A Rorbuer

25kg kabeljauw bij A Rorbuer !
De vangsten van kabeljauw zijn nog steeds TOP bij de Lofoten !
Foto’s zeggen meer dan woorden, volle zon, weinig wind en grote vis ! Heb jij al geboekt voor volgend jaar ? Wees er op tijd bij, we zijn 2026 ook al aan het boeken.

Accommodatie A Rorbuer >>>

Raffie Cordes

A Rorbuer

Hallo allemaal,

De visserij is HOT in Noorwegen op dit moment, het water is iets opgewarmd door de zon de laatste dagen en de vissen komen langzaam uit de winterslaap en hebben honger. Bij de huisjes waar we berichten van krijgen ook alleen maar goede vangsten. Kreeg net al een bericht uit Havoysund van mooie heilbotten en Vesteralen mooie kabeljauwen. A Rorbuer gaat ook lekker, weinig wind volle zon en mega veel vis rond de 10kg ! Flink wat aantallen rond de 15kg en als topper vandaag 25kg !!!

We hebben op dit moment 9 groepen in andere Camps, maar helaas geen bericht. We krijgen vaak de vraag of er ook vangsten van andere Camps zijn, maar die zijn er wel, alleen helaas sturen niet alle groepen iets in, wellicht bang dat als ze over een jaar terug komen er geen vis meer is. Dus we plaatsen ALLE berichten die we krijgen, maar niet iedereen stuurt zijn foto’s in.

Jammer want het is ENORM makkelijk om zelf via je telefoon op deze pagina je eigen vangsten te plaatsen. Zie >>hier<<.

Accommodatie: A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen

Nappstraumen

Ook bij Nappstraumen Lofoten weer dikke kabeljauwen, een aantal boven de 15kg, een flink deel rond de 10kg en de meeste tussen de 5 en 9kg, hele leuke visserij dus met mooie winterkabeljauw. Nappstraumen laat weer zien dat het een topper is. Kijk op de website voor de laatste vangstberichten, wij laten zien wat er gevangen wordt bij onze huisjes.

Accommodatie Nappstraumen >>>

Cordes Travel visreizen

Ultra light fishing

Ultra light kunstaas Noorwegen

We hebben de nieuwe shads weer binnen. Veel vissers vissen vaak veel te zwaar in Noorwegen. Hier onze nieuwe shads voor komend seizoen, 18, 28 en 33gr dat zijn de lichtste gewichten die wij gebruiken. We vissen dan oa op de pollak, koolvis en kabeljauw. Bij onze accommodatie Vesteralen vissen we in grote kelpvelden voor de Pollak, dan nemen we een shad waar de haak in de shad zit, zo kom je minder snel vast te zitten, werkt perfect, de visgidsen daar vissen daar zelf ook mee.

We noemen dit “Ultra light” vissen met de “Penn Solid Carbon Jigging Spinning” hengel met daarop een 3000/3500 molen, bv de “Penn Clash II 3000 HS”. Op onze website trouwens een hele pagina over de materialen die we gebruiken in Noorwegen. >>zie hier<<

Maar we hebben natuurlijk ook zwaarder kunstaas bij en dan kijken we naar natuurlijke kleuren, maar ook de UV kleuren en Luminous (lichtgevende) kleuren werken altijd erg goed. Kijk eens bij Hengelsport Ahoy, Robby Fish Tophengelsport of Fauna Hengelsport onze partners voor de Noorwegen en IJsland materialen, zij hebben alles wat je nodig hebt voor een geslaagde visreis.

Raffie

Nappstraumen

Mooie vangsten Nappstraumen

Richard

Vesteralen

Wauw wat een mooie vissen en een flink aantal grote heilbotten en dikke kabeljauw. De visserij is echt top bij Vesteralen, 113, 125, 128 en 153cm waren de grootste heilbotten en de zwaarste kabeljauw was 13kg ! Blije gezichten bij de visgidsen en de gasten, hier doen we het voor ! We hebben voor het Penn Vesteralen Festival van 28-08 tm 04-09-24 nog 1 huisje vrij, dus wil je mee ? Meld je dan snel aan en krijg een korting van 350,- (omdat het het laatste huisje is). Stuur een mail voor meer informatie.

Accommodatie Vesteralen >>>

Cordes Travel visreizen

Havoysund

De heilbotten zijn er klaar voor, ze wachten op de groepen, dus kom maar op ! De eerste dikke 130cm heilbot kwam al aan boord. (Boven de 130cm nemen we ze niet aan boord natuurlijk).

Linda Cordes

Nappstraumen

Mooie kabeljauw vangsten bij Nappstraumen.

Richard

Nappstraumen Lofoten

Mooie vangsten in Nappstraumen Lofoten. Het was niet eenvoudig, je moest goed de techniek en de juiste materialen gebruiken, iets verder varen dan normaal, maar ze waren er wel, daar kunnen we niet omheen. Het waren keuzes maken, of op de kabeljauw, die stabiel was of zoeken naar de heilbot, die is op dit moment minder actief. Maar als je dan de vangsten bekijkt en de grootste heilbot 155 en daarna 130cm is en de zwaarste kabeljauw 15kg, kun je zeggen dat de visserij goed is !

Accommodatie Nappstraumen >>>

Raffie Cordes

Nappstraumen

Een hele leuke vakantie op de lofoten gehad met leuke vangsten en dit geregeld door Raffie Cordes – Cordes Travel. Grootste kabeljauw 115cm.
Nappstraumen Lofoten

Piebe