Opstappen met Beatrix 2

Beste dames en heren vissers as. zondag 25 juli is er nog plaats om op te stappen met de Beatrix 2 op de Oosterschelde van uit Yerseke. Er word regelmatig een mooie haai en rog gevangen en ook volop wijting en steenbolk.

Contact: info@sportvisserijbeatrix.nl of Tel: 06-22476960

sportvisserijbeatrix

Nieuwpoort

Vandaag uitgevaren vanuit Nieuwpoort. Voor de kust van Westende een diepere plek gekozen. Het ging niet vlot maar de vangst was best ok. Negen mooie tongen van plus dertig, 3 horsmakreel, 2 bot en een mooie pladijs. Er was wel wat vreterij van krabben en zeesterren. Het weer was heerlijk en we hebben genoten.

Nereus

grote rog

donderdag 8 juli met de kinderen een kort boottripje gemaakt met een bootje van van Dixhoorn. Om 10 uur uitgevaren en om 13 uur terug in de haven. Nelleke had mooie steekzagers geregeld en ik had dit keer ook al het materiaal bij hen gehuurd.
Na 15 minuten op 19 meter het anker uit. Het tij begon net op te komen.
Doel was een haaitje, een zeebaars en hopelijk een rog.
Nou, dat was dit keer een feest.
Eerst een grote haai ruim boven de meter, maar geen net. Filmpje gemaakt en geprobeerd aan zijn staart beet te pakken, maar te groot, die knalde pardoes door de haaklijn. Toen een net ondermaats zeebaarsje van en daarna weer een haai. Deze kon met een flinke zwaai zo aan dek geslingerd worden.
En toen zat een van de kinderen muurvast, maar hij had echt beet, pa…… Wat trekken en daar ging plots iets door de slip heen. Na zeker 15 minuten zagen we een enorme pijlstaartrog onder de boot zwemmen. Even later lag ie op z`n rug…..
Na filmpjes en foto`s de haaklijn afgesneden, wat een prachtbeest. Nooit eerder op de oosterschelde zo`n grote rog gevangen

wieger

Naar de makreel

Afgelopen zondag 11 juli nog op de makreel geweest met de xxx vanuit Neeltje Jans. Het weer was perfect dus om 7 uur was en om 7.30 de sluis door. Eerst 2 uur varen en op het eerste stekkie geen leven te zien dus na 5 minuten doorstomen. De schipper had wat gezien op de meeuwenradar nog 45 minuten varen. En dat bleek een goede keuze te zijn. De makreel kwam met volle lijnen aan boord en ging zo door tot een uurtje of 2in de middag. Ongelooflijk was een vis zit er had er 300. Dus ga nu er zit volop nu

Eric

Grote pieterman

11/07/2021

Tijdens het wrakvissen een grote pieterman gevangen van 38cm.Frituur de Helling op Neelte Jans heeft deze gemeten en gewogen 460 gr.

Veel steenbolken en horstmakrelen op de wrakken.De blauwe makrelen zijn ook aanwezig maar zijn een stuk kleiner als drie weken geleden.

Groeten ,

Dirk

Pissens Dirk

Haaien vangen in de voordelta

Zaterdag 10-07 een dagje met mijn zoon (14jr) met ons bootje op de haaien gaan vissen bij neeltje jans.
12 mooie haaien gevangen en nog een leuke zeebaars.
Kortom een super dag gehad.

Mvg John

John

Oosterschelde

Zaterdag en zondag met 5 man een bootje gehuurd en gevist op de Oosterschelde. De tips van de verhuurder en van de Kleine Bootvisser opgevolgd maar zonder resultaat. Gevist op de klassieke stekken en dit op zowel 3 m als 20 m diepte (en alles er tussen). Buiten 1 ondermaatse zeebaars geen stoot gezien. Zondag zijn we wel vroeger binnen gevaren wegens de aankomende onweerszone. We hebben het weekend dan maar afgesloten met een heerlijke kreeftensoep!

Dirk

Klein en groot

Zaterdag 3 juli hadden we een bootwedstrijd met HSV de Puitaal.
Deze keer gingen we met MS de Desire vanuit Colijnsplaat.
Na een kleine 20 minuten lagen de onderlijnen in het water.
De eerste kleine wijtinkjes meldden zich al snel op de hengel topjes. Heel kleine tikjes waren waarneembaar. Visjes van 10/11 cm zijn voor een wedstrijd altijd leuk.
Na een uur kreeg Kees een mooie grote tik op zijn hengel. Een mooi haaitje werd met een schepnet aan boord gesleept.
Tussentijds kwamen er ook mooie maatse tongen aan boord. Tongen rond de 30/35 cm zijn lekkere maaltjes.
Op het kontje van de boot kwam er nog een leuke paling aan boord. Hoe donkerder het werd, des te meer tongen hingen er aan de hengels. Ad ving het laatste uur 3 grote, waarvan de grootste 36 cm was.
Kortom: op de Oosterschelde is groot en klein te vangen.

Corné

Corné van de Kar

Makreel wedstrijd

Zaterdag 3 juli wedstrijd een wedstrijd georganiseerd door de vereniging de afrit te Scheveningen.. Prima georganiseerd en erg gezellig.. Een bootje of 7 deden mee.. Ik was met 2 man op mijn boot, aardig makreel gevangen maar erg klein.. Maar 4 maatse makrelen van 30 cm zijn er gevangen.. Ik begreep dat in augustus de makrelen groter zijn, we zullen het zien.. Gr Mickey

Mickey

Avondje vissen op de Oosterschelde

Gisteravond eindelijk even tijd vrij kunnen maken om nog een avondje te vissen met mijn vismaat vanuit de boot op de Osterschelde Het weer beloofde goed te zijn met een matig windje Noord/ Noord-Oost 2 Vertrokken vanuit Wemeldinge en een ondiepe stek gekozen rond de 3,5 a 4 mtr diepte Gevist met leeglopers, steekzagers en mesheften en kunstaas Enige nadeel was dat we naar de doodtij gaan dus niet veel stroom erin maar alee we zullen zien wat het gaan worden Als onderlijnen dwarrellijn, bezemafhouders en met de dobber, watertemperatuur is ondertussen flink opgewarmd dus ook dat zal het probleem niet zijn Het was niet wild vanavond, na een leuke beet kwam de eerste baars binnen maar haalde niet de 42 dus ging weer retour, daarna ging de stroom er eigenlijk een beetje uit ondanks dat de vloed nog op komst was Verderop was een groep meeuwen en visdiefjes aan het duiken, dus maar besloten om van stek te veranderen en daar weer een nieuwe poging gedaan Aan de slag gegaan met kunstaas, want hier waren de baarzen echt aan het jagen achter kleine vis die wet wolken naar de oppervlakte werken gedreven en waar de visdiefjes hun voedsel kregen aangeboden Even later een flinke tik op de plug en helaas een losser, maar ze zaten er wel degelijk…
Tot vlak achter de boot op 5 mtr afstand werd het wateroppervlak dik van de aasvisjes, hup de plug erover gegooid en past… raak !!
Maar helaas weer niet maats genoeg en zo zijn ze er en zo zijn ze ook weer weg, dat is de natuur he was toch een leuke belevenis als laatste stek langs de zandplaat geankerd en nog even door gevist tot hoogwater de vangsten waren over en uit Tot mijn vismaat een prachtige doorbuiger ziet en als afsluiter nog een mooie rog vangt, de vangst was niet vet maar toch even lekker gevist en wat ook niet onbelangrijk was geen last van groen wat ook een ware plaag kan zijn op de schelde hier

Gr Tom

Tom