Pier hoek van holland | Reacties

Pier hoek van holland

PIETERT (pietert@hotmail.nl) schreef:2017-08-08 13:21

Beste vissers,

ik sta geregeld op de pier in de hoek te vissen, met weinig kennis maar wel wat kennis. nu lees ik hier soms dat er soms grote aantallen finten gevangen worden. mijn \'\'record\'\' is 4 finten. nu is mijn vraag welk (kunst)aas gebruiken jullie hiervoor? en welk getij bevelen jullie aan. het liefst vang ik ook een keer een mooie baars maar vind die finten ook gaaf om op te vissen omdat ze altijd wel een geode maat hebben en dus ook lekker sterk zijn. uiteraard gooi ik ze na vangst weer terug.

GR PIETERT

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Ron

Ron (Barknor@hotmail.com) schreef:2017-08-10 19:38

Hoi,
De beste plek om veel fint te vangen is op de rozenburgse landtong, eerste vak na de kering. Op het strekdammetje kan je lekker met de vliegenlat tekeer gaan of met n pilkertje de fint belagen, vanaf de kant maakt het niet zoveel uit. Pilkertje van 8 tot 12 gram (ik vis graag licht), miniplugjes, aspspinners. T maakt volgens mij niet zoveel uit, als t maar blinkt.
Liefst vis ik er met laag omdat de vis dan wat geconcentreerd word in het ondiepere water. Ik knijp de weerhaken van de dregjes plat dat maakt het ontwaken van deze tere vis een stuk makkelijker.
Ze zitten er (afhankelijk van de watertemperatuur) vanaf mei tot.......
Ik ben al even niet geweest dus k weet niet of ze er nu nog zitten, mijn pr staat op 80 stuks in krap twee uur?
Succes, laat wat weten
Ron !!

Reactie van: roy

roy (timmercarp@hotmail.nl) schreef:2017-08-08 19:08

hoi pietert

wij vissen altijd met kleine pilkertjes 12 tot max 21 gram van spro zilvere kleur waarvan we de dreg vervangen voor een enkele haak dit is het behoud van de vis.de kleuren groen /geel en blauw doen het soms ook heel erg goed.Als hoofdlijn gevlochten lijn 10 tot 12 /100ste voorslag van 1 metertje fluor carbon en warteltje erop en vissen maar iets stroom opwaarts gooien lijn strak draaien en pilkertje laten zakken gevarieerd binnen draaien rustig dan weer snel enz .
moet lukken zo kids vangen ze regelmatig kant van rozenburg en hoek van holland tij maakt niet zoveel uit voor de fint als het maar stroomt

zie je vangst berichten wel groetjes roy

Reactie van: Wilco

Wilco (wilcovanbergen@live.nl) schreef:2016-05-26 11:37

Hoi Kas,

Er wordt op dit moment nog schar, bot en af en toe wijtijnkje gevangen.
je zou het zeker kunnen proberen op de harder een fantastische sport vis zeker aan licht materiaal en uiteraard op de zeebaars. Ik raad je aan als je daar nog niet mee bekend ben een een 1 dags curcus te volgen bij Joop Folkers te volgen. Of de makreel al aanwezig is weet ik niet.

Gr Wilco