Mix visserij Nappstraumen

Mix visserij bij Nappstraumen

hallo allemaal,
Het was weer een leuke visweek bij Nappstraumen, de groepen waren weer blij en tevreden, wel wat regen en wind, maar ook leuke dagen. De visserij was gewoon leuke en vooral meerdere soorten. Visgids Calle heeft een nieuwe stek uitgeprobeerd voor de roodbaars en met succes, mooie roodbaarzen bij Nappstraumen op dieptes meer dan 160m. Verder ook weer heilbot gevangen, leuke kabeljauw en mooie koolvissen en natuurlijk weer die 55cm+ schollen.

Inmiddels kan men Nappstraumen voor 2024 ook al boeken en dat was duidelijk, meteen al 4 boekingen voor Nappstraumen 2024, tja kan maar vast staan toch ?

Accommodatie Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Leuke eerste dag

Na een goed verlopen reis richting Havferie dankzij Cordes Travel vanmiddag een paar uur wezen vissen.
Het was even zoeken maar toch verschillende koolvissen en een mooie kabeljauw kunnen vangen. Morgen weer nieuwe kansen

Bart

Havoysund deel 1

Havoysund noord Noorwegen

Als we bij Havoysund de open zee op gaan vissen we ter hoogte vd Noordkaap, kun je nagaan hoe hoog Havoysund ligt echt helemaal noord Noorwegen. Havoysund is echt een prachtig visgebied met echt heel veel mogelijkheden om prachtige heilbot, kabeljauw, schol en koolvis te vangen.

Van 8 tm 15 september gaan we naar Havoysund voor het Penn Havoysund Festival 2022, met 10 boten gaan we vissen op oa heilbot. Om het een beetje spannend te maken hebben we een wedstrijd voor de langste vis. De visser die de langste vis vangt krijgt een waardebon van Penn, Spiderwire en Berkley t.w.v. 750,- en mag hij/zij zelf uitkiezen wat hij wil hebben. De 2e en 3e prijs zijn 500 en 250,- waardebon, daarnaast een prachtige trofee als aandenken.

Maar de wedstrijd is bijzaak, het wordt een hele leuke gezellige week met vissers die allemaal hetzelfde willen een leuke week vissen onder begeleiding van Linda, Raffie en 2 of zelfs 3 visgidsen. Tijdens het havoysund Festival 2019 vingen we maar liefst 218 heilbotten. Wist je trouwens dat hier jaarlijks het WK heilbot vissen wordt gehouden, bij Havoysund.

Dit jaar gaat de hele crew van Robby Fish hengelsport uit Wommelgem ook mee, zo kunnen de medewerkers in de winkel zelf ervaring opdoen en kunnen ze meteen een heleboel materialen testen, oa natuurlijk de Penn hengels en molens.

Maar ja hoe zijn de vangsten op dit moment in het mooie Havoysund in noord Noorwegen, die zijn goed, de groepen die op visreis gaan hebben een mooie tijd met volop mooie vangsten waaronder een hele dikke kabeljauwen tussen de 18 en 25kg en dikke schollen ruim boven de 55cm en meer dan 3kg.

Maar er werden ook hele mooie heilbotten gevangen, hier de grootste: 130, 138, 2x 148, 150, 154, 155, 158, 170 en 176cm. Kortom de afgelopen 2 weken was het weer top bij Havoysund en hadden we weer heel veel blije gezichten.

Wij zijn alle materialen al aan het klaar maken, kunstaas ligt klaar en we hebben er zin in, gaat een hele leuke week worden met een heleboel gezellige vissers.

Accommodatie Havoysund >>>

Penn Festivals 2023 en 2024 >>>

Cordes Travel visreizen

Havoysund deel 2

Hieronder nog wat foto’s die bij het bericht hierboven horen.

Cordes Travel visreizen

21 heilbotten boven de 200cm A Rorbuer

Hallo allemaal,

Allereerst mijn excuses dat we achterlopen met de vangstberichten, we hebben het megadruk op kantoor en komen er bijna niet aan toe. Enorm veel aanvragen, boekingen en ook hier en daar “uitdagingen” helaas komen nog steeds niet alle koffers aan en is het af en toe erg druk bij de vliegvelden.

Maar hier dan weer een vangstbericht waar we kunnen melden dat er inmiddels 21 heilbotten gevangen van 200cm en langer zijn gevangen bij A Rorbuer dit jaar. 21 heilbotten boven de 200cm dat is toch echt bizar of niet ? Ik weet 100% zeker dat er géén accommodatie is in Noorwegen waar zoveel grote heilbotten worden gevangen.

Maar geen zorgen er worden ook heel heel veel kleinere heilbotten gevangen én niet te vergeten ook oa dikke kabeljauwen, grote koolvissen en pollak. A Rorbuer is gewoon de beste visstek van heel Noorwegen.

Ook de afgelopen weken heel veel mooie vissen waaronder heilbotten van 140, 161, 168, 174, 181, 185, 197, 203 en 232cm.

En dit zijn niet de foto’s van een hele maand, een heel jaar, nee vd afgelopen 2 weken !

Volgend jaar ook op visreis ? Of nog nooit op visreis geweest en geen idee waar te beginnen ? Of wellicht 2024 al boeken, want dat kan ook al, stuur ons gerust een e-mailtje. Zie website Cordes Travel

Accommodatie A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen

Nappstraumen

Hallo allemaal,

Lekker even een paar dagen geen hitte, maar vanaf maandag wordt het in NL en België weer erg warm. Voor ons geen probleem, in ons mooie kantoor hebben we airco, dus we kunnen lekker in de koelte ons werk doen. Afgelopen donderdag hadden we een groep voor prive-les, vandaag (zaterdag) een groep en maandag weer een groep. We krijgen heel veel complimenten over ons gezellige kantoor in het prachtige dorp in Colijnsplaat. We hebben voldoende p-plaats voor de gasten, een mooi kantoor met airco en er is altijd iets te eten en te drinken. Kortom we hebben het erg druk met de >>prive-lessen<< voor de groepen die dit jaar nog op visreis gaan en dat zijn er nog heel veel.

In Vesteralen hebben we ook een grote groep, deze keer 8 man, maar helaas is het daar slecht weer, veel wind en regen, de mannen konden helaas nog niet naar buiten, zonde hoor.

In Nappstraumen was het de vorige periode goed weer, wel een dag met wind, maar verder mooi weer en verschillende vangsten. Nappstraumen is oa geliefd door de korte afstanden naar de goede stekken, 5 min. vh vliegveld en een wisselende visserij waar men 99% vd tijd kan vissen. Ook nu was er weer goed gevangen, dikke schollen tot een 3kg, mooie dikke kabeljauwen tot 17,5kg, koolvissen én pollak over de meter en uiteraard heilbot, veel variatie dus.

De groep in Nappstraumen en ook in A Rorbuer hebben meteen weer geboekt voor volgend jaar, zij zaten te wachten op het vliegveld en hebben meteen besloten weer te gaan, extra leuk natuurlijk, dus meteen een huisje en boot geboekt, voor alles al geboekt is, want er is niet veel meer vrij in bepaalde maanden.

Vandaag ook wederom 2024 boekingen gedaan voor Havoysund en Vesteralen, kortom een drukke zaterdag geweest en als we dan dit soort foto’s mogen plaatsen, ach dan heb je weer een topdag als reisbureau toch ?

Accommodatie Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Vesteralen deel 1

Hallo allemaal,

We dachten dat iedereen op vakantie was, maar niets is minder waar of men is wel op vakantie en heeft overal wifi, want we zijn heel druk met boekingen voor 2023 bezig. Ook hebben we A Rorbuer, Havoysund en Vesteralen boekingen gekregen voor 2024, pfff moet niet gekker worden, maar goed dat is niet voor niets. Allemaal groepen die daar al eerder geweest waren en in een bepaalde week weer terug willen en zeker willen zijn van een plaats.

Bij Vesteralen was het prachtig weer de afgelopen tijd, geen wind, volle zon en dagen waar de zee een spiegel leek. Visgids Kristian had het dan ook mega-druk en was elke dag op het water te vinden en wist de vis weer goed te vinden. De groepen waren ook zeer blij met hem en dat was terecht. De vangsten waren super, kabeljauwen tot 18kg, koolvissen tot 16kg, heilbotten tot 168cm en heel veel vissen onder deze maten, een topvisserij dus.

Accommodatie Vesteralen >>>

Hieronder een deel vd foto’s in het bericht hieronder nog meer foto’s bij Vesteralen deel 2

Cordes Travel visreizen

Vesteralen deel 2

Hier nog wat foto’s die bij het bericht hierboven horen, we kunnen maar maximaal 15-16 foto’s per bericht kwijt, dus vandaar.

Cordes Travel visreizen

Genieten bij A Rorbuer

Genieten…
Sven, Marijn, Dennis en vooral Carlo genieten volop van hun visreis naar A Rorbuer Lofoten, op hun gezichten nog steeds een hele grote glimlach van oor tot oor. Carlo mocht een prachtige heilbot vangen van 234cm met een geschat gewicht van 180kg, tja en zo’n vangst, ook al zit ie naar aan “jouw” hengel en wordt gevangen door je vismaat, is een hele ervaring en geniet je met z’n allen van zo’n moment.

Maar er zijn ook meerdere kleinere heilbotten gevangen een paar mooie kabeljauwen, kortom een topweek waarvan morgen alweer de laatste dag is. Hieronder nog wat foto’s van deze gezellige Zeeuwen en nog wat foto’s vd andere groepen bij A Rorbuer.

Accommodatie A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen

Havoysund deel 1

Hallo allemaal,

Na de MEGA staking van 900 piloten vd SAS, loopt alles weer redelijk, de meeste groepen komen op tijd aan, geen koffers meer kwijt en ook de wachttijden vallen mee, dus langzaam loopt alles weer zoals voorheen, uitzonderingen en storingen zijn er altijd.

Bij Havoysund was het dan ook weer volle bak, deze accommodatie is elk jaar van april tm 2e week september volgeboekt, daarna loopt het langzaam af tot de 1e week november. Ook voor 2023 en zelfs 2024 is er al veel geboekt, dus plannen voor Havoysund, boek dan snel.

De vangsten de afgelopen 1.5 week zijn weer top, af en toe regen, veel zon en 24u per dag licht, dus heel veel visuren, als je dat wil. Douglas en Andreas, onze visgidsen ter plaatse, zijn elke dag op het water met een groep en zoeken de beste stekken voor onze gasten.

De vangsten zijn geweldig, enorm veel heilbotten waarvan meet dan 55% tussen de 130 en 170cm !! Dit zijn echt prachtige vissen die soms al op 15m diepte worden gevangen met een kleine 150gr shad, dus niets zware visserij, nee sportvisserij ! Ook de kabeljauw, zeewolf en schol bijten goed, dus ook een paar mooie grote soorten, grootste koolvis was 10kg.

Kortom ook bij Havoysund weer een TOP-visserij !

ps onder dit bericht nog een paar foto’s die bij dit verslag horen.

Accommodatie Havoysund >>>

Cordes Travel visreizen