Kant-vangstberichten

Zeevisland, sinds 2002

Sinds 2002 de grootste vangstberichten website van/voor Nederland en België. Meer dan 3000 bezoekers per dag.

dinsdag 23 juli 2019

Zondag gevist bij de palen tussen domburg en W’kapelle. Hele afgaande tij gevist. Pas in donker begonnen de beten. Paar mooie tongen, veel scholenbaars, 1 maatse (49 cm) voor in de pan en mooie haai!

D’n Loe

maandag 22 juli 2019

Zondag 21 naar Banjaard strand weze vissen. daar aangekomen 2 stokken opgesteld 1 dwarrellijn en 1 met afhouders. Op de dwarrel geen stoot op afhouders 4x beet 1 haaike van 89cm en een tong van 41. Alle 2 op de zager op pieren tappen mesheften geen stoot. Wel wat groen aan de lijn maar veel al bij al mee.

Benny

zondag 21 juli 2019

Hallo,

Zaterdagmiddag richting Zeeland getogen. Eerste stek Neeltje Jans, hier gestart omstreeks 14u. Mijn maat klassiek met pieren en zagers, ikzelf met redgill-montages gericht op pollak. Kort samengevat: pollakvisserij leverde na veel smijtwerk 7 pollakken en 1 horsmakreel op. De klassieke aasvisserij leverde 1 kreeft op en verder enkele piepkleine aanbeten zonder resultaat. Iets na hoogtij rond 19u gestopt, frietje gegeten en doorgereden naar Westkapelle...volgens diverse websites waren de voorspellingen dat de zware westenwind zou afnemen tot WK 5, ideale condities om zeebaars tegen de tanden te tikken dacht ik. Yeah right... de voorspellingen klopten niet, we kregen 6-7 Bft voorgeschoteld met brandingsgolven hoger dan een meter. Toch maar geprobeerd om 190gr klapankerlood over de hoge brandingsgolven te krijgen, en tot mijn grote verbazing kwamen er meerdere die hard vissers het strand op om een poging te wagen. Over de Westkapelle-visserij kan ik zeeeeeer kort zijn, er gebeurde nl totaal niets. Het 190gr lood kreeg ik niet verder dan 50-60m in zee gegooid, maar ankerde wel op de zeebodem. Zonder averij gevist, maar het was een volledig hopeloze situatie: na 5 minuten zat de lijn vol wier, en tijdens de eerste duisternis wanneer de betere visgronden aanwerpbaar werden kregen we een krabbeninvasie voorgeschoteld. Vervroegd huiswaarts gekeerd dus, gehoopt op een baars, maar zeer koude douche getrakteerd gekregen. Dag om snel te vergeten.

Greetz,

Tim

zondag 21 juli 2019

Zuidpier...1 zeeB van 58 en 2 kleintjes terug. Ben blij dat ze eindelijk de scooters en brommers aanpakken. Levensgevaarlijk. Nu het vuil nog. Mooi weer volgende week en vollemaan!!

Piet P

zaterdag 20 juli 2019

Gisteravond 2 uurtjes gevist met hoogwater op het strand van Texel ( paal 20) 2 botten en een maatse zeebaars gevangen

Mark bentum

zaterdag 20 juli 2019

Vrijdag 19 Juli.
Gevist aan Zoutelande.
Vangst 1 minibaarsje.

Tom

zaterdag 20 juli 2019

Afgelopen weekend nog een keer op het mooie strand gestaan bij Westkapelle.
Kan heel kort zijn niets zelfs geen beet gehad. Bij mijn collega,s naast met hetzelfde.

Dus gisteren maar weer op de keien geprobeerd, wel daar zat vis echter alleen maar botten voor mij.

Totaal 7 botten, helaas geen tong of zeebaars.


Groet Jdv

John

zaterdag 20 juli 2019

Zuidpier IJmuiden. Hier ook de aanval op de ouderen met brommer. Ik ben er gister nog wel opgereden. Maar wat er echt gaat volgen is nog niet bekend. 3baars gister. 2klein en een mooie 40plus. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 20 juli 2019

Vanavond gevist vanaf het strand bij de Banjaard.
Was erg slecht, ontzettend veel stroming wat het vissen voor ons onmogelijk maakte.
Vangst bij ons niets helemaal niets. Wel is er een grote haai gevangen op grote afstand pffff hier kwamen wij nog niet op de helft.
Morgen maar weer aan de schouwse kant proberen.

Vrg, piet.

Piet de Kort

vrijdag 19 juli 2019

Afgelopen woensdag naar het Nollestrand in Vlissingen geweest van 07.30 tot 12.30 uur. Dus 2 uur voor en een paar uur na laag water.
Gevist met pieren en zagers.
De vangst bestond uit 2 ondermaatse zeebaarsjes die weer zwemmen en die beiden aan de zager gevangen zijn.
Volgens mij veel krabben want om de haverklap het aas van de haak af zonder ook maar een aanbeet te zien.
Al met al een hele mooie dag gehad.

Jeroen

donderdag 18 juli 2019

Woensdagavond voor de eerste keer dit jaar geprobeerd een baars te vangen aan de Oosterschelde. Gevist van hoog tot anderhalf uur voor laag. Op een baars die de oppervlakteplug net miste (jammer want het was geen kleintje) na geen beweging gezien. Ook een visser die wat verder bezig was wist niets te vangen.

Johan

donderdag 18 juli 2019

Zuidpier IJmuiden. Foto uit betrouwbare bron. Noordpier. En dan een gehoord verhaal. Eergister is er veel grote makreel gevangen op Dijk Den helder. Kan ook een bootje geweest zijn. Groetjes martijn nieuw vennep.

Martijn hoogkamer

donderdag 18 juli 2019

Gisteravond naar de stenen glooiing, om de steekzagers van wesdijk zwemles te geven onder de dobber.
Mooi weer, mooie stroming, vol hoop over de blokken gekropen, begonnen om 2 uur voor laag rond 19 uur, gestopt om 21.30.
Stukje afgaand en stukje opkomend gevist.
Na ongeveer een half uur dook de dobber onder, lijn strak gedraaid en haak gezet.
En dan hoop je op een massieve weerstand, een paar keer langzaam kop schudden en dan een zeebaars die flink door de slip gaat.
Helaas, dit keer een paar nerveuze trekjes die amper de top van de hengel lieten bewegen..de zager was bijna groter dan het baarsje,,
En dat was de enige aanbeet op 2,5 uur vissen...geen jagende vis gezien..

Peter

donderdag 18 juli 2019

hallo dinsdag avond van 7 tot donkerworden half elf intensief op jacht geweest naar makreel op noordpier ijmuiden/ velzennoord binnenkant buitenkant geen teken van leven gezien ,ja een behoorlijk aantal mede vissers dat wel ik heb er eentje een visje zien vangen ,zag regelmatig een springende zeeforel vlak voor donker aan de binnenkant tijdens mijn looptocht terug richting de auto ruim vier kilometer x2 dus acht kilometer sjouwen voor jan lul normaal ga ik op de scooter , na een bericht over dat er geen motor/scooters meer op de pier mogen komen ben ik met de auto gegaan je word bedankt man !!! nergens een bord met een verbod gezien ,me de tering gelopen en gesjouwd , geen info weetje wat ik wel veel zag scooters en paar motoren!!!!! ik weet niet wat jouw bron is ? ,,,maar jou als bron raad ik iedereen af bedankt voor je info pffff ,niet dus , evengoed heerlijk gevist met mooi weer en het koppie weer leeg ,volgende weer gewoon op de scooter grt onno

onno post

dinsdag 16 juli 2019

vandaag noordpier..baars van 53 cm...lekker hoor

jan

maandag 15 juli 2019

Zuidpier IJmuiden. Toch maandag nog eve. Drie stuks baars en weer eentje 45. Zag ook een man op de dobber vangen. Iedereen pakte wel zijn baarsje. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

maandag 15 juli 2019

Hallo allemaal
Na een lange tijd weer eens een vis-sessie gepland op de pier van Scheveningen.
Maar wat zie ik vlak voor de blokken?!
Een beroepsvisser heeft zijn net geplaatst en dat bijna langs de hele pier!
Is dat wel toegestaan en waarom is er geen controle?
Ben maar gaan vissen aan de binnenkant, vangst was bijna nihil: niet verwonderlijk door zo n grote net blijft er weinig vis over.
Hoop dat wat men er iets aan doet, want dit is niet leuk.
Karel

Karel

maandag 15 juli 2019

Hallo allemaal
Na een lange tijd weer eens een vis-sessie gepland op de pier van Scheveningen.
Maar wat zie ik vlak voor de blokken?!
Een beroepsvisser heeft zijn net geplaatst en dat bijna langs de hele pier!
Is dat wel toegestaan en waarom is er geen controle?
Ben maar gaan vissen aan de binnenkant, vangst was bijna nihil: niet verwonderlijk door zo n grote net blijft er weinig vis over.
Hoop dat wat men er iets aan doet, want dit is niet leuk.
Karel

Karel

maandag 15 juli 2019

Een zaterdag middag naar het banjaardstraand geweest om op zeebaars en haai te vissen. Helaas heb ik niks gevangen en heb bij de buren ook geen vis gezien. het laatste half uur een drie haak wapperlijn met een haak maat 6 en een piertje erop toch nog een ondermaatse schol kunnen vangen maar die zwem weer lekker rond op naar volgend weekend.

Gr, B.

Camping visser

maandag 15 juli 2019

Na urenlange spinnen uiteindelijk resultaat 2x zeebaars 45 en 1 van 72cm. Locatie noordpier Wijk aan Zee.

Grt Kasim

KasimB

zondag 14 juli 2019

Zuidpier IJmuiden. 2baars 45cm. En dat stond er donderdag ook. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 13 juli 2019

Zo vandaag gaan vissen alleen omdat me broer ging feesten dus vond het zonde
dat hij niet mee kon maar er komen nog meer dagen voor hem dus,
na de middag vertrokken met lekker weer na vlissingen .
aan gekomen was het hoog water eerst een plekje gevonden vlakbij
dus alles klaar gezet op het stoepje vlak naast de palen.
met 1 hengel later met 2 gestaan tot laag water na 15.20 beet
de top boog door ik dacht zeebaars met die stroming maar nee
hoor er kwam een bot boven zo een heb ik nog gevangen
zo groot was 35cm de grootste tot nu toch er na 18 niks meer
bij gevangen met veel paardenhaar en na 5min alles leeg
ben later gestopt en na huis gegaan alles schoonmaken.
afzender jan de strandjutter.

de strandjutter

zaterdag 13 juli 2019

Ik heb ze gevonden , de zeebaarzen , op mijn vertrouwde stekje in cadzand . In tegenstelling tot andere vangstberichten zit er wel degelijk nog vis in cadzand .
Dinsdagnacht werd ik eerst geplaagd door een reeks scholenbaarsjes , leuk om wat beweging te zien maar na een stuk of 15 heb je het wel gehad . Toen kwam uit het niets een knal op mijn eerste hengel ( voorzichtig inhalen want ik was ondertussen overgeschakeld op tongenonderlijnen met een haakje 4) maar na een 10 tal mlinuten lag er toch een baars van 68 cm op de kant ( BBQ formaat zeg maar ) . Terwijl ik deze aan het ontwaken was plooide mijn andere hengel ineens dubbel , niet zo groot maar toch een mooie 48 cm . Ik wist er ook nog twee tongen bij te vangen ( 34 & 37 cm ) dus die avond was meer dan geslaagd .
Vorige nacht dan nog eens om één uur uit mijn bed en cadzand direct . Het weer was alles behalve , noord 4-5 recht op de kop , wat motregen , maar wel eeen hele mooie branding . Eerst weer wat kleine baars en een tong of twee , en plots een uur of twee voor laag waren ze er . Op 50 minuten ving ik zes baarzen van tussen 42 en 48 cm , je wist niet waar eerst lopen . De grootste ging mee , al is het natuurlijk verleidelijk om er eentje extra mee te nemen , maar die vang ik de volgende keer wel .
De laatste jaren heb ik dergelijke visserij nog weinig meegemaakt , alle aas geprobeerd , versgestoken pieren , kweekzagers , slikjes , de steekzagers van Lobbezoo Zeeaas staken er weer eens met kop en schouders bovenuit .

Op naar de volgende en vang ze

Frank

Frank

donderdag 11 juli 2019

3 uurtjes gevist met tappen bij Zoutelande op het strand. Prachtig weer. 1 misser en 1 flinke Bot van cm of 40. Hij zwemt weer😊

FrankB

donderdag 11 juli 2019

Dagje zeebaarzen in omgeving Terneuzen,
Een paar mooie zeebaarzen gevangen en terug gezet!!! Tot mijn grote verbazing plaatste een beroepsvisser ongeveer 500m warnet op ongeveer 150m van de dijk,na een 30minuten hebben ze netten weeropgehaald vangst ongeeer 50 zeebaarzen en ook enkele harders, conclusie mijn zeebaarzen belande in de netten van de beroepsvisser, schandalig ,en controle op deze beroepsvisser ????

wim

donderdag 11 juli 2019

Zuidpier IJmuiden. Donderdag. Het water word helder. Ook op afstand. Nu gaat het moeilijk worden. Toch 2baars 45. Ja, nu word het moeilijk. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

donderdag 11 juli 2019

Nachtje Cadzand gedaan 10-11juli, kort gevist, ver, heeeeel ver gevist.Tappen,zagers,pieren...
Welgeteld 1 aanbeet van een mini tong op 6uur flink doorvissen, want max 10min en haken zijn leeg.
Jaar na jaar is er amper nog visje te vangen, echt een dieptepunt nu.
Overweeg het sterk om al mijn spullen op marktplaats te adverteren.

Sharky

donderdag 11 juli 2019

Hallo, ik ben net terug van een viertal uurtjes vissen. Je moet schijnbaar voorzichtig zijn met een stek precies te noemen. (Zie bericht Westkapelle) Als sportvisser wordt je hier niet blij van.. Ik heb gevist met verse pieren, en wapperlijntjes. In het begin, alleen maar kleine baarsjes, maar toen het donker werd, toch nog vier maatse baarzen gevangen.Voor mij is het de eerste keer dit jaar, dat ik zo goed heb gevangen. Ook nog een tongetje gevangen. Dus leuk gevist, en één baars meegenomen.Dus de rest zwemt weer, maar waar?????? Gr.Jan B.

Jan.B

woensdag 10 juli 2019

Gisteren op de dijk bij westkapelle gestaan..vangst was slecht,2 botjes..maar dat was misschien ook het gevolg van de vissers op deze boot die bijna op werpafstand de hele sessie heen en weer aan het slepen waren..beetje jammer zo kort onder de kant..

Ferry

Ferry

woensdag 10 juli 2019


Gisteren 3 uurtjes op de keien gestaan in Westkapelle.

De vangst viel zwaar tegen 1 zeebaars van 40 cm die weer zwemt en nog een flinke misser op de hengel was alles wat de mooie middag mij opbracht.

Ik was niet de enige visser zie foto, de Arnemuiden 25 heeft de hele middag
ook zijn best gedaan met zijn vele vele trekken een paar 100 meter vlak onder de kant. Tja het blijft toch in en in triest dat vele honderden zeevissers en vakantievissers dit moeten aanschouwen dat 1 hooguit 2 beroepsvissers de vangsten voor ons drastisch beperken.
Sportvisserij Nederland heeft aangegeven dat zij niets voor ons kunnen betekenen gezien de quota en het visrecht dat zij hebben. ( juridisch )

Sportvisserij Nederland heeft dan ook de handdoek geworpen en kijkt slechts aan de zijlijn toe. Jammer dat zo,n geweldige organisatie die vele goede dingen doet voor de sportvissers, helaas de strandvissers in de kou laten en (moeten ) staan.

Dus dit keer twee vangstberichten de van mij 1 weer zwemmende zeebaars en de ander van de Arnemuiden 25. ( kg ) ?

Nogmaals regels en wetten moeten worden nageleefd echter in dit geval behoeft het zeer snelle aanpassingen ten behoeve van alle zee strandvissers in Zoutelande-Westkapelle en Domburg vind ik.

M.vr.gr.
J de V

John de Visser

maandag 8 juli 2019

Vis je zelf nog wel eens,............jazeker, half Oktober nog geweest....

En helaas is het waar. Dermate druk met Hengelsport Wesdijk en een jong gezin,
dat vissen er eigenlijk niet van komt.

Gisteren dan toch met mijn 2 zoontjes naar de MV2, trap 6, waar een prachtige branding stond. De mannen lekker kuilen graven, Papa met 1 hengeltje achter de branding en af en toe kijken of die zak snoep niet volledig leeg ging.

Met best wat wind, branding en apenhaar, soms lastig om de beet te zien en zeker wel wat gemist. Maar met 2 net geen 50 cm Baarzen toch dik tevreden.

Smaakt naar meer, dus volgende ronde toch maar wat serieuzer en met 2 hengels proberen.

Bezoek onze compleet nieuwe en nog betere webshop: https://www.wesdijk.nl/hengelsport/

Veel visplezier,

Groet Willem
Hengelsport Wesdijk
https://www.wesdijk.nl/hengelsport/

Hengelsport Wesdijk

maandag 8 juli 2019

Gisterenavond gevist aan het strandje van Baarland. Als aas verse pieren en steekzagers. Twee uur gevist,en 1 bot gevangen. Dan vanmorgen om 6 uur begonnen, en om 9 uur gestopt (aas op). Gevangen : 4 baarsjes, waarvan de grootste 38 cm was. Alles zwemt weer. Toch leuk gevist. Gr. Jan.B.

Jan.B

maandag 8 juli 2019

Gisterenavond gevist in cadzand bad . Toch drie mooie tongen weten te strikken met de steekzagers van Lobbezoo zeeaas . Ik weet dat dit geen reclame site is , maar die firma levert topkwaliteit voor een zeer degelijke prijs . Nog misschien een anekdote , vorige week bestelde ik tweemaal zagers , ze deden ze samen in één tempex box met een envelopje met de verzendingskosten die ik teveel betaald had , dat is nog eens eerlijkheid .
Voor de rest van de vangst , zéééer veel scholenbaars , bijna iedere draai vis .... zou het aan de zagers liggen ?

Frank

zondag 7 juli 2019

Vandaag de hele dag gestaan op de landtong van Rozenburg. Niks gevangen helaas

Bart

zondag 7 juli 2019

Vorige week bij IJmuiden gezeten met de dobber en zager,leuk gevangen en zelfs 2 van 70 cm! Gr rene

Rene

zondag 7 juli 2019

Zuidpier IJmuiden. Zondag 2baarsjes. In de avond zit er nog hors. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zondag 7 juli 2019

4 julie gevist tussen Zürich en Harlingen 10 mooie bot 11 terug gezet te klein

Wiebe

zondag 7 juli 2019

Hallo Allemaal

Gisteravond een bezoekje gebracht aan het mooie Domburg. Het was prachtig weer met een zonnetje en een zacht windje uit zee, maar of dit weer prachtig zou zijn om ook een visje te verschalken moest na een uurtje of 5 bewezen worden.

Om een uur of 8 de eerste hengel ingeworpen op ca 60 mtr lijntje met 2 dwarrellijnen van 60 cm en een stevig haakje voorzien van zagers. Nu maar hopen dat er Zeebaars in de buurt zat die nog niet gegeten had. De andere hengel met 160gr lood en wat kortere dwarrels op ca 90 mtr gelegd. Dit was de afstand waarop mijn vrienden van de week zich klem hadden gevangen aan zeebaars. Vanzelf veel scholenbaarsjes maar ook exemplaren van 55 cm,

Het was stil bij mij en het bleef stil, dus aan het zoeken gegaan de verre hengel afwisselend tussen 80 en 130 mtr geworpen en de hengel kort onder het kantje ook op diverse afstanden gegooid. Het mocht niet baten, ook niet bij Jan-Kees die constant zo op 90-100 mtr lag. Iets terug stonden maatjes uit de vereniging met 4 man. Er kwam daar wel op nog grotere afstand af en toe een visje binnen, maar de grote zeebaarzen en/of maatse tongen???? Niets van gezien.

Tegen de schemer kwam er dan eindelijk wat actie en in begon met een visje dat ik houd op een Horsmakreeltje van ca 20 cm en later in de nacht samen met het vuil kwamen er nog wat botjes uit. Helaas waren de hoeveelheden vuil af en toe zo groot dat het tot lijnbeuk leidde.

Om een uur of 2 de boel bijeen gebonden, op de schouders geladen en de weg terug ingeslagen.

Helaas waren we lichter dan toen we kwamen en we hoopten toch zeker wel een baarsje-aan-de-maat mee te kunnen nemen.

Jan-Kees en ik hadden ieder 4 visjes weten te verleiden en de jongens die een stukje terug stonden wisten toch wel de dubbele cijfers te halen.

Maar gezelschap van Jan-Kees betekent altijd gezelligheid en plezier en DAT is waarom ik naar de waterkant ga. De vangsten zijn momenteel erg wisselvallig en de zeer zwakke wind en dus korte branding onder het kantje brachten daar geen verandering in. Volgende sessie maar eens met wk 4 tot 5 plannen en hopen dat er dan wel een baarsje uit wil komen.

Sleur ze er uit, strakke lijnen en gierende slip!

Groetjes

Jan Romeijn

Lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

zondag 7 juli 2019

Zo deze was ik vergeten er bij te doen omdat ik ook vis had gevangen nu heb ik last van me schouder dus ff rust nemen kom de volgende keer weer wel gr jan de strandjutter.

De strandjutter

zaterdag 6 juli 2019

Zo vandaag zijn we gaan vissen omdat de geep op laag pitje stond
nu met me broer eerst het voer gehaald bij van dixhoorn die van zeer goede kwaliteit was met een bakje leut dan op weg na de water kant aan gekomen dat het water laag stond maar het stond aan de onder kant me broer was het eerst
dat de lood richting de horizon tegen 16.40 haalde hij een paling binnen.
daar na was ik aan de beurt rond 17.33 haalde ik een botje uit.
om 18.00 weer een botje er bij en later om 19.19 de 3 bot is eruit gehaald.
door mij zelf jan later haalde me broer ook een botje uit.
we kregen ook visite van ze maat zeehond ff maar toen begon te regen .
daar was ik niet blij mee eerst veel zon en nu niet op voor bereid.
wel af en toe nat maar we zijn op tijd gestopt toen we na roosendaal
gingen kwam het uit veel regen .
ik heb nu veel voer over maar misschien morgen nog na de waterweg om te kijken of daar wat zit maar wel droog zijn oke dit is het verslag
van jan de strand jutter en nico de zeehondetemmer.

de strandjutter

zaterdag 6 juli 2019

Mooie zeebaars vangsten in en rond Duinkerke mooie stekken

Dirk

zaterdag 6 juli 2019

Vandaag bij Hoek van Holland gevist met een maat. 3 zeebaars en 1 fint.

Bart

zaterdag 6 juli 2019

Noordpier wijk aan zee. Rond zonsondergang een mooie dikke baars van 30cm uiteraard weer laten zwemmen. Daarna ging t los met horsmakreel. Iedereen ving mooie exemplaren..ook nog hoop missers. Denk stuk of 20 uiteindelijk.

Mateo

vrijdag 5 juli 2019

3 Mooie zeebaarzen gevangen in Wemeldinge, ze zijn er dus weer maar neem ze asljeblieft niet mee succes.

Martijn

vrijdag 5 juli 2019

Gisteren weer eens wezen vissen en eindelijk eens wat gevangen . De locatie was het havenhoofd van Vlaardingen en was echt super daar elke ingooi raak !!! , alleen was het wel een iets andere visserij (magneet vissen ) maar dan vang je tenminste nog wat . Misschien nog wel je eigen fiets en hebben we toch een vangstbericht😂😂😂😂😂 nu maar hopen dat ze nu niet gaan magneetpulsen anders vangen we straks weer helemaal niks😠😠😠

Rob

vrijdag 5 juli 2019

Vandaag van 10 tot 1300 aan de waterweg staan vissen. Alleen maar krabben die het afgebonden aas binnen 5 minuten opeten.

5 grote krabben en een vals gehaakte bot naar binnen gedraaid.

12 afgeknipte aanlijnen.

Morgen het laatste restje zagers aan de pier onder een dobbertje een zeebaars proberen te strikken.

Sebastiaan

vrijdag 5 juli 2019

Hier weer eens een berichtje van mij. Afgelopen tijd druk gehad, en net vorige week terug van een drie weken vakantie naar Canada.(Geweldige reis en een zeer mooi land). Vanmiddag nog even een tweetal uurtjes aan de dijk bij Ritthem gevist op de geep, geen enkele beet gehad. Dan ben ik net terug van een avondje vissen op de dijk van Westkapelle. Begonnen om half negen en gestopt om half één.Als aas verse pieren en steekzagers. Vier verschillende soorten van onderlijnen geprobeerd, maar geen succes. Alleen de bot had er zin in. In totaal acht botten en botjes gevangen. Alles zwemt weer. Helaas geen tong en zeebaars. Volgende keer beter, Gr. Jan.B.

Jan.B

donderdag 4 juli 2019

Vandaag 4 uurtjes bij Maassluis in de waterweg gevist..krabben hebben het super naar hun zin gehad.
Binnen 5 minuutjes haken leeg als ze er nog aan hingen tenminste. De totale visvangst van vandaag bestond uit 1 paling gelukkig wel een mooie en uiteraard mocht ie zijn reis weer vervolgen.
Volgende keer beter zullen we maar zeggen.
Groetjes Mischa

Mischa

woensdag 3 juli 2019

Ben vandaag bij t pondje in maasluis gaan staan met afgaand water rond 18:00 tot 22:00 .Maar kreeg alleen grote krabben aan de lijn of poten aan de haak, later toen het wat lager was . Zag ik tientallen krabben dus houd het ff voor gezien. Volgende keer beter

Bal

woensdag 3 juli 2019

Gisteren naar de mv2 om weer eens een zeebaarsje proberen te vangen.
Aangekomen om 19 uur en gestopt op P5 .
Er was een goeie branding voor de zeebaars maar dat is dan ook weer goed voor de golfsurfers.
Deze waren rechts bezig dus ik naar links.
2 hengels met wapperlijnen met grote steekzagers van Ahoy.
Er dreef veel wier in het water , maar tussen het leeghalen van de lijnen 2 botjes gevangen.
En 1 scholen baarsje weten te landen.
Tegen de schemer weer naar huis .

Visgroet Jan

Jan

woensdag 3 juli 2019

zatardag 29 op zondag 30 juni gevist op zuiden pier in scheveningen, maar pas tegen de nacht met afgaant 1 paling en 1 maat tong gevangen .

Bal

dinsdag 2 juli 2019

Weer eens lekker wezen vissen in de europoort en weer ouderwets gevangen helemaal niets maar wel genoten van de mooie schepen dus toch weer blij😂😂😂

Rob

dinsdag 2 juli 2019

Zuidpier IJmuiden. Vorige week twee keer overdag gevist zonder resultaat. De avond blijft gewoon het best. Zeker deze week. Want het tij gaat de avond in. EN DAN. VOOR DE NOORDPIER vissers. Aankomend weekend is het VERBODEN om met Brommers en Motoren de pier te betreden. En dat blijft zo. Nieuwe regel dus. En terug bij af. Op de Zuid mag het nog. Dit komt doordat de ligging anders is. Minder strand mensen. INFORMATIE. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

dinsdag 2 juli 2019

Maandag middagje vanaf het banjaardstrand gevist. 5 ondermaatse botjes en 2 kleine zeebaars.

Ryan

dinsdag 2 juli 2019

Hallo,

Zondag richting Zeeland gereden om er een lange dag van te maken. Stek 1 Neeltje Jans, gericht op pollak en haai. Gestart omstreeks 9u en doorgevist tot 15u. Vrij povere vangsten hier: op de dropshotvisserij met delta lures kon ik 4 maatse pollakken strikken. De aasvisserij met lange dwarrellijnen leverde 1 noordzeekrab op, en een haai die ik niet kon landen omdat die de zijlijn overtrok. Daarna doorgereden naar de stenen dijk van Westkapelle. Een stek die ik jarenlang links had laten liggen, maar naar mijn mening waren de omstandigheden gunstig voor zeebaarsvisserij met bodemmontages (WK 4-5 west, mooie woelige zee met stevige brandingsgolven). Na eerst de inwendige mens wat aangesterkt te hebben hier gestart omstreeks 17u. Snelle start: eerste worp doublet met botjes,op de andere hengel een scholenbaars nipt ondermaats. Daarna nog enkele kleine aanbeetjes, maar de verwachte baarzen-beet bleef achterwege. Een uur voor laagtij tot een uur na laagtij gebeurde er helemaal niets. Ook tijdens de eerste vloedstroom bleef het ondanks ideale omstandigheden akelig stil. Doorgevist tot 22u, opkomende tij leverde nog een klein botje, een maatse bot en een scholenbaars op. Afgelopen sessies wat verwend geweest denk ik, deze zondag was weer een klassieke zomersessie: veeeeeeel uren maken om een paar visjes te sprokkelen.

Greetz,

Tim

maandag 1 juli 2019

Zaterdag 29 juni. Na een visloze ochtend in Zierikzee gestopt in Wilhelminadorp om bij het Goese Sas een poging te wagen. Nog drie uurtjes gevist met afgaande tij. Lichte dobbertjes (20gr drijvende bombetta) en ranke flintertjes aas (zalm en geep) op een dunne onderlijn van 16/00. Mooie stroming, maar helaas geen enkele aanbeet. Het ronddrijvend kroos en wier maakten het vissen hier minder aangenaam. Bij laag water verschijnen er ook grote partijen met wier aan de oppervlakte, die de bevisbare oppervlakte sterk reduceren. Mooie dag, met veel zon, maar geen vis.

KVC

maandag 1 juli 2019

Zaterdag 29 juni, vanaf laag tot hoog water gevist vanaf de Noordbout in Zierikzee. Zowel aan de oppervlakte als op 3m diepte, maar geen geep of makreel te zien. De wind stond zuid/zuidoost en er was geen stroming. Jammer.

KVC

maandag 1 juli 2019

Zaterdag 29 juni naar Vrouwenpolder geweest, fantastisch weer, iets mindere vangsten. In totaal 5 tongetjes, waarvan 2 net aan de maat, 2 botjes en 1 scholenbaarsje.

Eric Reniers

maandag 1 juli 2019

Zaterdagochtend gevist op de Maasvlakte.
Als aas had ik mooie dikke zagers van Hengelsportzaak Wesdijk in Barendrecht.
Resultaat 5 mooie zeebaarzen van rond de 40 tot 50 cm
Na 11:00 veel badgasten en tijd om in te pakken....

Frank

maandag 1 juli 2019

Zondagavond gevist in het Noordzeekanaal bij Velsen, verschillende kleine botjes, grondeltje en steenbolkjes. 5 tongen waarvan 1 aan de maat, 30cm verder zwemt alles weer.

Klaas Jan