Al 2 weken geen vis | Reacties

Al 2 weken geen vis

Fer (fernaldo@hotmail.com) schreef:2017-07-20 13:08

Tot 2 weken nog heel goed gevangen, sinds 2 weken nauwelijks vis. Hebben jullie dit ook? Wel als ik de (niet)vangst berichten lees. Hoe zou dit komen? Trekken de vissen verder de zee in of zo? Of komen ze op andere tijden zoals in de ochtend? (Ben de laatste weken alleen in de avond/nacht uren gegaan.)

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Eric van hout

Eric van hout (Ericvanhout63@gmail.com) schreef:2017-07-26 05:30

Hoi,

Het enige wat nog wil lukken hier omgeving oosterschelde in de maand juli is zeebaars. Het is een aantal weken héél stil geweest vanaf half juni tot half juli met verscheidene nulsessies maar de beet komt er nu terug in. Voorlopig vis ik alleen met kunstaas.
ik vis niet gericht op makreel maar bijvoorbeeld met bombetta montage voor geep en kleinere kunstaas voor zeebaars zou je toch af en toe een makreel verwachten als bijvangst. Nog niet gebeurd.

Grt

Reactie van: Jan

Jan (Janwillem@hotnail.com) schreef:2017-07-24 00:01

Mijn ervaring is dat het dit jaar veke malen beter is met de makreel dan vorige jaren.
Zeker een paar km uit de kust van IJmuiden bulkt het ervan. Vreemd dat er op de pier zo weinig wordt gevangen. Al hoor ik daar heel verschillende berichten over.

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-07-22 14:19

De makrelen op de zuidpier komen nu het meest van de binnenkant met hoogtij.
Alleen niet veel. De grote massa komt vaak eind mei tot julie. Althans de laatste drie jaar. En dan vaak ik de avond rond 17.00. En als het echt raak is, de gehele dag. Op dit moment word het water steeds bruingroener van kleur aan de buitenkant. Daarom blijft de makreel weg. Als ze komen zwemmen ze de binnenkant in. De laatste jaren word het water troebel in de midzomer. Waarschijnlijk door de water temperatuur. Mijn ervaring is dat de makreel niet meer terug komt. Niet massaal dan. En de baars, die blijft gewoon gaan. Die passen zich gewoon aan. Die hebben geen helder water nodig. Ze eten gewoon krab. En zodra in laag water het water opklaart, vallen ze meteen de visjes weer aan. Op dit moment is het: als het water steeds lager word, dan word het schoon. Totdat het anderhalf uur voor hoog is. Dan word het weer vuil. martijn.

Reactie van: Piet

Piet (pvdbie@ziggo.nl) schreef:2017-07-22 12:16

Zitten naar de Tour te kijken, en voordien Wimbledon?

Reactie van: Fer

Fer (fernaldo@hotmail.com) schreef:2017-07-21 07:33

Martijn,
op welke tijden komt de makreel? Mijn ervaring laatste jaren; vlak voor de avond. Is dit nog steeds zo? Of is de makreel er de gehele dag?

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-07-20 17:31

Zuidpier IJmuiden, een beetje het zelfde. Wel opvallend meer grote baars, maar dan 4totaal op de pier per dag. Nog wel wat makreel en fint. Maar niet zoveel als twee weken terug. Er is gelukkig is nog wel wat te vangen. We hebben het echt heel goed op de Zuidpier. makreel staat bij mij op 39stuks baars 18stuks. En ik ben niet de enige. Verbaast mij dat zeeland geen makreel meld. Of heb ik wat gemist. Gr Martijn.