Kant-vangstberichten

Wil jij naar Noorwegen ?

Wil jij eens vissen in Noorwegen op oa heilbot, koolvis, kabeljauw en dikke schollen en ben je maar alleen of met z'n tweeën of heb je geen vaarbewijs ? Mails ons eens: info@cordestravel.nl

woensdag 20 maart 2019

Zondag 3 uurtjes Amazone haven geweest. 2 schar 1 wijting en veul wind. Ze zijn er nog niet.

Rodger

woensdag 20 maart 2019

Hallo allemaal,

De website werkt gewoon hoor en wij zijn ook niet op vakantie, er komen op dit moment gewoon geen berichten binnen.

Mike, Team Zeevisland

woensdag 13 maart 2019

Dinsdag middag. Het moest toch echt weer eens gebeuren.
maar het weer zit niet mee.
De pieren dicht, de zee te woest en je staande houden op het strand met deze wind is ook een uitdaging.
Dus zat er meer één ding op, naar het NKZ.
Ff bij Ronald wat mooie zagers en pieren gehaald en aan de slag.
van 14:00 tot 20:00 aardig kunnen vissen, windje in de rug tot 20:00 toen ging de wind naar het noordwesten en stak er een windkracht 8 op en was het niet meer te doen. Resultaat, 4 botten (waarvan één hele dikke) 5 wijtingen (waarvan één van 30 cm de rest was te klein), 1 steenbolk van aardig formaat en mijn eerste tongetje van dit jaar van 20 cm in een trio met 2 wijtingen.

Ben

zondag 10 maart 2019

Hallo Allemaal,

Vandaag de 1e wedstrijd van de reguliere competitie gevist aan de Banjaard. De weers(lees Wind)verwachting gaf aan dat we met weinig wind zouden beginnen, maar dat om een uur of 9/half 10 de wind zou op steken. Nou dat deed het en niet te weinig ook!
We gooiden om 08:15 in en ik koos voor vlak onder het kantje. Om 08:30 eerste draai en YES!!! Bot van 22 cm. Ik wist waar ik wezen moest!? Ja? Nou ja: beter 1 vogel in de hand dan de stront van 10 op je kop. Nog maar eens proberen en weer raak- kleintje 16 cm. Even goed in de gaten houden op welk aas ik ze had gevangen: zagertjes op de haak geregen.
Nu was het wel redelijk duidelijk dat ik in 1 keer je juiste afstand had gevonden met direct ook de juiste onderlijnen. Volgende worp: niets ! De worp daarna een doublet 21 en 15 cm. 9:00 uur: de wind stak op, was aan het draaien van zuid-oost naar zuid-west en nam fors toe tot 6-7 met behoorlijke windstoten. Nog een draai met een botje van 16 cm.
De wind nam nog verder toe en in de loop van de wedstrijd zaten we op een dikke 8. Het was zonde dat we geen jonge helmgras plantjes hadden meegenomen, want binnen een halfuur hadden zich aardige duinen, tegen alles wat je in het zand had staan, opgeworpen. Met het komen van de wind, verdween bij mij de vis, dus zoeken, zoeken en nog eens zoeken. Mijn 80gr loodje spoelde op het strand mede omdat er vuil op de lijn kwam. Ik viste met loodvervanger en haakte er maar direct een 130gr gewicht aan. Ook dat liep te hard weg door vuil en de vis kreeg niet de kans om daar achteraan te sprinten. Dan maar 140 en 160gr gr. Tommy lood die het hielden, dus ik kon weer gaan vangen. Intussen had op de lagere nummers Johan Rombouts een paar visjes binnen en bleef nog sprokkelen, en ik maar zoeken. Ik had 5 visjes 90 cm, Johan 3 visjes 44 cm. Arjan van de Zanden had ook al 3 vissen 56cm maar Arjan kon ze ook niet meer vinden en had ze ook gevangen aan het begin van de wedstrijd.
Ik besloot iets verder in werpen en steeds een klein stukje binnen slepen, strakke lijn, slappe lijn, hengel hoog, hengel laag, klein aas, lang aas: proberen en nog een proberen en zoeken.
Alles was ik deed, ik kon ze niet vinden en de vis mij niet. Johan pakte er weer een visje bij 15 cm. De andere 15 vissers kwamen zo goed als niet aan de schubben; ja… eentjes en tweetjes. Johan pakte nog een visje van 14 cm totaal 5 stuks 75 cm. Nog een half uurtje en 2 worpen….
Ik had nooit de verwachting gehad deze wedstrijd naar me toe te trekken en zou tevreden geweest zijn met een 3e plaats; zeer tevreden. Dus het was wachten totdat Johan nog een visje er bij pakte en dat deed hij. Het maakte mij niet uit, maar toch… als je zo lang de leiding hebt in de wedstrijd zou het leuk zijn om hem ook leidend af te sluiten. Een na laatste worp: 13 cm!!! Nog 2 cm voorsprong voor mij.
De laatste worp! Intussen maar rustig mijn overtollige materialen opruimen en nog even langs het parcours lopen om nog eens te weten hoe het met de rest stond. Jammer te horen dat er nog steeds een paar mensen waren die geen vis hadden. Enkelen hadden 2 visjes en enkelen hadden 1 visje, Arjan nog steeds 3 visjes. De toeter gaat: bij mij: niets! En bij Johan ook niets.
De wedstrijd is voor mij.
J.P.van Waveren stond op 2 vissen 16+25 cm en pakte op de toeter nog een wijting van 28 cm en Elma had 2 grotere vissen. Dus 1 : ik met 5 vissen 90 cm, 2: Johan Rombouts 6 vissen 88 cm, 3 Jan Piet van Waveren 3 vissen 69 cm, 4: Arjan van de Zanden 3 vissen 56 cm en 5: Elma Deurloo 2 vissen 49 cm.
Zo; de eerste pannenkoeken zijn voor mij. Een goed begin is het halve werk!
Het onder het kantje vissen beviel mij best. Over 14 dagen nog maar eens proberen; wie weet.

De volgende wedstrijd is over 14 dagen – waar???? weten we nog niet.
Tot dan: Strakke lijnen, sleur ze er uit, bibberende toppen en kromme hengels gewenst.
Groetjes
Jan Romeijn - lid HSV de Krabbe, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

zondag 10 maart 2019

Eerste Dreischorretje van 2019
Zaterdag mochten we weer aan de gang voor de competitie van 2019.
De hele week in spanning de wind en weersverwachtingen in de gaten gehouden, en gelukkig viel er een gat in het stormveld waardoor we tussen acht en twaalf een soort van comfortabel zouden kunnen vissen aan de Banjaard. Er waren nog wat lastminute aan- en afmelders en dus kwamen we met 6 man op het carpoolterrein om een nummertje te strekken. Ook de 9 deelnemers van onze Schouwse zustervereniging Oosterschelde waren van de partij, dus maakten we er een combiwedstrijd van. Gewoon met twee verenigingen naast en door elkaar op hetzelfde parcours, moet kunnen in deze tijd.
Gelijk bij de eerste worp ging onze meesterpeuteraar Adrie al aan de haal met een platje van 11 cm. Hij stond op het hoge kopnummer. Aan de andere kant op het lage kopnummer had hun Adriaan al een gulletje te pakken. Na een uurtje kwam ook ik van de nul af, een dikke bot van 27 wedstrijdcentimeters schoof op het strand. Rond de kentering was het aantal vissen nog op de vingers van een hand te tellen. Met het opkomende water kwamen er nog wat meer vissen op de kant. Intussen was de wind aangetrokken tot 7 dwars over het parcours en werd het vissen oncomfortabel. De vangst bleef wisselend en ook de vissoorten waren erg verdeeld. Van de eerste vijf lage nummer kwamen de winnaars vandaan met zeebaarsjes, gulletje, tarbotje, bot en meun. Het middenstuk bleef zonder vis.
Op de hoogste vijf nummers was er alleen bot en botjes. Voor Oosterschelde waren het Douwe, Wim en Adriaan die de topdrie mochten bezetten. Voor Dreischor waren dat Adrie (3 botjes), Niek (1 bot) en Henk (1 bot). Na nog een gezamenlijk slikje en slokje op de parking zat de eerste wedstrijd er weer op voor Dreischor.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zaterdag 9 maart 2019

Beste hengelsporters

Vandaag ondanks zoveel wind toch veel vis gevangen . Ik was van plan om naar Scheveningen zuidelijke pier te gaan maar was op eens van gedachten veranderd, ik ging baar waterweg. Hier had ik in totaal 27 twintig gevangen. Alle kleintjes terug in water gedaan en alle grote mee naar huis genomen. Alleen jammer van een hengel zijn er twee ogen kapot. Maar dat kan ik zelf vervangen. Was veel wind. Gevist bij
2 uur voor hoogtij daarna 1 uur na hoogtij. Ik had zeker paar weken niet meer gevist maar nu blij met de vangst. Ik heb geen andere vissoorten gezien. En alleen met pieren gevist. Er zat een paar meter verderop een man te vissen die had ook stuk of 20 alleen wijting gevangen. Wil weekend naar maasvlakte.

Gr.
Tot de volgende keer

Dipoe

zaterdag 9 maart 2019

Lekker uitgewaaid volle emmer met water :):) 1bot 1wijting

Murat

zaterdag 2 maart 2019

Wat een dag voor me om vandaag na de waterweg te gaan vroeg vertrokken .
een eind rijden maar ja nu kan ik ff tussen uit om daar te kijken of daar ook
een visje uit kan halen erna toe reed ik ff te ver maar later was ik er ja ik kon me inbeelden was niet zo veel veranderd maar toch met de wind in me rug achter aan ging af en veel stroming maar geen beet dus nu maar voren gegaan waar we altijd zaten met me broer waar ik gul uithaalde maar nu niks af en toe een tikje en weer krab dus later was ik niet blij ik verloor wel 4 onderlijnen.
de moed zonk ik me schoen ben later gestopt met veel regen dus nu de dias bekijken op deze site voor zeevisland alweer een nieuwe maand .
afzender jan de strandjutter.

jan machielse

zaterdag 2 maart 2019

Vrijdag einde van de middag op de Noordpier gevist, daar aangekomen viel het met de wind nog mee, wel een ruwe zee met veel golven.
Eerst een uurtje in de bocht op 1800 meter gevist waar het water regelmatig over de blokken kwam. Om 1700 uur toch een paar honderd meter terug gegaan om een wat rustiger plekje op te zoeken.
Binnen een kwartier een leuk gulletje van veertig centimeter op de mesheft.
Toen de duisternis in viel rond zeven uur rinkelde de alarmbel en stond mijn hengeltop op en neer te stuiteren, een mooie gul van 50 cm op een zager.
Daarna bleef het een tijdje rustig, later nog een puitaaltje en een schar gevangen.
Om 23:50 mijn spullen opgeruimd en richting huis gereden. Het was redelijk met vissers maar de vangsten vielen over het algemeen tegen.

Bert

zaterdag 2 maart 2019

Beste kustvissers, afgelopen donderdagmiddag stonden mijn broer en ik op de Noordpier 1600 n.a.v. de goede vangsten die we op deze site konden lezen. Mijn broer, Pierre, was er al vanaf 11 uur en had, toen ik hem om 12:30 uur begroette, slechts 1 botje. Geen schar, laat staan een groene.... om 13:00 uur haalde ik na wat flinke aanbeten mijn eerste bot uit het zilte nat. Het weer betrok wat, een buitje, andere wind, een visser kwam, de andere ging, maar geen schar of wijting, laat staan een gulletje.
Om 17:15 uur togen wij huiswaarts met onze verse pieren en gezouten pieren.
Onderweg spraken wij nog met Wijnand, naast een fanatiek visser ook schrijver van viscursiefjes, die twee dagen voor ons ‘s avonds en ‘s nachts prachtige maatse gullen had gevangen. Hij liet ons de foto’s zien.
In “At sea” hebben we nog een bitterballetje met een heerlijk biertje weggespoeld als afsluiting van een gezellige, maar visloze dag.
Met visgreetz, Frans uit Groet

Frans den Hartog

vrijdag 1 maart 2019

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland