Stek Zoutelande

Misschien wel "DE" strandvisstek van Walcheren.  Gratis parkeren, al is het in de zomer moeilijk om nog een plekje te vinden maar in de winter is dat geen probleem. In de winter schar, in de zomer tong, een zeebaars is ook mogelijk al is het geen echte zeebaarsstek. Soms vangt er eens iemand een haaitje, maar om daar gericht op te vissen moet men over veel geduld beschikken. Gul wordt er sporadisch gevangen.

A58 afrijden tot verkeerslichten, rechtdoor tot eerste rotonde hier rechtsaf borden Zoutelande volgen, het dorp inrijden en wanneer de weg een bocht naar rechts maakt rechtdoor rijden richting flat. Voor de flat links en de eerste strandovergang is die naar het speeltuintje. Het kan soms knap druk zijn op dat stukje strand, maar niet getreurd er is nog een mogelijkheid. In plaats van voor de flat linksaf kun je ook rechtsaf. Je rijdt dan een drukke winkelstraat door tot aan de kerk, pak de laatste parkeerplaats die nog vrij is aan je linkerkant. Ook hier is parkeren gratis en in de zomer vrijwel onmogelijk. Voor het hotel kun je de strandovergang op.

Wanneer je met alle geweld in de zomer in Zoutelande wil vissen is er nog een mogelijkheid, als je het dorp binnenkomt de weg inclusief bocht naar rechts blijven volgen en het dorp weer uitrijden richting Westkapelle. Aan je rechterkant rij je eerst een parkeerplaats van een supermarkt voorbij en op de volgende zeer grote parkeerplaats kun je altijd wel een auto kwijt. Van 1 april tot 31 oktober moet men hier betalen. Tegenover het parkeerterrein is de strandovergang. Wat vangsten betreft doen deze drie stekken niet voor elkaar onder.