Kant-vangstberichten

Buitenland vangstberichten

Blijf op de hoogte vd vangsten in bv Noorwegen en IJsland.
Bekijk de geweldige vangsten die er dagelijks gedaan worden.
Vangstberichten buitenland >>>

Op visreis ? boek bij www.cordestravel.nl natuurlijk !

donderdag 17 augustus 2017

woensdag van af 1500 tot 2100 uur gevist aan de neeltje jans in 7 uur tijd 2 x beet gehad en verder nada niets waar is de vis.

ton schilperoort

woensdag 16 augustus 2017

Woensdag van uur of 17 tot 24 gevist op nzk bij pontje velsen. Ontelbaar veel micro bolken, torretjes en wijting, mini scholletjes en tongetjes en toch nog 2 x tong net aan de maat. Zagers waren het meest in trek. Tijdje niet hier gevist en dat zal voorlopig ook weer ff zo zijn;p

Groetjes Matko.

Matko

woensdag 16 augustus 2017

Vandaag van 18 tot 21 uur op mv2 staan te kijken hoe de krabben mijn haken leeg aten.
Geen beetje gezien, ook bij de buren niks.

Marco

woensdag 16 augustus 2017

Vanmiddag de rest van het aas opgevist aan de dijk van Westkapelle. Het was lekker weer, en dus stoeltjes en koelbox mee en vissen maar.Er stonden nog zeker tien andere vissers, maar plaats genoeg.Een drietal uurtjes gevist, en twee stuks gevangen (geen vis, maar onderlijnen)'Bij alle vissers was het pet. Ik heb een baarsje zien vangen, wat overigens netjes werd teruggezet. Volgende week nog maar eens proberen Gr Jan B.

Jan B

woensdag 16 augustus 2017

Gisteravond weer gevist op het Banjaardstrand. Met afgaand getij veel tongen gevangen aan mesheften. Ook een paar grote krabben en een kreeft. Top avond was het. Wel vreemd dat er verder bijna geen vissers stonden.

Richard Batsbak

woensdag 16 augustus 2017

Zondag leuk Haaitje gevangen in Westkapelle. Stond veel stroming en ook veel vuil aan de lijn, maar 4 uur na laag water, was er minder stroom en vuil. Toen kwam deze jongen kijken. Hing nog een flink piemeltje onder. Haha. Volgend weekend weer proberen.

Richard

woensdag 16 augustus 2017

Een veel te laat vangstbericht maar toch.
Afgelopen zondag gevist aan de Baaiweg vlakbij Domburg van 09.30 tot 14.00. Laagwater om 12.30. Gevist met zagers en pieren. Vangst 1 ondermaats zeebaarsje, 1 maatse tong en 1 ondermaats botje. Alle 3 gevangen met zagers.
Mijn buurman visser had 3 zeebaarsjes allemaal gevangen met pieren.
Goed weer gehad en weinig vuil. Het was voor mij mijn 1e tong ooit dus de dag kon sowieso niet meer stuk

Jeroen

woensdag 16 augustus 2017

Gisterenavond gevist aan de Buitenhaven van Vlissingen.Begonnen om half negen en gestopt om elf uur. Als aas pieren en steekzagers.De verwachtingen waren niet hoog, en dat kwam wel uit. Een vijf tal jaar geleden kon je daar nog leuk tong vangen, maar dat is verleden tijd. Ditmaal was het enkel krabben voeren.Wel een stuk of zeven grote hoofdkrabben gevangen ,en zeesterren waren er ook genoeg.Alleen geen vis te bekennen. Enkel vier steenbolken gevangen .Het is geen vetpot op het moment. Maar we blijven proberen, Gr. Jan. B.

Jan B

woensdag 16 augustus 2017

Afgelopen maandag op dinsdag 14-15 augustus gevist bij zoutelande.
We zijn begonnen om half 10, eerste half uurtje hadden we gelijk wat te doen, toen kwamen er 2 baarsjes uit en nog 1 botje.
Alledrie heel klein.
Maar dat was ook alles tot half 3.
Vond het erg tegenvallen, aangezien het weer.
Waren wel erg veel krabben aanwezig.
Binnenkort weer maar eens proberen.

Groeten Jan

Jan

woensdag 16 augustus 2017

Gisteren 15/8 aan de waterweg thv Maassluis
9 snoekbaarsjes en 1 brasem tijdens zeebaars sessie .

geert jacques

dinsdag 15 augustus 2017

Tussen Zoutelande en Westkapelle gevist, 2 hengels. Veel stroming, geen vuil.
1 aanbeet, rest van de tijd niets. 3 uur voor laag en 1 uurtje erna.

zondagnacht 13/14 augustus

GVo

dinsdag 15 augustus 2017

Dinsdag voor mij voor eerste keer naar Noordzeekanaal getogen. Gevist van 17.00 tot 22.00 uur. Vangst bestond uit paar botjes (grootste cm of 25), mini tong, stuk of 10 kleine wijtinkjes en 2 steenbolken. Niet mijn gewenste resultaat maar leuk om eens andere stek te proberen.

Melis

dinsdag 15 augustus 2017

Gisteren , maandag 14 augustus vanuit Roosendaal naar de trailerhelling buitenzijde Oosterschelde kering gereden,gevist vanf 13:30 tot 16:45 prachtig weer , helaas ook prachtig lege haken... Geen vis te bekennen , ook geen enkele aanbeet gezien, helaas is het alle vissers die er stonden ook zo vergaan. Mooie , maar visloze dag.

Eric Reniers

dinsdag 15 augustus 2017

Vannacht wezen vissen vanaf het Zeeuwse strand. Lekker staan gooien met verschillende kleuren shads. De uitkomst een grote onbekende vis, wie o wie kan mij helpen bij het identificeren van deze vis.

Note Zeevisland:
Vragen stellen heeft geen zin bij de berichten, wij plaatsen geen antwoorden daar hebben we de markt voor. Deze vis is een zeeforel en mag je niet meenemen, wellicht heb je hem ook weer laten zwemmen.

Richard Batsbak

maandag 14 augustus 2017

Hallo,

Maandag met een collega richting Neeltje Jans getogen. Veel file-ellende onderweg, omstreeks 14u30 gestart. De dwarrelllijntjes beaasd met pieren en zagers leverden bij de eerste worp kleine aanbeten op. Bij de volgende worp werd bij mij de driepootsteun omver getrokken. Het eerste contact met de vis was zeer heftig... haai was het eerste gedacht, maar de klassieke eerste run bleef achterwege. Een 5-tal minuten later lag er een rog op het droge te spartelen.
De volgende worpen met de aaslijnen bleven vruchteloos... bij de eerste vloedstroom overgeschakeld op red-gill en eddystone eel montages...ook hier een moeizame start, maar na een tijdje had ik een school horsmakreel gevonden. Vrij veel aanbeten op korte tijd, maar owv de intensiteit van de aanbeten ook veel lossers. Een tweetal uur verder had ik 5 horsmakrelen en 4 ondermaatse pollakjes kunnen strikken. Mijn collega had een regelrechte off-day, hij moest zich tevreden stellen met een bolkje.
Laatste 2 uren van de tij enkel gevist met aas-montages; leverde nog 3 ondermaatse gulletjes op. De bonusvis kwam tijdens keren van de tij... bij de eerste afgaande stroming een stevige aanbeet, en bij eerste contact werd duidelijk dat ik een haai tegen de tanden had getikt. Dit keer wel de klassieke eerste run (ik zet steevast de slip open bij eerste contact, dikke fun resulteert meestal in een run van 25-tal meter). Een 10-tal minuten later een prachtige gevlekte gladde haai geland.
Een kwartier later kreeg mijn collega het nachtmerrie-scenario voorgeschoteld... een gigantisch zware aanbeet resulteerde in een breuk van het T-stuk van de driepootsteun, en de hengel werd het water in gekatapulteerd. Geprobeerd om met ankerlood de drijvende hengel aan te werpen, zonder succes... omstreeks 22u met gemengde gevoelens terug huiswaarts gekeerd.

Greetz,

Tim

maandag 14 augustus 2017

Maandag Noordpier, vlak voor de kop, buitenkant. (Klopt Martijn, ook hier een net )
Gevist van 10.30 tot 17.00. 1 (kleine) zeebaars, 1 botje en 1 tong.

Ruud

maandag 14 augustus 2017

Lekker op vakantie in CADZAND .
Probeer elke dag te vissen , nu 3 keer op de nieuwe pier geweest met de zagers van De zeebaars.
Eerst op de bodem met verschillende montages maar na 5 minuten waren de haken leeg of zat er een krab aan.
Dan maar met de dobber en dat gaf meer resultaat , diverse baarsjes van 20 tot 35 cm.
Nog geen maatse weten te vangen.
Mijn zoon ving er ook diverse en dat heeft ook genoeg voldoening: )
Nog een paar dagen volhouden .
Er gaan veel visbootjes ( zelfs één met een sleep net achter zich die voor het strand bezig was ), uit de haven maar op de pier zelf word er nog niet veel gevist.

Groet Jan

Jan

maandag 14 augustus 2017

Maandag ochtend half 10 tot uur of 2 noordpier ijmuiden...niksss. boeien van staande netten zichtbaar en later een bootje die de boel leegtrok. daarna nog half uur sluizen ook niksss. Heb een iemand een platje naar boven zien halen. Andere vissers ook nul op de teller. Ach het was mooi weer. Nog drie weken min 1 dag vakantie dus een visje moet wel lukken.

Groetjes Matko.

Matko

maandag 14 augustus 2017

vandaag wezen vissen antarcticaweg met de water taxi 1krab en 1 visje gehaakt bij ophalen bij laag water gevist van 11 uur tot 16.00 uur dus niks nada

thonhny

maandag 14 augustus 2017

Zuidpier IJmuiden. maandag. 2fint. De kop baars stek ging niet. Een net. Werd geleegd. 10baars zat erin en een uur later lag deze er weer. Ook op de noordpier was dit te zien. Het is erg slecht al 2keer voor niets gebaarsd. Wel zie ik af en toe een tong of fint. Stil op de zuid. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

maandag 14 augustus 2017

Dijksessie
Gisteren de laatste piertjes opgevist aan de Orisantdijk bij Coljinsplaat, ter voorbereiding op de dingen die daar komen gaan. Gevist vanaf net voor hoog tot twee uur afgaand en net nog de schemering meegepakt. Van visvangen kwam weinig terecht, het was slechts krabben voeren. Blijkbaar waren alle Oosterscheldekrabben afgekomen in het kampioenschap krabben vangen wat eerder dat weekeinde in Colijnsplaat gehouden was. Tegen tienen het bivak maar weer opgebost en naar huis gereden. Het goede nieuws was wel dat de grote bossen zeesla en drijfvuil, waar het parcours in de zomer wel eens last van heeft, nu niet aanwezig waren.

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

maandag 14 augustus 2017

Hallo , gisterenavond voor de 1 keer geweest vissen naar Knokke dit jaar , aangekomen weinig volk dat zegt al veel , maar allee was prachtig weer warm en windstil . Gevist van 22 uur tot 2u30 , de vangst was 5 tongen . grts Philip

philip

maandag 14 augustus 2017

Zaterdagavond gevist aan het Noordzee strand tussen Vlissingen en Zoutelande. 2 uur voor tot 3 uur na laagwater. Met 2 stokken, 1 met afhouders en 1 met warrellijnen. 9 tongen gevangen waarvan er 7 aan de maat. 1 vloermat erbij van 41 centimeter! Daarnaast kleine baarsjes en botjes.
Benieuwd wat de andere vissers die er stonden gevangen hebben?
Goede vangsten iedereen! Gr Henk

Henk

zondag 13 augustus 2017

Gisteren 12/8 banjaard strand geweest van hoog naar laag gevist eerste worp haaike van 87cm dan een uurtje stil. 2 de beet een zeer mooie tong van 37 cm en 1 van 22cm. Weinig vuil in water en de krabben waren ook niet te bespeuren. En aan de wandelaars houw u hond vast als hij ni luisterd. Komt die tegen men viskist . .. heb de eigenaar ff aangespoort te stoppen met lachen en zijn viezigheid op te kuisen met zijn eigen trui. De lach was nergens meer te bespeuren😆

Ben

zondag 13 augustus 2017

Demonstratie loodvrij vissen tijdens de Oosterscheldeweek 2017

Op 2 september van 14.00 tot 16.00 wordt in Colijnsplaat aan de Kuupjesweg loodvrij gevist.
Modified Materials organiseert met steun van IVN, en naar verwacht ook van de gemeente Noord-
Beveland en de provincie Zeeland in Nationaal Park de Oosterschelde een loodvrije visdemonstratie.
Iedereen kan dan loodvrij vissen in de Oosterschelde. Gestreden wordt om de grootste en de meeste
loodvrije vis. Kom kijken of vis mee op 2 september.

Voor dit loodvrije vissen betaalt u geen inschrijfgeld, loodvrij materiaal krijgt u bij aanvang. Neem uw
eigen hengel en aas mee.

Vooraf aanmelden voor deelname als visser is verplicht. Stuur als aanmelding een email naar
loodvrij.vissen@gmail.com  Geeft s.v.p. aan met welke gewichten u normaalgesproken vist, dan kan
voor vervanging in loodvrij worden gezorgd.

Het reglement voor de demonstratie wordt u na
aanmelding gemaild. Afsluiting van de demonstratie vanaf 16.15 in de Patrijs in Colijnsplaat.
Graag aanmelden voor 26 augustus 2017

IVN

zaterdag 12 augustus 2017

Zomerse strandsessies
Afgelopen week nog twee heer naar het Schouwse strand geweest. Natuurlijk nadat de strandtoeristen verdwenen waren en de parkeermeters in ruste waren.
Halverwege de week gevist van half negen tot half elf van half tij naar laagwater met kostelijk zomers weertje. Er waren nog meer hengelaars, tegen negen uur telde ik 10 hengelaars. Dat leek weer op de goede/oude tijden toen de visserij er nog goed was. Ook van goede/oude tijden was de hengel van mn buurman links, die was aan de gang met een perfect onderhouden ZZiplex hengel, mooi om te zien. De vangerij was minder spectaculair, bij mij bleef het beperkt tot 4 handgrote bottekes, die allemaal van dicht onder de kant kwamen. Om half elf mijn laatste piertjes en slikkies gedoneerd aan mn buurman en huiswaarts gekeerd.

Vrijdagavond op herhaling op hetzelfde strand maar nu stijf tegen de kering aan met veel wind op de kant. Deze keer geen bodemvissende buren, alleen kunstaaszwaaiers op het asfalt. Ondanks perfecte omstandigheden, mooie branding, mooie stroomnaadjes, opbotsende golven en een uitloper van een mui binnen werpbereik kwam ik nu niet verder dan slechts een botje. Ook die vis kwam van dicht onder de kant.

Volgende week probeer ik weer eens dijkstekken aan de Oosterschelde

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek Romijn

zaterdag 12 augustus 2017

Vanmiddag gevist met HW bij Hoofdplaat aan de Westerscheldedijk. Gevist van half 5 tot 6 uur met 2 stokken, dit is eigelijk niet te doen als je zoveel beet krijgt. Later nog met 1 stok gevist. Opnieuw voortreffelijk aas van hengelsportwinkel Kees Hamelink in Biervliet. Heb ca 20 zeebaarsjes gevangen. Soms met 2 tegelijk. Wat een prachtig vissen is dat. Jammer dat er geen maatse te vangen zijn. Ook de andere vissers naast mij vingen enkel ondermaatse zeebaarsjes. Maar het is wel een leuke bezigheid zo met licht materiaal.

Lein Dieleman

zaterdag 12 augustus 2017

zo wat een weer vandaag om met de trein na vlissingen te gaan.
bij roosendaal stond ik 10 min stil dus was ik later op bestemming.
de wind in me rug na de middag begon het te waaien.
met af en motregen .de hele dag de haken blank na 5 min.
dus ff ook de dobber geprobeerd of de geep er was maar niks gezien.
aan de oppervlakte dus tegen een uur of 3 gestopt voer bijna op .
alles schoonmaken en afwachten als we met drie man een keer
weg kunnen of kant of boot sessie word vervolgd. M.v.g jan

de strandjutter

zaterdag 12 augustus 2017

Bar slechte avond op zoutelande.
Gisterenmiddag/avond mooi weer thuis dus besloten om een nachtje te gaan vissen. Door omstandigheden was dat al veel te lang geleden en de eerste tong van dit jaar moet ik nog zien. Aangekomen rond 21.30 uur was het op het strand even heel anders met het weer. Een pittig windje, zeker windkracht 5 recht op de kop. Nou dan weet je het al .... een tong vangen word dan een gelukstreffer. Ik heb er dus weer geen gezien. Een botje en een zeebaarsje , dat was alles . Om 2 uur opgekrast en toen zag ik dat ik de laatste was. Wil je krabben vangen dan is het nu de beste tijd volgens mij. 5 minuten en alles was kaal. Op naar de volgende tongsessie .
Met vriendelijke groet ,

E.de Rooij

zaterdag 12 augustus 2017

Gisteren bij panoramaweg weesten vissen en 1 mooie tong van 35 cm gevangen . Gevist van 21.00 tot laagtijd . Goed vissen daar behalve veel slib je moet intijd indraaien of je lood ligt diep in het zand met soms als een een lijnbreuk daardoor .

Christophe

zaterdag 12 augustus 2017

hieronder een berichtje van een 4 tal sessies aan de belgische kust, eerste maal gevist in nieuwpoort vanaf het strand, voor de eerste keer daar, lw om 18.30u, begonnen 1 u ervoor en gevist tot 2u erna, vangst, 1 paling en een mooie beet gemist, geen idee of het daar normaal is maar het water zakte tot zeker 20m verder dan de golfbreker en er zijn veel muien aanwezig, zo stonden we een heel eindverder in zee op droog zand terwijl het achter ons allemaal dieper water was, dus bij deze, geen goede vangst, de 2e keer terug naar daar maar dan in de donkere uren, veel stroming kwam van links waardoor het lood amper bleef liggen en heel veel vuil op de gehele lengte van de lijn, na wel 5u vissen jawel eindelijk een tong van 34cm, en dat was het. de volgende sessie gevist te raverszijde middelkerke, savonds lw om 20.30 gevist 1u ervoor en 2u erna, 1 scholenbaarsje van 32cm, dat was het dan ook, vannacht terug geweest naar daar, lw om 23.30, gestart 1u ervoor tot ? een anderhalf u verder want het werd al wel heel snel hoogtij, door de harde wind? bijna niet mogelijk om deftig te vissen, er stonden wel nog wat andere vissers maar bij mij was het 0.0, wel veel last van krabben . hopelijk de volgende keer beter!

mvg van uit de belgische kust

glen

zaterdag 12 augustus 2017

** Mee-Visavond Waterweg: 15-08-17**

Aankomende dinsdag 15-08, gaan we weer vissen aan de Waterweg, op Tong, aan ons favoriete stekkie!

Gelukkig nemen de vangsten van Tong en Baars toe de afgelopen dagen. Ben jij startend Zeevisser en kan je wat tips qua stekken en manier van vissen gebruiken? Ga dan komende dinsdag met ons mee naar de Waterweg.

Aanvang winkel: 19:00
Vertrek: 19:15
Plaatsen vrij: 4

Deelname aan deze super gezellige en leerzame avonden is Gratis en met name bedoeld voor vissers die startend zijn. Aas en reiskosten zijn uiteraard voor eigen rekening. Materiaal gebruik kan in overleg.

Meld je aan via: 0180-453106/ info@hengelsport.wesdijk.nl

Kijk hier voor goede Tongenlijnen: https://www.wesdijk.nl/hengelsport/494-wespro

Wij hebben er volop zin in,

Groet Pim & Willem

Hengelsport Wesdijk

vrijdag 11 augustus 2017

Gisterenavond wezen vissen. Dit keer gekozen voor Zoutelande. De opgang bij de Emte. Begonnen om 9 uur en gestopt om half 1 (laag om even elf uur).
De gehele avond regelmatig regen, wat wel mooie luchten met zich mee bracht.
Als aas verse pieren en steekzagers. 1 hengel met wapperlijntjes, en de andere met afhouders. Ondanks de regen stonden er nog een 8 tal vissers. Er stond niet veel stroom, en ook niet veel vuil aan de lijn (dat was vorige keer aan de Baaiweg wel anders).
Dus met goede moed begonnen, en jawel de eerste draai al een botje, dus het begin was er .Even later 2 grote krabben tegelijk,dus die waren ook aanwezig.
Daarna een uur geen beet, maar ineens een mooie beet, en nu een tong van 33 cm.
Dat gaf de burger moed, maar het was geen vetpot. Dan nog een mooie beet en nu ving ik een maats gulletje (gul zomervis? )Maar om een lang verhaal kort te maken de vangst: 2 tong, 2 bot en 1 gulletje . Volgende keer beter hoop ik, Gr Jan B.

Jan B

donderdag 10 augustus 2017

Na ruim 4 maanden kon ik eindelijk vandaag weer eens naar de waterkant. Het heeft zo lang geduurd door erg drukke werk- en privéomstandigheden maar vandaag moest het er weer eens van komen.
Daar de vangsten over het algemeen tegenvallen wilde ik niet al te ver gaan rijden en koos ik voor mijn oude vertrouwde stek bij Waarde. Ook vanmiddag zou het Waarde 15 worden.
Mijn vismaten, de gebroeders Machielse waren hier ook vorig weekend en hadden toch enkele vissen naar de kant gehaald dus ging ik hier ook mijn geluk proberen.
Eerst naar de fantastische mensen fam. v. Dixhoorn in Yerseke gereden om daar zoals vanouds het perfecte zeeaas op te halen.
Omstreeks 14.00 uur ging mijn eerste hengel in het water. Geen enkele visser te bespeuren, het water was bijna zo glad als een biljartlaken en de wind kwam vanachter de dijk, noordoostenwind, dus je kon lekker ver ingooien.
Slechts na 20 minuten al kreeg ik flinke klappen op mijn hengel en zoals ik al vermoedde mocht ik een zeebaarsje van 31 cm uit het water halen. Dit gaf natuurlijk hoop en ik ga U nu nu verder een lang verhaal besparen.
Tot hoog water, omstreeks 17.40 uur mocht ik verder nog een 7-tal platvisjes uit het water halen, gemiddeld 20 cm van formaat waarvan de grootste 29 cm. Ik heb nog een uurtje met afgaand water gevist maar mocht niets meer bijvangen.
Omstreeks 18.45 uur hield ik het voor gezien en ging toch wel met een tevreden gevoel naar huis.

met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters, Sint Willebrord

Johan Frijters

donderdag 10 augustus 2017

Gisteravond dobberen op de noordpier. Twee baarzen. Een 40 cm, de ander 41 cm, kon er echt niet meer van maken. Nou vraag ik je! Lucky bastards.

Joop

donderdag 10 augustus 2017

Gister gevist op noordpier wijk aan zee.. van 8 uur tot 19.00 uur met 3 man op zeebaars, helaas maar 2 binnen gehaald, 1 van 40 cm..ander 25 cm..voor de rest weinig actie gehad....wel een mooie dag op de pier.

Gr.jan
Katwijk

Jan

donderdag 10 augustus 2017

Gisteren (woensdag) weer vanuit de Ooijpolder met 3 man naar de noordpier in Wijk aan zee gereden. Een nieuwe zeevismaat is aan de HSV "in de zoute lip" toegevoegd. Na wat oefening op het strand van een van de wadden eilanden is ook hij verkocht aan het "echte" vissen. (Althans, ik heb nog niet gekeken of hij na gisteren zijn aangekochte spullen als nog op marktplaats heeft gezet).
Vol goede moed richting de kust. Onderweg prima pieren gehaald bij Rik in Beverwijk.
Rond 11.00uur op de pier. Nu kwam het kiezen van een stek. Eentje die er nog nooit was geweest + eentje die geen vis wil vangen + eentje die wel een visje wil vangen moesten samen een keuze maken. Het is uiteindelijk gelukt om toch redelijk bij elkaar te zitten 😂.
Maar blijkbaar lag het toch aan deze stek, want er werd eigenlijk alleen maar gewacht/koffie/drankje/worstje/etc. De catering was perfect, maar de vangst niets. Na wat moed te hebben ingesproken dat het met hoogtij wel moet gaan gebeuren (dat zou om ca. 18uur zijn) werd er een zeebaarsje van ca. 30cm gevangen. Zou het dan toch nog gebeuren? Er kwam wat stroming in en ja hoor onze hsv "in de zoute lip" maagd ving een maatse Gul. Ik niets en de rest ook niets. Uiteindelijk bijna schemer, ik toch nog een platje van 25cm. En daar voor hebben we de gigantische reis gemaakt en de hele dag in de zon moeten zitten en verhalen moeten vertellen die niet allemaal waar zijn enz.. Ik ga toch nog even op marktplaats kijken of hij volgende keer weer mee gaat :-).
Volgende keer beter, dat is zo goed als zeker.
Een lid van HSV "in de zoute lip".

HSV "in de zoute lip"

donderdag 10 augustus 2017

Beste vissers,
Gisteren samen met het vrouwtje een dagje weg. Kinderen bij me schoonouders, dus samen de rust. Eerst samen wat plaatsjes afgewinkeld, tussendoor even pieren gescoord en de dag afgesloten met samen een 2,5 uurtjes vissen op het strand. Mooie zw 4 met een mooie branding en voor het vrouwtje fijn, de zon! Dat moest volgens mij wel een visje worden. De vangst werd uiteindelijk samen 3 Baarsjes(grootste 37) en een 9 tal bot(jes). Rond 19.00 uur alles opgeruimd en effe heerlijk aan het diner gegaan.
Zulke dagen mogen vaker!
Vangse!

Kees vd b

donderdag 10 augustus 2017

Woensdagmiddag vanaf 5 uur gevist met Paul en Richard op het zuiderhavenhoofd
van Scheveningen.
Hw om half 6.
De vangst totaal 3 zeebaarjes 2 scholletjes en zowaar nog 1 tong.
Deze laatste was de enige aan de maat , de rest zwemt weer.
Ton Vreeburg

Ton Vreeburg

donderdag 10 augustus 2017

Gister avond vanaf 18.30 tot 20:30 gevist maar wederom niks gevangen. Voorderest werd er ook niet veel gevangen, 1 fintje opgehaald zien worden.

GR Pietert

Pietert

woensdag 9 augustus 2017

Afgelopen dagen de Westerschelde bezocht 2x in de avond en een keer in de middag. Jammer dat er op veel plekken rommel ligt er auto's midden op het fietspad stonden. Heb wat pruiken meegenomen voor in de bak. Nu over de vangst met pijn en moeite 1 mini baarsje bijna net zo groot als de plug gevangen en weer laten gaan.

Loodje

woensdag 9 augustus 2017

Hoi

Vandaag gevist op neeltje jans bij de friterie.
1 zeebaarsje gevangen van 24cm en een mooie zwartoog lipvis. Heel mooi beestje.
Gevist van 14:30-17:00. Hoog om 16:05.
Lekker weertje weinig wind.

Paul

dinsdag 8 augustus 2017

Gisterenavond bij Noorddune (panoramaweg) wezen vissen van 19.30 uur tot 01.30 uur. Rond 21.45 was het laag water. De vangst was matig. 11 stuks totaal waarvan 3 stuks aan de maat. 4 stuks zeebaars, 1 van 46 cm. 3 stuks schol, 1 van 28 cm en 4 stuks tong, 1 van 28 cm. Veel vuil op de lijn. Alles met lood verzwaarde stalen afhouders en zagers. Dwarrel en bezem afhouders met pieren niet in trek. Prachtige en windstille avond. Kortom wel tevreden. Bij het weglopen naar de auto even gebuurt bij de vissers naast mij en die vingen een prachtige tong van 44 cm!

Wim Brouwer

dinsdag 8 augustus 2017

Vangstbericht van maandag 7 augustus 2017

Vakantie, mooi getij, slechte berichten en dan toch maar gaan.
Het was prachtig weer, we waren om ongeveer 18.00 u aan het strand bij de golfbaan. Hier en daar nog zwemmers. Het water ging heel snel af en we konden weldra beginnen. Het werd een harde sessie, veel vuil, beschadigde lijnen, afgeknapte lijnen, en wat opviel veel erg kleine zeebaarsjes. Waren ze een maand geleden nog rond de 30 cm nu eerder 15 cm. Naast de zeebaarsjes nog enkele scholletjes en een tongetje gevangen. Er stonden redelijk wat vissers maar overal hetzelfde bericht. Om 1.00 u weer naar Limburg gereden.
Twee van De Drie Limburgers

De Drie Limburgers

dinsdag 8 augustus 2017

maandag gevist 2 uur voor hoog en 1 1/2 na hoog
geen stootje gezien wel heerlijk weer

thonhny

dinsdag 8 augustus 2017

Gisteravond kreeg ik een berichtje van Eric van Schilt dat er aan Zoutelande veel haaitjes en tong gevangen werd of ik zin had om mee te gaan vissen.
Nu dat is nooit aan dovemans oren gericht, na het werk snel de hengelspullen in orde gebracht en de aanwezige steekzagers uit de koelkast gehaald. Inmiddels meldde Bart van Meel zich dat hij ook zin had om mee te gaan.
Om 18.00 uur in de auto en op naar Zoutelande voor wat later bleek weer een onvergetelijke visavond.
Na aankomst in Zoutelande een goed visplekje gezocht aan het Speeltuintje; had verwacht dat het drukker zou zijn met de vissers.
Om 19.45 uur gingen de eerste onderlijnen richting de haaien hotspot en het eerste resultaat liet niet lang op zich wachten. Binnen anderhalf uur ving ik 3 haaitjes van 94, 97 en 99 cm.
De vangsten trokken ook nogal wat bekijks van ouders met kinderen, waarvan de kinderen wel schrokken dat er haaien in hun zwemwater zaten. Maar na de schroom van zich afgezet te hebben wilden ze toch graag op de foto met de haaitjes. Na de fotosessies de haaitjes weer snel ongedeerd teruggezet in het water.
Eric van Schilt wist deze avond ook 2 haaitjes te vangen van 95 en 99 cm..
Grote ster van de avond was Bart van Meel die het voor elkaar kreeg om 5 zeesterren aan 1 haak te vangen; Bart was daarmee terecht mister "Zeester".
Helaas lukte het hem niet om een haaitje te vangen. De tong was deze avond niet aanwezig, overigens hadden we totaal geen bijvangst. Wat verder opviel was dat het goed doorvoerde vrouwelijke haaitjes waren met allemaal een lengte van in de 90 centimeter.
Terugkijkend op veel visplezier gaan de hengels nu een week de schuur in om er volgende week donderdag weer uitgehaald te worden voor de zomeravondwedstrijd 3 van HSV Westkapelle.

Flip Wouts

dinsdag 8 augustus 2017

Goedemorgen,
Gisteren (maandag) het noordwijkse strand opgezocht samen met mijn schoonvader. Rond 16.00 zou het hoog zijn dus rond 14.00 waren we op het strand op de laatste uurtjes opkomend nog mee te pakken. Vanaf de eerste keer ingooien gelijk vis. We begonnen met een dapper baarsje van rond de 33 cm. Dat geeft de burger moed. Daarna eigenlijk constant wel beet gehad en vis blijven vangen. Niet veel maar voldoende op lekker bezig te blijven en te genieten. Uiteindelijke vangst samen is rond de 12/13 Baarsjes stuk of 8 bot(jes) en een mooie paling.
Gestopt ongeveer 3 uur na hoog water de beet was er toen echt uit en de krabben werden hongerig:-)
(Net voor het weggaan nog een discussie met de enige zwemmer. Meneer begon ongeveer 200m bij me vandaan. Prima geen probleem. Uiteindelijk mijn lijn in zwemmen en dan zeuren dat zo'n lijn gevaarlijk is. Ik heb hem toen maar geprobeerd rustig uit te leggen dat de meeste mensen die vissen dat ook in het water doen. De kans is dan groot dat de lijn in het water ligt. Daarnaast in er naar voren heel veel ruimte en naast me ook. Dus missch wilde hij daar gaan zwemmen?
Sommige mensen.... zucht

Vangse!

Kees vd B

dinsdag 8 augustus 2017

Gisteren wederom wezen vissen op de pier in hoek v Holland. Niks gevangen en geen aanbeten. tussen 7 en 9 givist met black minnow en een hoop ander kunst aast gevarierd.

Pietert

zondag 6 augustus 2017

Prachtig weer en hoog water rond de middag. De voorspellingen voor deze zondag waren geweldig! Dus samen met mijn vrouw in de auto gestapt om naar onze favoriete stek te gaan, nieuwe maasvlakte, helemaal aan het eind. Normaal gesproken een rustig plekje, maar tot onze grote teleurstelling was de stel bezet door drie collega vissers. Even aangekeken of ze wat vingen. Gelukkig hadden ze weinig geduld en vertrokken ze nog voor hoog water. Toen hebben Annie en ik den hengels ingegooid. Ook een tijd niks, maar met afgaand water toch nog een paar mooie baarsjes weten te landen. Één van 60cm en de rest scholenbaars. Wederom een mooie middag!

Hendrik

zondag 6 augustus 2017

Vandaag onder de windmolens van de maasvlakte 2 gestaan. Snel opkomend water en een goeie wind. In totaal 11 baarzen gevangen waarvan 4 over de 50cm gingen. Afgesloten met een lekker patatje bij de frietkraam! Mooie dag :-)

Joop

zondag 6 augustus 2017

zondag dus vandaag op de webcam afgesproken of we nog een keer weg.
kunnen in verband met het voer dat we nog hadden te veel.
dus nu met het lekker weer nu na waarde tegen de middag waren we er al
het water was aan het komen dus alles klaar gezet tot het hoog werd kreeg me broer beet en jawel een botje ingeslikt maar wel blij ik kreeg later ook beet,
toen hij naast me stond net ingegooid klap op me top en jawel een mooie bot .
en daarna liep hij elke keer rond zie via dias nu gestopt om 16.00 naar huis te gaan lekker in de zon gezeten en af en toe praten met gasten die voor bij kwamen of er vis zat dus niet zo veel wel vuil en stroming .nu ff wachten e rmee.
en de rest van de pieren in vriezen voor de volgende keer.
afzender jan de strandjutter en Nico de zeehondentemmer.

strandjutter

zondag 6 augustus 2017

Vanochtend heel vroeg dobberen op de noordpier. Een baars een aantal keer goed door de slip, en daarna los , zegmaar : de minder leuke dingen van het leven. Daarna nog een van 35 retour. Vlees dus op de bbq straks.

Joop

zaterdag 5 augustus 2017

5-08-2017

we hadden van de week afgesproken om te gaan vissen bij Domburg.
dus eerst voer gehaald bij onze trouwe mensen van dixhoorn.
aan komst na de middag werden we binnen gehaald met een praatje
en een bakje koffie de pieren waren van zeer goede kwaliteit.
dus daarna zijn we op weg gegaan onderweg regen regen niet normaal.
aankomst was lekker weer droog gelukkig maar wel veel wind recht op je kop
dus wel veel vissers op ieder vak.
tot het laag water werd tot aan de palen werd af en toe een zeebaarsje gevangen en terug gezet ik had veel vuil.
en me broer haalde op deze dag 2 botjes uit die hij niet heeft zien bijten,
met ophalen zeer slecht dus daar moet we ff wachten we zijn op tijd gestopt.
omdat het ging waaien hard dus na huis ff bij komen mooie dias gemaakt.
afzender jan de strand jutter en Nico de zeehondentemmer.

strandjutter

zaterdag 5 augustus 2017

Vrijdag 4/8 het plan opgevat om, samen met mn zwager, achter de zeebaars aan te gaan op de maasvlakte. Jullie raden het al.................water stond zowat bij de duinen en de wind pal in de bakkes. Ging em niet worden dus.
Toen eerst maar een plekje gezocht in een van de havens, maar daar hadden we het na een kwartier ook al wel gezien. Sluisjesdijk was een optie, maar inmiddels zaten we twee uur voor hoog, dus daar zou het, zo dachten we, wel volle bak zijn.
Uiteindelijk in de Oude Maas gaan vissen, met niet al te veel verwachtingen. Uiteindelijk vingen we samen 20 botten en drie scholenbaarsjes van rond de 35 cm.
Uiteraard alles weer retour in het zilte nat. Al met al, ondanks geen tong, toch een leuke vismiddag. Nog even het vermelden waard : We visten met kweekzagers van Rinus en die waren geweldig !!!! Bedankt Rinus

Jan Verkade

zaterdag 5 augustus 2017

Zuidpier IJmuiden. Ik zag nog wat golven op de webcams, dus heb ik de bodem hengels gepakt. Ik zag ook de berichten van scheveningen. Vangen dus. Kwam op 1tong van 30cm ongeveer. Geluk t dus. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 5 augustus 2017

Gevist in Oostende aan de kant vuurtoren op de golfbreker om de zeebaars te belagen , 6 uur gevist met dobber en zager ,geen zeebaars gezien enkel een groene lipvis van 15 cm aan de haak helaas geen foto van de vis vang ze nog danny

Danny d

vrijdag 4 augustus 2017

Verlaat vangstbericht van verleden week... Afgelopen zaterdag gaan vissen in vlaardinge nog even wat aas opgehaald bij mijn grote vriend Pim van Profish in Zegge. Hij had weer mooi aas voor me! Helaas alleen weinig vis.. Dit zal dan ook wel met het feit te maken hebben dat het er met bakken uit kwam vallen. Het zoetwater kwam zo hard uit de lucht gevallen dat het zout water niet landinwaarts kwam.. 1 tongetje van 24 en een paling van een cm of 25-30 was het eindresultaat. Wel op de specials van Pim gevangen ;) ..

We hadden wel een mooi uitzicht want het was feest bij de Shell met meters hoge vlammen uit de pijpen daar.

Volgende keer beter...

Bryan

vrijdag 4 augustus 2017

Gisteravond 3-8 ondanks de harde wind zw 6 toch gaan vissen. Ik had aas over van een visloze avond op de noordpier (zagers van lagerwij die ik maandag daar gehaald had waren nog steeds goed!). Nu maar aan het noordzeekanaal gaan zitten. Veel vis wel veel klein helaas. Denk een stuk of 20 tongen waarvan er 3 aan de maat waren. Nodige bijvangst uiteraard wijting steenbolk bot en paling. Leuk avondje!

Gr niels

Niels.v.L.

vrijdag 4 augustus 2017

Woensdag 2 augustus gevist aan de Oesterdam.
Twee gepen gevangen, één dikke zestiger.

Jan

vrijdag 4 augustus 2017

Ff geleden maar gister na veel werpen lopen werpen enz enz. Eindelijk weer een dikke 60 plusser in IJmuiden 😥. Wel weer laten zwemmen heb nl het idee dat de populatie het heel zwaar heeft.

René

woensdag 2 augustus 2017

Hoi,

Vandaag 2 aug gevist op het strand bloemendaal aan zee.
Gevist van 10:30 tot 16:00uur. Hoog water om 14:00. 1 hengel gevist met zagers op zeebaars. 2 gevangen. 12 cm en 34 cm.
ZW windkracht 4.

Gr

Paul

woensdag 2 augustus 2017

Vandaag op de zuidpier van Scheveningen gevist. De vangsten daar zijn mager. Zelf drie tongen, drie botten en twee steenbolken. Alles onder de maat en zwemt dus weer. Vrijwel alles met half tij tot hoog. Weinig last van krabben, da's dan een meevaller. Net als het weer, met vrij weinig wind.

De Deilenaar

woensdag 2 augustus 2017

De Noordpier is lastig op het moment. Gisteren een dag ploeteren voor 3 minibaarsjes. Iemand had een poon, een ander een harder. Dat dan weer wel.

Joop

woensdag 2 augustus 2017

dinsdag waterweg gevist 500 gram aas pieren en zagers geen enkele beet gehad veel krabben na 5 minuten haken zuiver wel mooi weer tot 2200uur in T chirt HM Essen

Michielse Herman

woensdag 2 augustus 2017

Gister avond, uurtje voor hoogtij gevist. onder andere met de black minnow. daar beten ze niet in. toen met ander aas geprobeerd, 4 grote finten gevangen van 30 tot 45 cm.

voorderest lees ik hier berichten dat mensen 30 finten vangen in een paar uurtjes, vertel mij alstubliet hoe jullie dat doen haha. ik sta regelmatig op de pier te vissen maar meestal vang ik dan maar 2 a 3 finten en meer ook niet.
iemand tips?

Gerard

woensdag 2 augustus 2017

Dinsdag morgen aan de Westerschelde
Bij hansweert geweest en een paar stootjes gehad maar niets gevangen gevist met pieren

Groetjes van mario faasen

Mario faasen

woensdag 2 augustus 2017

Dinsdag morgen aan de Westerschelde
Bij hansweert geweest en een paar stootjes gehad maar niets gevangen gevist met pieren

Groetjes van mario faasen

Mario faasen

woensdag 2 augustus 2017

Hallo allemaal

Het is weer een tijdje geleden dat ik een berichtje op zeevisland heb achtergelaten door drukte. Wel gevist, maar geen tijd voor de berichtjes, sorry.
Gisteren met Hans Muste en zijn maatjes Edwin en Sudesh naar de Waterweg gegaan om te zien of er tegen alle berichten in toch een visje te vangen was. Het opkomende water moest toch wel een ander beeld gaan geven. Dus auto’s geparkeerd bij de eerste bomen na het picknickplaatsje en daar een leuke stek uitgezocht waar je redelijk kon staan.

Om iets over 19.00 uur lagen de loodjes in het water en afwachten maar. Het begon al goed bij Hans; eerste worp al direct een zeebaarsje van ong 30 cm en jagende baars op afstand. Helaas bleek dat dit een visje was, wat waarschijnlijk zijn makkers in de steek had gelaten en zelfstandig op avontuur was gegaan. Een halfuurtje later pakte Hans zijn 2e visje, een botje dat zich verscholen hield achter een stevige krab. Bij mij? Noppes, nada, nakkes, ziltsch. 1 loodje echt over het randje tegen de stroomnaad met gevlochten haaklijntjes aan bezemsteelafhouders en 1 loodje met dwarrels wat dichterbij. Eindelijk na een uurtje of 2 vissen een kleine trilling in de top en daarna een leuke rammeling; vis! Maar helaas op het randje liggen ook wat stenen waar ik achter vast kwam te zitten, visje weg! Even later dan weer iets te zien in mijn top; weer van die kleine trillingen waarvan je zegt dat ze niet van krab afkomstig kunnen zijn, en ja hoor: de eerst vis was binnen ca 16 cm zeebaars trachtte in al zijn moed, venijn en kracht mijn hengel krom te trekken, mijn slip te laten gieren en mijn gevlochten 12kg lijn aan flarden te rukken, maar vergeefse moeite, het was slechts grootheidswaanzin. Hans pakte intussen zijn 3e visje, weer een botje. Edwin en Sudesh konden niet aan de schubben komen, wat ze ook deden. Sudesh was actief bezig met spinnen op zeebaars en fint, maar die waren in grote getalen afwezig, en Edwin zat optimistisch en gespannen naar zijn hengeltoppen te turen, hand bij de molen, want het kon ieder moment gebeuren. Ik pakte visje nr. 2; een botje van een 20 cm.

Eindelijk, Edwin pakte vis: Een tongetje van rond de 20 cm, keurig in het lipje en weer netjes terug gezet, met een zak visvoer in de hoop dat als hij dat eenmaal ophad hij terug zou komen. Hans visje nr. 4, weer een botje. Ik was intussen met 1 hengel nog iets dichter onder het kantje gaan liggen tegen de tijd dat het behoorlijk begon te schemeren. Weer zo’n trilling door de hengel van wat moet ik hier nu mee. Na een minuutje of 5 toch maar eens gekeken; weestand…. Krab? Nee, vis… een tongetje van wel 22 cm. Edwin pakte visje nr. 2 en Sudesh was moe gestreden al naar huis gegaan. Hans pakte visje nr. 5 en ruimde 1 hengel alvast op. Er zat weinig stroming meer in het water en wachten op afgaande stroming zou te laat worden, want Hans en Edwin moesten de volgende morgen gewoon gaan werken.

Edwin ging ook opruimen en bij het binnen draaien had hij er een mega-zager aan hagen, of nee… een paling van zeker 25 cm. Dat was het dan. Geen fatsoenlijke vis binnen kunnen trekken terwijl we toch totaal 5 hengels op diverse afstanden en met diverse aas aanbiedingen uit hadden staan. Ik hoop dat ik in mijn opzet geslaagd ben om van een saaie visavond nog een beetje spannend verhaal te maken. Nou saai?? Nee, we hebben elkaar echt wel bezig kunnen houden met de gebruikelijke sterke verhalen en vriendelijke opmerkingen heen en weer te slingeren.

Het was een gezellige avond, zonder haak- en/of loodverlies, goed weer en met gezellige mensen bij me, dus ik heb het weer reuze nar mijn zin gehad. Geen vis mee naar huis kunnen nemen? Ach, ja. Was ik bijna vergeten, maar met een beetje geluk komt dat een volgend keer wel.
Groetjes, vang ze en vooral veel plezier
Jan Romeijn – Lid HSV de Krabbe Burgh-Haamstede

Jan Romeijn

dinsdag 1 augustus 2017

Vanavond een aantal uur opkomend water meegepakt. 2 Baarsjes van rond de 35cm weten te strikken dit aan de Westerschelde.

Loodje

dinsdag 1 augustus 2017

Gisteravond gevist met HW bij Hoofdplaat aan de Westerscheldedijk. Gevist van 19.30 uur tot 21.00 uur. Ik schat totaal ongeveer 15 baarsjes te hebben gevangen. Gevist met kweekzagers van Hengelsport Kees Hamelink uit Biervliet. Prima aas voor zeebaarsjes. Een medevisser die naast mij stond viste slechts met 1 kleine hengel met slijkzagers. Hij ving nog veel meer dan ikzelf. Ik denk rond de 30 stuks. Was al met al een prachtige avond. Helaas alles te klein, maar wellicht is deze lichting zeebaarsjes volgend jaar weer groter gegroeid.

Lein Dieleman

dinsdag 1 augustus 2017


vandaag wezen vissen op de waterweg.
geen stootje helemaal niets

gr,

chris

dinsdag 1 augustus 2017

Welkom in de nieuwe maand, er zijn nog geen berichten binnen gekomen.

----

Hoe voeg ik nu 1 of meerdere foto's toe aan mijn bericht ?

Stap-1 - Typ uw naam

Stap-2 - Selecteer of het een "boot" of "kant" vangstbericht is.

Stap-3 - Klik op "Voeg bestand toe"

Stap-4 - Zoek op uw pc de plaats waar deze foto's staan

Stap-5 - Selecteer ALLE foto's die je wilt bijvoegen (in 1x alle foto's)

Stap-6 - U voegt dus meerdere foto's in 1x toe.

Stap-7 - Pas als u ALLE foto's heeft geselecteerd op uw pc, klikt u op toevoegen.

Stap-8 - Geen zorgen, u ziet geen toegevoegde foto's geen zorgen ze staan er wel in.

Stap-9 - Typ uw bericht, geef na elke alinea 1 enter.

Stap-10 - voer het getal 5 in

Stap-11 - Klik op "Vangstbericht plaatsen"

Veel succes en als er vragen zijn, mail me gerust: info@zeevisland.com

Mike, Team Zeevisland