Vraag over zeebaars | Reacties

Vraag over zeebaars

Jos op de beeck (jozef.op.de.beeck3@telenet.be) schreef:2018-02-23 12:15

Hallo zeevisland wij gaan dit jaar 3 maal vissen in Dover (Engeland) indien wij daar zeebaars vangen mogen wij deze dan meebrengen naar Belgié grts Jos

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: dre hellemons

dre hellemons (dre@hotmail.com) schreef:2018-03-04 19:09

jos je moet ze in engeland opeten vang ze!!

Reactie van: mark van dam

mark van dam (markvandam73@hotmail.nl) schreef:2018-02-27 15:35

@Kibling,

Je bent nooit te oud om te leren toch ? ;-)
Je mag best gevangen Zeebaars vanuit het buitenland meenemen naar huis hoor !
Enige maar is dat deze dan wel buiten de territoriale wateren van de EU gevangen moet zijn \" i.v.m. Europees Catsh & Release beleid\" en dat je t.t.v. controle dit ook moet kunnen aantonen !?!?

Ik hoop overigens voor alle sportvissers in de EU dat er voor de 2e helft 2018 toch een baglimiet van 1 zeebaars gaat gelden...., die kans zit er nog in..., ook al is hij klein. ( zie ook mijn bericht van 14/2 op Zeevisland onder De Markt)

Reactie van: kibling

kibling (kibling1@gmail.com) schreef:2018-02-27 08:09

Zo weer wat bijgeleerd, wist niet dat er in de UK ook een catch and release van toepassing was! Dan maar luisteren naar Mark en geen zeebaars over de grens!

Reactie van: mark van dam

mark van dam (markvandam73@hotmail.nl) schreef:2018-02-26 16:00

Goedemiddag Jos,

Het verbod voor meenemen van Zeebaars is een Europees besluit.
Engeland maakt \"ook n.a.v. de Brexit\" nu nog altijd onderdeel uit van Europa. Daardoor moet men in Engeland \"totdat de Brexit geheel is doorgevoerd\" ook voldoen aan de EU regels...., en daarmee is je vraag volgens mij al beantwoord !

Ook in de UK geld voor 2018 een catch and release beleid, en de daar gevangen Zeebaars mag dus helaas niet mee naar huis!

MvG, Mark

Reactie van: kibling

kibling (kibling1@gmail.com) schreef:2018-02-26 14:02

Beste Jos, indien je vis uit een ander land invoert voor eigen gebruik vraag dan aan de schipper een bewijsje dat je de vis daadwerkelijk daar hebt gevangen dan kan je geen discusie hebben indien je eventueel zou gecontroleerd worden. Denk er wel aan dat indien je veel vis meebrengt je wel kan aantonen dat het voor eigen gebruik is anders ben je handelaar en daar gelden andere regels voor!