IJsland

Hallo allemaal,

Ook in IJsland zijn de vangsten goed begonnen, de eerste groepen vangen meteen alweer dikke kabeljauwen, heel veel kabeljauw te vangen met als grootste 130cm !!

IJsland gaat binnenkort weer open voor alle toeristen en dan kan er weer volop gevist worden. Mocht je dit jaar nog naar IJsland willen, we hebben nog plaats van juni tm september. De laatste 2 weken van september zijn extreem goedkoop en kun je 2 weken !!

Prijzen >>>

Cordes Travel visreizen

Nappstraumen

Zeeforel, kabeljauw en heilbot

Het gaat lekker op de Lofoten, althans de visserij en het weer zijn goed, de visgidsen vervelen zich rot. Daar de vissers (nog) niet naar Noorwegen mogen komen, hebben zij weinig te doen. Inmiddels zijn de boten in top-conditie, zijn allemaal klaar voor jullie, laten we hopen dat we snel groepen kunnen sturen.

Zoals gezegd is de visserij prima, Jorgen had zijn familie over uit Noorwegen en heeft 2 dagen prachtig kunnen vissen. Het weer was goed, af en toe een beetje neerslag maar weinig wind en golven. Er zwemt heel veel kabeljauw tussen de 5 en 10kg.

Het is best een beetje zuur om te zien, want precies in deze week zouden wij ons 2e Penn Festival hebben in Nappstraumen van 5 tm 12 mei. Dus dit zouden de vangsten zijn geweest, ach dan vangen we ze volgend jaar wel.

Maar terug naar de mooie vangsten, mooie kabeljauw en een flink aantal heilbotten tot 120cm. De visgids was ook vanaf het strand wezen vissen en met succes een paar mooie zeeforellen. Kortom een prachtige visserij in Nappstraumen Lofoten Noorwegen.

Wil je dit jaar of volgend jaar ook naar Noorwegen, boek nu je visreis, er wordt al volop geboekt, dus wacht niet te lang.

Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

15kg koolvis Nappstraumen

Hallo allemaal,

Gaat lekker daar bij de Lofoten in Noorwegen, onze visgidsen waren weer op pad met een paar vissers, die in Noorwegen wonen. 2 dagen vissen en dan volop vis vangen, doel was heilbot, maar werd een combo van heilbot en grote koolvis.

Mooi weer, weinig wind en hele dikke vangsten, meerdere heilbotten waarvan de groot net geen meter en een flink aantal koolvissen tussen de 8 en 15kg !!

Nappstraumen laat zich wéér van haar beste kant zien. Jullie hebben de berichten vd afgelopen weken wel gezien, een topvisserij en nu dan hele dikke grote koolvissen, die een waanzinnige sport geven op lichte materialen.

Accommodatie Nappstraumen >>>

Cordes Travel

Winaars mooiste foto

Hallo allemaal,

We hadden op Facebook een actie, stuur je “mooiste” foto van een vis gemaakt tijdens een visreis van Cordes Travel. Daar er heel veel inzendingen waren, zie onze Facebook pagina, hebben we 2 winnaars geloot. We hebben de 10 mooiste foto’s gekozen en daar 3 vissers uitgeloot.

1- Cor Tabak, met zijn knal en knalrode kabeljauw en mooie Lofoten achtergrond.
2- Rob Schrijver met een mooie foto van een heilbot, wat een mooie vis.
3- Peter Prinsen “Swimming with Halibuts” gewoon gaaf om te zien.

4- Dirk Crauwels met een dikke IJsland kabeljauw

Wij zorgen dat jullie de mooie molens in jullie bezit krijgen, stuur mij even een mailtje !

Cordes Travel visreizen

17 heilbotten

Hallo allemaal,

Onze visgids Johan met zijn vriendin Anne en visgids Andreas waren op zoek naar aantallen heilbotten en dat is gelukt. Nu de skrei langzaam voorbij trekt komt de heilbot richting de kust. De hele grote heilbotten komen einde vd zomer richting de Lofoten.

Deze toppers maakte de dag goed en vingen in 2.5u 17 heilbotten aan doodaas en aan de Crazy Daisy 400gr. Hieruit blijkt weer eens wat een kennis deze gidsen hebben en het prachtig is dat juist deze toppers gratis een dag met de klanten het water op gaan.

17 heilbotten in 2.5u tijd met 3 personen, dat was volle bak stress, chaos en samenwerking. De heilbotten die aan doodaas werden gevangen, werden allemaal aan 1 haak gevangen, de circle-hook, een goede methode voor deze visserij.

Kortom Nappstraumen laat zich wéér van zijn beste kan zien en laat wederom zien dat de Lofoten echt een heel mooi visgebied is.

Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Heilbotten Nappstraumen

Vanuit de Lofoten

Wéér een prachtige week in Nappstraumen Lofoten, een week met weinig wind, mooie weer, prachtige witte bergen een waanzinnige heilbotvisserij. De visgidsen doen nu kleine dagtrips met vissers die in Noorwegen wonen, soms zelfs maar een vistripje van 4u. Zo ook deze trip, 4u vissen en 2 mooie heilbotten vangen en heel veel kleine kabeljauw tussen de 5 en 8kg.

Er was ook een hele dag vissen met de visgids en dat leverde maar liefst 10 heilbotten op, één boot 10 heilbotten op de boot. Grootste heilbot 115cm, zwaarste kabeljauw 13kg en dat allemaal op nog geen 20 min. varen van Nappstraumen. Wederom laat Nappstraumen zich van haar beste kant zien.

Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Weer dikke kabeljauw

“Live” dikke vette kabeljauw !!

Yep daar zijn ze de dikke vette grote kabeljauwen, ook wel “skrei” genoemd. Onze TOP visgids Johan die gratis 1 dag mee aan boord gaat, was weer op pad met een groep, die in Noorwegen woont. Vanaf onze accommodatie Nappstraumen gingen zij met de grote 23.5ft visboten met 150pk naar de stekken. 20 m minuten varen en daar waren ze, op de stek om deze dikke vette monsters te vangen !

De dieptemeter gaf 65m aan en op 40m onder de boot kwam er een mega school met dikke kabeljauwen voorbij, de Crazy Daisy 400gr ging over de reling en het vangen kon beginnen. Allemaal kabeljauwen van minimaal 10kg, zwaarste 17kg en dat op 40m diepte !!

Met diezelfde Crazy Daisy met twister-staart, ving Florian ook nog een heilbot van 97cm, later kwam er nog een heilbot van 93cm aan boord, beide zwemmen weer. Om de dag perfect af te sluiten kwamen er nog 2 grote zeearenden langs om de overgebleven koolvissen op te halen, altijd een geweldig gezicht.

Wil je dit ook meemaken, deze vissen vangen met een grote boot, 20 min. varen vh Camp en met een huisje met 4 slaapkamers ? Ga dan mee met ons Penn Nappstraumen Festival, 20 tm 27 april 2022 (19e vertrek) dus dat is maar 9 dagen later dan de vangsten die je hier nu ziet. We hebben nog 2 huisjes vrij voor die week.

Meer informatie >>>

Cordes Travel visreizen

23kg kabeljauw

23kg kabeljauw Nappstraumen

Nappstraumen gaat lekker !! Dikke kabeljauwen ene het is begin April ! Boek nu voor 2022 en geniet van deze geweldige visserij.

Gisteren een topvisserij met als zwaarste kabeljauw 23kg en verschillende van rond de 15kg, dat zijn dikke jongens waar je het voor doet. Dit waren Noren die een weekje komen vissen. De vangsten waren aan de zuidkant, voor de kenners dus zuid het “kanaal” in, zeg maar aan de binnenkant vd Lofoten.

De komende dagen wordt het mooi weer, dus we hopen op veel meer berichten met dikke vis. De visgidsen staan op scherp en weten weer de vis te vinden !

Dus boek nu je visreis voor 2022 !
Nappstraumen gaat open 16-02-2022

Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Lees je Noorwegen en IJsland PDF

Hallo allemaal,

Veel hoofdboekers vergeten hun medereizigers te informeren over de Noorwegen of IJsland PDF een belangrijk boekwerk voor een geslaagde visreis.

Lees hier alles over de “bijbel” van Noorwegen en IJsland >>>

Cordes Travel visreizen

De skrei komt er aan !!

Dikke schollen en skrei is onderweg !

Bij Nappstraumen Lofoten worden de vangsten steeds beter, Anne, Johan en Andre, onze visgidsen van A Rorbuer en Nappstraumen zijn volop aan het vissen. Ook zijn de eerste dikke scholen met vette kabeljauwen al gezien en gevangen, ook wel “Skrei” genoemd op maar 20/30 min. vh Camp varen.

Skrei komt elk jaar naar de Lofoten om te paaien, vandaar dat ook de meeste stokvis vd Lofoten komt, rekken vol met gedroogde kabeljauw en kabeljauw-koppen zie je op de Lofoten.
De eerste 20kg kabeljauw was een feit, maar de meeste kabeljauwen zijn nog tussen de 10/14kg. Door de harde wind kunnen de vissers (Noren/Zweden) nog niet naar de beste stekken, maar zodra die gaat liggen, dan komen de berichten met dikke skrei-kabeljauw.

Op onze website Cordes Travel kun je de pagina met vangstberichten vinden, daar schrijven we bijna dagelijks over de vangsten in Noorwegen en IJsland.

Ivm de harde wind kon men niet naar buiten, dus werd er gekozen voor de “Schollenbaai” een baai vol met schollen richting de 60cm op maar 4-5min. varen van Nappstraumen, een zeer geliefde stek. Tja en in deze tijd vang je ook heilbot, dus Andre ving nog “even” een heilbot van 112cm, allemaal op minuten vh Camp.

Wil je nu ook eens naar Nappstraumen Lofoten ? We hebben daar volgend jaar 4 groepsreizen naar toe, de Penn Nappstraumen Festivals. Deze worden begeleid door ons (Linda en Raffie Cordes) en twee visgidsen van Nordic Sea Angling. Een week waar je veel kunt leren, er alleen maar Nederlandse en Belgische vissers aanwezig zijn en waar we met z’n allen hetzelfde doel hebben, gewoon leuke vissen vangen. Om het een beetje spannend te maken hebben we een kleine wedstrijd met een mooie trofee en 1500,- aan prijzen !

Meer informatie >>>

Cordes Travel visreizen