Stek Dishoek

Stekken Dishoek

A58 afrijden tot het einde richting Vlissingen. Bij stoplichten rechtdoor, bij tweede rotonde rechts, volgende rotonde rechts (Bachlaan, deze gaat over in de Zwaanweg). Deze volgen tot aan bord Dishoek, hier links de Verlengde Dishoekseweg in. links aanhouden en onderaan de duinen links parkeerterrein oprijden. Van 1 april tot 31 oktober is het hier betaald parkeren.

Vanaf het parkeerterrein linksaf en na 200 mtr de trappen over naar het strand. OF: vanaf het parkeerterrein rechts en na 400 mtr links de duinovergang over.

Voor minder validen die samen met een valide visser komt is er de mogelijkheid om in de verlengde Dishoekseweg niet links maar rechts aan te houden, je komt dan automatisch bij de duinovergang. Hier kun je met de auto tot aan het strand rijden (officieel mag het niet) waarna iemand de auto terug rijdt, de weg vervolgt (eenrichtingverkeer) en op hetzelfde parkeerterrein parkeert.

Alles wat er in de Noordzee zwemt kan men hier in principe vangen. De vaargeul ligt vlak onder de kust en wie ver kan gooien is soms in het voordeel. In de zomer kan men hier alleen s' nachts vissen vanwege de vele toeristen. Er liggen een paar kleirichels maar wie met dynema lijn vist (
20 honderdste of meer) trekt z'n lood er meestal wel doorheen. Wie met nylon lijn vist doet er goed aan loodlichters mee te nemen.