Vissen vanaf het Noordwijkse strand.

Bijna 10 maanden niet gevist vanaf het Noordwijkse strand. Wedstrijden hardlopen ( en de snelle trainingen) vallen voor mij niet te combineren met het strandvissen. Op het ogenblik weer rustig aan het hardlopen dus weer lekker vissen.
Gisteren avond met m’n vrouw gaan tongen trekken. We liepen eerst door het duin 1 km de noord in om van daaruit het strand op te gaan. De zee viel tegen, er was een ruwe golfslag. De eerste keer dat we het bord, net en knuppel in het water deden grepen de golven het bord en duwde het terug op het net. Besloten werd op een plek achter een zandbank het opnieuw te proberen……ja , hier lukte het wel.
We visten een grote trek naar strand paviljoen Tulum. Het trekken van het net ging behoorlijk zwaar ondanks dat we de stroom en wind mee hadden. De golfslag zorgde ook regelmatig voor zeewater in m’n waadpak. Tijdens het tongen trekken waren er ook nog 3 andere collega’s tongen trekkers aan het vissen en allemaal in hetzelfde stukje zee.
Het uithalen van het net ging bijzonder zwaar, maar een vroegere bouwmaat en m’n vrouw boden de helpende hand. De reden dat het net zo zwaar trok was een half vol net met…..veel oerhout, apenhaar, zeewier,kwallen, plastic, modder en een visgraat, maar……?…geen tong!!

Sjaak van der Poel