210cm heilbot

Na de winter komt de zomer in Noorwegen, lente kent Noorwegen niet echt, vaak gaat het heel snel over van sneeuw naar zon en wordt alles groen en gaan de bloemen/struiken bloeien. Zo ook in Havoysund de eerste lekkere dagen met weinig wind en niet koud begonnen vorige week.

Het leek net of de vissen dit ook merkten want alle vis kwam los, koolvis, schol, kabeljauw en ook de heilbot. De grote jongens gingen jagen, ging op jacht naar voedsel en dat resulteerde in mooie vangsten. Zo was de grootste schol 60cm !! en verder en een flink aantal heilbotten boven de 150cm gevangen, zelfs een paar boven de 60 en 170cm.

Maar de absolute klapper was toch wel een heilbot van 210cm die zijn hele leven aan bodybuilding heeft gedaan want zelfs de visgids aan boord was enorm onder de indruk vd kracht en agressie van deze 210cm heilbot. Het gevecht met deze heilbot duurder 45 min. en hij ging 7x de diepte in. De visgids had al veel heilbotten gezien, zelfs groter dan deze, maar deze heilbot was echt niet blij met zijn tijdelijke piercing.

Een prachtig gevecht in een zee zonder golven en een zonnetje erbij, de ideale omstandigheden om een gevecht met zo’n prachtig beest aan te gaan. Wij hebben, samen met de visgidsen een soort “afspraak” dat heilbotten boven de 130cm niet binnen de boot worden getrokken en ook zo werd deze 210cm netjes naast de boot onthaakt en weer netjes vrij gelaten met een klein gaatje vd haak in zijn lip.

Havoysund is en blijft een heilbotparadijs, hier is de kans op een heilbot echt heel groot. Van 8 tm 15 september dit jaar hebben we daar weer het Penn Havoysund Festival (zie hier) en dan gaan we weer gericht op heilbot vissen, in 2018 vingen we 218 heilbotten. We hebben nog 2 huisjes vrij, dus wie zin heeft om mee te gaan. Dit jaar geen tijd ? Boek dan het Festival volgend jaar van 12 tm 20 september 2023.

Accommodatie Havoysund >>>

Cordes Travel visreizen