Visreis naar Noorwegen

Visreis naar Noorwegen
 
Veel vissers denken dat Noorwegen onbetaalbaar is en bier 20,- kost en de reis wel 6000,- en zo horen we de vreemdste verhalen. Om een voorbeeld te geven, een 0,5L blik bier in de supermarkt kost ongeveer 23 NOK, dat is omgerekend 2,26 euro en een fles Cola kost 1,75 euro. Dus de boodschappen zijn we iets duurder, maar redelijk te doen hoor.
 
Maar wat kost nu een visreis naar Noorwegen als je met de auto gaat en niet het hele stuk wil rijden. Rijd je bijvoorbeeld naar Hirtshals (DK) en vanaf daar met de overtocht naar Bergen, aan boord een slaaphut met eigen douche en eigen toilet, met 4 personen en één auto, daar komt dan het huisje en de boot bij, kom je op ongeveer +/- 550,- pp per week bij 4 personen. (afhankelijk vd prijs vd overtocht) accommodatie Havferie ligt op 1u rijden vanaf de overtocht.
 
Je hebt dan een mooi huis (Havferie) met uitzicht over het water en een grote 21ft 70pk met dieptemeter/GPS. Je neemt je lichte eigen hengel mee, wat kleine pilkertjes en je huurt voor 50 euro evt. een hengel voor de zware visserij en klaar ben je. Komt nog je eten en drinken bij, maar kun je meenemen vanuit NL of België voor een groot deel en moet je thuis ook, dus dat zijn de kosten allemaal niet, beetje brandstof (verste stek 15 min. varen) en je hebt een hele week heel veel plezier in het mooie Noorwegen en kun je rond Bergen (West Noorwegen) tot wel 15 soorten vis vangen.
 
Wil je kans maken op een heilbot en wat grotere vissen en/of heb je geen zin om met de auto te gaan, dan neem je het vliegtuig vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Neem dan bv de accommodatie Nordskot of het prachtige vrijstaande huis Dyroy met 4 slaapkamers met een 19ft 70pk boot en een prachtig huisje aan het fjord met een fantastisch uitzicht. Bij 4 personen (hoogseizoen)  met vliegtickets vanaf Amsterdam, 2x 23kg ruimbagage en 8kg handbagage en een huurbusje, want alle bagage past niet in een stationwagon, moet je denken aan +/- 950,- pp. per week, neem je het appartement, ben je net geen 900 pp kwijt. (afhankelijk vd prijs vd tickets en huurauto)
 
Je hebt dan wel een prachtig huis, in een prachtig en visrijk visgebied, een goede visboot en dan krijg je ook nog eens een gratis sportvispakket t.w.v. 150 euro, toegang tot de Cordes Traveldag en veel meer voordelen, lees >deze< informatie maar eens. Zoals gezegd goedkoper kan altijd, dan ga je naar beneden met de boot, moet je ver varen naar een goede stek of vis je niet in een top visgebied, maar die huisjes willen we niet verhuren, moet wel goed zijn. We hebben zelfs een Budget-pagina, kijk daar ook eens, wat we nog meer voor een scherpe prijs te bieden hebben.
 
Uiteraard zijn er ook mooie bestemmingen die een heel stuk duurder zijn, ik geef dan altijd maar als voorbeeld dan een winkel in Amsterdam ook duurder is dan in Tholen en een hotelovernachting op Schiphol ook duurder is dan een overnachting ergens in een klein dorp. Kwaliteit visgebied, goede service, toplocatie, goede visboot, apparatuur op de boot, spelen dan ook allemaal een rol, een Fiat is ook goedkoper dan een Mercedes, beide een auto en beide niet met elkaar te vergelijken.
 
Wie weet, nu alvast wat sparen en in 2018 of 2019 eindelijk die droom van een visreis naar Noorwegen eens waarmaken en je ziet het, Noorwegen hoeft niet eens heel erg duur te zijn. Goedkoper kan ook alleen dan gaat de kwaliteit vd visgebied naar beneden en heb je geen topboot, en dat soort huisjes in slechte visgebieden met te kleine bootjes bieden we niet aan, wij willen wel kwaliteit en service bieden. Wil je eens de verslagen van andere vissers bekijken, lees dan eens door de >reisverslagen< of bekijk in het seizoen de dagelijkse vangstberichten op deze website maar eens.
 
Meer informatie over deze en meerdere accommodaties in Noorwegen, IJsland, Denemarken, Zweden of één van onze andere 15 landen in ons programma.

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes
www.cordestravel.nl