Gul vissen zuidpier ijmuiden | Reacties

Gul vissen zuidpier ijmuiden

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-12-06 18:23

Ik zag vissen met twee haken op de gul. Gul zwemt, bij het vasthaken, de haak nr2 vast. Echt niet doen op de zuid. Om te beginnen. 1haak. En wat voor haak. Die zie je op de foto. nr4 gamakatsu. Deze kan 2,5kilo tillen. Een gul van 55cm. Zie die maar te vangen. En als deze haak vast loopt, dan buigt of breekt hij af. Heel langzaam stuk trekken. En dan het gewicht. 6-3-3cm. 130gram met twee staal draden. Vouw een karton dubbel in de lus en leg deze tussen de draden. vlecht dan de draden aan elkaar. En dan de uiteinden afknippen. (voor de vis onder water). Ja, daar hou ik ook rekening mee. Geen lui gedoe. En dan de vlecht aanslaan op het beton en gooien maar. Wil je dat de boel snel breekt. Dan de strip smaller maken. Wat je hier ziet komt steeds boven. Dus dan kun je het staal draad weer opwippen, om de kartonstrip opnieuw te bevestigen. En dan weer vast slaan. Of wil je liever de breeklijn. Ik heb gehoord; Gebruik dan 15Honderste. Of 20H. Anders is de vis weg. Ik heb 3gul verspeelt in 7jaar met dit trucje. En daar is het voor gebouwd destijds. Maar ik vis niet op de kop!! Soms, heel soms. Voorlopig de beste. Gr Martijn.

DSC00971_a3d29.JPG

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Kibling

Kibling (janverschaeren1@pandora.be) schreef:2017-12-10 10:32

Bedankt, filmpje maakt het duidelijk, nu nog een malletje voor de betonnetjes te maken en we zijn vertrokken!

Reactie van: Paul uit Amsterdam

Paul uit Amsterdam (p.suyker@upcmail.nl) schreef:2017-12-09 13:39

Dank voor deze gulle toegift, Martijn! Het aantikken van de vlecht was voor mij de missing link, want ik vroeg me af wat de frictie tussen het karton en het betonblokje bewerkstelligt. Blijkbaar is dit dus voldoende.

Voor diegenen die een doorkliklink naar de video verwachten: selecteer Martijns tekst en klik op Google.

En zegt het voort: goedkoper dan lood, beter voor ons milieu, meer vissen op de kant door minder verspilling. Kom op, blijf innoveren!

Misschien ook iets voor de commercie om op in te haken?

Mvg, Paul

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-12-08 12:02

Video you tube: Zuidpier IJmuiden. Gul breek systeem. 35H-60Hnylon. Met deze video gaat het lukken. Gr Martijn.

Reactie van: Paul uit Amsterdam

Paul uit Amsterdam (p.suyker@upcmail.nl) schreef:2017-12-07 16:25

Hallo Martijn,

Ik stel je tips en vangstberichten zeer op prijs, lekker kort en krachtig. Soms iets te, maar alas, beter iets dan niets.

Jouw streven de hoeveelheid verspeeld lood en onderlijnen te beperken zou door de hele community gewaardeerd en omarmd moeten worden. Ik vind dit dermate belangrijk dat ik in de pen klim.

Ik zie een loodvervanger (zelfgegoten blokje beton met ijzerdraaduiteiden) en stukje karton. Ik denk dat het geheim van het karton is dat het sterkte heeft bij het werpen maar in het water zwak wordt zodat stuktrekken een optie wordt. Net zoals de enkele haak die je aanbeveelt, heel slim!

Wat mij echter niet duidelijk is hoe het nu echt werkt op basis van 1 foto. Hoe ziet de assembly eruit bij het inwerpen? En vervang je het karton bij elke worp? gebruik je mono of braid?

Ik ben geen rocket scientist en denk dat ik daarom voor velen spreek als ik vraag om een kleine toelichting met nog een paar foto\'s zodat het principe duidelijk wordt voor iedereen. Ik denk dat niet alleen de vissers maar ook de vissen je eeuwig dankbaar zullen zijn!

Met vriendelijke groet,

PaulReactie van: Kibling

Kibling (janverschaeren1@pandora.be) schreef:2017-12-07 13:05

Martijn wat is dat blauwe, is dat vastgemaakt aan het karton en die ijzers, draai je die gewoon aan elkaar en is dat dan vast genoeg om in te gooien? Misschien een foto als het gereed is om in te gooien?