Kom jij naar de Cordes Traveldag ?

Hallo allemaal,

Gaan jullie in 2023 of 2024 via Cordes Travel op visreis ? Meld je dan snel aan voor deze leuke, unieke en exclusieve Cordes Traveldag.

Zaterdag 11 februari in Sliedrecht
Maar let op, alleen als je via de mail hebt aangemeld, krijg je toegang.

De deuren gaan om 10:00 open, dus wees niet te vroeg, aan de ingang wordt je gecheckt op je je hebt aangemeld, zonder aanmelding is er geen toegang.

Er zijn lezingen over het heilbotvissen, er zijn 5 visgidsen uit Noorwegen aanwezig, er worden tafels gemaakt per gebied/accommodatie en er zijn meer dan 50 experts die alles vertellen over de accommodatie waar je naar toe gaat.

Ronde 13:15 is er een mega grote loterij met als hoofdprijs een gratis gebruik huis, 23.5ft visboot voor een week en 1 dag de visgids aan boord t.w.v. 3900,- !!!!

Accommodatie naar keuze, Havoysund, Vesteralen, Nappstraumen of A Rorbuer !!

Bekijk hier een filmpje om een idee te krijgen >>Filmpje Cordes Traveldag<<

Meer informatie en aanmelden >>>

Linda en Raffie Cordes

Cordes Traveldag

Hallo allemaal,

11 februari dé dag voor de vissers die naar Noorwegen, IJsland, Zweden, Ierland, Canada, Panama of een ander prachtig visland gaan met Cordes Travel.

Zaterdag 11 februari Sliedrecht

Ben jij al aangemeld (via de e-mail) want aanmelden is verplicht, niet aangemeld is geen toegang.

LET OP, meld je voor 31 december aan en krijg een gratis sportvis-pakket t.w.v. 150,-

Meer informatie >>>

Cordes Travel visreizen

Rodriques Island

Hallo allemaal,

Hier nog wat foto’s van de groepsreis van onze visgidsen Douglas en Jurgen naar Rodrigues Island. Deze reis kan ook via Cordes Travel geboekt worden, echter alleen in groepsverband en met onze gidsen als reisleider.
Mocht je trouwens vragen hebben over deze reizen, Douglas en Jurgen zijn aanwezig op de Cordes Traveldag op 11 februari in Sliedrecht (aanmelden via mail verplicht).

Goed terug naar deze geweldige reis van een paar weken geleden, wat een vangsten, wat een monsters en wat een waanzinnige visserij. De visserij is voornamelijk rond Rodrigues slapen doe je op een grote luxe catamaran en met de kleine 35ft vaar je naar de stekken, zo heb je korte afstanden naar de stekken en meer vistijd.
Maar er is een ook stek die echt ver weg is, maar wat je daar kunt vangen is bizar. Met de grote boot vaar je 12u naar deze speciale “Hawkins Bank” de boot vaart niet heel snel, dus een lange trip. Maar aan boord krijg je eten en drinken en kun je slapen. Eenmaal ter plaatse ga je vissen op de echte monsters !!

Ik ga niet alles beschrijven, want foto’s zeggen genoeg maar om een idee vd vangsten te geven, hier een paar prachtige waanzinnige vangsten. Zo werd er gevangen een 44kg Yellowfin Tuna, een 30kg Wahoo, 40, 60 & 70kg Dogtooth andere soorten werden gevangen zoals Amberjack, Bluefinn Trevally, Jobfish, White Tip Shark, Coral Trout, Conoration Trout, Black Jack en Dogtooth, Emperor fish, Barracuda en GT.

Het staat vast dat het voor iedereen een onvergetelijke goed georganiseerde visreis was met dank aan Nordic/Tropical Sea Angling voor de organisatie.

Cordes Travel visreizen

Rodriques Island deel 2

Hier nog wat foto’s vh bovenstaande bericht.

Cordes Travel visreizen

Panama

Hallo allemaal,

Ook in Panama mooie vangsten op dit moment, prachtige Wahoo, Barracuda, Mahi Mahi, Sailfish, Roosterfish, Marlin en Tonijn. Lekker in je korte broek, prachtige vissen vangen. Panama is uiteraard te boeken via Cordes Travel.

Accommodatie Panama >>>

Cordes Travel visreizen

Rodrigues Island

Onze visgidsen uit Noorwegen zijn ook actief (in de winter) in de warme landen, zij gaan als tourleaders met groepen naar Madagaskar en Rodrigues Island. Douglas (Havoysund) en Jurgen (Vesteralen) begeleiden nu een groep in Rodrigues Island en wederom met succes. Prachtige vangsten, dikke vissen en volop genieten.

Cordes Travel visreizen

197cm heilbot als afsluiting vh seizoen

We sluiten af met 102kg heilbot

Zo dat was dan de laatste vistrip vh seizoen, als laatste keer nog het water op dit jaar, nog één keertje vissen. De visgids vaart met zijn gasten vanaf Camp Nappstraumen 1,5 minuut, vissers die al eens bij Nappstraumen zijn geweest herkennen de stek meteen.

De vangsten zijn wederom goed, wat aas vis en dan met het bekende systeem op de heilbot. Trouwens wist je dat de hoofd-visgidsen van Nappstraumen, A Rorbuer, Vesteralen en Havoysund, allemaal naar de Cordes Traveldag komen op 11 februari ? Dé kans om al je vragen te stellen en kennis te maken, vraag de stekken en leer alles van deze experts.

Maar de laatste keer van 2022 het water op, nog geen sneeuw, wind was redelijk en temperatuur rond de 7 graden. Deze keer een groep uit de USA aan boord bij Alexander en Johan, onze visgidsen van A Rorbuer en Johan all round. Douglas en Jurgen zitten op dit moment met een groep in Rodriques Island.

De heren vingen verschillende heilbotten tot een diepte van rond de 20m, voldoende in de herfst. De dag naderde het einde en toen zag de visgids, op de dieptemeter, dat er een heilbot in de buurt van Brandon zijn aas, zou het seizoen dan met een knaller eindigen ?

Jawel !!!! de slip giert, de hengel gaat krom en Brandon weet niet wat er gebeurd, zijn droom een grote heilbot vangen wordt misschien wereklijkheid en na een kwartiertje werk, kwam er een monster langzij, een heilbot van 197cm met gewicht van rond de 102kg (volgens de heilbot tabel) werd langs de boot gehouden. Er werden foto’s gemaakt en met deze kers op de taart en vuurwerk als afsluiting vh seizoen eindigt Nappstraumen met een heilbot van 197cm !! Respect, mijn petje af voor onze visgidsen en hun enorme inzet voor al onze groepen dit jaar. Bedankt en we zien elkaar 11 februari in Sliedrecht.

En zo was dit het laatste vangstbericht uit Noorwegen en komen de nieuwe bericht vanaf maart weer. Maar hou de vangstberichten in de gaten, want Douglas en Jurgen zijn in Rodirques Island en daarna wordt er volop gevist in Madagaskar, allemaal via Cordes Travel te boeken natuurlijk.

Volgend jaar naar Nappstraumen ? Er is nog plaats !

Accommodatie Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Vangstbericht Nappstraumen

Vangstbericht uit Nappstraumen

Het is 1 november vorige week als Alexander en Johan, die nu de taak van Calle hebben overgenomen, in Nappstraumen gaan vissen met een groepje vissers. Ja er wordt nog steeds gevist in Nappstraumen Lofoten, zomaar af en toe, tijdens het sluiten vh Camp. Wij doen er geen boekingen meer, maar dat wil niet zeggen dat je er niet meer kunt vissen. Zeker omdat de stekken van Nappstraumen dichtbij zijn, kun je ook even voor een uurtje het water op.

Eerst even aasvis vangen en dan op jacht naar de heilbot op maar een minuut varen vh Camp Nappstraumen. Prima weer, goede drift, weinig wind en niet koud. Al snel zag Alexander een heilbot achter het aas zwemmen op de dieptemeter en na een minuut beet ! De eerste heilbot van 80cm van deze dag.

Nog maar 15 min. later de 2e heilbot aan boord, 85cm. na een korte tijd iets raars op de hengel, geen echte beet, geen druk, maar er gebeurde wel iets, dan maar langzaam indraaien, er zit wel iets aan, maar geen vis die weg wil, tot hij bijna boven is, de heilbot de boot ziet en er als een speer vandoor gaat, binnen een paar seconden worden er tientallen meters gevlochten lijn vd reel getrokken en blijkt het een “leuke” heilbot te zijn van 139cm ! De heilbot blijft netjes naast de boot, want het is NOT DONE om een heilbot boven de 130cm binnen de boot te sleuren, er worden foto’s gemaakt en ook deze zwemt weer.

En zo gaat de dag door, er wordt er nog eentje van 100cm gevangen, nog eentje van 90cm, die van 100cm was helaas te beschadigd aan de haak en hebben ze helaas mee moeten nemen, maar hebben er wel lekker van gegeten.

Einde vd deze dag, op maar 4 minuten varen van Nappstraumen, 7 heilbotten gevangen en 2 missers !

De volgende dag weer op pad, een dag die geen succes bleek te zijn, de vissen wilde niet doorbijten, waren niet hongerig en erg schuw, gek van de ene op de andere dag, inmiddels waren er al 4 heilbotten verspeelt, daar de haak los schoot of de vis niet echt doorbeet. Of het niet genoeg pech was voor de 2 visgidsen aan boord, ging de reel ook nog eens stuk, geen probleem 10 min. varen reeltje halen en weer terug, het voordeel van Nappstraumen.

Bah wat een pech voor de heren, langzaam gaat het tij er uit en besluiten ze om nog een paar minuten te vissen en daarna lekker naar huis te gaan. En ineens begint de hengel van Jan te bewegen, duidelijk een heilbot aanbeet, Jan wacht ijskoud, wacht af, wacht af, de slip gaat lopen en Jan zet de rem er op. Oei…. dat is een grote want de drag (slip) is niet voldoende, Jan zet de slip nog iets vaster en wordt naar de spiegel vd boot getrokken en wordt bijna overboord getrokken door deze enorme heilbot.

De vis is boos, wil weg en Jan die half op de grond en tussen de motor ligt probeer zijn hengel omhoog te krijgen. Die hengel zit als het ware vast aan zijn handen, die laat ie niet los en probeert terug naar het gangboord te kruipen en probeert op te staan, de visgidsen lachen zich rot over dit tafereel en helpen hem weer op de been. Na een mega keihard gevecht met een hele sterke boze en vooral agressieve en op een sportschool zittende vis, komt er dan een monsterheilbot van 173cm omhoog. Wauwwwwww wat een gevecht heeft Jan gehad, ok maar 1 vis aan boord, maar wat voor één !! Zo zie je maar weer dat het zelfs in de beste visgebieden altijd afwachten is, de ene dag 7 gevangen en de andere dag maar eentje.

Volgend jaar ook naar Nappstraumen of A Rorbuer Lofoten, er is nog plaats, mail gerust !

Cordes Travel visreizen

Nappstraumen Lofoten

Nog steeds top visserij Noorwegen

Meestal komt de winter langzaam aankloppen op de Lofoten, dan worden de toppen vd bergen steeds witter en kan er wel al eens natte sneeuw zijn, maar nu blijft het weer redelijk. Als de temperatuur vh water daalt komen ook de grote scholen met haring rustig de kust en zij brengen weer kabeljauw, koolvis en heilbot met zich mee. In deze tijd vh jaar kun je soms “zicht-vissen” op heilbot, de heilbotten zwemmen dan zo ondiep dat je soms de aanbeet gewoon kunt zien in het water. Eigenlijk is het zonde dat er in zo weinig gevist wordt in oktober, het is echt een prachtige vismaand en uiteraard zal er een dag met wind zijn, maar die heb je in elke maand.

In deze periode is het ook mogelijk om een paar dagen te vissen en zo was er een groep die 3 dagen bij Nappstraumen wilde vissen met een visgids, last minute omdat het redelijk weer was. De visgids namen de dikke prachtige snelle 23.5ft visboten met 150pk de zee op en voeren in een korte tijd naar de scholen met haring. Bij deze scholen haring vonden zij ook de kabeljauw in grote getale, geen hele dikke 20+, maar wel allemaal vissen tussen de 5 en 10kg.

De vissers wilde ook graag heilbot vangen en dat is super in deze periode bij Nappstraumen, de vissers die wel eens in Nappstraumen Lofoten zijn geweest moeten maar eens kijken naar de foto vd grootste heilbot en dan naar de achtergrond. Yep dat is de haven vd andere kant van het “kanaal”, als je van Nappstraumen wegvaart zie je die haven meteen aan de overkant liggen naast de vuurtoren. Een aantal van deze prachtige heilbotten zijn gevangen op 7m diepte. Bijna voor de deur van Nappstraumen hebben de heren dan ook verschillende heilbotten gevangen en dat is het mooie van Nappstraumen.

Op de laatste dag vingen ze de grootste heilbot bijna voor de deur van de huisjes op 30 seconde varen. De heren wilde in de ochtend nog even vissen, daar ze pas in de middag hun vlucht terug hadden. Er was veel wind en grote golven, dus konden ze niet naar buiten de zee op en moesten ze voor de deur blijven in het zich vd huisjes. Op 20m diepte krijgt Glenn een mega aanbeet en het gevecht, de laatste vd dag, want ze wilde net weggaan, kon beginnen. Een gevecht met een hele grote, dat was duidelijk, tegen de golven en de stroom werd de heilbot binnen gedraaid en had een lengte van 162cm !!

De vangsten waren top, waren echt prachtig, zeker omdat men maar 3 dagen is wezen vissen en dan deze onderstaande vangsten, geweldig toch ? Nappstraumen laat zich weer van haar goede kant zien en laat zien dat je ook in het najaar prima in Noorwegen kunt vissen en dan met een visgids aan boord, kan het niet meer stuk, zeker niet als je dan op een steenworp vh huisje dit soort vissen kunt vangen.

De grootste heilbotten waren: 125, 140, 149 en 162cm !!
Oh ja en als kers op de taart, het Noorderlicht …….

Accommodatie Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Gezocht

Hallo allemaal,

Wij zoeken nog 1 of 2 vissers (Solo) die mee willen naar het Penn Nappstraumen Festival van 10 tm 17 juni 2023. We hebben 2 Belgische vissers die nog nooit in Noorwegen zijn wezen vissen en we zoeken daar nog 2 vissers bij, deze 1 of 2 andere vissers hoeven geen ervaring te hebben hoor.

Mail gerust als je interesse hebt.

Cordes Travel visreizen