Rustig uiteinde?

De laatste visdag 2020 van de Luchtvissers stond weer op de agenda. Hopelijk ook de laatste onder de ingestelde Corona maatregelen, hoewel deze door Joop en Marina Zoeteweij zeer nauwkeurig werden nageleefd, zodat we op een veilige manier toch konden vissen. Het waren de laatste weken echt prima visdagen op de Oosterschelde. Afgelopen week hebben we ook al goed gevangen en ook vandaag was het niet anders. Mooie wijtingen afgewisseld met mooie scharren, maar natuurlijk ook heel wat die (ver) onder de maat waren en dus terug het zilte nat werden gezet. We hadden deze keer ruimte genoeg door nogal wat afzeggingen en werkverplichtingen, zodat de meeste met 2 hengels konden vissen. En dan begint het af en toe echt op werken te lijken. Maar goed dat is altijd nog beter als een uur lang naar een niet rammelende top zitten kijken. Aan het eind van de dag had een ieder een aardig zooitje vis op de kant met waarbij de maatse wijting in de meerderheid was.
We konden het jaar dus weer positief afsluiten en gaan volgende jaar weer proberen er een echte competitie van te maken.
Rest mij nog wel een kleine opmerking te maken. Ik probeer altijd een kort verslagje te schrijven, maar zie helaas heel weinig vangstberichten staan, terwijl ik wel heel veel vissers bezig zie, met hun( onze) geliefde hobby.
Kom op medevissers, laat ook eens wat van jullie horen. Is altijd leuk om te lezen. Zo moeilijk is het niet en veel tijd kost het ook niet. Laat dat nu eens een goed voornemen zijn voor 2021! Wens u allen goede dagen en keep safe!

Willem

Vriend Gul en wijting weer gezien vandaag

Vandaag weer een dagje gevist vanuit de boot, het weer was weer perfect mooi rustig zeetje geen mist weinig wind en nog vis ook dus weer genoeg om van te genieten
Als stek weer gevist in de overloop van Hansweert
Er liep al een mooi stroompje bij aankomst en de eb zou nog even doorgaan, toch koste het behoorlijk moeite om wat vis binnen te krijgen een mindere dag dan afgelopen zaterdag
De beten waren heel voorzichtig en veel wijting was ook weer ondermaats
Rond de kentering werd het beter en toen was de gul ook ineens actief ik wist er 2 te vangen waarvan 1 hele mooie
Voor de rest was het alleen maar wijting, met de vloed kwam de vloedstroom zo hard doorzetten dat de vangsten minder werden, nog wat ondieper gaan liggen maar het beste was er af
Toch weer een leuke klus vis kunnen vangen vandaag

Tom

wijting wijting wijting

zondag 29/11 met de boot wezen vissen op 14 meter water voor de maasvlakte met gezouten pieren heel veel wijting maar helaas veel onder de maat 35 stuks voor de pan

Jack

lekkere visdag

Op zondag 29 november een lekkere visdag gehad op de Westerschelde aan boord van de Tertius. Met een leuk clubje vissers vertrokken vanuit Vlissingen. Ondanks de corona-beperkingen kwamen al snel nadat het anker de zeebodem raakte de eerste wijtingen aan boord. Iedereen ving de gehele dag mooie wijtingen maar ook regelmatig werden scharren gevangen. en

Sjaak

wijting invasie

De afgelopen week 2 x wezen vissen op de oosterschelde tegen de kering. gevist met 1 hengel. Over de vangst kan ik alleen zeggen dat alle andere berichten kloppen, wijting , wijting en wijting. Af en toe een schar.
Wat me wel opviel, grotere haak, paar kralen en een combinatie van pier en mesheft leverde grotere vissen op.

Delta 500 Willem

willem Delta 500

Super visserij Oosterschelde

Gisteren ochtend om 5 uur vertrokken uit haarlem om eerst mijn vriend Eddy op te halen in Sliedrecht
Meteen door gereden richting Yerseke waar de boot al op ons tweeën lag te wachten
Er lag ook al een kilo prachtige pieren op ons te wachten
Die prachtige pieren zouden weldra worden omgetoverd in wijting en schar
Maar eerst nog even 2 uurtjes varen want bij de zeeland brug daar was het te doen
De hele dag door rammelende toppen en prachtig mooi weer
Om 3 uur Het anker opgehaald en weer terug naar Yerseke om voor het echt donker werd weer in de haven te zijn
Bij aankomst stond de eigenaar al op ons te wachten
We hebben een prachtige dag gehad op de Oosterschelde met prettig gezelschap,heel veel vis en een fijne visboot

Groeten Willem en eddy

Willem

Wintervisserij Westerschelde

Vandaag de laatste keer van deze week een dagje hengelen vanuit de boot Het zeetje lag er weer keurig vlak bij dus binnen 10 minuten aangekomen op dezelfde stek als gisteren Het koste even wat moeite om op gang te komen met de visserij zeker in vergelijking met gisteren en de vis was minimaal aan de maat of er net onder Even overleg gehad met een medevisser die aan de andere zijde van het vaarwater lag waar de vissen toch wat beter aan de maat waren en besloten om ook die kant maar op te gaan Dit was een goede keuze bleek achteraf nu kwamen er toch wat mooiere vissen binnen Ook veel variatie in vissen van alles wat, Johan ving een paar mooie scharren en we hadden bot, steenbolk en als klap op de vuurpeil rond de kentering een maatse gul van 58 cm Ook vandaag weer zeker 150 wijtingen waarvan rond de 60 maatse We zijn weer dik tevreden en onder een stralend zonnetje binnen gevaren

Gr Tom

Tom

oosterschelde

Na lange tijd nog eens een bootje gehuurd.
Zeer vriendelijke mensen en top materiaal.
Uitgevaren en geankerde op de hoogte van de radertoren op een diepte van rond de 17 meter ,redelijk veel beet gehad maar veel kleine vis en tussendoor een mooie schar ,doch aantal veel niet mee .
volgende keer beter.
jokke

jokke

Westerschelde is Top !!

Gisteren 27 november de Westerschelde weer op geweest met de boot en vertrokken vanaf Hansweert Op een rustig zeetje vertrokken naar de overloop van Hansweert en het anker laten zakken op een 11 mtr water Het was nog eb en de eerste vloedstroom kwam opgang, niet lang daarna begon het feest weer, wat een werken vandaag je kan er gewoon op wachten ingooien en binnen 2 minuten beet Wijting was weer de hoofdmoot, echt ongelooflijk veel zit er Dan weer binnendraaien en dachten eerst dat een grote bot het aas had genomen maar bleek dus een prachtige tong van 37 cm te zijn en dat eind november moet toch niet gekker worden!!
Zeker 60 a 70 maatse wijtingen gevangen en nog wel een 90 retour, vriezer begint nu echt vol te worden!
Weer met een prachtige klus vis retour naar Hansweert

Gr Tom

Tom

Wijtingfestijn

De Luchtvissers werden weer opgeroepen om op 27 november de boot te gaan bemannen.
Zoals altijd is dit weer onze “huis”boot te weten de Desiree met als thuishaven Colijnsplaat. Na de, nu bijna gebruikelijke, vertelde Corona maatregelen en een ieder zijn plek voor die dag heeft ingenomen, konden we de hengels optuigen en niet lang daarna kon het festijn beginnen.
Wijtingen wisten al heel snel het aangeboden aas te vinden en daar zaten echt veel mooie 30 plussers bij. De schar bleef wat achter en ook wist niet iedereen een bliksemstart te maken.
Maar goed de dag was nog lang en er kon dus nog best veel veranderen. Overal kwam wel een visje naar boven, bij de een iets meer dan bij de ander en het formaat wisselde ook nog al eens. Hele kleintjes, zowel schar als wijting, maar ook zoals gezegd mooie maatse vissen. Tijdens het keren van het tij iets minder en ook stroomde het af en toe echt hard, maar goed dat hoort er vaak bij op de Oosterschelde.
Maar aan het eind van de dag bleek er toch door een ieder een aardig portie vis gevangen te zijn. En dat was ook lekker, want het weer, normaal altijd heerlijk bij de Luchtvissers, was dit keer wat aan de frisse kant, maar van de visvangst werd je in ieder geval wel warm.
Woensdag zullen we, als Luchtvissers voor de laatste keer in 2020 gaan vissen en hopen dat het volgend jaar weer onder normale omstandigheden kan gaan plaatsvinden.

Willem