IJsland Sudavik

Hoi Raffie. Hier Sudavik.

Vandaag de waterval wezen bekijken in Dynjandi … wat een magistraal iets is dat , moet je gezien hebben . Vanaf 16.00hr nog ff op fjord geweest en weer voor de deur op onze hotspot. Diverse meterplussen en dikke zeewolven…bakkie vol in uurtje of 5 tijd , de kleinere zwemmen weer. Wederom prachtige dag. Nu aan de roodbaars 😝….🖐🏻

Harold

Efjord

Hier nog wat foto’s van Joris en zijn visvrienden, een heilbot van 170cm.

Accommodatie Efjord >>>

Joris

IJsland Sudavik

Hier Sudavik…
Vandaag een prachtige dag , glad water in het fjord en dus zou het moeten gebeuren. Met visgids Henry naar open water maar schijn bedriegt hier in ijsland, wat een golven. Het kleine uurtje varen maar overgedaan maar nu vice versa en ff de tijd genomen om genieten vd natuur en genoten hebben we…een walvis op een 40 meter van de boot 😍…die ✔️ wordt ook weer geplaatst. In het fjord vingen we aardige vissen van rond de meter tot 110cm en als afsluiter ff op de roodbaars. Ook een visje die we niet iedere dag vangen en warempel , ook deze kunnen we alle 4 weer afvinken…nu lekker aan de Gull en hopelijk tot morgen 🖐🏻

Cordes Travel visreizen

Rorvik

Hier een vakantiebericht uit Midden-Noorwegen. Als groep van vijf oudere jongeren, gaan wij heel wat jaar naar Noorwegen toe om gezellig een week met elkaar te vissen. Het is de tweede keer dat wij hier zitten maar Rørvik stelt ons elke dag weer voor een dilemma: “gaan we links …of gaan we rechts”. Met 6.000 (rots-)eilandjes in de directe omgeving kan je op dit eiland (verbonden door een grote brug), nooit een keuze maken met zoveel mooie visstekken in de buurt (en dan vergeet ik nog dat je gewoon voor de deur kan vissen net buiten de haven). Meestal laten we de windrichting (en voorspelde windsnelheid) dit bepalen. De afgelopen dagen was de wind behoorlijk stevig en zijn we “rechts” gegaan.

Daar hebben we heerlijk semi-beschut driftend (1,5-2,5 knts) tussen de eilandjes zitten vissen op dieptes van 20 tot 50 mtr. Als “aas” gebruiken wij een onderlijn met een enkele gummi-mak en een pilker (250 gram of lichter) of onze favoriet de “gummi-vis” (grote shads van de betere merken (180 tot 300 gr.). Veel lichter vissen gaat bij deze stroming/wind bijna niet of je moet van kleine koolvis houden. Je moet eenvoudig weg de bodem kunnen aantikken met je kunstaas voor de betere vis.

De grote vraag is: ”wat vang je hier dan.”. De foto’s laten dit goed zien. Naast wat klein spul wat teruggezet wordt, vang je hier mooie gullen van zeg 60 tot 90 cm in allerlei kleuren en “panterprints”, afgewisseld door de grotere koolvis, grotere polak, schelvis, wijting, zeeduivel……of heilbot (ook die zitten hier genoeg; als je “links” gaat, vis je ten Zuiden van het eiland Leka. Zeer bekend om zijn regelmatige vangst van de (grotere) heilbot.

Accommodatie Rorvik >>>

Kees Jan

130cm kabeljauw, 24kg

Vesteralen doet het goed, dikke kabeljauwen verschillende tussen de 18 en 20kg, met als uitschieter 24kg met een lengte van 130cm. Verder ook mooie heilbotten en helaas eentje verspeeld die rond de 200cm was. Kortom een TOP visserij bij Vesteralen !!

Accommodatie Vesteralen >>>

Cordes Travel visreizen

IJsland bizar

Hier Sudavik.

Bizar , dat is een juiste woordkeuze voor hetgeen wij meemaken. Dit overtreft echt alle verwachtingen , wat een vis en dat gewoon voor de deur. Vandaag zeker 500kg vis gevangen ( 1,5 bak vol van 400 liter )…vissen onder de 75cm zwemmen weer 🤫. Kabeljauwen van 112 cm , 109 cm , 107 cm en 3 van 100 cm…plenty tegen de meter aan. Ook de zeewolf weer weten te strikken…de zelfgemaakte pilker ( zie foto ) was vandaag spekkoper…gewoon een koperen pijpje volgieten met lood 🤣..
Killers ( ook in Noorwegen trouwens). Jassen werden uitgedaan toen de eerste zonnestralen vd week doorkwamen. Morgen dagje met Henry naar ( voor de kenners ) stek 5…wordt vervolgd.

Accommodaties en prijzen IJsland >>>

Harold

Penn Nappstraumen Festival

Hallo allemaal,
Ondanks het slechte weer, toch nog een paar mooie vissen en lekker gevist. Want hoe dan ook je zit lekker op het water, geniet vd natuur, de omgeving, de TOP TOP visboot en de vrienden om je heen. Die mooie blauwe hemel duurde helaas maar een uurtje.

Cordes Travel visreizen

Penn Nappstraumen Festival

Hallo allemaal,

Bah bah, het mooie weer is weer voorbij, koud, nat en veel te veel wind. Ondanks dat, gisteren toch enorme leuke vangsten. Kabeljauw, koolvis en heilbot over de meter en zelfs zeewolf. De sfeer is goed, alleen na het mooie weer van gisteren gingen we vandaag terug naar veel wind en regen en veel te hoge golven. Maar goed dat is vissen, kan niemand iets aan doen. Leuk detail trouwens, we werden vandaag extra in de gaten gehouden of bescherm door de marine, nee hoor die voor gewoon voorbij.

Cordes Travel visreizen

A Rorbuer

Hallo allemaal,

Hier nog wat foto’s van vorige week van A Rorbuer, de foto’s zeggen genoeg eigenlijk.

Cordes Travel visreizen

Havoysund

Hallo allemaal,

Hier nog wat foto’s van Havoysund, ook daar is het seizoen in volle gang en de heilbotten worden in flinke aantallen gevangen, grootste heilbot 174cm en grootste kabeljauw 23kg en 137cm. Kortom prachtige vangsten daar in Havoysund.

Havoysund >>>>

Cordes Travel visreizen