Visnetten staand want op camera zetten svp. | Reacties

Visnetten staand want op camera zetten svp.

M. Oud (m.oud@hotmail.com) schreef:2018-07-05 09:40

Mocht een collega sportvisser, met een boot en een onderwatercamera dit lezen, en ben je het ook zat dat wij sportvissers van alles verboden wordt, maar beroepsvissers schijnheilig (lees:niet) aangepakt worden? Film dan aub de netten rondom de pieren van IJmuiden. Ze moeten ongeveer 150 meter van de kant liggen en plaats het hier of op youtube. Dan kunnen we zien of inderdaad alle vis door de netten gepakt worden. En wie weet, wordt de politiek ook wakker geschud. T is triest. Al weken struinen sportvissers tevergeefs de pieren af, met nauwelijks resultaat. T is niet leuk meer. Voor velen de enige hobby nog, naar de knoppen.

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Arnold kos

Arnold kos (arnol3aan@gmail.com) schreef:2018-08-14 07:31

Vissen is al 40 jaar mn grootste hobby . Zeevissen vind ik het leukste om te doen. Ik kan je wel melden dat die hobby inmiddels is veranderd in frustratie. De laatste jaren vang je bijna helemaal niks meer . Ja af en toe een paar scharren in het najaar. Ik heb zelfs een stacaravan gekocht in zeeland om daar in de vakantie en lange weekenden heerlijk op de stranden non stop te kunnen vissen. Topstekken !!!! Nou ik kan je vertellen avonden en nachten en ochtendsessies eindeloos gevist afgelopen jaren. Vangsten niks tot weinig . Vroeger wel dus ik weet heus wel hoe je moet vissen en ik denk niet dat de vissen slimmer zijn geworden . Wel zie je overal inderdaad die kleine bootjes met netten de boel afstropen ,en dat mag allemaal. Ik kan je vertellen na al die jaren ben ik nu toch echt op het punt dat ik niet meer ga vissen. Er zit genoeg vis in de Noordzee want de bootvangsten zijn wel redelijk tot goed dus alles vlak voor de kust word inderdaad weg gestroopt. Controles zijn er alleen in de havens op de kant bij de hobbyvissers . Dus bedankt dat vele vissers hun hobby niet meer normaal kunnen uitvoeren. Mijn hengels hangen in de wilgen en ik kijk wel visfilmpjes op YouTube en Discovery . O ja de zeeen rond Denemarken en Noorwegen bevatten meer vis dan water mischien hebben die betere wetten en beschermen die de vis wat beter . Mischien dat de politiek daar eens naar gaat kijken. Ik heb er geen verstand van dus ik roep maar wat. Heb alleen het idee dat het hier niet zo gek ver vandaan is .

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2018-07-06 13:03

We zijn niet meer bezig met vissen. Alleen met over bevising. 7miljard mensen. kunnen we niet beter allemaal 1kind nemen in plaats van twee. Dan zal de vis stand binnen honderd jaar toe nemen. Nu hebben wij er alleen weinig aan. En wat dacht je van het aantal huizen dan. Die zullen in overvloed zijn. Eindelijk rustig werken in de bouw. Aantal artsen zal wat lager zijn. Wat anders??? Gr Martijn.

Reactie van: Bert

Bert (bertsalens@hotmail.com) schreef:2018-07-06 06:04

Beste,

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat er met een lokale hengelsportvereniging overeengekomen was (of dat deze dat afgedwonggen had) dat er geen netten meer rondom deze pieren mochten liggen, klopt dit?
Indien dit zo is kunnen zij hier best op reageren, niet? Als iemand dit zou kunnen vastleggen zou dit natuurlijk enorm helpen.
Hoop dat de netten snel weg zijn!!

Grtn, Bert