234cm heilbot

De eerste 2 dagen in Å Rorbuer, wat een spektakel!

Vrijdag de eerste dag uitgevaren naar de visgronden. Eerst wat aasvis vangen om gericht op de heilbot te vissen. Eenmaal op de visgronden aan gekomen, hengels klaar maken en vissen maar. Na nog geen 5 minuten kreeg Carlo een dikke aanbeet (Sven had nog niet eens zijn lijn in het water). Het was al snel duidelijk dat dit een dikke vis zou zijn. Na een half uur vechten tegen het bijna onmogelijke wisten we tot zo verre zeker dat het een hele grote heilbot was.

Een totale dril van maarliefst 1 uur en 20 min!!! kwam de heilbot boven…. 234cm en ongeveer 180kg!!! Wat een begin van een week vissen in Å! Verder bracht deze dag nog een 2 tal heilbotten 129 cm (Dennis) 72 cm (Marijn), koolvis en kabeljauw.

Zaterdag de 2de visdag. Het was een gezamelijk uitje met 7 visboten vanuit Å Rorbuer naar verre visgronden. Na ruim een uur varen begonnen we met vissen. Wederom na een minuut of 10 was het weer prijs. Dit keer had Sven een mooie heilbot aan de lijn.

Na 7 runs terug naar de bodem kwam er na ongeveer 20 minuten een mooie heilbot van 147 cm boven aan de oppervlakte. Even een paar foto’s, catch & release.

Verder bracht deze visdag nog 5 kleinere heilbotten en als spectaculaire laatste drift, een kwartet kabeljauw, met als grootste 109 cm en de kleinste 95 cm. Dit leverde een geweldige groepsfoto op die we later krijgen van Alex de visgids (net als de foto van de heilbot van Sven).

Groeten uit Å Rorbuer
Sven, Marijn, Carlo en Dennis

Accommodatie A Rorbuer >>>

Sven