192cm heilbot Vesteralen

Volgend jaar hebben we het Penn Vesteralen Festival van 28-08 tm 04-09-24, precies deze week dus. We zijn de weken hiervoor en hierna natuurlijk extra goed in de gaten aan het houden wat het weer doet en de visserij, al weet ik uit eigen ervaring dat het weer enorm onvoorspelbaar is.

Hoe dan ook wel leuk om te zien wat er nu gevangen wordt, vorige week volop heilbotten en nu is men gericht aan het vissen op de koolvis, kabeljauw en leng en met succes.

Het weer is geweldig, tussen de 16 en 19 graden overdag, weinig wind en op sommige dagen een gladde zee ! Lekker vissen in je trui !

De vangsten zijn top, grote lengen waarvan de zwaarste over de 20kg, grote koolvissen over de meter en kabeljauw tot 17kg ! Uiteraard werd er ook op heilbot gevist en ook deze wilde bijten, aantal boven de meter waarvan de grootste 128 en 192cm !

192cm heilbot, dat is echt een hele grote jongen, wat een beest ! Afgelopen week is er door een beroepsvisser een heilbot van rond de 300cm gevangen met een geschat gewicht van 275/300kg in deze lengte is de heilbot ongeveer 50 jaar oud en is gevangen op 150km uit de kust.

Kortom een prachtige week in Vesteralen met Jurgen als hoofdvisgids.

Volgend jaar dus het Penn Vesteralen Festival van 27-08 tm 03-09-24 waar we gericht vissen op kabeljauw, koolvis, leng en natuurlijk heilbot een “mix-visserij”.

Heb je zin om mee te gaan, er zijn nog 3 huisjes vrij, dus mail even als je interesse hebt.

Cordes Travel visreizen