Vissen spanje | Reacties

Vissen spanje

Hermen (Hermen.Buitenhuis@gmail.com) schreef:2017-07-10 20:08

Kan iemand mij helpen? Ik ga binnenkort op vakantie naar spanje en wil daar graag zeevissen. Ik zit in de provincie austurië. Kan iemand mij vertellen hoe het precies werkt daarzo met een vispas en hoe ze daar vissen? of is dat niet veel anders dan in nederland?
ik hoop dat iemand mij antwoord kan geven, dan kan ik goed voor bereid op vakantie gaan.

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Jeroen

Jeroen (botjeroen@hotmail.com) schreef:2017-07-13 10:17

Asturië, prachtige streek heb ik horen zeggen. Vooral rotskust, met hier en daar een baai met zandstrand. Opties genoeg dus wat het vissen betreft. Zelf zou ik resoluut voor de rotsstranden gaan, daar maak je meeste kans op vis. Op dorade (zeebrasem) met de dobber of bombetta, zalige visserij! Beste aas is wat mij betreft garnalen, die zullen wel zeker te vinden zijn in de winkels daar. Maar het zou ook lukken met brood, maar dan moet je wel eerst voeren. Soms kan je ook zagers kopen in de vissportwinkels, dan zit je helemaal goed.
Zoek eens op \"pesca sargos\" of eventueel \"pesca sargos en asturias\" op youtube, heel wat filmpjes te vinden, wel in het spaans, maar beelden zeggen ook al veel. Sargo = zilveren zeebrasem
Als je graag met kunstaas vist zijn pluggen van 6 à 10 cm aan te raden. Een absolute topplug is de jackson artist fr80, niet goedkoop, maar is onmisbaar. Heb er zelf al heel wat op gevangen in het zuiden van Europa, verschillende soorten dorades, geep, zeebaars, schriftbaars, amberjack.
Of je kunt ook LRF (light rock fishing) doen.
Strandvissen (op zand) heb ik nog nooit gedaan in Z-Europa, maar zal qua montages niet veel verschillen van onze lage landen. Alleen het aas wel, eerder garnalen, mossels, inktvis of kleine vis.

Als je nog vragen hebt over een specifieke visserij, laat maar weten.

groeten

Reactie van: roland

roland (rolandvanoevelen@hotmail.com) schreef:2017-07-11 07:22

vroeger heb ik daar wel gevist met vakantie en zelfs goed gevangen, op harders en met brood , neem gewoon het harder lijntje mee en brood, daar werd wel met een klein dregje gevist, geen tirlatijnen hou het simpel, maar geef eerst even je ogen de kost, zo leerde ik het ook! je kan ook op het strand vissen met een lichte paternoster, de zee is vergunning vrij maar doe even navraag dan ben je zeker, en de harders laten zich daar beter vangen als hier vind ik!!?