Stekken op schouwenduivenland | Reacties

Stekken op schouwenduivenland

Pim (phartman86@gmail.com) schreef:2019-05-20 11:30

Stekken op schouwenduivenland

Ik wil graag vissen vanaf het strand of pier met een bodem montage.

Welke stekken zijn goed en relatief makkelijk bereikbaar. Mijn vismaat loopt niet helemaal meer als een kieviet.

gr,

Pim

Reageer hier op dit bericht

Reactie van: Niek Romijn

Niek Romijn (naromijn@zeelandnet.nl) schreef:2019-05-30 07:57

Pim, op Schouwen Duiveland is de bodemvisserij maar minimaal hoor de laatste jaren, dus verwacht niet te veel. Voor wat betreft goed bereikbare stekken aan de dijk heb ik de volgende tips voor jullie.

Stelweg tussen Zierikzee en Ouwerkerk; goede bewandelbare stek die met een geasfalteerde glooiende weg over de zeedijk heen gaat. Is een slikbodem die bij laagwater droog valt en is alleen met hoogwater goed bevisbaar. Te bevissen tussen de overgang en dan linksaf tot bij het strandje. Vissoorten bot en zeebaars op de bodem, geep aan de oppervlakte.

Noordbout en Stelletje tussen Zierikzee en Ouwerkerk, twee stekken met hetzelfd parkeerterrein op minder dan 1 kilometer van de Stelweg; goede bewandelbare stek die met een betonnen trap over de zeedijk heen. Linksaf de pier op heb je dieper water, met name op de kop. De pier is voorzien van betonplaten, goed bewandelbaar maar wel met wat slechte stukken en brokken er tussen. Rechtsaf is er een slikbodem die bij laagwater droog valt en is alleen met hoogwater goed bevisbaar. Hier loopt een geasfalteerd fietspad, wordt ook door skaters gebruikt, kun je op je pantoffels vissen. Vissoorten bot en zeebaars op de bodem, geep aan de oppervlakte.

Als je een gemakkelijke strandstek zoekt dan is natuurlijk de gehele Brouwersdam goed te bevissen, het hele stuk ten noorden van de doorlaatsluis richting surf en kite strand heeft met laagwater een geasfalteerd stuk wat comfortabel te bevissen is. Auto bovenaan de glooiing naast de weg, vissers onderaan de glooiing op 25 stappen van de auto. Let op er is geen mogelijkheid voor een normale hengelsteun dus een driepoot is noodzakelijk. Vissoorten; in hoofdzaak zeebaarsjes in de zomer.

Andere strandstek is bij strandrestaurant "Our Seaside" aan de Rampweg tussen Scharendijke en Renesse. Deze strandovergang heeft geen trap maar een glooiende geasfalteerde overgang die ook als invalidenovergang gebruikt wordt. Er ligt een betonnen platenbaan totaan de hoogwaterlijn. Vanaf de platenbaan is het 200 meter lopen totaan de laagwaterlijn. Dat kan wisselen door wind stroming en getij. Let op voor muien en geulen die met opkomend water achter je vol kunnen lopen. Vissoorten; bijna alles bot schar wijting tong makreel zeebaars. In de zomer is dit een badstrand dus niet te bevissen, savonds de beste resultaten.

Suxxes Niek Romijn


Reactie van: Gerrit

Gerrit (boschg@gmail.com) schreef:2019-05-26 12:39

Als je niet ver wil of kan lopen is de zeedijk bij Westkapelle een goede stek.
Valt eigenlijk altijd wel iets te vangen en je kunt met de auto gewoon de dijk oprijden naar je stek.

Reactie van: Gerrit

Gerrit (boschg@gmail.com) schreef:2019-05-26 12:38

Als je niet ver wil of kan lopen is de zeedijk bij Westkapelle een goede stek.
Valt eigenlijk altijd wel iets te vangen en je kunt met de auto gewoon de dijk oprijden naar je stek.