23kg kabeljauw Vesteralen

Vesteralen Kysthotell

Volgend jaar van 28 augustus tm 4 september hebben we het Penn Vesteralen Festival in noord Noorwegen. We hebben bewust voor deze periode gekozen daar we steeds meer vraag kregen naar eind augustus en begin september. Iets warmer en juist voor Vesteralen een prachtige tijd voor de “mix-visserij” waarbij je dus meerdere soorten kunt vangen en ook nog eens dikke vissen. Dit is de beste periode voor oa soorten als kabeljauw, koolvis, pollak, leng, lom en heilbot. Je kunt hier ook uit de wind vissen, 99% kans op vissen dus en zelfs vanaf de kant kan er wat gevist worden.

Nog een groot voordeel van deze accommodatie is dat het maar 6km vh vliegveld is, dus binnen 5 min. rijden op het Camp. Je hebt geen huurauto nodig want de visgids komt ons halen (2x rijden) en door de weeks kunnen we het busje vd visgids gebruiken om boodschappen te doen. Ontbijt is incl. in de prijs, dus elke dag lekker ontbijten in het restaurant vh hotel, waar je in de avond ook nog eens lekker kunt dineren, ze hebben er van alles vis, spareribs, pizza, paste en vlees. In het dorp (1,5km) zijn er verschillende grote winkels, meerdere restaurants én een bar om in de avond eens wat te drinken.

Wij (Linda en Raffie) zijn er de hele week bij van Schiphol tot in Noorwegen en elke dag op het water. Verder zijn er 2 visgidsen aanwezig die elke dag bij een groep mee aan boord gaan, op jacht naar de mooiste vissen. Elke avond hebben we een meeting in het restaurant, drinken we met z’n allen iets en spreken we alles door voor de komende dag. We hebben verschillende huisjes met 3 en 4 slaapkamers en met of zonder sauna.

Goed, nu even terug naar het vissen, want zoals eerder gezegd is dit een top-periode voor deze omgeving, niet dat de andere maanden slecht zijn, maar juist in deze periode kun je de meeste (grote) soorten vangen. Er werd zelfs heilbot gevangen recht voor de deur, kijk maar eens naar die man met de gele jas en die heilbot in zijn hand, op de achtergrond zie je de “Luxe Sea Cabins” van Cordes Travel.

Zwaarste kabeljauw was 23kg en verschillende tussen de 15 en 20kg, flink aantal heilbotten rond de meter, de kleinste 90cm en de grootste 151cm en de grootste leng was 21kg !! Kijk dat zijn nog eens vissen waar elke visser van droomt !!

Passen deze datums niet, uiteraard kun je Vesteralen ook boeken buiten het Festival om, tussen 10 april en 23 oktober. Maar wees op tijd, er is al veel geboekt voor 2024 en 2025.

Accommodatie Vesteralen >>>

Cordes Travel visreizen