De Zeevispas. | Reacties

De Zeevispas.

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-06-19 10:02

Ik denk dat het ook hoog tijd is voor de zeevispas. Ik zou daar graag bij toegevoegd willen hebben een klein kaartje, waar alle vis lengtes op staan. De laatste moet je dan echt bij je heben. Kijk naar de fint waar lang niet op gevist word. Explosief toegenomen, toch. En daarbij nog, Geen reclames meer uitzenden over twee keer per week vis. Of welke vis reclames dan ook. Want als wij moeten, dan doe ik alles. Minder vis verkoop, leid tot betere vis quota. Hoe sneller des te beter. De fint duurde 20jaar in herstel. Paling misschien wel 50jaar. Dat red ik niet meer. Triest allemaal.
Tijd voor de zeevispas dan maar, en vergeet die reclame spotjes niet. martijn.

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Jeroen

Jeroen (Jeroendalmolen@gmail.com) schreef:2017-07-12 17:35

Hoi Martijn, het is niet toegestaan fint mee te nemen. Deze lijkt teveel op de elft die nauwelijks voorkomt. Aangezien men het verschil niet ziet is er voor gekozen om de fint ook de beschermde status te geven.

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-06-25 09:57

De paling is zeker niet volledig opgekweekt. Dit is gekweekte glasaal. Maar in de toekomst komt er vast wel een oplossing. En hoe zit het met de wilde paling. Ze zeggen vaak dat het dioxine gehalte te hoog is. Maar wat gebeurt er dan, als de wilde paling herstelt?? Dioxine paling??? Er zwerft dus vuil rond. Misschien komen er in de toekomst vanzelf wel vissen die tegen hogere toxische waarden kunnen. De vissen vermeerderen zich zo snel dat de sterkste het overleven. Dat worden dan de toxische vissen. Niet te hopen. Verder heb ik gesproken met Greenpeace. Gewoon gebeld en mijn verhaal gedaan. Hij zei: de sportvisser is niet het probleem. Het zijn de trawlers. En dan gaat het niet om de vis die zij meenemen, maar het gaat om de afgekeurde vis die overboord gaat. Veel dood. Dit gebeurt zo veel, dat de schade enorm is. Maar ja, dat doen wij in de winter ook met de wijting. Behalve ik dan. Baars terug. Maar wijting niet. Deze moet tijdelijk vrij gegeven worden. Er zwemmen er miljoenen. Zijn ze weer weg. Dan kun je het weer veranderen. De regels worden alleen maar verscherpt. Niet verzacht. Al jaren lang. Tijd voor een frisse wind. Martijn.

Reactie van: rokus

rokus (r.houwelingen38@upcmail.nl) schreef:2017-06-24 12:31

Hallo Martijn , zeevispas prima hoeveel mag het kosten.geen reclames meer belachelijk.
Net zo belachelijk dat jje geen baars mag meenemen tot 1 juli.
Ik geloof er niet in dat de sportvissers de met de hengel gevangen baars aan het uitroeien is.het wemeld van de mini baars is goed teken.
Staat hier in de europoort nog steeds vol met netten dat is een veel groter probleem.
Verder wil ik je bedanken voor je altijd eerlijke reactie op vragen van mede hengelaars.
dat doe er niet zo veel meer.
met vr gr Rokus.

Reactie van: Somebody

Somebody (Somebody@anybody.com) schreef:2017-06-24 08:21

Fint wordt sws niet gegeten lijkt me gezien de verhalen vertellen dat het niet bepaald een delicatesse is.

Door reclames te minderen zul je niet zomaar het gedrag van de palingetende consument veranderden. Paling is van oudsher geliefd.

Zelf werk ik af en toe ook bij een visspecialist, paling wordt goed verkocht. De klanten zijn bereid om meer dan 70 euro per kilo te betalen voor gerookte palingfilet.

Deze paling is paling die \'verantwoord\' wordt \'gekweekt\'. Hier ben ik het niet helemaal mee eens, de paling krijgt de stempel duurzame paling terwijl het onmogelijk is paling te kweken. Gekweekte paling is simpelweg gevangen glasaal welke in gevangenschap vet gemest wordt. Dit zou wel veranderd moeten worden ben ik van mening.