gul- waterweg | Reacties

gul- waterweg

Glen (glen.willems2@telenet.be) schreef:2017-01-03 17:44

beste zeevissers, een vraagje vanuit de belgische hoek, heb vorig jaar februari eens vanop de zuidpier te ijmuiden m\'n geluk geprobeerd op gul, had er 3uur rijden voor over (enkel de heenweg wel te verstaan) en had 4 gulletjes, ik heb namelijk al gehoord dat er in de waterweg ook redelijke gullen kunnen gevangen worden, al heb ik geen flauw idee waar ik plaats kan nemen, als je niet uit die regio bent is het precies zoeken naar een speld in een hooiberg.

ik hoor het graag ->als dit kan..

mvg en alsook beste wensen aan iedereen

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Richard Landzaat

Richard Landzaat (rmlandzaat@caiway.nl) schreef:2017-01-05 22:53

Hoi,

Waterweg heb ik niet zoveel kennis van, maar als ik de andere reacties zo lees is dat inderdaad niet al te best meer blijkbaar tegenwoordig. Mourad had het over de Zuidpier IJmuiden als enige gullenstek van Nederland, en dat klopt ook wel, maar vlak ook de Noordpier Wijk aan zee niet uit,ook daar kan je soms weleens een leuke gul vangen die over de minimum maat heen gaat. Echter is dit wel specifieke visserij, die je tegen of zelfs tussen de blokken van zowel Noord-als Zuidpier moet uitoefenen met veel onderlijn-verlies tot gevolg ( tenzij je de juiste methodes gebruikt met breeklijntjes of andere onderlijn-technieken). Als de Waterweg dan toch niks is en je besluit dan toch dat hele eind weer naar de pieren te rijden, kan je ook ( wellicht afhankelijk van de wind richting) dus kiezen voor de Noordpier,scheelt dan net weer die ene kilometer korter t.o.v. de Zuidpier :-). Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de gulvangsten vorig jaar op zowel Noord-als Zuidpier mij heel erg tegenvielen, ook de blokkenvisserij dus. Voor dit seizoen zit ik eigenlijk ook een beetje te wachten op weer wat betere vangstberichten van gul voordat ik zelf weer eens een poging ga ondernemen voor de \'blokkengul\'-visserij. Hoe dan ook, succes ermee !

Groet,

Richard Landzaat

Reactie van: Ron

Ron (Barknor@hotmail.com) schreef:2017-01-04 20:10

Hallo glen,

Ik sluit me aan bij mourad, de waterweg is \"dood\"
Kon je een aantal jaren geleden vanaf augustus al n leuk gulletje vangen, door beroepsvisserij en de aanleg van maasvlakte 2 is het tegenwoordig een drama.
Ik zou me de kilometers besparen maar mocht je eigenwijs willen zijn kies dan voor de diepe stekken zoals : aan het begin van de rozenburgse landtong achter het museum links van de ponton, aan het eind van de landtong tegenover de stenalijn of kies voor een stek aan de boulevard van maassluis.
Kijk op google earth waar ik bedoel of mail me voor n routebeschrijving.
Groet,
Ron !

Reactie van: Daan

Daan (daaniphone3@icloud.com) schreef:2017-01-04 12:23

Ik vis vaak op de waterweg en de gulvangsten zijn daar bar slecht vang nu wel veel wijting deze tijd wel veel klein als je wil proberen op de waterweg kan je goed bij de pont van Maassluis of Rozenburg vissen waar ik meestal zit of ergens op de landtong of op de pier van hoek van holland

Reactie van: Mourad

Mourad (msadki@live.com) schreef:2017-01-03 19:42

Hallo Glen,

Leuk dat je zoveel moeite doet voor een dagje vissen op gul en eveneens leuk om te lezen dat je toch nog wat heb kunnen vangen op de zuidpier!
Uiteraard gaat het om de ontspanning en dat je een leuk dagje eropuit bent, alleen kan ik me best voorstellen (als medevisser) dat het ook leuk is om wat leuks te vangen op zo\'n dagje.

Bij een goede vangst hoort uiteraard een goede voorbereiding en een goede stek uitkiezen behoort tot een van de zaken die onder een goede voorbereiding vallen.
Ik had je graag willen helpen met een visgebied die in ieder geval wat dichterbij \"huis\" ligt en de waterweg zou ik je een aantal jaar geleden zeker hebben geadviseerd, dat scheelt je namelijk wat reistijd!

Helaas is het niet meer zoals "vroeger" op de waterweg, zeer waarschijnlijk heeft dat te maken met de overbevissing door de beroepsvissers. En als er gul word gevangen dan is dat meer uitzondering dan regel (en zijn ze tevens ondermaats).

Ik hoop dat er medevissers zijn die meelezen en Glen een helpende hand willen toereiken, zodat hij toch nog ergens, dichter bij huis wat kans kan maken op (maatse) gul.

Succes Glen, vooralsnog zou ik je naast de zuidpier geen ander (bij mij bekende) visgebied kunnen adviseren, waar je een reële kans maakt op gul. De berichten die ik lees en hoor van vissers, spreken over weinig tot geen gul en dat geld voor heel Nederland (ook de zuidpier).

Mvg,

Mourad