Ff stoom afblazen | Reacties

Ff stoom afblazen

Ron (Barknor@hotmail.com) schreef:2017-07-02 20:53

En weer een prima visstek naar de kl..... !!
Zaterdag 1 juli is de Uniper kolencentrale op de maasvlakte gesloten. Samen met het feit dat dit aan zo\'n 70 mensen hun baan heeft gekost kost het ons sportvissers wéér een stek namelijk de uitwatering waar het koelwater zorgde voor de aanwezigheid van vissorten als harder, zeebaars zelfs lipvissen en dorades.
Pasgeleden de stenen glooiing en de papagaaiebek voorzien van een hek omdat het havenbedrijf vindt dat wij sportvissers \"veilig\" moeten kunnen vissen (lees overlast geven) ik wacht met spanning op de dag dat er voor aan de rozenburgse landtong een slagboom komt te staan met een controleur die je auto doorzoekt op de aanwezigheid van hengelsportmateriaal en je vervolgens de toegang weigert.
Beste viscollega\'s. We zijn met meer dan 2 miljoen beoefenaars goed voor een miljardenbijdrage aan de schatkist en laten ons piepelen door allerlei instanties inclusief de rechterlijke macht die weigert iets aan de ongebreidelde beroepsvisserij in havenmondingen, op zee en natuurgebieden te doen. Dagelijks lees ik \"vangst\" berichten van mensen die steeds minder vangen op plaatsen waar dit vroeger nog mocht en kon. Ik ben nog van de generatie die op ouddorp bij de vuurtoren op een avond 5 tot 10 gullen van boven de 70 cm kon vangen. Tegenwoordig zie ik blije berichten van vissers die een gul van 50 cm hebben geland !!!!
Natuurlijk zijn er onder ons ook \"vissers\" die er debet aan zijn dat er stekken verdwenen zijn. 15 dreggen aan een waslijn om bij de haringvlietsluizen zeeforel te vangen, stekken vervuilen, hekken slopen noem maar op.
Dames en heren. Ik ben 53 jaar oud en vis hiervan zo\'n 47 jaar. Wat ís er veel veranderd in die tijd en alles hebben we laten gebeuren. Mijn zoon vist helaas niet maar ik gun de volgende generaties vissers ook nog hun plezier langs de waterkant, daarom dat ik op deze wijze even mijn hart wilde luchten.
Doe ermee wat je wilt, ik gun een ieder veel visplezier maar het mijne is de laatste jaren aardig verziekt.

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Frank

Frank (fcsanyi@online.nl) schreef:2017-07-03 16:13

Mooi verhaal,

Ron!!!!
Helemaal mee eens,kom waarvoor je komt. Het vissen.
Ik zeg maar zo, vertoon je dit gedrag Thuis ook? Of heb je daar,dus echt niets te vertellen en moet je jezelf botvieren,als je met je \"vriendjes\" aan de waterkant zit.
Moraal van dit verhaal,dadelijk is er dus echt nergens meer te vissen in ons mooi Rijnmond.( vervelend voor je,moet je dadelijk bij de mac zelf je kolerezooi lozen. Hier word je er dan wel op aangesproken). kinders.