Choice enough

Gisteren voor het eerst met deze charterboot vanuit Vlissingen meegevaren, dit op uitnodiging van een kameraad. We waren met zijn vijven, dus plek genoeg. Ik mocht links vooraan posteren. Aas, eten, koffie, frisdrank: er was van alles genoeg. Zeker geen klacht daarover, het werd tussen het vissen door haast een ‘walking diner’ met dat verschil dat het diner naar ons toe kwam. Soep, hamburger, braadworst, broodje mossel. Ben anderhalve kilo bijgekomen, zag ik vanochtend. Aas waren leeglopers, mooie maat. Bovendien zette de schipper ook twee stokken klaar, beaasd met verse – door hem gevangen – garnalen. Telkens wanneer er beweging in een van die stokken kwam mocht een van de vissers die zwiepende stok bedienen en de gladde haai met wat moeite ophalen. Drie keer lukte dat niet; de haai kon zich van het haakje bevrijden. De overige (tien of meer) mochten na een fotootje weer het zilte in. Een van die beesten zat verward in de oude nylondraad van een vorige keer, de draad had een diepe snede gemaakt. We konden die wurgnylon losknippen en het beestje weer de vrijheid geven. We lagen voor de kust van Zoutelande, metertje of negen diep. Zelfs bij de stevigste stroming bleef mijn ankerloof van 190 gram goed liggen. Aan de leeglopers vingen we mooie scharren, doubletten en tripletten kwamen geregeld boven. We hadden er met zijn vijven zo’n 130. Rond vier uur voeren we weer binnen, iedereen dik content met de vangst en de behulpzaamheid van de schipper. Mijn ‘keuze’ voor de volgende keer vissen staat vast.

Gilbert

Haaien

Vandaag voor het eerst van het jaar weer eens op de haaien geprobeerd. In de morgen kwamen er flinke regenbuien aan dus zijn we begin van de middag gegaan. Vanaf Neeltje Jans vertrokken en ivm de noordenwind maar een paar honderd meter buiten de haven gevaren en voor anker gegaan bij de ketting. Bij de eerste ingooi gelijk al een mooie gevlekte gladde haai van 1.07 m gevangen. Daarna nog een paar mooie haaien gevangen en toen ging de stroom eruit en zijn we weer huiswaarts gegaan. Volgende keer hopelijk beter weer en we gaan zeker dit vervolgen.

gr, Cor

Cor

Bootvissen Oosterschelde

Vandaag was het bijna 5 jaar geleden dat mijn vismaten Jan & Nico Machielse een bootvistrip hadden gedaan op de Oosterschelde, veel te lang dus.
Maar goed, vandaag stond de vistrip gepland, gebeld eerder deze week met fam. v. Dixhoorn en dus een boot gereserveerd en natuurlijk het altijd perfecte zeeaas.
Omstreeks 07.00 uur waren we bij fam. v. Dixhoorn en na een hartelijk ontvangst en het advies om richting Colijnsplaat te gaan, gingen we richting de haven waar hun dochter Nelleke op ons stond te wachten.
Na een korte uitleg en een praatje gingen we richting Colijnsplaat.
Omstreeks 09.00 uur waren we daar en onze stek opgezocht. Het was omstreeks 11.15 uur laag water dus konden we nog een paar uur met afgaand tij vissen en we hadden zelf gedacht om nog een paar uur met opkomend tij te vissen.
Na ongeveer 15 minuten kreeg ik een mooie aanbeet en tot mijn grote verbazing en grote verrassing mocht ik een zandhaai van ongeveer 55 cm omhoog halen. Ik had deze vis nog nooit gevangen dus blijschap alom en na het maken van een paar foto’s direct teruggezet.
Terwijl ik dat deed zag ik dat mijn andere hengel ook begon te bewegen en bij het indraaien zat hier een mooie zeebaars van 36 cm aan.
Dit gaf natuurlijk iedereen de nodige moed en tijdens het afgaand tij mocht iedereen wel een mooie schar vangen maar het ging niet echt …tsjonge , jonge wat een vangsten.
Pas na het opkomend tij werden er regelmatig scharren gevangen door iedereen, maar omstreeks 13.00 uur besloten we toch om maar te gaan verkassen, dit in verband met de flinke stroming en vuil.
We hadden besloten om richting de boei 014 te gaan, dit advies hadden we ’s morgens ook gekregen van de fam. v. Dixhoorn.
Daar aangekomen lag er al een sportvisserijboot en 2 andere boten van fam. v. Dixhoorn. We besloten hier te gaan ankeren en dat was een goede keus. Met flinke regelmaat kwam er schar naar boven, ook mooi formaten en slechts enkel kleine formaten.
Omstreeks 16.00 uur vonden we het mooi en konden we de dag afsluiten met ruim 55 stuks schar, een mooie zeebaars en natuurlijk …..een hele mooie zandhaai.
Al met al hebben we een schitterende visdag gehad en deze heeft hopelijk een herhaling.

met vriendelijke visgroeten,
Johan Frijters

Johan Frijters

zeelandbrug

Goede dag vandaag na 5 jaar niet gegaan vissen met drie man met de boot
maar nu was het zover met het aas gaan ophalen bij de familie van dixhoorn
vroeg dus alles op gehaald dus nu na na de stijger was o ons op stond
te wachten en met uitleg zijn we toch na buiten met af en toe mist maar die
was zo opgelost dus nu na de zeeland brug gaan liggen en daar hebben we tot na de middag gelegen met veel vis na boven schar en johan had 1 zeebaars en ook een zandhaaitje tegen de 60cm 27schar voor het eerst van hem blij nooit gevangen na de middag wat dichterbij waar weinig stroming was en dat was prima dus op tijd gestopt
met de vangst jan 13 schar nico 13 schar en johan frijters was de winnaar dus op tijd gestopt met lekker weer dus alles opruimen word vervolgd,jan -nico-johan.

j.m

oosterschelde

Hallo vissers
lang geleden een bericht geplaatst…… Gisteren vanuit de haven van Colijnsplaat werd er een wedstrijd gevist onder de ligplaats houders. maar 7 boten deden dit keer mee. er werd goed schar gevangen. de eerste boot ving
4.400kg schar, dat was de hoofdmoot van de vis die werd gevangen, wel werden er 2 haaitjes gevangen waarvan één van 85 cm, ook een tong kwam aan de weging… de schar is goed vertegenwoordig op onze oosterschelde.
Roland..

roland

SCHAREN

23 -04-2024
om 07.30 uit gevaren met bootje van fam Dixhoorn naar de zeeland brug gevaren
was een mooie dag en de vangst ook niet slecht rond de 35 scharen gevangen 20 boven maats
om 16.00 terug gevaren maar tegen de stroming op gevaren dat was minder meer als 2 uur terug gevaren
sorry fam Dixhoorn dat we te laat binnen waren in het vervolg beter in schatten al bij al mooie dag gehad .

PETER

Zaterdag Oosterschelde

7.00 bij de fam Dixhoorn aas gehaald en naar de haven
Dochter was al aanwezig
Snel uitgevaren na vriendelijk ontvangst
Veel wind.op naar 1e stek
Helaas weinig beet .en veel wind
Na aantal uren richting Webeldinge.aldaar ook weinig acti
Helaas te veel wind om goed te vissen
Volgende keer beter
Gr Leo

Leo

Grevelingen

20 maart 2024 op zoek naar de Haring voor de dam. Zeer mooie dag,maar geen schub gezien. Hoewel het hoog water was werd er niet gespuid. Vorig jaar ook al een ramp wat haring betreft. Temp water 10,5 gr.C.
Op de bodem was al niks meer en nu aan het oppervlak ook al niks. Komende weken weer proberen maar ik zie het somber in.

wil

Waar is de vis?

Vandaag met eigen bootje op de Oosterschelde gaan vissen, eerst aan de Zeelandbrug op 10m diepte, daarna naar de 019 op 15m diepte en als laatste op de Dorstman gelegen op 5m diepte.
De titel zegt het al, niks gevangen.
Als aas gezouten pieren en zagers, metalen en plastic afhouders.

Erik Deckers

Nieuwpoort

Voor het eerst dit jaar en dit na enkele maanden non-actief uitgevaren. We hadden er niet veel hoop in omdat we enkel over diepvriespieren beschikten. Net voorbij de vaargeul geankerd. Onmiddellijk hadden we beet. Alleen de wijtingen waren te klein. Maar we hadden ons amusement en we hoopten zeker op enkele grotere exemplaren. Uiteindelijk zijn we na zo’n 4 uurtjes gestopt met 77 vissen. Slechts 9 konden mee naar huis. Niet veel maar we genoten wel van deze eerste visdag in 2024. Hopelijk wordt het weer spoedig beter..

Nereus