Kant-vangstberichten

Cordes Travel visreizen

Een visreis boek je uiteraard
bij Cordes Travel visreizen
www.cordestravel.nl

donderdag 24 mei 2018

Gepen geweest neeltje Jans,zes stuks gevangen met zalm,ze bijten wel heel voorzichtig.waren veel vissers,maar heb verder niks zien vangen
Grtj

Stan

woensdag 23 mei 2018

van middag weer gevist op de kop van de vissers haven te Yerseke
met afgaand tij , voorde rest geen visser te zien .......6 mooie gepen gevangen tussen de ( 65 - 70 cm ) ........., andere keren zo als een echte sportvisser doet, geep terug zetten
dit keer geschonken aan de plaatselijke keurslager , om dat hij voor mij altijd runder hart heeft , ......... dat mij al heel wat geep heeft opgeleverd

jp

woensdag 23 mei 2018

Dinsdag avond op de zuidpier IJmuiden, bedoeling was gul en geep. Eerst naar de kop. Veel vast, veel stroming, veel noordenwind en dat was niet voorspeld.
Terug naar de bocht, hier hielden de betonnen werpgewichtjes het de eerste uren prima.
Over geep kan ik kort zijn, geen stootje.
De schar had er wel zin in en ze slikte zelfs de gul haak in.
Toen de vloedstroom de lijnen weer te pakken nam nog een stukje terug gegaan aan de binnenkant daar werd ook nog wel eens gul gevangen.
Leuke avond gehad; 2 gullen (net te klein dus terug), 2 wijtingen , en van de 40 scharren zijn er 10 te klein bevonden en zijn terug gegaan. Op vallend mooi maat schar aan de binnenkant.

Ben

dinsdag 22 mei 2018

zo vergeten ze in te sturen denk of het gelukt zijn nu gr jan.

de strandjutter

dinsdag 22 mei 2018

Hallo visvrienden
Vanmiddag een paar uur de Zeeuwse wateren opgezocht om te kijken of er nog geep te vangen is, ik lees dat er weinig geep word gevangen , maar vanmiddag met afgaand water begonnen , eerst een bombetta gemonteerd en lijn van 1.20 meter een haakje 8 een lootje erbij op 20 cm van de haak , een zagertje op de haak en vissen maar na 4 uur vissen had ik 14 gepen gevangen waarvan ik er 5 gepen weer heb teruggezet ik vond ze een beetje te klein,ook nog 5 missers gehad ,ze bijten wel voorzichtig de meesten vissers vissen veel te zwaar en met zalm ,die personen vangen niets ,zo licht mogelijk en zagers is volgens mij het beste , donderdag weer maar eens proberen

Ww

dinsdag 22 mei 2018

Hoek van Holland op de pier. Paar kleine tikjes en na 1, 5 uur vissen een flinke aanbeet! Prachtige flinke zeebaars met een #6 haakje?

Gino

dinsdag 22 mei 2018

Zuidpier IJmuiden. Weinig vis. Paar schar gehoord of wijting. En de gul gaat nog. Zelf even niet geweest. Casting wedstrijden. Hierbij een bericht van het kabinet. Zat eraan te komen. Genoeg snel alternatief. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

dinsdag 22 mei 2018

Goede morgen collega sportvissers. Zou het kunnen dat de slechte geep vangsten aan de dijk van Westkapelle een gevolg zijn van de stort/baggerwerken die daar voor de kust worden uitgevoerd ?

Koen van de manacker /beveren belgie. er

dinsdag 22 mei 2018

Maandag 21 mei
Gevist op geep Neeltje Jans
links van mij zijn er een paar gepen gevangen , voor de rest heel de pier vol enj niemand heeft Geep gevangen , veel zon , mooie dag , vis op verlof

De Fyn

dinsdag 22 mei 2018

Vanmorgen op geep, ritthem prima stek gevonden voor deze wind. Helaas net te laat. Met opbouwen werden er links en rechts 3 achter elkaar uitgehaald daarna bijna niets meer. Toch 2 gevangen. Doorgegaan naar Zoutelande voor uurtje goed getij. 4 maatse scharren. 1 x grote klap gehad maar denk stuk plastic helaas lijn gesneuveld. Daarna mooie klap op de hengel. Schitterende zeebaars, mooie dikke 5.2 kg en 94 cm. M'n pr vanaf t strand. Dag kon niet meer stuk en in middag heerlijk zonnetje en veel toeristen voor n babbel. Baars zwemt weer. Deze baarzen zijn zo belangrijk voor de nieuwe generatie. 4 scharren schoon gemaakt en 2 dames gelukkig gemaakt. Zullen inmiddels wel heerlijk in de boter hebben gelegen.
Hou de stekken schoon want ook op de Zeeuwse dijken kunnen ze hekken zetten!!!
Vang ze.
Groeten uit brabant

Dn dave

maandag 21 mei 2018

Zondag ochtend erg vroeg eerste sessie dobberen op zeebaars 2018 noordpier. Gewoon ff voelen. Maar uren later: veel te koud, water dik, niemand ziet een visje. Ik wil gaan, drink Mn koffie op en ga Mn spullen pakken. Dan wordt mijn hengel met veel lawaai tussen de blokken getrokken. Even later ligt de eerste baars vh jaar op de kant. 65cm! Helemaal geen gek begin.

Joop

maandag 21 mei 2018

zo nu een ander locatie genomen nu na zijpe met de schooter .
onderweg was het lekker weer onderweg werd ik ingehaald door een brommer ik dacht die heeft haast dacht het wel zijpe zag ik hem staan ,
ze stonden allemaal links met de wind van achter ik zij rechts daar was niemand
dus met een bakje eerst dan alles klaar gezet dus met hoogwater veel vuil
dus ja wel meer beet gehad 7x en toch had ik een geep er uit gehaald met laag water maar ze beten niet door konden het voer niet inslikken dus op tijd gestopt om alles na te kijken
maar wel bruin geworden en veel wind van rechts na links schuin .afzender jan.

de strandjutter

maandag 21 mei 2018

Hello Zondag ik ging vissen bij naaltje jans voor geep niks,andere vissers voor geep ,ook niks,
Andere plaats benjaard strand voor de geep ook niks, ook heel veel mensen voor de geep,ook niks,
Westkappele was mooi plaats ,ook niks nu, kan iemand vertelen aub waar is goede plaats , want de geep is slim geworden gr

Raimin

maandag 21 mei 2018

N8tje gevist op banjaardstrand 2x beet gehad en dat was het.

Benny

maandag 21 mei 2018

Zondag evist op Noordpier WaZ. Overdag geen vis te zien, heel sporadisch ving iemand wat maar dat was te verwaarlozen. Dus ik maar besloten tot zeker 12 uur in de nacht te blijven. En dat was een goede keus, na 19h barste het feest los. Uiteindelijk 7 mooie gul meegenomen, 10 scharren, 2 wijting. Nog heel veel terug gegooid aan gul schar en wijting want die vond ik te klein.

Rully

maandag 21 mei 2018

Gisteren overdag gevist in zoutelande bij het speeltuintje.Vangsten 8 zeebaarsen 4 scholletjes 3 tongen en 10 scharren .Alles mooi aan de maat .Zeebaars zwemt allemaal weer

Edwin schouten

zondag 20 mei 2018

Wezen proberen op geep bij Ritthem. Geen geep gezien. Stonden zeker 10 andere vissers. Die gaven het na een paar uur ook al op, zonder vis

Mark

zondag 20 mei 2018

Vandaag Domburg aangedaan. Leuke middag gehad met het gezin. 8 zeebaarzen en schar. 3 ondermaatse en 5 goeie zeebaarzen.
Alles netjes teruggezet.

Kees

zondag 20 mei 2018

Hallo medevissers vandaag 20 mei

Gevist aan de Westerschelde bij Waarde
Heb als bij elkaar drie beetjes en een krab gevangen groetjes van mario faasen

Mario faasen

zondag 20 mei 2018

Dank u Tom. Gistere weze vissen op strand zoutelanden vangst van 5 soorten schol schar zeebaars wijting en tong met 2 man gevist 3 hengels alles samen 20 vissen gevangen.

Benny

zondag 20 mei 2018

lekker weer om met de schooter te gaan vissen na st.annaland .
onderweg zag het niet goed uit veel mist en wel een beetje kil.
aan de handen maar later toen ik daar aankwam werd het beter
heb wat uit gedaan ff bakje doen en dan de hengel klaar gezet die ik speciaal
van me broer bij zich had om uit te proberen het beval me ligt goed in de hand
en je kan de dobber goed weg gooien oke het was aan het zakken ,
dus de hele dag tot half drie heb ik 6x beet gehad maar niet doorbijten .
bleek dat het spanjolen waren zo klein dat ze het voer niet in konden slikken,
maar wel de dobber bewegen nu ben ik na huis gegaan misschien morgen ,
een ander locatie om daar te gaan vissen afzender jan.

de strandjutter

zondag 20 mei 2018

Gisteren gevist nabij het Nollenstrand (wat meer richting dishoek) vangst bestond uit 4 zeebaarzen en en botje. 2 baarzen waten echt van mooi formaat en redelijk dik.
Alles zwemt weer. Gevist van 19:30 tot 22:15 (afgaand water het was laag rond 0:30 volgens mij)

Gerrit

zondag 20 mei 2018

Gisteren na 5 maanden terug gaan vissen in Oostende aan zee ,op de houten pier van 11. Uur tot 16u30 de vangst bestond uit 6 grote krabben, 1 pieterman, twee zeebaars + twee zeebaars gemist ,alles terug gezet in zee , groetjes uit belgie.

Danny d

zaterdag 19 mei 2018

Een avondje in Zeeuws Vlaanderen
Vrijdagavond na het werk nog een potje wezen hengelen in Zeeuws Vlaanderen, mijn werkdag eindigde daar; dus vandaar. Het advies van local hero Sjaak was gewoon botten en baarsjes vangen op het vlakke en ondiepe strand. Maar ik had toch meer mijn zinnen gezet op andere visserijen op diep water. Iets over zevenen savonds de driepoot een plekje gegeven aan de buitenhaven van Terneuzen, lekker in de luwte van de auto bij een smerige noordenwind. Twee hengels gereedgemaakt, zagertjes en pieren op de wapperlijnen en gooien maar. De eerste worp kwam zwaar terug, maar eenmaal aan het wateroppervlak bleken er 3 haken bezet! Echter alleen met krabbenpoten, de rest was verdwenen. De rest van de avond wel krabbenvraat maar geen krabbenpoten meer gevangen, overigens ook geen vis gevangen. Wel lekker bootjes kijken en een praatje houden met wandelaars, hondenuitlaters en vogelkijkers. Tegen tienen de krantjes leeggeschud en huiswaards gekeerd.

Lekker buiten gespeeld en de kop leeggemaakt.
Volgende keer beter en weer een andere stek (ergens op een vlak en ondiep strand botjes en baarsjes vangen waarschijnlijk)

Niek Romijn

Niek Romijn

zaterdag 19 mei 2018

Vandaag tussen 13:00 en 17:00 uur gevist op duindamseslag (Noordwijk). Gevist met verse pieren en mesheften.

In totaal 7 zeebaarzen en 10 botten gevangen. De zeebaarsen waren allemaal groter dan 30 cm en 1 was zelfs 41 cm (nieuw persoonlijk record) en later ving ik er zelfs 1 van 51 cm (weer een nieuw persoonlijk record).

De grote zeebaarzen ving ik aan een jojo montage met meerdere mesheften en als laatste een zeepier. Er zitten 2 haken op de lijn, 1 boven het aas en 1 onder het aas. Ze pakten steeds de bovenste haak.

Alle vissen zwemmen weer rond.

Marco

zaterdag 19 mei 2018

Hallo allemaal

Gisteren avond onze lol op gekund op de MV2 parkeerplaats 6.
Met een vriendenploegje van 6 man stonden we om ca 19:00 uur op het strand. Een behoorlijk onstuimige zee joeg golven van ca 120 cm de kant op en het was duidelijk zichtbaar dat daar veel zand en blubber in zat. Een windkracht 4-5 bft NW stuwde het water met bruut geweld op tot een onstuimige kolkende massa die grote vlokken, zeg maar bergen, met zeeschuim over het strand uitstortte.
Ik was al een uurtje eerder begonnen met de Arca/Bifa extra heavy feeder met 120 gr Tommylood in het zwin; de uitlopers van de golven en de Vercelli Enygma Centinel T met 200 gr klapanker over de zandbank. In dat uurtje geen stootje gezien ondanks dat ik met de “zware stok” verschillende afstanden had geprobeerd. De baarzen moeten daar op 30-40 mtr uit het kantje gezocht worden, maar met zo’n golfslag rijst natuurlijk snel de vraag: waar is dan dat kantje? De deining racete daar zeker 300-400 mtr lang naar de kust toe en dat stukje kust is bekend bij de surfers omdat het daar niet veel nodig heeft om een mooie surf op te bouwen.
Tegen de tijd dat de andere jongens aan kwamen kon ik langzaam naar voren opschuiven en dat kostte direct mijn eerste loodje dat maar niet los wilde komen. Daarna werd het een uurtje of anderhalf speedbootje spelen met de loodjes, 20 meter naar rechts gooien en binnen 1 minuut 50 meter naar links van het strand af plukken. Okay; overdreven, maar grote klappen op de toppen enkel door het wegspoelen van het lood. Nu houdt de zeebaars wel van een beetje beweging in het aas, maar overdrijven is ook een vak. Eindelijk, zo tegen de schemer, bleef het lood redelijk liggen en resulteerde dan ook in de eerste baars voor Hans Muste. Nou jongens de beer is los, ( de beer? Wat moet ik aan het strand nu met beren) laat die baarzen maar komen. Helaas, het bruine koffie water…. Links van me ging Gerard Oele aardig los en pakte als snel achter elkaar 2 baarzen en ook Edwin pakte zijn visje mee ( ca 42 cm), maar Danny, Sudesh en ik bleven nog steeds maar visloos. Heelas bleef dat voor Sudesh zo, maar wist ik uiteindelijk toch nog 2 baarzen – 1 van ca 35 cm en 1 gemeten op 46 cm (de grootste van de dag had mijn haakje verkozen) – plus een anorexia wijting van 28 cm te vangen. Gerard pakte er 4 plus een wijtinkje ca 21 cm en niet dikker dan mijn duim, Hans Muste had ook 2 baarzen en als bonus een scharretje, Edwin ving er nog 1 bij en zo vlak voor het opbossen van de edele delen – ik bedoel de dure hengelstokken hoor – ving Danny ook een leuk baarsje. De meeste vis werd gevangen op cocktails van piertje/zagertje terwijl de mesheften niet erg in trek waren.
Ik had onthouden waar mijn loodje wat ik aftrok ongeveer moest liggen. En op het lagere tij, na een zoekactie van nog geen halve minuut, zag ik in het schuim een vreemd spoortje en ja hoor, mijn onderlijn met nog aas er aan en mijn lood diep begraven onder het zand. De ankers hadden hun werk goed gedaan: mijn lood op de plaats houden.

Maar ondanks wind, golfslag en toch een beetje teleurstellende vangsten, een heerlijke avond beleefd.

Vandaag en morgen zijn de weerberichten qua wind wat gunstiger waardoor er waarschijnlijk wat helder water voor de kust stroomt. En je weet; zeebaars zoekt graag helder water op. Dus ga eens lekker vissen. De baarzen zitten er echt.

Vangze en groetjes
Jan Romeijn - lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

zaterdag 19 mei 2018

Beste Benny,

Meldpunt visstroperij
Wanneer je het vermoeden hebt van visstroperij kan je melding maken via het contactformulier (klik hier).
Vul alle velden zo uitgebreid mogelijk in, zodat wij bij eventuele vragen contact met je op kunnen nemen.

Ook kan je contact opnemen met Rian de Jong (tel: 06-19971139) van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Uiteraard wordt je informatie vertrouwelijk behandeld!

Wanneer je een urgente melding hebt buiten kantooruren, kan je ook bellen met het landelijke meldpunt visstroperij van de NVWA (0900-0388, 24 uur per dag).

Tom

vrijdag 18 mei 2018

Vandaag gevist aan de Noorderpier Wijk aan zee. Er stond een pittige noordenwind en een dito stroming.
De vangsten hielden niet over. 3 Botten een zevental scharretjes en een grote zeebaars.
We waren met zijn drieën ieder met twee hengels.

Henk ( Egmonds vissersgilde )

Henk Bollen

vrijdag 18 mei 2018

Vrijdag 18-05 gevist aan de Waterweg en Calandkanaal.

Even een paar uurtjes gooien met kunstaas. Wat viel het tegen; NO4, troebel water en t was koud...t leek wel winter. Gelukkig had ik nog een extra vest in de auto liggen.

De 1ste zeebaars-blank voor 2018 staat genoteerd.

Chris

vrijdag 18 mei 2018


Deze foto graag nog toevoegen aan mijn zo juist toegezonden vangst bericht.


Groet

John

John Sommelsdijk

vrijdag 18 mei 2018


De Baaiweg was vanochtend ruim 3 uurtjes mijn domein.

De zee en de branding waren geweldig, oké niet echt ruw maar toch.
Deze keer gevist met platvis loodlijntje vanwege de ( ruwe ) branding, zodat mijn aas gewoon lekker over de bodem schuurde om te kijken of er nog wat platten aanwezig waren.

Resultaat :

2 grote botten en als toetje een mooie flinke zeebaars, klar de laatste meteen teruggestuurd naar de data base van Sportvisserij Nederland.

Tijd voor een nieuwe update van het zeebaars bestand ?

Zou fijn zij als we weer 1 maatse per 1 july 2018 zouden mogen meenemen.
Heb het idee dat er momenteel veel meer zeebaars zit aan de stranden dan verleden jaar. Zowel klei als groot. Begin het zelfs alweer gewoon te vinden dat gerammel op de top.

Kijk uit naar het tong ( tarbot )seizoen.

Al met al een mooie ochtend vissen aan het mooie Baaiweg strand.

John Sommelsdijk

vrijdag 18 mei 2018

Gevist nieuwe waterweg bij maassluis in t zonnetje. Paar honderd meter voorbij de haven van maassluis.

Scharretje van +/-40cm en wat botten. 2h voor hoog tot hoog bijten ze goed. Aas was op, dus moesten helaas weg! Pieren als aas van lokale viswinkel in maassluis. Erg goed aas!

Wouter

donderdag 17 mei 2018

Vandaag met mijn vriend gaan vissen Neeltje Jans niets gevangen. Veel wind. We kijken uit naar de volgende keer
Grts. Willy

Willy

donderdag 17 mei 2018

Zaterdag weer voor eerst dit jaar gevist op vaste stekkie in walcheren.
mooi aas weer van zuiderduin, maar wind stond in verkeerde hoek.
zaterdags gevist van 18,00 tot 21,00 met magere vangst van 2 scholletjes, 1 zeebaarsje en 2 scharren, was wel weer voor eerst dat ik hier schol ving na vele jaren. rest van aas dinsdagmorgen opgevist tussen 10,00 en 12,00 en dat was super, begon weer met scholletje en daarna 2 zeebaarsjes en toen kwam de wijting
7 stuks, dus echt mooi. maar alles zwemt weer.
Wel iedere keer gevist met opkomende water.
probleem; wat moet je doen als je ziet dat iemand in zelfde vak toch zeebaarsjes meeneemt.

MARCO

woensdag 16 mei 2018

Vandaag neeltje jans gaan gepen,kan kort zijn ,van 8 tot 113u geen vis gevangen

frank

woensdag 16 mei 2018

Op hemelvaartsdag heerlijk met mijn zoon op de zuidpier van ijmuiden gevist.
niet te warm en een lekker windje!
Halverwege de zuidpier aan de strandkant 5 leuke gullen gevangen tussen de 45 en 60 cm. een een paar platvissen.

Dennis Jans

dinsdag 15 mei 2018

Maandag 14 mei

Vandaag bij de Oosterschelde wezen vissen op het banjaard strand het was niet echt geweldig weer te noemen maar de vangsten waren beter als ik had gehoopt 12:00 begonnen tot 19:00 in deze tijd 9 Baarsjes waarvan de kleinste 19 cm was de grootste 45 cm uiteraard zwemt alles weer in de zee hierna was ik wel uitgewaaid

Mvg pascal

Pascal

dinsdag 15 mei 2018

Vandaag tegen halftwee eens naar Cadzand, maar eerst om mooie pieren en een bakje zagers bij Sjaak in de Zeebaars.
We waren met zijn drie, mijn dochter, haar vriend en ik. Het duurde lang, zeer lang voor we beet kregen, het aas kwam steeds ongeschonden terug. Er was die eerste uren veel stroming daar op de pier. Het werd ook moeilijk om de onderlijn er nog heelhuids uit te krijgen met steeds meer blokken die bloot kwamen te liggen.Eindelijk toen de sterke stroom wat minderde ving vriend Spriet er een, maar wat voor één: een gul die hij er amper uit kreeg, makkelijk een veertig plusser. En toen kwamen er nog wat visjes uit, een klein gulletje, een wijting, twee tongen. Er kwam meer wind op, het was gedaan met stilletjes stromen. Het werd kwart voor zeven. Weer bezoek voor enkele uren van zo'n gierend tij? Nee hoor, dan maar opkramen. De stroming was denkelijk de reden dat we een tijdlang geen beet kregen, eens de stroming minderde was de vis er. Rond half acht waren we er weg, maar het bracht me wel op een idee voor deze plek....
Groeten van het schrijverke.

gilbert

dinsdag 15 mei 2018

Deze hoorde er ook bij.

FRANÇOIS

dinsdag 15 mei 2018

Maandag , een paar uurtjes gaan geep vissen harde uit het nw 6bf.De wind zat met vloed op de stroom hoge golven .Nee echt uitgelezen was het weer niet. Toch heb ik er eer zes uit het sop kunnen halen.Enkel waren mij teslim af.
Vandaag de rookton aangestoken zo wil ik ze wel eens op peuzelen? 😁gtj François

FRANÇOIS

dinsdag 15 mei 2018

van morgen gevist bij de vissers haven van yerseke met afgaand tij ,
ik gebruik al enkele jaren een buldo dobber ( een doorzichtige dobber die je vult met water , bekent van forel vissen ) hierdoor kan je op verschillende dieptes vissen ,en dat met een schuif systeem en een lijntje van 18 honderdste
fluor carbon , en op het haakje een dun reepje runder hart .........
vangst in een uurtje vissen 2 gepen van 66 cm en 70 cm
misschien niet veel 2 gepen .....maar 2 van dit formaat op licht materiaal
wat een mooie sport en hier doen we het toch voor

jp

dinsdag 15 mei 2018

Gistere paar uurtjes op de baars gaan vissen op neeltje jans 2 kleine baarsjes. Toen kwamen er 2 man aan en ja hoor ze gaan op u lip zitten ook is de zee zo groot toch op een hoopje gaan staan met als result 1 ste worp in elkaar. Toen vingen ze een baarsje van een 20 tal cm veeeel te klein tok op de kop en de auto in heb ze zo een 5 tal zien vangen en meenemen. Zo een mannen doen het voor iedereen na de haaien klo..... heeft het zin om dit te melden aan bv politie als je daar bent of heeft dat geen zin. Of zijn ee ander instanties waar je dit gedrach kan melden?

Benny

maandag 14 mei 2018

zondag 13-05-2018.
ik ben vertrokken om nog een keer te gaan vissen op de stijger want me
kaartje moet op aankomst was het aan het regenen tot 11 uur
na 12 uur beet met op halen een krab met een onderlijn eraan
die ik kon gebruiken tot half vier met 2 schar voor de pan .
ook de geep was er niet dus nu maar wachten tot me broer.
ook kan vissen met me op de geep want hij heeft er 2 gevangen .
afzender jan de strandjutter

strandjutter

maandag 14 mei 2018

Hallo visvrienden

Gisteren onze 6e competitiewedstrijd. Om 07:00 uur verzamelen on op te rijden naar Domburg achter de golfbaan. Om 08.10 waren 20 man en 1 vrouw klaar voor de strijd en vlogen de loodjes door de lucht. Voor ons was een tamelijk breed zwin waar ik overheen wierp om zo in de aanrollende branding te vissen. Ik had slikkies, pieren, tappen en mesheften bij mij en had aan iedere haak iets anders geprikt om eens te zien of te vis mij een signaal kon geven was zij als ontbijt voorgeschoteld wilden hebben. Nou laat me kort zijn; 1 ¾ uur geen signaal gehad. Intussen was het water op aan het komen en werd er volop in het zwin gevist, ook door mij. Ondanks dat ik iedere worp tegen de bank aan gooide en iedere 2-3 minuten 10 meter binnen draaide, kon ik de vis niet vinden terwijl er links al een stuk of 4 visjes op de kant lagen en recht van mij al 3. Later bleek dat ik in de verdrukking stond tussen de giganten van die dag; links Marcel IJzenbrandt, Kees Rijnhout en Arjan van de Zanden en rechts van mij Hans Muste, die toch redelijk de maat van de dag aangaven.. Mijn worp dan nog maar eens aanzetten en over de zandbank gesmeten. Terug naar de kist om mijn lijn te beazen en bij de 2e haak even opgekeken en ja, hoor…. De hengel stond lichtjes te rammelen: een platte. Toen ik de vis over de zandbank heen had getrokken, bleek de lijn vrij te komen van het zand en ging het ineens toch wat harder te keer en bleek het een zeebaarsje van net over de 34 cm te zijn. Zo. Pfffff….. van die hatelijk nul = vijf strafpunten af. In ons hoekje werd er redelijk gevangen, maar wat dat betreft ben ik niet anders gewend want ik sta daar tussen de nrs. 1,2en 4 en de competitie van vorig jaar in. Maar ja, vroeguh kon ik mee met die jongens, maar de laatste jaren lukt het niet altijd even goed. Een half uurtje later in de stromende regen zat ik met mijn rug nar mijn hengel toe weer mijn onderlijn te beazen, toen ik door Frank gewaarschuwd werd dat mijn hengel stond te klapperen en die ging inderdaad behoorlijk tekeer. Om de vis niet kwijt te raken direct maar opgeveerd (het piepte en kraakte aan alle kanten) en maar direct binnen gedraaid. Een dikke bot van 30 cm bleek een imitatie van een zeebaars ten beste te geven, maar hij was in ieder geval van harte welkom.

Uiteindelijk: zeiknat geregend, lekker uitgewaaid en gezellig gevist. 1e is Marcel IJzenbrandt geworden met 6 vissen w.o. een knappe zeebaars van 48 cm, 2e werd Hans Muste die in de eerste worp een leuk tongetje van 27 cm achter de branding wist te toveren, 3e Marcel van de Cingel die in het andere vak iedereen met vis om de oren sloeg, 4e Kees Rijnhout, 5e Rinus Verseput. Dat het spannend was bleek wel uit het feit dat, behalve Marcel IJzenbrandt die van een buitencategorie was, de nrs 2 t/m 6 binnen 12 cm van elkaar zijn geeindigd.

Op 27-05 gaan we met zijn alle het schip in en wordt onze 7e – en tevens laatste competitie wedstrijd in het voorjaar – een bootwedstrijd.

De baarzen zijn er, de botten komen onder de kant en nu de scharren nog dan kunnen we ons opmaken voor nog een leuke maand vissen voordat we helemaal op de baars en bot zijn aangewezen.

Vangze en groetjes
Jan Romeijn - lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

zondag 13 mei 2018

Gisteren ben ik tijdens het vissen op zeer brutale wijze bestolen. Tijdens het binnenhalen van een geep bij Westkapelle kwam achter mijn dobber een enorme zeehond uit het water gesprongen. Mijn hengel sloeg krom en na nog geen seconde drillen brak de lijn. Na deze kamikaze-actie bleef de dader de hele tijd vlak voor mijn neus zwemmen. Na een uur kreeg ik er de tyfus in en ben ik vertrokken naar een andere stek. Ik ben verder gaan vissen vanaf het strand bij de Joossesweg. Hier kreeg ik ook genoeg beet en als afsluiter klapte er een zeebaars voor mijn voeten op het stukje zalm.
Ik zag dat ik vaker beet kreeg dan de meeste andere vissers op de dijk. Volgens mij is het de truc om met klein, dun aas te vissen en de dobber zachtjes binnen te halen. Een kleine loodhagel boven de haak werkt ook goed. Eindelijk is het geepseizoen -en daarmee het zomerseizoen- begonnen. Ik ga er de komende dagen en weken vaker op uit. Mocht ik nog meer bijzondere dingen meemaken tijdens het vissen dan horen jullie ervan!

Lars

zondag 13 mei 2018

Zondagochtend om 04.00u begonnen te Domburg. Gevist tot 11.00u. Totale vangst. 5 zeebaarzen, 3 botten, 2 scharren en 2 wijtingen. Alles kwam van zeer ver.

maarten

zondag 13 mei 2018

Vrij aas wedstrijd bij Dreischor
Gisterenmiddag mochten we weer eens aan de gang met ons viscluppie. Ongeveer de helft van onze harde kern was met vakantie, dus gingen we het 7 man aan de gang op de pier van de Noordbout. Daar was net genoeg plek om aan te sluiten bij de vrije vissers die er al stonden. Normaliter vissen wij gewoon met 3 haken en verzwaring op de bodem maar bij deze vrij-aas-wedstrijd zijn alle vistechnieken toegestaan, dus ook vrijdrijvend geepvissen of gooien met lepels, pluggen of ander kunstaas. Om een uur gingen de verschillende vistechnieken te water onder schitterende weersomstandigheden, nauwelijks wind, nauwelijks wier, volle bak zon, en een mooie stroming langs de pier. Ik had zelf 100% ingezet op geepvissen, met een vrijdrijvende dobber, een lange dwarrellijn met daaronder een kleine glimmende haak met of een witje, of een zagertje of een stukje glinsterende vis. Het mocht niet baten, alle aasjes kwamen onaangeroerd terug op de glooiing. Onze Wessel wist toch weer twee botten van het warme slik af te peuteren en kwam daarmee op de tweede plaats.Winnaar was onze Henk, zijn twee gepen waren genoeg voor de eerste plaats. Tegen vier uur klonk het eindsignaal en mocht we met verbrande koppen weer terug naar de parking.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zaterdag 12 mei 2018

IJmuiden,

Zaterdagmiddag afgaand tij. Veel geep rond de zuidpier. Een paar mooie tussen 60 en 65 cm gevangen.

Sven

zaterdag 12 mei 2018

Vandaag gevist op geep bij de Brouwersdam. Prachtig weer mooie stroming dan de vraag is er geep? Helaas geen kleine hengel bij me dus de strandhengel opgetuigd en vissen maar na een paar x ingooien pats de eerste geep binnen. Nieuw aas eraan en weer in korte tijd beet! En Jahoor nummer 3 bied zich aan! Maar die smeerde hem, net voor de kant kwam hij los. Helaas is het hierbij gebleven maar wel een mooie ervaring rijker. De volgende x een betere en lichtere hengel meebrengen en weer vangen😉
Veel vangplezier en ook leuk jullie berichten te lezen!!! Die hebben mij vandaag aan het geepvissen gebracht 👍🏻

Johan

zaterdag 12 mei 2018

h.v.k.kapelle
zaterdag van 12,00 tot 15.00 uur wedstrijd gevist in waarde de verwachtingen waren niet hoog gespannen en dat bleek ook wel , enkele botjes melden zich,
met 12 vissers werd de uitslag,
1 cees lepoeter met 51 cm
2 gerard lepoeter met 47 cm
3jan zonnevijlle met 39 cm
4 leon smit met 38 cm
5 leo luteijn met 36 cm
zoals je ziet een wedstrijd om snel te vergeten maar het zonnetje maakte alles weer goed prachtige vis middag en weer als van ouds gezellig

fleurbaay

zaterdag 12 mei 2018

11/5 nachtje gevist op banjaard strand vangst zeebaars 7 stuks 2 hele mooie 60+ andere 5 van 20 tot 35cm. En ze zwemmen terug.

Benny

zaterdag 12 mei 2018

Dag strandlopers en pierenpraters,
Vanuit het verre Kortrijk naar Wijk-aan-Zee rijden om er te vissen. Dan ga je niet voor even. Ondanks het ontbreken van veel info over de vangsten op de zuider- en noorderpier toch maar moedig in de wagen getuimeld. Zodat jullie toch iets weten over wat en hoe. Eerst langs Cadzand waar Sjaak van de Zeebaars me 500 gram mooie piertjes bezorgde, levendvers en mijn molens eens doorsmeerde, er een flinke voorslag op zette. Meteen wat ankerloodjes gekocht en twee onderlijntjes.
En dan nog eens twee uur en drie kwartier. wat ik verwachtte kwam ook uit: de parking stond vol met dit weer. Tweehonderd meter verder was er wel plaats. Spullen naar ginder gesleept, zo ergens rond de 1700 a 1800 meter. Gemerkt dat ik mijn leeglopers vergeten was in de koelbox die nog in de wagen verbleef. Terug, maar gelukkig was er een vriendelijke noorderbuur op de noorderpier die me zijn stevige oranjefiets leende. Bedankt man uit Zwolle. Ik had meteen wat rommel (dot nylon, plastiek bakjes) mee van mijn voorganger(s).
De eerste uren ving ik twee vissen die het vermelden waard waren, vier kleine scharretjes mochten terug. Er stond nog een pittig fris noorderwindje, er was weinig stroming, ik kwam net voor hoogwater toe. De wind ging liggen, de stroming deed dat niet, gelukkig maar. Eerst bleef ik met 150 gram makkelijk liggen, nu had ik toch 175 a 190 gr van doen. Ongeveer op 80 meter tot op 50 meter ving ik mooie scharren, twee gulletjes, een wijting, een zeebaars, enkele botjes. De drie laatste soorten plus de kleine scharretjes mochten terug. Van de buren kreeg ik nog een broodje met hamburger en een saté. Dat smaakte! Geregeld kwamen er ook vissers een praatje maken en eens in mijn emmer kijken. Het werd een leuke dag, bedankt voor jullie vriendelijkheid vanwege deze Belg! Rond tien uur opgekraamd, ik had 22 leuke scharren. Half twee was ik weer thuis....Het schrijverke

Gil

zaterdag 12 mei 2018

Vanmorgen om half tien gevist in Vlissingen op de pier met pieren en zagers in totaal 4scharretjes gevang ze waren niet groter dan 20 cm almet al toch een leuke morgen gehad
Vandaag 12 mei

De volgende week nog eens proberen of de geep er al is groetjes van mario faasen

Mario faasen

zaterdag 12 mei 2018

ben wezen vissen in westkapelle op de dijk vangst 1 zeebaars 4 platvisjes alles zwem weer goed weer gehad groetjes math uit maastricht

m.stitzinger

zaterdag 12 mei 2018

Hallo,

Vrijdag richting Zoutelande getogen. Laagtij omstreeks 18u30, gestart om 14u30 met een uitprobeersel: gepen (een tiental jaren geleden ving ik redelijke aantallen geep op het Banjaard-strand, dus ik wilde het Zoutelande-strand ook wel eens proberen, rond deze periode zijn de goede stekken toch overbevolkt)... het werd snel duidelijk: Zoutelande is geen zomer-stek, geen geep of makreel gezien dus. Omstreeks 16u30 gestart met de klassieke aas-montages. Afgaande tij leverde zeer lastige visserij op, waarbij elke worp terugkwam met een hoop wier aan de lijn. Bij de kentering gelukkig minder drijfwier op de lijn en begonnen we ook wel redelijk vis te vangen. Uiteraard een aantal zeebaarzen gevangen (hoezo bedreigde vissoort ???), waarvan 1 exemplaar rond de 50 cm die op volle kracht tegen stroming in de tweede lijn zwom, wat een enorm geklooi van verstrengelde lijnen opleverde. Even doorgevist tijdens de donkere uren in de hoop een tong te vangen.... maar zoals in 99.5% van de gevallen liet deze vissoort zich niet zien. Tijdens de donkere uren kregen we een school mini-wijting gepresenteerd, waarvan er op korte tijd vrij veel van bovenkwamen (tripletten en doubletten). Gestopt omstreeks 22u30, 13 platvissen (bot en schar) meegenomen voor consumptie, 9 zeebaarzen, 4 postzegelscharretjes en een 25-tal miniwijtingkjes teruggezet.

Greetz,

Tim

vrijdag 11 mei 2018

Vandaag aan de Oosterschelde op geep gevist.
Aas: stukjes geep uit de diepvries.
Gevist met een drijvende bombetta. Opvallend was dat ik de aanbeten kreeg als ik de dobber even liet rusten en de haaklijn met aas kon afzinken.
Meters van de dobber verwijderd sprong de gehaakte geep boven water uit.
De gepen zaten blijkbaar dieper.
In totaal vier gevangen, waaronder een grote. Een aantal aanbeten gemist.

Jan N.

vrijdag 11 mei 2018

vandaag vanuit utrecht voor het eerst geep vissen in zeeland. we kwamen precies op tijd met afgaand tij.
spekreepjes bleek goede tip, met 6 man rond de 75 mooie gepen.
stuk of tien vanavond op de bbr en de rest in de vriezer........gaan we vaker doen!

kees

vrijdag 11 mei 2018

Hallo allemaal,

Onze collega's in het buitenland hebben in IJsland een aantal annuleringen, had te maken met een groepsreis die nu naar Noorwegen gaat ipv IJsland en wat verschuivingen.

Wil jij voor een hele scherpe prijs naar IJsland ?
Nu een hele speciale actie voor de hele snelle beslisser ......

3 tm 13 september 2018 naar IJsland voor 1235,- pp bij 4 personen.
10 dagen IJsland met 9 dagen écht vissen !!!
Inclusief in deze prijs:

- Vluchten van Amsterdam naar IJsland
- Transfer en de hele periode een huurauto
- Visboot met heel veel ruimte.
- Huisje met 3 slaapkamers Nesvegur 17b
- Bedlinnen, handdoeken, eindschoonmaak.
- A3 zeekaart met stekken
- Bootverzekering
- Vaarbewijs (indien je die niet hebt)
- 20kg visfilet (zelf fileren)
 
IJsland is echt te gek ook in september, in die week hebben we al 3 Nederlandse en Belgische groepen, dus echt geen slechte periode, sterker nog, wij hebben de week ervoor het IJsland Festival.

Lees eens door de reisverslagen, bekijk de foto's en vangsten eens, zie de foto's bij IJsland en kijk eens wat er allemaal inclusief deze prijs is.
 
Wil jij voor een scherpe prijs naar IJsland, dan is dit je kans !

Prijzen:  http://cordestravel.nl/ijsland/prijzen-ijsland/
Foto's:  http://cordestravel.nl/ijsland/fotos-vangsten-ijsland/
Huisjes:  http://cordestravel.nl/ijsland/accommodaties-ijsland/

Cordes Travel visreizen

vrijdag 11 mei 2018

Gisterenmiddag vanuit zuid limburg naar zeeland gereden.
Verwachtingen waren gezien de vangstberichten en wat we normaal vangen niet echt hoog maar t weer zat mee dus dat scheelt.

Gisteravond op onze vaste plek gestart. met twee man in drie uur vijften zeebaarzen gevangen waarvan 9 dik aan de maat. Normaal vangen we alleen wat klein spul, nu we ze moeten terugzetten wel dikke en maatste baarzen. Al met al een super avond gehad.

Vanmorgen naar de dijk tussen Westkapelle en Domburg. Hier in vier uur 1 kleine baars en 1 scharretje eruit weten te halen.
Al met al twee leuke dagen gehad.

Ray & Dave

Ray

vrijdag 11 mei 2018

11-05 van 10.00 tot 14.00 wezen vissen de vangst was 7 botten twee ervan meegenomen en twee grote zeebaarzen maar die zwemmen weer van af het strand burghaamstede de vuurtoren met oosten wind

As

donderdag 10 mei 2018

Woensdag noordpier wijk aan zee..
11.30hoog toen begonnen..
Knap weer ..veel wind..maar er was vis.
3 zeebaars...35,45,42cm
5 schar..waarcan 1 2 haken had gepakt ..de veelvraat
1botje
1 gul..
Alles op de bodem met pieren en zagers
Links en rechts werden zeebaarsjes gevangen..
Is het verbod dan toch goed gelukt voor de baars?!
Ze worden overdag op de bodem gevangen...
Niet heel vaak gezien.
Mooie vismiddag

DAVE

donderdag 10 mei 2018

Zuidpier IJmuiden. De eerste baars is gevangen en kort daarna hoor ik er nog twee op kunstaas. En de eerste geep ligt er ook. Ik ga dit weekend op een veld gooien. De surfcasting BSC. Volgende week maar. Zomer seizoen begint. Veel succes. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

donderdag 10 mei 2018

Vandaag een poging gedaan om haring te vangen bij de spuisluis in IJmuiden. Jammer genoeg geen resultaat. Er stonden veel visser, maar allemaal geen vis.
Volgende keer beter.

Kor

donderdag 10 mei 2018

Dinsdag 8 mei wezen vissen van 08.00 tot 12.00 aan het strand de vuurtoren in burg haamstede 12 mooie botten meegenomen 6 botten terug gegooid en 1 zeebaars ruim aan de maat ook weer terug gegooid het was een top ochtendje

As

donderdag 10 mei 2018

Vandaag met de club op Texel alle plekjes voor het eerst van het jaar weer afgestruind. Resultaat 1 ondermaatse zeebaars en een grote noordzeekrab. Beide op de shad. Helaas nog geen Patrouille baarzen op de kant.

Sander

donderdag 10 mei 2018

** Hengelsport Wesdijk is Hemelvaartsdag geopend!**

Hemelvaartsdag geopend van 08:00 tot 16;00

Volop verse Pieren en Steekzagers.

En: Gratis Tong onderlijn bij iedere bestelling vanaf € 69,-

  https://www.wesdijk.nl/hengelsport/441-zeevis

Graag tot ziens bij Wesdijk, uw Zeevis specialist!

hengelsport wesdijk

donderdag 10 mei 2018

gisteren, woensdag , naar Neeltje Jans geweest om het te proberen op de geep.
Goed resultaat ; 16 dikke gepen met opkomend water en een mooie maatse zeebaars.
Jef

jef

woensdag 9 mei 2018

Vandaag 9 mei naar Domburg geweest. Begonnen bij hoogwater en gestopt bij laag.
Goede sessie samen met mijn zoontje.
4 maatse zeebaarzen 1 maatse scholen 3 ondermaatse scholletjes.

Al met al een mooie dag met mooi resultaat

Peter

woensdag 9 mei 2018

Woensdag 9 mei de hele dag op geep jacht op eiland Tholen. Gevist van 2 uur voor hoog tot 3 uur na hoog. Op diverse plaatsen geprobeerd en vele collega vissers gezien en gesproken maar helaas de geep liet zich niet zien vandaag en had ook geen zin om in een stukje hart, Geep , zager of stukje zalm te bijten.
Wat weer opviel was de enorme hoeveelheid fuiken die de beroepsvissers daar hebben liggen . Vanaf Gorishoek tot Strijenham zeker 200 stuks geteld.
Op deze manier zal er niet veel vis richting de weervisserij komen ....

Peter

woensdag 9 mei 2018

Deze foto hoort er nog bij

As

woensdag 9 mei 2018

Deze foto hoort er nog bij

As

woensdag 9 mei 2018

5 zeebaars 2 bot gevangen bij de spuisluizen IJmuiden. 2 baarzen waren MAATS. Maar teruggezet want het is nog steeds verboden. Teruggezet om in het net te zwemmen en vast te zitten voor weet ik het hoe lang en te creperen. Ik zal een foto maken volgende keer. Je mag geen zeebaars doden, maar wat doet dat net daar dan??!!?!!

M. Oud

woensdag 9 mei 2018

8 mei 2018

zuidpier IJmuiden, nog steeds wat gul, vooral in de avond richting hoog water, geen schar meer gezien, bij de spuisluizen geen haring meer.

Ben

dinsdag 8 mei 2018

Haring geprobeerd op de sluizen ijmuiden van 18 tot 20 uur twee stuks gevangen.

De groeten

Visser

dinsdag 8 mei 2018

Vanuit Dieppe Normandië een kort berichtje. Afgelopen vrijdag vertrokken met een paar ons zagers van Dixhoorn , de directe benodigdheden om in de vakantie eens te proberen. Helaas tot nu toe nog niks gevangen. De manier waarop hier gevist word is ook wat anders. Nepgarnaaltjes met een stukje tap. En dan op de pier aanschuiven met 2 meter tussen de buurman. Niks voor mij dus dan maar liever alleen op t strand met zand onder de voeten. Ik heb ze daar op de pier ook nog niks zien vangen trouwens. Morgen nog maar eens proberen . De aanhouder wint , toch?

E. DE ROOIJ

dinsdag 8 mei 2018

Vandaag 8 Mei naar eiland Tholen op de greep,gevist vanaf hoogwater,vangst wederom 6 stuks

Bergener

dinsdag 8 mei 2018


Wederom Domburg aangedaan gisteren met het fraaie zomerweer.

Mijn verwachtingen waren niet hoog gezien de vlakke zee met oostenwind.
Erg veel vissers hadden het zelfde idee dus het was gezellig druk.

Eerste anderhalf uur gevist op platvis, echter deze waren niet aanwezig.
Toen overgegaan op zeebaars, maar ook zij waren gisteren niet actief.

Op het laatst toch een flinke klap op de top en wederom een mooie
maat zeebaars van 48 cm gevangen met MH.

Ter geruststelling voor Sportvisserij Nederland de maat zeebaars zwemt weer even als de maat zeebaars van mijn buurman van verleden week.

Groet John de Visser

John Sommelsdijk

maandag 7 mei 2018

6-05-2018
ik ben vroeg vertrokken om met de trein na vlissingen te gaan om te kijken
of er wat te vangen is met ingevroren pieren aankomst was lekker weer.
tegen een uur of 12 kreeg ik beet een schar en een grote krab voor de pan,
tegen 13 uur weer beet maar die zat vast met rust te nemen kwam hij los,
ik dacht krab maar niet hoor trippel toen ben rond een uur of 4 gestopt.
met 3 scharren en 4 krab waarvan 2 in de pan dit was jan de stranjutter.

janmachielse

maandag 7 mei 2018

Maandag 7mei 2019 04:00 uur vertrokken ut Best. 05:45 uur aankomst Westkapelle (Zeedijk)
Gevist met verschillende aassoorten, die normaal geschikt zijn voor Geep.
Helaas geen geep te zien. 11:00 uur huiswaarts gegaan. Er waren ongeveer 20 vissers, ook hun hadden geen Geep gevangen. Jammer, volgende
keer beter (over 14 dagen, als het weer het toelaat.

Tabur

Tabur

maandag 7 mei 2018

Ik ben net terug van een drietal uurtjes vissen aan de dijk bij Ritthem. Schitterend weer, om een paar gepen te vangen. Ik heb in drie uur vissen er tien gevangen . Als aas had ik runderhart. Leuk gevist, er een paar meegenomen, ( te diep geslikt), de rest zwemt weer.De geep is gearriveerd. Ook nog verschillende gemist. Gr Jan B.

Jan B

maandag 7 mei 2018

Noordpier vannacht, lekker op me stiekeme plekje, het mooie is dat niemand je lastig valt, nadeel als ik val met mijn 70 jaar duurt het een maand voordat ze me gevonden hebben. 6 maatse gul, 4 botjes , 12 scharren en 2 haring....niet gek voor een oude man. Lag wel wer veel plastic op de pier jammer genoeg

Ome Jaap

maandag 7 mei 2018

noord pier wijk aan zee prachtige dag met hondje erbij van 0600 uur tot 11 uur
meteen al 3 mooie pan scharren en als mede visser een behoorlijke zeehond waardoor ik niks meer ving later kwam er een zeer aardige visser lekker mee geklets leuke verhalen over visvangsten hij leerde mij hoe ik met mijn telefoon om moet gaan foto,s versturen en wats appen ik kreeg nog 2 knappen gulletjes van hem
toen ik wegging wenste ik hem een fijne dag en een goede vangst

Ton maandag 7 mei

maandag 7 mei 2018

Maandagmorgen 5 stuks geep gevangen,2 verspeeld omgeving scherpenisse,ze zijn wel schuw,veel voorzichtige aanbeten en loslaten,maar toch

jan v

maandag 7 mei 2018

Zondag op de Noord pier in velsen noord gezeten. Schar schar en nog eens shar. Iedere worp was vis. Totaal 30 mooie meegenomen zeker meer dan 30 zwemmen weer. Geen gul gezien geprobeerd maar niets en zeebaars ook niet. Iemand anders had wel een zeebaars en een 2 gullen maar die was et al om 5 uur

Rully

maandag 7 mei 2018

Vrijdag avond 4/5//2018 na maanden van afwezigheid nog eens op een strand in Domburg gestaan. Makker Stijn ging mee op deze prachtige avond die niet meer stuk kon gaan dachten we. Nadat we eerst nog een spaghetti gekregen had op een lokale camping trokken deze 2 soldaten de duinen over voor wat een top avond ging worden. De vangstberichten van de voorbije tijd waren weinig hoopgevend maar dat kon ons niet deren...
Opgetuigd rond 20u onder een blauwe hemel met de zon vol op de snoet, daarvoor alleen al doen we het toch?!? Eerste hengel met wapperlijnen voorzien van aas, Rocky theme song in men hoofd aan het afspelen, terwijl ik in men waadpak nog snel 20m de zee in ging om er vervolgens een stevige ruk aan te geven. Die lag klaar voor een dikke bot dacht ik, gezien er amper branding stond waren de verwachtingen op baars niet erg hoog.
2de hengel voorzien van afhouders en aas, Rocky theme song nog steeds in men hoofd, nog wat luider misschien en het enthousiasme nog meer toegenomen. hengel klaar voor lancering, 3-2-1... KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK. Het voorste deel van men hengel lag 3 m voor me uit terwijl ik het eerste stuk nog vast had... Nog nooit meegemaakt, hengel niet ver genoeg in mekaar gestoken met alle gevolgen van dien. De adrenaline gierde door het lichaam, teleurstelling allom.. Daar sta je dan... geen reserve stok bij. Na een kwartier te zuchten en vloeken een eerste flinke klapper op de wapper lijn, een baars van net boven de 30 cm gaf zich helemaal tot op het strand. ik moet zeggen, dit zorgde voor rust in het hoofd. De Cola hadden we mee, maar de rum waren we vergeten op de camping. Nonkel gebeld met de vraag of hij deze meebracht als ze een bezoekje kwamen brengen later op de avond. 5 uur later konden deze 2 piraten tevreden terug naar huis, ik 12 vissen (zeebaars, bot, wijting, schar) met 1 hengel, Stijn ging er in extremis nog over met 14 vissen (zeebaars 38cm, bot, wijting, schar) op 2 hengels. Die fles rum is hebben we dan ook maar tot op de bodem geledigd.
Top avond dus na een valse start...
Tot volgend weekend wanneer we met de ganse crew komen.

De voorzitter

ps: om half 7 stonden deze twee zotten alweer op de dijk voor de geep, helaas zonder succes. geen geep gezien tot 10u30, nergens een gezien. ze zijn iets later dit jaar wegens de strenge winter. volgende week zal DJ geep er wel zijn denken we...

Frederik B

maandag 7 mei 2018

Vandaag rond 09:30 op de geep , gevist op de buitenarm stormvloedkering Neeltje Jans.

Gevist met een 3.60 mtr. karperstok en een Penn molentje met voorslag 30/100e
en 22/100 hoofdlijn , onderlijn 1.80 mtr. 18/100.
Voorheen deed ik altijd 25/100e . hoofdlijn 20/100 en onderlijn 16/100 wat lichter, verder en spannender is, maar ook wel eens wat op het laatste moment verspeelde. (de flinkere dames en heren gepen).

Als aas verse gesneden zalmhuid 6 cm lang bij 1 cm breed als visje gesneden.
Idem randje buikvlees en spekrandje van rauwe buikspek.
Zelfde geld voor ingevroren geep van vorig jaar , de staart segmenten lenen zich daar goed voor .

Primeur ; 12:20 laatste vloeduurtje recht voor mijn neus op c.a. 20 mtr. , geep 71 cm , als enigste op de dam met c.a 35 medevissers die helemaal niks vingen kreeg ik een gevoel van superieurheid (Ahum)......of je nou 1 of 35 seizoenen hebt mee gemaakt , zo'n 1e keer gaan je knietjes toch nog steeds van trillen hoor, vooral als je tijdens de ochtend niks had en de hoop al opgaf.
Nee familie Belone Belone is pas binnen , gaan eerst kindjes maken en krijgen dan vreetnijd.
Volgende week zal beter zijn doe ik mezelf laten geloven.............Silly

zondag 6 mei 2018

Noordpier 6 mei. Bijzondere vangst.

Albert, Winterswijk.

Albery

zondag 6 mei 2018

vandaag een heerlijke visdag aan de dijk bij Westkapelle, gevist van 10 uur
tot 16.30. gevist met twee stokken en de vangst was voor mij best leuk n.l
de eerste zeebaars van dit jaar (41 cm) deze zwemt weer vrolijk verder.
Overige vissoorten niet gezien, wel een enkele mooie zeemeermin op de dijk
zelf en een zeehond op tien meter afstand die naar je kijkt alom een prachtige
dag

Paul

zondag 6 mei 2018

Ik lees over vangen van een ‘maatse’ zeebaars. Let op: ondanks dat er een minimum maat is voor zeebaars van 42cm, mag je er geen in bezit hebben. Je moet ze dus allemaal direct terugzetten. Dat geld ook voor aal/paling, zeeforel en zalm.

  https://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/visserijwet-en-regels/kustwater-zee/zeebaars.html

John

zondag 6 mei 2018

Vandaag op de noordpier geweest bij wijk aan zee.
Geprobeerd geep te vangen, helaas niks gezien, gemerkt of gevangen.
Verder nog wel een mooie schol Harders voorbij zien komen en op de andere hengel alleen krabben mogen begroeten.
Ondanks geen vangst een heerlijke dag gehad

Reno

zondag 6 mei 2018

Gisteren avond paar uurtjes op het strand bij Vlissingen/Dishoek bij Piet Hein. 1 hengel maar toch mooi 6 visjes. 2 x zeebaars waarvan een mooie, 2 x schar 1 x bot en 1 x tong. Alles zwemt weer maar leuke visserij op een mooie avond!

Paul

zondag 6 mei 2018

Vrijdag en zaterdag op de geep geweest. Bij Ritthem 1 gevangen van 64 cm.
Bij Westkapelle en Neeltje kans geen aanbeten gehad. Zoals een wat oudere man naast mij zei: we zijn nog een weekje te vroeg. Nog even wachten dus.

Walter

zondag 6 mei 2018

Zaterdag de eerste gepen gevangen .
Gevist van 6.00 tot 9.00 .
Locatie zijpe

John

zaterdag 5 mei 2018

vrijdag weer eens naar de noordpier geweest ,lekker gevist en weinig gevangen
twee ondermaatse gulletjes en drie platten.
in de avond naar het noordzeekanaal gegaan en ja hoor het eerste tongetje is een feit verder een zeebaarsje een schar en een steenbolkje dus niet echt geweldig
volgende keer hopelijk beter

andre

zaterdag 5 mei 2018

zaterdag 5-5-2018zeg ik heb wel goed gedaan er zit wel iets fout kan ik niks aan doen waar aan het licht is een raadsel nu wel de dias of ze goed zijn .m.v.g jan.

Note Zeevisland:
Geeft niets Jan, je moet bovenaan aanklikken waar het bericht geplaatst wordt, dus een kant-vangstbericht, boot-vangstbericht of buitenland-bericht. Nu zie ik dat je op een boot bent wezen vissen dus moet je deze plaatsen bij de boot-vangstberichten. Maar geeft niets hoor als het echt niet lukt, dan laten we hem hier staan, wij kunnen hem helaas niet verplaatsen. Probeer gewoon rustig aan alles even door te lezen voor je je bericht plaatst, het is echt niet heel moeilijk.
Doch enorm bedankt dat je de moeite neemt een bericht te plaatsen.

de strandjutter

zaterdag 5 mei 2018

Zuidpier IJmuiden. 11schar vandaag. Ze roken zeker die zonnebrand olie aan mijn handen. Thuis opgedaan en mijn handen gewassen. Dat word volgende week ook een probleem. Zaterdag en zondag 9.00-17.00 de grote BSC castingdag.12-13mei. Met JAPAN Singapore Denemarken Duitsland Belgie Nederland Frankrijk. Canadastraat Zwijnsdrecht vlak bij antwerpen. Alleen al de moeite waard voor het bijzonder gooiende JAPAN. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 5 mei 2018


Gisteren met familie nog even Domburg aangedaan.
Daarna toch nog een paar uurtjes gevist aan een van de Baaiweg strandjes.

Viste met 1 hengel puur op platvis, wel dat was niet echt een succes.
2 x botten en een klein zee baarsje.

Echter wat wel positief was dat de zee baarzen redelijk aanwezig waren.
2 x flinke klap daarna slappe lijn en weg waren ze weer van de haak.

Verder toch nog zeker 7 x een flinke aanbeet gehad vanaf de boden op haakje nr : 8

Zag ook nog een mooie flinke maatse zeebaars eruit komen bij de buren.

Dus met het aanwezige mooie weer voor de komende dagen kan iedereen zijn hart ophalen.

( Klar wel op zeebaars vissen natuurlijk en niet zoals ik eigenwijs op het platte. )

Groet John

John Sommelsdijk

zaterdag 5 mei 2018

Gisteren een uurtje of vier gevist tussen Zoutelande en Westkapelle nabij Joossesweg. 2 uur voor laagwater en 2 uur erna. 2 zeebaarzen en 1 schar, 2 bot. Gelukkig had ik mijn bril op, anders had ik de 2 botjes niet zien hangen aan de lijn...
Alles zwemt weer vrolijk rond.

't was een prachtig glad zeetje en schitterend weer. Dus een mooie morgen gehad. Mijn verwachting was dat ik niks zou vangen, dus het viel alles mee...

Jan

vrijdag 4 mei 2018

Maassluis gevist, nieuwe waterweg

Paar platvissen van 30cm. Gevist 4h voor hoogwater tot hoogwater
Veel aanbeet 4h-3h voor hoogwater.

Vlak voor hoog stroomde t veels te hard om te kunnen blijvem liggen. 200gram spoelde weg. Dus toen maar gestopt.

Wouter

vrijdag 4 mei 2018

Weer 1 geep gevangen,de gepen hadden het druk ,maar niet met azen,wederom omgeving scherpenisse

jan v

vrijdag 4 mei 2018

De foto die jij plaatst Ben is niet het net van een beroepsvisser.

Grt.

Frans

vrijdag 4 mei 2018

even naar de spuisluis IJmuiden, kijken of er haring te vangen was. nou nee dus. geen stootje op meerdere plekken. De aalscholvers komen wel af en toe met een zilveren vis boven maar ik kan niet zien wat het is.
Verder ligt het net van de beroepsvisser weer over de hele breedte van het kanaal van de spuisluis. Alle vis beschermende maatregelen en migratie route proeven ten spijt word deze route totaal dicht gespijkerd door de beroeps visser.
De onlangs gestarten proef met gekleurde (disco) visjes kan van alles opleveren maar zal alleen voor volle netten van de beroeps gaan zorgen op deze manier.

Ben

vrijdag 4 mei 2018

gister wezen vissen op de noordpier ,

dit mooie gulletje van 50cm , en nog 1 van 36 cm , 2 vissen verspeeld , vielen voor de rotsen eraf , 1 grote bot en 3 scharren en 4 ondermaatse gulletjes die ondertussen weer zwemmen !:)

brandon

donderdag 3 mei 2018

vandaag groote keeten gevist voor het eerst.
was een drama . gevist van hoog naar laag 11.00 begonnen 17.00 gestopt resultaat 1 bot met 4 hengels . ook op de kop van een strekdam werd niets gevangen .


jim

donderdag 3 mei 2018

3-05-2018

Vanochtend, 6:32

1 Geep gevangen, 62,5 cm lang bij Oosterschelde, Zierikzee

verder nog niks gevangen, matig

Piet Jan

woensdag 2 mei 2018

Op 1 mei s'avonds nog een een paar uur gaan vissen van 19:30 tot 21:30
uur. ( laag water om 22:00 uur)
Eén schar, een bot, twee zeebaarzen en nog een wijting.

Weer helemaal uitgewaaid !

Mvg,

Willem

Willem

woensdag 2 mei 2018

Vanochtend paar uurtjes op de keien in Westkappele gestaan.
Veel wind maar toch te doen.

Resultaat nog steeds bedroevend 2 zeebaarsjes en 1 bot plus paar missers.

Oh ja ook nog een zeeuwmeeuw in de lijn, maar die vliegt weer.


Jdev

John de Visser

woensdag 2 mei 2018

vandaag 2-5-2018 ondanks harde wind eerste geep gevangen

aan haven dijk te yerseke

( lengte 64 cm ) gevangen met stukje geep uit de diepvries

na foto weer terug , de Oosterschelde in

jp

dinsdag 1 mei 2018

Vandaag met pa weer eens naar het strand gegaan. De eerste keer van 2018. Stevig windje op de kop met een bruine woeste zee. Binnen 5 min (eerste worp) had the old man een maatse baars. Voor hem bleef het er de rest van de vistijd daar ook bij. Zelf nog 5 botjes kunnen verleiden en ook nog een maatse baars. Alles zwemt weer vrolijk rond. Inclusief de maatse maar ook erg magere baarzen. De kop is er weer af. Nu hopen op nog een mooi visseizoen! Veel vangstplezier allemaal !

Kees

dinsdag 1 mei 2018

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland