Terschelling

Vanmiddag voor het eerst dit jaar wezen vissen op zeebaars en meteen 3 mooie uit de branding gehaald.

Geert

schar

Vandaag weggeweest van uit neeltje jans fijne boot om te vissen vriendelijke schipper,35 stuks schar mee voor de pan

ton

Zeer slecht

Zondag 1 mei zonnig oosten wind 2Bf
Visplaats OR 5 heel de dag niets gevangen triestig.

Delta 514 freewilly

oosterschelde 04.05

Vandaag met een boot en prima aas van de fam.Dixhoorn naar de 014 gevaren om ons geluk te beproeven`,
helaas hadden we niet in de gaten dat het springtij was dus de stroming was niet normaal, 250 gr lood was niet genoeg ,omdat de vangsten niet super waren en meestal erg klein in de kentering teruggevaren naar Wemeldinge waar we ons aas hebben opgemaakt ,eind resultaat 21 scharren en 1 zeebaars om mee te nemen.
oja, broer Gerard had 5 platte aan 1 ophaal ,trok ook zijn 2e lijn mee naar boven , hoe blij kan je zijn met 5 vissen in 1 ophaal .maar eerlijk is eerlijk hij heeft vandaag voor het eerst meer gevangen dan ik .

Leo

Oosterschelde 30 April

Zaterdag weer eens een boot gehuurd van de fam Dixhoorn
Altijd weer prettig ontvangst en vers aas
7.30 uitgevaren en in de buurt Sas 2 gelegen.heel de dag vis en dus blijven liggen op de zelfde plaats
Veel onder de maat helaas. maar konden 20 mooie maatse scharren meenemen
Redelijk veel wind maar was goed te doen en 15.00 uur weer terug naar Yerseke
Op naar een volgende keer😀
Gr.Leo

Leo

Vissen met Niels en Peter Oosterschelde

Zaterdag 30 April een dagje gezelligheid en vissen op de Oosterschelde. Vooral dat eerste, want daar ging het om, vissen was vandaag maar bijzaak… Om een uur of 10 de motor gestart en op het gemak naar de 014 gevaren. Toen we er aan kwamen best wat golven maar gelukkig met het opkomende water met de kop in de golven en stroom en wind een eind uit dezelfde richting dus de boot lag best goed eigelijk! Iedereen met 1 hengel gevist, met daaraan prachtige pieren en zagers van fam. Dixhoorn in Yerseke. Het was weer prima in orde, mooi vers aas!! We vingen een visje, maar echt niet heel veel. Hoofdzakelijk alleen schar. Maar dat kon de pret niet drukken. Andere bootjes zag je ook verkassen, en dat is niet omdat het nou zo goed gaat… Prima gezellig dagje gehad! Volgende keer weer maar eens gewoon dichtbij bij de radarpost proberen waar ook positive berichten vandaan komen (bericht van Wieger). Mogelijk varen we gewoon veel te ver “varen we over de vis heen” en vang je gewoon voor de radarpost het best?? Vroeger lag ik daar trouwens altijd… volgende keer maar weer eens gewoon naar boei O23… suc6 iedereen tot volgend bericht

Martijn Boone

haring

Vandaag gaan vissen op de grevelingen
Redelijk goed haring gevangen doch veel kleine en dus ook terug gegooid ,wat mij het meest stoorde, is dat er veel (zeer) kleine bootjes alle vis meenemen zelfs visjes van 10 cm .Erg vind ik dat , en dan maar klagen dat er geen vis meer zit.
De jokke

de jokke

nog normaal ?

Woensdag 27 april uitgevaren met vier hengelaars en een schipper natuurlijk.
De ganse dag wijting ,wijting, wijting, en schar , schar , schar !!!
geen kans om een zeebaars te vangen want de wijting vloog op ons aas !
veel mooie wijting en scharren gevangen en dat eind april !

Jef

Arjan Stelwage Nderlands Kampioen Bootvissen

Afgelopen zondag verzamelden 15 fanatieke bootvissers zich op het voormalige werkeiland Neeltje Jans om vanaf de “Maatje” met schipper Johan Hoogerwerf aan het roer te strijden voor het Nederlands Kampioenschap. Een winderige editie dit jaar met redelijk hoge golven, opgezweept door de straffe noordoosten wind. Maar de boot lag heerlijk stabiel met de neus op de golven, waardoor de vissers weinig last hadden van de mindere omstandigheden! Alleen was de vis door de noordoosten wind ook van slag en het was sprokkelen voor een aantal visjes.

Naarmate de dag vorderde werd de vangst wel wat beter, maar het hield niet over. Uiteindelijk wist Arjan Stelwage de winst naar zich toe te trekken en verdiend Nederlands Kampioen te worden …………
Maar dat heeft Arjan niet cadeau gekregen! In de eerste twee periodes wist aan stuurboord Mark van Wanrooij telkens de winst van de periode op te strijken. Pieter Bink nam de eerste periode aan bakboord voor zijn rekening. Arjan begon in die tweede periode aan zijn opmars en pakte ook een eerste sectorplaats. Mark leek evenwel rechtstreeks op het kampioenschap af te stevenen, maar dan moest hij de laatste periode nog wel redelijk scoren ………

In de tweede en laatste periode viel ook het aantal gevangen zeebaarzen op en wie zo’n vis wist te vangen scoorde goed door het hoge puntenaantal voor zo’n vis. Ook Arjan ving er één en dat kwam hem goed uit. Mark kon pas in de tweede helft van de laatste periode wat vis vangen, maar net te weinig voor een hoge notering en dat kostte hem het kampioenschap! Maar eerlijk is eerlijk, Arjan wist ook de meeste stuks van de dag te vangen! Voor de derde plaats streden Louis van Bommel, Piet Buijk, Lennart Fokke, Henri Karremans en Sjaak Verburg een verwoede strijd en het was Sjaak, die aan het langste eind trok. Henri werd vierde, Piet vijfde, Lennard zesde en Louis zevende.

De top tien werd vol gemaakt door John Soederhuijsen, Berend Ravestein en Frank van Schilt. Een terechte uitslag en zeker een Nederlands Kampioenschap waardig podium! Bij de terugkomst was de uitslag inmiddels opgemaakt en de winnaars gehuldigd. De officiële borden en medailles worden op het Topsportgala van Sportvisserij Nederland uitgereikt in het najaar, maar de organisatie had voor het fotomoment op de boot alvast gezorgd voor voorlopig eremetaal! Een kampioenschap, waar deelnemers, organisatie en Sportvisserij Nederland trots op kunnen zijn!

Henri Karremans

Oosterscheldevangsten

Gisterenmorgen met een stevige Oostenwind vertrokken bij Van Dixhoorn richting de O14. Tegen de Galgenplaat op 9 meter geankerd zodat de ene kant tot 13 meter kon vissen en de andere tot 7 meter. Toen we een halfuurtje lagen viel de wind grotendeels weg en was het genieten.
Vanuit het ondiepe kwamen mooie botten en kleine scharretjes en vanuit het diepere deel behoorlijk wat schar, maar ook voornamelijk dun en klein.
Iets verkast naar 13 meter, maar toen alleen nog maar kleine schar.
Met de kentering trok de wind echter weer stevig aan en vertrokken we richting Wemeldinge, maar daar stond om 14 uur een metertje tegen de zijkant van de boot. Naar Scherpenisse gevaren, maar ondanks dat daar geen golfslag stond, bleef het anker steeds krabben. Terug naar de radarpost en toch geprobeerd en met succes. Ondanks de flinke golven toch iedere draai wel een schar en veel mooier dan `s morgens.
Om 1630 naar de haven en daar alles opgeruimd en gepoetst.
Uitgewaaid en verband weer huiswaarts met toch zo`n 20 mooie panvissen.

wieger