14e heilbot over de 200cm A Rorbuer

En de 14e heilbot bij A Rorbuer van meer dan 200cm is gevangen, 14 heilbotten over de 200cm dat is echt bijzonder en dit zien we vaker bij A Rorbuer. A Rorbuer is veruit het beste visgebied van heel Noorwegen. Nergens kun je zoveel grote vis vangen als bij A Rorbuer, denk aan heilbot, koolvis en kabeljauw. We spreken dan over aantallen, dus een flink aantal grote vissen per dag !

Nu zijn er een aantal vissers die graag naar een “goed” visgebied willen en dan adviseer ik ze “A Rorbuer” en dan krijgen we als antwoord “Nee, we willen geen grote heilbot vangen” ik zeg dan ook dat er in verhouding veel groot wordt gevangen, maar vergeet niet dat we van april tm oktober vissen en dan vaak 10 boten per dag op het water en dan is het met 14 stuks echt niet zo dat ze bij iedereen gevangen worden. Kortom je vangt ook bij A Rorbuer heel veel kabeljauwen, koolvissen en heilbotten rond de meter.

Afgelopen week was weer een topweek bij A Rorbuer Lofoten in het meest zuidelijkste puntje van de Lofoten op een uurtje varen van Nappstraumen onze andere TOP accommodatie. En yep er werden weer grote heilbotten gevangen, afgelopen week waren de grootste 150, 160, 172, 185 en 211cm !!

En de grote koolvissen van over de meter en zelfs tot wel 17kg kwamen aan boord, net als dikke kabeljauwen tussen de 15 en 18kg. Kortom weer veel blije gezichten daar op de Lofoten.

Accommodatie A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen