zee leeggevist door beroepsvisserij | Reacties

zee leeggevist door beroepsvisserij

Fer (fernaldo@hotmail.com) schreef:2017-03-03 11:33

Nu 5e x op rij, met meerdere vismaten op gul en zeebaars gevist. Pieren IJmuiden/wijk aan zee, sluisgebied. Op 1 botje en 1 volgens mij baby paling na geen enkel leven waargenomen onder water... Dramatisch dit. Vorig jaar in februari nog vele baarzen en in maart nog flinke baarzen gevangen. Mensen, de zee wordt leeggevist door beroepsvissers, en om dit in de doofpot te stoppen worden zogenaamd beperkingen opgelegd aan sportvissers. Terwijl de vloot sleepnetvissers de hele bodem leegplundert. Greenpeace klaagde reeds hierover, zie Telegraaf 1.12.2016. Maar politici en overheid zwijgen in alle talen. Dan maar de BOA\'s en politieagenten inzetten op sportvissers die misschien 1 zeebaars in hun bezit hebben (!). Hypocriet en corrupt als de pest.

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: jon

jon (naplusje@hotmail.com) schreef:2017-03-29 22:26

Ik ben het met je eens ben dat er teveel vis binnengehaald mag worden door de beroepsvaart. Maar je stuurt nu het zoveelste bericht hierover. Daarom wat overwegingen:

- de beroepsvaart is een economische pijler van een aantal Europese gebieden. Er zijn economieën in bepaalde kustgebieden van afhankelijk. Dat geld wordt gebruikt om schoolgeld en eten uit te betalen, dat is toch iets heel anders dan jouw filetje.
- sportvisserij wordt geschat om verantwoordelijk te zijn voor 1/3 van de vangsten van zeebaars. Dat is toch een aanzienlijk deel. De volume in sportvisserij zit niet in de aantallen vangsten, maar de aantallen vissers.
- er wordt heel veel te veel meegenomen door een deel van de \'sportvissers\'. Ze alleen maar geïnteresseerd in hun eigen vangst, niet in de visstand, laat staan over het welzijn van de zeebaars voor de lange termijn. Ik kwam regelmatig om te vissen in haven- of sluisgebieden, maar ik kan er niet meer tegen. Er staat daar een leger aan \'sportvissers\' 7 dagen per week de zee leeg te trekken. Ze zijn allemaal verontwaardigd omdat ze worden beperkt in wat ze mogen meenemen. En ze wijzen allemaal met hun vingertje naar anderen: \"maar die mag er meer meenemen\".
- het gaat verdomde slecht met de zeebaars. Ja, beroepsvissers moeten minder mogen vangen, maar dat geldt ook voor jou.
Ik hoop dat er meer BOA\'s komen om de regels eens na te leven. Want eerlijk gezegd denk ik dat de \"sportvisstropers\" veel meer dan 1/3 van de zeebaarzen wegvangen.

Hopelijk kunnen wij over een tijdje met onze kinderen dan weer genieten van gezonde vangsten!

Reactie van: Danny

Danny (danny.pynebrouck@telenet.be) schreef:2017-03-23 19:07

dag,
met zijn allen naar brussel gaan betogen,
Nederlands, Belgen, Fansen enz
zonder betoging wordt je niet ernstig genomen door die Europese bureaucraten.
men komt in Brussel voor alles demonstreren waar blijven de hengelaars, ook bv voor het betoog tegen de aalscholver, het verbod om zeebaars mee te nemen, het wegvangen van glasaaltjes voor consumsie enz,,,,

waar blijven die vissers?

Reactie van: Fatih

Fatih (Fkurtulmus@ymail.com) schreef:2017-03-22 18:15

Waarom organiseert SV geen actie of op z\'n minst een debat???? Of mogen jullie ook een vinger in de pap steken? Ik betaal elk jaar 50€ voor m\'n vispas. Waar betaal ik die voor eigenlijk?? Voor het blad??? Jullie mogen ook een keer best voor de belangen van de sportvissers opkomen!

Reactie van: rook

rook (r.houwelingen38@upcmail.nl) schreef:2017-03-04 16:13

Je hebt helemaal gelijk,fernado. 1 zeebaars vanaf juli gaat helemaal nergens over.
laten we zeggen 3 kan ik mee leven en met mij velen sportvissers. europoort wordt leeg gevist staan dadelijk weer honderden meters wand ik gooi netjes de vis terug zwijmt hij 50 m verder in het netje ,beroeps lach zich een ongeluk.
oplossing we zijn met duizende sportvissers baarsvissers.en klagen allemaal maar er gebeurd niks.
gewoon de A 20 of A16 platleggen moet je opletten.maar dat gaat niet gebeuren
wij nederlanders zijn het actie voeren verleerd.geen ballen meer.zie je ook in politiek.allemaal lullen. ik ben bang dat er niks gaat gebeuren wij hebben niks meer in te brengen in dit landje.vind ook dat de hengelsportbranche zich wat meer zouden kunnen laten horen. ik blijf vissen op deze geweldige sportvis zolang het kan.ik hoop nog velen jaren.maar zoals het nu gaat heb ik weinig hoop voor de zeebaars. gaat de gul achterna is ook hopeloos geworden dus voorbeeld hebben ze al in den haag. vang ze allemaal maar wel terug zetten he,

Reactie van: roland

roland (rolandvanoevelen@hotmail.com) schreef:2017-03-04 09:14

hoi fer, dit gebeurt ook met de Oosterschelde hoor, dat wordt daar ook oogluikend toegelaten, de boel is ook rot geslepen!!!