Drie haken op de zuid ijmuiden. Gul. | Reacties

Drie haken op de zuid ijmuiden. Gul.

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2018-10-22 13:38

Sommige mensen vissen nog met drie haken op de gul. Met gevolg. Vast lopen met de overige haken. De gul zwemt de overige haken snel vast. 1haak dus. Het liefst een haak die bij 2,5kilo openbuigt. En klein. Je gooit in. De boel stroomt weg. Dus een grote haak loopt dan snel vast. Klein dus. Welke grote gul?? Gewoon klein en buigzaam. En dan het breek systeem van het gewicht. Gewoon beton doen. Met een super dunne breeklijn. Het liefst karton als breek systeem. Ze zeggen vaak dat ik niet vastloop door de stek. Maar, ik ben bereid om van stek te wisselen. Dan zal kun zien hoe mijn systeem werkt. Als de vis het aas pakt is het gewicht al weg. Soms niet, maar dan breekt deze wel bij de laatste steen uit. Verschil in karton geeft het effect wat je wilt snel of traag brekend. Op de foto zie je wat er met drie haken gebeurt. Ik heb deze binnen gedraaid met mijn eigen vis. Ik ga nu mijn achtste jaar in met vier vissen die echt vast liepen. En ik vis bijna elke week. Tel nu je eigen verspeelde gullen eens. Zo blijven ze achter onder water. Dat was de eerste reden om dit systeem te maken. Hij staat nog op you tube. Vissen met karton.

DSC01323_ed2d7.JPG

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2018-10-28 19:09

Als je het lood vrije klap gewicht van heijens neemt, dan word het nog beter. Het staal draad is heel zacht. Dus snel te herstellen, en nog minder vast. 1jaar getest. En gooit prima.

Reactie van: Niels

Niels (Niels@hotmail.com) schreef:2018-10-27 18:05

Je heb gelijk hoor Martijn!

Het slechtste vind ik nog het soort ankerlood waarmee deze persoon viste! Lood vind ik prima maar gebruik dan lood met klapankers en niet dit pruts lood! Als je mensen met dit soort ankerlood ziet vissen zie je ze heel veel kwijtraken en met klapankers niet!
Tussen de blokken uiteraard beton!

Reactie van: martijn hoogkamer

martijn hoogkamer (martijn_hoogkamer@live.nl) schreef:2018-10-26 15:42

Daar is de close up jefry.Dat zijn Pittige haken voor de schar. nr4 kamakatsu is genoeg hoor. En deze buigt open bij 2,5kg. Genoeg voor de schar en de gul. En een brake away lood, gooit verder. Dit lood snijd veel wind. De afhouders ook. en met twee haken voorbij de bocht is toch wel de max. En als je vast zit met mijn haken. Heel langzaam de boel aan trekken. Geef de haak dan rustig de tijd om open te buigen. Echt heel langzaam de druk toe laten nemen. Dan vouwt de haak open. En je ziet het, hij ligt er nog. En de vis. OEPS. Hihi. Groetjes Martijn.

DSC01340_f2dda.JPG
Reactie van: Jeffrey

Jeffrey (Jeffreyvos@gmail.com) schreef:2018-10-25 20:04

Hoi Martijn,

Ik ben bang dat je mijn onderlijntje hebt gevangen, heb je hem bewaard en kan ik hem ergens ophalen?

Mvg,
Jeffrey