Kant-vangstberichten

Kom gezellig langs !

Cordes Travel kun je de komende tijd treffen bij:

24-25-26 november Robby Fish Wommelgem
www.robbyfish.be

1-2-3 december Hengelsportbeurs Utrecht
www.hengelsportbeurzen.nl
(bestel je kaarten online en win een visreis naar Noorwegen)

donderdag 23 november 2017

Slecht weer en harde wind wordt er de komende dagen voorspeld. Gisterenavond nog even van een droge periode geprofiteerd en een Walchers strand uitgezocht waar de zuidenwind van 6 à 7 Beaufort in de rug stond.
Zoute pieren in de tas en ja hoor, de wijting zit er nog steeds. Kwart na 10 was het laag water en 3 uur gevist waarvan 2 voor eb en 1 bij opkomend tij. Bij opkomend tij wegens harde stroming en plukken wier niks meer gevangen.
De beetregistratie was eveneens niet makkelijk bij deze wind maar toch was het al bij al een geslaagde visavond met 20 wijtingen, 1 steenbolk, 1 schar en tot mijn verbazing nog een dikke tong van 35cm.

Mvg,

Eric

eric van hout

woensdag 22 november 2017

Hallo, vanmiddag mede door de harde wind eens een andere stek opgezocht, n.l. de Sloehaven. Op deze stek kon je vroeger ook goed wijting vangen, dus maar eens proberen. Begonnen om drie uur, en gestopt om half zeven. Als aas verse pieren en zoute zagers.Gevist aan de binnenkant.De vangst viel niet tegen. Toen ik stopte had ik 21 wijting aan de maat, en evenveel te kleine.Tevens nog een net maatse baars. Wel enkele onderlijnen verspeeld aan de oesters. Maar lekker uitgewaaid, en leuk gevangen. Groetjes Jan B.

Jan.B.

woensdag 22 november 2017

Gisteren (dinsdag) nog even geprobeerd of de schar al echt onder het kantje zit,

door de vele woei recht op het nolle strand, niet echt ver kunnen gooien , en maakte de in grote getale aanwezige wijting daar misgebruik van,

gevist met 1 hengel met 3 haaks wapperlijn afwisselend diepvries-tappen en zagers er op, (de wijting vind alles jummie), gestart om 19.30u, lw om 22.00u en gestop om 23.00u,

14 wijtingen mee genomen, de rest zwemt (hopenlijk) weer

mvg

Jelle

dinsdag 21 november 2017

Vandaag met mijn zoon wezen vissen op het Noordwijkse strand. Ieder van ons viste met een hengel. Als aas hadden we pieren. Ons vistuig bestond uit ieder 'n tuig met 2 lange wapper lijnen. We wisten bij elkaar 17 vissen te vangen in 4 uur tijd. 12 botten en 5 zeebaarzen daar bestond onze vangst uit. Een zeebaars had een lengte van precies 42 cm, die we dan ook mee naar huis namen, de rest lieten we in vrijheid. Goed vis omstandigheden, donker weer, lekker woelig zeetje en we visten naar de ebstand. Kortom voor herhaling vatbaar groetjes Sjaak

Sjaak van der Poel

maandag 20 november 2017

Ijmuiden. Ong 25 zeebaars. Alle ondermaats. Grootste 40cm. Flinke vissen. Vet en agressief. Had er graag n paar meegenomen. Kon ik als trotse jager mn gezin mijn gevangen prooien zien eten... Vooral als je er 25 terugzet en 2 ons zagers erdoorheen jaagt.

M. Oud

maandag 20 november 2017

Kom vrijdag, zaterdag en zondag naar onze winkel in Wommelgem België voor de grote Expo Dagen met mega kortingen tot wel 70%
24, 25 en 26 november
Meer dan 4000 artikels die de deur uit moeten om plaats te maken voor nieuwigheden.
Van molens tot hengels, kunstaas, vismanden, schepnetten, lijnen, tenten, bedchairs, stoelen, kleding, karren, messen, rigmateriaal enz enz teveel om op te noemen.
Alles gaat buiten met kortingen tot -70%, de meeste uitlopen producten zijn allemaal - 50%.
Ook zullen onze vrienden van Cordes Travel aanwezig zijn om al jullie vragen te beantwoorden ivm met jullie droomvisreis.
Voor de hongerigen zullen er ook twee food trucks staan:
Perre's Kitchen en Jean sur mér.
Jean sur mér is ook de auteur van het nieuwe boek:
"Zot van de Noordzee" en zal op zondag een signeersessie komen geven.
www.robbyfish.be

Robby Fish

zondag 19 november 2017

zondag de 19e

vandaag wedstrijd vissen bij/aan hansweert thv de voetbalvelden..

als aas hadden wij verse pieren en zagers,.... na 2 worpen kwam de wijting los...

17 wedstrijd waardige op de teller gezet..

gr.

Jelle

zondag 19 november 2017

Vanochtend met vismaat richting ijmuiden gereden met een ruime hoeveelheid pieren. Aldaar aangekomen viel de continu aanwezige wind vol op het gezicht ons zwaar tegen. Besloten om eens door de havens te gaan zo er ken naar een plekke uit de wind. Na een half uur dwalen bingo een mooi stekkie gevonden , vissen uit de kofferbak. Resultaat na 7 uur vissen, 24 stuk wijting 1 bot 1 steenbok 4 stuks zeebaars waarvan 1 met een lengte 46 cm (die is mee voor de pan) en mijn maat had ook nog een meeuw in de lijn gekregen. Was een mooie visdag en een goede stek gevonden die in ons stekken boekje komt.
NvD

NvD

zondag 19 november 2017

Wat een dag om weer weg te gaan na vlissingen met de trein.
alles klaar gezet en hup de trein in eerst na roosendaal daar ging hij te vroeg weg.
toen maar wachten op de volgende trein en tot 9.45 was ik daar dus kijken.
of er wel iemand stond dus jawel op de steiger een man of 7 daar kon ik gelukkig vooraan dus ik kijk en jawel er word veel gevangen wijting.af en toe zeebaars die niet aan de groten was zonde ik kreeg af en toe beet maar geen vis.
later gingen ze weg tegen 14 uur stond ik goed met 2 hengels af en toe vis en krab 2 kleinen en 1 grote die heb ik aan me buurman gegeven voor indonesie.
die er eten van ging maken voor hem hij was blij later is hij weg gegaan ,
ik ben tot 17.10 gebleven met de eindstand 21 wijting en 6 schar waarvan 4 te klein terug dus goed gevangen en gestopt met een blij gezicht.
dit was de strandjutter uit etl.

jan

zondag 19 november 2017

Vandaag zondag op strand Domburg gestaan, ik ving 1 baarsje op de ganze dag. Waar is de vis aan Domburg.....ontzettend veel golven deze dag waarschijnlijker de oorzaak.

Johan

zondag 19 november 2017

Met de wind op de kop.
Zondagmorgen nog maar eens met de hengels op pad geweest. Deze keer met noodwestenwind op de kop de steun neergezet aan het strand bij Our Seaside te Renesse en gevist met laagwater en opkomend tij. In de aasbox zagers, pieren, witjes en slikkies aangevuld met een paar belegen tappen uit de vriezer. Het strand is flink veranderd daar, was er voorheen een redelijk stijl aflopend stukje aan de laagwaterlijn waar je met opkomend lang kon blijven staan, nu is het er zo plat als een pannenkoek. Dr ging bij aanvang van alles mis, de eerste lange golf nam mn droge aaskrantjes mee en maakte er papier-machee van. Vervolgen ging de steun onderuit en rolden de hengels door de golven. En als klap op de vuurpijl trok de wind het deksel van mn witjes emmer af en die reed naar de horizon. Vistechnisch was het een zware visserij, veel wind en veel vuil zorgde ervoor dat ook op dichtbij hengel de klapankers er aan te pas moesten komen om de lijn op zn plek te houden.
Er was geen enkele vreterij en ook vis was er niet te bekennen. Door het vlakke strand kwam het water al veel te vlug op en moest ik na twee uur netto vistijd al vluchten voor het water. Het werd een korte sessie zonder vis maar met ontberingen.

Volgende week weer nieuwe kansen, dan doen we de 50e editie van het kampioenschap van Schouwen Duiveland, beter bekend als de Eilandwedstrijd.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zondag 19 november 2017

Hallo allemaal

Vandaag 19.11 zouden wij onze (al eens eerder uitgestelde) bootwedstrijd vissen op de Noordzee. Helaas, weer viel het weer en vooral de wind tegen en is deze wedstrijd in deze vorm afgeblazen. Dus uit nood overgestapt naar een kantwedstrijd – onze 14e voor dit jaar.

Gekozen werd voor de Punt aan Westenschouwen, bij de ketting. Om 08:05 vlogen 22 loodjes het schuimende zilt in, om er met vis uit te komen,… hoopte iedereen. Dat dat iets anders zou uitpakken…..
Mijn eerste worp was raak – 2 botten 51 cm, de 2e worp ook, met 1 wijting en een scharretje. Ik deed mee!
De lage nummers waren van de hoge nummers gescheiden van ketting en bal, die halverwege tussen nrs 11 en 12 het parcours doorsneed. Daardoor had ik geen feeling met wat er op die hoge nummers gebeurde, maar op de lage nummers om mij heen hadden we niet te klagen. Onze afstandskanonnen Arjan en Kees scoorde iets geregelder een visje, rechts van mij pakte Hans ook zijn visjes mee. Links en rechts werden wij geflankeerd door vissers die niet de grotere afstanden konden werpen en deze hadden dus duidelijk een nadeel. Maar dit is inherent aan het wedstrijdvissen. Ook op de hogere nummers stonden wat vissers die niet de afstand konden werpen om aan de schubben te komen.
Buienradar had opgegeven dat het droog zou blijven met een licht zonnetje erbij. Nou dat droog blijven was beperkt tot onze huid, want de rest werd behoorlijk nat na een paar buitjes met wk 6-7 er achter.
Een tijdje bleef het rustig, met een enkele aanbeet, tot het water echt begon te lopen en nog een klein uurtje te gaan. De visjes kwamen weer; wel was het sprokkelen geblazen en de een sprokkelde wat beter dan de ander. Zo hadden we allemaal wel eens een pech moment van lijnen in elkaar waar of de iets langere weg van het uit elkaar vlechten werd gevolg, of de directe “knip-maar-af-en-zien-we-straks-wel-methode”.
Een zeebaars en een meun brachten de volgende 53 cm op mijn latje en ik bleef gelijk op gaand met Hans en Kees. Helaas kon ik dit tempo niet blijven volgen en eindigde ik de 5e plaats. Arjan van de Zanden was weer de spekkoper die de beproeving winnend afsloot met 18 vissen, 2e werd Kees Rijnhout 15 stuks, 3e plaats was voor Piet de Vlieger die er 13 uit wist te peuteren, 4e werd Hans Muste die een beetje pech had met af werpen en moeten knippen van de lijn mar toch mooi 11 vissen wist binnen te trekken en ik mocht met 9 vissen beslag leggen op de 5e plaats. Achter mij kwamen een hoop vissers met 6 en 7 vissen en helaas waren er ook vissen die de haken van onze vissers niet wisten te vinden.

Ondanks gure, natte wind, lage temperaturen (ik kond nauwelijks nog mijn onderlijn uit mijn clip trekken) en de regenbuien, weer lekker gevist.
Ook dit is vissen; daarom heb ik al eens eerder geschreven dat het altijd weer is om te vissen, dus; Laat je niet tegenhouden, ze zitten er best wel, maar je moet wel op de juiste plek vissen! Grote, klein, platte, dikke en dunne. Dus GAAN!

Nieuwsgierig naar de hele uitslag? Kijk eens op www.HSVDEKRABBE.NL  Wil je ook wedstrijdvissen bij een leuke, gezellige vereniging? Op dezelfde site kan je je ook het contactadres vinden.

Groetjes en tot ziens aan de waterkant.

Jan Romeijn
Lid HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede.

Jan Romeijn

zondag 19 november 2017

Vanochtend een paar uur bij Dishoek gevist, begonnen bij laag water. Ondanks alle enthousiaste berichten over wijting vangsten wilde die vanochtend niet bijten.

Wel een zestal zeebaarsjes, allemaal ondermaats dus allemaal weer terug.

RobV

zondag 19 november 2017

Zaterdagavond na perfekt aas afgehaald te hebben bij Hubo S'gravenpolder gevist vanop het nollestrand.Terplaatse gekomen was het al behoorlijk druk en mijn favoriete plaatsje was al ingenomen.
Dus een ander plekje in een ander vak gekozen.
Het werd geen topavond.
Vele te kleine wijtingen en een enkele schar die de gretige wijtingen te snel af was.
11 maatse wijtingen komen in mijn vispan te liggen terwijl de kleintjes nog mogen groeien ( meestal mooi vooraan in bekje gehaakt)
Gevist met gezouten tappen en verse pieren.
Maakte allemaal niet veel uit want vriend wijting verorberd alles.
Bijj de buren was het net hetzelfde ,veel te veel kleine wijting.
Toch een mooie visavond beleefd en kijk al uit naar de volgende.

Groetjes aan alle strandvissers : stuur jullie verslagen maar in ,altijd tof om te lezen.

kempisch visserke

zondag 19 november 2017

18-11-2017... 17~20.30 - Zuidpier IJmuiden. Haven kop.. 15x maatse van 20x wijting, 5 teruggezet. Veel krabben.

Groeten,
Sevdamiz Fener

Sevdamiz Fener

zondag 19 november 2017

gevist in Middelkerke 17/11 afgaand water tot laag water,wijting +/40,23 maatse en een zeebaars die later terug gevonden werd door iemand na lijnbreuk,mocht die persoon dit lezen .....had graag nog eens in contact gekomen met hem. mijn nummer 0479343075 ,of dirk.ollivier@skynet.be ,woond aan de carlton.....was mijn eerste goeie dag als beginnend strandvissen,nog wat goeie tips gekregen van die persoon.....super.

dirk ollivier

zaterdag 18 november 2017

Vrijdachtavond gevist tussen Vlissingen en Dishoek tot net voorbij laag water. Toen het nog licht was geen beet gezien. Toen de zon achter de horizon verdween begon het wijtingbal. In het begin met twee hengels gevist. Was alleen maar beazen, ingooien de andere hengel er uit halen en zo ging het maar door. Het laatste uur met een hengel gevist, kon ik ook nog zien dat ik beet had. Uiteindelijk 23 maatse wijtingen waarbij een aantal 35+. Helaas geen schar.

EriC

zaterdag 18 november 2017

Zuidpier IJmuiden. Oude kop volle golven. Mijn hengels kunnen niet bij de geulkant op de blokken. Dus linkerzijde gedaan. 5wijting. Wel erg magertjes.
Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 18 november 2017

Hallo vissers en visserina's,

gister 17.11 van 14:30-17:30 op de Noordpier in Wijk aan Zee weer eens geprobeerd een vissie te vangen. Doe ik altijd als ik vanuit Duitsland, waar ik woon, m'n familie in Haarlem kom bezoeken. Ik begin weliswaar met op de Noordpier wezen vissen, eigenlijk was dat maar een uurtje omdat (gek genoeg) net na hoogwater de Reddingsbrigade langs kwam met het nieuws slecht weer op komst we gaan de pier sluiten. Dit gebeurde me nu al voor de zoveelste keer waarbij ik niet zo goed begrijp waarom dat dan net na hoogwater gebeurt. En het weer er niet naar uitzag alsof het in de komende 10 minuten groots om zou gaan slaan (ook de komende uren niet). De wind trok een beetje aan maar er was niet te verwachten dat het na hoog water nou ineens grof gevaarlijk ging worden op de pier. Nagoed respect voor het gezag snel mn spulletjes, een strandhengel een spinhengeltje en een klein rugzakje met het nodigst, gepakt en op mn fietsje naar het begin bij het blok om nog een maats baarsje te proberen te vangen.

Op de Pier zelf waren de berichten van de overige vissers sowieso mager, kleine wijting en mini gul en af en toe een scharretje. Ik zelf op de pier aan de binnenkant in het eerste uurtje geen wijting en geen baars te pakken kunnen krijgen dus verkassen was niet de slechtste optie. En het had zich geloond! Sleeploodje 20gr 60cm dwarrel onderlijntje circle hook en mesheftje. Ingegooid 20/25 m. uit de kant rechtdoor even neergelegd om m'n strandhengel met 3er paternoster met zoute pieren te voorzien om misschien toch nog,,,,,, tik tik bam op mn spinhengeltje uit de categorie www.dekrommetoppen.nl, al voor ik mn strandhengel met aas kon voorzien.

Ik had bij/door de aanbeet al door dat het geen heel klein scholenbaarsje was (heel groot ook niet). Net wel 42 net geen 42 hij was lekker dik en daarmee goed voor de pan?! Geen wijting op de Strandstok maar daarvoor nog wel 8 baarsjes op de spinstok waarvan in totaal 3 rond de 42. Omdat iedereen van de pier was gestuurd stond het gezellig vol op t eerste stuk, praatje hier praatje daar vissie hier vissie daar. Om 17:30 opgehouden, t werd ook langzaam koud zonder goede winterjas en donker. Van de week als t weer beter wordt en de pier weer open gaat nog s kijken of er nog een echt grote jongen te vangen valt. Al met al een leuke middag met mooi weer en een lekker vissie.
Sportieve groet Olivier

O.Barreveld

zaterdag 18 november 2017

Donderdagavond gevist aan de Belgische westkust, vanop het strand. Resultaat: 1 schar en een hoop wijtingen. Gevist met diepvriestapjes. Mooie avond met bijna geen wind. Zo is het leuk vissen. Mvg

Fizzle

zaterdag 18 november 2017

Gisteren met 3 man wezen vissen aan een Zeeuws strand ...
Ja als je nu nog niet gaat vissen , dan kan je beter nooit meer gaan ..
In slechts 5 uur vissen
175 wijtingen ..

Chris

vrijdag 17 november 2017

Ik kom net terug uit zoutelande. Om het bericht kort te houden: Eén groot wijtingfeest. Veel mooie, maatse vissen. Sommigen tikten zelfs de 35 cm aan. Zodra de pieren het water raakten, stond de hengeltop al te klapperen.

Lars

vrijdag 17 november 2017

Donderdagavond waren de vooruitzichten gunstig, laag water om 19:00 en windkracht drie.
Dan gaat het kriebelen, het enigste nadeel is dat je ook nog moet werken maar we konden wel op tijd weg.
Onderweg naar Vlissingen een aas stop gemaakt bij de Fam Dixhoorn voor het altijd goed verzorgd aas.
Om 16:30 stonden we op het strand en bij de eerste keer opdraaien waren er al drie wijtingen aan de maat. Op de gezouten pieren ging het tijdens de aanloop naar het duister iets beter. Toen het donker was was het harder zweten als bij de baas, eigenlijk niet te doen met twee hengels.
Dit ging tot na de kentering zo door, toen werd de wijting wat kleiner. Intussen had ik er al wat schoon gemaakt omdat ze niet meer in de emmer paste.
Om negen uur gestopt met de teller op 51 wijtingen, drie schar en 1 scholenbaarsje. Van de wijtingen zijn er 40 mee aan de maat. Jammer dat er tijdens de spits twee lijnen verspeeld zijn anders waren het er nog meer.
Een prachtige avond gehad.

Marcel

vrijdag 17 november 2017

Woensdag en donderdagavond gevist bij Baarland en Hoedekenskerke. Beide keren 4 uur gevist en veel gevangen. als aas verse pieren .Lekker weer, maar wel veel stroom.Er moeten in de Westerschelde wel erg veel wijtingen zwemmen, als je de berichten leest. Ik had in 2 keer vissen 63 maatse wijting en ook nog 3 scharren.Het is lang geleden dat er zo goed werd gevangen. Maar zo als ik vorige keer ook al schreef, het kan zo over zijn. Mijn kennissen en vrienden weer voorzien van een maaltje vis, zelf 2 keer gegeten ,en de rest in de vriezer (gefileerd). Voorlopig wijting genoeg, en nu maar hopen dat de schar ook een kans krijgt,

Gr Jan B.

Jan B

vrijdag 17 november 2017

Vandaag in de waterweg bij Maassluis geweest. Wilde eerst pieren halen bij mijn vertrouwde adres Eagle in Rotterdam, maar die liet weten dat hij pas om een uur of elf verse pieren kreeg. Dan maar gebeld met xxxxxxx. Die konden mij nog aan 100 pieren helpen. Maar..................wat een bagger!! Klein, slap, oud, waterig!! En dat voor € xxx Dit is niet de eerste keer, maar voor mij wel de laatste!

Gelukkig was de vis niet zo kieskeurig als ik misschien wel ben. Om een uur of half drie was het hoog en ik begon om een uur of half twaalf. Vooral de eerste twee uur was het prima. Gevist met 1 hengel met jojo en 1 hengel met korte afhouders en daaraan lange dwarellijnen. Het weer was geweldig en het water als een spiegel.

Dan de vangsten : 5 gulletjes tussen de 30 en 40 cm. 1 schar en ongeveer 15 wijtingen waaronder een paar flinke exemplaren.
Geweldige vismiddag!!

Jan V.

Jan V.

vrijdag 17 november 2017

vandaag weer gevist nabij waarde.weer een mooie visdag geweest.windstil weer.devangst was weer goed.een 20tal wijting aan de maat.als ik de berichten van collegas visser las van gisteren heb ik geluk gehad.geen last van krabben .maar de vis moest van ver komen meschien licht het daar aan.gr

visser uit sprang capelle

vrijdag 17 november 2017

woensdag avond gevist aan belgieseoostkust 40 wjtingen aan de maat wel 30 retour

riks

vrijdag 17 november 2017

Maandag 13 november 2017 een geweldige middag/avond gehad. 30 Wijtingen aan de maat gevangen bij Zoutelande.

A van Beek

donderdag 16 november 2017

Vandaag wezen vissen bij het Caroljon in Den Helder.

Ik had 22 wijtingen gevangen en waren 25 cm lang ongeveer.

Gelijk gevlinderd en gebakken met kibbeling kruiden en ravigottesaus.......Heerlijk!!

En de truc zit hem in het heeel ver weg werpen!!

Whiskey

donderdag 16 november 2017

Vandaag met maat Peter gevist in de buurt van Waarde van 11.30 tot 16.00 uur. Rond 2 uur hoog. Het aas lag nog niet op de bodem of de haken waren al kaal. De vangst was er dan ook naar. Samen 4 wijtingen, 2 zeebaarsjes, 1 meun, 1 bot.
Een schrale troost was het dat ook bij de andere vissers de resultaten overeenkomstig waren. Aan de pieren lag het zeker niet. Die kwamen van Van Dixhoorn. We zaten gewoon op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats.

Henk

Henk Mangnus

donderdag 16 november 2017

Dinsdag 14/11 naar Middelkerke geweest, op golfbreker. Gevist met afgaand water en (half bedorven) zeepieren en diepvries tappen als aas. In tegenstelling tot het eerdere bericht hier op de site, enkel en alléén aan één stuk door, wijting binnendraaien. Bleven maar bijten, met 1 hengel was het hele sessie inwerpen en
uithalen.. helaas bij mij geen mooie schollen..
Weet er iemand een nog een plaatsje waar de platvissen nog een kans hebben...

Werner

donderdag 16 november 2017

gisteren 15/11 gaan vissen samen met vriendin aan de belgische kust richting middelkerke oostende vanaf de golfbreker, over de vangst in 1 woord. WIJTING, middelformaat, alsook 1 mini zeebaars die zich een 70er waandde op een haakmaat 2.

mvg glen

glen

donderdag 16 november 2017

Hallo Zeevislanders,
 
Jarenlang was ik ook aan de Zeeuwse stranden te vinden, veel vissers kennen ons nog wel van vroeger. Daarna zijn we naar Noorwegen verhuist om daar ons reisbureau op te starten. Na 8 jaar werden we zo groot dat we besloten hadden om na 8 jaar in Noorwegen te hebben gewoond en gewerkt, vooral als visgids, om ons bedrijf in Nederland verder uit te breiden en met succes. In mei bestaan we al weer 14 jaar en zijn marktleider in visreizen naar 14 verschillende landen.
 
Ik lees graag al jullie vangsten nog en zie wel dat de visserij niet altijd meer super is en daarom wilde ik jullie toch eens voorstellen om eens te kijken naar een visreisje naar Noorwegen of IJsland. Veel vissers denken dat Noorwegen niet te betalen is en bier 20 euro kost en de reis wel 5000 euro en zo hoor ik de vreemdste verhalen. Een 1/2L blik bier in de supermarkt, om maar een voorbeeld te geven, kost ongeveer 22 NOK, dat is omgerekend 2.26 eu en een fles Cola kost 1,75 euro.
 
Maar wat ben je nu kwijt voor een visreis als je zelf met de auto gaat naar bv Hirtshals (DK) en vanaf daar met de overtocht naar Bergen en dan met 4 personen 1 auto, daar komt dan het huisje en de boot bij, kom je op ongeveer 550/600 euro pp bij 4 personen. Je hebt dsn een prachtig huis en een grote 21ft 70pk met dieptemeter/GPS. Je neemt je zeebaarshengel mee, wat kleine pilkertjes en je huurt voor 50 euro evt. een hengel voor de zware visserij en klaar ben je. Komt nog je eten en drinken bij, maar kun je meenemen vanuit NL of België voor een groot deel en moet je thuis ook, dus dat zijn de kosten niet, beetje brandstof (verste stek 15 min. varen) en je hebt een hele week plezier in het mooie Noorwegen en kun je rond Bergen tot wel 15 soorten vis vangen. Ik denk dan aan dit huis Havferie >>>
 
Wil je kans maken op bv heilbot en wat grotere vissen en heb je geen zin om met de auto te gaan, dan ga je vliegen ! Neem bv Nordskot of Dyroy met een 19ft 50pk boot en een prachtig huisje aan het fjord. Bij 4 personen met vliegtickets vanaf Amsterdam, 2x 23kg ruimbagage en 8kg handbagage en een huurbus, want alle bagage past niet in een stationwagon, moet je denken aan 950/1000 eu pp. We denken dan aan huisje Dyroy, zie hier >>>
 
En dan krijg je ook nog eens een gratis sportvispakket, toegang tot de Cordes Traveldag en veel meer voordelen, lees hier maar eens >>>
 
Wie weet, nu alvast wat sparen en in 2018 of 2019 eindelijk die droom van een visreis naar Noorwegen eens waarmaken en je ziet het, Noorwegen hoeft niet eens heel erg duur te zijn. Goedkoper kan ook alleen dan gaat de kwaliteit vd visgebied naar beneden en heb je geen topboot, en dat soort huisjes in slechte visgebieden met te kleine bootjes bieden we niet aan.
 
Mail ons gerust voor een geheel vrijblijvende prijsopgaaf of kom volgend weekend langs bij Robby Fish Expo dagen of 1-2-3 december Jaarbeurs Utrecht, daar zijn we alle dagen aanwezig met onze stand bij Robby Fish en in Utrecht !
 
Meer informatie:  info@cordestravel.nl 

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl

Raffie

woensdag 15 november 2017

Vandaag gaan vissen bij cadzand van 16.30 tot 20.00 uur dat was flink werken.
Het maakte niet uit hóe en wat je de wijting aanbood , ze luste alles !
Op de tappen werden wel de grootste gevangen , enkele in De 40 cm .
18 waren er boven de 30 cm , en zijn mee naar huis gegaan .
Zeker 30 stuks terug gezet om verder te groeien,(als ze het overleefd hebben)
ook nog een complete onder lijn met aangevrete zeebaars aan de lijn gehad ,samen met 3 wijtingen aan mijn eigen lijn was dat flink hijsen
Al met al een leuke middag/ avond geweest met redelijk weer .
Vis ze !

Hans

dinsdag 14 november 2017

Gullenfeest op de zuid pier!

Net terug van een sessie op de pier bij Ijmuiden. In tegenstelling tot vorige week geen enkele wijting. Gevist van drie uur tot negen uur. Vanaf worp 1 begon het feest met een doublet mini gul van een cm of 20. Dit bleef heel de middag/avond zo door gaan, met tussendoor een aantal steenbolken en zelf nog een mooie baars van 35 cm. Eindstand: 25 gul(letjes) , 10 steenbolk en een mooie baars.

Groetjes

Gerrit

dinsdag 14 november 2017

Na een dramatische nazomer op petten maandag avond eindelijk weer lekker gevis daar.. Veel veel kleine wijting met een enkele maats. En schol. En als klap op de vuurpijl toch nog een lekkere dikke zeebaars van 43cm. Was een goedmakertje van moedernatuur. Al met al een top avond.

Kai

dinsdag 14 november 2017

Vandaag , DINSDAG 14-11, samen met vaders gevist bij het pontje Velsen.
Gevist van 11:00 tot 15:30 uur.
Aas zeepieren en zagers.
Met 2 hengels afwisselend met afhouders en korte wapper lijntjes, 160 gram geankerd lood , en af en toe met rol lood.
Vangst een kleine 50 wijting( waarvan 6 maats), 1 steenbolk, 3 botten en 1 mini schol.
Heerlijk gevist, 1 hengel per persoon met continue leven.
Vangse!!!!!!

Kooij

dinsdag 14 november 2017

donderdagnacht en zaterdagmorgen gevist op strand zoutelande restaurant strandzot, 2x zelde plaats . verschil tussen nacht en dag was dag en nacht verschil, donderdagnacht kon ik het op sommige momenten niet bijhouden, daarentegen zaterdag in daglicht was het povertjes

willy

maandag 13 november 2017

Hallo allemaal,

Gisteren hebben we 3761 unieke bezoekers op Zeevisland gehad, een drukke dag dus, Zeevisland is sinds 2002 nog steeds de grootse zeevis vangstberichten website van Nederland en België

Rechtop/staande foto's
Jullie hebben zelf ook al vaak gezien, helaas te vaak dat veel foto's op hun zij liggen, die zouden rechtop moeten staan maar zijn nu horizontaal. Helaas kunnen wij dit niet veranderen, dit moet de visser zelf doen.

Probeer zoveel mogelijk foto's horizontaal te maken ipv verticaal, dat scheelt al een heleboel. Maak je toch foto's verticaal, rechtop, of staand, dan moet je je foto op je pc of telefoon eerst even een slag draaien, heb je dat gedaan moet je hem vaak ook nog even een andere naam geven en dan is er niets aan de hand.

Meerdere foto's invoeren en hoe dat moet kun je op elke 1e vd maand lezen !

Veel plezier en kom maar op met al die foto's en vangstberichten.

Mike, Team Zeevisland

zondag 12 november 2017

Zaterdag 11/11 gevist in Middelkerke (Belgie) van 11 tot 16 u.
In tegenstelling tot zeeland hier geen schar, enkele wijtingen maar wel een tiental schollen (tot 40 cm) en nog een mooie tong.

Willy

zondag 12 november 2017

Zaterdag 11 november wezen vissen velsen zuid stek pontplein! Weer was redelijk na alle slechte berichten vooraf! Met zn 3e geweest allen met een enkele hengel eerste worpen waren veel belovend flinke aanbeten bijna hengel van de steun af maar helaas paar keer toch een lege haak oorzaak vraag het me? Daarna redelijk gevangen veel wijting waarvan paar ondermaats uiteraard terug gezet en een paar mooie schar. Dus uiteindelijk mooie visdag gehad! Op naar de volgende keer!

Gr Jan Willem Gerrit en Kappie

Jan Willem varik

zondag 12 november 2017

vandaag onze voorlaatste kant wedstrijd gevist van 2017.
van visclub t,Schietertje uit de Fijnaart
deze keer aan het Beerkanaal.
ondanks het slechte weer kon de winnaar 24 vissen ter meting aanbieden.
nr 2 en 3 brachten 23 vissen pp op de lat .
dus over de vangsten konden we niet klagen.
iedereen had vis , wat wil je dan nog?
"geen wind, hagel en zware regen zou je zeggen"
maar dat kan gebeuren in deze tijd .
volgende week onze bootwedstrijd op de Westerschelde, hoor positieve geluiden over de vangsten.
gr ger

ger lips

zondag 12 november 2017

zondag 12-11-2017

Wat een dag vandaag om met de trein te gaan vissen in de haven vlissingen.
omdat me broer van de week weg zijn geweest bij waarde om daar wat te gaan vangen met johan ben ik maar alleen gegaan aan komst was lekker weer veel wind geen regen dus na de steiger wat zag ik tot me jawel 2 man .dus er na toe
vlak bij gestaan die hadden de emmer vol ff babbel maken en daarna de eerste hengel klaar gezet met de wind van links sluis.
na rechts en ff later beet dat gaf de burger moed dan de 2 klaar gemaakt .
toen kwam de eerst schar en daarna niks dan wijting wijting.
klein en groot totaal vangst was voor mij 19 wijting waarvan 5 groot mee na huis met 4 scharren na de middag was het zo slecht met het weer regen hagel en zo hard aan het waaien dat de hengels gewoon er bij gingen liggen ben om drie uur na voren gegaan om daar te gaan proberen maar niks dan ben ik gestopt met vis na huis afzender jan de strandjutter.

janmachielse

zondag 12 november 2017

Hallo,

11 november met 4 man richting Zoutelande getogen. Met 2 auto's gereden, de eerste 2 collega's waren een uur vroeger ter plekke dan ik. Via sms vernam ik dat er een grote wedstrijd aan Zoutelande aan de gang was. De eerste 2 collega's hadden nog een vrij plekje gevonden, voor mij en mijn kameraad die nog nooit aan zee had gevist, begon een zoektocht om nog een vrij strand te vinden...richting Westkapelle dan maar. Uiteindelijk aan de Joosensweg de lijnen in't water gekapt. De 2 collega's die aan Zoutelande aan't vissen waren stuurden via sms dat er nauwelijks vis werd gevangen. Bij ons gingen de lijnen omstreeks 11u40 in't water. Eerste worp leverde een scharretje op, de daarop volgende worpen leverden enkel kale haken op. Verandering van strategie dan maar. Korte dwarrellijntjes, torpedolood 175gr en elke worp tot het uiterste. Na een vruchteloos eerste uur begon het een beetje te lopen. Dichtbij werpen leverde enkel kale haken op. Opmerkelijk: 7 noordzeekrabben opgedraaid. Uiteindelijk door gevist tot 17u. Vrij pover resultaat naar "november-normen", 20 wijtingen en 7 scharretjes mee voor consumptie, 2 ondermaatse gulletjes een drietal scharretjes en een 25-tal wijtingkjes teruggezet.

Greetz,

Tim

zaterdag 11 november 2017

Zuidpier IJmuiden. Verdwaalt. Eerst een paar hardgooi trainingen en daarna 5wijtingen en een baarsje gevangen. Het was leuk en leerzaam. Groetjes Martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 11 november 2017

Vanmiddag rond 13.00 uur weer eens in de Amazonehaven de hengels uitgegooid.
Het was best lekker weer en met zonnetje erbij en de wind hield zich rustig was t aangenaam.Achteraan was t mij te druk dus maar elders tussen de vangrails een plek gezocht.De eerste wijting melde zich snel en dat ging heel de middag zo door.Enkele maatse expemplaren heb ik meegenomen.De scharren kregen nauwelijks de kans om in de pieren te happen door de jagende wijtingen.Toch nog 4 scharren kunnen bovenhalen.Opmerkelijk was wel dat ik zelfs een makreel aan de onderste haak kreeg dat is toch wel heel bijzonder in dit jaargetijde .Van 13.00 uur tot 17.00uur gevist en toch een leuk maaltje verse vis meegenomen op de 75 pieren die ik had meegenomen.

Jan Vlietstra

zaterdag 11 november 2017

Nog steeds veel wijting. Gevist in Cadzand 2 uur met afgaand en 1,5 uur met opkomend tij. Aas; zelf gestoken leeglopers. Vangst 3,5kg wijting, schoongemaakt.

Mark

zaterdag 11 november 2017

Vandaag gevist op dezelfde stek als 2 weken geleden toen ik ruim 50 vissen ving op 2,5 uur. Vandaag was het tegenovergestelde. Had totaal slechts 12 vissen waarvan 1 botje, 2 puitaaltjes en de rest wijtinkjes. Allen ondermaats. Gevist bij hotels cadzand-bad met afgaand water van 11.15 tot 14.15 met pieren van hengelsportwinkel Cees hamelink uit biervliet

Lein Dieleman

vrijdag 10 november 2017

vandaag 10nov weer gevist na bij waarde
vanaf de eerste ingooi gelijk beet.zois dat heel de middag doorgegaan.aantal gevangen vissen
was niet meer bij te houde.wel20 vissen voor de pan.een geweldige visdag
ps ik was de eenege visser.
gr.


visser uit sprang capelle

vrijdag 10 november 2017

Persbericht                                                                                   Bilthoven, 10-11-2017
 
goud, zilver en brons OP WK KUSTVISSEN IN ZUID-AFRIKA
 
Frank Peene heeft in het Zuid-Afrikaanse Langebaan de wereldtitel veroverd. Na vier wedstrijden kroonde hij zich met 93 vissen tot de nieuwe kampioen. Met zijn prestatie had hij ook een groot aandeel in de zilveren medaille die Oranje in de landenwedstrijd veroverde. Om het kleurenpallet compleet te maken, pakten de Nederlandse vrouwen brons op het WK Kustvissen.
 
Over vier wedstrijddagen bleek Peene met slechts 52 wedstrijdpunten de sterkste. Dat Peene een multitalent is, bewees hij in 2015 al. Hij won destijds individueel zilver op het WK in Portugal. Een gouden medaille ontbrak echter nog in de prijzenkast. Door een voorsprong van twee punten op de Belg Steven Beuckels vast te houden, kon hij deze langgekoesterde prijs nu toevoegen aan zijn palmares.  
 
Zilver
Peene maakte onderdeel uit van de door Tronixpro gesponsorde Oranje-ploeg die is afgereisd naar Zuid-Afrika. Het team – verder bestaande uit Rob Punselie, Remco Geuze, Rico ’t Mannetje, Kees Gillissen en bondscoach Arthur van Tienen – won in de landenwedstrijd de zilveren medaille. Lang leek het er op dat goud binnen handbereik lag, maar het verrassend goed presterende Brazilië ging er met de wereldtitel vandoor.
 
Brons
Naast de herenwedstrijd wordt tijdens het WK Kustvissen ook een dameswedstrijd georganiseerd. Dit jaar voor de vijfentwintigste keer. Lang stond Nederland aan kop en gooide ook Christel Verhage hoge ogen in het tussenklassement. Op de finaledag werden zowel Christal als de Oranje-equipe teruggeworpen in het klassement. Nederland bleef daarmee steken op een derde plaats. Geen onverdienstelijke prestatie, maar er had meer ingezeten.
 
Huldiging
Na het slotbanket keren de beide ploegen dit weekend huiswaarts. Ze hebben slechts een week de tijd om bij te komen, want zaterdag 18 november worden alle winnaars al gehuldigd. Tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala – gehouden op topsportcentrum Papendal – worden alle medaillewinnaars in het zonnetje gezet. Eerst staat echter de prijsuitreiking in Zuid-Afrika nog op het programma, waar wel als kikkerlandje toch mooi drie kleuren medailles mogen ophalen.

Sportvisserij Nederland

vrijdag 10 november 2017

Op aanraden van Hengelsport Zuiderduin ben ik pas ruim een uur na laag water begonnen met vissen. Als stek koos ik voor Zoutelande, ter hoogte van de kerk. Op de eerste worp na was het iedere draai raak. In tegenstelling tot de nachtvisserij kwam er haast alleen maatse wijting boven water. Veel vissen waren zo gretig, dat ze beide haken in de bek hadden. Uiteindelijk ben ik rond half 5 vertrokken omdat het aas op was. Op een gegeven moment kwam het water zo snel op, dat ik vanaf de dijk ben gaan vissen. Met een respectabele zak wijting en een voldaan gevoel ben ik naar huis gegaan.

Lars

vrijdag 10 november 2017

09-11-2017 met mijn maatje naar scheveningen boulevard gereden. kwamen aan rond 19.00 u met hoogwater en aflopend naar laag. meteen spullentjes geinstalleerd en begonnen met vissen. gestopt om 00.00 met ruim 25 maatse wijtingen en 4 scharren

Met uitzondering vande regen was het weer een top avondje!

M.T. en S.S.

vrijdag 10 november 2017

Gisteren, donderdag 9 november, maar eens besloten om met mijn vismaat Nico Machielse weer eens naar de waterkant te gaan. Het was alweer ruim 2 maanden geleden dat we samen waren gaan vissen.
Eerst zoals vanouds weer het perfecte aas opgehaald bij fam. v. Dixhoorn en tevens wat bijgekletst. Prima mensen en leveren altijd perfect aas.
We hadden geen zin om ver te rijden en besloten naar onze vertrouwde visstek bij Waarde te gaan.
Omstreeks 18.30 uur zou het hoogwater zijn en de eerste hengel lag om 15.45 uur in het water. We waren de enigste vissers.
Totdat het donker werd hadden we slechts 2 keer een tik op onze hengels gehad maar toen het donder was begon bij ons allebei het "wijtingencircus".
Bij vrijwel iedere draai wijting en nog eens wijting. Er waren veel wijtingen ruim boven de maat, slechts een enkele moest teruggezet worden. Soms kwamen 2 wijtingen tegelijk naar boven en een heel enkele keer zelfs met 3 tegelijk.
We hebben gevist tot 20.15 uur, toen vonden we het welletjes en was het aas zo goed als op.
Nico had 31 mooie wijtingen aan de maat en ikzelf had er 34 en 1 meuntje.
Moe maar zeker voldaan zijn we naar huis gegaan. We hebben gevist met pieren en zagers aan ijzeren en plastic onderlijnen.
met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters

vrijdag 10 november 2017

Ik ben net terug van een viertal uurtjes vissen aan het Nollestrand . Begonnen om half negen en gestopt om half één.Ik was vrij vroeg (het water stond nog bijna bij de glooiing). Het begon met regen, maar later werd het droog. Maar vanaf de eerste tot de laatste draai vis. Ook nu weer veel ondermaatse wijting, maar ook weer mooie wijting. Als aas verse pieren, en als onderlijnen zelf geknoopte wapperlijntjes.Ondanks het late laag water, waren er vanavond toch nog een stuk of tien ándere vissers aanwezig.Dan de vangst: 2 schar en 29 wijting. Dit boven de maat .Tevens nog een dertigtal wijting terug gezet.
Dus weer lekker gevist en goed gevangen. Gr Jan B.

Jan.B.

donderdag 9 november 2017

Vandaag naar Westkapelle geweest om te proberen nog een visje te vangen na wat wijting en schar te hebben gevangen, kreeg ik nog een mooie beet ik dacht dat is een grote wijting maar bij het binnen halen voelde ik dat is een andere vis na een kwartiertje had ik hem op de kant , een zeebaars van 64 cm en 3.3 kilo zwaar gevangen op en kort wapper lijntje met een haakje maat 2

W W

donderdag 9 november 2017

Vandaag gevist op het havenhoofd van scheveningen. Lekker gevangen,rond de 40 vissen voornamelijk schar.

Hans

donderdag 9 november 2017

Hallo vis vrienden

Woensdag 8 november gaan vissen met z'n 2e van 18:00 tot 22:00 55 witing 5 scharre 1 zeebaars van 40 cm op ons vaste stek Europoort mag niet klagen .

Rohan

donderdag 9 november 2017

Hallo Sportvis mannen/vrouwen, vandaag 9 Nov aan t'kustlicht te Zoutelande gevist van 0900 tot 14.00. Aas v/d bekende B.D. Store in Middelburg. Er was sprake van veel (wijting en schar) op de kust. gevist met af houders en wapper lijnen. Grote en kleine haken. Leeglopers en Inktvis! Ik heb twee keer beet gehad. Met resultaat, een kleine schar. Mijn buurman, die zelfs 2x p.w gaat vissen, had ook niets! Wat doen wij verkeerd? Volgende week nog eens proberen. Gr v Brom.

W de kam

donderdag 9 november 2017

Op woensdag 8 november, tijdens een week vrij van werk, gekozen om te gaan vissen. Het weer en wind zat mee, getijde...mmm waar gaan we vissen? Niet echt zin om ver te rijden, dus ik dacht ik rijd naar de oude veerhaven van Kruijningen.
Getijde viel voor het avondeten wel lastig, 17.30 hoogwater en met 2 uur voor en 2 uur na het hoogtepunt dacht ik wel ruim plek te hebben. Doordeweekse dag en rond etenstijd viel het getijde....het zal wel niet druk zijn....niets was minder waar haha. Eenmaal aangekomen zag ik 2 auto's staan, ik dacht ach er zal nog wel een plekkie over zijn. Toen ik even gauw de dijk over ging om te kijken voor een plek op de stek, zag ik dat ik volgens mij veel te laat was...
De stek stond van links naar rechts vol. Mooi om te zien dat wel, oud en jong die op de wijting aan het vissen waren. Maar goed wat nu? Dan maar naar Waarde, daar aangekomen 1 visser, nice ik heb plek. Aangekomen, en zie dat er toch wel iets van een hardere stroming stond, eerste hengel opgezet en en ingegooid. De lijn ging van rechts naar links nog voor ik me eerste shaggie had kunnen draaien. 190 gram ankerlood en een verzwaarde onderlijn werd behandeld als een vogel veer in een windhoos. Op dat punt dacht ik, ik pak me spullen en druip af naar huis. Terug bij de auto aangekomen, mezelf overtuigd om nog 1 stek te proberen, Rilland Bath....of naar huis. Aangekomen bij de stek, geen auto's niemand. In ieder geval plek ! om 16.45 vloog 190 gram lood, een mix van mes schelp en heerlijk verse zeepieren (van jurgers B.o.Z) op een 2 haaks dwarrellijn richting Zeeuws-Vlaanderen. Zo en nu rustig de 2e hengel optuigen en eindelijk, maar dan ook eindelijk...vissen...relaxen. Nog voor ik me hengel in de steun had gelegd voelde ik een stootje, prachtig maar eerst even wat drinken etc.
Zo gezegd zo gedaan en toen trok iets me hengel een stuk uit de steun, wat nou? Opgehaald en het bleek een wijting van formaat te zijn, 34cm.
Uiteindelijk 11 wijtingen mee genomen, allemaal +25cm, met 4 uitschieters boven 30cm. Na een rot en rommelig begin van de sessie, toch nog lekker kunnen vissen.

Lars

donderdag 9 november 2017

Vandaag tussen 10:00 en 15:00 uur gevist op duindamseslag (Noordwijk). Aan de kant zat heel veel apenhaar, maar als je verder weg gooide had je daar gelukkig niet zo'n last van. Ik begon met 140 gram lood, maar hoe later het werd, hoe harder het ging stromen. Op den duur moest ik met 210 gram lood vissen, om nog te blijven liggen. Uiteindelijk had ik 1 wijting, 1 gulletje en 1 botje.

Gevist met zagers en mesheften.

Marco

donderdag 9 november 2017

Woensdag naar de noorpier wijk aan zee gegaan. Aan het begin vol met luitjes die wijtiging binnentrokken. bergen wijting.... hmm NOPE niks voor mij. Geen actie, geen power, geen smaak, geen adrenaline geen heroïsme. Op naar de kop.

Kunstaas, sleeplood noppes. Dobber met zager eronder zo ver mogelijk smijten en langzaam binnendraaien.
Tot hoogwater 2 baarsjes van 25/30. Na hoogwater 3 zeebaars van 30 38 en 55.
Van 55 meegenomen. Lekker vetgemest en wat een power prachtig.
Leuk geweest.

M. Oud

donderdag 9 november 2017

gisteren eindelijk na een lange periode weer eens gaan vissen.
gekozen om naar Vlissingen te rijden.
om 8.45 gestart met vissen tot 14.00 uur
leuk gevangen van kleine zeebaars, kleine wijting, bot schar zelfs een noordzeekrab
toch nog 20 stuks mee kunnen nemen voor de pan waarvan 8 scharren de rest wijting.
hopelijk dat de volgende vis sessie sneller komt.

Jan G

Jan Gelsema

woensdag 8 november 2017

Hallo allemaal

Vanochtend maar eens wat aas opgemaakt aan het noordstrand bij Renesse aan het eind van de Laone. Eerst met de hele santekraam de trap op (was er wel een van 500 zuchten) en dan gewoon rechtdoor. Het was daar het stuk waar wat dieper water binnen bereik lag, met een paar pittige richels, maar zolang je lood maar binnen komt. Om 08:45 uur – na eerst begroet ter zijn door 10 zeehonden die onder het kantje aan het spelen waren) 4 looodjes richting Ouddorp gegooid. Zonder duidelijke afspraken te maken, maar elkaar kennende wisten we dat we alle 4 de loodjes op verschillende afstanden legden op zoek naar vis. Het weer was rustig met een heel mild, maar wel fris windje op het koppie, maar dat maakte in de te werpen afstanden niet al te veel uit. Ik merkte dat het verste loodje op zo’n 125 meter lag en Frank had een loodje op 10 mtr liggen (Ik ben geen 0 vergeten). Met de 3e hengel/loodje op ca 85 mtr Was er voor mij mogelijkheid om te zoeken tussen 40 en 80 mtr onder het motto: Zoekt en gij zult vinden. Wat een kul was dat, want wat ik ook zocht; geen vis gevonden. Na ca 2,5 uur kwam er eindelijk een wijting van 23 cm binnen op de verre stok. Het was de enige die zich liet zien. Aas wat aan het haakje geprikt was had het niet naar hun zin in dit zoute nat en kwam dus onaangeroerd gewoon weer aan de kant. Alhoewel dit vreemd was, want er zat voldoende garnaal. (Ik sleepte 4 x een garnaal binnen)
Frank wist ook vis te vangen: een botje van onder de kant van niet groter dan 7 cm.
Om iets na 1 uur was het inpakken en wegwezen geblazen; een beetje gedesillusioneerd. Ik had toch iets meer vis verwacht, zeker nu er (bijna) overal volop wijting gevangen kan worden; ook overdag.
Toch een leuke dag gehad. Gelachen met de wandelaars die toch ook eens kwamen vragen wat wij hier verwachtten te vangen, waarop een hardgrondig NIETS als antwoord werd gegeven. Gelachen met Frank, hierbij bedankt voor je gezelschap; moeten we vaker over doen.

Van de week sloot ik af
Groetjes, en eh…. Ze zitten er ! Grote, klein, platte, dikke en dunne. Dus GAAN!
Sorry voor deze leugen, want DAAR zitten ze niet; echt niet.

Jan Romeijn
Lid HSV De, Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

woensdag 8 november 2017

Vanmorgen nog een hengeltje uitgegooid met zn 2e. De vis beet niet zo goed als 's avonds maar toch een maal mee naar huis kunnen nemen. 5 scharen en 10 wijtingen en ng een zeebaars van 12cm die uiteraard weer rondzwemt om over een jaar of wat weer opgehaald te worden (hopelijk met mooi formaat)

Rosa & Karel

woensdag 8 november 2017

Vandaag vanaf 07u30 tot 12u30 samen met mijn zoon gevist aan de Radartoren in Cadzand . Als aas verse leeglopers en enkele gezouten aaswormen . Geen verschil wat de beet wat beide aassoorten betreft . Vanaf 3 u voor laag ( LW om 10u40 ) tot aan het keren van het getij , veel beet van wijting met sporadisch een beet van een schar . Met opkomend getij geen beet meer gezien en dan maar gestopt . Uiteindelijk elk ongeveer 50 wijtingen gevangen waarvan ongeveer de helft maatse en 4 scharen . De maatse meegenomen voor de pan , de rest zwemt weer of is gepikt door de meeuwen

walter vandevoorde

woensdag 8 november 2017

Yangzeehaven Maasvlakte 23 Wijting 3 steenbolkjes 2 Schar en 'n veelfout hiervan terug moeten nog groeien was best koud en vrij mistig Groetjes

Frits van den Nouweland

woensdag 8 november 2017

Gisteren gevist Westerschelde ter hoogte van Ellewoutsdijk van 16 uur tot 18 uur.
Als aas zagers en pieren.
Op de pieren 7 wijting en 2 schar; zagers niets.
Wijtingen allemaal nogal klein en dus terug.
Helemaal in het begin erg veel stroming en 175 g ankerlood moeilijk aan de grond te krijgen. Tegen hoog water ging dat beter en dan regelmaat beweging in de hengeltop.
Vreemd, vanaf dat de duisternis begon in te vallen kreeg ik geen beet meer.
Dirk

Dirk Maerten

woensdag 8 november 2017

Het maakt dezer dagen niet uit. Het deel van de Walcherse kust van pakweg Vlissingen tot Domburg zit bedolven onder de wijting. Zeker in de avonduren komen er bijna geen andere vissoorten aan te pas. Maandagavond omgeving Vlissingen op 2,5 uur tijd met afgaand tij 29 wijting, waarvan ongeveer 10 van een mooi formaat en 1 schar. Gisteren zelfde tijdstip omgeving Domburg dan maar geprobeerd in de hoop dat een minder diep gedeelte wat schar of nog een late tong zou kunnen opleveren. Zelfde scenario.

Het lijkt bijna op werken :). Met 2 hengels ben je constant in de weer met beazen, ingooien, uitdraaien en onthaken. Toch mooie visserij die me er weer doet in geloven dat de hobbyvisserij nog een toekomst heeft.

Mvg, Eric

Eric Van Hout

dinsdag 7 november 2017

Maandag gevist samen met vader op het strand bij Hargen aan zee. Gevist met opkomend water . Aas zeedieren.
Zo goed als de vangsten afgelopen weken waren, met goede (scholen) baars vangsten viel het dit keer tegen. Uiteindelijk 2 botten en 1 zeebaarsje. Wellicht is de zeebaars nu dan toch de zuid in verdwenen.

Vanmiddag gevist bij Pontje in Velsen. Gevist van 1500 tot 1845. 29 wyting. 6 tongetjes, 2 steenbolken en 6 botjes. Buiten de wyting die werden opgeslokt door de immer op de loer vliegende meeuwen zwemt alles weer. Geen enkele maatse vis . Hopelijk komen de grotere exemplaren snel het noordzeekanaal binnen zwemmen.

Kooij

dinsdag 7 november 2017

Gisterenochtend naar de Baaiweg bij Domburg gereden om te gaan vissen.
Daar aangekomen was het snel bekeken.....dat ging hem niet worden. Veel te harde wind.
Aangezien ik toch in het Zeeuwse was even naar Vlissingen gereden om daar te kijken. Dat was dag en nacht verschil. Niet te veel wind en prima weer dus mezelf genesteld aan het Nollestrand.
Na mijn 1e hengel opgetuigd te hebben en ingegooid te hebben had ik even niet zo'n briljant momentje.
Ik had mijn fileermes in mijn achterzak gestopt en pakte deze verkeerd vast met als gevolg dat ik bijna mijn pink aan het fileren was. Ondertussen was de top van mijn hengel lekker tekeer aan het gaan. Bloeden gestelpt en de 1e wijting bovengehaald.
In totaal 5 wijtingen gevangen. Allemaal ondermaats.
Om het even kort samen te vatten......het was niet echt mijn dag maar ik weet inmiddels dat mijn mes scherp is.
Volgende keer meer plezier.

Jeroen

Jeroen

dinsdag 7 november 2017

Na paar keer in Baarland te hebben gevist, nu een keertje naar de Walcherse kust. Als aas verse pieren. Als onderlijnen wapperlijntjes met haak no. 4. Begonnen om 7 uur, en gestopt om iets voor 11 uur. Vanaf de eerste tot de laatste worp vis.Wel veel kleine wijting, maar ook mooie grote exemplaren. De schar zal er ongetwijfeld ook gezeten hebben, maar waren niet snel genoeg.Toen ik aankwam, kwamen er nog 2 vissers, en eenmaal op het strand, stonden er een eind verder ook nog 2. Toen ik een uurtje bezig was,kwamen naast mij ook nog 2 wijtingjagers. Ook de buren vingen regelmatig vis. Het was dus constant beazen , ingooien en ophalen.
Eind van de avond had ik 34 maatse wijting, 2 supersnelle scharren en een grote meun. De ondermaatse wijting was niet te tellen, maar ik schat een stuk of 50.
Ik stond naast een een partij stenen met een diepe geul, waar ik de ondermaatse in terug zette, zodat ze daar een beetje bij konden komen. Dat ging best goed dus de meeste hebben het overleefd. De grootste wijting was 36 cm. Dus een hele tijd bezig geweest te fileren, dus de vriezer is weer aardig vol.Als je wijting wilt vangen, moet je nu gaan, want het kan zomaar weer over zijn.

Gr. Jan B.

Jan B

dinsdag 7 november 2017

Hallo allemaal,

Wij zijn de nieuwe sponsor van Zeevisland:

http://www.westerscheldevissers.nl

Westerscheldevissers

dinsdag 7 november 2017

Afgelopen vrijdagavond wezen vissen op walcheren.
Gevist van 17.30 tot 21.00 uur met windstil weer.
We waren niet alleen op het strand.
Vanaf het begin volop beet en zo ging het de hele avond.
Aas verse pieren en diepvries tappen.
Vangst ca. 70 wijtingen en nog 5 scharren
Alle wijting bijna of aan de maat, en ca. 25 retour, ook al heeft dat vaak weinig zin want overleven doen ze nauwelijks...
Waren met z’n tweeen, elk 2 hengels.
Vaak gevist met 1 hengel wat zodra je de tweede ingooide stond de andere al weer te rammelen.... het was gewoon hard werken...
Volgende keer een keertje naar de banjaard eens kijken of daar ook al de vis zit.
Er stond ondanks het tij, niet zo heel veel stroming.
Nog een keertje opgehaald met een lood van de buurman, maar met gezamenlijk even ontwarren, was dat zo opgelost!
Goeie vangst en tot volgende keer

Ben sorgedrager

maandag 6 november 2017

Nog even foto toevoegen

W W

maandag 6 november 2017

Visvrienden
Vandaag de resten van het aas van vorige week opgevist in de mooie Zeeuwse wateren , bij het mooie lekker gevangen in totaal 56 mooie wijtingen en 2scharren gevangen , ik heb 26 wijtingen in de maat van 32 t/m 38 cm meegenomen de rest zwemt weer ,hopelijk van de week nog een eens naar de Zeeuwse wateren om te kijken of de schar ook nog een kans krijgt om te aarzen
Succes allemaal

W W

maandag 6 november 2017

zaterdag voor de eerste maal gaan vissen aan de oostelijke dam te oostende
ik was enkele weken terug eens gaan zien naar deze stek en had direct gezien dat het bij laag water moeilijk is om je vis over de blokken te krijgen, zeker omdat je enkel het muurtje mag betreden en niet op de blokken mag komen.
indien je met lood met klapanker en loodlift vist is het nog te doen maar ik verloor toch 2 onderlijnen.
ik ben er aangekomen een 4 uur voor hoog water en heb gevist tot hoogwater.
de vangst was ook daar niet te doen, eerste hengel er in en nog voor de tweede opgetuigd was stond hij al te trillen , mooie maatse wijtingen en scharren, ik denk dat ik maar 4 stuks heb moeten terug zetten al de rest was maats.
de vangst was ongeveer 35 maatse wijtingen en 8 maatse scharren, allemaal gevangen met verse franse tappen.
naast mij stonden 2 mensen die niet zo vertrouwd waren met het zeevissen, en bij het weg gaan heb ik mijn zak met vis aan hun geschonken, die mensen keken me aan alsof ik van mars kwam, maar ik moet nu zondag de boot op met de vereniging dit van uit Breskens met de Pirate dus ik zal wel een paar visjes voor de vriezer kunnen vangen.

groeten , Franki

vanheule franki - zeehengelclub vierinnekilo

maandag 6 november 2017

Na vele berichten te hebben gelezen over de wijtinginvasie heb ik ook maar besloten om een poging te wagen. Ik had echter geen zin om steeds maar ondermaatse visjes te vangen, dus ben ik op de "Britse" manier gaan vissen. Geen paternoster, maar een jojo lijn met een dubbelhaaks pennelsysteem, beaast met drie mesheften. Uiteraard ging na enkele ogenblikken de hengeltop rammelen. Dit was voor mij het teken dat het echte werk kon beginnen. Na 20 minuten gerammel op de top kwam er ineens een harde klap op de hengel. Tijdens het inhalen voelde ik hard gebonk en er kwam een mooie gul van 45 cm op de kant. In zijn bek zat niet alleen de mesheft, maar ook een kleine wijting, welke het aas eerder had gevonden. Op deze manier van levend aas vissen heb ik al eerder succes gehad. Niet alleen voor gul, maar ook de grotere wijtingen is deze methode effectief. Na twee uur kou lijden op het zoutelandse strand begon het te miezeren en ben ik vertrokken met een mooie gul en twee grote wijtingen in de kist.

Lars

maandag 6 november 2017

Gisteren eindelijk weer eens de hengels kunnen oppakken en aan het vissen gegaan. Eerst een pakketje mooie pieren bij Rinus wezen halen, en vroeg op pad naar een voor mij nieuwe toegankelijke visstek bij maassluis. Aangekomen spulletjes uitgepakt en klaargezet hengeltje op getuigd en het water in. Niet lang daarna meldde de eerste vis zich, een mooie steenbolk van ca 15 cm. Daarna met regelmaat wijting die net niet aan de maat was. De stek is me wel bevallen en staat nu in mijn lijstje met favorieten. Aan wat regenbuitjes en een aantrekkende wind, de spullen ingepakt en naar mij meeste favoriete stek gegaan, een uurtje voor hoog aangekomen. Spulletjes opgezet en de lijnen weer het water in, en daar melde een mooie gul van een goede 42 cm zich, en nog enkele wijting van boven de 30 cm. Ondertussen begon het flinke te betrekken met zwarte wolken, tij dom maar in te pakken en huiswaarts te gaan met een aardig vismaaltje. Heb weer vol op genoten van een ouderwetse visdagje.

Nico v. D.

maandag 6 november 2017

Vrijdagavond ergens tussen westkapelle en domburg staan gooien. Begonnen om 2130...gestopt om 0400..

Eerste uur veel krabben gevoerd met topaas(zagers) wat voor de eerste keer online besteld was door mij en keurig en supervers werd afgeleverd op t huisadres in brabant.

Daarna barstte het los; erg veel wijtingen die de hengeltoppen deden dansen waardoor de belletjes flink tekeer gingen.
Gestopt met tellen bij de 20 stuks, allemaal mooi gehaakt,alles was rond de 20cm, netjes terug gegooid met de boodschap...haal je grote broer of zus maar.
Ook veel platvis(jes) gevangen..tegen de 10/12 stuks aan...voornamelijk bot...ook deze waren niet aan de maat dus ook terug t zoute sop in.
Heerlijk nacht gehad...subliem weer...volle maan..en helemaal alleen op de wereld!

Een der Visketiers

Een der Visketiers

maandag 6 november 2017

Beetje verlaat maar toch de moeite waard om hem te plaatsen.
Vrijdag met mijn maat Arjan en vader Harry om 17:00uur van uit het o zo mooie Steenbergen vertrokken naar Vlissingen (Nollestrand). Eerst nog even wat verse pieren en zagers gehaald bij onze lokale hengelsportzaak Peory. Bij aankomst (18:00) merkte we dat we niet de enige waren die zin hadden om een visje naar het droge te halen. Aangezien we met zijn drieen wel bij elkaar wilde staan zijn we vanaf de duingang helemaal naar links gegaan net voor de keien. Bij het aanlopen zagen we al regelmatig wat hengels met dubbeltjes of trippeltjes het strand op komen, dus snel de eerste hengel in gereedheid brengen. Om iets over zessen lagen de eerste onderlijnen in het water. Ikzelf ben direct begonnen met het optuigen van mijn tweede hengel. Dit was eigenlijk niet te doen. Zodra het lood de bodem had geraakt zag je je top al klapperen. Ik heb mijn tweede hengel twee keer ingeworpen waarna ik deze later enkel nog gebruikte om steeds van onderlijn te wisselen. Dus beazen en van de wartel op de andere hengel.
Het was een topavond welke bestond uit wijting, wijting en nog eens wijting. In totaal 5 scharren met zijn 3en gevangen en we zijn de tel kwijtgeraakt zoveel wijting. Mooi weer en door de volle maan ook redelijk goed licht. Gestopt om 23:00uur aangezien de vangst wat minder werd en ons aas op raakte.

gr. Kevin

Kevin B.

zondag 5 november 2017

Nadat we donderdag zo goed gevangen hadden zijn we vandaag nog maar eens gegaan.
Eenmaal op het nollestrand was er geen visser te bekenen, wat we erg vreemd vonden aangezien er zo goed gevangen werd.

In het donker onze hengels klaar gemaakt en de eerste regendruppels begonnen te vallen. Daarbij kwam er een fikse zijwind opzetten. In het water stond er een sterke stroming. Na 15min wachten de eerste hengel opgehaald en meteen volle bak, 3 mooie wijtingen. Tweede hengel ook vol. De wind was gaan liggen en de regen was gestopt. Ondertussen was het werken, hengel ophalen vissen eraf hengel ingooien en de volgende hengel weer ophalen vol met vis.

3.5 uur gevist mét 2.5 ons pieren. 45 wijtingen en 1 schar. Paar mooie grote van 33-35cm veel was rond de minimummaat, maar toch een lekker maal nee naar huis.

Rosa & Karel

zondag 5 november 2017

Hallo allemaal

Vanochtend zouden we onze 13e wedstrijd vissen; op de boot, maar de golfslag maakte dat helaas onmogelijk. Dus gisteren werd besloten om vanmorgen maar eens Vlissingen Boulevard op te zoeken.
Nu weten jullie dat ik het best wel kan hebben om geen vis te vangen, maar vanmorgen….
Laat ik bij het begin beginnen:
Om 05:00 opgestaan en na de nodige zaken te hebben afgehandeld in de auto gestegen en naar Vlissingen gereden. Het werd licht en het zonnetje wilde af en toe door de wolken priemen. Er zou een sterke stroming staan; morgen springtij plus nog eens de wind er achter. 200 gram klapankerlood voor alle zekerheid in de kist gegooid. Om 08:10 vlogen er 19 loodjes richting Breskens, dus maar goed dat het pont niet voer, anders was die zeker getorpedeerd.
Direct bij de eerste draai een visje van 28 cm dus van de nul af. Links van mij stonden de “Ultracast jongens” Arjan en Kees er direct al een doublet en een tripletje uit te sleuren. Rechts van me, Hans pakte er ook 2 en Nico, nog een stukje verder door, ook 2. Verder kon ik niet zien wat er gevangen werd.
Mijn overige 2 haken waren schoon leeg, dus besloot ik tempo te gaan draaien. Binnen draaien, onderlijn verwisselen, in werpen, vis onthaken, haken beazen, en de naald gevuld klaarleggen. Alleen wanneer ik 1 of geen vis zou hebben een minuutje of 2 wachten met binnen draaien.
De volgende draai kwamen er 2 binnen, toen een triplet. Arjan ging door met tripletten, Kees, Hans en Nico stagneerden een beetje. Verder door de hoge nummers zag ik af en toe dat er een visje op de kant kwam. Na 5 draaien had ik 11 visjes in de emmer. Arjan een paar meer en Kees dacht ik een paar minder. Bij Hans en Nico was het sprokkelen geblazen.
Het opkomende water sleurde aardig aan het lood en op een zeker moment moest het maar: 200 gram klapanker er aan. Alhoewel mijn Vercelli Enygma Centinel T dit gewicht met gemak aankan, moet ik hier mee toch echt nog een beetje oefenen om de gewenste afstanden te halen. Dus maar terug naar 180 gr en een ander loodje geprobeerd. Dat liep wel weg, maar in die 5-6 minuten dat het in het water lag, zou het niemand kunnen hinderen.
Ik kwam weer in dieper water en het vangen bleef nog even door gaan met af en toe een doublet en toen het water eenmaal hoger kwam, kon ik het diepere gedeelte niet meer bereiken en was het sprokkelen geblazen en soms een loze draai.
Poeh! Het was zwaar draaien uit de diepere gedeelten, over richeltjes heen en met draaiende wijting(en) aan de haak. Het leek wel werken.
De toeter ging en snel de spulletjes bij elkaar binden en de vis ter meting brengen. Ik heb het niet op kunnen tellen, maar 23 visjes was zeker meer dan ik de hele competitie bij elkaar heb gevangen.
Arjan wist het potje in zijn voordeel te beslechten met 32 vissen dik 8 mtr. Kees 2e met 30 vissen en ca 7,5 mtr. Ik 3e met 23 en een dikke 5,5 mtr. en resp JP met 15 en Hans met 13 vissen 4e en 5e.
Het was een prachtige dag met een heel klein buitje, maar verder een dun zonnetje en een windje dat aan het begin 2, maar bij de afsluiting toch een kleine 5 bft woei.
Heerlijk gevist en een uitermate plezierige dag gehad. Natuurlijk, met het vissen heb ik het sowieso naar mijn zin, maar als er dan nog zoveel vissen boven komen en ik zo’n resultaat kan behalen? De 3e plaats is gewoon het hoogst haalbare, want Arjan en Kees voorbij stomen? Keep on dreaming, men!

De volgende wedstrijd op 19.11. Ben benieuwd waar en benieuwd of het weer een “wijting wedstrijd” wordt.

Groetjes, en eh…. Ze zitten er ! Grote, klein, platte, dikke en dunne. Dus GAAN!

Jan Romeijn
Lid HSV De Krabbe, Burgh-Haamstede


Jan Romeijn

zondag 5 november 2017

vandaag zondag vanaf 7u tot 16u gevist cadzand totaal vangst 3 zeebaars 30+ 2 scharren en 14 wijting en nog boel klein spul bijna alles afgaand tij opkomend enkel de zeebaars en 1 schar op hoog water niks .

karl

zondag 5 november 2017

Trainingssessie Westerschouwen.
Zondag nog maar eens met de laatste piertjes op pad geweest. Deze keer de steunen neergezet tussen de damaanzet en de stormvloedkering te Westerschouwen en gevist van halftij tot hoogwater. Het getij was superhoog, na anderhalf uur spoelden de golven al ruimschoots over hoogwaterlijn heen en moest ik mn kist neerzetten tussen het helmgras in de duinen. De vangerij kwam maar schoorvoetend op gang, na een uur het eerste botje, daarna een dubbeldraai botje en minibaarsje. Deze keer was er vollop te kijken op het strand met dank aan RijksWaterStaat die het strand nog verder aan het opspuiten is. Grote zandzuigers kwamen zo dicht langs bij de oude damaanzet dat je ze bijna aan kon raken. Na vier uur netto vistijd waren er negen vissen gevangen, baarsjes en botjes, bijna gelijk verdeeld tussen de verre hengel en de dichtbij hengel. De botten kwam niet boven de 25 centimeters, het grootste dikke baarsje kwam tot 33 centimeter. Het was weer een mooie vismiddag. Lekker dicht bij huis, kostelijk weertje en deze keer geen parkeergeld meer betalen.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zondag 5 november 2017

7e Dreischorretje.
Zaterdagmiddag visten we de zevende van Dreischor, plaats van handeling was deze keer de zeedijk bij Colijnsplaat tegen de brug aan. Met de wind en de regen in de rug en een waterig zonnetje was het nog redelijk uit te houden daar. Er waren acht deelnemers op komen dagen. Door omstandigheden ging we wat later aan de gang als gepland maar om 1315 uur ging de onderlijnen nat. Twee dagen voor springtij vissen aan Colijnsplaat heeft wel een risico; nl. een gierende stroming. Nou dat was er hoor, in het begin was 175 gram met dikke klapankers niet op zn plek te houden, het hobbelde rechtstreeks naar de pijler van de brug. Maar Henk en Wessel vingen gelijk al vis bij de eerste draai, dus dat geeft de burger moed, bij de tweede draai kon ik al een botje vangen op de dichtbij hengel. Dus in het eerste uur maar een beetje dichtbij de kant gevist, daar bleef de onderlijn wel op zn plek en kon er, ondanks het drijfvuil, redelijk comfortabel gevist worden.
Na een half uurtje kwam er bij mij weer een botje op de kant, Wessel en Henk hadden er intussen al drie. In het tweede uur werd het drijfvuil en de stroming wat minder en probeerde ik weer de master-blaster methode met een geclipte lijn en een loodvrij klapanker verreweg. Dat hielp, er kwam een dubbeldraai wijtingen mee aan de kant. De volgende worp was ook een dubbeldraai met een wijting en een bot. Intussen hadden ook de andere deelnemers hun vissen kunnen vangen, alleen Adrie en Martien stonden op op NUL. Behalve botten en wijtingen kwamen er ook mooie scharren op de kant en als special nog een glasgrondel voor Martien. Met nog een uur te gaan stonden Wessel, Henk en Niek alledrie op vijf vissen, dus spanning alom.
Wessel wist de vis niet meer te vinden maar Henk en ik wisten er beiden nog twee bij te vangen. Ook Adrie wist in blessuretijd nog van de nul af te raken met twee botten. Toen om 1615 de toeter weer klonk hadden alle deelnemers vis en tezamen 31 vissen gevangen. De laatste keer dat we zoveel vis vingen in de Oosterschelde was in het jaar van de vorige Elfstedentocht. Henk won de wedstrijd met 16 centimeter meer dan mij, zijn vissen waren net een slag groter dan de mijne. De botten bleven steken bij 24 centimeter, de scharren bij 26 en de wijtingen bij 28 centimeter. Het was een mooie visserij aan de Oosterschelde.

Niek Romijn HSV Dreischor.

Niek Romijn

zondag 5 november 2017

op 4-11-2017 gaan schar vissen cadzand
met vis kolega
plaats 4 vak geteld van nieuwe pier rechs er van
was treurigge dag
vis maat 1 schar
5 wijtingen net de maat
ik zelf 1 schar
9 wijtingen maatse
het getij was goed
z zw w zw 3
wat is er gebeurd daar slecht
of waar schijnlijk komen af slepen met de letter Z er op

vangompel danny

zondag 5 november 2017

Dishoek, vrijdag 3 november

De vooruitzichten: 20.00 uur laag, zuidwest Bf 2, droog en goede vangstberichten op deze site. Kortom prima visweer.
Het materiaal: 4 hengels voorzien van rode afhouders (waarvan twee verzwaard) en haken 4 en 6, geen wapperlijnen. Zoals gewoonlijk weer prima verzorgd aas van Pim van Profish.
De stek: Dishoek bij de vuurtorentjes. Begonnen in het donker om 17.30. In het vak rechts van ons twee vissers. In het vak links kwamen er later nog twee bij. Richting Zoutelande veel lichtjes.

Na 5 minuten lag de eerste wijting al op het strand. En toen werd het heel saai en heel hard werken.
Er waren maar twee verrassingen: de wijtingen werden bij opkomend water wat groter en wat dikker en er zat zowaar 1 schar in een triplet. Die was waarschijnlijk Nederlands kampioen snelzwemmen en was de wijting net voor.
Het eindresultaat: 1 schar en heel veel wijting (waarvan 25% maats). De meesten in de lip gehaakt. We zijn de tel kwijtgeraakt. Geen materiaalverlies en een heerlijk weertje. Moe maar voldaan weer richting Breda en Utrecht gegaan met een onbeantwoorde vraag: hoeveel honderdduizenden wijtingen moeten daar wel niet voor die kust liggen? Volgende keer hopelijk wat meer variatie in de vangsten.

Don en Sacco

Don

zondag 5 november 2017

Zaterdag omstreeks 8.00 uur vertrokken richting Vlissingen samen met vismaat Kodda. Om 8.45 gingen de eerste onderlijnen het water in, kodda moest eerst nog wat lijn op zn molen spoelen wat inhield dat wanneer hij begon met vissen hij al 5 vissen achter liep. Prima ochtend gehad qua weer en vamgsten. Aan het begin van de middag een buitje maar de plu tegen de wind in en dat kwam ook goed.
Om een uur of 5 begon de schemering en zijn we gestopt, einduitslag Kodda een stuk of 7 scharren, 17 maatse wijtingen en als klap op de vuurpijl ook nog een mooie maatse gul. Voor mij iets minder maar toch nog 11 scharren en 13 maatse wijtingen + 3 mooie grote krabben.

Al met al een heerlijk dagje

Groeten visdaap

Visdaap

zondag 5 november 2017

Vandaag sinds afgelopen zomer nog eens naar zee gereden om te gaan vissen. Gezocht naar een rustige stek ergens tussen zoutelande en westkappele. Gehoopt om een lekker maaltje schar bij elkaar te vissen maar die blonk uit in afwezigheid. Misschien zat hij er wel maar dan werd hij weggeconcureerd door de wijting die wel massaal onder de kust zat. Gestopt met tellen, elke draai kwamen ze met 3 tegelijk boven. Complete waanzin, nog nooit meegemaakt. Slechts 1 schar was de wijting te snel af. Thuis had ik 52 maatse wijtingen en een veelvoud daarvan nog terug gegooid. Het lood hoefde meestal nog niet de grond te raken en je stond alweer met een rammelende hengel in je handen. Als klap op de vuurpijl nog een PR moddervette tong gevangen van 44cm en dit in november. Het kan verkeren zei Bredero...

Maarten

zaterdag 4 november 2017

Zojuist terug van de Noordpier wijk aan zee. Gevist van 10 tot 16u. Pieren gehaald welke zeer maar dan ook zeer klein waren en van slechte kwaliteit. Sommige waren nog geen 3 cm lang. Vangst 10 scharren en 8 te kleine wijting .met 4 hengels . Beten alleen kort voor hoogwater. Volgende keer maar weer naar Rick of Hermans om aas te halen, dit leek nergens op.

Frank

zaterdag 4 november 2017

Visvrienden en vriendinnen,

Vandaag stond de 3e nfb wedstrijd op het programma. Het was zogezegd geen thuis wedstrijd. We mochten naar Egmond aan zee..04:15 uur afgesproken met Herbert op Oude -Tonge zodat we lekker op tijd in Egmond waren.
Rond zeven uur kwamen Martin, Peet, Marcel en Corné ook binnen. We hadden hier nog niet eerder gevist dus we zouden het wel zien.. Uiteraard hadden we wel wat kennis vergaard en wisten we een klein beetje wat er te vangen zou zijn.

Om negen uur mochten we beginnen en al vlug had ik een mooie aanbeet, helaas mis maar de volgende draaien leverde vis op. Ook bij de andere teamers ging het lekker, iedereen ving z'n visje. Mooie baarzen en mooie botten Corné had nog een baars van 51 cm, das altijd lekker in de wedstrijd.

Rond half elf kreeg ik bezoek van Cor Juffermans, redacteur van Zeehengelsport. Altijd leuk om met een local te praten. Leuk dat je er was Cor 👍👍.

Om één uur was het klaar en zaten we bijna allemaal in de dubbele cijfers. Dus dat was een goed gevoel. Alleen Marcel had de pech dat ie in een groente tuin stond te vissen maar toch nog vis vangen, das goed..

Na het wachten op de uitslag die voor gegaan werd door een mooie loterij, waren we als korps 2e, met de vereniging 1e en individueel was Herbert 4e int vak, Martin 5e in vak, Corné 4e int vak en ikzelf 2e int vak. Marcel en Peet vielen deze keer niet in de prijzen maar zaten er dichtbij....

De volgende nfb is in Petten, nog een kwartiertje verder rijden maar wel een half uurtje langer slapen😉😉.......

Hroeten uut Playa del Bru,

Dennis Zwiers,
Ahoy Yuki Team en HSV-t Zijpe en HSV de Sportvisser

Dennis Zwiers

zaterdag 4 november 2017

Zuidpier IJmuiden. Eerst hieronder het nieuwe lijstje verste worpen van nederlandse bodem. Ik was WK Calais vergeten. Twee nieuwe namen. Op plek 2en4. Lijst 2017 verst gemaakte worpen. En de zuid. Wijting wijting.
Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 4 november 2017

Afgelopen week drie keer wezen vissen in de omgeving van Vlissingen. Dinsdag aan het windorgel gestaan, eerste draai twee maatse wijtingen en een krab, rest van de avond enkele scharren en te kleine wijtingen welke terug naar huis mochten zwemmen
Woensdag wat verderop op het nollestrand gestaan resultaat: 1 bot, 1 scholletje 4 maatse wijting en twee scharren.
Donderdagavond op de boulevard gestaan resultaat: 1 mini schar, 11 maatse wijtingen en een 20tal ondermaatse wijting. één hengel met afhouders en één hengel met dwarrellijnen, beide hengels brachten regelmatig vis op de kant.
Visgroeten
Caster D.

Caster D.

zaterdag 4 november 2017

Gisteren nog eens aan de Belgische kust gevist met de kajak. Begonnen rond 13 uur en meteen goed in de vis. De hele tijd met weegschaaltjes gevist en twee hengels, welgeteld een trek gehad zonder vis. Veel wijting maar jammer genoeg veel ondermaatse, slechts een paar scharren. Alles aan diepvriestappen. Na een paar uur ging de beet er uit, wat verder van het strand geprobeerd maar geen succes, dan weer dichter maar daar evenmin vis. Aangezien de zon al flink begon te zakken binnen gevaren, daar stond intussen een flinke branding. Uiteindelijk even gekanteld in de branding, gelukkig was alles goed gezekerd. Intussen weet ik dan ook dat het nieuwe droogpak 100% waterdicht is. Hopelijk binnenkort nog eens kajakweer, dan probeer ik wel een andere manier van landen.

Johan

zaterdag 4 november 2017

Vrijdagavond 3november

Van mijn dagelijks werk recht naar Hubo s gravenpolder gereden waar Kees weer prima zeeaas tevoorschijn haalde.
Na wat speurwerk in zijn hengelshop en een babbeltje naar het Nollestrand gereden.
Ik was de eerste visser terplaatse zodat ik mijn favoriete plekje kon innemen.
Lang duurde het niet of de andere vissers kwamen over de duinen.
S'avonds was het net kerstmarkt met al zijn lichtjes.
Zoals verwacht was de wijting op de afspraak en kreeg vriend schar geen schijn van kans.
Ik heb verschillende onderlijnen uitgetest en ving de grootste wijtingen duidelijk aan de metalen afhouders voorzien van een forse haak.
De zeepieren van Hubo s gravenpolder waren het best in trek.
50 bovenmaatse wijtingen kwamen op het strand,1 schar 1 bot en een kleine zeebaars maakte maakte mijn visavond tot een groot succes.
Het was prachtig weer ,weinig wind ,lichte stroming en een aangenaam temperatuurtje.
Het was net lente.
Ik heb geen restpiertjes in de vriezer moeten steken want heb gevist tot alles op was Zo ,ik heb er weer eens van genoten en snel tot een volgende

Groetjes aan alle medevissers: vang ze

marc het kempisch visserke

zaterdag 4 november 2017

Met mijn broer en vader gaan vissen vorige dinsdag.
Lekker grote zeebaars kunnen meenemen voor de pan.
Toch +- 70 cm, gaat smaken!
Slechts 3 kleintjes, schar en dus terug naar de mamma...
Leuke dag gehad!
wind in de rug en zon op het kopje

koppers dieter

zaterdag 4 november 2017

Visvrienden
Donderdagavond de mooie wateren van Zeeland opgezocht om te proberen wat vis te vangen,gelijk met de eerste worp 3mooie maatje wijtingen aan de haken, zo ging dat een hele avond door ,ik geen enkele keer de lijnen opgehaald zonder vis ,steeds met twee of drie gelijk ,bij het stoppen van de vis partij stond de teller op 88 stuks waarvan hebb ik er 48 stuks wijting van boven de 32 cm mee Nasr huis genomen , er waren zelfs 11 stuks wijtingen van 35 tot 39 cm bij, ik heb ook nog 4 scharren gevangen die waren schaars deze avond , we stonden met 4 man te vissen allemaal hadden ze zoveel vis , jammer dat de kleine wijtingen toch bijna allemaal dood gaan
Nog veel visplezier
Gr W W

W W

zaterdag 4 november 2017

Vrijdag avond paar uur tegenover forteiland ijmuiden. Heel veel wijting maar nog geen joekels. Paar net aan de maat en slank. Mooi begin van het seizoen.

Gevist met zagers maar ze waren zo gulzig dat ze denk ik alles wel pakte.

Gr Matko.

Matko

vrijdag 3 november 2017

Vanavond een avondje Domburg gedaan nabij de Baaiweg.
Ben na een uurtje verplaatst ivm het vele apehaar, en één palenvak omgaan staan en hoe raar ook daar helemaal geen last van dit gehannes, maar bij de eerste worp gelijk twee mooie wijtingen.
De wijtingen kwamen met bosjes aan de kant groot en klein, de kleintjes zwemmen hopenlijk weer ( maar ik denk dat ze allemaal naar de vissen hemel zijn) ze zijn zo fragiel en gulzig, dat de haak dikwijls helemaal ingeslikt is....
Heb gevist van 17.00 tot 21.00 en de teller stond op 36 totaal en 13 voor in de frituur ( kibbelingetje hhhmmmm).
Opvallend was wel dat er niet één schar zich heeft gemeld, maar volgende keer meer schar succes misschien.

Ruud

Ruud

vrijdag 3 november 2017

Vrijdag 3 november 2017

Vanavond William samen met zijn ome Bert op de Banjaard.

15 scharen en 47 wijting totaal.
Alles op wapperlijnen gevangen.

Gevist van 17.30 uur tot rond 21.00 uur.

Werkelijk het was werken geblazen voor die twee met af en toe een ingelaste pauze om een peukje te roken en op adem te komen.

Groetjes
Marien Minnaard

Marien Minnaard

vrijdag 3 november 2017

Meevisavond hengelsport Wesdijk

Nog een keer op de baars op de mv2 was het plan.
De vooruitzichten Qua weer waren in de eerste instantie niet fantastisch, maar werden later bijgesteld.
De voorspelde neerslag viel toen we nog in Barendrecht waren.

In de eerste instantie had ik voor trap 5 gekozen maar bij aankomst besloten we om vanwege de wind om naar trap 6 te gaan omdat daar meer branding stond’.

Er stonden nog 4 andere vissers wat allemaal bekenden bleken te zijn.
We waren met drie man, te weten Henk, Cor en ik, dus konden we aansluiten bij de rest.

Voor Cor was het zijn eerste sessie op de mv en hij liet uit zijn mond vallen dat zijnde laatste keren niet zo succesvol was geweest.
Van te voren in de winkel had ik een beetje uitgelegd hoe wij hier over het algemeen vissen.

Dus snel optuigen en vissen maar.
De loodjes lagen al snel te water en binnen tien minuten hadden we alle drie vis.
Henk en ik wijting en Cor tot mijn verbazing een gulletje van rond de dertig cm.
Dat had ik niet verwacht en er volgden er nog meer, bijna iedere worp leverde vis op.

Alleen de baarzen waren schaars.

Als je wat verder uit de kant gooide ving je alleen maar wijting en net achter de branding ving ik af en toe een baarsje en iets grotere wijting.

Inmiddels was het rond elf uur dus voor mij tijd om te vertrekken.
Het was echt genieten aan het strand, maar aangezien mijn wekker weer vroeg af zou lopen ben ik toch maar naar huis gegaan.
Henk en Cor zijn nog een uurtje door gegaan en ik kreeg nog een foto van een baars toegestuurd.

Ik begreep dat de heren het ook goed naar hun zin gehad hebben, dus misschien doen we het nog is over.

Mannen bedankt voor de gezelligheid en tot ziend in de winkel of aan de waterkant.

Gr Team Hengelsport Wesdijk

Pim Troost


Hengelsport Wesdijk

vrijdag 3 november 2017

vandaag gevist nabij waarde van laagtot hoog water..devis was vol op aanwezig.veel beet gehad.totaal 20 wijting.waarvanenkeleruimaan de maat
de vis moest van ver komen.100m of meer.de mede vissers naast mijn konde die afstand niet gooien en hadden geen vis.gr

visser uit sprang capelle

vrijdag 3 november 2017

GEZOUTEN ZEEPIEREN
De scharren en wijtingen zijn we in het land.
Deze vissen zijn dol op GEZOUTEN ZEEPIEREN.
Nu speciaal voor de schar en wijting.
75 pieren per bakje.
Dus voordelig vissen.
Makkelijk te bestellen via de webshop van
  www.Lobbezoo-zeeaas.com
Of kijk op marktplaats.

Lobbezoozeeaas

vrijdag 3 november 2017

Gisteravond wezen vissen op t nollestrand. Heerlijke avond met veel mooie wijtingen. Helaas was al vroegtijdig het aas op. 3.5 uur gevist.
2 scharren 30+
1 bot 30+
28 wijtingen waarvan 20 mee naar huis.
Zo dag nog maar eens proberen.

Rosa

donderdag 2 november 2017

De wijtingen zijn weer massaal aanwezig!!! Vanmiddag gevist bij de hotels van Cadzand Bad. Gevist met zelf gestoken leeglopers. Gevist van 16.00 uur tot 18.30. Laag om 18.30. De vangst was super. Ik had ruim 50 wijtingen. Waarvan slechts 15 de maat hadden. 2 scharren en nog 2 zeebaarsjes. Was een prachtige vismiddag met weinig wind en deining en een prachtige zonsondergang. Naast me stonde overal medevissers. Ook zij vingen prima. Al met al super middagje.

Lein DIeleman

donderdag 2 november 2017

Op 1 november vroegtijdig bij de baas vertrokken om een vissessie te gaan doen met twee collega's. Eerst pieren gehaald bij de Fam Dixhoorn en dan verder naar Vlissingen. Om 16:15 stonden we te vissen en na een praatje met de buurman de eerste hengel uitgedraaid me als resultaat een mooie schar. Tot het duister kwam er nog een klein scholletje en een maatse wijting boven. In het duister ging het een stuk beter en kwamen er met grote regelmaat behoorlijke wijtingen boven en mooie scharren. Ron de kentering viel het even stil maar toe er weer wat stroming in kwam ging het op de oude voet verder. Om 20:45 gestopt omdat ik het vrouwtje beloofd had niet te laat thuis te zijn(het was nog 130 km rijden). De teller stond op 29 waarvan er 20 de reis mee naar huis meemaakten.

Marcel

donderdag 2 november 2017

ijmuiden zuidpier 2100 meter

vandaag de nieuwe wedstrijdhengels eens uit geprobeerd.
vangsten gingen helemaal los zelfs gul op 100 meter
totaal 25 schar 12 bot en 12 gul even aan de binnenkant en de wijting in over tal wel veel klein
mooie dag na 4 uur de pieren op helaas

N. Vogelsang

donderdag 2 november 2017

ijmuiden zuidpier 2100 meter

vandaag de nieuwe wedstrijdhengels eens uit geprobeerd.
vangsten gingen helemaal los zelfs gul op 100 meter
totaal 25 schar 12 bot en 12 gul even aan de binnenkant en de wijting in over tal wel veel klein
mooie dag na 4 uur de pieren op helaas

N. Vogelsang

donderdag 2 november 2017

Ik ben net terug van een 5-tal dagen Baarland. Zoals gewoonlijk wat werkzaamheden, en tussendoor natuurlijk ook vissen. Ook een paar keer wezen slepen, wel garnalen gevangen, maar nog niet echt super. Dan ben ik 3 keer wezen vissen, 1 keer Ellewoutsdijk, 1 keer Hoedekenskerke, en 1 keer Baarland.
Gevist met pieren en met wapperlijnen. De stekken maakte niet veel uit, overal was de wijting aanwezig. Ik heb in de drie keer vissen , 44 maatse wijting gevangen, en ook nog veel kleinere exemplaren (die zwemmen hopelijk weer).
Er waren verschillende 30 plus wijtingen bij.Een 2 tal keer lekker verse wijting gegeten, en de rest gefileerd en in de vriezer.Weer een leuk midweekje achter de rug, en dus voor herhaling vatbaar. Volgende week eens naar het Walcherse strand,

Gr. Jan B.


Jan B

donderdag 2 november 2017

Woensdag 1 nov. lokatie nollestrand
Na het mooie aas opgehaald te hebben bij profish in zegge verder gereden
richting vlissingen lokatie nollestrand.
Laag om +18.00
Er stonden al verschillende vissers op het strand, dus dat was al een goed
vooruitzicht. Hengels opgetuigt een met verzwaarde afhouders en de andere
met gewone plastic afhouders. Prachtig weer, geen volle maar een waterig
zonnetje. Om 16.00 de eeste hengel te water met pieren van profish, de 2e
even laten liggen. Na een half uurtje de eerste tik op de hengel en de eerste
schar kwam naar boven, mooi in het lipje dus zwemmen maar weer. Tegen17.00 de tweede hengel erbij. Het strand stond inmiddels vol ik telde er zo een stuk
of 10. Prachtige visavond de hengels stonden regelmatig te rammelen, schar en
wijting. De wijting was redelijk aan formaat, er waren wel wat kleinere bij maar
alles zwemt weer op een paar na die niet te redden waren, die gaan thuis in de
pan. De scharren waren allemaal aan de maat en die zwemmen ook weer.
Om 21.00 gestopt toen was de beet eraf en bleef de teller steken op 25.
Dus al met al een prachtige visavond en op naar de volgende sessie.

Visgroeten Ton

Ton luijten

donderdag 2 november 2017

Hallo,

Woensdag een Walchers strand uitgekozen om de wijting en de schar te belagen. Redelijk laat gestart omstreeks 16u30 (laagtij om 18u), maar de eerste worpen leverden zeer snel resultaat op. Tijdens de lichte uren kwamen er redelijk wat scharren boven, overigens van vrij mooi formaat. Rond 18u werd het donker en kregen we immense wijtingscholen voorgeschoteld. Helaas, zeer veel ondermaatse vissen... m.i. is die minimummaat van 27cm ook veel te opportunistisch gekozen, de meeste wijtingen hebben een lengte van 24-25 cm, de helft van de teruggezette fragiele wijtingen overleven de terugreis niet. Was een redelijk onevenwichtige verhouding, van de wijtingen die bovenkwamen was er 1 maatse tegenover 3 ondermaatse. Kortom, tientallen wijtingkjes teruggezet. Omstreeks 21u30 laatste lijnen opgedraaid, nettoresultaat met 2 man: 23 scharren en 22 wijtingen meegenomen voor consumptie. Volgende sessie zal tijdens de dag-uren zijn, in de donkere uren is het quasi onmogelijk om die ondermaatse wijtingen van je haken te houden.

Greetz,

Tim

woensdag 1 november 2017

Vandaag weer eens naar de Banjaard gegaan na de goede vangsten de laatste dagen in zoutelande om te kijken of daar de vis inmiddels ook is gearriveerd. Bij de Banjaard is de vis duidelijk nog niet gearriveerd, slechts 5 kleine scharretjes. Volgende keer weer gewoon naar Zoutelande.

Met vriendelijke groeten,
Frank

Frank

woensdag 1 november 2017

Maandag gevist aan de walcherse kust van 13.00tot 20.00 uur, mooi zacht weer met zon en wolken, de wind was op vakantie, de vangst mag je wel super noemen, mooie wijtingen en een 8tal scharren en een heuse gul, toch super hé, de teller is gestopt op ongeveer 60 wijtingen een 8 scharren en de gul, wel met 2 personen en 4 hengels. Wat wel opviel dat de garnalenkotters tot bijna op kant sleepten dus die zitten er ook volop. Al bij al een zeer geslaagde visdag zeker voor hethaling vatbaar

de kempenaars

woensdag 1 november 2017

Cadzand vuurtoren dinsdag 31/10 van 15 tot 18 uur 20 wijting 1 schar aan zeepieren .
Geert

Geert jacques

woensdag 1 november 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland