De markt

De markt van Zeevisland.com

Als u iets wil meedelen, vragen of verkopen aan mede-vissers, of u wil een ervaring delen, dan kan u dat op deze oproepjes-pagina doen.

Om een oproep te plaatsen kan je simpelweg op de onderstaande knop klikken. Dan opent er een nieuw venster waar je het formulier kan invullen en dus jouw oproep kan plaatsen op deze pagina.


Vóór u uw bericht gaat plaatsen moet u op de hoogte zijn van de huisregels, lees deze dus goed door voordat u uw bericht plaatst.

Oostenwind

Jes (Gebstar19@hotmail.com) schreef:2015-10-01 19:09

Beste vissers,

Ik lees en hoor overal met oostenwind dat er gewoon niets te vangen valt...

Wat zijn jullie meningen of misschien tips hierover?

Visgroet

Reageer hier op dit bericht bekijk 3 reactie(s)

foto nemen HOE?

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer) schreef:2015-10-01 11:25

Als je me fotos gezien heb van me baarsje 42cm. Denk je te klein.
Nu kwam csi even langs. Ze hebben me gevraagd de afval bak even om
te keren. Want kleine baarsjes meenemen mag niet meer. Ik kwam er met geluk vanaf. Toch echt 42cm. Meteen even een lesje fotograferen gehad. Want, dat valt vies tegen. Martijn is vrij gesproken.

DSC00099_d15df.JPG

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

vispas

kees (kascherbi@hotmail.com) schreef:2015-09-23 18:55

Hallo,

Heb ik een vispas nodig om vanuit de kant of met de boot in de oosterschelde te vissen?

Reageer hier op dit bericht bekijk 9 reactie(s)

geen lood maar staal

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2015-09-17 17:04

Ik ben op zoek naar 125tot150grams torpedo ankerlood (brake away) STAAL.
Waar? niet met in gelijmd oog. Deze ken ik al. Ik ga er pendulem mee gooien.
safty first. Liefst 125gram. Waar? Martijn nieuw vennep.

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Vergunningen Europoort

Nick (nicksmet@hotmail.com) schreef:2015-09-15 16:20

Ik ga binnenkort nog eens een tripje plannen richting de Europoort. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met de vergunningen?
ik zou me graag aan de nieuwe waterweg zetten, tov de stena line terminal. Alternatief is in de buurt van de Dintelhaven.

alvast bedankt!
Nick

Reageer hier op dit bericht bekijk 5 reactie(s)

Gul versus zeebaars

Bert (ridleybike@hotmail.com) schreef:2015-09-15 08:26

Hallo,

Wat zijn eigenlijk de grootste verschillen in het vissen van op de dijk of strand op zeebaars en gul? is er verschil qua aas, haken, onderlijnen enzo?

Groeten

Bert

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

HOUTEN STAKETSEL BLANKENBERGE

LUC (LUCDREES@HOTMAIL.COM) schreef:2015-09-02 21:08

VROEGER GING IK GEREGELD VISSEN OP HET STAKETSEL, NU HEB IK VIA VIA VERNOMEN DAT MEN EEN VERGUNNING VANDE STAD MOET HEBBEN OM ER NOG MOGEN TE VISSEN.
KLOPT DIT EN WAAR MOET MEN DEZE VERGUNNING AFHALEN AANGEZIEN IK NOG WEL EENS DAAR WIL GAAN VISSEN.
MVG,

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

vissen afsluitdijk den oever

hans en piet (jeps192@hotmail.com) schreef:2015-08-24 23:00

we willen gaan vissen bij den oever bij de sluizen hoe en wat te vissen
iemand die ons wat wijzer kan maken kunnen weinig op het internet vinden

gr hans en piet

Reageer hier op dit bericht bekijk 2 reactie(s)

dobbervissen verenpaternoster met Martijn en Nick

Snoeck P. (peter.snoeck4@telenet.be) schreef:2015-08-23 09:48

Beste, hierbij nog wat tips betreffende bovenstaand onderwerp.bij uitblijven van aanbeten,probeer eens,in plaats van veren,een garnalenpaternoster bv.,het kan veel verschil uitmaken,of een andere verenkleur.wat ook tot aanbeten kan leiden,is onderaan een haringloodje plaatsen(als men met veren vist),ik persoonlijk heb het nog maar éénmaal geprobeerd,maar het geeft de veren een speciaal effect.varieren kan soms resultaten opleveren.Vis ook in het najaar met dit dobbersysteem,het kan en zal gul opleveren(denk voor gul altijd aan groot aas,bv.de grote krabjes van Berkeley gulp,of de zwarte pieren ervan,en kombineer kunst-met echt aas,bv.mesheft),vis op wijting,denk dan aan een garnalenpaternoster(aangezien dit hun lievelingsvoedsel is).het KAN tot verrassende vangsten lijden.Met dit systeem kan je net boven de stenen vissen(monteer een paternostersysteem,en meet bij LAAG water de diepte,zo ziet u de afstand)Tong zal je er niet mee vangen,misschien met laag water ergens als het boven de bodem zweeft,maar focus u op de bovenste waterlagen. Alvast nog veel hengelgenot gewenst,en geef niet te gouw op. de kunstaasvisser

Reageer hier op dit bericht bekijk 1 reactie(s)

Zagers en pieren

Joelle merckx (Joelle.merckx@telenet.be) schreef:2015-08-16 11:42

Hallo,

Graag had ik geweten hoe je zagers en pieren kunt zouten voor bewaring.
Hoe zijn de verhoudingen?
Dank bij voorbaat.
Mvg.
Succes met de vangst.

Reageer hier op dit bericht bekijk 4 reactie(s)

Explosieve groei aantal kleine zeebaarsjes

Vang Ze (z.nemeth@chello.nl) schreef:2015-08-15 02:45

Ik vraag mij af hoe het komt dat er deze zomer een ware invasie is van kleine zeebaarsjes. Van Zeeland tot Texel, overal in de vangstberichten lees je dat er heel veel kleine zeebaarsjes word gevangen. Komt het, doordat de vissersschepen netten met grotere mazen gebruiken, of is het er een andere reden aan te wijzen? Ben benieuwd naar het antwoord.

B.v.d!

Reageer hier op dit bericht bekijk 5 reactie(s)

Vis terugzetten

Bert (ridleybike@hotmail.com) schreef:2015-08-10 20:57

Kan iemand mij zeggen wat je moet doen indien je een vis vangt die niet aan de maat voldoet maar jammer genoeg dood of bijna dood is doordat hij de haak helemaal binnen had? Ik ben nog maar beginnend visser en had dit aan de hand met een kleine zeebaars, heb het beestje teruggezet maar lag meteen op zijn kant.

Bedankt voor de reactie alvast.

Groeten

Bert

Reageer hier op dit bericht bekijk 5 reactie(s)

havens rotterdam

ron (barknor@hotmail.com) schreef:2015-08-07 12:47

Na een gesprek met 2 mensen van de havenpolitie wil ik de vissers in de Rotterdamse havens het volgende meegeven :

Rotterdam geeft een havenvergunning uit waarmee in de HAVENS gevist mag worden. Aangezien alle havens uitkomen in de oude maas en (en dit kwam van de politieman zelf af ) het niet duidelijk is waar de oude maas ophoud en de haven begint, kan het dus zijn dat je met je havenvergunning in de oude maas zit te vissen en dit is NIET toegestaan. andersom, met een vispas (van groot Rotterdam of aangesloten verenigingen) mag je overal, dus in de oude maas EN de havens vissen.

Het kan dus zomaar zijn dat je met je goeie gedrag en de goeie papieren op de verkeerde plek zit te vissen en een boete riskeert. De agent vertelde wel dat ze redelijk coulant optreden over deze kwestie maar toch.

controleer dus vooraf of je ergens mag vissen en vergeet in deze ´tongtijd´ook je nachtvergunning niet.

Voor de goeie orde, de grens vanaf waar de vispas verplicht is ligt bij de pont rozenburg - Maassluis.

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)

Banjaard strand

Jesper (Gebstar19@hotmail.com) schreef:2015-08-06 09:08

Beste medevissers,

Ik heb al enkele keren gevist op het banjaardstrand, maar zonder enige vangst.
Ik kijk regelmatig op deze site of er vissers zijn die een bericht achter laten over vangsten op dit strand aangezien er genoeg vissers aan het strand staan neem ik aan dat er toch wel een visje gevangen kan worden!

Zijn er misschien medevissers die mij wat tips over dit strand zouden kunnen/willen geven? Zodat ik niet iedere keer weer een avond op het strand vertoef zonder een visje te vangen!

Ik ben erg benieuwd of het aan mij ligt en wat ik eventueel anders zou kunnen doen!

Alvast bedankt,
Vis groeten,

Jesper

Reageer hier op dit bericht bekijk 12 reactie(s)

dobbervissen met nick

Snoeck P. (peter.snoeck4@telenet.be) schreef:2015-08-04 10:59

beste, hier antwoord op uw vraag voor het systeem,dobbervissen met verenpaternoster; neem een dobber zonder loodgewicht van bv. 30gr.(die van cormoran zijn ideaal,bovendien kunt u er breeklichtje opsteken voor nachtvissen).Schuif stuk draad door dobber,bevestig bovenaan stuitje/tonwartel,en onderaan speldwartel,zodat u de verenpaternoster(of wat dan ook)aan kunt plaatsen,onderaan plaats/monteer je schuifloodje van bv. 30gr.(volgens dobbergewicht),daaraan wartel,met kort lijntje voor krabje,hou het kort anders verstrengelt het zich in de paternoster.

De lengte van je paternoster is tevens de diepte.U kunt dit zelf regelen door je paternoster langer/korter te maken.u kunt ook zonder krabje vissen(enkel loodje onderaan dan).de keuze paternoster is vrij,u kunt er desnoods ook zelf eentje maken met daaraan visfladders/pieren/zagers of wat dan ook.U kunt actief vissen door langzaam op te halen,laten meedrijven door de stroming,of laten dobberen(hangt van de plaats/tij af)Op een dam/pier hoef je niet ver te werpen.Vis wel met licht materiaal.Lichte hengel 3m. bv. , let op lijndikte paternosters,indien er een zeebaars erop toe hapt...... .het is eens anders vissen,geef het niet te gouw op,en als je aanbeet hebt sla tijdig aan. veel succes de kunstaasvisser

Reageer hier op dit bericht bekijk 3 reactie(s)

dobbervissen met Martijn Hoogkamer

Snoeck P. (peter.snoeck4@telenet.be) schreef:2015-08-03 17:23

beste Martijn, nog even een rechtzetting naar aanleiding van uw vraag over dobbervissen op makreel,en mijn antwoord hierop.Vergeet vooral geen stuitje op de lijn boven de dobber te plaatsen,anders schiet je paternostersysteem recht naar de bodem.U kunt ook draad door dobber,bovenaan tonwartel knopen,onderaan speldwartel(zo vervang je makkelijk),en zo met de hoofdlijn verbinden.Als je vist met kunstaaskrabjes van berkley gulp,gebruik treblehaken nr.6 voor kleine krabjes.Schuif het krabje(op naald)door draad,knoop dan het treblehaakje aan,en schuif het krabje over haakje,in 1 haakje geprikt, zodat er nog 2 overblijven.Is stevig voor mee te werpen ,en snijd de pootjes los(niet af)zodat deze in het water levensecht bewegen.Ik ben persoonlijk zeer tevreden over dit kunstaas. Grtn de kunstaasvisser

Reageer hier op dit bericht bekijk 1 reactie(s)

Wat kunt u hier plaatsen ?

Team Zeevisland (info@zeevisland.com) schreef:2015-08-03 10:45

Hoe werkt de markt eigenlijk ?

Wat kan en mag er wel en niet op de markt ?

Eigenlijk kan en mag alles, mits u zich houdt aan de huisregels van de markt, deze kunt u vinden onder het bericht wat u wilt gaan plaatsen of onderaan deze pagina. We zullen alle berichten streng controleren, daar we er geen „haat” pagina van willen maken en dus geen scheldpartijen, grof taalgebruik, discriminatie of andere negatieve uitingen zullen toestaan.

Het moet absoluut leuk, gezellig en positief zijn, natuurlijk mag men kritiek uiten, maar wel op een normale nette manier. Houdt u zich netjes aan de regels, dan kunnen we met z’n allen een leuke markt pagina onderhouden. Oh ja en heeft u geen antwoord, heeft u niet zinnigs te zeggen, bespaar u dan de moeite om iets te plaatsen, wij zullen dit dan toch verwijderen. Alleen reacties die te maken hebben met het onderwerp zullen geplaatst worden.

— Iets verkopen
— Iets te koop vragen
— Stekken vragen
— Oproep voor vismaat
— Advies vragen over … ?
— Uw mening geven
— Discussiëren over … ?
— Enz enz enz enz

Heel veel plezier en houdt u zich aan de regels !

Reageer hier op dit bericht bekijk 0 reactie(s)