De markt

De markt van Zeevisland.com

Als u iets wil meedelen, vragen of verkopen aan mede-vissers, of u wil een ervaring delen, dan kan u dat op deze oproepjes-pagina doen.

Om een oproep te plaatsen kan je simpelweg op de onderstaande knop klikken. Dan opent er een nieuw venster waar je het formulier kan invullen en dus jouw oproep kan plaatsen op deze pagina.


Vóór u uw bericht gaat plaatsen moet u op de hoogte zijn van de huisregels, lees deze dus goed door voordat u uw bericht plaatst.

zeebaars

Ton (ongezond@outlook.com) schreef:2017-02-15 07:10

wat zeuren de zeebaars vissers 1per dag meenemen nou dan kan ik maar 5 zeebaarzen per jaar meenemen want mijn budget is AOW eens keer per 3 weken
nou ik zeur natuurlijk ook Maarrrrrrrrrr mocht ik er 2 op een dag vangen dan zal ik er een op de pier fileren en ter plekke bakken en wat zal die lekker smaken dus 1 meenemen voor mijn vrouw En dan een suggestie geef een Aower die net als ik heel weinig kan vissen een soort vrijbrief voor 2 baarzen per keer dat zou dan indien er gevangen wordt 10baarzen per jaar worden Broodvissers verbeter de zeebaars stand en begin bij jullie zelf want over een poos vangen jullie ook niets meer Dan is zeker de snoekbaars te lul gr Ton

Reageer hier op dit bericht bekijk 11 reactie(s)

zeebaars

Ton (ongezond@outlook.com) schreef:2017-02-15 07:09

wat zeuren de zeebaars vissers 1per dag meenemen nou dan kan ik maar 5 zeebaarzen per jaar meenemen want mijn budget is AOW eens keer per 3 weken
nou ik zeur natuurlijk ook Maarrrrrrrrrr mocht ik er 2 op een dag vangen dan zal ik er een op de pier fileren en ter plekke bakken en wat zal die lekker smaken dus 1 meenemen voor mijn vrouw En dan een suggestie geef een Aower die net als ik heel weinig kan vissen een soort vrijbrief voor 2 baarzen per keer dat zou dan indien er gevangen wordt 10baarzen per jaar worden Broodvissers verbeter de zeebaars stand en begin bij jullie zelf want over een poos vangen jullie ook niets meer Dan is zeker de snoekbaars te lul gr Ton

Reageer hier op dit bericht bekijk 11 reactie(s)

Zuidpier

Glen (Glen.willems2@telenet.be) schreef:2017-02-14 19:35

Beste zeevissers, aangezien hier toch wel heel wat zeevissers die op de zuidpier en noordpier vissen heb ik misschien een voor velen domme vraag maar voor mij een interessante: aangezien ik op de zuipier heb gevist, op de kop maar de rechter zijde ervan, had er 4 ( gulletjes ) maar vroeg mij af wat is het verschil als je de linker zijde van de pier bevist of de rechter zijde, heeft de gul een specefieke voorkeur daar qua zijde of is het een kwestie van geluk? Omdat ik toch al grote gullen heb zien van de linkerkant in de bocht van de zuidpier zien komen heb. Ik ben graag goed geinformeerd voor ik nog is vertrek want de heenreis is enkel en alleen al 3u rijden :-) mvg

Reageer hier op dit bericht bekijk 3 reactie(s)

Verschil tussen handlijnvissers en sportvissers??

Fer (fernaldo@hotmail.com) schreef:2017-02-08 11:54

Sportvissers mogen tot 1 juli 2017 geen zeebaars meenemen, hierna max 1 per dag.

Handlijnvissers mogen 10.000kg per maand mee.

Heb n beetje op internet lopen zoeken naar het verschil maar werd er niet wijzer op. Wat is nou het verschil??

Reageer hier op dit bericht bekijk 8 reactie(s)

9 complete jaargengen van het blad zeehengelsport

piet (dreupiet@zeelandnet.nl) schreef:2017-02-07 15:21

Te koop
Tegen elk aannemelijk bod 10 complete jaargangen van
het zeevisblad zeehengelsport.
de bladen zien er nog prima uit 2 x gelezen.
het gaat om de jaargangen
2016 tot 2007.
verzend kosten zijn voor de koper.
verkoop enkel per jaargang geen losse bladen

zeehengel_86231.jpg

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Imax warmtepak

Wim (jcadoornenbal@tele2.nl) schreef:2017-02-04 20:07

Aangeboden een splinternieuw Imax warmtepak van Imax.
Beschermt tot -20gr.

Imax_ARX-20_Ice_Thermo_Suit___Warmtepak___Maat_S_8

Reageer hier op dit bericht bekijk 3 reactie(s)

Belachelijke maatregelen zeebaars 2017

Fer (fernaldo@hotmail.com) schreef:2017-02-03 10:01

De zeebaars Gestapo kan weer achter sportvissers rennen op de pieren voor 2 visjes. Terwijl per beroepsvisser 10.000kg zeebaars per maand uit de zee mag halen (!) Nou wat een maatregelen zeg om de zeebaars te redden. Ammehoela. Fuk de duk, krijg ik 180 euro boete omdat ik 3 vissen bij me heb, alle boven de 42cm.

Sportvisserij Nederland plaatste vandaag onderstaand stukje op haar website. Dit is weer een grote teleurstelling voor de sportvisserij, maar geheel onverwacht is de uitkomst nu ook weer niet. Dit ondanks dat het overduidelijk gelukt was om de Europese Commissie te overtuigen van het belang van de sportvisserij. De Commissie had een goed voorstel klaar voor de sportvisserij met 10 vissen per maand per persoon gedurende 10 maanden, in plaats van 1 per dag gedurende 6 maanden. Het is niet de eerste keer dat de nationale visserijministers een in het Europees parlement bij meerderheid gestemd amendement of voorstel van de Europese commissie van tafel vegen. Ook deze keer is daar geen uitzondering op. Wat baten kaars en bril als de uil niet ziet en wil?

Europese Raad van Visserijministers veegt zeebaarsplan EU-Commissie van tafel

De gisteren in Brussel bekendgemaakte zeebaarsmaatregelen voor 2017 lijken sterk op die van dit jaar. Met dit zeer behoudende besluit van de Europese Visserijministers krijgt het zwaar onder druk staande zeebaarsbestand wederom niet voldoende de kans om zich te herstellen én wordt geen recht gedaan aan de positie van de sportvisserij.

De European Anglers Alliance (EAA) en Sportvisserij Nederland zijn teleurgesteld dat er geen vervolg is gegeven aan het goede werk van de Europese Commissie. Die zette met haar voorstellen juist daadwerkelijk in op het herstel van de zeebaars en erkende daarbij de positie van de sportvisserij – in het voorstel van de EU-Commissie werd de visserij op zeebaars exclusief gereserveerd voor sportvissers en handlijnvissers. Het is een gemiste kans dat die proactieve houding niet is overgenomen door de visserijministers van de Europese lidstaten. Zij vegen het plan van de Commissie van tafel en houden vast aan een oude manier van denken waarbij de belangen van de beroepsvisserij voorop worden gesteld. Dit helpt het zeebaarsbestand er niet bovenop en doet geen recht aan de belangrijke sociaal-economische positie en het duurzame karakter van de hengelsportsector. De werkgroep zee van de EAA buigt zich de komende dagen in Helsinki over dit onevenwichtige besluit, waarbij de inzet van Sportvisserij Nederland zal zijn om onze pijlen te richten op de lange termijnmaatregelen voor zeebaars die vanaf 1 januari 2018 van kracht worden.

Zeebaarsmaatregelen 2017
(Keltische Zee, Het Kanaal, Ierse Zee en zuidelijke Noordzee)

Sportvissers mogen van 1 januari tot 30 juni 2017 alleen catch & release vissen. Daarna geldt een baglimit van een vis per dag (voorstel Commissie was een maandelijkse baglimit van 10 zeebaarzen).
Handlijnvissers mogen op jaarbasis maximaal 10.000 kg zeebaars aanlanden, waarbij in februari en maart een gesloten tijd van kracht is (in lijn met voorstel Commissie).
Staand wantvissers mogen per maand maximaal 250 kg zeebaars aanlanden (voorstel Commissie was 0).
Trawlers en seines (ringzegenvisserij) mogen tot 3% van hun totale vangst aan zeebaars behouden, met een maximum van een 400 kg per maand (voorstel Commissie was 1%, met een maximum van 1 ton per maand).


De grote winnaars van deze ronde handjeklap zijn zonder enige twijfel de handlijnvissers. In plaats van een maandelijkse limiet (die meeste niet eens gehaald hebben en dus geenenekel vis ingeleverd hebben die opgelegd werd door de regeling) krijgen ze nu een jaarquotum. Dat wil zeggen dat ze in de goede periodes door kunnen vissen en niet gehinderd worden door een maandquotum. Ik gun iedereen zijn boterham, maar deze groep draagt niet of nauwelijks bij aan het herstel, wéér niet.

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Wie gaat er mee vissen dringend

Goossens michiel (Cheryl_claes@live.be) schreef:2017-01-31 12:56

Wie heeft er zin om dit weekend te vissen in blankeberge cadzand breskens of waar dan ook heb alleen ceen auto en zou wel fijn vinden om met iemand mee te gaan laat maar horen enkel via e mail antwoorden ik hoor het wel ben van kemzeke

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Cadzand

Jeroen (botjeroen@hotmail.cm) schreef:2017-01-31 12:12

Iemand nog recent gaan vissen in Cadzand of omgeving? Of iemand die weet heeft van recente vangstberichten?
Ik zou deze week nog eens tijd willen maken om te gaan vissen maar vroeg me af of de schar daar al vertrokken is of niet.

Dank alvast,
sportieve groeten,
Jeroen

Reageer hier op dit bericht bekijk 4 reactie(s)

st.croix seabass hengel

hollants (devisser69@gmail.com) schreef:2017-01-27 14:59

te koop
st.croix seabass med heavy power 2.44m eendelig
5-20kg
50-225gr
topstaat
enkel een beetje kurk weg

20170126_145554_Easy-Resize.com_e96b6.jpg

Reageer hier op dit bericht bekijk 1 reactie(s)

vissen

Ton (ongezond@outlook.com) schreef:2017-01-27 07:24

Edwin als je ergens voor de eerste keer gaat vissen , ga dan eerst overdag eens rond kijken en vraag gerust aan vissers waar en hoe er gevist word zij zullen beslist wel helpen ga in Rozenburg linksaf op de dijk richting zee Na de ponton
En let op er liggen strekdammen misschien heb je daar gevist ik dacht dat ze aangegeven worden door paaltjes met witte kop vraag het even aan een visser
ga er heen met de wind uit zuidelijke richtingen
gr Ton

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

zeebaars/oesters en kokkels

piet (pieter redelijkheid@gmail.con) schreef:2017-01-26 19:41

je mag als sportvisser een zeebaars in bezit hebben van 42 cm (bag limit)oky

je mag als oester /kokkel rapper 10 kg bruto in bezit hebben

nu vis ik graag vang een zeebaars 42 cm
vis ook vaak met boordennet op garnalen
dan zie ik vaak de zelfde mensen die op baars visen ook praatje pot enzo voort. maar ik zie ook altijd de zelfde mensen kokkels rapen
10 kg persoon vader moeder opa oma en een aantal kinderen +/-60 kg per dag doe zelf 2 dagen met 2 kg kokkels

maar wat nu als wij sport zeebaars vissers met vrouw opa en oma en kinderen gaan vissen. naar het strand gaan mogen wij dan ook per persoon 1 zeebaars in bezit hebben?
ik woon zelf vlak bij de oostenschelde.vis dus best vaak
dit vraagt toch om burgerlijke ongehoorzaam heid

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

madcat spinning 40/150 gram green serie

rook (r.houwelingen38@upcmail.nl) schreef:2017-01-26 14:05

iemand ervaring met deze hengel ben benieuwd naar actie, hij wordt beschreven als een fast action. dus als iemand ervaring heeft hoor ik het graag.
is van oorsprong meerval hengel.
alvast mijn dank .mvg.

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

9 complete jaargengen van het blad zeehengelsport

piet (dreupiet@zeelandnet.nl) schreef:2017-01-23 15:11

te koop
tegen elk aannemelijk bod 10 complete jaargangen van
het zeevisblad zeehengelsport.
de bladen zien er nog prima uit 2 x gelezen.
het gaat om de jaargangen
2016 tot 2007.
verzend kosten zijn voor de koper.
verkoop enkel per jaargang geen losse bladen

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Weer die kleine baars Sorry

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-01-22 10:22

Kreeg een bericht weer over kleine baars ergens bij de warm water installatie.
Met de vraag aan ons hoe of wat. Zijn we net lekker aan het vissen. Alweer??
Aangezien we weer gestoord worden met dit bericht, geef ik hier mijn antwoord.
PER 1JANUARIE 2018 ZULLEN DEZE STEKKEN VERBODEN WORDEN GEMAAKT.
voor het gehele seizoen. Eindelijk rust.
VISSEN IS ONTSPANNEN. Martijn. Wie stemt mee. Allemaal. Dan is het klaar.

Reageer hier op dit bericht bekijk 4 reactie(s)

Beerkanaal

Marien van Helden (marien.vanhelden@calderys.com) schreef:2017-01-21 09:26

Heeft iemand informatie over het Beerkanaal? Over stroming, getijde, etc.
Grt. Marien

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

vouwfiets

joop (j.ijkel1@upcmail.nl) schreef:2017-01-13 11:45

aangeboden limitvouwfiets

voor en achterlicht terug trap rem

voor handrem gemakkelijk voor op de pier

40 euro

foto fiets_d61b9.jpg

Reageer hier op dit bericht bekijk 1 reactie(s)

vouwfiets

joop (j.ijkel1@upcmail.nl) schreef:2017-01-13 11:45

aangeboden limitvouwfiets

voor en achterlicht terug trap rem

voor handrem gemakkelijk voor op de pier

40 euro

foto fiets_e5e21.jpg

Reageer hier op dit bericht bekijk 1 reactie(s)

vismaat

goossens (cheryl_claes@live.be) schreef:2017-01-08 17:57

Is er iemand die met me wilt gaan vissen op strand heb alle vismateriaal regio kemzeke alleen enrstige reactie graag zou graag deze week willen gaan vissen waar daar komen we wel uit ik hoor het wel ben van kemzeke tegen sint niklaas heb alleen geen wagen

Reageer hier op dit bericht bekijk 3 reactie(s)

laarzen gevonden noordpier

Foppe (frostbite@live.nl) schreef:2017-01-06 16:42

Gisteravond om 20:00 heb ik een stel laarzen gevonden aan het begin van de noordpier, ze zijn mijn maat maar ik geef ze liever terug aan de eigenaar. Mocht je ze missen, of weten wie er nu met natte voeten rondloopt; laat het weten! Ze staan op je te wachten in Heemskerk..

Strakke lijnen,
Foppe

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Vis / casting hengel Anyfish Anywhere Match rod 13’4”

Dirk Aerts (aerts.vandenbosch@gmail.com) schreef:2017-01-06 08:32

Vis / casting hengel Anyfish Anywhere Match rod 13’4”. Slecht 2 maal gebruikt voor casting, geen water gezien. Niet van nieuw te onderscheiden.
Hengel is voorzien van een Akios 656 CTM reel . Reel heeft verbeterde keramische lagers en een single Mag remsysteem voor optimale werpafstanden.
Ideale vis / casting set en zogoed als nieuw.
Nieuwprijs voor dit was meer dan 650 Euro.
Nu alles voor 450 Euro

WP_20170103_001_9d829.jpg

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Vis / casting hengel Anyfish Anywhere Match rod 13’4” + reel

Dirk Aerts (aerts.vandenbosch@gmail.com) schreef:2017-01-05 15:05

Vis / casting hengel Anyfish Anywhere Match rod 13’4”. Slecht 2 maal gebruikt voor casting, geen water gezien. Niet van nieuw te onderscheiden.
Hengel is voorzien van een Akios 656 CTM reel . Reel heeft verbeterde keramische lagers en een single Mag remsysteem voor optimale werpafstanden.
Ideale vis / casting set en zogoed als nieuw.
Nieuwprijs voor dit was meer dan 650 Euro.
Nu alles voor 450 Euro

WP_20170103_001_6c5fb.jpg

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

strand / casting hengel Anyfish Anywhere Match rod 13’4” + Ak

Dirk Aerts (aerts.vandenbosch@gmail.com) schreef:2017-01-05 10:20

Te koop : strand / casting hengel Anyfish Anywhere Match rod 13’4”. Deze is slecht 2 maal gebruikt voor casting en heeft geen water gezien. Niet van nieuw te onderscheiden.
Hengel is tevens voorzien van een Akios 656 CTM reel . Reel heeft verbeterde keramische lagers en voorzien van een single Mag remsysteem voor optimale werpafstanden.
Ideale vis / casting set en zogoed als nieuw.
Nieuwprijs voor dit alles was meer dan 650 Euro.
Nu voor 450 Euro .

WP_20170103_001_8a377.jpg

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

gul- waterweg

Glen (glen.willems2@telenet.be) schreef:2017-01-03 17:44

beste zeevissers, een vraagje vanuit de belgische hoek, heb vorig jaar februari eens vanop de zuidpier te ijmuiden m\'n geluk geprobeerd op gul, had er 3uur rijden voor over (enkel de heenweg wel te verstaan) en had 4 gulletjes, ik heb namelijk al gehoord dat er in de waterweg ook redelijke gullen kunnen gevangen worden, al heb ik geen flauw idee waar ik plaats kan nemen, als je niet uit die regio bent is het precies zoeken naar een speld in een hooiberg.

ik hoor het graag ->als dit kan..

mvg en alsook beste wensen aan iedereen

Reageer hier op dit bericht bekijk 4 reactie(s)

Strandhengels

Dirk Aerts (aerts.vandenbosch@gmail.com) schreef:2017-01-03 10:29

TE koop twee strandhengels Anyfish Anywhere Six & Bait . Slecht één keer gebruikt en zo goed als nieuw. Beide voorzien van reel clamps en extension. Nieuw gekost 250€ stuk.
Eventueel met Shimano reels Speedmaster TSM 2 voorzien van magtuning. Alles samen 410 Euro

download (1)_4c1c3.jpg

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

Haak kracht gewichten

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-01-02 15:49

Lood boven water 11.340gr onder water 10.340gr.
Ijzer boven water 7.860 gr onder water 6.860 gr
Glas boven water 2.500 gr onder water 1.500 gr
Baksteen boven 1450 gr onder water 450 gram
Beton boven water 2.400gr onder water 1.400gr
En de laatste; zeg het nog een keer;Beton voor in de blokken; maak je sneller dan lood. Beton giet sneller. Gooit uiteraard minder. Voor afstand. Staal.
Beton en staal dus. Als we willen moeten we zelf starten. Staal gooit even ver als lood. Alles is getest. Waar blijven die winkels toch. Wachten tot 2020. Eerst was het 2016. En lood! richt geen schade aan! Ik weet het niet. Maar wil toch kiezen voor het zekere. We moeten snel kiezen voor zekerheid. Het duurt gewoon te lang. 2020 te ver Weg met de loodjes. martijn.

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

Breakaway backrest

Leo (housestarkofwinterfell@hotmail.com) schreef:2016-12-28 13:45

Hallo,

Ik ben op zoek naar een breakaway backrest, hoeft niet in perfecte staat te zijn.

Als iemand er nog een heeft of weet te liggen, zou ik deze graag overnemen.

Met vriendelijke groet

image_6ac22.jpeg

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Warmtepak

Mario Faasen (gwenfaasen1973@gmail.com) schreef:2016-12-27 18:08

Ik heb een warmte pak maat xxl
En hij mag weg voor een leuk bedrag
Heb je interesse kunt u contact opnemen met dit nummer
0619649827

Groetjes mario faasen

Reageer hier op dit bericht bekijk 3 reactie(s)

Verkoop visboot

Frans Tomeij (Info@esgrobv.nl) schreef:2016-12-24 16:37

Wegens vertrek buitenland te koop warrior 170 met 90 pk Suzuki pegatrailer met spoelsysteem en kenteken ,elektrische lier lowrance,plotter,visvinder marifoon deltabak hengels prof.rvs sleepnet etc.etc. Gewoon een super boot met alles er op en aan vaste prijs 12.000 heeft gekost 3x dit bedrag zonder alle exstras voor info 0610905655

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Kouwe klauwe

Imo (imomarja@zeelandnet.nl) schreef:2016-12-24 14:07

Jurgen en Walter zijn niet de enigen die wel eens koude handen hebben.
Zelf heb ik wat afgeexpirimenteerd. Wanten waar je met natte handen nog een beetje in kunt komen, wollen handschoenen met latex handschoenen eroverheen. Van die warmtedoosjes die je aan moest steken, een soort polsmoffen en wat ik nog vergeten ben te noemen.

Ik heb nu gevoerde monteurshandschoenen van het merk GISS, een eigen merk van de Biesheuvelgroep, heerlijk warm en met een latex buitenkant, dus waterdicht tot aan de manchetten. Als ik op het strand kom gaan ze aan en niet meer uit tot ik wegga.( behalve om wat te eten of om koffie te drinken.)
Nadeel is dat je stokken er smerig van worden, maar een natte lap doet wonderen.
Verkrijgbaar bij alle Biesheuvel vestigingen (o.a Vermaat Middelburg)
Uiteraard zullen er meer merken zijn die dergelijke handschoenen hebben, maar ik heb in ieder geval nooit meer koude handen.

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

Pieren steken

Imo (imomarja@zeelandnet.nl) schreef:2016-12-21 21:44

Ik heb me al langer afgevraagd hoe dat zit, maar misschien is er iemand die er verstand van heeft.
Ik ben maandag pieren wezen steken op mijn vertrouwde stek en wat direct opviel was dat ze zo groot waren. Niet een beetje groter maar flink groter. Als ik normaal bijna door mijn pieren heen ben dan zijn er nog wat kleintjes over en soms gaan er dan wel twee op haak nr 2, maar deze keer zat er niet één kleine tussen.
De vraag is waar komen die vandaan? Na wat gezocht te hebben op internet kon ik van alles vinden over borstelwormen en de wadpier in het bijzonder, maar niets over de leefwijze. Behalve één site die wist te vertellen dat pieren maar op twee manieren uit het zand komen.
De eerste is om zich één keer per jaar te vermenigvuldigen en de tweede is door toedoen van de mens. Als die grote pieren niet aan komen zwemmen met het tij, zitten die dan normaal dieper in het zand?
Nog zo\'\'n voorbeeld, plekken waar ik de vorige dag gespit heb daar zitten de volgende dag weer pieren. Als ze niet aan komen zwemmen heb ik ze dan over het hoofd gezien of zaten die een dag eerder te diep?
Ook zijn er de ene dag heel weinig strondhoopjes en de andere dag stikt het ervan. Hebben die wormen soms dagen dat ze niet eten?Of zwemmen ze de ene dag weg en de volgende dag weer terug?
Is er geen sportvisser die in die richting gestudeerd heeft? Of iemand die gewoon weet hoe die beesten leven.

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Pieren steken

Imo (imomarja@zeelandnet.nl) schreef:2016-12-21 21:44

Ik heb me al langer afgevraagd hoe dat zit, maar misschien is er iemand die er verstand van heeft.
Ik ben maandag pieren wezen steken op mijn vertrouwde stek en wat direct opviel was dat ze zo groot waren. Niet een beetje groter maar flink groter. Als ik normaal bijna door mijn pieren heen ben dan zijn er nog wat kleintjes over en soms gaan er dan wel twee op haak nr 2, maar deze keer zat er niet één kleine tussen.
De vraag is waar komen die vandaan? Na wat gezocht te hebben op internet kon ik van alles vinden over borstelwormen en de wadpier in het bijzonder, maar niets over de leefwijze. Behalve één site die wist te vertellen dat pieren maar op twee manieren uit het zand komen.
De eerste is om zich één keer per jaar te vermenigvuldigen en de tweede is door toedoen van de mens. Als die grote pieren niet aan komen zwemmen met het tij, zitten die dan normaal dieper in het zand?
Nog zo\'\'n voorbeeld, plekken waar ik de vorige dag gespit heb daar zitten de volgende dag weer pieren. Als ze niet aan komen zwemmen heb ik ze dan over het hoofd gezien of zaten die een dag eerder te diep?
Ook zijn er de ene dag heel weinig strondhoopjes en de andere dag stikt het ervan. Hebben die wormen soms dagen dat ze niet eten?Of zwemmen ze de ene dag weg en de volgende dag weer terug?
Is er geen sportvisser die in die richting gestudeerd heeft? Of iemand die gewoon weet hoe die beesten leven.

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Raadsel

Fer (Ferdinand@live.nl) schreef:2016-12-19 18:23

Ik vis nu 7 jaar fanatiek 3 x per week gemiddeld.
Ik die 7 jaar heb ik veel gezien met vissen. Maar 2 dingen begrijp ik nog niet.
1 waarom stopt de vis met bijten rond hoogwater? Zoals n avondje in november, stond in mn eentje 3 uur snachts tot 4 uur flink staan dobbersporten ong 20 stuks mn zeebaars. Toen rond hw zo n half uur geen pik op mn dobber. Daarna tot 7 uur ong 30 stuks zeebaars en bot. Wat doet t m dat de vis rond hw niet meer bijt???
2e is dat ik vaak de eerste gooi direct een vis vang en daarna nauwelijks soms 4 uur lang helemaal niks.Ik krijg het idee dat de andere gealarmeerd worden ofzo??

Reageer hier op dit bericht bekijk 6 reactie(s)

Gezocht

Eric Loos (eric.loos.deprez@telenet.be) schreef:2016-12-17 16:45

Ben op zoek naar een top deel van een Shimano Custom Surf 425 CX

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Splinternieuw vispak xl

Dave (Dave-ola@telenet.be) schreef:2016-12-14 09:28

Nooit gedragen vispak maat xl
0032 474 54 51 41

IMG_0252_4b8c3.JPGIMG_0253_f322c.JPGIMG_0254_89844.JPGIMG_0255_bd9d7.JPG

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

te koop

anthoon hendrik (hendrik.anthoon@skynet.be) schreef:2016-12-13 09:35

benzinemotor tohatsu 5pk nieuw driemaal gebruikt
elektrische motor 50lbs nieuw
tf 0494443612
wegens te weinig tijd
te bieden vraagprijs ongeveer 1000 euro

R0011187_3dc7b.JPG

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

contact

Imo (imomarja@zeelandnet.nl) schreef:2016-12-12 14:07

Ik heb tot twee maal toe geprobeerd contact te zoeken via de site. tweemaal tevergeefs. Daarna heb ik geprobeerd een email te sturen naar zeevisland.com maar dit is geen mailadres.
Daarnaast wil ik best een paar stekken op de website zetten, maar ik zou niet weten hoe.
Is er iemand die hier iets zinnigs over kan en wil zeggen.

Reageer hier op dit bericht bekijk 3 reactie(s)

Wedstrijd

Niels (nielsderen@hotmail.com) schreef:2016-12-09 15:41

Is er deze zaterdag een wedstrijd aan de Boulevard van Vlissingen?

Reageer hier op dit bericht bekijk 3 reactie(s)

Viswedstrijd

Niels (nielsderen@hotmail.com) schreef:2016-12-09 13:55

Kan iemand mij vertellen of er zaterdag een wedstrijd is op de boulevard in Vlissingen?

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Kijkduin

Leo (leo.zuurmond@telfort.nl) schreef:2016-12-09 11:55

Ik lees altijd met veel plezier de vangstberichten maar wat ik nu de laatste weken lees....

Ik wil even reageren op de berichten over Kijkduin. Ze lijken mij zeer onwaarschijnlijk. Er wordt al jaren niet veel gevangen daar en ineens de meest onwaarschijnlijke vangsten. De foto\'s lijken me meer van iemand die de vissen met de boot gevangen heeft en ons doen wil geloven dat het van het strand komt. En de kreten van zoveel tongen en zoveel schol... Wel grappig om te lezen maar ik geloof er dus eigenlijk niks van.met vriendelijke groet,
Leo

Reageer hier op dit bericht bekijk 5 reactie(s)

Vissen maasvlakte

Frans Tomeij (Info@esgrobv.nl) schreef:2016-12-08 21:48

Hallo ik vis al 30 jaar met boot rond de waterweg cq Maasvlakte heb daar prachtige tijden met heel veel vis meegemaakt de afgelopen jaren is het natuurlijk overal sterk terug gelopen,maar ik ben van mening dat deze stekken,onder invloed van de tweede Maasvlakte en de zandmotor daar extra van te lijden hebben gehad dinsdag 6 dec.jl kop noorderpier super weer strakke zee voorheen lagen hier onder deze condities wel 40 bootjes uit schravezande terheijde .delta vissers ect. Nu slechts 2 bootjes vangst alles ver onder de maat ga met pijn in mijn hart de horizon verleggen richting Westerschelde. De Maasvlakte blijft slechts een nostalgische herinnering delta 142

Reageer hier op dit bericht bekijk 1 reactie(s)

visboot te koop

daniel (dienstverleningzoeteweij@live.nl) schreef:2016-12-08 20:37

te koop mooie visboot,

in de laatste 3 jaar compleet overhaald, op het casco na is er niets ouder dan 3 jaar hij is 7,80 lang en 2,30 breed er staat een 42 pk motor in.

voor meer info en fotos mail naar

dienstverleningzoeteweij@live.nl

IMG_1070_e8e3f.JPG

Reageer hier op dit bericht bekijk 1 reactie(s)

Probleem met inwerpen

R.Sorgedrager (raymonds@zeelandnet.nl) schreef:2016-11-30 17:24

Goedemiddag,

Ik heb een probleem met het inwerpen bij het zeevissen.
Onlangs heb ik twee mooie Dam molens gekocht maar bij het inwerpen slaat mijn gevlochten draad vast rond mijn hengel/ ogen.
Ik werp met de overhead techniek en heb dit voorheen nooit gehad.
Ik vis met Fireline 15/100.
Als hengels vis ik met de Dam twin tip en een Antaris van Shimano, beiden 4.50 lang.
Hoop dat iemand weet waar het aan ligt.

Groeten,

Raymond

Reageer hier op dit bericht bekijk 12 reactie(s)

Shimano ultegra 14000 XSD

M. Koole (M.P.Koole94@gmail.com) schreef:2016-11-28 22:21

In absolute nieuwstaat.

Bijgeleverd met spoel 24/00 trabucco en spoel 20/00 trabucco

Vaste prijs 140,-
Mailen.

shimano 2_e9b8f.jpg

Reageer hier op dit bericht bekijk 1 reactie(s)

Zoute pieren

M. Koole (M.P.Koole94@gmail.com) schreef:2016-11-28 21:45

Voor de wintervisserij op schar, wijting en gul verkoop ik ingezouten pieren/leeglopers ( op voorraad).

Vaste prijs 50 voor 15,-

Gelieve te mailen voor bestelling.

Reageer hier op dit bericht bekijk 7 reactie(s)

kantvissen

ton (ongezond@outlook.com) schreef:2016-11-28 14:03

ik wik nog weleens een keer zeebaars vangen . en dat ik nog niet zeebaars vang of zelden eentje die weer naar zijn of haar familie terug moet zou ik in het voorjaar van 2017 wel een keer met iemand op zeebaars willen vissen zodat ik de kennis opdoe die ik mis. met de gul wijting en dergelijke heb ik geen probleem wie oh wie ik kom uit leiden dus is mijn favoriete plaatsen zijn wijk aan zee of zuidpier zo ook richting de botlek gaarne bericht oh toch nog iets ik ben dan 78 jaar maar gezond en fit genoeg om nog uren te bivakkeren langs de waterkant zonder hulp van anderen het gaat mij alleen om het vissen op zeebaars. met dank gr ton

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

kantvissen

ton (ongezond@outlook.com) schreef:2016-11-28 14:02

ik wik nog weleens een keer zeebaars vangen . en dat ik nog niet zeebaars vang of zelden eentje die weer naar zijn of haar familie terug moet zou ik in het voorjaar van 2017 wel een keer met iemand op zeebaars willen vissen zodat ik de kennis opdoe die ik mis. met de gul wijting en dergelijke heb ik geen probleem wie oh wie ik kom uit leiden dus is mijn favoriete plaatsen zijn wijk aan zee of zuidpier zo ook richting de botlek gaarne bericht oh toch nog iets ik ben dan 78 jaar maar gezond en fit genoeg om nog uren te bivakkeren langs de waterkant zonder hulp van anderen het gaat mij alleen om het vissen op zeebaars. met dank gr ton

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

top box

johan schriekenberg (johanschriekenberg@hotmail.com) schreef:2016-11-27 12:47

Goeden middag ik ben al enige tijd op zoek naar een top box voor mijn koffer
Iemand enig id of deze nog te krijgen zijn in nederland ?
Mvg johan

Reageer hier op dit bericht bekijk 1 reactie(s)

Waar is dit voor?

Co van Schagen (schagen.brink@casema.nl) schreef:2016-11-26 11:33

Net vond ik deze haken in een koffer welke ik bij een Kringloop kocht..Weet iemand hier waar ze voor gebruikt worden?

Reageer hier op dit bericht bekijk 1 reactie(s)

Iemand die morgen of weekend gaat vissen in zeeland

Bart (bartvdv@hotmail.be) schreef:2016-11-24 18:24

Laat even wat weten misschien kunnen we samen gaan.

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)