Kant-vangstberichten

Buitenland vangstberichten

Blijf op de hoogte vd vangsten in bv Noorwegen en IJsland.
Bekijk de geweldige vangsten die er dagelijks gedaan worden.
Vangstberichten buitenland >>>

Op visreis ? boek bij www.cordestravel.nl natuurlijk !

donderdag 21 september 2017

Domburg...Westkapelle.....toch weer de Neeltje & Verrassend Burgh Haamstede:

Ondanks het advies van Pim, toch een paar uur voor hoog naar Domburg gereden. Gewoon om beeld te hebben bij al die mooie Zeeland stekken en, natuurlijk de stille hoop op wat Tong, of misschien zelfs.....

Net voor het donker aangekomen, doorgereden naar 1 van de laatste vakken met lange palenrij. Het water kwam al hard op en zelfs het waadpak gaf maar 20 meter extra ruimte. Na beide hengels 3x zonder aas, terwijl geen beet gezien, te hebben binnengehaald, besloot ik Pim's advies toch maar op te volgen en naar Westkapelle door te rijden. Ik passeerde een zandspuiter, dus reed door naar de tank. 2x ingegooid, leverde 1 Botje op. In de staart gehaakt (telt dat?) toch nog een puntje op de soortenteller. Het liep allemaal al niet erg lekker en toen kwam de zandspuiter recht voor mn neus liggen.

Pffffff, wat te doen. 3 uur in de weer, 1 vals gehaakte Bot. Gewoon lekker slapen dan..... Nee, toch nog even naar de Neeltje, dat ligt toch op de route.

Gelukkig nog 4 Baarzen bijgevangen. Opnieuw net niet maats, maar heerlijk dik.
Toch nog met een voldaan gevoel naar bed.

Verrassend Burg Haamstede:

Van de week al met mijn zoontje erheen gefietst. Wat een prachtig strand, met die mooie hoge duinen. Hier wilde ik gewoon een keer vissen, ondanks weinig goede berichten van die kant.

Dus de eerste semi zomerdag van onze vakantie met gezin een tochtje door de duinen. Een plek gezocht langs de langste palenrij. Omdat we op de fiets gingen zo weinig en zo licht mogelijk materiaal. De Grauvell Emotion- Dam Costa-
  https://www.wesdijk.nl/hengelsport/zeevis-sets-strand-sets/10001-strandset-grauvell-emotion-dam-costa-lijn-1000000054194.html
met gevlochten lijn bleek een prima combi. Tijdens de picknick en tussen het spelen door, 6 dikke Baarzen met 1 hengel in 2 uurtjes tijd. Heerlijk!

Morgen naar huis. De 12 soorten bij lange na niet gehaald, helaas.
Maar de berichten van de Maasvlakte met 60 Baarzen met 2 man, waarvan ruim 10 maatse klinken wel zeer uitnodigend.

Laatste groet vanuit Zeeland,

Willem
Hengelsport Wesdijk

hengelsport wesdijk

donderdag 21 september 2017

Zuidpier IJmuiden. Woensdag avond. 4baarsjes 1polak. Groetes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

donderdag 21 september 2017

Hallo allemaal

Gisteren eerst maar eens bij Rinus Eagle Hengelsport wat prachtige kweekzagertjes gehaald en dan op naar de Sluisjesdijk om te zien of het succes van verleden week herhaald kon worden.
1 ding werd in ieder geval niet herhaald; het weer, want dat zat met een dun zonnetje en een aardig briesje uit ZW best wel snor. Om 14.00 uur lag mijn eerste loodje in met een weegschaaltje er onder en 5 minuten later het 2e loodje met een verzwaarde onderlijn. Verleden week was het direct raak, hengel 2 lag nog maar net in en toen kwam de eerste tong al boven, maar…. Het was behoorlijk druk met zo’n 35 man aan het kantje - de berichten waren goed de laatst tijd, dus dan gaat de tam-tam snel. 3e draai nog steeds geen vis en wel gebleekte zagertjes aan de haak, niets in de buurt dat er van wilde snoepen. Ook om me heen zag ik nergens een visje opgetakeld worden. Eindelijk vriend en vismaat Hans Muste, naast mij had vis, maar helaas een botje. Een eind verderop werd er dan een mooie tong boven getrokken. Het startsein? Wel nee! Het was stil en het bleef stil. Eens in het half uur zag je 1 van de 35 man die geselecteerd werd door de tong om een gelukkig mens te worden, maar meer werden het er niet.
De stenen op het hoekje stonden al onder water, het moest nu toch gaan gebeuren. Intussen 200 gram lood aan het lijntje, maar ook dat spoelde nog behoorlijk naar links. Als je dan geen aanbeet hebt ga je nadenken: weersverbetering, hogere luchtdruk, wat zeiden ze ook weer? Slechtere vangsten; bij weersverslechtering altijd betere vangsten. Dus ik denk laat ik maar eens een liedje zingen en begon spontaan met Let it train, let it rain,(Derek and the Dominos), maar…. ik dwaal weer af. De top van de vloed was bereikt en zeker 1/3 van de mannen waren al naar huis; hadden het opgegeven. Toen het water zachtjes begon af te gaan eindelijk; een kleine trilling door mijn top en even later nog een paar. Een miniplatje? Even binnen draaien en dat beestje maar weer van die haak bevrijden, maar dat ging behoorlijk zwaar zeg. Wie zijn loodje trek ik mee? He,he,he, dat kleintje dat trekt mijn hengel behoorlijk krom zeg. Even later kwam het antwoord boven water. 2 Tongen, van elk 33 cm, deden een poging om mijn balansje in evenwicht te houden. In tussen had Jos Schouten rechts van mij ook al een tong van 38 cm op de kant getrokken dus misschien….. Hans Muste pakte ook nog een tongetje, die helaas te klein was en ik mocht dan ook nog een keertje er een ophijsen van 26cm die geslikt had en dus ook mee naar huis ging. – Normaal houd ik de tong pas wanneer die 27+ is.
Helaas, daar hield het bij op.
Nee, het weer was een succes, maar de visserij eigenlijk slecht. Ik had dan het geluk er 3 te mogen vangen, maar voor de rest….. Misschien te dicht op springtij gaan vissen. Veel vissers zeggen dat tong niet zo van sterke stroming houdt en wanneer 200 gr klapanker niet blijft liggen dan staat er een behoorlijke puist stroming. Het blijft vissen en gissen.
Dus, een volgend keer maar gewoon opnieuw proberen. Het was reuze gezellig, lekker potje OH-en omdat je toch niets anders te doen heb. Ik houd daar eigenlijk niet van he. Ik heb er liever niet de geen tijd voor!

Groetjes, vang ze, sleur ze er uit en houd het droog.

Jan Romeijn
Lid HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede


Jan Romeijn

donderdag 21 september 2017

Woensdag noordpier ijmuiden. Kwamen kort na twaalf uur aan mooi weer niet al te harde wind twee uur voor laag water zag het water aan de zee zijde drama poepbruin zo dik !! Had er geen goed gevoel bij wist direct dat het geen vis orgie. Zou worden hoopte dan maar op een kleine gullen trio,tje ofzo haha vanaf de bocht tot de kop stonden toch flink wat vissers ,kort voor de bocht zijn we gaan zitten en opgetuigt 1 verweg hopen op n tong of schar 1 kort bij voor de gul stroomde nog als een gek laatste uur afgaand werd dat wat minder en ook het water ietsje lichter van kleur inmiddels kwamen alle / bijna alle vissers die voorbij de bocht hadden gestaan stuk voor stuk langs die thuiswaards gingen ,die die ik sprak waren stuk voor stuk met geen of zeer weinig vis op weg naar huis ,1 iemand had 4 torretjes kort onder de kant weggepeuterd,pfff dacht gaan dat met opkomende tij en giga stroming niet verbeteren mijn neef lukte het uiteindelijk na 7 uur ook te halen 2 mini en2 net aan de maat gulletjes ik had een zin om te vissen vandaag en ben alles gaan doen om te slagen en yes ondanks om me heen niets dan negatief resultaat had ik 1 baars nipt aan de maat 8 gulletjes 5 voor de pan 3 terug en 1 steenbolk ook terug ,fanatiek bezig geweest en dus relatief hele leuke vangst geboekt top dag lekker ,mooi weer en visje ,wat wil een mens nog meer ,ohh zo geliefde zee wat hou ik van jou bedankt maar weer.

onno post

woensdag 20 september 2017

Na midweek texel 1e avond niks.lag op een zand plaat. 2e avond 6 zeebaars 1 dikke bot.3e en laatste vis avond texel. Weer laatste half uur voor hoog water. (Het gezin wil ook wat) 2 uur gevist 4 zeebaars grootste 38 net 4cm te kort. Niet wat ik verwachte van texel .Maar voor mijn eigen vis gedrag een hoop duidelijk geworden. Ook belangrijk. Hierbij sluit ik het zomer seizoen af. Het begon met 3 zeebaarsen tegelijk in het voor seizoen op petten en het eindigde in het na seizoen met drama. met een en 30+ als ik mazzel had. Snel vergeten . En op naar de jonge kabeljauw voor 2017 gr kai vaste zee visser strand petten

Kai

woensdag 20 september 2017

vandaag gevist vanaf het strand gevist met zijn tweeën
16 zeebaarsjes [zwemmen weer]
3 x bot
1 mooie tong
van laag naar hoog gevist
11.30-15.30
heerlijk dagje gehad

thonhny

woensdag 20 september 2017

Domburg strand.
Opkomend na zonsondergang 7 grote baarzen, 2schar, 3bot, kleine tong.
13 graden en 2Bf uit het westen.

Wally

maandag 18 september 2017

3e rondje Neeltje Jans:

Omdat ik vrij krap in het aas zat en toch een lekkere avond wilde vissen, besloot ik eerst een kunstaasje te werpen nog voor het donker. Terwijl ik dit niet heel vaak doe, resulteerde de eerste 3 worpen in 2 Baarzen.
De Black Minnow: https://www.wesdijk.nl/hengelsport/roofvis-kunstaas-softbaits-fiiish/5503-fiiish-120-combo-shore-lure-body-3700696801949.html
deed zijn naam eer aan. Super leuk!
De 2e was zelfs maats en superdik, maar omdat ik dacht dat met een lange avond voor de boeg, er nog wel een grotere zou komen, zwemt deze weer. Na 10 minuten nog een Schelvisje, dus toch 3 vissen in een goed half uurtje.

Iets verder doorgereden tot halverwege de kleine pier, gooide ik de dobber ook nog maar eventjes uit. Ook nu al bij de 3e drift een Baarsje, gevolgd door een misser. Een leuke start van de avond zo. 3 Baarzen en een Schelvis in krap een uurtje tijd.

Maar de 12 soorten waren nog lang niet gehaald en dat zou met de vorige twee technieken waarschijnlijk ook niet komen. Dus verder met de bodemvisserij in de hoop op wat soorten. Het zouden een paar zeer tammme uurtjes worden, met slechts 1 Steenbolk en een Gulletje. Wel goed voor de soortenteller, niet voor de pan.

Met een lichtshow van jewelste aan de overkant van het water toch weer een prima avond gehad, vissend vanuit de bolide.

De vraag rest of er nog 8 soorten kunnen volgen in de 2 laatste visavonden.....

Groet Willem
Hengelsport Wesdijk

Hengelsport Wesdijk

maandag 18 september 2017

Naar de Westhoek
Gisteravond nog maar eens de laatste aasjes opgevist aan het strand. Van de vangstberichten op de Banjaard werd ik niet vrolijk en de kop van Walcheren vond ik net te ver rijden voor een korte sessie. Eenmaal 100 meter op het strand kwam ik het eerste zeebeest al tegen, een knappe kreeft had de strijd met de elementen verloren en lag dood op het strand. Nog voor zeven uur savonds, met de laagwaterkentering gingen de onderlijnen, zonder lood maar met loodvervangers, te water. Gelijk begon de top van de dichtbij hengel al te rammelen en kwam er even later al een botje op het droge. Dat was een mooie start. Er volgden nog meer van die biervilt-botjes en net na de schemering nog een baarsje op de verre hengel. Intussen pakten zich weer donkere wolken met ingebouwde flitslichten samen boven zee. Deze keer stond ik dusdanig ver van de auto dat een sprintje met opgetuigde hengels niet zou volstaan, dus werd ook deze sessie ingekort in verband met weer. Net op tijd was ik in de auto voordat de bui echt losbarstte. Vijf botjes en een baarsje op een Schouws strand vond ik niet verkeerd voor netto twee uur vistijd.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zondag 17 september 2017

Weer leuk gevangen op de noordpier zondag. 3 gulletjes, 4 wijting, 2 botten en een zeebaarsje maar die zwemt weer.

Rully

zondag 17 september 2017

Afgelopen vrijdag en vandaag zondag de MV2 bezocht. Gevist 2 uur voor hoog en 2 uur naar laag.
Vrijdag was er een flinke branding en forse stroming. Zodanig dat mijn lood van 150 gram richting strand spoelde. Door het weer in de voorgaande dagen veel last van engelenhaar. De stoming was echter dusdanig dat ik met het lood als het ware een groter gebied beviste. Vanf de 1e worp beet. Zitten was er niet bij door de stroming. Vissen werd echter voor het eerst dit jaar vangen. Na afloop stond de teller op 9 zeebaarzen van 20, 27, 30, 37 en 5 tussen de 40 en 44 cm.
Gevist met afhouders en zagers.
Zondag weer opnieuw op MV 2 gevist. Naast mij vertrokken 2 vissers die tijdens
het preparen van mijn hengels 2 flinke zeebaarzen vingen.
gevist van 11 tot 4 uur in de middag. Veel beet maar allemaal schoolbaarzen. Diverse lossers maar uiteindelijk toch nog 5 zeebaarzen geland maar allemaal tussen de 20 en 35 cm. Al met al wel heel leuk gevist en veel "leven" aan de hengel.

Willem

zondag 17 september 2017

Vanochtend 3 uurtjes op de Noordpier: Een baars goed aan de maat voor in de pan, en twee kogelronde vijftigers terug. Wat een taaie zomer, Hallelujah voor september.

Joop

zondag 17 september 2017

Zaterdagavond gevist aan het Noordzeekanaal bij Velsen. Om me heen werd goed gevangen, maar ook veel klein spul. Zelf een mini Steenbolkje en 6 tongetjes gevangen waarvan een aan de maat van 30 cm. Deze laatse tong gevangen aan mesheft! Nog niet eerder meegemaakt.

Arjan

zondag 17 september 2017

Kraamkamervisserij
Gisteren de vijfde wedstrijd van Dreischor gevist. Het parcours was aan Colijnsplaat tussen de haven en de Zeelandbrug in. Gelijk bij de eerste worp was er al een platje voor Henk, en die deed gelijk bij de volgende draai een baarsje. Nadat ook Dirk en Kees elk een baarsje hadden gevangen viel het even stil. Bij mij wilde de vissserij niet lukken, behalve een gemiste aanbeet en wat krabben kwam ik niet tot enig resultaat. Vier verschillende onderlijnen en vier verschillende aassoorten waren niet genoeg om een visje te verleiden. In het laatste half uur was er nogmaals een platje voor Henk. De visjes waren piepklein. Twee van de gevangen baarsjes kwamen net tot over de magische 10-cm grens, de platjes waren een stuk groter, die gingen tot 14 cm op de lat.

Het was weer karige visserij in de Oosterschelde.

Niek Romijn

Niek Romijn

zondag 17 september 2017

Zaterdag 16 September wezen vissen aan dr zuidpier bij IJmuiden.
S'morgens om half 10 begonnen en doorgevist tot s'avonds half 7, heel de dag door veel aanbeten gehad en uiteindelijk ongeveer een 50stuks vissen weten te vangen.
Eindstand:
6 Maatse tongen waaronder een flinke plaat.
Een 40 tal Gulletjes waaronder een heel aantal maatse vissen en een paar Wijtings.
Al met al een heel mooie dag met een zeer goede vangst!

Rick Lankamp

zondag 17 september 2017

Vanmorgen ff op het katwijkse strand gevist.3 uur voor hoog water...geen tikkie...helemaal niks.

Gr.jan
Katwijk

Jan

zaterdag 16 september 2017

Hallo
Een week vakantie op schouven bijna niet te vissen wegens wind en weer
gisteren aan neelte jans toch een zeebaars van 48 cm gevangen vandaag bij terugkeer Belgies Limburg nog even gestopt bij neeltje jans nog een baars gevangen 38 cm deze mog terugkeren dus zondag lekkere zeebaars op de bbq in limburg Belgisch
groetjes aan het mooie Zeeland
Eddy

Eddy

zaterdag 16 september 2017

Vrijdag het plan opgevat om op de maasvlakte te gaan vissen. Omstandigheedn leken mij prima. Eerst naar Eagle voor (altijd uitstekend) aas. Daar aangekomen raadde Rinus mij de maasvlakte af. Hij van mening was dat door de harde wind van de afgelopen dagen de kans op veel vuil groot was en het water bovendien erg troebel zou kunnen zijn. Zonde dus om hier vijftig kilometer voor te gaan rijden. Wat dan te doen?? Rinus had de oplossing. De afgelopen dagen was er aan de Sluisjesdijk redelijk goed tong gevangen en op een dag als vandaag kon je er altijd wel een stuk of zeven vangen. Ik moet zeggen dat ik daar een aantal malen ben wezen kijken maar nooit ben wezen vissen. Het leek mij altijd minder leuk dan vissen vanaf het strand en bovendien stond / zat het daar vaak mannetje aan mannetje. Desondanks toch naar de Sluisjesdijk gereden. Vanaf een uur of twee voor hoog werden links en rechts van mij behoorlijke tongen boven gehaald. In eerste instantie bleef de vangst bij mij beprekt tot een grote bot (die in de emmer van mijn Chinese buurman verdween) Net toen ik mij begon af te vragen of ik nog wel kon vissen, kreeg ik een "tong - rammel" op de top van een van de twee hengels. Uiteindelijk stond de teller bij vertrek op twaalf, waarvan 7 voor de pan. ( Wie had het ook al weer over zeven ????) Nog even langs Rinus om hem te bedanken voor zijn advies. Deze man verkoopt niet alleen top aas, maar denkt ook nog eens met je mee. Omdat ik mijn vergunning niet bij me had (maasvlakte niet nodig) gaf hij mij er 1 in bruikleen!! Bedankt Rinus voor je advies, je goede aas en je service!!

Jan V.

J.V.

zaterdag 16 september 2017

Vakantie in Zeeland: Vissen dus!

Nadat ik mijn zoontje van 3, 2 maanden geleden verteld had, dat Zeeland echt de mooiste vakantie plek is, wist hij mijn vrouw ervan te overtuigen dat dit echt waar was en zodoende een berichtje uit Burgh Haamstede.

Afgelopen dinsdag om 06.30 stond ik vol goed moet met volle auto voor de slagbomen van het vakantiepark, welke pas om 07:00 open wilde.........niet goed gelezen duszz.
Eenmaal op de Neeltje Jans volde het weer als vertrouwd. De auto met de neus in de harde wind, deuren open en in de volle zon (die er eindelijk even was) vissen vanuit de kofferbak met meegenomen Steekzagers. Zowel op de hengel met afhouders, als de wapperlijnen, kwam af en toe een Baarsje binnen. De eerste paar van rond de 35 cm, maar wel heerlijk dik. Toen een flinke dreun op de nylon en het avondeten kwam de keien op gegleden. Een bijna ronde Baars. Ik schatte hem vanwege zn dikke buik dik in de 50 cm, maar bij meting bleek hij slechts 45 cm.

Uiteindelijk nog twee dertigers erbij, een mooie harde beet gemist en het exacte broertje van ook 45 cm. Een heerlijke visochtend in de eerste zonnestralen van de vakantie met totaal 7 Baarzen. Helaas geen andere soorten, maar wie weet komt dat nog. (ik zou voor 12 soorten gaan, maar dat lijkt wat lastig te gaan worden met nog een weekje voor de boeg)

Vrijdagochtend na dikke Baarzen verhalen naar Westkapelle gereden. Helaas had de storm het water zo troebel gemaakt, dat ik na 2 uur zonder teken van leven, toch weer terug gereden ben naar de Neeltje, waar ik het die dag met 2 ondermaatse Baarsjes moest doen.

Helaas lees ik verder weinig positiefs over de beroemde stekken, dus op goed geluk naar Domburg zondag.

Groet Willem

hengelsport wesdijk

vrijdag 15 september 2017

Petten van 19:00 tot 23:00. Aardig wat troep een de lijn. En met 18/100 nylon is dat steeds erg spannend. Gelukkig ging het vanavond goed. Nu de vangst jaja 1 zeebaars 38cm en 3 scholletjes . Niet wild maar toch een zeebaars mogen landen. volgende week naar texel kijken of het daar los gaat. Gr van ze en geef nooit op ;-)

Kai

vrijdag 15 september 2017

Het mooie weer bracht me toch nog even naar de Banjaard vandaag.
Resultaten zoals de laatste weken, mini,s en nog steeds maar weer mini,s.


Groet JdeVJohn de Visser Sommelsdijk

vrijdag 15 september 2017

Mooie middag, mooie zon en prachtige wolken en prachtig licht. De branding deed nog mooi zijn werk en een schol en een scholenzeebaarsje als resultaat. Enjoy
Wim

wim vanhoorne

donderdag 14 september 2017

Hallo allemaal

Vanmorgen vroeg het bedje uit om te vissen. Dit keer mijn heil gezocht aan de Sluisjesdijk, na een tip van Rinus Eagle ,dat daar best wel een tongetje gevangen wordt de laatste paar dagen. Dus 2 ons zagers van prima kwaliteit meegenomen om het maar eens te gaan proberen.
Om een uur of acht lag mijn eerste loodje in het water met daar aan een 150gr klapanker en een weegschaaltje. 5 minuten later een 2e loodje 150 gr met een 3 haaks met 7gr verzwaard, uptide. Na 10 minuten stond de eerste hengel een imitatie te doen van de Charleston, want en wind en vis leverde wel een heel vreemdsoortig dansje op in mijn toch al erg gevoelige hengeltop. En ja hoor, de eerste tong was binnen; niet super groot met 27 cm maar daar mee voldeed hij net aan mijn minimum maat. Na opnieuw te hebben ingeworpen stond mijn andere top mooi te tikken, dus … ook een tongetje, heel even in de emmer voor een fotootje met zijn tweeën en daarna weer terug in zijn element want deze was mar net over 23 cm, dus mocht niet mee om koffie bij mij thuis te komen drinken.
En het ging goed, want opnieuw werd de Charleston ten tonele gebracht en nr. 3 lag op de kant. Het mocht niet gekker worden. Dat deed het dan ook niet, want hierna kreeg ik een tijdje rust. Moest ook wel, want intussen kwam er een plensbui met windvlagen even langs zetten van-heb-ik-jou-daar dus snel mijn toevlucht gezocht in de auto. Het was helaas niet de enige plensbui en de windvlagen werden ook enkel harder. Hier en daar zag ik al enkele vissers vertrekken en was ik nog enkel geflankeerd door Belgen die meer dan 100 km hadden gereden om hier een tongetje te vangen, maar - al eerder aangekomen dan ik – nog geen schub hadden gezien. De stroming en wind werden sterker, waardoor ik met zwaarder lood moest gaan vissen en uiteindelijk bleef 190 gr klapanker redelijk liggen. Intussen pakte ik een botje van 22 cm, die weer netjes van de hoge duikplank mocht - 8 voor uitvoering, moeilijkheidsgraad 7,8. De buien volgde elkaar sneller op en mijn hengelsteun werd ondersteboven geblazen, gelukkig zonder schade. Maar ik had vis gezien en vanwege de frustraties die ik had van mijn wedstrijden bleef ik want ik wilde vis vangen. Dat deed ik dan ook. Toen ik om een uur of 12 had ingepakt kon ik tevreden terug kijken op 7 tongen tussen 27 en 35 cm in de emmer, 5 kleintjes en 2 botten terug gegooid, schoenen waarin mijn voeten sopten en een natte broek omdat mijn regenbroek de grote druppels die met grote kracht er op insloegen niet tegen kon houden. Helaas werd 1 keer mijn dunne gevlochten lijn tegen de kade geblazen, waar die achter een scherp dingetje bleef hangen. Je raadt het al; AF.

Al met al, de elementen trotserend, was ik toch wel redelijk in mijn element, maar was ik niet echt “Dancing in the rain”. Een hele tijd geleden dat ik met dit soort weersomstandigheden heb staan te vissen en…. Het zal me een volgend keer niet weerhouden om toch te gaan.

Groetjes, vang ze, sleur ze er uit en houd het droog.

Jan Romeijn
Lid HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

donderdag 14 september 2017

Beste Zeevislanders
In Asnelles... vanmorgen paar uuurtjes geprobeerd met zagertjes van Wesdijk. Denk niet dat ik daar op de goede plaats heb gestaan. Geen visje te bekennen. Gewoon verder op onderzoek uit.
Groet

E.de Rooij

woensdag 13 september 2017

Dinsdag 12 september weer eens wezen vissen op het strand MV2. Stevige wind en felle branding. Alle ingrediënten voor een mooie dag. Om 15.30 aangekomen op het strand en binnen tien minuten twee tikken op de top, maar daar bleef het ook bij. Voor de rest geen enkele aanbeet. Tot dat het voor mij etenstijd was... 1 baars dacht daar hetzelfde over. Hij trok mn hengel uit mn steun, dus ff een sprintje trekken om vervolgens een prachtige baars van 60 cm en 2,5 kilo te landen. Gestopt om 21.30. Helaas verder niks meer mogen vangen. Al met al een heerlijke visdag met een lekker zonnetje. Groetjes

Gerrit

dinsdag 12 september 2017

Afgelopen zondag gevist op MV2 bij opgang 5.
Eerst langs Hengelhuis Maassluis voor aas en info omdat zeebaarzen op de MV2
nieuw is voor ons.
Met een schets in hand over banken, muien, zwinnen en branding en 2 ons steekzagers gevist met een wapperlijn.
ZW 4/5 en bewolkt.
Aas op 30 meter afstand bovenop een bank in de branding geworpen.
Na een uurtje vissen tikken op de top, een slappe lijn en een dikke baars op het strand.
67 centimeter en 3,5 kg!
Daarna nog een scholenbaarsje.

Topdag dankzij info Hans, komen zeker snel terug.

Robin

Robin

dinsdag 12 september 2017

Vandaag besloten om naar de Europoort te rijden.Om daar te baarzen. Gevist van 10:30 tot 18:30 uur. Diverse havens bevist met pluggen, nergens succes. Besloten om (naar hw toe) de dag af te sluiten op het Calandkanaal. Gelukkig heb nl mijn pr 2x verbroken 1x 64cm 1x 69cm. (Bijde weer laten zwemmen). 1 is er vandoor met mijn plug omdat heb verzuimt mijn voorslag tijdig te controleren.

René

dinsdag 12 september 2017

Aan Cadzand.
Gisteravond nog een strand-sessie gedaan aan Cadzand, ongeveer in de achteruin van de lokale hengelsportzaak daar. De steun neergezet net na half zeven savonds om te vissen vanaf hoog naar afgaand met deze keer alleen pieren in de aasbox. In verband met de zuidwestenwind tussen de 6 en 7 een plekje gezocht onder beschutting van de strekdam naast de nieuwe jachthaven. Het water was dik van het opgewoelde zand met mooie branding zonder dat het er oncomfortabel van werd. Gelijk bij de eerste worp al een mooie bot op een spiegeltjes en kralen onderlijn van de verre hengel. Op de feeder verschillende onderlijnen geprobeerd. Na een uurtje vissen kwam er wat bewolking, buienradar had het over rode wolken maar in werkelijkheid waren ze inktzwart van kleur met zo her en der wat blauw-witte/flitsen. Onweer dus en niet zo zuinig ook!! Het resulteerde in een soort van "vluchten met opgetuigde hengels" richting de auto. Eenmaal in de auto brak de lichtshow pas goed los. Al met al een hele korte sessie ver van huis. Volgende keer beter.

Niek Romijn\


Niek Romijn

dinsdag 12 september 2017

Afgelopen zondag wezen vissen op maasvlakte 2 ZW4 mooie golven.
Helaas maar 2 baarzen gevangen door vismaat Robin.1 scholenbaarsje en 1 baars van 67 cm.
Wel veel last van kitesurfers en zelfs een surfplank tegen mijn hoofd gehad van iemand wiens plank er zonder hem er vandoor ging.Waarom houden die gasten geen rekening met anderen en blijven ze niet op de kitesurf plekken.

Wim

maandag 11 september 2017

Afgelopen zaterdagavond/nacht nog op het Banjaardstrand gestaan.
gevist 2 uur voor laag water tot 3 uur na met pieren, zagers en MH
weinig beweging in de hengeltoppen op een paar aanbeten na
vangst: 2 scholenbaarsjes 30+ en 1 gulletje idem dito
gene vetten dus en toen het apenhaar begon te woekeren
maar weer huisje huisje toe.

Mvg

Y.L.

maandag 11 september 2017

Op het strand van petten is het de afgelopen maanden ook zuur. Er is wel vis maar het houd niet over. Hopelijk wordt het deze september nog goed gemaakt. We geven niet op . Ook dat is strand vissen soms vang je gewoon weinig.

Kai

maandag 11 september 2017

Beste vismakkers,

Met 7 man van de Siemens visclub hebben we gisteren het Noordzeekanaal weer eens aangedaan (zie stekken 'Velsen zuid'). Alleen de mannen die een beetje kunnen gooien kunnen daar een visje uit de vaargeul peuteren. Ook gisteren was het weer zo. Ik ving zelf zo'n 20 visjes van mini formaat: steenbolk, wijting, tong en zowaar een zeebaarsje van 34cm. Dat was de topper. Alles ondermaats dus. De enige maatse vis was een zeebaars of een snoekbaars die een keer of 5 bij het binnendraaien zo'n visje probeerde te pakken. Maar als je de hengel stil hield pakte hij het visje toch maar niet. Slimmerik dus. De lol van het zeevissen wordt ook bij mij steeds minder nu er amper nog een normale vis te vangen is.

Groet Cor

Cor

maandag 11 september 2017

Afgelopen zaterdag na eerdere berichten over de veerhaven in Kruiningen ook geprobeerd met vriend en totaal 4 hengels. Helemaal niets gevangen, evenals 4 personen een eindje verderop ook niets.
van laag tot hoog er gezeten. Aas was pieren en zagers.

Arne

maandag 11 september 2017

Zonfag avond maar eens bij de pont gaan zitten van Velsen aan hey Noordzee kanaal ipv de Noordpier. (Voor de wibd maar eigenlijk om de krabben te ontwijken) we vingen wel maar alles was mini, toen het nog licht was mini wijting van rond de 10cm zodra je ze terug gooide waren ze ook al dood dus was aardig meeuwen voer. Snap niet de je ze niet mee mag nemen want ivm minimum maat want dood zijn ze toch. Ook nog 2 mini steenbolkjes van niet groter dan 15 cm. Toen het donker was nog 9 stuks tongetjes gevangen, 7 mini van rond de 15 en twee grotere van ergens in de 20cm. De grote aten gelijk je haak helemaal op, die zwemmen dan ook niet meer helaas want de haak helemaal ingeslikt.

Rully

zondag 10 september 2017

Ik weet het niet meer, of het ligt aan mijn hengesportlkwaliteiten of er zit gewoon bijna geen vis.
Minimaal twee keer per week wezen vissen in de Westerschelde, Oosterschelde en of op het Walcherse strand. Alle keren bar weinig gevangen en dan ook nog alles ondermaats. Zeebaars max 40 cm ,platvis is postzegel formaat.
Ik vis nu al 10 jaar wekelijks voornamelijk op de zeebaars en merk nu echt een achteruitgang in de vangsten. Heel veel klein spul wat ik vang. De grote zeebaars zit er bijna niet meer en laten we over de makreel maar te zwijgen.
Erg Jammer!
Nog zo een jaar en ik stop ermee. Helaas voor BD-store, Zuiderduin en Jan Peter wat de oorzaak ook mogen zijn.

O.

zondag 10 september 2017

Visvrienden en vriendinnen,
Zaterdag 9 september stond de trio wedstrijd van HSV Westkapelle op de agenda.
Wij waren met drie trio's, te weten Corné, Martin en Herbert. Clarinda, Linda en Amber. En Cor, Francis en ik. Na heel wat geregel voor de organisatie hadden er een aantal ook nog een bis nummer. Zo stond ik naast Clarinda.
Er werd gevist in drie vakken. Vak A Baaiweg, vak B en C vanaf de zeven golven tot aan Domburg dorp. Clarinda en ik stonden op 92 en 93 dus midden in dat stuk dus een lekkere tippel...
Om tien uur mochten we beginnen en al snel bleek het een taaie visserij. De scholenbaarsjes die we verwachten die zaten er niet en met mondjesmaat kwam er vis uit. Het was heel erg zoeken naar de vis. Stond je in de buurt van een palenrij dan had je een mooie plek. Stond je wat meer in het midden dan moest je het met het gaatje of bankje doen wat er lag. Maar nogmaals het was peuteren voor een visje. Wat mij wel opviel dat er grote tongen gevangen zijn. Geen aantallen maar verschillende van tussen de 30-40 cm. Zo draaide ik ook een mooie tong er uit van 35 cm maar helaas voor mij zat die aan de onderlijn van Clarinda.
Al met al was het een prima visdag. Buitje tegen het stuifzand gehad, zonnetje een klap onweer, hagel heerlijk.
De organisatie was ook super geregeld. Een warm broodje tijdens het vissen, een lotje voor de loterij op je wedstrijd kaart geniet. Tijdens het wachten en onder de hele grote loterij(met heel veel prijzen) een frikadelletje of bitterbal. Echt een aanrader deze wedstrijd.
Zijn we nog in de prijzen gevallen? Jazeker!!! Linda was beste dame, Herbert was 10e in het vak en ons aanstormend talent Amber was eerste bij de jeugd tot 12 jaar.
Het winnende trio was de Zeebaars bestaande uit Martijn Westdorp, Arjan Heijboer en Adrie Aarden. De individuele winnaar was Ruud van Noord. Heren van harte gefeliciteerd. Wij waren met de trio's wat minder gelukkig maar over twee weken mogen we hier weer naar toe maar dan voor de PKC......

Hroeten uut Playa del Bru,
Dennis Zwiers,
Ahoy Yuki Team en HSV-t Zijpe en HSV de Sportvisser

Dennis Zwiers

zondag 10 september 2017

Hallo allemaal,

8 gehad, nog 7 te gaan en ik hoop…..
Vanmorgen onze 8st wedstrijd gevist. Om 08.50 vlogen de loodjes richting Banjaard strand want we hadden gekozen voor het strand op de Punt, Westenschouwen. Op de keuze niets aan te merken, want je staat er met de hele club, dus als er niets gevangen wordt, vangen we met de hele club niets, dus allemaal gelijke kansen (behalve ik. Ik had al van af het begin van dit seizoen geen enkele kans, alhoewel ik op de zelfde parcoursen viste als iedereen)
Dus je weet gelijk hoe het vergaan is. Geen schub, geen trillinkje door mijn topje, nog niet eens een krab die aan mijn haakje wilde hangen.
Gelukkig moest het slechte weer nog komen. Met hoofdzakelijk een zonnetje en wk 5 op de kop, zou je moeten zeggen dat er een flinke branding zou staan waarin een visje te vangen was. Ja, dat was ook zo. Nico van Dongen wis het pleit te beslechten met 5 visjes, ik dacht da Wim de Bil 3 visjes had en daarna (sorry als ik iemand oversla) een heleboel mensen met 2 visjes een paar met 1 visje en een stuk of 4 met helemaal niets.
Ik denk dat ik maar ergens (Bij LOI ofzo) ga kijken of ze een schriftelijke cursus vis vangen hebben. Hengel cursus heb ik niet nodig; dat kan ik al, maar dat vis vangen is zo verrot moeilijk voor mij dit jaar.
Ik hoop dat de schar en wijting snel onder haakbereik komen, misschien dat ik dan nog eens een keer kan schrijven dat ik wat gevangen heb.
Maar, positief als ik blijf: ik heb het toch weer reuze naar mijn zin gehad, weer gelachen, ondanks dat ik het slachtoffer was van deze lachpartijen, maar daar wordt je groot en sterk van. Lekker weer en naast mij een (niet meer zo) bijzondere vangst van een zeekarpertje (Dorade) van 15 cm door Hans Muste.
En DAAR ga je nu voor vissen. Gewoon leuk, gezellig, mooi weer en die vangsten, pppfff, die komen vanzelf wel weer eens.

Jongens en meisjes (sorry, ik bedoel Mannen en Vrouwen) ik hoop dat jullie er meer uit kunnen sleuren dan ik, dus strakke lijnen, bibberende toppen en veel plezier.

Groetjes
Jan Romeijn
Lid HSV D Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

zaterdag 9 september 2017

Beste Zeevislanders,

Helaas hebben we weer een schrijver die niet helemaal eerlijk is, dat is jammer en wij doen er alles aan om dit te voorkomen. We hebben inmiddels voor veel geld een IP tracker op de website aangebracht en kunnen zo makkelijk alle IP adressen en indien nodig doorgeven aan de provider of politie.

Zeevisland kan helaas onmogelijk zien en checken of berichten die men instuurt eerlijk of oneerlijk zijn, laten we eerlijk zijn de ene visser vist beter of heeft meer geluk dan de andere visser, we kunnen niet elke bericht waar een visser iets meer vangt dan het gemiddelde vd website verwijderen.

Ook heeft het geen zin om op elkaar te reageren en het recht in eigen hand nemen, daarbij een oproep aan alle lezers en schrijvers, die vaak beter bekend zijn in een omgeving dan Zeevisland, stuur ons een e-mail als je een bericht niet vertrouwt. Stuur ons een e-mail info@zeevisland.com en wij kijken of het wel of niet verwijderd moet worden en noteren de naam en het IP adres vd schrijver en zien dan of er in de toekomst meer fantasieberichten komen, waar we dan daarna echt actie zullen ondernemen. Maar zoals gezegd moeten we echt wel meer e-mails of reacties krijgen op een bericht, want we gaan echt niet na elke mail een vangstbericht verwijderen, want wellicht wil een visser wel zijn eigen stekkie beschermen en ziet niet graag dat er op zijn stek goed gevangen wordt.

Kortom mail ons even en geef aan dat je een vermoeden hebt over een bericht en indien mogelijk bewijs van bv een foto die je eerder elders hebt gezien, maar ga niet zelf reageren, dat plaatsen we toch niet, ook opmerkingen of reacties verwerkt in een bericht worden verwijderd, wij plaatsen alleen vangstberichten en verder niets.

Het is jammer dat er mensen zijn die zich zo enorm vervelen, niets om handen hebben en het leuk vinden om valse berichten te plaatsen, alleen wij zullen dit niet meer accepteren en zullen desnoods alle gegevens van dit soort personen openbaar maken en op de website plaatsen, zie dit als een waarschuwing.

Mike, Team Zeevisland

zaterdag 9 september 2017

Hallo medevissers,

Gisteravond, vrijdag dus, bij de oude veerhaven van Kruiningen gezeten samen met een vriend, afgaande op de berichten van de kruininger van afgelopen week. Gevist vanaf ongeveer 8 uur tot 12 uur s'avonds. Niks gevangen. Er zaten twee andere mensen die er nog nooit gezeten hadden maar die hadden ook niets. Voor de rest niemand gezien.

Groet Mattheo van Koeveringe

Mattheo

zaterdag 9 september 2017

Beste Zeevislanders,een verlaat bericht van dinsdagnacht.
Hoe hopeloos kan je ervan worden, meer nog, hoe speel ik het toch steeds klaar om steeds de verkeerde plek te hebben!
Tijd om met de camper richting Den Helder te gaan, Google maps dagenlang afgespeurd om de beste camping te vinden met een goede bereikbaarheid van de golfbrekers.
Ter plaatse gekomen bij laag tij was alles zoals verwacht maar .....de camping volzet ! Wie boekt er nu in het naseizoen denk je dan ? Op naar keuze nr 2
Daar was nog plaats maar op het strand aangekomen zag je niets meer van de golfbrekers, het getij was reeds volop aan het opkomen.
Je hoort van die verhalen dat je de zee moet lezen, maar met die zuidwester die achteraf de eerste herfstorm genoemd kan worden was het moeilijk.
Bij valavond begonnen bij afgaand tij op 20 m rechts van mijn denkbeeldige golfbreker.
Zeesla zag je overdag nauwelijks tot je begint te vissen, na een halfuur lag mijn topoog reeds aan diggelen , af en toe een kleine mossel die gehaakt werd bij het binnenhalen, de krabben waagde zich zelfs niet in de branding.
Toen de voorste branding op 10 minuten tijd zo goed als verdween kon ik door de volle maan die net door de wolken brak uiteindelijk de contouren van de golfbreker in het oog krijgen,net onder de kabbelende golven, en natuurlijk lag ik bovenop de gezochte golfbreker ipv. ernaast.
Alleen zoals ik daar stond op het strand zou ik gek zijn om in het donker op de golfbreker te gaan staan was de enige optie verder te werpen, enkele mooie beten maar het enige dat er op de kant kwam was zeesla en één enkele schar die dan nog onder de maat was.
Ik die de vorige keer bij hoog en laag zweerde dat ik nooit meer ging vissen zonder ter plaatse het laag tij en de eventuele obstakels of muien gezien had stond daar met de mond vol tanden.
Uitgewaaid, het goede aas van Nipro ten spijt, terug de duin over om de rest van de nacht te dromen over hoe het kon geweest zijn als ........

Vang ze, ik heb er genoeg overgelaten voor de rest!

De Gelenaar

vrijdag 8 september 2017

Beste Vissers,

Zaterdag 9 september aanstaande vindt de Grote wedstrijd van HSV Westkapelle plaats. Er wordt gevist tussen de paalhoofden bij de Baaiweg en van Noordduin tot Domburg. Het stuk tussen de Baaiweg en Noordduin wordt vrijgelaten. Dank voor uw begrip!

Bestuur HSV Westkapelle

vrijdag 8 september 2017

Hallo Zeevislanders

Gisteravond , donderdag, weer maar eens gaan proberen. Gekozen voor Domburg achter de golfbaan. Geen mens te bekennen maar dat had ik ook al wel verwacht. 'twas geen weer zeg maar. Ik heb het 2.5 uur volgehouden. Ik heb precies 1 botje en 1 zeebaarsje gezien. En heeeel veel ape haar. Kon beter naar de veerhaven gaan.
Met vriendelijke groet

E.de Rooij

vrijdag 8 september 2017

Donderdag 7 Sept. Na redelijk te hebben gevangen maandag, vandaag weer naar IJmuiden gereden om de baarzen te belagen. Vandaag gekozen 2 uur voor en 2 uur na HW. Slechts 1 net niet maatse baars. Nog wel een aantal makrelen gescoord, al kwamen we daar niet voor. Voelde als een pleister op de wonden 😥.

René

donderdag 7 september 2017

Dishoek
4 dagen geprobeerd een visje te vangen strand Dishoek .
Met afgaand /opkomend.
Van alles geprobeerd aas/wapper/afhoudend tempex bolletjes bij de haken etc etc.
Maar helaas ik was niet opgewassen tegen de krabben.
Binnen 5 Minuten haken helemaal KAAL/LEEG
Was geen beginnen aan €50 aas zonder 1 visje 😡
Dishoek heeft even afgedaan bij mij.
Terwijl de berichten over zeebaars heel goed waren.
Op naar een volgende stek.
Gr Gerard

Gerard

donderdag 7 september 2017

Vanmorgen uurtje afgaand en 2,5 opkomend aan de Banjaard gestaan.

Net zoals de laatste keren alleen maar mini platjes deze keer geen 8 maar 18 van die kleintjes.

Hoe dan ook toch wat gevangen en nu is het wachten op de schar dus als we een maandje verder zijn hopen ik dat de mini,s maxi,s zijn maar wel als schar.

Groet JdeV

John de Visser Sommelsdijk

woensdag 6 september 2017

Gisterennacht gevist op de dijk bij Baarland. Als aas pieren. Veel regen en behoorlijk wind. Maar leuk gevist en ook leuk gevangen.Begonnen om twee uur, en gestopt om half vijf. Gevangen: drie baarsjes, 1grote bot en een tong plus nog drie bovenmaatse baarzen.Weinig nachtrust, maar een goed gevoel. Gr Jan B.

Jan B

dinsdag 5 september 2017

Rond de sluizen gevist in IJmuiden. 1 mager zeebaarsje van 20 cm. Gevist van 12:00-18:00. Verder geen tik of vis gezien:

Max

dinsdag 5 september 2017

Sliksessie op maandagavond
Gisteren nog met Henk op pad geweest om de aasjes van het voorgaande weekeinde op te vissen en de verworven loodvervangers nogmaals aan een fieldtest te onderwerpen. Plaats van handeling was deze keer een stek op de slikken van Schouwen Duiveland, op een plek waar ik al jaren niet meer gevist had. Tegen zeven uur gingen de onderlijnen nat, beiden twee hengels twee afstanden twee verschillende onderlijnen. Bij Henk alleen pieren en zagers, bij mij nog aangevuld met witjes en slikjes. Al na de eerste worp was er al een rammel op de top bij Henk en kwam er een handgroot botje op zijn buik over het slik aanschuiven. Bij mij waren er alleen gemiste aanbeten, wel rammelende toppen maar geen vis op de kant. We visten tot een uurtje in het donker en met het eerste stukje van opkomend water. Ook bij de laatste worp van Henk kwam er nog een vis op het slik. Tegen elf uur was het bivak weer opgeruimd en waren we onderweg naar thuis.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

dinsdag 5 september 2017

Gisteren nacht op de Maasvlakte hele goede vangsten op de spinhengel en een kunst zandaaltje. 4 maatse zeebaarzen, waarvan de grootste 68cm 2,94kg. Verwacht een hele leuke maand op de maasvlakte!

Gr,
Tekgunduz

Tekgunduz

dinsdag 5 september 2017

gevist in yrseke aan de dijk .2uur voor hoog tot hoog water
het was alleen maar sla takelen
geen beet gehad
toen verkast naar waarde ook geen beet gehad .alleen kabben voeren

visser uit sprang capelle

dinsdag 5 september 2017

Maandag, Domburg Baaiweg, half zeven op het strand, kwart over acht laag.
In de hoop misschien een tongetje te vangen twee hengels en een licht zeebaarsstokje in de golven gegooid. Na de eerste trek wist ik al dat het weer mis was, grote plukken "apenhaar".
Bijna niet binnen te draaien.
Even bij de buren informeren monde uit in het bevrijden van een meeuw uit een lijn en dat duurde te lang. Teruggekomen zat er zoveel troep aan de lijn dat de eerste afbrak en de tweede er tien minuten over deed om aan het strand te komen. Een vuilniszak vol "apenhaar".
Om half tien de laatste wormen eraan en twintig meter "ver" in de branding gedropt voor misschien een baarsje en waarempel beet maar geen vis.
Laten we het maar in voetbaltermen zeggen: " we hebben de nul gehouden".
Klinkt best positief

Imo

Imo

dinsdag 5 september 2017

Maandag 4 september maar weer eens naar IJmuiden gereden. Vandaag besloten met rapala x rap pluggen te vissen. Was er een uurtje voor en na laag water. Resultaat 4 baarzen waarvan twee maatse een aantal missers. Zou dit het begin wezen van een mooie maand🙏🎣

René

maandag 4 september 2017

zondag 3 september,
3 uur voor opkomend tij wezen vissen bij Bath.
Het was lekker weer, dus proberen , maar weer.
De 1e worp meteen raak, een zeebaars van 40cm.
De 2e worp en 3e en 4e worp weer mooie beten, maar voor de kant eraf.
Toen af en toe nog een stootje, maar niet spectaculair meer.
2 haringen op het doodtij, verder niks.
Er was ook nog een viswedstrijd aan de gang, ben benieuwd of daar nog iets uit het water is gekomen?

Peter

peter van lommel

maandag 4 september 2017

Vanmiddag nog een drietal uurtjes gevist op de dijk bij Baarland. Als aas verse pieren. Omdat er al andere vissers op mijn stek, nou ja, mijn stek stonden een andere plaats gezocht. Gevangen : 2 mooie botten en 3 baarsjes, waarvan de grootste 30cn was. Voor overdag geen slecht resultaat. Tot een volgend berichtje, Gr.Jan B.

Jan B

maandag 4 september 2017

Zondag 3 September gevist op de Noordpier (Wijk aan Zee), met zagers en pieren slechts 1 botje, naast ons nog wel 2 Zeebaarsjes maar over het algemeen niemand die wat ving.
kheb zelf met verschillende onderlijnen gepobeerd, lange wapperlijn, paternosters etc. maar helemaal niet. krabben waren ook volop aanwezig want de haken waren binnen mum van tijd leeg. Ook nog twee krabben boven gehaald. van 11:30 tot 08:00 gezeten.

Rully

maandag 4 september 2017

Op zondag 3 september maakte de senioren leden van ZVC n de zoute lip weer een hele tocht vanuit de Ooijpolder naar de Noordpier in Ijmuiden. Eerst even langs lagerweij in westzaan voor mooie verse pieren.

Het weer was top , de sfeer was goed alleen de vangsten vielen erg tegen . Een mooie bot en een slijmvis is alles wat er aan vis de kant op kwam deze dag. En dat voor een sessie van 10:00 tot 17:30 is erg mager.

Alles is uit de kast getrokken deze dag want de oudjes zouden de andere leden eens laten zien wat vissen is. Met dobber op zeebaars , met kunstaas , jojo systemen , met of zonder afhouders , ook vissen met ander aas als franse tappen het mocht allemaal niet baten.

Lege haken door de aanwezige krabben, maar aanbeten op die ene bot en de slijmvis na waren er niet te bespeuren.

Om 17:30 hebben de oudjes dan ook hun verlies genomen en huiswaarts gekeerd zonder vis. Terug naar de polder met een lekker bruin kleurtje maar geen vis.

Rudy

maandag 4 september 2017

Ze deelt dezelfde 2 passies als ik: motorrijden en vissen nou dat ging wat beloven😁 zondagochtend naar IJmuiden en een zeebaars stok voor haar opgetuigd want ze moest en zou haar eigen zeebaars vangen. Een makreel was leuk maar niet zo spectaculair dus ze ging specimen hunten. Na wat tips en tricks ging haar aas te water. Ze bleek goed te hebben geluisterd want na enkele worpen haakte ze een zeebaars. Zelf drillen en onthaken (ik mocht alleen scheppen) leverde haar een zeebaars op van geschat 50+ cm. Nadat we uitgevist waren was haar 1e vraag: euh wanneer gaan we weer 😅

Brian

zondag 3 september 2017

Loodvrije visserij demo aan Colijnsplaat.
Afgelopen zaterdag mochten we aantreden voor een speciaal visevenement.
Onder de paraplu van "Oosterscheldeweek" hadden de mannen van Modified Materials zie; http://www.modifiedmaterials.nl/index.php/alternatieven-voor-lood-in-de-sportvisserij
een demonstratie voor loodvrij vissen opgetuigd. Plaats van handeling was het vroegere Orisantparcours aan de Kuupjesweg / Schapendijk te Colijnsplaat. We waren met een aardige delegatie van Schouwse vissers en/of Schouwse verenigingen. Henk, Jan-Piet, Jan, Niek, Wessel, Dirk, Adriaan en Jurian.
Een beetje speciale formule: lekker gemakkelijk inschrijven aan de dijk op het parcours. Op de inschrijftafel geen geldkistje om inleggelden te innen, maar kistjes met loodvervangende materialen waaruit we een keuze mochten maken. Deze keer waren er ook versies met klapankers in het programma. Ook het regelement was aangepast: Alleen vissen met loodvervangende materialen naar keuze. Tegen twee uur klonk het startsein en gingen we met 21 man aan de gang. Intussen was ook Omroep Zeeland met een cameraman en verslaggever verschenen aan de dijk, ook weer eens wat bijzonders. De vangstverwachtingen waren niet zo hoog aan de Oosterschelde, weinig getijslag, nauwelijks wind en glashelder water. Maar toch glinsterde er al een visje op de hoge nummers, en dat al bij de eerste worp. Ik had eerste ingezet op grof aas pieren zagers op verre afstand met klapankers en de bedoeling om snel te vissen in de hoop de krabben voor te blijven. Maar al snel zag ik kleine rondvisjes boven de stortstenen zwemmen, dus ook een peuterlijntje klaargemaakt met kleine haken, dunne haaklijnen en drijvertjes met een witje en een slikje met daaronder een nokring. Beide scenarios leverden mij geen vis op. De vis bleek geconcentreerd op een paar stekken van de hoge nummers te zitten. Vismaat Johan bleek de vanger van het eerste baarsje a 21 cm te zijn, ook ving hij in het eerste uur nog twee piepkleine geepjes van 31 en 37 cm. Hij won daarmee de pot. De vissers links en rechts van Johan vingen elk een bot van 26 centimeter, die werden gedeeld tweede. In het laatste half uur van de wedstrijd wist Henk Vane nog een piepklein zeebaarsje van 10,5 centimeter te vangen, het leverde hem de prijs voor de kleinste vis op.

Een half uur na afloop van de wedstrijd zaten we in een naburig cafe onder het genot een glaasje al aan de prijsuitreiking, ook dat maken we in de wedstrijdvisserij ook wel eens anders mee.

En over de loodvervangers: ja het is zeker goed bruikbaar. Ten opzichte van de allereerste versie van een paar jaar geleden is de verbetering zichtbaar.
De afwerking is gladder, het dwarrelt niet meer tijdens de worp, er zijn veel meer uitvoeringen, modellen en gewichten beschikbaar. De meest recente uitvoering is een soort van handgevormd klapankerlood, esthetisch is het nog geen schoonheid, maar praktische is het wel. Gooit goed, blijft goed liggen en komt redelijk snel aan de oppervlakte.

Het was weer een mooie besteding van de zaterdagmiddag.
Niek Romijn hsv Dreischor

Niek Romijn

zondag 3 september 2017

Hallo Allemaal

LOODALTERNATIEVEN. Het gonst er steeds meer van. 2020 einde lood!? Maar waarom wachten tot 2020 dat de overheid de knoop doorhakt? Waarom de karpervissers wel en wij niet als zeevissers? De karpervisser is al enkele jaren om door met stenen en andere alternatieven werpgewichten te vissen. De vraag is kan de zeevisser dat ook? Deze vraag kwam aan de orde tijdens de door Modified Materials georganiseerde demonstratiewedstrijd in Colijnsplaat op 02-09-2017.
Om 14:00 uur startte deze wedstrijd, waar voor aanvang door de deelnemers een keuze gemaakt kon worden uit diverse modellen en gewichten in een composiet uitvoering. Ieder mocht 4 modellen kiezen en uittesten.
Even nadenkend over wat met van een werpgewicht mag verwachten heb ik gekozen voor 3 gewichten van rond 150 gr in de vorm van een druppellood, wraklood en ankerlood (hierbij de benaming lood enkel om duidelijk te maken met welke vormen we te maken hebben) plus en noppenlood in 100 gram.
Om 14:00 uur ging de toeter en probeerde ik de druppel aan 3 haaks onderlijn met dwarrellijnen voorzien van stevig aas zoals steekzager, cocktail steekzager/pier en grote pier, richting Zierikzee te gooien en een klein kwartiertje laten liggen. Bij het binnen draaien het aantal slagen tellen want elk slag is 100 cm en ja 86 slagen plus 8 meter omdat ik vanaf het fietspad achter mij gooide dus 94 meter pal tegen een wk 3 in. Het belangrijkste van dit gewicht was dat het deed wat het moest doen nl zachtjes in de stroming meegenomen worden. De worp was niet echt ver, maar ook niet slecht omdat ik met de eerste worp ingehouden heb. Tweede worp stelde niet veel voor door het noppengewicht onderhands op 40 mtr te leggen, zonder moeite overigens. Ook dat na 15 minuten binnen gedraaid vanaf dezelfde plek als dat ik het gedeponeerd had. Ook weer precies wat ik er van wilde. 3e worp; uithalen met 150gr druppel en de 3 haaks onderlijn. 98 slagen + 8 meter. Zeker niet slecht omdat ik zeker vanaf de dijk zeker geen werpkanon ben vanwege de verschillende hengels die ik aan gort heb gegooid omdat er iets ergens achter bleef haken. Een tijdje zo om en om geworpen tussen druppel en noppen om te zien of er of ver af of dicht onder de kant een visje te vangen was, maar de vis gaf bij mij helaas niet thuis. Na dik een uur overgeschakeld op ankergewicht 140gr. Dit wierp naar het gevoel makkelijker omdat het wat meer aerodynamisch is dan een druppel vorm, alhoewel de vorm naar MIJN idee wel iets puntiger en gladder mag worden afgerond, maar….. Inderdaad bij het binnen draaien bleek het ook dat deze vorm verder werpt dan de druppel. Na gebruik de druppel in mijn emmer gegooid, waar ik niet te veel water in had gedaan want dit moest toch niet de druppel zijn die de emmer….. He! Ik ga de verkeerde kant op. Toch eens goed opgelet waar ik het klapanker gewicht had geworpen en waar vandaan ik het had binnen draaide en het bleek dat ook dit gewicht deed van ik er van verwachte: Op de plek blijven liggen waar het was neer gekomen. Tot zover wel tevreden, maar we zijn er nog lang niet. Met het wrakkengewicht heb ik niet geworpen, maar heel goed opgelet wat mijn buurman Niek Romijn er mee deed. De eerste worp ging van het fietspad af en ik zag al meteen dat het verder terecht kwam dan mijn druppel, maar dat is omdat Niek gewoon een betere werptechniek heeft dan ik. Bij het binnen draaien zag ik dat het gewicht al na een paar slagen door de oppervlakte sloeg, dus ook weer deed wat ik er van verwachtte. Een gewicht/vorm dat zich duidelijk met gemak over vuile grond liet binnen draaien.
Laaiend enthousiast? Relatief! Onder de omstandigheden en met mijn beperkte mogelijkheden zie ik wel toekomst voor dit materiaal, maar er valt toch wel wat te verbeteren. Allereerst om in Zeeland te blijven moet het vissen met alternatieven geen aanslag op de portemonnee worden. Van wat ik begrepen heb moet daar toch nog behoorlijk aan bijgeschaafd worden. De mallen moeten speciaal gemaakt worden om een zo aerodynamisch werpgewicht te produceren. Dus een beachbom ipv een druppel.
Buiten dit blijven er voor potentiele gebruikers natuurlijk nog veel meer vragen over omdat iedere visser zijn eigen voorkeur heeft welk model en gewicht het best bij zijn/haar visserij past. Voor het gemak modellen zoals Tommy, Portugees, Rococo, Breakaway, Pyramide enz.
Naar mijn idee is er een start gemaakt in de goede richting en zeker voor anderen ook het proberen waard. We zullen er toch een keer aan moeten geloven en ik denk dat we beter onze medewerking kunnen verlenen aan de ontwikkeling van goede alternatieven als onze kop in het (strand)zand te steken en in 2020 met en fait-a-complice staan en onze mond vol tanden, maar een viskist zonder werpgewichten die aan onze en de wettelijke eisen voldoen. Natuurlijk vergt het aanpassingen. Niet enkel aan het niet gebruiken van lood uit milieuvriendelijk oogmerk, maar ook aan de zoute visser die moet gaan onderzoeken welk nieuw model werpgewicht het meest geschikt is voor zijn/haar nieuwe manier van zeevissen. Ook ligt er natuurlijk nog een uitdaging in de vorm van het actieve vissen met “lood”koppen en pilkers
Minpunten uit deze ervaring
- Ondanks voor mij toch redelijke afstanden welke ik er mee kon werpen beïnvloedt het grote volume wat aan deze gewichten hangt de werpafstanden en daar zullen we allemaal aan moeten wennen.
- Voor de zelfgieters onder ons is er geen malletje en basis materiaal in de handel en zijn we voorlopig afhankelijk van welke modellen en gewichten er te koop zijn.
- Prijs. Maar dat zien we bij alle nieuwe producten zoals vismolens die nieuw op de markt komen, smartphones, computers, TV’s die na, zoals men dat noemt research, development en overhead, meestal drastisch zakken.
Pluspunten uit de ervaring
- De werpgewichten hadden mooie gladde afwerking, waarbij de gedachte om deze gewichten te moeten plastificeren bij mij niet zijn opgekomen.
- De werpgewichten bleven liggen of bewogen zoals het verwacht was en deden waar ze voor ontworpen waren.
Slotconclusie:
Alhoewel ik liever had gehad dat lood niet een giftig en zeer milieuonvriendelijk materiaal is, sta ik beslist niet negatief tegenover deze ontwikkeling. We zouden zeker ons visje er mee kunnen vangen, maar of we dat visje nog steeds van die mega afstanden binnen slepen is nog maar de vraag. Afhankelijk van de prijsontwikkeling, zal ik er zeker een paar aanschaffen. Deze zal ik in mijn vrije sessies best gebruiken, bv bij het zeebaars en bot vissen in de branding. Ook wanneer ik in de wedstrijden niet ver hoef te werpen – neem nu het Banjaardstrand waar verre worpen niet altijd DE vis oplevert.
Wat de wedstrijd betreft: Ik heb heerlijk staan te vissen, leuke viscollega’s om me heen, een babbeltje met passanten, organisatoren en mijn buren die ik hierbij bedank voor hun geduld met mij. En de uitslag: Simpel: Johan Rombouts deed mee. En ik? Niet belangrijk, ik kwam niet om te winnen, maar informatie in te winnen. Je begrijpt me goed: geen schub, maar een hele ervaring rijker.
Ik ga zeker een dezer dagen eens een stukje strand op zoeken, zowel windje in de rug als windje tegen en neem vergelijkbare loodgewichten mee om een vergelijk te maken tussen lood en alternatief. Doe dat eens; kijk naar de toekomst en zie wat er aan alternatieven voor handen is en komt en test dat. Kijk er uiterst kritisch naar en geef feedback aan Modified Materials zodat zij weten wat er van hen verlangd wordt.

Jullie horen nog van me.

Tot een volgend keer, groetjes, vang ze, bibberende toppen en strakke lijnen

Jan Romeijn, HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

zondag 3 september 2017

Vanochtend op de mv 2 gevist.
Ondanks weinig wind de laatste dagen toch nog wat golven.
Vroeg begonnen en met 2 hengels met wapperlijnen beaast met grote zagers.
Na het ingooien van de 1e hengels stond deze al snel te stuiteren.
Vangst baars van 40 cm.
Deze na een paar keer meten ( misschien werd hij 42 cm) terug gegooid.
Daarna nog een paar scholenbaarjes gevangen en een mini plat.
Alle Vis was lekker dik maar nog niet maats.

Gr Jan

Jan

zondag 3 september 2017

Zaterdag van 16:00u tot 20:00u noordpier ijmuiden. Aan de buitenkant harde golven en bruin water. Noorderwind. Aan de binnenkant helder en stil water. Met zager gesleept en verenpaternoster. Niks!!
Het zou windkracht 2 zijn maar leek meer op 4.

Ton

zondag 3 september 2017

Vanavond van 8 tot 01.00 gevist in de Waterweg bij Vlaardingen.Leek een perfecte avond te worden met winstil weertype en volle maan.De haken beaasd met zagers en zowel bij afgaand als opkomend tij niet veel aanbeten gehad.Wat we vingen waren een paar kleine tongetjes en een enkel botje.Het lijkt erop dat t dit jaar allemaal een stuk minder is met tongvangsten hier.
In t voorjaar was t stukken beter zelfs overdag aardig gevangen.

Jan V

zondag 3 september 2017

Vanavond van 8 tot 01.00 gevist in de Waterweg bij Vlaardingen.Leek een perfecte avond te worden met winstil weertype en volle maan.De haken beaasd met zagers en zowel bij afgaand als opkomend tij niet veel aanbeten gehad.Wat we vingen waren een paar kleine tongetjes en een enkel botje.Het lijkt erop dat t dit jaar allemaal een stuk minder is met tongvangsten hier.
In t voorjaar was t stukken beter zelfs overdag aardig gevangen.

Jan V

zaterdag 2 september 2017

op 01-09-2017
gaan tong vissen terneuzen ik 4 tong te kleine
aasde slecht
denk dat tong daar weg trekt stilaan

vangompel danny

zaterdag 2 september 2017

Gisterennacht gevist in de buurt van Baarland. Als aas pieren en grote steekzagers. Gevist met wapperlijntjes. Begonnen om half elf en gestopt om half drie. Het was om half een hoog water,dus twee uur voor hoog begonnen, en twee uur na hoog gestopt.Leuk gevist en goed gevangen. Jammer dat het veel kleintjes waren, maar in ieder geval leuk bezig geweest.De vangst: 17 baarsjes, 1 bot en een tong. Alleen een baars van bijna 50 cm en tong van 26 cm meegenomen. De rest zwemt weer. Gr Jan B.

Jan B

zaterdag 2 september 2017

1-09-2017 zuidpier Scheveningen 19:00-23:00: 2 gulletjes van ca 35cm.

Paul

zaterdag 2 september 2017

Nr 90 van het seizoen en de eerste van september was niet veel groter dan de plug 😊

Eric van hout

zaterdag 2 september 2017

Gevist op het Noordzeekanaal bij pond Velsen van 19:00 tot 01:00.
2 hengels met lood op de bodem, als aas pieren en zagers.

Totale vangst:
6 wijting
8 tong
5 steenbolk
2 paling
1 zeebaars

Alles was ondermaats en zwemt weer, wel leuk vissen met de heletijd actie.

Groet

Reinier

vrijdag 1 september 2017

Zuidpier IJmuiden. 1makreel 1baarsje. Zag verder niet veel. Hoorde baarsje hier en daar. Of een gulletje. Blijft matig. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

vrijdag 1 september 2017

ben afgelopen week gaan vissen in westkapelle eerste dg niks dan grasde tweede dag een beetje wel een zeebaars van 45 gevangen de derde dag was top een zeebaars van 42 en een van 64 plus twee tongen van 30 natuurlijk de tongen terug de zeebaarsen liggen in de vriezer ga naar drie weken weer proberen iedereen een goede vangs gewenst de groeten van math uit maastricht

math

vrijdag 1 september 2017

Hallo nog eens geweest vissen deze morgen op O-dam Oostende , had 2 tongen en 1 paling . Was weinig stroming maar allee heb toch iets gezien .Nu de volgende tij afwachten . grts

philip

vrijdag 1 september 2017

Hallo Allemaal,

Gisteren samen met Hans Muste aan het Beerkanaal gevist. Daar aangekomen kregen we geen goede berichten, want de ene visser die vertrok is eigenlijk van ellende vertrokken, zonder een stootje te hebben gezien. Okay, kwart voor 6 lag mijn eerste loodje in. 2 haken beaasd met kweekzagers en deze een aardig eindje richting de ECT gesmeten. Hans was de eerst die een baarsje binnentrok, maar dat moest wel dik een uur duren voor het zover was. Ik was cocktailtjes aan het brouwen van eerst een mesheft en daarop een kweekzager en....Ja hoor, daar kwam er bij mij een botje uit dat al niet veel groter was. Maar WIJ hadden vis. Even later stond Hans zijn hengel te klapperen en had hij een laagovervliegende schoolekster in zijn lijn. Met zijn tweetjes beestje voorzichtig binnengeloodst e alsof het dier wist dat wij hem zouden bevrijden, bleef het zo rustig in mijn handen zitten en liet zich aaien, liet zonder problemen zijn vleugels spreiden en de veren een beetje (heel voorzichtig en knap gedaan door Hans) uit elkaar pluizen om niets te breken en de lijn uit de vleugel punt te halen. Na en paar minuutjes was dat gebeurd en het vogeltje was nog steeds zo rustig dat we maar besloten om hem even naar het vogeltje te laten kijken. Hem weer op het talud gezet, waar die om zich heen kijkend lekker bleef zitten bijkomen van zijn avontuur. Na een paar minuutjes begon hij een beetje te hippen en weg vloog- tie. En DAAR doe je het voor. Toen maar eens lijnen opnieuw beazen en even later een zeebaarsje van 27cm binnen getrokken. Het begon zachtjes te schemeren toen nr. 3 zich aanmeldde; een steenbolkje van amper 18 cm en Hans pakte daarna zijn 2e visje ook niet groter dan 18 cm. Ter afsluiting dan nog zo 1tje gevangen en toen werd het tijd om de boel weer bij elkaar te binden en de reis naar huis aan te vangen.

Een heerlijke avond gehad, zonnetje, ca 18graden, niet te veel wind, niets verspeeld en lekker ontspannen staan te werpen/vissen met mijn nieuwe hengeltje. Op het strand dan volgende week maar eens de complete combinatie van Shimano Ultegra Ci4 en Grauvell Vertix Emotion (Bij elkaar opgeteld nog geen 1050 gr) uitproberen. Zelfs met de Penn Surfblaster 8000 was het al een genot en die molen is toch 250 gr zwaarder dan de Shimano.
Morgen 02-09-2017 naar Colijnsplaat om 2 uurtjes een georganiseerd wedstrijdje te vissen met loodalternatieven. Ben benieuwd en zal er zeker een stukje over schrijven.

Allemaal veel visplezier en het is jammer genoeg niet beter dan het is. De komende tijd verwacht men nogal lager temperaturen gedurende de nachten en misschien dat door afkoeling van het water er ook een beetje meer activiteit in komt.

Groetjes en sleur ze er uit

Jan Romeijn
Lid HSV De Krabbe, Burgh - Haamstede

Jan Romeijn

vrijdag 1 september 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland