zuidpier 10dec | Reacties

zuidpier 10dec

glen (glen.willems2@telenet.be) schreef:2017-12-08 12:47

beste zeevissers, ben vanplan om deze zondag naar de zuidpier te vissen te ijmuiden, vorig jaar ook al is geweest en het nu eens proberen op de gul, omdat het 3u rijden is voor mezelf had ik graag geweten of de pier open/gesloten zou zijn deze zondag, heb de voorspellingen eens bekeken en gaven niet meer dan 29km/h wind, dus mijn idee zou deze wel open zijn, maar aangezien beide pieren vandaag nog dicht zijn, heb ik enigzinds toch wel mijn twijfels.

alvast bedankt

mvg glen

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Robin

Robin (rrbons@hotmail.com) schreef:2017-12-13 20:54

Zie www.ijrb.nl/pier

Reactie van: glen

glen (glen.willems2@telenet.be) schreef:2017-12-09 20:11

bedankt voor de reactie en duidelijke uitleg, het word dan maar opgeschoven naar volgend weekend als het weer het toelaat! ik kijk er naar uit

mvg glen

Reactie van: Vico

Vico (V. M. Slabbers@hetnet. Nl) schreef:2017-12-08 23:24

Op de site van de ijmuider reddingsbrigade kun je het zien.

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2017-12-08 16:15

Hier de top stekken van de zuidpier. De kop is top. Daar verlies je alleen veel lijnen. Gewoon in de bocht tot kop buitenkant. Op 10meter tot 40meter vissen. Breek lijnen mee. Om te beginnen 20H nylon breeklijn. En een soft haak nr4 gamakatsu. Maar dit weekend kom ik niet. Pier waarschijnlijk dicht. Kom je van ver, riskeer dan nooit het risico, om met pittige wind te gaan vissen op de zuid. Gewoon west3 is goed. De gul stek is trouwens gericht op het westen. Windkracht5 en de natte boel begint al met fonteinen. En met rustig weer, zie je ook meer mensen. En dan zie je ze ook vangen. Op hoogtij beginnen vind ik het best. Is er geen reactie in hoog tij dan pik je ze op in het zakkende tij. Tot max 7uur na hoog. En nu, is het nog steeds goed. Al weken lang. En zit je veel vast. Gewoon een andere stek nemen. En ja, meteen! De dag is kort. Zelfs doe ik dit ook met me betonnetjes. Gewoon met een rustig westen windje gaan. Kortijdige oosten wind kan ook geen kwaad. Want ze zijn er in massa\'s. Soms pakken ze er twintig. Veertig heb ik ook gehoord. Een stuk of vijf gaat je wel lukken met twee hengels. En misschien tien. Dat gebeurde mij 2keer. Ook steenbolken zijn van de partij. Of een gul van 50cm. Het is een feestje is het nu.
Groetjes Martijn.

DSC00990_be3c4.JPG