Bericht uit Nappstraumen

Koud en nat in NL en sneeuw in Noorwegen, iedereen heeft behoefte aan de lente. Maar in Noorwegen (Nappstraumen Lofoten) laten de diehard vissers zich niet kennen en zijn gewoon lekker op visreis. De vangsten zijn top, veel dikke kabeljauwen tussen de 10 en 14kg, een hele leuke zeeduivel en een prachtige heilbot van 175cm !!
Het voordeel van deze accommodatie is dat deze maar 5 min. vh vliegveld is, je drijfpakken en hengels ter plaatse kunt huren, de visgids 1 dag gratis met je mee aan boord gaat en je geen huurauto nodig hebt om boodschappen te doen, je kunt het busje vd visgids gebruiken. De huisjes hebben 4 slaapkamers en de visboot is een 23.5ft boot met 150pk. Kortom Nappstraumen is echt een hele leuke topaccommodatie met de stekken op zeer korte afstand.

Accommodatie Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Filmpje Havoysund

Hallo allemaal,

Hier nog een leuk filmpje van Havoysund noord Noorwegen, onze noordelijkste accommodatie in Noorwegen.
Bekijk hier het filmpje >>>

Cordes Travel visreizen

Film steurvissen Canada met een monstersteur !

Hallo allemaal,

Zie hier onze film van Canada steur en zalmvissen. Met een monstersteur !
De film duurt 32 min.

Zie >>hier<<

Cordes Travel visreizen

Mooie vangsten Nappstraumen

Hallo allemaal,

Het is prachtig weer bij Nappstraumen Lofoten, zon en weinig tot geen wind en ook de visserij is nog eens top, heel veel kabeljauwen over de 10kg. Volgende een vol Camp, dus hopelijk mooi weer en dikke vissen.

Accommodatie Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Eerste keer Noorwegen ?

Hallo allemaal,

Wist je dat Cordes Travel gespecialiseerd is in “eerste keer Noorwegen/IJsland gangers” ? Cordes Travel bestaat in mei 19 jaar en we hebben al duizenden sportvissers geholpen met hun “eerste keer” hun eerst visreis naar Noorwegen, IJsland, Zweden, Ierland, Madagaskar, Panama, Costa Rica en Canada. We zijn uniek in onze service, dat is al jaren bekend, wil je gewoon een goed verzorgde visreis, dan boek je via Cordes Travel.

We hebben zelf 8 jaar in Noorwegen gewoond en daar het bedrijf opgestart. Beide zijn werkzaam geweest als visgids en kennen de noorse visgronden als geen ander. Daarom weten we precies wat een sportvissers zoekt en waar we hem het beste een eerlijk advies kunnen geven. Eerlijk, professioneel en betrouwbaar, daar staan we voor met service hoog in ons vaandel.

Zo geven wij oa een jaarlijks Cordes Traveldag, bekijk >>dit<< filmpje maar eens.

– Men krijgt een boekwerk vol met informatie hoe te vissen in Noorwegen of IJsland >>klik hier<<

– Verder geven we gratis “privé-les” op ons kantoor in Colijnsplaat (Zeeland) >>klik hier<<

– En elke groep krijgt zijn eigen A3 gelamineerde kleuren zeekaart, geen oud vies gebruikt vod wat al op de boot ligt, nee nieuwe eigen zeekaart waar de stekken goed te zien zijn. Ga je vliegen, dan krijg je van ons ook nog eens extra sterke kofferlabels voor aan de koffer.

– Heb je niet de juiste materialen, geen zorgen wij verhuren Penn hengels en Penn molens en uiteraard gevuld met Spiderwire gevlochten lijn. Ga je vliegen, dan verhuren we ook nog een hengelkoker >>zie hier<<.

– En tot slot ons advies, boek één vd accommodaties waar je 1 dag gratis de visgids aan boord krijgt, we hebben een aantal accommodaties waar er een hele week een visgids aanwezig is. 1 dag vaart ie gratis met je mee en de andere dagen kun je hem geheel kosteloos volgen, hij neemt je graag mee naar de beste stekken. >>Gratis visgids<<

– Wil je luxe ? Dan kun je ook de visgids voor een hele week boeken, tegen betaling. Dan vaart hij de hele week de boot en brengt ie jullie naar de beste stekken en helpt met tips en technieken. Let wel, een visgids voor een week moet je wel minimaal 1 jaar voor vertrek boeken, eerder is beter.  >>lees hier<<

Kortom een flink pakket aan service wat wij onze gasten bieden en daar zijn we echt uniek en exclusief in. Bij ons begint ons werk pas na de boeking. Wil je in 2023 of 2024 op visreis, ja 2024 want we zijn 2024 al volop aan het boeken en de aanvragen voor 2025 staan er ook al. Bij de top-accommodaties in de maanden mei, juni en juli, moet je er meer dan een jaar voor vertrek bij zijn en dat is niet voor niets.

Op onze website kun je bij elk huisje de reis, de route, foto’s vd vangsten, huisje en boten zien en bij elk huisje staan ook alle prijzen vermeld, zo kun je snel zien wat het ongeveer gaat kosten.
Wat kost nu zo’n visreis, klik dan op >>deze<< link en lees waar je aan moet denken.

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende prijsopgaaf, mail of bel ons gerust, binnen 12u antwoord !

Groetjes,
Linda en Raffie Cordes
Cordes Travel visreizen

Skrei Lofoten

🇳🇴 Skrei Lofoten Nappstraumen 🇳🇴

Jippie daar zijn ze dan de eerste dikke vangsten vanaf de boot in Noorwegen, bij onze huisjes. De skrei is aangekomen rond de Lofoten en hoe ! De visgidsen Johan, Calle en Alexander zijn volop bezig om de boten van Nappstraumen en A Rorbuer in het water te leggen en uiteraard gratis 1 dag met de verschillende groepen aan boord te gaan. Het was prachtig weer volop zon, minder wind en prima om naar buiten te gaan en daar was heeeeeel veeeeeeel skrei te vangen. Veel rond de 10/12 kg, soms wel 2-3 stuks aan de lijn en pilker. Maar ook dikke vette skrei “varkens”. Prachtige vangsten vanaf Nappstraumen Lofoten ! Hou onze website in de gaten de komende dagen voor nog meer vangstberichten, want we plaatsen niet alles op Facebook, wel op onze website.

Accommodatie Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Tijdslot boeken op Schiphol

Hallo allemaal,

Een test van Schiphol, lees het goed door, alle informatie staat er vermeld. Doe ons een plezier en lees goed, anders krijgen wij 500 mailtjes en belletjes, daarbij is het iets van Schiphol en niet van ons.

Klik hier >>> www.schiphol.nl/nl/pagina/timeslots/

Cordes Travel visreizen

Ook op grote vissen met licht materiaal (filmpje)

Hallo allemaal,

Vissen in Noorwegen met grote zware reels of dikke grote molens ? Nee joh, helemaal niet altijd nodig, dit is ook een deel van de sport in Noorwegen, vissen met “Extreme light tackle” ofwel extreem lichte materialen. Dit is zo leuk om te doen en geeft je een prachtige sport op open zee bij rustig weer of als je eens niet ver de zee op kunt varen en in de buurt moet blijven, dan heb je toch een prachtige sport, ook met de kleine vissen.

Bekijk het filmpje hier: youtu.be/mVwmsqcLVB4

Cordes Travel visreizen

Nappstraumen van start

Hallo allemaal,

Daar is ie dan, het eerste vangstberichten van 2023, er zullen nog honderden vangstberichten volgend dit jaar, dus maak deze link favoriet en hou de vangsten wekelijks in de gaten.

Nappstraumen is begonnen, wel vanaf de kant, daar dit een speciale groep uit de UK is van onze partner daar, deze heren doen alleen kantvissen en hebben daar hun eigen busjes voor. Zij kunnen uiteraard voor het vissen vanaf de kant niet de busjes vd visgids gebruiken, je moet dan “eigen vervoer” hebben. De foto’s zijn dus niet op loopafstand vh Camp Nappstraumen. Het is er koud, veel wind en volop winter, maar de vis zit er, zelfs op werpafstand van land. Calle, Johan en Alexander zijn begonnen met het in het water leggen van alle visboten, want binnenkort wordt er wel vanaf het water met de boot gevist, de visgidsen gaan wellicht een deze dagen, als de wind gaat liggen, het water op om op skrei te vissen.

Kortom we zijn van start !!

Accommodatie Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Artikel Cordes Traveldag

Hallo allemaal,

Lees >>HIER<< een leuk artikel over de Cordes Traveldag.

Total Fishing