225cm heilbot

hallo allemaal,

IJsland is in volle gang, Cordes Travel heeft daar nu 2 groepen, zonder problemen zijn deze IJsland binnen gekomen, uiteraard met de juiste papieren.

Nu hopen dat Noorwegen ook snel open gaat er is nog veel onzeker, maar er veranderd elke dag wel iets, dus ook de veranderingen gaan snel. We houden alle groepen up to date als er nieuws is.

Onze visgids Jørgen is vol aan het werk bij A Rorbuer, hij heeft net met de groepen uit Noorwegen een WAANZINNIGE visweek gehad, prachtig weer, droog, weinig wind en heel heel heel veel vis ! De vangsten zijn echt top en als het water dan ook nog eens vlak is en het zonnetje schijnt, dan ben je heel heel heel blij. Uiteraard voor jullie en voor ons jammer dat wij het niet waren, maar goed het is niet anders.

Jørgen was net als anders weer op pad met de groepen vanuit A Rorbuer, een uurtje van onze andere accommodatie Nappstraumen, samen met Havoysund toch wel de beste visgebieden van héél Noorwegen, dat is reeds meerdere keren bewezen en zijn alle experts uit heel Europa het mee eens.

Met de snelle 23.5ft visboot met 150pk voer Jørgen naar de stekken, binnen 10 min. waren ze op de stek en kon men naar hartelust gaan vissen. Dat is het mooie van A Rorbuer, de stekken zijn niet ver weg, eerste top-stekken al binnen 15 min. en deze Mega heilbotten binnen 20 min. varen. Vanaf Nappstraumen is het maa een uur varen naar A Rorbuer, mocht men daar eens een dagje willen vissen.

Terug naar de eerste stekken, boot op zijn plaats even kijken op beide grote schermen, eentje voor de Navigatie (GPS/Plotter) na een paar minuten meteen een hele mooie beet, een dril met een heilbot van 120cm was weer spannend. Daarna nog een paar heilbotten tussen de 100 en 120cm met nog een hele grote van 225cm ! Maar dat was nog niet alles, er zwom ook nog een reuzenhaai van een meter of 4 achter de boot, daar zijn Drone-beelden van, die krijgen we binnenkort.

Ook werden er mooie kabeljauwen gevangen, allemaal rond de 10kg, grootste 14kg en flink aantal over de meter. Verder natuurlijk de grote mega sterke koolvissen die net zo snel de diepte in zwemmen als Max Verstappen weg rijdt… pure power pure kracht ! Daar bij A Rorbuer worden koolvissen tot 22kg gevangen !!

Deze keer ging het dus om de jacht op heilbot, om de grootste te noemen: 120, 140, 161 en 171 en 225cm !!!! Yep, de eerste 200cm plus heilbot is gevangen, in 2019 ving men bij A Rorbuer 12 heilbotten boven de 200cm !! Leuk detail is dat deze heilbot van 225 gevangen is door de zoon vd man die er eentje van 229cm ving, ook bij A Rorbuer, dus het was spannend tussen vader en zoon.

Volop hele dikke grote zware mega-vissen !!
Maar je kunt ook op kleinere vissen hoor, ik hoor wel eens vd groepen die willen boeken, ik wil geen hele grote vissen vangen, er worden natuurlijk ook heel veel kleinere vissen gevangen, maar de berichten zijn net als in de sport, je spreekt over de snelste tijd, de meeste doelpunten en de winnaars. Er zijn die week 60 heilbotten gevangen, waarvan deze 5 de grootste waren, dus geen zorgen, je vangt hier niet “alleen” maar grote vissen.

We hebben nog plaats dit jaar én volgend jaar, maar is niet veel meer, dus wil je dit jaar of volgend jaar ook kleine of een hele grote heilbot vangen boek dan snel je visreis bij A Rorbuer of Nappstraumen en vang ook deze prachtige vissen !

Cordes Travel visreizen