236cm heilbot A Rorbuer

A Rorbuer staat bekend om de waanzinnige grote vissen die je er kunt vangen, A Rorbuer staat voor veel vissers dan ook bekend om het allerbeste visgebied van heel Noorwegen, nergens kun je zoveel grote vissen vangen als bij A Rorbuer Lofoten. Koolvissen, kabeljauwen en heilbotten over de meter zijn hier echt niet speciaal meer. Vorig jaar zijn er 21 heilbotten boven de 200cm gevangen, kun je nagaan hoeveel tussen de 150 en 199cm !!

De afgelopen 2 weken, net als in NL en België staat er te veel wind, zelfs zoveel wind dat er orkaankrachten waren en dan kun je er echt niet meer uit, te gevaarlijk. Maar als je kunt vissen, ook al is het maar een paar uur, dan zie je meteen wat een TOF visgebied dit is. Marcus en Daniël onze visgidsen bij A Rorbuer doen er alles aan om de gasten vis te laten vangen, zij kennen elke stek hier, elke techniek en weten precies welk (kunst)aas.

Ook nu waren de vangsten, op het moment dat men kon vissen, top, verschillende kabeljauwen over de 15kg, koolvissen tot 124cm en flink aantal kleinere heilbotten en dat allemaal op max 30 min. varen vd haven, soms zelfs korter.

Morgan heeft Daniel als gids op de boot en denkt dat ie vast zit aan de bodem, na een krachtige aanbeet. Het is een heilbot zegt Daniel, maar de vis gaat plat op de bodem liggen en doet niets. na 10 minuten besluit deze heilbot toch weg te zwemmen en kan het gevecht beginnen op een +/- 40m diepte. Dan hoop je dat de knopen goed zijn, je de juiste lijndikte hebt, je lijn niet te oud is en je materiaal in orde, want het lijkt net of je een onderzeeër aan de lijn hebt. na een flink gevecht komt de vermoeide vis langs de boot en Daniël weet de vis netjes te gaffen, uiteraard blijft deze naast de boot, heilbotten boven de 130cm worden niet uit het water gehaald.

Wat een monster, de eerste 200+cm heilbot bij A Rorbuer dit jaar, de vis wordt gemeten tussen midden staart en buiten (gesloten) bek en dan kom je uit op 236cm ! 236cm heilbot, niet normaal meer met een geschat gewicht van 183kg volgens de heilbot-tabel.

Gefeliciteerd Morgan, goed werk en applaus voor je materialen !

Accommodatie A Rorbuer >>>

Cordes Travel visreizen