216cm heilbot Nappstraumen

216 en 186cm heilbot bij Nappstraumen

De visgidsen blijven het herhalen, de heilbot visserij in de herfst bij nappstraumen is top, vanaf 2e en 3e week september, zodra de watertemperatuur weer iets zakt, komt de heilbotvisserij bij Nappstraumen weer op gang en hoe ! Zo ving Glen vandaag (22-09-22) een heilbot van 186cm en vorige week werd er eentje van 216cm gevangen. Vorige week was de visgids een dag mee aan boord bij een groep en toen hadden 3 vissers een heilbot aan de lijn, oei dat was even spannend, maar visgids Calle wist wel raad, even later op de dag weer twee vissers tegelijk een heilbot aan de lijn, kun ja nagaan !

216cm heilbot, volgens de tabel +/-140kg en een gevecht van 45 min, dat is echt bizar ! Hier blijkt ook maar weer hoe belangrijk een visgids aan boord of in de buurt kan zijn en hoe goed de visgronden hier zijn. Bij Nappstraumen kan iedere groep gratis 1 dag de visgids aan boord krijgen en is zelfs ook te huur voor een week, maar voor 1 dag is ie gratis. Daar kun je heel veel van leren, zelfs wij leren nog wel eens vd visgids, wij zijn nooit te oud om te leren en nooit te eigenwijs om te zeggen dat we alles al weten.

Maar de heilbotten zijn niet de enigste platte vissen, ook de schollen tot 61cm doen het goed, dikke vette grote schollen in een baai op maar een paar minuten varen vh Camp. De grote koolvissen werden niet echt gevangen, daar men gericht op heilbot aan het vissen was, wel wat kabeljauw tot een 12kg.

Kortom een prachtige herfst-visserij bij Nappstraumen op maar 5 min. vh vliegveld, gratis 1 dag visgids aan boord en huisjes met 4 slaapkamers !

Cordes Travel visreizen