PROEFKONIJN MARTIJN | Reacties

PROEFKONIJN MARTIJN

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-03-05 11:43

Hier op de foto 20scharren gefileerd van de huid af. gewogen 700gram. En hier zitten ook de mos scharren tussen. Niet de extreme mosjes, maar wel een paar met toch wel wat stippen. Deze eet ik al 2maanden. En ik voel me nog prima.
De mos bij de schar, zit diep tussen de schubben. Niet onder de huid dus. Het is maar mos. Maar als je de mos eet, schijnt het toch fout te kunnen gaan. Een paar jaar terug gaf iemand deze aan zijn kat. En ja hoor, overgeven. Sommige mensen zeggen buikpijn te kunnen krijgen. Ik zeg dus: er zit mos op de schar.
Simpel in theorie: omdat deze zeer vaak, alleen op de bruine zijde van de schar zit. En daar valt het zon licht op. Theorie Martijn.

DSC00386_12226.JPG

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Gert

Gert (Gert.weststrate@gmail.com) schreef:2017-03-13 18:39

Geachte visvrienden,

Indien u iets vangt waarvan u niet weer wat er aan mankeerd is het verstandig om even verder te zoeken eer u dat op internet zet, u zet zodoende uzelf niet voor gek en er wordt ook minder onzin verkocht aan de waterkant.

De schar heeft hyperpigmentatie, oftewel teveel pigment, wetenschappelijk onderzoek ( over een periode van mee dan 30 jaar) heeft geen duidelijke oorzaak kunnen vinden, wel dat het het meest voorkomt in de Duitse bocht.

Voor verdere info een foto van de eerste pagina van het onderzoek, u kunt het opzoeken en op het gemakje doorlezen als u interesse heeft.

Goede vangst en groeten,Gert

image_d7540.png