Stroperij | Reacties

Stroperij

Rikske Vis (vox@telenet.be) schreef:2018-08-29 23:05

Dinsdagavond/nacht met maat Dirk gevist op de Westkapellese dijk.
Op zeker moment arriveert er een, volgens ons, stelletje stropers die met een bootje, in het donker en zonder boordverlichting op geen 5 meter van de kant een warnet uitzetten om vervolgens met veel kabaal van de motor en geklop op het dek de vis ( lees zeebaars...) naar de stenen te jagen richting hun net. Ze haalden vervolgens het net binnen en gingen er zo snel mogelijk vandoor. Dit alles duurde hooguit 10 minuten! Dat er een aantal vissers stonden interesseerde hen blijkbaar geen bal!
Het gevolg: 0,0 vis, die had zich allemaal rot geschrokken! De politie kwam na een goed uur wel een kijkje nemen maar de vogels waren natuurlijk al lang gevlogen...
En wij maar zeebaars terugzetten...!!
Zijn er nog vissers die dit hebben meegemaakt? We wilden politie bellen maar vonden geen nummer. Wie bellen we?
Rikse Vis

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Melis

Melis (Info@dekrommehoek.nl) schreef:2016-09-08 20:17

Goed gehandeld Team Zeevisland

Reactie van: Mike, Team Zeevisland

Mike, Team Zeevisland (info@zeevisland.com) schreef:2016-09-08 15:43

Beste lezers,

We hebben deze discussie bij deze gesloten, er kan niet meer gereageerd worden. Één vd huisregels is dat men zich met respect tegenover andere vissers gedraagt, helaas is deze regel verbroken door een aantal mensen waar we de berichten niet van hebben geplaatst.

Het is jammer dat men zich negatief opstelt voor iemand die zich sterkt maakt voor de wet en de regels die er zijn. Wij leven in een democratisch land waar men een eigen mening mag hebben, maar zich behoort te houden aan de wet en de regels die er zijn in dit land. Zo zijn er regels voor het meenemen van vis onder de maat, dat mag dus niet en als dit dus met grote regelmaat gebeurt en men roept op om dit te melden, dan kan men hier alleen maar dankbaar voor zijn.

In tegenstelling wordt men juist boos op diegene die dit zou melden, er zijn zelfs dreigementen geuit naar personen die dit zouden melden, men noemt het laf en men vindt deze vissers die meldingen van illegale praktijken melden, zelfs een schande, een lafbek, een kl*****k en krijgt deze persoon vele enge ziektes naar zijn hoofd, tevens dreigementen dat als ze de vangers van ondermaatse vis zouden verlinken ze hem wel eens zouden opzoeken. Vissers die dit soort meldingen doen aan de politie zouden nog erger zijn dan de vissers die de wet overtreden, dus een omgedraaide wereld eigenlijk.

Kort samengevat, iemand ziet iets wat niet klopt, roept op dit te melden, omdat dit niet hoort, niet kan en niet volgens de regels en de wet fout is en deze persoon blijkt ineens slachtoffer te worden, erg jammer.

Om die reden hebben we besloten alle reacties te verwijderen en de extreme zaken met bedreigingen te melden aan de politie, wij hebben namelijk alle IP adressen en we hebben ook de e-mail adressen.

Men mag het ergens niet mee eens zijn, men kan een mening hebben, maar men heeft NOOIT het recht om iemand uit te schelden, negatief over hem te schrijven, te bedriegen of erger. Wees blij dat er iemand tenminste nog iets durft te zeggen en niet telkens wegkijkt als er zaken niet in orde zijn. Want als iedereen ondermaatse vis meeneemt op een plek, kan men er op wachten dat een stek wordt gesloten.

Team Zeevisland