Voordelta

Beste medevissers,

Afgelopen zaterdag een boot afgehuurd voor een mooi dagje op het water. De trip was al geprikt in januari, dus er was voldoende tijd om naar uit te kijken. 5 man sterk stapte we al vroeg aan boord en voor 8en lagen de lijnen al in het sop. Vrij snel werden er wat scharren en haaitjes gevangen. Rond de middag vielen de vangsten terug en werd er verkast. 2 maal. De wind trok aan en de vangst viel later nogmaals iets terug. De sfeer aan boord was perfect. Wel besloten weer op tijd terug naar kamperland te varen….
Mooie dag gehad en 1 juli op herhaling.
Grtzzzz frank.

Frank

Uitslag Nationscup 2023

De uitslag van de Nationscup 2023
Landen: 1. Nederland Individueel: 1. Henri Karremans Nederland
2. België 2. Mark van Wanrooij Nederland
3. Duitsland 3. Robby Florus België
4. Luxemburg
Andere Nederlandse teamleden:
6. Piet Buijk
14. Sjaak Verburg
18. Arjan Stelwage
Nederland heeft nu de Nationscup vier jaar achter elkaar gewonnen in Nederland, Duitsland, Luxemburg (vervist in Frankrijk) en nu in België!
Op de foto’s de kampioenen van dit jaar!

Henri Karremans

Nederland en Henri Karremans winnen Nationscup

Nederland en Henri Karremans winnen Nationscup!

Op de tweede dag van de Nationscup hebben we met het Sportvisserij Nederland team de wedstrijduitslag flink omgedraaid. We winnen met het team de tweede dag met overmacht, omdat Piet Buijk en Henri Karremans allebei hun boot wonnen, Mark en Arjan waren tweede op zijn boot en Sjaak Verburg was onze afvaller. Piet was vandaag de dagwinnaar. Omdat onze Belgische collega’s een mindere dag hadden en achter de Duitsers eindigden op de derde plaats gaat ook Nederland de Nationscup 2023 winnen. En als kers op de taart wint ons team met Henri Karremans het individuele klassement.

Mark deed ook nog een flinke duit in het zakje door op de tweede plaats individueel te eindigen. Robby Florus werd derde in het algemeen klassement.

We waren in de ochtend al blij, dat we toch naar buiten konden, want de Belgische meteorologische dienst voorspelde een sterk oplopende golfhoogte tot 120 cm en dan mogen de Belgische schippers van hun verzekering niet buiten blijven. Daarom zijn zaterdag alleen de eerste en tweede periode vervist.

Om half twaalf werd de wedstrijd definitief afgeblazen. Voor ons team kwam dat niet slecht uit, want wij hadden op dat moment al goede scores. Piet Buijk ving op het eindsignaal nog een mooie baars, waardoor we nog wat meer uitliepen op de Belgen! De vangst was overigens weer niet overweldigend.

Piet won zijn boot met 8 vissen en Henri met negen vissen, waaronder een mooie tong. Mark ving vijf vissen, Piet en Sjaak allebei drie. Dat houd dus niet over …… Maar we zijn als team dik tevreden met het resultaat van deze wedstrijd. Op zaterdagavond vindt de prijs uitreiking plaats en de foto’s daarvan volgen nog wel!

De zaterdag middag hebben we nog een terrasje gedaan op de Blankenbergse havenfeesten en zondagmorgen reist het team huiswaard met met een goed gevoel!

Henri Karremans

Nederland tweede na dag 1 Nationscup

De eerste wedstrijddag van de Nationscup is er “eentje” met gezichten. Mark van Wanrooij werd eerste individueel, Henri Karremans won ook zijn boot en staat voorlopig derde, maar de Belgen wonnen drie boten en dus ook het teamklassement!

Helaas werd da dag na drie periodes afgelast, omdat de organisatie verwachtte dat de golfhoogte te hoog zou oplopen. Maar op het moment van stoppen vielen de golven nog best mee.

De noordoosten wind gaat dit toernooi in een wurggreep nemen, want morgen wordt opnieuw behoorlijk wind voorspeld! Men praat er al over dat er op de tweede dag maar tot 12.00 uur gevist gaat worden …….. De vangsten hielden ook niet over. Mark ving 23 vissen, voornamelijk scharren. Deze boot was veruit de beste boot, want op de andere boten werd aanmerkelijk minder vis gevangen.

Henri won zijn boot met 12 vissen, Sjaak scoorde een tweede plaats met twee vissen, Piet een derde plaats met zeven vissen, maar Arjan kreeg geen enkele vis gehaakt. Op deze boot zijn maar vijf vissen gevangen ……….

Vandaag zijn er ook geen zeebaarzen gevangen en maar een paar tongen. Wel staat heel de kust vol met kilometers warnet, waardoor bijna elke tong of zeebaars bij een beroepsvisser belandt. Wat zou het toch fijn zijn als er voor de Belgische en Nederlandse kust een verboden drie-mijlszone zou komen voor de beroepsvisserij. ……… Dat zou voor de sportvisserij een zegen zijn!

Maar we gaan er morgen het beste van maken, want zelfs in een halve dag kan er nog van alles gebeuren. We houden jullie op de hoogte!!!!!!!

Henri Karremans

Nationscup gaat van start

Voor de kust van het Belgische Blankenberge gaat vrijdag en zaterdag de Nationscup bootvissen vervist worden. Deelnemers van vier landen, te weten Luxemburg, Duitsland, Belgie en ons Nederlandse Sportvisserij Nederland team gaan uitmaken wie zich mag kronen tot het beste “lage landen sportvisland. Het Nederlandse team bestaat uit Sjaak Verburg, Mark van Wanrooij, Piet Buijk, Arjan Stelwage en Henri Karremans.

Op donderdag hebben we de trainingsdag vervist. In de ochtend viel het niet mee om de nodige vissen te vangen, maar naarmate het opkomende getij toenam, kwamen er bij ons team toch mooie scharren, botten, tongen en zeebaarzen uit de iet wat ruwer wordende zee. Als aas werden tappen, zeepieren en mesheften door de organisatie verstrekt, voor een ieder de zelfde hoeveelheid.

 

Het Nederlandse team trainde aan boord van de bekende Belgische wedstrijdvisser Peter Vanderschaege, die weer een aardig plekje wist te vinden. Op de wedstrijddagen zit van elk land een deelnemer op een boot. Dan komt het er op aan om eerste of tweede op je boot te eindigen! Bij elk team gaan dan de beste vier deelnemers tellen voorde teamuitslag. Wij hebben lekker kunnen trainen en zien de twee wedstrijddagen met vertrouwen tegemoet!

Morgenavond laat een verslag van de eerste wedstrijddag ……….

Henri Karremans

Zee

Gistere op moederdag wezen vissen. Leuke dag met regelmatig wat scharen. Ondanks enkele onervaren vissers werden er nog thans 3 tongen en een mega bot als bijvangst

Marco

Marco

terug wat gevangen

op 11 mei terug met de boot van maat eddy de zee op in zeebrugge en na 5 min vissen al de eerste schar binnen ,op het einde van de sessie ongeveer 40 scharren en botjes gevangen waarvan 20 maatse en ook 3 grote tongen,met nog een bezoekje van een zeehond een mooie dag,gevist met zagers en tappen
gr serge en eddy (witte)

serge

tweedaagse vis dag american dream blankenberge

twee visdagen op rij 6-7 mei
twee mooie dagen gehad met de mannen op zee, weinig stroom net iets te helder water naar mijn gedacht maar toch wisten we weer vis te strikken op dag 1, mooie botten en scharren en een baars of 2, dik aan de maat en we zagen al eens een paar tongen boven komen van mooi formaat dus konden we zeker niet klagen, werden er soortenjagers records gebroken op dag 1 ,,,, nee jammer genoeg niet maar met momenten scheelde het maar 1cm op de bot soort , niks aan te doen , als het niet lukt dan gaat het niet en is er altijd een volgende keer een volgende kans

was die kans voor dag 2 ? de dag begon en eindigde voor mij heel bizar en dat zijn blijkbaar speciale visdagen
toch nog op tijd kunnen vertrekken en op de plek zag ik al wat beter water dan de dag voordien , zou dit beter gaan dan gisteren ?
ja hoor wederom mooie botten en scharren, en zeker een paar mooie baarzen aan boord, en jawel ene zelfs die een record werd op de dream als soorten jager, kevin stond op scorebord met ene van 66cm en deed er mooi 4 bovenop en staat nu aan 70cm voor de zeebaars, ook stonden we plots met 7 tongen aan boord wat ook niet niks is,
het begint wat te lopen en hier en daar te spannen, zo spannend dat we zelfs nieuwe vissoorten ontdekken waar van de eeuwige mensheid het bestaan niet wist
kortom twee dagen enorm goed gelachen, mooi weer en vooral vis en records , altijd leuk
het zomerseizoen lijkt begonnen deze lente, laat ons hopen dat we fijne momenten en dagen beleven
dia voorstelling is aangepast met recente foto’s
​groeten jurgen beheerder zeehengelsport jurgensweb

jurgen

Oosterschelde

gecombineerd vissen op de Oosterschelde, twee wedstrijden werden gevist door de ligplaatshouders van Colijnsplaat, eerste op 15 april gecombineerd met een 2de wedstrijd op zaterdag 6 mei.
de 1ste wedstrijd stond er een noord 5 en werd de wedstrijd met één uur ingekort, er werd met 7 boten gevist.
de 2de wedstijd stond er een zuid 2 en heel de dag zon en werd er met 9 boten gevist ,om 16.00 uur was iedereen terug binnen de pieren van de haven
Op de 2 wedstijden werd er 37.700 gr vis gevangen, veel schar en enkele botten.
Op 2september is het ons club kampioenschap en op 30 sept gecombineerd met 21 oktober onze laatste wedstijd.
Viscommissie Colijnsplaat.

roland

Leuke club en 1e Haai 2023

Op 27 april vertrokken vanuit de haven van Neeltje Jans. 7 vissers aan boord uit Roosendaal, Wageningen en Gilze-Rijen. Alles bij elkaar een leuk gezelschap. Iedereen heeft redelijk Schar gevangen en er kwamen ook wat flinke Botten een Schol en een Haai aan boord. Ik had totaal 48 vissen gevangen, waarvan 35 maatse Schar en Bot en 1 Haai. De 12 te kleine vissen en de Haai zwemmen weer in de Noordzee.
MvG Willem

Willem