baglimit zeebaars vanaf 1 oktober naar één pppd? | Reacties

baglimit zeebaars vanaf 1 oktober naar één pppd?

De Drie Limburgers (harold.schmitz@gmail.com) schreef:2018-09-28 08:10

Ben schreef als reactie op de vraag van Chris op 13 sept het volgende :

\"Vers van de pers; per 1 oktober 2018 is de bag limit weer 1 de minimum maat 42 cm. zie hier bericht in de zeehengelsport.
Zeehengelsport
5 september om 20:30 ·
En het besluit lijkt inmiddels ook daadwerkelijk te zijn genomen: vanaf 1 oktober as. is de bag limit voor zeebaars voor sportvissers één maatse zeebaars per persoon per dag.\"


Kan er iemand bevestigen dat het besluit inderdaad inmiddels genomen is.

Alvast bedankt

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Frans

Frans (broes1292@hotmail.com) schreef:2018-09-29 22:01

Hartstikke mooi dat we weer 1 baars mee mogen nemen , is toch heerlijk zo,n filee op je bord , en nog zelf gevangen ook dat geeft toch wel iets van voldoening.

Maar wat ik nu niet begrijp is dat er voor 2019 geprobeerd word om een bag limet van 3 te proberen.


Stop nu eens en wees blij met die ene vis van 42 tis toch voldoende voor een mooie maaltijd, of gaan we weer sparen voor de handel.

Smakelijk.

Grt Frans.

Reactie van: De drie Limburgers

De drie Limburgers (Harold.schmitz@gmail.com) schreef:2018-09-28 19:29

Hallo mannen bedankt voor de reactie. Voor 2019 ziet het er blijkbaar ook goed ( nog beter) uit.

Reactie van: M. Oud

M. Oud (M.oud@hotmail.com) schreef:2018-09-28 18:08

Met medewerking van de hengelsportsector heeft ICES in de eerste helft van 2018 een herberekening uitgevoerd. De resultaten waren spectaculair. De invloed van de hengelsport op de zeebaarsstand bleek vele malen kleiner dan aanvankelijk werd beweerd, mede dankzij een hogere overleving na hengelvangst. Ook twee sterke jaarklassen (van 2013 en 2014) verklaren dat de zeesportvisser weer op een verantwoorde manier zeebaars kan meenemen.

En dan wil ik reageren op degene die hier op.zeevisland ooit schreef dat sportvissers een grote invloed zou hebben etc etc bla bla. Heb je nu nog wat te zeggen maatje? Nu besef ik pas dat je gewoon een beroepsje bent!

Reactie van: M. Oud

M. Oud (m.oud@hotmail.com) schreef:2018-09-28 09:39

Dit is een voorstel, en voor zover ik op internet kan vinden is er nog geen besluit genomen. Dat lukt ook niet denk ik voor 1 oktober. In ieder geval, op 5 september was er nog geen besluit. Dus dat bericht is onjuist en te voorbarig.

Of koop een boot en start een bedrijf, haal je vergunning, mogelijk moet je wat geld betalen, dan kun je zoveel en zo klein en groot mogelijk zeebaars vermoorden en landen als je wilt. Dit is Nederland, het land van de regels waar iedereen zich aan houdt. Ook al zijn de regels soms ongeregeld (!) en het recht toekomt aan degenen met de poen.