Oosterschelde vanuit Yerseke

Zaterdag 18 november op pad geweest met een boot van ’t Zagertje. Het was winderig en erg nat, weer voor fanatieke vissers 🙂 Eerst richting O14 gevaren. Daar vingen we gelijk veel kleine wijting en een enkele schar. Weinig maatse vis. De wind nam in de ochtend verder toe en daarom verkast richting de Sas 4. Ook hier weer veel kleine wijting. Iedereen heeft ongeveer tussen de 30/40 vissen gevangen met een paar maatse wijting en schar.

Albert

Wijting bij de 38

Vandaag weer gevist vanuit de boot op de Westerschelde op een rustig zeetje naar de 38 gevaren en daar geankerd op 12 mtr water, de wijting was weer massaal aanwezig en in tegenstelling tot gisteren wel wat meer maatse tussendoor dan bij den inkel er zit ongelooflijk veel vis nu maar het merendeel blijft onder de maat ik denk dat we er vandaag over de 100 hebben gevangen waarvan een 30 maats, we kunnen weer vis eten 😂

Tom

Klein spul op de Westerschelde

Vandaag weer lekker gevist met vismaat vanuit de boot op de Westerschelde, vertrokken vanaf Hansweert en geankerd op 16 mtr water bij de oude Veerhaven, de beet kwam er snel in, maar zoals verwacht ontzettend veel kleine wijtingen ze kwamen met 2/3 tegelijk binnen, het maakte eigenlijk niet veel uit met welke lijn je viste dwarrel of afhouders we hebben ze niet geteld maar 70 a 80 zijn het er zeker wel geweest waarvan slechts 8 aan de maat !! Nog 1 steenbolk en een maatse bot zorgde voor wat afwisseling vriend Gul vandaag niet gezien, op naar de volgende keer

Tom

Zoutelande

gisteren met m’n visvriend naar zoutelande geweest, 38 wijtingen gevangen en 7 scharren. topvisserij met prima kweekzagers als aas. nog een paar sessies en dan vissen in noorwegen met cordes travel, we gaan naar havoysund noorden van noorwegen, gericht op andere platvissen.

Bram

veel vis

fotoos van afgelopen week

wieger

Regen, wind en veel vis

Afgelopen week 4 x gevist. 2x op de oosterschelde (ivm de harde wind) voor de kering uitsluitend steenbolken. Wat verder weg richting O20 en O22 heel veel wijting en mooie schar.
Zondag 12 nov. eerst tot half elf in de haven gewacht tot de mist optrok. Om 1230 dan voor de kust bij vrouwenpolder op advies op 13 meter vreselijk veel wijting gevangen. Zeker 15 stuks tussen 32 en 35cm.

Vrijdag 16 nov. Alleen de zee op gegaan. Plekje voor de banjaard, nu iets ondieper en met 8 haken in totaal. Vanaf 9.30 kontinu volle bak. Met afgaand tij toch wat kleinere vis en slechts 2 scharren. Na de kentering en drie kwartier pauze was het als 20 jaar geleden.
Uiteindelijk zat ik van 1700-1830 vis schoon te maken in het mastlicht van mijn boot in een verder doodstille haven. 147 wijtingen waarvan een derde dik boven de 30 en 38 mooie dikke scharren.

Wieger

Ontbrekende foto

Foto diels

Lukduke⁷

Nieuwpoort

Neef diels na maanden terug in actie!8

Theunis

Met de bootvissers van Oosterschelde op pad.

Vrijdag nog een knipje in mn snipperkaart laten maken en aangemonsterd op de MS Theo vanuit Vlissingen. De mannen van HVS Oosterschelde hielden er hun jaarlijkse bootwedstrijd en van Dreischor mochten we, samen met wat andere introducees, mee als bootvulling. De formule was eenvoudig, met 24 deelnemers 3 wedstrijdjes doen van 90 minuten en na elke sessie 8 nummers doorschuiven met de klok mee. Na elke sessie vis meten en door naar de volgende. We hadden alle mogelijke weersvoorspellingen bekeken en er was er niet een die goed weer voorspelde voor vrijdag. Toen we nog in de sluis waren kwam de regen met bakken tegelijk naar beneden, maar eenmaal op de grote plas bleef de neerslag beperkt tot een miezertje. In mn aasbak zaten 150 dikke pieren, een ons zagers, een rolletje tappen en een handjevol overjarige mesheften. We waren vooraf gebriefd dat er veel kleine wijtingen zouden zijn. Mn bedoeling was om een beetje selectief te vissen en het kleine spul te ontwijken, dus grof aas op grove haken nummer 2 en 1 en dan aangeboden op verzwaarde afhouders. Het anker van de Theo ging neer ter hoogte van het Nollenstrand. In de eerste sessie kon ik tot 16 vissen komen en deed ik aardig mee, de tweede sessie liep minder goed en bleef de teller steken op 6 scharren en zowaar 1 maatse wijting. In de derde sessie waren het in hoofdzaak kleine wijtingen. Bij de andere deelnemers vergelijkbare vissoorten maar toch kwamen er nog een paar specials aan boord; paar maatse zeebaarzen, paar scholenbaarsjes, een paar meuntjes, een handvol 30+ botten, en als uitschieter nog een makreeltje. Na de derde sessie werd het anker weer opgehaald, kwam de telcommissie in vergadering bijeen, en ontstond er een uitslag. Met net geen 50 vissen kwam ik nog net in de bovenste helft van de uitslag terecht. Toch mooi dat er 11 deelnemers waren die meer dan 10 meter vis op de kaart hadden. Eenmaal aan wal volgde er nog een prijsuitreiking met mooie prijzentafel. Met nogmaals dank voor de wedstrijdleiding, de schipper en de sponsor. Voor uitgebreide uitslag zie : hsvoosterschelde.nl/wedstrijden/overige-verslagen/

Niek Romijn HSV Dreischor

Niek

Een geweldige dag

Vandaag op de Westerschelde geweest met een charterboot.
Over de vangst kan ik heel kort zijn het was gewoon geweldig, ik had er 92. In hoofdzaak schar en een paar kleine wijtingen. Er ging een 3/4 emmer schoon gemaakte schar mee naar huis. Ook de weergoden hadden het beste met ons voor dus een dag om nog eens rustig over na te genieten.

Marcel