Kant-vangstberichten

Cordes Travel visreizen

Een visreis boek je uiteraard
bij Cordes Travel visreizen
www.cordestravel.nl

donderdag 19 juli 2018

Afgelopen zaterdag en zondag rond de middag een 4 uurtjes gevist op de Noordpier. Op de bodem met zagers. Totaal 6 zeebaarzen. Naast mij werd een baars van 69 cm gevangen.

Groet Albert, Winterswijk.

Albert

donderdag 19 juli 2018

Maandag oostenwind en geen branding bij paal 1w op Texel. Dus geblankt.
Dinsdag eindelijk westenwind en branding. Dinsdagnacht Tom 3 platjes en 7 baarzen, Johan 1 platter en 8 baarzen . Alle tussen 30 en 45.
Woensdag nacht Johan 7 plattere en twee baarzen gelost, Tom 4 baarzen waarvan 1 50 plus en een platter.
Van acht maar weer even kijken. Dat alles bij paal 12

Johan en Tom

donderdag 19 juli 2018

Geen wind, geen branding, geen vis......geen revanche!

Next time!

Groet Willem
Hengelsport Wesdijk

hengelsport wesdijk

woensdag 18 juli 2018

Eigenlijk zou ik donderdag pas gaan vissen, maar het voelde gewoon goed om die dinsdag avond te gaan. Een keertje vreemd, bij een andere trap op de Maasvlakte. Daar waren al goede berichten vandaan gekomen.
Gestart net na hoog, dus lekker achter het water aanlopen. Toch bleek de bank net te ver en het water net te hoog om doorheen te waden. Een enkele worp lukte het en dat leverde een mooie 40 cm Baars op. Deze weer netjes terug en de volgende hengel opnieuw. Pats, onderlijn af. ff snel knopen en door.

Uit mijn ooghoek zie ik een klapper van jewelste. Ik laat alles vallen en sprint naar de hengel. Zodra ik deze op pak, voel ik hoe laat het is. De reden om vandaag te gaan, hing 120 meter verder aan de lijn. Ik heb best wat Baarzen gevangen de afgelopen jaren, maar dit sloeg alles. Hij ging van links naar rechts, door de slip, toen even over de bank een heel stuk mee, zelfs dat ik dacht, nee toch...
Opnieuw een gevecht op 40 meter afstand en toen kort voor de kant. Nog een keer ervandoor, dat hij bijna de hengel uit mijn handen trok, bizar. En toen....
nog geen 10 meter uit mijn voeten, pats....haaklijn gebroken onder de knoop.
..............................
Een vloek of wat verder snel bij zinnen en door.

Inmiddels konden we wadend op de bank komen. Hier ging het nog eventjes los, wat resulteerde in: 45 cm/ 51 cm en 38 cm.
Later richting het donker nog 2 kleinere.

De waadbroek van Savage gear is trouwens best een uitkomst:
  https://www.wesdijk.nl/hengelsport/1804-savage-gear-waadpakken-lieslaarzen

Vanavond terug!

Groet Willem
Hengelsport Wesdijk

hengelsport Wesdijk

woensdag 18 juli 2018

Gisteren, dinsdag 17-07-2018, toch maar weer eens besloten om samen met Nico Machielse een hengeltje uit te gooien op onze vertrouwde stek Waarde.
Natuurlijk zoals altijd weer perfect aas besteld bij fam. v. Dixhoorn en omstreeks 16.00 uur waren we bij onze visstek.
We hadden onze vangstverwachtingen niet hoog liggen en dat was maar goed ook. Bij aankomst stond er een stevige bries, tegen windkracht 5 aan.
We moesten tot 17.40 uur wachten en toen haalde Nico zijn eerste bot(je) naar de kant. Gaf natuurlijk een beetje moed, maar we moesten toch wachten tot een half uur voor hoogtij. Ik ving toen een tong van 26 cm en binnen het kwartier nog 2 bot(jes).
Meer kwam er niet naar de waterkant. Ach, het weer was lekker, weer bij kunnen kletsen en natuurlijk het normale scenario met dit weer, na 5 tot 10 minuten de haken kaal dus desondanks hadden we het best nog druk.
Omstreeks 20.15 uur vonden we het welletjes en zijn weer naar huis vertrokken.
met vriendelijke visgroeten,

Johan Frijters

Johan Frijters

woensdag 18 juli 2018

Dinsdag in Vlissingen gaan vissen. Een zeebaars van 26 cm en 5 steenbolkjes. Mijn buurman was gericht op harder aan het vissen met kunstaas, en het was ook eens gelukt. Een harder van 75-80 cm

Robert A

dinsdag 17 juli 2018

Zaterdagmiddag/ avond 4 uurtjes gevist aan Vlaardingen. Veel bedrijvigheid op het water maar niet onder water. Uiteindelijk 3 kleine tongetjes gevangen. Aan het aas lag het niet want Dixhoorn heeft me weer super kwaliteit geleverd. Volgende keer toch maar weer in het donker proberen. Lijkt me betere actie voor tong.
Groet,

E.de Rooij

dinsdag 17 juli 2018

Drrriedubbel vangstbericht.
Vorige week donderdagavond meegedaan aan de eerste van drie zomeravondwedstrijden op Westkapelle. Dr waren 60 deelnemers op af gekomen. Ik mocht plaatsnemen in het vak met de 60 nummers met links van me Janko, local hero uit Westkapelle en daarnaast John, tweevoudig winnaar Steilooretrofee. Aan mn rechterzijde een klusje Schouwse hengelaars. Het was voor Walcherse begrippen een karige wedstrijd, met 60 deelnemers kwamen er dik 100 vissen op de kant. In mijn palenvak kwamen er 8 vissen op de kant bij 8 deelnemers. Janko ving er 4 netjes eentje per soort verdeeld over een baars, een horsmakreel een bot en een tong. John was goed voor twee botjes, ik voor een tongetje. Arjan ving ook een horsmakreel en daarmee was de viskoek op. Alle vissen kwamen van afstand.

Zaterdagavond na de koffie de hengels nog maar bijeen gegrist en nog een avondje naar de Banjaard. Er stonden al zeker 20 hengelaars maar er was nog een leeg plekje voor me overgelaten. Een hengel ingericht voor de feedervisserij, de andere voor afstandwerk met afwisselend normale onderlijnen en "haaienlijnen". In de aasbak witjes, slikjes, pieren en dikke zagers. Op de feeder kwamen er alleen 3 scholletjes, op de verre stok ook 3 platjes waarvan een heel kleintje op een haak nummer 2 en een spitzager. Bij de laatste draai net na middernacht kwam er op afstand nog een tongetje van 25 mee. De visburen stonden te ver weg om een praatje te gaan maken, dus heb geen idee van hun vangerijen.

Maandagavond nog met Johan naar een Schouws recreatiestrand geweest, waar we de steun een plekje gaven aan een muitje met een mooie uitstroom. Het strand lag nog vol met langzaam gegaarde badgasten, maar een kort buitje zorgde ervoor dat we alle plek hadden en geen stomme vragen kregen. Het eerste half uur waren er wel aanbeten bij mij maar vingen we geen vis. Daarna ving Johan in drie kwartier zeker 15 kleine baarsjes, bij mij bleef de teller steken op 1 baarsje en 1 botje. Even snel als de baarsjes gekomen waren verdwenen ze ook weer uit het muitje. Na zonsondergang voor de laatste keer verkast naar de laagwaterlijn en daar gevist tot middernacht. Daar kwamen er nog een paar botjes van groot tot klein bij.

Het mooie weer is nog geen garantie voor een mooie vangst aan de Zeeuwse kusten, maar we houden vol.

Niek Romijn
HSV Dreischor

Niek Romijn

dinsdag 17 juli 2018

Nog een verlaat vangstberichtje van de zondag

OP de Brouwersdam bij de sluis gaan vissen , Mooie haringen mooi aan de maat en vette ertussen , ook wat kleintje maar zeker tegen de 30 maatse

Maar ja hoe later je ze vangt in het jaar des te vetter zijn ze !

Groet Gerard

Gerard

dinsdag 17 juli 2018

Texel paal 15. Gevist van 20.00 - 23.30. Met als aas mooie steekzagerz en pieren van jan van de vuurtoren weg. Helaas binnen 5 min haken kaal. Geen tikkie gehad. Missch de oosten wind, wie zal heg zeggen. Bale iig. Missch toch het wat eens proberen.
Vangse allen

Kees

dinsdag 17 juli 2018

In de Waterweg nabij Vlaardingen weer eens een avondje gevist.Het was opvallend rustig.De kant lag bezaaid met gedroogde krabben soms van flink formaat.Kort gezegd de krabben waren in grote getale aanwezig want elke indraai leverde lege haken op dus de zagers vlogen erdoor heen.Geen tongetje kunnen verschalken en nadat de tegenwind ook nog behoorlijk kwam opzetten kon ik ook niet ver meer werpen en rond 23.00 uur vond ik het welletjes en ben weer huiswaarts gegaan.

Jan

maandag 16 juli 2018

Vandaag bij de vrijheid in Ouddorp gevist. Niet spectaculair wel een Zeebaars van 34cm en een Bot van 33cm. Wel een heerlijk rustig strand. Het was met hoog water.

Rens

maandag 16 juli 2018

Hallo, vanmorgen samen met mijn vrouw (en logeerhond)nog maar eens naar Westkapelle gegaan. Heerlijk weer, en geen wind. Als aas verse pieren , en ook redelijk veel steekzagers. De verwachting was niet hoog, maar dat viel nog niet tegen. Het water kwam net op , en dus gevist tot 2 uur voor hoog. Het was heel druk met toeristen en campers, maar niet met vissers. De eerste keer dat ik ingooide , al een baars van 42 cm (een goed begin). Verschillen toeristen keken vreemd, toen ik de baars terugzette. Maar na het horen van de boete bedragen, vonden ze dit toch wel begrijpelijk.Dan een half uurtje geen beet, maar dan weer een baars van 42 cm. Vorig jaar , toen je nog 1 baars mee mocht nemen, ving ik er bijna geen, maar nu dus wel. Dus begonnen om 11 uur, en gestopt om half 3. De vangst was 7 baars en 1 bot. Vier baars tussen de 42 en 45 cm en 3 van rond de 30 cm. Dus goed gevangen, maar zonder vis naar huis. De meeste vis gevangen aan de steekzagers. Ik kreeg nog tips van mensen, om de baarzen in de auto, b. v. bij het reservewiel te verstoppen, maar dat maar niet gedaan. Echt leuk gevist, en nu maar hopen dat iedereen de vis terug zet. Groeten uit een warm Zeeland. Jan B.

Jan B

maandag 16 juli 2018

Ik heb gisterenavond van 22.00 tot 02.00 gevist op het strand van Scheveningen, nabij het Zwartpad. De eerste uren was de krab actief. Daarna liep ik een stuk terug richting de Pier van Scheveningen. Uiteindelijk had ik in totaal vijf botten gevangen.

Jeffrey Siemsen

zondag 15 juli 2018

Vandaag van 14:00u tot 18:30u zuidpier ijmuiden geprobeerd op de makreel en zeebaars. Niks gevangen, gezien of zien vangen. Er waren veel vissers maar weinig vissen.
Jammer.

Ton

zondag 15 juli 2018

gisteren in de Ouwe maas geprobeerd van 6 uur tot 16 de vangst was slecht botje en 2 tongetjes allemaal rond de 15 cm, met zagers gevist en met pieren niks .ik heb met verzwaarde onder lijnen geprobeerd .en met een weeg schaal niks .allen maar kale haken van de krab waar is de vis gebleven .hoor graag waar goed gevangen word groetjes jan

jan

zondag 15 juli 2018

Zaterdagavond samen met mijn zoon gevist aan Domburg. Alleen met afgaant water gevist van 19:30uur tot 22:00 uur. Het was erg lekker weer waardoor wij in de korte broek en shirt heel de avond hebben gestaan. Alleen met pieren gevist. De vangst bestond uit 1 zeebaars 40cm, 2 ondermaatse botjes en 1 maatse tong.

Ronnie

zaterdag 14 juli 2018

Het was de bedoeling om vanavond te gaan vissen aan het strand van Domburg.Maar onderweg toch maar besloten om te proberen aan de dijk van Westkapelle.Deze week overdag,ook een tong gevangen, dus nu een keer s,avonds. Als aas pieren en grote steekzagers. Gevist van twee uur voor, tot twee uur na laag water.Het eerste uur geen beet gehad, maar later regelmatig beet.Begonnen om half 9, en gestopt om half 1.Dan de vangst:1bot, 3 baars en 2 tong. Eén tong 15 cm, en één van 28 cm. Twee baars van 42 ,1van 30, en de bot was 25 cm.Meeste gevangen met pieren. Dus enkel één tong mee.Leuk gevist,alleen een paar tongetjes meer had leuker geweest, Groetjes Jan B.

Jan B

zaterdag 14 juli 2018

Zuidpier IJmuiden.Zaterdag hoogtij. 2fint 3gelost. 1makreeltje 1baarsje. Springende finten binnenkant. Feest. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zaterdag 14 juli 2018

Vrijdag 13 op banjaard strand gestaan er waren veel vissers vangst 1 haai van een 80 cm gevangen aan dwarrellijn. Voor de rest kreeg ik snoeiharde beten ( tonge beten)maar hangen geen ene.

Benny

zaterdag 14 juli 2018

Vrijdagavond 13 juni van 1900 tot zaterdagochtend 0100 uur in het NZK bij de woonwijk Velzen-Zuid.
Vooral op zagers veel getik op de top om daarna de lege haken binnen te halen. Klein spul? Krabben? Dat ging zo door tot in de schemering... Daarna nam de tong het over met dezelfde stijl... Het blijft tobben bij noordenwind, maar daar schijnt verandering in te gaan komen.. Eindresultaat: 3 minischar, 1 miniwijting, 3 ondermaatse en 2 maatse tong voor in de vriezer..

Eric van den Bosch

vrijdag 13 juli 2018

Donderdag avond op de noorderpier gevist met zagers op de top 1 zeebaars van 35cm. Verder geen stootje meer wel enkele jagende makrelen gezien.

Marcel

Marcel

donderdag 12 juli 2018

Dinsdag avond op banjaard gestaan veel zeesla en 1u voor hoogwater was dat ineens verdwenen en begon de vis te bijten. Vangst 2x bot +- 25cm 1x pladijs +- 30cm en 4x tong 2x ondermaats en 2 goed aan de maat. Woensdag avond op neeltje jans met dobber 2x zeebaars 1 schoolbaarsje en 1 van 63 cm toch heerlijk aan een feederhengel deze zijn terug gegaan richting banjaard.

Benny

donderdag 12 juli 2018

Vanmorgen van 05.00 tot 09.00 gevist aan de Banjaard, hoopte uiteraard op 'n haaitje, verder dan 2 botjes en 'n Scholenbaarsje ben ik niet gekomen. Lekker uitgewaaid zo voor het werk!

Paulus

donderdag 12 juli 2018

Ja hoor ze zijn er weer, oude kop noordpier wijk aan zee vannacht. 12 tongen waarvan 7 groter dan 30 cm!!!! Ook veel geep en een paar baarsen. 1 gul maar die hen ik ook terug gestuurd. Heerlijk gevist nu me bed in

Ome Jaap

woensdag 11 juli 2018

Vandaag in Maassluis gevist met twee hengels. 8 tongen en 1 mooie zeebaars van 52 cm.niet te veel krabben deze keer. Alles met zagers. Aan de pieren helemaal niets. Mooie vismiddag gehad.

Marcel Wesseling

woensdag 11 juli 2018

Hallo, vanmiddag nog een keertje naar Westkapelle gegaan. Weer een 3 tal uurtjes gevist met pieren en steekzagers. Er stonden nu meer golven, er er dreef ook vrij veel wier. Gevist van half tij naar laag. Het eerste uur geen beet, maar aan de onderste haak met een grote steekzager, een mooie tong van 34 cm. Dan even later weer een mooie beet, en nu een baars van precies 42 cm. Maats, maar geen boete waard. Dan later nog een baarsje van 30 cm, en tegen dat ik stopte nog een mooie beet, en nu een baars van 46 cm. Ik blijf het jammer vinden dat je zelfs niet 1 baars mee mag nemen. Dus alleen de tong mee, en hopen dat je die volgend jaar ook nog mag vangen, anders verkoop ik mijn hengels maar. Toch weer leuk gevist, en volgende week eens proberen aan het strand van Domburg (in het donker). Gr Jan B.

Jan B

dinsdag 10 juli 2018

Gisteren vanaf 18 uur bij opkomend water met 2 hengels gevist aan het strand bij hotel Zuiderduin (tussen Zoutelande en West Kapelle). 3 uur lang elke 10 minuten alle aas (zagers) van beide hengels verdwenen, zonder ook maar 1 beet te hebben gehad.

MvG Willem

Willem

dinsdag 10 juli 2018

Zuid pier 3 baarsen 1 gul

Neal

maandag 9 juli 2018

Vanmorgen om 6 uur al aan het pieren steken, en dan vanmiddag 3 uurtjes gevist aan de dijk van Westkapelle. Als aas dus verse pieren, en een stuk of 5 steekzagers. Lekker weer, geen vuil, maar ook niet veel vis. Er stonden nog 4 andere vissers, maar daar was het ook niet geweldig. In 3 uur gevangen : 2 mooie botten en een baarsje (alles zwemt weer). De buren heb ik ook 2 baarsjes zien vangen, waarvan 1 maats (zetten ook netjes de baars terug). Ik had gehoopt op een tongetje, maar helaas er geen kunnen vangen. Ik heb nog een hele hoop aas over, dus van de week nog maar eens proberen, Gr. Jan B.

Jan B

maandag 9 juli 2018

zaterdag avond 7-7 en zondag ochtend 8-7 gevist in de Nieuwe industriehaven te Harlingen.
gevist met zeepieren, zagers en slikzagers.

zaterdag avond in de vroege avond 4x beet met als resultaat een bot van 37 cm en een paling zo dik als mijn duim

zondag ochtend was nog slechter, net als zaterdag van alles geprobeerd, paternoster, wapperlijn, dicht tegen de kade, midden in de haven....

resultaat zondag 1 toevalstreffer op 5 meter van de kade, met als resultaat mijn eerste zeebaars dit jaar van 42 cm.

alle vangsten met slikzagers en alles zwemt weer.

Groetnis, Frisian

Frisian

maandag 9 juli 2018

Gisteren zondag 8-7-18 makrelen jacht bij de zuidpier ijmuiden met mij vismaat rully En opa Oscar 😃Het was mijn geluksdag maar liefs 47vissen en een vals gehak geep ik was helemaal niet voorbereid voor zo'n sessie alles ving ik met mijn kleinste en goedkoopste spinhengel😂😂😂 de spinactie was te gek ik stond stijf van de adrenaline😆

Joan

maandag 9 juli 2018

Gisteren zondag 8-7-18 makrelen jacht bij de zuidpier ijmuiden met mij vismaat rully En opa Oscar 😃Het was mijn geluksdag maar liefs 47vissen en een vals gehak geep ik was helemaal niet voorbereid voor zo'n sessie alles ving ik met mijn kleinste en goedkoopste spinhengel😂😂😂 de spinactie was te gek ik stond stijf van de adrenaline😆 Je kon het water zien koken van de makrelen in een woord (onvergetelijk)👌🏻

Joan

zondag 8 juli 2018

Zondag zuid pier ijmuiden... overdag geen tikkie... aan de buitenkant en binnenkant... na 19h ging de makreel los aan de binnenkant... wel veel klein spul... eindstand 24 makrelen en 7 horsmakrelen.. khad nog meer kunnen vangen maar me rechter arm begon zeer te doen.

Rully

zondag 8 juli 2018

7-7-2018
ik had niet zo veel verwachting dat er nog geep waren .
dus met de brommer gaan vissen bij sijpe dat viel tegen tot de middag
geen beet gehad dus nu is me broer weg hadden afgesproken om mee te
gaan samen dus ik voelde me niet goed zonden
afwachten wat hij vang .gr jan.

de strandjutter

zondag 8 juli 2018

Pier Ijmuiden. Vrijdag 20.00-01.00. Hoogwater 22.20.

2 hengels. 1 ver met no8 haken op tong met zagers. Kwam bijna elke keer leeg terug. Wk3 noord maar het waaide flink. Heel wat golfspetters gevangen. 1 hengel dichtbij. Bij het binnenhalen 1 felle zeebaars van 30cm. 50cm van de kant viel ie de zager aan :) verder noppes. Her en der gevraagd niemand wat gevangen.

M. Oud

zondag 8 juli 2018

Zaterdagavond, Wijk aan Zee. Gevist met dobber en zagers. Erg stil, één mooie zeebaars. Taaie visserij ook collegavissers meldden een matige avond. De aanhouder wint en het blijft een machtige vis.

Patrick

zaterdag 7 juli 2018

Vrijdag 6-7 in de middag, rond laag water even met de dropshot gevist in IJmuiden. 2 mooie botten en een kleine, en natuurlijk ook een zwartbek grondel..... Klote beesten nemen heel Nederland over ben ik bang. Je vangt ze in de kanalen in Brabant tot aan de zee bij IJmuiden.

Maar een dikke bot vangen op een 7 grams hengeltje blijft toch iets moois.....

Frans team kwabaal LRF

zaterdag 7 juli 2018

Uurtje na hoog water gevist 100 meter iit de kant bij strand van egmond. Uurtje tijd 10 markreeltjes. Wel paar aan de kleine kant.

haring

zaterdag 7 juli 2018

gisteren bij schel Pernis gevist 12uur aan een stuk de vangst.kan ik kort zijn 3 tongen onder de maat . waar zijn ze .er waren nog 2 vissers ook niks die waren nog voor mij . morgen is proberen in zouten landen .die berichten zijn toch beter bij het speel tuintje of in Domburg.

kees

zaterdag 7 juli 2018

Vanochtend tussen 6 en 8 staan gooien in het buitenspuikanaal bij IJmuiden. Normaal vis ik alleen op snoek en ik beschouw mijzelf dan ook als een echte amateur op zout water. 😁
Maar hoe dan ook, mijn eerste zoutwatervis heb ik op de kant gehad.
Het verbaasde me wel dat ik een Fint aan de haak had.
Mijn target soorten voor dit jaar (makreel, geep en zeebaars) moeten nog even wachten.
Have fun!

Klaas Zwaan

vrijdag 6 juli 2018

Afgelopen week heb ik nog twee keer wezen vissen. Een keer bij Hoedekenskerke, en één keer aan het strandje bij Baarland. Hoedekenskerke 3uurtjes overdag, en Baarland 3 uurtjes s,avonds. Over de vangst kan ik kort zijn, n.l. niets. Als aas verse pieren, die er in enkele minuten afgevreten waren. Volgende week nog maar eens proberen aan de Walcherse kust. Groeten Jan B.

Jan B

vrijdag 6 juli 2018

Deze week bij afgaand tij gaan gepen in Ritthem. Vier aanbeten, vier maal los. Weinig activiteit en veel groen aan de haak. Volgende keer beter.
Het heerlijke weer maakte natuurlijk alles goed.

Dirk

vrijdag 6 juli 2018

Gister met mijn vismaten Peter Romijn en Kim de Laet naar Neeltje Jans geweest om te proberen een haai te vangen.
Uitstekende steekzagers en pieren gehaald bij Wesdijk Barendrecht.
Om iets over 12 uur richting NJ. kwamen aan rond 2 uur op de stek. elk met 2 hengels waarvan 1 met een enkele haak beaasd met een grote steekzager en de andere met 3 haaks afhouders systeem met pieren.
Duurde niet lang of Kim ving een mooie bot nog op het LW. een uurtje later na een mooie aanbeet ving ik een baarsje.
Lange tijd bleef het stil en vingen wij alleen zeesla. Peter die rechts van mij zat was aan het tobben met een berg stenen waar door de stroming zijn lood steeds achter terecht kwam, hij verspeelde dan ook de nodige onderlijnen. terwijl hij met z'n ene hengel bezig was kreeg hij een mooie aanbeet op de andere. Heb deze binnen gedraaid met als resultaat een mooie maatse baars.
Na de zoveelste montage wissel vanwege de stroming maar gekozen voor het meest simpele. Plat schijflood van 120 gram met een kort aaslijntje van 40cm met haak nr 1. duurde niet lang en een mooie bot vond de zager lekker en kwam naar de kant op mijn Yuki Master.
Inmiddels al begin van de avond verkaste Peter naar de Linkerkant en kreeg eindelijk beet, hij ving ook een bot, maar die zat aan de onderlijn van Kim. We hebben deze maar voor Peter geteld.
Het werd 21.30, zei nog tegen mijn maten, nu moet het eigenlijk gaan gebeuren wat betreft een beet van een haai, we hadden eigenlijk al plannen om te gaan stoppen. zat net lekker aan een krentenbol toen..... een beuk op mijn Yuki toen nog een beuk, strompelen over de stenen de 3 meter overbrug naar mijn hengel, kramp in de kuit gekregen. Hangen. echt krom ging de Master niet maar wel flink tegenstand. had de slip wel iets losser gezet voor de zekerheid, viste maar met 12/00 gevlochten lijn. Kim en Peter haalden snel de andere lijnen die dichtbij lagen in en jawel een mooie gladde haai kwam naar de kant. Heeft nog geen 5 minuten geduurd, heb niet opgelet op het geslacht. hij was precies 106cm. Jongens wat was ik blij. Mijn allereerste haai die ik heb gevangen.
we hebben nog een uurtje door gevist maar helaas geen beet meer.
Een prachtige dag gehad met z'n drieën.

Frans, Peter en Kim .

Frans Eijgelaar

donderdag 5 juli 2018

Zuidpier IJmuiden. Donderdag avond. Eerst mijn casting maat een baarsje. Veel later kwam ik. Jep kleintjes. En dan gehoord woensdag avond binnenkant kop een paar makreeltjes. Maar het water begint nu wel rustig en schoon te worden, maar het gaat langzaam aan. De binnenkant is al voldoende schoon. Verder zag ik veel gepen binnen en springende buiten. En fint, nee. Het is nu geep en baarsjes. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

donderdag 5 juli 2018

Gisteren 4 juli gevist van het strand bij de Banjaard. Gevist van 22:00 tot 03:00 uur.
De vangst bestond uit 4 platjes en haaitje wat net losschoot toen ik opdraaide. Mijn buurman een eindje verderop had ook vis 5 platjes een zeebaars en ook hij een haaitje verspeeld. Ook haalde hij nog een tongetje eruit,dus de tong is aanwezig of komt er aan
Al met al een leuke visavond gehad met prachtig weer. Alleen de wind stond verkeerd, volgende keer maar weer gaan proberen op de tong.

Gr krabvissertje

Krabvissertje

donderdag 5 juli 2018

Vangst verslag Strand Maasvlakte: Poging 5!

De afgelopen twee weken kwamen er steeds betere berichten binnen over de Zeebaars vangsten aan de Maasvlakte. De stabiele periode met langdurige stevige oostenwind hebben de Baars dichter naar het strand gestuurd. Na verhalen van dikke Baarzen tot 70 cm aan toe, besloot ik ondanks de drukte, toch een paar uur te gaan.

Er stond inderdaad een stevige wind, die maakte dat 175 gram Turkana pyramide, https://www.wesdijk.nl/hengelsport/zeevis-lood/11170-turkana-piramide-lood-rood-1000000061857.html#/1805-maat-115_gram
met nylon lijn, niet stil bleef liggen. Maar juist het slepende effect zorgde al in de eerste 2 worpen voor 2 mooie maatse Baarzen. Voordeel van dit lood is de roterende wartel bovenop de lange steel (en de kleur...??)

Hierna even een 45 minuten niets en toen lekkere visserij. Af en toe een korte ruk en dan niets, dus dan maar uit de hand vissen. Dit leverde opnieuw 2 maatse Baarzen op. Hierna ging de wind wat liggen en waren de aanbeten duidelijker te zien. Inmiddels de 2e hengel met gevlochten lijn er maar bij gezet, met nieuw soort paternoster. Ook deze leverde vis op.
Hierna nog 2 ondermaatse bijgevangen. Alle Baarzen voor in de bek gehaakt, wat duidde op de voorzichtige azerij.

Totaal 7 stuks gevangen, waarvan 4 "maats". En een platje. Niet de 60+ waar ik op hoopte, maar voldoende om weer eens een vangstrijk bericht te plaatsen.

Gevist met mooie grote, verse Steekzagers.

Goede vangst,

Willem Hengelsport Wesdijk.
  https://www.wesdijk.nl/hengelsport/441-zeevis

hengelsport Wesdijk

donderdag 5 juli 2018

Vorige week zaterdag op noord en zuidpier ijmuiden op makreel gevist...niks nada. Wel veel kleine visjes aan het oppervlak.
Iemand die deze week toevallig al makrelen heeft gevangen?

Mvg

Ton

woensdag 4 juli 2018

Vanochtend gevist op de Ziidpier : 3 mini makreeltjes
Verder werd er weinig gevangen

Johan De Caluwé

woensdag 4 juli 2018

Dishoek, 30 juni
Als echte wintervissers de stoute schoenen aangetrokken en maar eens een keer in de zomer gaan vissen.
Voorspelling: noordoostenwind bf 5, laag om 23.00 en heel veel zon. Vangsten minimaal.
Het doel: gericht op haai en met de tweede hengel stille hoop op tong. De onderlijnen aangepast en aas gaan halen bij Pim van Profish te Zegge. Hij had als cadeau nog hele mooie steekzagers erbij gedaan. En als advies: op haai net achter de branding vissen.

De realiteit: volle stranden vol gezelligheid dus een tijd wachten tot het leger werd. Helaas geen branding, dus geen haai. Veel belangstellende wandelaars die we helaas niet hebben kunnen verrassen met vers gevangen vis. Met de vreterij door krabben viel het mee. Maar geen beet en geen vis. Het weer was echter fantastisch en we hebben genoten.

Conclusie: voortaan gewoon weer vissen in het najaar en de winter.

Don (Utrecht) en Sacco (Breda)

Don

woensdag 4 juli 2018

Gister avond gevist aan het strand bij Zoutelande. Als aas pieren en zagers, afgaand water. Geen beet gehad over heel de avond. Haken kwamen binnen enkele minuten schoon het water uit. Ook veel last van zeewier gehad.

Volgende keer beter.

Nathan

dinsdag 3 juli 2018

Wijk aan Zee, Noordpier.
maandag van 10h tot 15h

Geen tikkie. niks. Wel lekker bruin geworden.

Gevist met verse, dikke pieren en mesheften van Hengelsport Rik dus daar kan het niet aan liggen..

Wout

maandag 2 juli 2018

Vakantie dus vissen.
Plaats delict strand achter sportpark Zoutelande.
Heel de dag gevist met 2 hengels.
Aas pieren en steekzager.
Vangst bestond uit krab en helaas geen vis.
Jammer morgen nieuwe kans.

Hans

maandag 2 juli 2018

Vrijdagavond met 3 man naar zoutelande "De Branding".
Gevist van 20.00 tot 1.00.
Heel kort : geen beet gezien !

willy en steve

zondag 1 juli 2018

Zuidpier IJmuiden. Voor mij zaterdag een dikke gul 55cm. Op kunstaas minnow. En nog wat. Nieuwe webcam seaport marine IJmuiden. Deze duurt wel lang. Maar als de pier 5minuten in zicht is geweest, dan zoomt deze scherp in. De golven zeer goed in het zicht. Voor als je van ver komt een toppertje. Groetjes martijn nieuw vennep.

martijn hoogkamer

zondag 1 juli 2018

vandaag hadden we afgesproken met drie om te gaan vissen .
eerst na roosendaal om daar afspreken waar we na toe gaan.
dus er stond wel vind onderweg dus bruinissen gekozen.
aankomst was lekker weer maar de wind hadden we niet in ons
voordeelkwam van links na rechts met het zakken ik heb alles geprobeerd.
de hele dag een beetje gehad nico haalde 1 geep uit zijn zoon was de winnaar.
4 gepen na de middag zijn we gestopt het werd veel schuim de dobber werd gewoon door het water geduwd dus gestopt .geen dias vergeten afzender.
jan nico jeroen.

de strandjutter