer 25stuks gevangen, alles zwemt weer want het was allemaal ondermaats.
Ook nog een aantal vissen gevangen die voor ons onbekend waren, gaat om het kleine visje en de oranje-achtige vis, meun misschien?

Al met al toch een heel leuke dag gehad en volgende keer hopelijk meer geluk aan de Zuidpier :)

Rick Lankamp

maandag 8 januari 2018

Zondag 7 januari gevist op de dishoek.
Oorspronkelijke plan was nollestrand maar daar was wedstrijd.
Van half 10 tot 15 uur. Goed gevangen tot kentering daarna werd het wat minder en de beten moeilijk zichtbaar. Totaal zo'n 30 stuks. Waarvan er ongeveer 15 mee naar huis zijn. De wijting was vaak klein. Schar deed het erg goed. Nog een verdwaalde bot en kwabaal tegen gekomen.

Ivo

zondag 7 januari 2018

Hallo allemaal,
Om te beginnen een gezond en plezierig 2018
HSV de Krabbe, met als initiatiefnemer JP van Waveren, had de gedachte een kleine wintercompetitie te houden voor de liefhebbers of diehards onder de leden.
Vanmorgen hadden we de eerste van de 4 wedstrijden en besloten werd om naar de Boulevard van Vlissingen te gaan; het brede strand. Voor veel mensen een heel moeilijk parcours, want je ziet er zelden iemand vissen, maar voor de cracks onder ons is het een uitdaging. De wind was ons niet geheel gunstig gestemd. N.N.O. 6 was er opgegeven, dus we moesten daar, achter de 6 verdiepingen hoge flats een beetje beschutting vinden tegen de gure wind en dan nog hadden we de wind in het ruggetje. De wind dwarrelde van de ene kant naar de andere, maar toch wel het meest een tikkie van achter en dat was niet geheel ongunstig. Met kromme vingers de hengel opgetuigd en de onderlijnen beaasd. Ik had gekozen voor ragfijne lijntjes 1 x met witte dwarrels en 1 x met rode dwarrels. Om 08.40 uur mochten we dan uiteindelijk onze pieren en ander aas te water laten. Eerste trek was direct een wijting van 29 cm en verder op vingen en Leo Kik en Patrick van het Slot er gewoon 3. Niet eerlijk! Maar ik had vis, dus gewoon doorgaan. Het eerste uur kwamen er hoofzakelijk wijtingen uit en af en toe een scharretje van het formaat postzegel. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het aangenamer omdat het zonnetje goed doorkwam en de kromme vingers werden zowaar soepeler en de ondermaatse wijtingen werden nu de loef afgestoken door schar van redelijk tot fors formaat 23 – 30 cm. Door de hele wedstrijd wist ik toch wel bijna iedere draai een visje binnen te halen, maar Patrick had al een dusdanige voorsprong genomen…. Tussendoor maar eens een wandelingetje gemaakt tussen de collega’s om eens te peilen hoe het verder met de vangsten stond en warempel, ik stond er niet slecht voor, maar die dekselse Patrick, iedere keer maar weer die dekselse Patrick. Hij ving de massa, ik de grote. Na 3 uur ging de toeter voor het eindsignaal. Nog even snel de laatste vissen laten meten en afsluiten met 22 stuks. Patrick had er 25, maar veel kleintjes en ik had naar schatting toch minimaal een gemiddelde van 24/25 cm. Hans Muste, die normaal wel mee kon of vaak zelfs meer ving dan ik, redde het dit keer niet en ook anderen waarvan verwacht mocht worden dat ze een gooi deden naar de nr.1 positie lieten afweten. Patrick was de winnaar met 25 stuks 584 cm; ik mocht als 2e eindigen 22 stuks 562 cm, 3e Leo Kik 18 met 408cm, 4e Arjan v.d. Zande 17 met 385 en 5e Nico van Dongen 15 en 333cm. Het bleek dus dat ik vandaag de krenten uit de pap had gepikt, want alle anderen hadden en gemiddelde van 22 cm per vis en ik had het geluk van een gemiddelde van meer dan 25cm. Ik had weer eens lekker relaxed staan te vissen, alsof het nergens anders omging dan eens lekker een potje te gaan vissen met je maatjes. Hans Muste en ik zijn nog even nagebleven om toch gebruik te maken van de aanwezige scharren en dus snel nog een stuk of 8/10 er bij gevangen. De laatste worp leverde 3 wijtingen op, dus precies op tijd gestopt!
Met een lekker doorgewaaide kop en gloeiende wangetjes huiswaarts gekeerd en een voldaan gevoel. Ik had weer plezier gehad; dubbel plezier!
Ondanks dat het frisjes is, ga toch vissen! Ze zitten er en wanneer er een paar echt koude nachten komen ben je gewoon te laat! Dus vangze, sleur ze er uit, trillende toppen en gierende slip.
Groetjes
Jan Romeijn – Lid HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

zondag 7 januari 2018

Zaterdagmorgen bij de flat Zoutelande wezen vissen van 08.45 uur tot 13.15 uur. Laag water rond 11.00 uur. Leuke vangst op zagers en tappen van hengelsport Zuiderduin. Met doorzichtige afhouders en eikellood 175 gram de beste vangsten. De tappen in trek bij de scharren. Hiervan zo'n 20 stuks gevangen en 14 stuks boven de 26 cm voor de pan. Ook de wijting is nog steeds aanwezig. Blijven toch in de meeste gevallen te klein. Hiervan 5 stuks meegenomen voor de pan. Schitterend zacht weer met eerst nog wat motregen. Zowel links als recht van mij heeeeeelllll veeeeellll vissers. Kortom een leuk dagje gevist. Alleen jammer dat ik mijn top van hengel 2 aan flarden gegooid heb, gebeurd niet zo snel maar helaas. Binnenkort weer een verjaardag dus een nieuwe aanvraag ligt voor de hand.

Wim Brouwer

zondag 7 januari 2018

Zaterdag naar Dishoek weer eens gereden.Gevist van 9.30 tot 14.00 uur. Met het rustige weer was het een perfecte dag en als je dan ook nog goed vangt is het helemaal top. Ik had 25 wijtijgen en 20 scharren. Ik heb een 30 stuks in totaal mee naar huis kunnen nemen. Zo mag het wat mij betreft altijd gaan maar dat is niet altijd het geval.
Ton

Ton

zondag 7 januari 2018

Zaterdag 5januari wezen vissen bij het gemaal Borsele. Het weer was super en niks geen wind. Gevist 2 uur voor en 2 uur na laag water. Niet spectaculer gevangen, maar toch een 15 tal visjes, waarvan 4 aan de maat..
Er waren nog 2 vissers, die ik ook met grote regelmaat wat zag vangen.
Leuke stek, alleen veel stroming.
Grt Peter

Peter van Lommel

zaterdag 6 januari 2018

vandaag weesten vissen in amazonehaven van 07.30 tot 13.30 7 scharren en veel wijtijng onder de maat

rob

zaterdag 6 januari 2018

Vandaag zaterdag 6/1 gevist op het Nollestrand in Vlissingen.
Windstil en een vlakke zee.
Gevist van 8.00 u tot 14.30 u
Vangst : +/- 25 wijtingen waarvan 5 aan de maat en 17 scharren waarvan er enkele zijn terug gezet om te groeien.

Willy Mechelen

zaterdag 6 januari 2018

Zo vandaag weer eens gaan vissen in het jaar 2018.
alweer met de trein na vlissingen zonde dat me broer niet mee kon maar er komen meer dagen dus aankomst was goed geen regen te zien.
wel veel vissers vooraan en op de stijger vooraan dus ik ben maar op het
zelfde plek gaan zitten voor de paal want de grote stijger stond vol.
maar ik stond onder aan laag water dus na 10 beet de eerst wijting er uit
te klein en later kreeg ik van die puitalen .2 stuks terug dus er na kreeg .
ik een mooie beet wat een schar groot en zonde net in de lip eraf,
gevallen aan de kant balen later had ik prijs zie foto totaal vangsten tot 17.uur.
11 stuks waarvan 6 schar en 1 wijting groot mee 4 terug oke .
hup na de volgenden sessie .afzender. jan

strandjutter

zaterdag 6 januari 2018

Zaterdag cadzand 7u tot 13u gevist vangst 22 wijting en 8 mooie scharen wind veranderlijk eerst zuid en geleidelijk noordelijk waar ook verschillende zeehonden zatten spelen vlak tegen de kant .

kurt

zaterdag 6 januari 2018

Vandaag tussen 11:00 en 16:00 uur gevist op duindamseslag. Resultaat was 1 zeebaars, 1 wijting en 1 botje. Gevist verse pieren en verse mesheften die op het strand lagen.

Marco

zaterdag 6 januari 2018

Zoutelande speeltuin. Bijna windstil en zee glad als een spiegel. Van 08:30 (het was om 11:15 laag, maar het was al aardig druk) tot 14:00 gevist. Pieren, zagers en diepvriestappen als aas.
15 wijting en 2 schar. 6 wijting en 1 schar mee voor de pan. Links en rechts van me werd er duidelijk beter gevangen. Hopelijk blijft het nog even goed met de visvangst nu er een koude periode wordt voorspeld.

Peter

zaterdag 6 januari 2018

allereerst allemaal de beste wensen en goede vangst. Gisteren naar de noordpier in wijk geweest ,na de nodige pieren bij hermans gehaald te hebben.
lekker paar uurtjes gevist met redelijk weer. einde dag had ik 7 gulletjes 3 bot en vijf schar voor de pan ,de rest zwemt weer vooral veel ondermaatse wijting
gr erik

erik

zaterdag 6 januari 2018

Gisteren met zijn tweeën naar de pijp geweest in scheveningen,na wat aas problemen die super werden opgelost door de hengel sportzaak aldaar heerlijk 4 uurtjes staan vissen. De vangsten bestonden uit wijting en schar , vooral met de feeder een hoop plezier gehad. De teller stopte uiteindelijk op een dikke 100 vissen voor ons tweeën, wel veel ondermaatse wijting maar toch nog een 20 maatje wijtingen voor de pan en 15 mooie scharren .
Mischa

mischa

vrijdag 5 januari 2018

Nou eindelijk weer eens tijd om te gaan vissen.
Spulletjes bij mekaar gepakt, effe aas piertjes zagers (en ook nog wat heften uit de vriezer thuis)op gehaald bij Brouwers in BoZ en weg was ik.
Ik denk laat ik niet te ver rijden en laat ik nog eens aan de Zimmerman gaan staan bij Rilland, nou nou wat een drama.
5 uur staan vissen en niet èèn beetje gehad helemaal niets.
Dus ook weer de laatste keer in de Westerschelde gevist jongens wat een drama, maar volgende keer meer geluk zullen we maar denken.

Ruud

Ruud

donderdag 4 januari 2018

Vanochtend lekker gevist aan de Westerschelde. Goede temperatuur, rustig water, bijna geen wind wat de laatste dagen wel eens anders was.
Hele ochtend beetje miezerregen.
Vangst was leuk. 7 schar een wijting en een gul aan de maat voor de pan. Stuk of tien kleine wijting terug..hoop dat ze het redden...Al met al na lange tijd niet gevist te hebben een leuke ochtend gehad..

Mv

donderdag 4 januari 2018

Beste,

we hebben deze ochtend met 3 personen gevist in Raversijde (B), vanop een golfbreker.
We visten tussen 2 stormen door en dat was goed doenbaar.
Er was bijna geen wind. (De enigste spelbreker was wat continue lichte regen)
We hebben allen genoeg gevangen, maar het was vooral kleine wijting die interesse had in ons aas. Met 3 personen hebben we slechts 4 scharren gevangen.

mvg, Fizzle

Fizzle

donderdag 4 januari 2018

Vanochtend van 845 tot 1200 op het havenplein gevist in IJmuiden met gezouten pieren en met de wind in de rug. Zoals was te verwachten vooral kleine wijting, stuk of tien gevangen. Daarnaast nog twee scharren van 26 cm. De vissers om mij heen vingen hetzelfde maar meer maatse wijting. Toch even lekker uitgewaaid.
De beste wensen, folle lok en seine! Op een gezond en visrijk 2018

Foppe

woensdag 3 januari 2018

Gisteren op de Waterweg gevist van 14.00tot17.00h ter hoogte stormkering de vangsten 7xwijting en meuntje 1boven de 30cm de rest zwemt weer.

Michielse Herman

woensdag 3 januari 2018

Allereerst allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar. Laten we hopen op een gezond en visrijk jaar!
Nu vissen, gisteren gevist op de waterweg. Als aas tappen, zagers en messen. Gestart rond 12.30-18.30. Hoogwater hoek van Holland was rond 14.45 uur. Eigenlijk van af worp 1 beet gehad en dat is door gegaan tot ik ben gestopt. Best wel wat missers wat waarschijnlijk kleine wijting is geweest. Die hadden dus geluk. De uiteindelijke vangst was: 2x gulletje (30+), 2x schar, 1 vuile schar, 1x bot en 15 wijting waarvan 3 maats. Voor de pan meegenomen de 3 wijting en de scharren. De 2 gulletjes ingefluisterd dat ik ze over 2 jaar nog eens hoop te vangen en dat ze dan met me mee naar huis mogen. Nu beide gelukkig mooi gehaakt en zwemmen ze weer rond.
Vangse allen!

Kees vd B

dinsdag 2 januari 2018

Zuidpier IJmuiden. Eerst allemaal een gezond 2018 toegewenst. Ik ben door de wind, richting de noord pier gegaan. En dat zag er best goed uit. Ik zag best wel schar binnen komen en sommige vingen gulletjes. Waaronder mij zelf 1gulletje 3wijting en 2bot. Deze ving ik op 15meter. De schar zat wat verder. Als je 5uurtjes vist kun je daar wel 20schar vangen. Super. Maar de zuid heeft meer gul. En de noord meer schar. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

maandag 1 januari 2018

De beste wensen voor 2018 allemaal! Op oudjaarsdag bij het begin van het opkomende water in de Amazonehaven gevist. Veel wind en weinig vis. Wat er naar boven kwam (4 wijting en 1 schar in 2 uur tijd) was klein en ondermaats. Daarna verkast naar een stek in de luwte aan de zuidkant van de Waterweg. In 4 uur tijd niet meer dan 5 wijtingen, waarvan 1 maats.

MvdB

maandag 1 januari 2018

Gelukkig Nieuwjaar aan alle schrijvers en lezers van Zeevisland !
Wij wensen iedereen veel liefde, geluk en grote vissen.

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Team Zeevisland