Topdag!

25-10 mee geweest. Wat een topdag! Het begon met wat regen, maar gelukkig kon je lekker schuilen benedeks. Eenmaal aangekomen op de stek was het droog. We begonnen een beetje klungelig met 175gr lood. Veel te licht! Meteen onze buren gevangen (sorry!). Daarna ongeveer 300 gr eraan geknoopt tot de lijnen mooi bleven liggen. En vanaf toen geen 10 minuten rust gehad tot 15:30 toe! Gelukkig was de schipper zo vriendelijk om nog een broodje kroket te brengen. Totale vangst ongeveer 120 stuks (met 3 hengels) en ruim 80 mee naar huis! Als hoogte punt ving mijn vrouw nog een mooie hondshaai! Totaal werden er daarvan 4 gevangen die dag.

Ivo

Wie herkend de schipper?????

Wie herkend de schipper op de foto?? Wat een vraag zul je zeggen.Deze fijne snuiter is de man die al vele jaren (zal niet de jaren zeggen hij is nogal bij gelovig maat daar kom ik later nog op terug)over de Westerschelde vaart en ieder gaatje weet te vinden.Gisteren zondag 24 oktober hebben wij weer met deze schipper op de Westerschelde gevist. We zijn begonnen op de trawler. Hier ging het gewoon goed of te wel heel goed. Helaas waren er een paar vissers die wat verkleurde dus besloten we als groep dat we naar rustiger water zouden gaan.De emmers waren toen al mooi gevuld dus op maar de volgende stek de Steenton. Hier was het in hoofdzaak wijting en nog een mooie tong in mooie maat .Over het bijgeloof van de schipper. Tijdens het vissen riep iemand die heeft veel bananen ,waarop de schipper snel naar buitenkwam en vroeg”wie heeft er bananen aan boord hier?was het een schip met allemaal containers van Chiquitabananen.Afsluitend aantallen weet ik niet maar iedereen het zeer voldoende vis ,het was een super dag en toen iedereen aan wal was lag de boot hoger in het water. Schipper bedankt namens de kaaijen ploeg

Henrie

Opstappen met Beatrix 2

Beste dames en heren vissers, a.s. zondag 31 oktober is er nog plaats om op te stappen met de Beatrix 2 vanuit
Yerseke op de Oosterschelde ,. De vangst is uitstekend volop wijting en schar .

Contact : [email protected] of Tel. 06-22476960

sportvisserijbeatrix

Wijtingen bal op Westerschelde

Afgelopen zaterdag 23-10 gevist met boot bij de Everingen. Had geen idee of de wintervis al was gearriveerd, maar dat was na ingooien van de eerste stok al gelijk duidelijk, voordat de 2e stok inlag had ik al een triplet. Dit ging zo door met vaak 2 tegelijk tot keren getij. Daarna werden er nog een paar scharren gevangen en toen de stroom erin kwam begon het wijtingen bal opnieuw.
Natuurlijk zaten er ook veel kleine bij maar er kwamen geregeld ook forse exemplaren boven.
Mijn collega visser ving zelfs nog gulletje.
Tip: neem genoeg aas mee want met deze aantallen wijting heb je niet vlug genoeg mee.
Al met al een prachtige visdag.

Lein Dieleman

Nieuwpoort

Vandaag veel mooie schar en wijting voor nieuwpoort,neef diels ging ertegenaan

theunis

Schar

Zondag op de Oosterschelde richting de kering gevist.Het begon goed met een mooi aantal scharren,halverwege het opkomend tij was het gedaan met de schar en kwamen de mini wijting met drie tegelijk boven.Nog even richting colijnsplaat geprobeerd maar ook daar alleen kleine wijting.

Edwin

Laaste zomerse vangst voor de winter

Zo de laaste keer voor de hefst en de winter er weer aankomen weer bij de de beatrix 2 te yerseke 2 plekjes besproken in de hoop op weer een dag met haaitjes en hopelijk paar mooie roggen. Toch begint het met wat kleine wijting en steenbolkjes, toch van beetje bewolkt weer een mooie zonnige dag te goed gekomen. Over de gehele ochtend werden de wijting en de steenbolkjes actiever en kwamen er per draai 3 per lijn boven. Tot de top van de vrouw stevig stond te klapperen. Moeilijk te voorspellen wat het zou zijn vandaag het kwam met heel veel moeite naar de oppervlakte toe met heel veel spelen en opdraaien en weer laten lopen en opnieuw opdraaien en ga zo door. 20 minuutjes later krijgen we eindelijk een vage schaduw te zien maar lijkt op een vage schim van een rog aan gezien die ook best goed moeilijk kunnen doen, maar steeds verder naar boven lijkt het toch meer op een mooie haai. Met een half uurtje hebben we eindelijk de haai op de boot maar wat een stoeiparty. De haai was gemeten op 103 cm totaal een mooi manlijk plaatje.

Kevin.

De kampioenen van het wk

De Kampioenen van het wk bootvissen 2021

Zoals beloofd een overzicht van de kampioenen
van het WK bootvissen 2021 te Herceg Novi in Montenegro!
Landen overzicht: Individueel:
1. Kroatië 5 pnt 1. Ivan Galzina Kroatië
2. Frankrijk 7 pnt 2. Antony Giacomini Italië
3. Italië 12 pnt 3. Sylvain Ferachoglou Frankrijk
4. Spanje 14 pnt
5. Portugal 15 pnt De Nederlanders:
6. Montenegro 19 pnt 36. Eric Goossens 113 pnt
7. Ierland 20 pnt 37. Frank van Schilt 113 pnt
8. Slovenia 21 pnt 38. Mark van Wanrooij 115 pnt
9. San Marino 24 pnt 41. Pim Troost 123 pnt
10. Nederland 28 pnt 46. Chris van Gastel 140 pnt
11. Luxemburg 33 pnt
Onze Belgische collega’s:
35. Bram Cole 104 pnt
44. Tom Groenendaels 136 pnt
Pim Troost ontving een trofee voor de grootste vis, een rode poon van 650 gr.
Volgend jaar vinden de wereldkampioenschappen plaats in Portugal.

Henri Karremans

Het beste voor laatst bewaard

Het beste voor laatst bewaard
Dat was toch even schrikken vrijdagmorgen, toen we naar buiten keken. De wind was echt gaan opsteken! Hoewel we al later zouden vertrekken, omdat de wind later op de dag wat minder zou worden, vreesde verschillende captains of de wedstrijd wel uitgevist zou worden. De deelnemers mochten aan de havensteiger eerst hun mossels, inktvis en garnalen voorbereiden, omdat de tocht met de boten wat hobbeliger zou worden. Maar tegen negen uur werd dan toch het sein voor vertrek gegeven. De zone, waar de boten naar toe gingen, lag in de monding van de baai en er moest dan geankerd worden wat onder de kant, om zo achter de bergrug minder wind te vangen. Toch bleven niet alle boten liggen op anker. De boot van Eric helemaal al niet en tijdens de eerste periode pakte eric op de voorkant van de boot door extra lijn te geven, zodat de onderlijn toch even stil lag, Snel wat vissen achter elkaar. Met als resultaat een eerste plaats op de boot. Pas op een ondiepe plaats kon de boot van hem weer blijven liggen, maar daar werd geen vis meer gevangen. Frank van Schilt pakte ook een nette derde plaats op zijn boot en verzamelde goede puntjes voor zijn algemene klassement. Pim en Mark behaalden een vierde bootplaats en Chris was de afvallende Nederlander met een zesde plaats aan boord. Daarmee werden we vandaag 8e, zelfs voor Italië! Eerste werd vandaag Kroatië, voor Frankrijk en Ierland. Wij kwamen maar weinig punten te kort om vandaag nog hoger te eindigen )bijv. maar 1 pnt. op Montenegro, maar we hebben toch maar een biertje gedronken op deze laatste dag! Zo vaak klop je Italië niet op een WK! In het algemene klassement zijn we er helaas niet veel mee opgeschoten en eindigen als 10e. Door de off-day van Italie is Frankrijk nog over Italië heen gegaan. Kroatië is de nieuwe wereldkampioen!
Onze Belgische collega’s deden het verschillend. Bram Cole pakte vandaag ook een nette vierde bootplaats en verzamelde voldoende punten om de “eerste laaglander” te worden op de 35e plaats, net voor drie Nederlanders: Eric, Frank en Mark met hun 36e,37e en 38e plaats. Frank en Eric hadden wel evenveel punten! Pim troost werd algemeen 41e, Chris 46e en Tom nog keurig 44e .Tom scoorde vandaag een zesde plaats op zijn boot. De andere uitslagen zijn te zien op de site van de FIPS: www.fips-org
Vanavond is het spullen poetsen en de bus voor het grootste gedeelte inladen. Daarna nog lekker een biertje drinken en ons opmaken voor de laatste dag verblijf in Herceg Novi! Op het programma staat een excursie door het naburige natuurpark en een bezoek aan een kasteel. Om half zes maken we ons op voor de huldiging van de kampioenen en het sluitingsdiner. De foto’s van de kampioenen krijgen jullie van ons in het laatste bericht op de late vrijdagavond!
Zaterdag komt het team naar huis, vier deelnemers, Mark, Eric, Chris en Pim vliegen en Henri en Frank komen met de bus met de hengelsportspullen naar huis.
Groeten namens het team, dat ondanks hun klassering, genoten heeft van het WK en het verblijf in Montenegro ………..
Coach Henri

Henri Karremans

Mooie visserij op wk bootvissen!

Mooie visserij vandaag op wk bootvissen
Met prachtig weer voer de vloot met 56 aanwezige bootvissers uit naar de monding van de baai, de verste zone van dit wereldkampioenschap. Insiders verwachten daar veel vis en dat kwam uit! De toppers vingen meer dan 85 stuks per persoon met een gemiddeld gewicht van ruim 5 kg p.p. Maar alle “lage landers” bleven daar een stuk onder. Chris van Gastel had van het Nederlandse team de meeste stuks, maar Frank van Schilt scoorde op een andere boot 35 stuks, maar had meer gewicht ( wel allebei een vijfde plaats op de boot) en werd in de dag uitslag beste Nederlander. Eric Goossens en Mark van Wanrooij werden zesde op hun boot, Pim zevende en hekkensluiter van vandaag. Maar ook onze Belgische collega’s, Bram en Tom, konden het vandaag niet raden en moesten ook genoegen nemen met een zesde plaats op hun boot. Zoals Bram Cole eerlijk toegaf: “We moeten nog heel wat stappen maken om aan te sluiten bij de top!” Maar morgen hebben we weer een kans ……..Toch hebben onze mannen hun best gedaan en aan stuks veel meer vis gevangen. En dat is dan weer een pluspunt! De sfeer in het team is in ieder geval prima , ondanks de tiende plaats van vandaag.
Tom Groenendaels had vandaag de eer om opgeroepen te worden voor de dopingcontrole, maar Tom kennende zal dat geen probleem opleveren, behalve wat tijdverlies bij het maken van onderlijnen.
Vandaag was Kroatië oppermachtig met Italië op de tweede plaats voor Frankrijk. Giaccomini uit Italië won vandaag individueel voor Galzini (Kroatië) en Soldati uit San Marino. Drie supervissers op de Middellandse zee! Omdat Volpini een mindere dag had, derde op zijn boot, zakte daardoor individueel naar de tweede plaats. Bij de landen kwam Kroatië op één punt van Italië en kan morgen dus toch nog wereldkampioen worden.
Morgen mogen we, vanwege de te verwachten wind, wat langer slapen, want de boten vertrekken pas om half negen. Lekker pas ontbijten om 7.00 uur! Ook wel weer wat later thuis, want de zone ligt morgen dicht onder de kant, voor in de monding van de baai.
Tot morgen voor een verslag van de laatste wedstrijddag!

Henri Karremans