18kg kabeljauw

Hallo allemaal,

We krijgen heel veel telefoontjes en mailtjes of we al “iets” weten, telkens moeten we dan “nee sorry” zeggen. We beloven zodra we enige vorm van nieuws hebben, mailen we de groep meteen, dus geen nieuws, dan hebben we ook geen nieuws. We melden ons bij jullie persoonlijk zodra wij iets weten over jullie reis.

Verder ook aardig wat aanvragen én boekingen, vandaag een aantal boekingen voor IJsland en Noorwegen, zelfs voor 2022 en 2023. Ook weer veel interesse voor het Penn Havoysund Festival 2022, waar we in de 2019 editie met de groepen 218 heilbotten vingen ! Lees hier >>>

Gelukkig op dit moment toch ook weer een groep op visreis, deze keer Noren uit het oosten van Noorwegen. Zij waren al eerder bij A Rorbuer wezen vissen en kwamen nog eens terug, naar het beste visgebied van Noorwegen. Jörgen onze visgids van oa Havoysund, Vesteralen, Nappstraumen en nu tijdelijk in A Rorbuer, was weer op pad met de groep en wederom met succes.

De visgids wist al snel weer de beste stekken te vinden op nog geen 20 min. varen, dat is het voordeel van A Rorbuer en Nappstraumen, de stekken zijn allemaal dichtbij. Ook de afstand vh vliegveld naar de accommodatie is vanaf Nappstraumen maar 5 min. en naar A Rorbuer is het vanaf het vliegveld maar een uurtje.

De visserij is TOP op dit moment, heel veel kabeljauw en koolvis rond de 10kg met als zwaarste een kabeljauw van 18kg !! Koolvissen ruim over de meter geven bij A Rorbuer een geweldige sport !

Ook werden er weer een flink aantal heilbotten gevangen, allemaal rond de meter en sommige er iets boven, grootste 140cm. De Noren ware de 130cm regel vergeten en namen de heilbot in de boot en dat is eigenlijk niet de bedoeling. Heilbotten boven de 130cm moet je niet meer in de boot halen, die moet je buiten de boot laten, onthaken, foto maken en weer laten zwemmen. Dus op de foto een heilbot van 140cm, maar met de excuses vd visser die hem ving.

Nu hopen en duimen dat we met z’n allen snel naar Noorwegen kunnen, het ziet er allemaal goed uit, dus het gaat gebeuren dit jaar, alleen wanneer is de vraag, eind juni, begin juli ? Afwachten en duimen…..

Cordes Travel visreizen