163cm heilbot Nappstraumen

Elk jaar organiseert Nordic Sea Angling in Nappstraumen een “Familie-week” een week waar heel vaal ouders met hun kinderen naar Nappstraumen komen om samen met hun kinderen de visserij in Noorwegen te laten ervaren. Daar onze partner Nordic Sea Angling een Zweeds bedrijf is, zijn het dan ook voornamelijk kinderen uit Noorwegen en Zweden.

Dit is natuurlijk een prachtige ervaring voor de kids om de visserij in deze topgebieden mee te maken en eens te proeven dat er meer is dan gamen, de telefoon en PC. Een aantal van deze kinderen zijn na jaren nog steeds “verliefd” op de visserij in Noorwegen en zien we dan ook vaker terug als ze ouder zijn.

De visserij was weer prima, ideaal voor de kids en ouders, die vaak ook niet ervaren zijn, maar samen met 3 visgidsen en begeleiding van Jimmy, leert iedereen om met de boot om te gaan en hoe te vissen in Noorwegen.

Tja en als je dan weinig wind hebt, 20 graden en een zonnetje dan heb je natuurlijk een prachtige week. Maar ja je bent bij Nappstraumen en daar is de kans groot dat je ook grote vissen vangt. Zo waren er veel kabeljauwen rond de 15kg, de meeste tussen de 8 en 10kg, koolvissen tussen de 5 en 12kg ! En er werd natuurlijk wéér heilbot gevangen, verschillende rond de meter een paar over de meter en de grootste 163cm !! Mattias was de gelukkige visser die deze vis zelf kon boven halen en visgids Calle hielp hem met het onthaken naast de boot, 100% zeker dat we Mattias nog veel vaker in Noorwegen gaan zien.

Nappstraumen een prachtige accommodatie voor jong en oud !

Cordes Travel visreis