Visgids Johan

Hallo allemaal,

Onze oude visgids, nou ja “oud” ik bedoel de visgids die een aantal jaren geleden ook voor ons gewerkt heeft is weer terug in Noorwegen. Johan is bekend over de hele wereld, daar hij overal op de wereld al visgids is geweest, kortom een échte diehard visgids die elke visserij kent en beoefend.

Tja nu heeft Johan een noors meisje leren kennen en dus woont hij in Noorwegen en voorlopig bij Nappstraumen, waar hij daar samen met Calle en nog 2 andere gidsen de accommodaties A Rorbuer en Nappstraumen gaat helpen. Alle visgidsen zullen dagelijks met de groepen het water op gaan om hun alles te leren over de visserij, de stekken en technieken.

We hebben een paar honderd huisjes in ons programma in Noorwegen, maar we hebben er maar 4 met een visgids en dat is echt een heel groot voordeel. Bij deze accommodaties krijg je GRATIS 1 dag de visgids aan boord en als dat niet genoeg is kun je hem ook de hele week boeken, maar dan tegen betaling. Een v isgids voor een week boeken doe je meteen bij de boeking en 12-14 maanden voor vertrek.

Hier de huisjes waar wij de visgidsen hebben:

Havoysund >>>

Vesteralen >>>

Nappstraumen >>>

A Rorbuer >>>

Visgids >>>

Hieronder nog een paar foto’s van vorige week waar Johan met zijn vriendinnetje is gaan vissen bij Nappstraumen.

Raffie

Guideboat Nappstraumen

Hallo allemaal,

Hier ons filmpje van onze visreis op de guide-boat. We hebben de hele week de visgidsboot + visgids geboekt. Zo hoeven we de hele week niet zelf te varen en kent hij alle stekken, ideaal voor een beetje meer geld.

Ons filmpje: youtu.be/16UJRMomlEI

Visgids voor een week >>>

Antoon

Voldoende

Hallo allemaal,

Hier alles goed, zoals bijna altijd druk met het werk, soms lijkt er geen eind aan te komen, dat is alleen maar goed natuurlijk. Gisteren en vandaag 16 boekingen gedaan, waaronder 4 voor de Festivals 2x 2021 en 2x 2022. Ook veel interesse en 3 boekingen voor Soroya en 4 boekingen voor Risoyhamn.

Aanvragen zijn niet bij te houden, alleen vandaag al 21 prijsopgave’s gemaakt voor verschillende reizen naar Noorwegen en IJsland. Dus het gaat prima, we klagen niet.

Maar ondanks dat gaan we het verlies van 75% nooit meer inhalen, dat is gewoon foetsie. Gelukkig hebben we nog voldoende reserves voor 2021, dus we redden ons wel, zeker nu we zien dat men toch weer aan het boeken is, zelfs voor 2022 daar men voor 2021 nog wat onzeker is.

Inmiddels hebben we ook een enorm aantal refunds terug gekregen vd verschillende maatschappijen, oa van Norwegian en SAS, telt niet voor alle groepen, maar zoals het nu gaat is ook dat allemaal in orde en gaat ook dat goed komen, dus is weer goed nieuws voor iedereen.

Kortom lekker aan het werk, lange dagen maken, maar we hebben het onder controle en daar gaat het om.

Raffie

Sportvispakket twv 150,-

Hallo allemaal,

Voor die vissers die het nog niet gezien hadden, het sportvis-pakket 2021 is bekend. Voor die vissers die niet weten wat dit Sportvis-Pakket is …..

Elke groep die zijn visreis vóór 31-12 boekt voor het volgende jaar, krijgt een gratis sportvis-pakket twv minimaal 150,-, per groep. Gewoon als “dank” dat jullie bij ons de visreis hebben geboekt.

In 2021 bestaat het sportvis-pakket uit een Penn Slammer 560 molen, een oersterke molen voor Noorwegen en IJsland. Een klos 300m Spiderwire 25/00 8 carrier en een doos met 2 grote Giant Ripple shads. Deze laatste shads op heel veel verzoek, deze zaten al eens eerder in een pakket en hebben al heel veel grote koolvissen, kabeljauwen en heilbotten gevangen en daarom vroeg men of deze nog eens in het pakket mochten.

Zo hebben we dus weer een prachtig sportvis-pakket voor alle groepen die voor 31-12 hun visreis boeken of reeds geboekt hebben, elke groep die in 2020 voor 31-12 heeft geboekt voor 2021 krijgt dus zo’n pakket.

Lees hier alles over dit pakket >>>

Lees hier alles over de Cordes Traveldag >>>

Cordes Travel

Soroya bij Cordes Travel

Hallo allemaal,

Na veel aanvragen en een compleet nieuw gebied op Sørøya hebben we dan uiteindelijk toch besloten om ook een visreis naar Soroya aan te bieden. Dit vooral omdat het een compleet nieuw visgebied op Soroya is, in het uiterste noorden en we daar hele goede grote boten hebben, 50pk boten is in onze ogen veel te weinig voor de zeegang rondom Sørøya. Dit gebied is zo uniek dat zelfs vissers die al vaker in Sørøya zijn geweest, hier wellicht nog nooit hebben gevist. Dus een compleet nieuw visgebied, de verschillende aanvragen en de grote visboten hebben ons doen besluiten om een visreis naar Sørøya aan te bieden.

Zie hier de nieuwe accommodatie Soroya >>>

Cordes Travel

Nieuwe accommodatie noord Noorwegen Risoyhamn

Hallo allemaal,

We hebben een nieuwe prachtige accommodatie in ons programma op maar 45 min. vh vliegveld Andenes. Er zijn grote huizen met 4 slaapkamers en kleinere huizen met 2 slaapkamers. De huizen zijn splinternieuw, de boten zijn 23ft 115pk en je kunt er voor de visserij alle kanten op. Echt weer een topper in ons programma.

Kijk eens bij de accommodatie Risoyhamn >>>

Cordes Travel visreizen

Laatste foto’s

Hallo allemaal,

Hier de laatste foto’s vh seizoen vd afgelopen periode. Nu is het echt gedaan, geen gasten meer in het buitenland, als alles weer rustig wordt, dan hebben we in januari nog groepen naar Madagaskar, maar of dat door gaat….

Tja en negatief doen en denken dat we nog tot 2026 in de problemen zitten vanwege de Covid, dat weet niemand, we kunnen allemaal wel een vermoeden hebben en bij de pakken neer gaan zitten, maar dat weigeren wij in ieder geval.

We kijken gewoon uit naar een nieuw 2021 een goed seizoen, zonder Corona en we zien wel, die groepen die bang zijn moeten thuis blijven en geen nieuwe reizen boeken, die groepen die hun leven niet door Covid laten beïnvloeden zijn welkom. Natuurlijk ontken ik niet dat er niets aan de hand is, maar ik ga me ook geen zorgen maken wat er misschien, eventueel over 6-7 maanden zou kunnen gaan gebeuren, daar wordt je gek van en enorm depressief.

Dus wij kijken uit naar 2021 en zijn volop aan het boeken er zijn nog steeds veel groepen die gewoon in 2021 weer op visreis willen en niet willen afwachten tot het 100% zeker is, want zij weten dat de kans klein is dat er nog plaats is.

Wij zullen op deze pagina vanaf nu met regelmaat nieuws plaatsen over wat er nog vrij is en wat er zoal te melden.

Zo kan ik alvast onofficieel melden dat er géén beurs in Utrecht komt, logisch zullen veel vissers denken, maar toch, het staat 100% vast dat deze beurs niet door zal gaan.

Hieronder in ieder geval nog de laatste prachtige foto’s van de laatste weken van Nappstraumen. Onze visgidsen zijn nu druk bezig om alle boten op het land te halen, apparatuur er af te halen en alles winterklaar te maken, minstens een maand werk.

Raffie

Film Kastneshamn

Hallo allemaal,

Simon, Roelant en Gerard zijn in 2019 naar Kastneshamn geweest om daar gericht op heilbot te vissen en met succes. Hun film is vandaag openbaar gemaakt, maar dat maakt de film er niet minder om, wat een prachtige film met waanzinnige beelden.

Klik hier voor de film >>>

Accommodatie Kastneshamn >>>

Cordes Travel

Ons reisverslag

Hallo allemaal,

Ons reisverslag van Vega Kystferie staat online !
>>> Reisverslagen Noorwegen <<<

Nanno

Nog steeds Noorwegen

Hier dan echt de laatste foto’s van onze groepen in Noorwegen. Maandag vertrekken de laatste groepen uit Noorwegen en is het seizoen echt voorbij. De visgidsen, een aantal Zweden, Duitsers en Noren vissen door tot begin december en geloof me daar kun je nog echt goed vis vangen.

Onze groepen hebben mooie vissen gevangen, heilbot, koolvis en dikke kabeljauw tot 20kg !
Nappstraumen heeft zich de laatste weken wederom bewezen dat het echt een top-accommodatie is, want ondanks dat we alleen de grote vissen laten zien, stel je eens voor hoeveel “kleinere” vissen er gevangen worden.

Wil je ook een keer naar Nappstraumen, we hebben nog plaats in 2020, wees er snel bij.

Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen