Zuidpier | Reacties

Zuidpier

Glen (Glen.willems2@telenet.be) schreef:2017-02-14 19:35

Beste zeevissers, aangezien hier toch wel heel wat zeevissers die op de zuidpier en noordpier vissen heb ik misschien een voor velen domme vraag maar voor mij een interessante: aangezien ik op de zuipier heb gevist, op de kop maar de rechter zijde ervan, had er 4 ( gulletjes ) maar vroeg mij af wat is het verschil als je de linker zijde van de pier bevist of de rechter zijde, heeft de gul een specefieke voorkeur daar qua zijde of is het een kwestie van geluk? Omdat ik toch al grote gullen heb zien van de linkerkant in de bocht van de zuidpier zien komen heb. Ik ben graag goed geinformeerd voor ik nog is vertrek want de heenreis is enkel en alleen al 3u rijden :-) mvg

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Glen

Glen (glen.willems2@telenet.be) schreef:2017-02-17 11:48

kijk, dit noem ik nu is een waardige uitleg, was iedereen maar zo zoals martijn dan zou het vissen in het algemeen veel aangenaam zijn, dan wat te knorren onder elkaar. we komen elkaar wel eens tegen aldaar, alvast bedankt voor de info!

mvg

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-02-16 09:07

Binnenkant vergeten. Dit vergeet ik, omdat, daar het ene jaar wel gevangen word, en dit jaar dus nog niet. wisselend. Per jaar. En zitten ze er wel,..... dan vang je ook, op de streepjes plekken. Binnenkant is verder ook erg stek gevoelig. De streepjes stekken, zijn ver uit de beste stekken in de afgelopen 10jaar. Zo is het verhaal weer compleet. Voor de gul stekken dan. Martijn.

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-02-15 17:50

De streepjes zijn de meest gebruikte gul stekken. En de bocht! goed gezien. Hier komen mijn 50cm gullen vaak vandaan. Dat is dus geen geluk. Want ik vis ook vaak in het achterste stuk buiten. Daar soms ook wel een grote. Maar de meeste toch echt in de bocht. En de aller grootste gullen. Die ik dan hoor, op de kop.
En dat zijn dan de laatste 70cm gullen. Misschien 3per jaar. De jackpot dus.
Stroom. opkomend stroom naar rechts, voor de buiten kant dan. 1,5uur voor en na. KRACHTIG. Afstand gaat niet. Daarna kalmer en vier uur na hoog, stroom wisselend van links naar rechts. Kop stroom. Recht naar voor. En 3uur naar hoog draaiend naar links. En vier uur na hoog krachtig. En de gul,die vang je gewoon van opkomend tot laag. op alle streepjes stekken. Als er gewoon wat gul te vangen is, dan vang je op al deze stekken gewoon je gulletje. En op de kop. Daar valt het wel op. Dan links, dan rechts, of links en rechts. Heel wisselend. Vang je gister links, kom je de dag daarna weer, zitten ze rechts. Sta je er dus naar te kijken. Bocht, vandaag vis, morgen weer vis. Geld ook voor het achterste stuk buitenkant. En als het vol staat, dan is het raak! Heel makkelijk dus. Op dit moment de beste kant gul stek van nederland dus. De noord zijde weet ik niet. Maar de zuid heeft de meeste stenen. Dat ik de kracht van deze stek. Een steen wrak, van 2kilometer, vol met stenen. Baars Gul Steenbolk Polak
Lipvis, ze zijn er gek op. Stek vol! \'Snachts. Dan vang je deze vissen ook.
Op de polak met dobber in de nacht. Super. Heel veel succes. Martijn Zuidpier.

DSC00363_1cb87.JPG