185cm heilbot en 22kg kabeljauw

Hier nog een kort vangstbericht vanaf A Rorbuer Lofoten

Ook bij A Rorbuer op een uurtje varen van Nappstraumen in het meest zuidelijkste puntje van de Lofoten, is de visserij zoals altijd top, hier zwemt zoveel vis, dat iedereen hier een top-visserij heeft. Ook nu wordt er weer volop grote en mooie vis gevangen. Uiteraard ook kleintjes voor die vissers die dat willen, we kregen vd week de vraag of we ook huisjes hebben waar geen grote vissen zwemmen, ja hoor elke accommodatie waar grote zwemmen, zwemmen ook kleintjes.

A Rorbuer is de stek voor grote heilbot, grote kabeljauw en grote koolvissen, ook nu weer. Er worden veel kabeljauwen gevangen tussen de 15 en 17kg en er werd zelfs een hele dikke kabeljauw van 22kg gevangen. Ook die MEGA sterke koolvissen zwemmen hier weer als een gek, hier kun je zelfs met poppers en oppervlakte pluggen vissen op grote koolvissen, zie het filmpje onderaan de pagina maar eens.

Ook de heilbot gaat lekker, grootste heilbotten waren 150, 158, 175 en 185cm dat zijn dus echt hele grote en zware heilbotten, die van 185cm zou zo’n 85kg wegen !! Maar deze worden niet gewogen, sterker nog die trekken we niet binnen de boot. Heilbotten boven de 130cm komen niet aan boord, die onthaken we naast de boot en laten we weer zwemmen !

Volgend jaar ook naar A Rorbuer, boek nu je visreis voor volgend jaar, er is niet veel meer vrij ! Vissers die volledig gevaccineerd zijn, kunnen zo de grens over, geen probleem, dat zie je wel aan alle vangstberichten.

Filmpje, popperen op koolvis >>>

Accommodatie A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen