Zeevisland vs Facebook | Reacties

Zeevisland vs Facebook

Mike, Team Zeevisland (info@zeevisland.com) schreef:2017-03-24 10:16

Hallo allemaal,

Er bestaat veel onvrede over het groeiende aantal facebook-vangstberichten van opstapboten en sportvissers. Veel vissers hebben geen facebook en kunnen deze berichten dus niet zien, verder is er een groep die blij is met Zeevisland en graag ziet dat dit dé vangstberichten site van Nederland en België blijft, zodat men één platform heeft voor alle boot en kantberichten uit de hele wereld.

Heb jij facebook en waar lees jij je berichten liever ?

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Frankie Stoops

Frankie Stoops (sebastian2@telenet.be) schreef:2017-04-12 18:06

Wat mij betreft kiest ieder waar hij zijn berichten plaatst. Ik heb zelf een account op Facebook (indertijd geopend in functie van mijn dochter) maar gebruik dit medium nooit. Nogmaals, ieder heeft het recht om daar een keuze in te maken, mij persoonlijk boeit het helemaal niet. Ik kijk wel regelmatig op zeevisland, ik vind het heel fijn om anderen hun verhaal te lezen. Ikzelf ga meer de roofvis achterna op het zoete water, tussendoor ga ik wel eens strandvissen in Cadzand. Weinig berichten vanuit die hoek, hoewel het er heel druk kan zijn als de vis er zit.
Ik moet tot mijn schande erkennen dat ik zelf meer berichtjes zou kunnen plaatsen dan ik nu doe, is meer uit vergetelheid/geen tijd diezelfde dag of dag erna, maar het kan beter!
Ik ga eraan werken, want alleen gebruik maken van de info van anderen zonder zelf wat meer moeite te doen is niet ok. Hierbij de belofte om het in de toekomst beter te doen. En last but not least, ik zou het heel erg missen moest de site er niet meer zijn, absoluut!

Reactie van: Hermamn Kappers

Hermamn Kappers (h.kappers@live.nl) schreef:2017-04-08 19:49

Vind het jammer en zielig dat de schippers van de charters zo aangevallen worden.
Zeker Jhon verdiend dit niet een zeer correcte schipper die alles voor zijn klanten over heeft.
Mijn ervaring is als een schipper berichten schrijven worden ze niet serieus genomen .
Want als het een slechte dag is geweest ligt het altijd aan de schipper.
Opmerkingen van gisteren was het goed maar vandaag niet en nog meer van die opmerkingen.
Geloof me ze doen echt alle moeite om ieder aan boord het naar het zin te maken.
Als ik de Wester Schelde of Noordzee op gaat is het met Jhon.
Meestal een man of 10 aan boord heb nog nooit een vangstbericht van die dag van de mede vissers gezien.
Was altijd de enigste die een bericht op Zeevisland plaatste.
Als iedere visser die is gaan vissen een bericht plaatst kan Zeevisland het niet aan om het te plaatsen.
Maar alleen lezen en nooit zelf een berichtje sturen maar wel commentaar leveren dan moet je zelf eens te raden gaan wat er met je zelf loos is.
Ondersteun zelf ook vaak op een sportvisboot zie ook nauwelijks berichten.
Jammer als een ieder nu eens een verslagje op stuurt als hij gevist heeft dan is iedereen tevreden.
Laat ze maar lullen Jhon liever gezellige leuke mensen aan boord dan die altijd hebben wat te zeuren hebben .
Als je je mening eerlijk zegt en past niet in hen straatje dan wordt je vergruisd.
Oproep naar de lezers schrijf je viservaring en plaatst die op deze site.
Laat de schipper het op FB doen dan kunnen we op meerdere manieren de laatste berichten volgen.
Lees ze ook op FB zelf heb ik geen FB.
Laten we lekker genieten van onze mooie hobby en onze ervaringen delen liefst op Zeevisland en FB.
Vriendelijke vis groet van een tevreden visser
Herman Kappers

Reactie van: Danny

Danny (danwel65@hotmail.com) schreef:2017-04-04 17:49

nu de facebook storm gaan liggen is ;-) en iedereen zijn zegje heeft kunnen doen merk ik met plezier op dat er veel meer vis berichten staan op zowel de kant vangst als de boot vangsten .

Goed gedaan vissers !! blijven schrijven .

Reactie van: Wrakvisser

Wrakvisser (Wrakvisser) schreef:2017-03-26 19:27

Meer berichten en meer op zeevisland !
schippers maak een copy van je bericht en zet deze op ZVL, kleine moeite groot plezier. dan bok ik de volgend etrip bij diegene die schrijft.

Reactie van: Arie

Arie (Arie) schreef:2017-03-26 18:15

Beste allemaal,

jammer allemaal en zonde vd tijd, ga vissen !
ik ben het eens met veel schrijvers, Zeevisland de website waar de vangstberichten thuis horen, niet op een eigen website of FB, deze mensen van zeevialand hebben 14 jaar keihard gewerkt en er veel tijd en geld ingestoken en men laat hun vallen als een baksteen, eerst heeft men ze nodig en nu ze genoeg klanten hebben hoor je niets meer, John is de enigste die nog eens wat schrijft. dan zal het binnenkort wel gedaan zijn met zeevisland, zonde hoor.

Reactie van: Henry v As

Henry v As (geenidee) schreef:2017-03-26 12:35

De houding van John en Hank vindt ik wat jammer, ze hadden best iets positiever tegen ons en team zeevisland aan kunnen kijken, dit zijn wel de mensen die geheel vrijwillig en voor een paar centen, om hun kosten te dekken, jullie boekingen hebben bezorgd, dan mag daar best iets tegenover staan.

Ook heel jammer dat alle andere opstapboten niets laten horen, jullie geven hier geen goed signaal mee af.

Dus als het de schippers allemaal teveel moeite kost en ze het toch al zo druk hebben, bespaar die paar honderd euro per jaar en ga vissen in noorwegen. ik ga voor 550 euro per persoon naar noorwegen. Als ik 4 trips met de wrakken oversla, heb ik een week plezier en 6 dagen vissen ipv 4 wrakkentrips met maar 1 of 2 vissen.

Reactie van: Strandvisser

Strandvisser (H Velzen) schreef:2017-03-26 12:26

Hallo allemaal,

Zeevisland verdient die berichten, simpel. Jammer dat de opstappers voor de makkelijke weg kiezen. Hank, wees openbaar en geef eerlijk aan waarom je geen berichten meer plaatst.

Reactie van: Piet Verhoeven

Piet Verhoeven (Hans) schreef:2017-03-26 11:24

Beste John en Hank,

Doch jammer dat jullie kiezen voor FB en hier eigenlijk ook meteen iedereen even wegwijs maken waar te moeten zoeken, dit terwijl men juist roept om berichten op Zeevisland. Je zegt dat je er een reden voor hebt en als we die willen weten je moeten bellen, ik denk dat je gewoon openbaar moet zijn en eerlijk zeggen waarom je niet meer op Zeevisland schrijft.

Ik denk dat je hart niet meer bij Zeevisland ligt Hank, anders had je de roep om berichten wel gewaardeerd en had je af en toe wel een bericht gemaakt. Ik kan me goed herinneren dat Zeevisland het meerdere malen voor je heeft opgenomen en altijd blijk van dank heeft gegeven aan je berichten. Ik denk ook dat als Zeevisland die magere 20 euro zou verhogen, 90% vd sponsoren afvallen, nu kost het weinig tot niets en maakt het niet uit, vroeger had men Zeevisland nodig, nu niet meer. Ieder zijn eigen mening, maar zo zie ik het. Jammer !

Reactie van: Hank Perree

Hank Perree (Hankperree1420@gmail.com) schreef:2017-03-26 10:56

Ik ben 7 jaar geleden begonnen met mijn sportvisbedrijfje \"Wiesje\". Met niets vanaf niets. Vanuit een goedbetaalde vaste baan met als drijfveer dat ik de laatste 20 jaar van mijn werkzame leven iets wilde doen wat ik echt leuk vond.
3 belangrijke pijlers hebben een rol gespeeld in de bedrijfsvoering met de daarbij behorende reclame. Facebook, mijn website en zeker niet als minste de vangstberichten op Zeevisland.

Ik heb altijd gemeend dat die vangstberichten een leuke toevoeging moesten zijn door \"verhalend\" de mensen op de hoogte te stellen over de vangsten en de belevenissen van die dag. Ik denk dat dat gelukt is.
Wel was ik soms wel eens teleurgesteld omdat met regelmaat de openbare \"klacht\" aan het eind van een vangstbericht van iemand die 1 of 2 keer per jaar een berichtje schreef werd geuit dat er alleen maar \"Wiesje\" berichten op Zeevisland stonden. Ik vond het schrijven zo leuk dat ik dat maar gewoon naast me neerlegde.

Een leuk vangstberichtje maken kost tijd. Ik heb tijdens het lezen van de reacties gezien dat dat hooguit een kwartiertje duurt. Dat is niet zo. Een lekker bekkend vangstbericht maken van op de computer 3 a 4 a-4tjes met een juiste fotoplaatsing vergt 2 tot 2.5 uur terwijl je het in 4 minuutjes leest. Ik heb er echt veel gemaakt dus ik kan het weten.

Ik was in de gelegenheid om met het schrijven van die stukjes een hobby in een hobby te vervullen. 7 dagen per week vol was in die tijd een illusie. Ik maakte 2 a 3 vaartjes en was dan weer 2 a 3 dagen vrij. Reclame maken en hobby waren de 2 vliegen in 1 klap. De stukjes maken ging makkelijk want ik had ruim de tijd.

Nu het gelukkig erg druk is geworden wordt ik een beetje moe van opmerkingen van "het gaat zeker te goed "of " je laat Zeevisland links liggen\". Mensen die mij kennen weten dat ik zo niet in elkaar steek.
Je mag gerust weten dat niets menselijks mij vreemd is en ik heb op een bepaald moment gewoon mijn prioriteiten anders gesteld. Als ik om een uur of half 8 thuiskom kan ik kiezen tussen stukjes schrijven of gewoon lekker met Odette de avond beleven. Je kunt daar boos over zijn of daarom maar niet met Wiesje meegaan. Het blijft mij gelijk. Het is mijn keuze.

Vangstbericht prioriteit nummer één is actualiteit. 1 keer in de maand een vangstbericht maken vind ik onzin.

Omdat ik het zo leuk vind om te schrijven staat er wel elke maand op een zeer bekend medium één wat algemener verhaal. Ik vind het niet kies om op Zeevisland reclame te maken voor andere sites maar wie het wil weten die belt maar.

Het duurde wat langer dat ik reageerde. Dat komt omdat ik mijn huiswerk probeer goed te doen. Ik ben wat aan het scrollen gegaan in de vangstberichten en voor zover ik het na kon gaan werdt er door de diverse criticasters erbarmelijk weinig vangstberichten geplaatst. Maar dat terzijde.

In plaats van je energie te verspillen aan de soms schimpende reacties lijkt het me een super idee dat de mensen die op deze forumdiscussie gereageerd hebben elke keer één vangstberichtje maken. Dan komen we eindelijk van het ridicule gedachtengoed af dat alleen schippers dat moeten doen \"omdat ze er hun boterham mee verdienen\". Als ik op een weekenddag met mooi weer kijk hoeveel kleine sportvisbootjes er op het water liggen moet díe hobbygroep zich de ogen uit de kop schamen als je de vangstberichtjes de week erna (niet) ziet.

Voor de laatste maal. Je hoeft geen Facebook te hebben om op Facebook te kijken. Dat is gewoon niet waar. Natuurlijk zou het leuker zijn als alle kleine sportvisbootjes op maandag hun weekendbelevenissen op Zeevisland zetten maar blijkbaar werkt dat niet zo. Mocht je toch op de hoogte willen blijven over de vangsten op Wiesje dan klik je maar even op het Facebook logootje op de Wiesje site. Die kun je bereiken via de sponsorpagina van Zeevisland. Want ondanks het feit dat ik nou eenmaal besloten heb dat het voor mij makkelijker is om via Facebook de vangsten wereldkundig te maken blijf ik met hart en ziel Zeevislandsponsor.

Vanzelfsprekend kun je ook op deze reactie reageren. Dat is alleen maar goed. Ik hoop dat dat op een respectvolle wijze gebeurt.

Reactie van: W Hoof

W Hoof (Hoof) schreef:2017-03-26 06:54

Geachte lezers,

Naar mijn inziens is deze discussie niet gericht op de heer Lucies, wellicht werd hij aangesproken op zijn opmerkingen en zal hij zich openbaar wellicht iets beter kunnen nuanceren. In een openbare functie mag men een opmerking nooit verschuilen achter vermoeid of te druk, pas hier mee op is mijn advies, tevens was het niet netjes om te roepen dat Zeevisland heel veel geld verdient aan een reclame.

Ik heb zelf ook een bedrijf en plaats ook af en toe berichten, deze berichten worden wel degelijk geplaatst, binnen 24u en daar hoef ik niet voor te betalen. Mijn link naar mijn website en adresgegevens worden niet geplaatst en als ik meer dan 2x per maand een bericht stuur met de naam van mijn bedrijf er bij wordt de naam van mijn bedrijf verwijderd en terecht, als je als commercieel bedrijf reclame wilt maken, zul je hier iets voor moeten betalen, die 20 euro per maand is natuurlijk een lachertje en is het niet netjes om een bedrag van 20 euro substantieel te noemen.

U vraagt 100 euro vraagt voor een wrakkentrip met 11 personen, dat is 1100 euro, maal 3 dagen per week, zal het minimale nemen, is 3300 per week, dit maal 4 weken is 13.200 euro, goed u vaart wellicht geen 12 dagen pmnd. Ok, we halen de kosten er vanaf, u vaart wellicht geen 12 dagen pmnd en niet alleen wrakken trips, haal ik 2/3 van dit bedrag af, is 8800, blijft er 4400 euro pmnd over, doen we nog een 1400 euro kosten er vanaf, blijft er 3000 euro over, dan is die 20 euro per maand toch een schijntje ?

Als er 3 personen per jaar een wrakkentrip boeken naar aanleiding van uw reclame op Zeevisland, dan heeft u 300 euro ontvangen en bent u uit alle kosten, kortom 240 euro is toch op 1 jaar best terug te verdienen en valt dit enorme bedrag wat u aan reclame moet betalen aan Zeevisland toch wel mee ?

Tot slot even een google test gedaan, als ik daar typ vissen zeearend, komt uw boot via Zeevisland als 2e naar boven, dus reclame via Zeevisland werkt dus wel en daar hoeft u maar 3 personen voor binnen te halen.

Wellicht denkt u of de andere lezers dat ik u nu aanval, nee hoor, u vondt het nodig om Zeevisland aan te vallen over hun substantiële kosten per maand van 20 euro, dan rekenen ik u en alle lezers gewoon even voor.

Wij zouden het met z\'n allen enorm waarderen als u en uw collega opstapboten, gewoon weer hun berichten insturen op Zeevisland, kleine moeite en groot effect. Ik zou zelfs willen oproepen aan de vissers om meer te kijken naar de schepen die wel berichten insturen en wel moeite willen doen, zij verdienen dan onze boekingen.

Zeevisland moet blijven en geen FB berichten, of in ieder geval dan op beide.


Reactie van: Ferdinand

Ferdinand (@hotmail.com) schreef:2017-03-26 05:54

Hallo allemaal,

Ik ga mee met de discussie en ben ook voor meer berichten op FB, zoals Danny al schrijft zie ik er weinig voor om mijn berichten te zoeken tussen pagina\'s vol met reclame zoals bij FB aan de gang is.

@John, ik ben vaak met je meegeweest en ken je erg goed, maar het is niet netjes als je Zeevisland financieel aanvalt. Ik schrik enorm van het minimale bedrag van Zeevisland sponsoring, dit had ik minstens 5x hoger verwacht ! Nu weet ik nog van een oude sponsor wat deze 8 jaar geleden betaalde en ik zie dus dat het bedrag 8 jaar geleden hetzelfde was, klopt dat John ? Dan is dit bedrag dus na zoveel jaar, een compleet nieuwe website en veruit de allergrootste zoute website van Nederland en België, nog nooit verhoogd, die 20 eu pmnd een bedrag is wat eigenlijk niet eens genoemd mag worden, zo weinig is dat ! Als jij 20 euro pmnd een substantieel bedrag noemt, dan moet je je schamen.

Ik zit zelf in de IT en zo\'n website, met zoveel bezoeker en een zeer gerichte doelgroep, zou minimaal het driedubbele kunnen vragen, zij het niet, vier maal zoveel, blijkbaar zij zijn niet op winst uit, anders hadden ze dit bedrag al wel verhoogd, daarbij geeft Mike aan dat er veel met gesloten beurs gedaan wordt, neem bv niet aan dat Cordestravel betaald en zo zie ik meer namen die wellicht iets anders bieden ism de eigenaren vd website.

Doe mij een plezier en vraag eens wat reclame kost aan totalfishing of de deltavissers, dan zul je nog schrikken van die prijzen. En tot slot, denk je dat deze website geheel gratis draait, met duizenden bezoekers per dag en zoveel foto\'s die dagelijks geladen worden (pagina openen) heb je een enorme hoeveelheid dataverkeer, zij hebben dus niet genoeg aan een standaard pakket en hebben gezien het feit dat ze nooit offline zijn en de pagina nooit langzaam opent, een professioneel pakket, waar ze per maand ook flink voor moeten betalen, dus ik denk dat ze kostendekkend werken !

Ik roep alle vissers en alle opstappers op om dus meer te schrijven en ik roep Zeevisland op om geen vrije opstapdagen meer te plaatsen als men geen berichten in stuurt. Want er zijn vele boten die niet eens FB hebben en daar lees je ook niets van. Vangstberichten horen thuis op zeevisland een oude traditie en daar moeten we met z\'n allen voor vechten en een vuist maken, al 14 jaar lang volgen we deze berichten en is zeevisland ons al die jaren kosteloos van dienst !

Ga zo door Zeevisland, respect !

Reactie van: Danny

Danny (danwel65@hotmail.com) schreef:2017-03-26 00:15

beste zeevisland vrienden ,

de site is er door en voor vissers !! En niet voor en door de schippers . Ik bedoel, vooral de vissers moeten de vangstberichten plaatsen en niet de schippers .
Dus visser schrijf meer vangstberichten en klaag wat minder, ook al valt er genoeg te klagen. Zie zeebaars stukje hier op de markt .

Mag ik bij deze dan ook even vermelden dat ik dan ook geen oproep tot opstappers meer wil lezen bij de bootvangstberichten , wel reclame geen vangstberichten ,daar wel tijd voor?Dit geld voor alle schippers, niemand geviseerd .
Geef toe , dat is een beetje een dubbele moraal , wederom wie het schoentje past trekt het aan .

Of ik nu wel of geen facebook heb doet er niet toe , hier op zeevisland worden alle vangstberichten gebundeld .
Als ik via facebook alle vangstberichten moet gaan opzoeken dan krijg via FB een berg aan vis advertentie\'s te verwerken, daar pas ik voor.
FB is leuk om onzin en gezever te lezen, al die sociale media trouwens , echte vis info lees ik liever hier.

Algehele tip voor elke schrijver , als je door een opmerking op je pik getrapt voelt , wacht dan 15 minuten om te posten want in je emotie of woede schrijf je stomme of straffe zaken. Die blijven voor eeuwig en drie dagen op de site staan en kunnen vroeg of laat tegen jou gebruikt worden .


Om iedereen te snel af te zijn , ik beschouw mezelf eerder als een ex Oosterschelde visser , een gestopte visser dus . Daarom dat je van mij zelden nog een vangst bericht leest . 2016 welgeteld één keer gevist, 2015 een keer of vijf . Telkens een vis verslag geplaatst , vangsten waren er bijna niet bij . Vroeger ging ik na mijn werk, na 17 u, nog effe naar de Oosterschelde , laatste jaren nam ik een halve dag vrij. Telkens uren in de file om geen vis te zien, ik heb het opgegeven .ik moet eerst over de A 12 om dan over de ring van Antwerpen, elke Belg weet dan hoe laat het is .

Groeten, vis ze vang ze en VOORAL schrijf aub een berichtje op de deze goede site

Danny ex Oosterschelde visser

Reactie van: Jvangelder

Jvangelder (Jvangeldercolle@outlook.com ) schreef:2017-03-26 00:05

Goedendag ,ik ben zelf geen fanatiek zeevisser, ik vis hoofdzakelijk op roofvis op het zoete, maar ik lees elke dag op zeevisland de vangstberichten gewoon omdat het leuke verhalen zijn om te lezen en omdat het leuk is om te lezen hoe andere sportvissers hun tak van sport beleven.Ik merk ook dat de afgelopen tijd zowel de kant als de bootvisberichten afnemen.Dat vind ik jammer want ik zit ook niet op Facebook dus de verhalen lees ik ook niet.Ik vind dat deze berichten op deze site thuis horen zodat deze voor iedereen toegankelijk zijn die van onze mooie sport houden.

Reactie van: John Luchies

John Luchies (Zeevissen@zeevissen.nu) schreef:2017-03-25 20:34

Hoi Mike,

Ik ken jullie organisatie structuur niet, dus ik weet niet wie waar voor verantwoordelijk is.

Volgens mij geef ik aan dat ik juist wil meewerken met zeevisland en de lezers..
Moet de liefde wel van 2 kanten komen.

En ja, ik weet dat als je het gevoel hebt op de man aangesproken te worden, je in een verdediging vervalt. Heel menselijk.

Maar volgens mij ben ik op zoek naar een oplossing. Geen eindeloos debat.

Feit is dat er dus minder vangstberichten geplaatst worden op zeevisland en minder op zeevisland. Hoe dit om te keren naar tevredenheid van jullie lezers?

Met vriendelijke groet,

John Luchies
De Zeearend

Reactie van: Rob Chumman

Rob Chumman (rob.chumman@gmail.com) schreef:2017-03-25 20:22

Beste Kees en vissertje,

Laat ik voorop stellen dat ook ik vangstberichten wil zien op ZVL.Daarom schrijf ik ook altijd een verslag.
En voor Mike van ZVL alle lof dat hij dit in zijn vrije tijd doet.We horen hem inderdaad nooit klagen,het is denk ik ook een beetje hobby voor hem.

Maar kijk eens in de agenda van de schippers.Deze mannen zitten vrijwel dagelijks op het water,7 dagen per week.En ze maken lange dagen.Daarom heb ik begrip voor hen.

Ik heb zeker ook begrip voor de overige sportvissers die vangstberichten willen lezen,ik ben er zelf 1 van.
Ik kijk vrijwel dagelijks (tevergeefs) of er nieuwe berichten zijn.
Misschien moete de schippers een vrijwilliger aanwijzen om een verslag te sturen.

En sommige mensen gaan alleen vissen als er heel veel gevangen wordt.Ze zouden ook moeten gaan vissen als het wat minder met de vangst is.Het is voor ons tenslotte een hobby en we zijn geen broodvissers,toch?

Ik kijk ook wel eens naar de vangstberichten van voorgaande jaren en dan kun je een inschatting maken wanneeer je vis kunt verwachten.
Kijk eens naar maart 2016 of maart 2015 en je zult zien dat de visserij in deze maanden nog niet top is,maar dat het eraan zit te komen.

En Vissertje,bij de Wiesje hetzelfde verhaal,Hank zit ook dagelijks op het water en JA,ik mis zijn inbreng heel erg!
Ik meen dat jij ook vaker een bericht stuurt,dus misschien kunnen we meer mensen stimuleren om te schrijven.

En je hoeft niet perse Fb te hebben om de berichten te lezen,maar reageren is wel makkelijker en dit medium lijkt het te gaan winnen,maar hoop toch stiekem dat ZVL de grootste blijft qua vangstberichten.

Aan mij zal het niet liggen,ik blijf berichten sturen.

Het volgende vangstbericht zal 9 april zijn als we met onze visclub gaan vissen.

Even John bellen of ik gratis mee mag........


Reactie van: Albert

Albert (geheim) schreef:2017-03-25 20:18

Hallo allemaal,

Ik zie deze discussie niet als een actie tegen John, ook al ken ik hem niet. Gaat over zeevisland tegen facebook.

Wel jammer dat zeevisland gedwongen werd om zich te verdedigen, verdienen die mannen niet. Daarbij ben ik het er mee eens, weg met berichten op FB en alles terug op Zeevisland dat verdienen ze gewoon.

Reactie van: Mike, Team Zeevisland

Mike, Team Zeevisland (info@zeevisland.com) schreef:2017-03-25 20:07

Beste John,

Ik zie geen reden om ons hier in te mengen, het zijn de vissers die ongenoegen tonen richting de opstapboten.

Wel vervelend dat je aangeeft dat wij een substantieel (flink bedrag) ontvangen van jullie, erg jammer want dit bedrag is rond de 20 euro pmnd, dat weet je zelf ook. Reclame maken op TotalFishing kost minstens drie of vier keer zoveel. Daarbij zijn er veel sponsoren die een wederdienst bieden aan Zeevisland en/of zij een afspraak hebben met gesloten beurs. Nogmaals jammer dat wij dit hier aan het publiek moeten openbaren, daar hun anders wellicht denken dat Zeevisland slapend rijk wordt van jullie sponsoren door al die substantiële bedragen, jammer dat we hier nu toe gedwongen zijn.

Daar komt bij dat iedereen een vangstbericht mag plaatsen, ook als bedrijf, alleen als je geen sponsor bent, dan wordt ee naam niet gelinkt naar je website (geel) en mag je geen website noemen, je mag geen reclame maken als je geen sponsor bent, maar dat is logisch. Maar als men een vangstbericht stuurt en zet hieronder "Opstapper het bootje" dan kan dat dus. Kortom je opmerking over dat je moet betalen, klopt dus niet.

Tot slot en ik hoop dat vele vissers dit willen bevestigen, je kunt in 1 zending meerdere foto\'s plaatsen, helemaal geen probleem. Wij doen dit dagelijks, alleen mogen de foto\'s dan geen 10mb prstk zijn. Ook vanaf de telefoon is dit mogelijk.

Elke 1e vd maand plaats ik een bericht hoe je foto\'s en/of meerdere foto\'s moet invoegen.

Verder geven wij geen mening, heeft Raffie hier niets mee te maken en houden alle schrijvers zich aan de regels van De markt.

groetjes Mike,
Team Zeevisland

Reactie van: John Luchies

John Luchies (zeevissen@zeevissen.nu) schreef:2017-03-25 19:52

Het mooiste aan dit onderwerp is dat er geen enkele inhoudelijke reactie komt op het technisch aspect. Als je zoveel betalende sponsoren hebt als zeevisland (ja wij als charter eigenaren moeten een substantieel bedrag betalen per jaar om überhaupt zelf vangstberichten te mogen plaatsen), dan mag het toch geen issue zijn om het voor ons technisch mogelijk te maken om vanaf de boot een vangstbericht met meerdere foto\'s te plaatsen?

Ik heb dit met het live gaan van de nieuwe versie van de website van zeevisland ook meteen aangegeven bij Raffie.
Die antwoorde dat dat niet gemakkelijk was.

Nu draag ik zeevisland, de lezers en mijn collega\'s een warm hart toe. En ik neem aan dat als dit wel mogelijk gemaakt zou worden om meerdere foto\'s in 1 x te plaatsen, ik dit graag zou doen. Maar dat is nog niet zo..
Wellicht een uitdaging voor het team van Zeevisland.com

Want uiteindelijk gaat het er niet alleen om wat de lezers willen, maar toch ook wat wij als sponsoren willen nietwaar? Moet toch een wisselwerking zijn?

Mijn term jankerds is wellicht niet handig gekozen en zoals jullie kunnen zien heb ik vanmorgen vroeg de moeite genomen om een reactie te plaatsen. Dat riekt toch wel naar enige betrokkenheid van mij naar jullie als lezers. Überhaupt het feit dat ik tot nu toe als enige charterboot reageer.

Dat gezegd hebbende is er een bepaalde groepering in onze maatschappij die vooral veel klagen en heel hard roepen. Echter oplossingen komen er zelden van deze groeperingen. Wie de schoen past trekke hem aan, maar voor mij is dit een categorie die ik schaar onder de term jankerds...

Wat mij duidelijk wordt in deze discussie is dat er wel degelijk behoefte is aan meer vangstberichten op Zeevisland. Goed om te horen! Met een beetje goede wil van zowel het zeevisland team als de charterboot eigenaren, moet daar toch aan gewerkt kunnen worden? Zonder het op de man te spelen zoals bij mij is gebeurt?

Maar goed, ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, ik dus ook.

Mijn klanten, die dus daadwerkelijk met mij meegaan, die weten dat als ze mij bellen, ik precies vertel hoe het zit met de vangsten. Goed is goed en slecht is slecht. Want eerlijk zijn duurt naar mijn mening het langst!

Kun je niet tegen mijn eerlijkheid en oprechtheid? Dan ben ik niet de juiste boot voor jullie.

Wil je een mens die het beste voor heeft met zijn klanten en de sportvisserij zonder eromheen te draaien? Dan weten jullie waar jullie moeten zijn...

Met vriendelijke groet,

John Luchies
De zeearendReactie van: Schrijver

Schrijver (zeevisland) schreef:2017-03-25 19:52

Goed werk Zeevisland, bedankt dat ik al vele jaren van jullie site mag genieten en berichten wil ik niet lezen op FB maar op Zeevisland.

Enne Kees, je vergeet een heel belangrijk punt, deze heren van Zeevisland doen dit niet als werk he, dit zijn vrijwilligers, die niet betaald worden en deze moeite wél in hun vrije tijd willen nemen, elke dag weer even 5 minuutjes berichtje plaatsen en dat zonder dat er geld verdient wordt, want zeevisland is geen commerciële website, zoals total-fishing en vele ander websites boordevol reclame.

Dus Rob, spreek me nu niet over \"geen zin\" of moe zijn, zeevisland maakt er ook tijd voor, maar ik denk dat het te goed gaat en ze zeevisland niet meer nodig hebben voor reclame.

Reactie van: Kees

Kees (Kees@hetnet.nl) schreef:2017-03-25 19:43

Goed verwoord Vissertje !

Gaat helemaal niet over John, ok zijn opmerkingen waren niet nodig, maar het gaat over Zeevisland versus Facebook en wat de lezers van Zeevisland het liefst willen.

Daarbij een heel klein beetje kortzichtig Rob, want ik heb op 1e en 2e kerstdagen vangstberichten gelezen en heb nog NOOIT 1 klacht gehoord van de heren van Zeevisland, al 14 jaar langen voeren zij elke dag de berichten in, 365 dagen per jaar ! Wel vreemd dat ik de heren van zeevisland nog nooit heb horen klagen over dat ze moe zijn en geen zin meer hebben, wellicht hebben zij ook niet elke dag zin om al die berichten door te lezen en alle rotzooi te filteren, toch kunnen wij met z\'n allen al 5110 dagen op Zeevisland vertrouwen, in 14 jaar tijd 1-2 dagen offline geweest en wie denk er aan hun, wie neemt het voor hun op ? Wie laat FB winnen van Zeevisland ?

Reactie van: Vissertje

Vissertje (jaja) schreef:2017-03-25 19:37

Ik weet zeker dat jij een gratis trip krijgt Rob, wel goed om voor John op te komen, heb bijna medelijden met hem...

Maar wat ik niet begrijp, dus leg het me nog even uit....
1-- Wat is er gebeurd met Wiesje, daar weet ik niets van...

2-- Leg eens uit wat er veranderd is in het leven van John ?
1 jaar geleden was hij volop aan het schrijven en klanten-werven, leuke stukken leuke berichten die hem veel klanten heeft opgeleverd, nu een jaar later is ie bijna overwerkt en heeft ie rust nodig ? Dus hij heeft het dus drukker gekregen, hmmm wellicht n.a.v. de berichten op Zeevisland ?

Wat ik wil aangeven is dat John op zijn vingers getikt wordt door zijn opmerking van wolven en jankerds, maar hete helemaal niet over John gaat !

Ik ken John ook, ben vaak met hem weggeweest, zal hem aan iedereen aanbevelen, alleen hij hoeft ons niet af te snauwen en ik denk ook niet dat jij hem moet verdedigen, want hij wordt niet aangevallen. Men heeft het de hele tijd over de opstapboten en niet speciaal over John. Nogmaals hij wordt op zijn vingers getikt over zijn negatieve houding, maar niet over het feit dat hij EN ALLE ANDERE niet meer schrijft.

Dus nogmaals, het gaat erover dat er niemand vd sponsoren nog berichten instuurt en alleen maar FB berichten plaatst en men dit liever op Zeevisland ziet, daar gaat het over en niet over John.

Reactie van: Rob Chumman

Rob Chumman (rob.chumman@gmail.com) schreef:2017-03-25 19:05

Beste Zeevislanders,

Graag wil ik voor de tweede keer reageren omdat ik het niet eens ben met de kritiek op John Luchies.
Zoals ik eerder schreef heb ik WEL Facebook,om op de hoogte te blijven van de vangsten in Nederland en Denemarken.
Ik gebruik FB NIET om daar vangsten te vermelden.Dit doe ik al langere tijd op Zeevisland en zal hier ook mijn vangstberichten blijven schrijven.Het is een site voor sportvissers en door sportvissers.Wij zullen als sportvissers gewoon onze verslagen moeten blijven insturen.

Ongeveer 2 jaar geleden was er deze discussie ook.Toen was het /slachtoffer/ Hank Perreé,schipper van de Wiesje.
We herinneren ons allemaal zijn leuke verslagen en vonden het allemaal jammer dat hij niet meer schreef.

Ik ga nu hetzelfde schrijven als ik destijds deed omdat ik de schippers ook wel kan begrijpen.

Wij stappen om 8.00 aan boord om een dagje te gaan vissen.
De schippers moeten rond 5.00-5.30 al hun bed uit.
Eerst een uur rijden naar de haven,eerst nog even het aas ophalen en zorgen dat ze ons op tijd op kunnen pikken.
Dan gaan we lekker vissen tot 16.00-16.30 en stappen voldaan van de boot af.
De schipper moet daarna nog zijn boot schoonmaken voor de volgende dag,want we komen graag op een schone boot,toch?
Daarna moet de beste man weer een uur rijden om thuis te komen,dus die is niet thuis voor 19.00.
Een hele dag op zee is best vermoeiend,ook voor schippers (zeelucht).
Ik kan me voorstellen dat je dan geen zin meer hebt om dan een verslag te gaan schrijven.
Hij moet nog wat eten en dan gaan slapen want de volgende dag staat er weer een nieuwe ploeg te wachten om te gaan vissen.
Hij heeft dus weinig tijd om andere dingen te doen en hij heeft ook zijn rust nodig,want we willen allemaal weer veilig afgezet worden in de haven of bij de sluis.

Daarom heb ik begrip voor deze hardwerkende mensen.

En zoals ik al zei is dit een site voor- en door sportvissers.
Willen we vangstberichten blijven lezen op ons favoriete Zeevisland,dan zullen wij hier zelf voor moeten zorgen en niet denken dat een ander wel een verslagje schrijft.
Ik zal mijn berichten blijven sturen zoals altijd,dus mannen,begin eens met een kort verslag,het is leuker dan je denkt om je eigen verslag terug te lezen.
Ook dank aan Kick van Ijzendoorn voor zijn leuke verslagjes.

Neem het John Luchies niet kwalijk dat hij minder op ZVL zit,maar af en toe lezen we wel een bericht van hem.
En zijn woordkeuze is misschien een beetje onhandig,maar absoluut niet beledigend bedoeld.Daar ken ik hem te goed voor.Het is een zeer aimabele man die alles over heeft voor zijn opstappers.

Zo,ik heb mijn hart kunnen luchten.
Toch ook wel leuk,zoveel reacties.Het is net Facebook!!!

Vind ik leuk👍

Rob ChummanReactie van: Vissertje

Vissertje (vissertje) schreef:2017-03-25 17:36

Hallo Jeroen,

Niet mee eens, gaat hier niet over dat ze moeten schrijven, gaat er over dat ze alleen op FB schrijven. Daarbij wil ik graag weten wat er op een boot gevangen wordt, voordat ik een dagtrip boek.

Ik ben dus voor meer berichten en wil deze niet op fb lezen !

Reactie van: Jeroen

Jeroen (zeezot@live.nl) schreef:2017-03-25 13:32

Ik lees veel berichten zowel op FB als ook Zeevisland en andere sites. Het is toch op deze wijze om op de hoogte te zijn over de vangsten. Duidelijk is toch wel dat er overal steeds minder op diverse vangstberichten sites geschreven wordt vooral van het bootvissen .
Als ik dan op Zeevisland de kantvisberichten lees wordt hier duidelijk veel meer geschreven en dat gebeurt toch door de visserman als individu zelf en niet door strandexploitanten. Daarom is het wel erg eenzijdig om te stellen dat de schippers de berichten moeten schrijven. Dit is toch als een slager die zijn eigen vlees keurt en aanprijst. Het zijn toch de opstappers die deze dag beleven en een mooi stukje over kunnen schrijven zonder commerciële insteek.
Dus daarom mensen deze oproep: Vissen doen we samen dus de vangstberichten kunnen we ook samen beschrijven nadat we zijn geweest.

Reactie van: Sjaak Zeeland

Sjaak Zeeland (Sjaak@zeelandnet.nl) schreef:2017-03-25 09:33


Ik wil meer berichten en wil die lezen op ZVL en niet op FB

Reactie van: Henk

Henk (Henk) schreef:2017-03-25 08:00

Beste vissers,

John heeft natuurlijk wel een punt, sportvissers schrijven zelf ook steeds minder en dat is jammer, maar goed dat kan John zelf ook meer promoten natuurlijk.

Toch begrijp ik hem ook wel, al denk ik dat het publiek toch belangrijk is en uiteindelijk beslist en een stem laat horen.

Zelf zeg ik meer berichten en ik lees alles liever op zeevisland.com

Reactie van: A de Jong

A de Jong (a.de.jong) schreef:2017-03-25 07:30

Ik wil MEER berichten op zeevisland en wil geen berichten moeten zoeken.

Verder jammer dat er geen andere boten reageren en dat John ze onaardig doet tegen de mensen die wel zijn boterham betalen. Eigen bedrijf is hard werken dan moet je niet janken (om je eigen woorden te gebruiken) als je 15 minuten op een dag langer moet werken, teveel moeite vindt je, en wij dan ?

Reactie van: Hans

Hans (HANS) schreef:2017-03-25 07:28

oh oh wat een reactie.... we zingen mee met de wolven, dus volgen de andere en dan zijn we nog jankerds ook.

Misschien zijn wij NIET duidelijk genoeg en roep ik op om allemaal even extra duidelijk te zijn, willen we meer of minder berichten ?

En belangrijkste van alles:

Willen we de berichten lezen op 30 websites en zoeken of alles bij elkaar zoals we de laatste 10 jaar hebben gedaan op 1 website Zeevisland ?

Dus meer of minder ?
En Zeevisland of Google ?

Ik kies:

MEER BERICHTEN en ZEEVISLAND

Reactie van: Jaap Hoek

Jaap Hoek (JaapH@nethet.nl) schreef:2017-03-25 07:25

Beste John,

Wat een gemiste kans !
Je ziet weinig tot geen berichten meer van opstapboten, men laat meerdere malen per jaar weten dat men die erg mist en jij scheld de mensen uit, dat het wolven zijn (meelopers) en jankerds zijn.

Als ik een eigen boot had, was dit DE kans geweest, ik zou minstens 2x per week op Zeevisland schrijven, iedereen weet dat zij duizenden bezoekers hebben per dag en je nergens zo\'n gerichte doelgroep bij elkaar hebt, dus als jij dan de enigste zou zijn met berichten, ben je toch een dikke winnaar ?

Maar wellicht verdienen jullie zoveel geld dat je deze reclame/marketing niet meer nodig hebt, want je reageert niet positief op deze berichten.

Maar goed je bent ook wel de enigste die reageert, alle andere opstapboten reageren helemaal niet.

Jammer jongens een gemiste kans !

Reactie van: Zeevisser

Zeevisser (jadieweetikniet) schreef:2017-03-25 07:05

Hmmmm vroeger woonde jullie allemaal OP de boot zeker ?
Want voorheen kon je wel berichten plaatsen en nu ineens geen tijd meer ?

Dus we zijn jankerds ?

Prima weet ik in ieder geval waar ik NIET moet boeken !
Niemand heeft gescholden in de berichten, jij scheld nu mensen uit, goed bezig.

Reactie van: Karel HH

Karel HH (KarelHH@zeelandnet.nl) schreef:2017-03-25 07:02

En bedankt mijnheer Lucies, omdat we aangeven iets jammer te vinden, zijn we jankerds ? Wat bent u een aardige man !

Reactie van: John Luchies

John Luchies (zeevissen@zeevissen.nu) schreef:2017-03-25 05:46

Met de wolven mee huilen kunnen wij allemaal...

Maar iedere dag dat wij uitvaren staan er minstens 10 medesportvissers aan boord, die ook een vangstbericht kunnen schrijven.

Hulde aan Rob Chuman en Kick van Ijzendoorn die dat steevast iedere keer dat zij meegaan dus doen.

Een volgend probleem is van technische aard van de kant van Zeevisland.
Jawel heren, kritiek werkt 2 kanten op.
Vanaf de boot kunnen wij met ons mobieltje een vangstbericht plaatsen op onze facebookpagina\'s met meerdere foto\'s.
Op zeevisland lukt dat niet met onze mobieltje\'s. Althans zeker niet met mijn Samsung. Slechts 1 foto kunnen wij plaatsen en dat vind ik onrecht doen aan de overige opvarenden.
Ik moet dus eerst achter mijn laptop kruipen, thuis (ruim 1 uur rijden), foto\'s downloaden, alvorens ik meerdere foto\'s kan plaatsen op Zeevisland. Tegen de tijd dat ik daar de tijd voor gevonden heb, lig ik meestal al te slapen....

Voila!

En oh ja, voor alle overige jankerds.. Als je in staat bent om een website pagina van zeevisland te bekijken, dan kun je zonder lid te zijn van Facebook, ook mijn facebookpagina bekijken.
Click hier maar eens op: www.facebook.com/dezeearend

Met vriendelijk groet,

John Luchies
De Zeearend

Reactie van: Hedwig Buysse

Hedwig Buysse (hedwig;buysse@telenet.be) schreef:2017-03-24 18:55

Beste,

Ik heb wel F.B. maar vind het leuker alle vangstberichten op Zeevisland te kunnen lezen, al dan niet met foto\'s. Zeevisland verdient het om al de informatie over zeevissen als primeur te mogen brengen, helaas duurt het even vooraleer een bericht geplaatst word en via facebook gaat het allemaal veel sneller.
Toch hoop ik voor mijzelf en alle zeevissers dat zeevisland blijft bestaan, dat het uit dank voor al het vrijwilligerswerk meer gebruikt word door de sportvisser en de eigenaars van de charterboten !

Groeten,

Hedwig Buysse.

Reactie van: Gerard

Gerard (jjcv@hotmail.nl) schreef:2017-03-24 18:55

goede actie van Corne en zeevisland !
laat maar eens een stem horen, dat geeft niets. moet ook niet negatief zijn, we moeten het netjes houden en hopen dat de opstapboten meelezen en zien dat er veel zonder facebook zijn en zeevisland toch erg belangrijk is.

Reactie van: Vissurt

Vissurt (Zeg ik niet) schreef:2017-03-24 18:52

Ook ik heb geen fasebook en wil het ook niet. Baal er van als opstapboten niets schrijven, jammer een gemiste kans, want juist die schippers die wel moeite nemen en een stukje schrijven als er ook weinig gevangen wordt zou bij mij bovenaan het lijstje komen om een dagtrip te boeken.

Reactie van: Jan S

Jan S (j.snijders@online.nl) schreef:2017-03-24 18:51

ook ik heb geen facebook en lees bijna dagelijks de berichten op deze site.

groet

Jan

Reactie van: Janbo

Janbo (insert@zeelandnet.nl) schreef:2017-03-24 14:48

Hier ook GEEN facebook,niet dat ik opstapper ben van charterboten maar jullie hebben gelijk er waren altijd mooie verslagen te lezen.
DE charters hebben het mss te gemakkelijk,er was een tijd dat er maar 1 boot was en dat was de festijn in Breskens nu zijn er meerdere in Breskens en Vlissingen,
Het is 1 en al commercie en dan is Facebook een leuk reclame foldertje wat door een heel groot publiek wordt gedeelt of zullen we het likken noemen uh liken of zoiets.
Copy paste van een vangstbericht op smoelenboek naar zeevisland kan toch ook niet zoveel tijd in beslag nemen /

Reactie van: Rob Chumman

Rob Chumman (rob.chumman@gmail.com) schreef:2017-03-24 12:58

Beste Zeevislanders,

Ik heb sinds 4 maanden FB,om op de hoogte te blijven van de vangsten.Zeer jammer dat de meeste schippers geen berichten meer plaatsen,maar waarom plaatsen de opstappers dan geen berichten?Waarschijnlijk vinden ze dat teveel moeite.
Ik plaats altijd een vangstbericht als ik heb gevist en een leuk verslag ben je toch vaak een uurtje mee bezig.
Gelukkig zijn er toch een paar vissers die de moeite nemen om iedereen op de hoogte te houden,maar het zal toch meer van onszelf moeten komen.

Tip:Wil je de berichten van bv de Zeearend op FB lezen en je hebt geen FB.
Google dan Zeearend FB en je kunt het bericht ook lezen.

Het voordeel van FB is dat je direct kunt reageren.Als je op ZVL wilt reageren duurt dit vaak 24 uur omdat deze jongens alles in hun vrije tijd doen.Het is geen bedrijf,maar het zijn een soort vrijwilligers.

Dus,vissers,laat wat meer van jullie horen.

Rob Chumman,

Reactie van: jan verschaeren

jan verschaeren (janverschaeren1@pandora.be) schreef:2017-03-24 09:35

Ook ik heb geen facebook en wil dat ook niet, en vind het ook jammer dat er geen of weinig vangstberichten binnenkomen maar hopelijk verandert het nog als we wat verder naar de zomer gaan want er is ook een gezegde dat luid, in maart is de platvis het bakken niet waard!! Petri Heil!!

Reactie van: Arnold

Arnold (ad14ll@kpnmail.nl) schreef:2017-03-24 09:19

Ik heb geen faceebook

Reactie van: J vd H

J vd H (JVDH@hotmail.net) schreef:2017-03-24 09:18

Ik heb GEEN FB en wil die ook niet, ik wil de berichten zoals ik al 10 jaar doe gewoon op zeevisland lezen. jammer dat men geen moeite meer doet voor ons, verdienen genoeg denk ik.