210cm heilbot

Vandaag de 2e visdag bij Vesteralen. En wat voor een dag! De boot van kapitein Niele met matrozen Dennis, Ed H en Opa Kees gingen met 3 andere boten vol Zweden en de gidsen naar een verre stek op open zee.
Daar zouden de echte grote vissen zitten en dat is dan een beleving op zich. 06.00 uur was het verzamelen en gingen de 4 boten op tournee. Zij hebben daar goed gevangen en hadden vis genoeg mee terug. Maar ze vonden het een hele toer en waren uiteindelijk de golven van anderhalve meter wel zat. Half vier waren ze weer behouden terug.

De andere 2 kapiteins zagen het niet zo zitten om naar de verre plek te varen waarbij de crew’s van de boten zich aansloten. Wij voeren uiteindelijk om 07.45 uit om een viertal visstekken dichter in de buurt te bezoeken en eigenlijk vooral ook stiekem een paar records te vestigen. Nou dat is best wel gelukt zeg maar.😃😇
Boot van kapitein Leen deed goede zaken met Boudewijn en Martin die een paar grote kabeljauwen trokken. Hans B die een mooie heilbot kon verschalken van 15kg. Leen was de lommenkoning van de boot. Daar kun je niet veel mee dus vergeefse moeite en verspilde energie. Verder veel koolvissen waar je sport aan beleeft en zeker gullen genoeg om de koelboxen mee te gaan vullen.

De boot van kapitein Anton ging eigenlijk ook best goed. Vooral Hans E werd een beetje beroerd van de aanbeet. Wat een ongelooflijke visserij had die man met ook nog een roodbaarsje. ( Dat was zijn verjaardagscadeau!! Gefeliciteerd Hans met je …… verjaardag. Vanavond taart dan maar. )

Verder heel veel Lom ( op de lomschool gezeten zeker😂, komt het bekend voor Leen? Samen in dezelfde klas misschien? ). Theo was intussen druk met een enorme kabeljauw waar we allemaal mee op de foto wilden. Mooi exemplaar van 1.28 mtr en 18kg. Luc deed intussen z’n best om de bodem uit de zee te trekken. Bij hoog en laag volhouden dat hij beet had. Na 20 minuten hebben we de lijn maar losgevaren en was hij helaas z’n mooie pilker kwijt.

Anton ging eigenlijk niet best. Wat hij deed of probeerde, niks lukte zeg maar. Een gulletje was ik eigenlijk al blij mee. Jullie snappen het al, ik moet schrijven vandaag.

De finale. Ik was het eigenlijk een beetje zat en begon ook (eerlijk is eerlijk) een beetje in mineur te raken. Uiteindelijk nog een keer de crazy daisy laten zakken en ja hoor, natuurlijk, weer vast……. Of toch niet?
De lijn schoot alle kanten op, de slip liep door en ik voelde stoten, niet normaal. Dit kon dan echt een grote jongen zijn? Nou dat was het. We lagen gelukkig niet diep op 23 meter. De spanning in armen en rug lopen op. Het brand echt. Stukje bij beetje kon ik lijn inhalen.

De hele boot in rep en roer. De andere boot komt aanvaren om te kijken wat het is en daar komt een pracht van een heilbot aan de oppervlakte. Gaf in z’n onderkaak om een haak met lijn erdoor heen te halen. Dit vond hij niet leuk. Gaf krom, hengeltop aan gruzelementen, 2 matrozen om hem in bedwang te houden, lijn erdoor, zachtjes achteruit varen, touw om de staart en toen konden we hem meten….. 2.10 meter met geschat gewicht van tussen de 135 en 150 kg. Wat een vloerkleed en een droom van elke visser. Het record voor dit kamp tot nu toe voor 2022, zo werd mij verzekerd door de gidsen. Ook de Zweeds gasten waren super enthousiast.

Deze reis geboekt bij en verzorgd, door Cordes Travel kan voor mij in elk geval niet meer stuk!
Kortom: weer een topdag waarin van alles is gebeurt tijdens onze visreizen en goed voor de archieven.

Hans