Cordes Traveldag 12 februari, aanmelden verplicht

Hallo allemaal,

Bijna iedereen is welkom op de Cordes Traveldag 12 februari in Sliedrecht. Meer dan 60 medewerkers van Cordes Travel en natuurlijk de visgidsen uit Noorwegen.

Heb je je pakket in 2020 al opgehaald, dan ben je ook welkom, ga ja pas in 2023, dan ben je ook welkom, kortom iedereen die via Cordes Travel op visreis gaar is welkom, ook als je je pakket al hebt. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Kom gezellig langs.

Wij zorgen dat uiteraard alles netjes volgens de Covid regels zal verlopen, daar geen zorgen !

Maar, iedereen moet zich wel even via de e-mail aanmelden, zonder aanmelding mag je niet binnen.

Meer informatie zie je hier >>>

Cordes Travel visreizen

Nappstraumen

Hallo allemaal,

Nu is ook Nappstraumen officieel gesloten voor dit seizoen, alle boten gaan uit het water, alles wordt in orde gemaakt voor de zware winter. Storm, hoge golven, kou en veel sneeuw een echte winter staat voor de deur. visgids Calle had nog een paar groepen, maar die hadden helaas pech met het weer. Waar het vorig jaar prachtig en windstil was, was het nu storm en een begin vd winter, die toch wel vroeger voor de deur stond dan normaal.

Of het wordt een lange winter of vanaf begin maart wordt het prachtig weer, de lokale bevolking weet het al, een prachtige afsluiting vd winter in maart, daar hadden ze al ervaring mee. Een vroege winter geeft een vroeg voorjaar, nu moet ik eerlijk zeggen, daar zijn wij het ook wel mee eens, we hebben 8 jaar in Noorwegen gewoond en hebben daar ook wel wat ervaring mee.

De visserij was niet slecht, maar men kon niet naar de beste stekken windkracht 9 was geen optie voor open zee, dus dan maar bijna voor de deur vissen, waar ook genoeg te vangen is, dat is het mooie van Nappstraumen 99% vistijd en zeldzaam dagen dat je echt de haven niet uit kunt.

Dus er werd rondom het Camp Nappstraumen gevist op kabeljauw, schol en heilbot en met succes, alle vissers konden hun 18kg visfilet mee naar huis nemen. Calle is begonnen om alle boten uit het water te halen en alles langzaam in orde te maken voor de winter. Maar de visserij is nog niet helemaal over, er komt in November nog 1 groep voor een paar dagen, dus we krijgen als het goed is nog één bericht. Maar bij deze is het seizoen van Nappstraumen ook officieel gesloten.

Cordes Travel visreizen

Havoysund 162cm heilbot

Deze hadden jullie nog van ons tegoed….
Vorige week de allerlaatste visweek van Havoysund, de heren viste de winter in kun je wel zeggen. Ze begonnen met “groene” bergen en eindigde de week met witte bergen, zij hebben de winter zien komen zou je kunnen zeggen. Uiteraard waren niet alle huisjes meer bezet, maar 5 diehard groepen die wilde de laatste week nog vissen. Aan de visserij lag het niet, daarvan is al jaren bekend dat je tot begin december goed kunt vissen en dat bleek ook weer vorige week.

Een flink aantal heilbotten, sterke heilbotten en ook grote dikke heilbotten. Dat de heilbotten extra sterk bleek wel toen bij Douglas op de boot een boze heilbot aan de hengel kreeg die net de wedstrijd van Max Verstappen had gezien, want deze heilbot ging er vandoor als een Formule 1 wagen, voor Douglas de boot kon draaien om achter de heilbot aan te varen, was de reel al bijna leeg. Op hetzelfde moment kreeg de andere visser aan boord hetzelfde, ook zijn reel gierde door de slip en had de visgids een uitdaging voor handen. Douglas is niet zomaar in de stress, dus hij heeft er voor gezorgd dat beide vissers hun heilbot konden binnenhalen met een lengte van 162 en 140cm.

Later werden er nog veel meer prachtige heilbotten gevangen met als grootste dus de 111, 155, 156 en 162cm. Daarna begon het te sneeuwen en zagen de vissers de winter komen en kleurde het landschap witter en witter. Een prachtige week met een topvisserij en een prachtige afsluiting vd week. de allerlaatste boten gaan het water uit, worden allemaal opgeslagen en de motoren worden deze winter stuk voor stuk vertroeteld en gesmeerd, zodat ze fris en gezond weer het seizoen van 2022 in kunnen.

Misschien dat Douglas nog een keertje gaat vissen, zomaar een paar uurtjes de komende dagen maar dat horen we dan wel.

Havoysund, Douglas en Andreas bedankt en tot volgend jaar !

Cordes Travel visreizen

Havoysund afsluiting met 173cm heilbot

Ook voor Havoysund de laatste week, ook daar gaan de boten uit het water en is het seizoen voorbij. Douglas en Andreas wilde het seizoen afsluiten met een knaller en dat is gelukt. Ze sloten de week af met een niet meer te tellen aantal heilbotten. Echt enorme aantallen en heel heel veel boven de 150cm, grootste 173cm. Nou ja… bekijk de foto’s vd afgelopen week maar eens, dat zegt genoeg…..

Cordes Travel visreizen

205cm heilbot Vesteralen

Als visgids in Noorwegen wil je het seizoen met een mooie week afsluiten en dat heb je natuurlijk zelf niet in de hand. Visgids Jorgen en Hakon, van Vesteralen hadden het geluk mee, mooi weer, weinig wind, gladde zee en prachtige vissen ! Grootste heilbot maar liefst 205cm en dat noem je nu afsluiten met een knaller. Dank aan onze top-visgidsen.

Accommodatie Vesteralen >>>

Cordes Travel visreizen

Havoysund 6 oktober

Hallo allemaal,

Wij (Linda en Raffie) zijn op dit moment in Canada en daarom zijn de vangstberichten wat later dan normaal. Deze vangsten komen uit Havoysund, 6 oktober en de dagen er voor. Prachtige vangsten, weinig wind en mooie weer. Wederom een flink aantal grote heilbotten rond de 130, 140, 150 en de grootste 200cm.

Cordes Travel visreizen

Havoysund 29 sept.

Hallo allemaal,

Wij (Linda en Raffie) zijn op dit moment in Canada en daarom zijn de vangstberichten wat later dan normaal. Deze vangsten komen uit Havoysund, 29 september en de dagen ervoor. Heel veel mooie heilbotten tussen de 130 en 165cm !!

Cordes Travel visreizen

Nappstraumen

Hallo allemaal,

Wij (Linda en Raffie) zijn op dit moment in Canada en daarom zijn de vangstberichten wat later dan normaal. Deze vangsten komen uit Nappstraumen.

Cordes Travel visreizen

Vesteralen

Hallo allemaal,

Wij (Linda en Raffie) zijn op dit moment in Canada en daarom zijn de vangstberichten wat later dan normaal. Deze vangsten komen uit Vesteralen !

Cordes Travel visreizen

Nappstraumen

Nappstraumen 29sept tm 6 okt.

Na een voorspoedige reis omstreeks 19u aangekomen op camp Nappstraumen. Visdag 1 tm 4 was het weer ok en konden we de noord in. Hier veel kabeljauw, koolvis en pollak kunnen vangen tot +/- 1m. Geweldige sport beleefd aan de grote hoeveelheden grote koolvissen. Laatste 2 dagen helaas niet uit kunnen varen ivm de harde wind. Zelf in de zuid en de straumen was het te slecht. Al met al dus weer een geweldige vakantie beleefd en we zijn al aan het kijken voor de volgende reis.

Alles was zoals we altijd gewend zijn weer perfect geregeld door natuurlijk CORDES TRAVEL.
Groep Plasmans

Ad