Visvakantie Wijk Aan Zee | Reacties

Visvakantie Wijk Aan Zee

Davy (tobigfoot@msn.com) schreef:2017-06-27 21:13

Ik heb eens wat vraagjes . Ik ga eind volgende week voor een paar dagen op kleine vakantie naar Wijk Aan Zee en natuurlijk gaan we daar vissen. Weet er iemand hier leuke stekken waar een visje te verschalken is , mag er in de dag op het strand gevist worden , waar kan je ergens daar in de buurt zeeaas halen en moet dit besteld worden of kan het gewoon afgehaald worden ? Hopelijk zijn er een paar locals of bekenden die me wat op weg kunnen helpen anders zal ik het allemaal zelf moeten uitzoeken en de dagen zijn zo kort he voor je het weet ben je weeral thuis .
Alvast bedankt

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Richard Landzaat

Richard Landzaat (rmlandzaat@caiway.nl) schreef:2017-07-25 22:29

Hoi Davy, ik ben ook weer terug van (een prima en mooie en leuke) vakantie. Leuk dat je nog even hebt laten weten hoe het was en gegaan is, jammer dat de vangsten wat tegenvielen. Maar als ik inderdaad de andere vangstberichten van de afgelopen twee weken zo terug lees, lijkt het inderdaad wel een beetje op komkommer tijd voor de zeevis vangsten momenteel, daarvoor was het toch een stuk beter, met zelfs redelijk veel makreelvangsten als ik het allemaal zo terug lees...Ik ga het komend weekend echter toch maar weer eens proberen (in Corsica helaas weinig kunnen vissen), en toch ook maar weer richting Wijk aan zee of IJmuiden ( en aas weer bij die vriendelijke Rick van Hengelsport Rick halen :-). Als ik thuisblijf vang ik zeker niks. Hopelijk heb je toch een goed gevoel overgehouden aan het vissen op de stekken in Wijk aan zee en ga je het wellicht nog een keer proberen, als de vangsten weer wat aantrekken.

Groeten,

Richard

Reactie van: Davy

Davy (tobigfoot@msn.com) schreef:2017-07-20 18:16

Hey Richard zijn terug van een leuke vakantie . Over de vangsten ka ik heel kort zijn enkel 2 kleine scholletjes en een baarsje van 25cm . Wel zeer vriendelijke winkel en zeer mooie stekken leren kennen . Ik was blijkbaar wel niet de enige want niemand ving veel .

Reactie van: Davy

Davy (Tobigfoot@msn.com) schreef:2017-07-06 10:06

Hey bedankt voor je reactie en tips. Alle hulp is altijd welkom. Zal zeker laten weten of ik iets heb kunnen vangen en ik wens jou een goede vakantie toe. Mvg

Reactie van: Richard Landzaat

Richard Landzaat (rmlandzaat@caiway.nl) schreef:2017-06-29 21:41

Hoi Davy, omdat ik zelf de komende tijd niet ga (kan) vissen (vakantie -perikelen, twee weken Corsica o.a, erg vervelend allemaal :-), dacht ik bij me zelf laat ik jou eens helpen en wegwijs maken voor Wijk aan Zee, hopelijk vang jij ze dan voor me de komende tijd. Als eerste zeeaas: zou ik van te voren even bestellen bij Hengelsport Rick in Beverwijk, van daaruit rij je vrij makkelijk naar Wijk aan Zee. Als je daar bent om je aas op te halen zou ik daar vragen waar / hoe en wanneer etc. je het beste kan vissen. Ik zal op het eind zijn telefoonnummer van zijn hengelsportzaak even geven. Als tweede de stekken: voor strandvissen kan je het beste naar de Noordpier rijden en op een gegeven moment rijdt je langs een surfschool. Daar kan je parkeren en via een pad (kitesurferspad)naar het strand lopen. Met opkomend water kan je daar wel wat zeebaars(jes) vangen. Vissen met zagers als aas. Alleen de naam zegt het al, als er voor de sufers een goede wind staat kan je daar overdag wel wat last hebben van de kitesurfers, dus beter om daar tegen de avond te gaan visse. Je kan ook doorrijden naar de Noordpier. Gratis parkeren maar bij mooi weer erg druk, dus dan zou ik vroeg gaan. Op de Noordpier kan je zeebaars(jes) vangen en bij echt mooi weer en met wat geluk makreel of fint met kunstaas. Je kan het wellicht ook nog bij de sluizen van IJmuiden proberen. Is ook redelijk goed bereikbaar vanaf Hengelsport Rick in Beverwijk. Ook daar zeebaars met kunstaas of fint of makreel met wat geluk. In het donker kan je redelijk dicht bij de kant in de buurt van de sluizen met een dobber (met lichtje uiteraard) en een zager als aas leuk zeebaars vangen. Is wel voornamelijk scholenbaarsjes tot zo\'n 40 cm met wat mazzel. Maar belangrijkste tip dus: vraag het even goed na bij Hengelsport Rick als je het aas afhaalt. Stekkeuze hangt natuurlijk ook af van weer op dat moment of van wanneer het bijvoorbeeld hoog water wordt. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes en vang ze !