27kg kabeljauw – 190cm heilbot in Vesteralen

Hallo allemaal,

Wat is er veel gebeurd de afgelopen week in Vesteralen, de visserij is echt geweldig, wederom bewijst Noorwegen dat de zomermaanden echt super maanden zijn om te vissen. Jurgen en Hakon zijn druk aan het werk met onze gasten met guiding.

het weer was super, mega, geweldig, top, fantastische en helemaal te gek én weinig wind ! De week ervoor was regen en wind, nu was het prachtig en weinig wind en 20graden in de zon. Visgids Jurgen was de hele week op pad met een groep die een hele week de visgids hadden geboekt, dan heb je de hele week de gids aan boord die je naar de beste stekken vaart en de boot perfect op zijn plaats houdt. Doel was bij de eerste paar uur vissen om wat kleine koolvisjes te vangen als aas, maar helaas waren deze op vakantie ! Helaas waren alleen de neefjes en nichtjes aanwezig, allemaal koolvissen rond de 80/90cm veel te groot als aas.

Dan maar naar een andere stek zuidelijker en daar waren de kleine koolvissen én mooie kabeljauwen tot een 14kg, leuk om te vangen natuurlijk. Daarna driftend naar de 18m diepte en met aas op de heilbot vissen en jawel op deze diepte meteen een dikke beet met als gevolg een heilbot van 118cm !

Daarna weer terug naar de kabeljauw, dikke jongens deze keer tussen de 10 en 15kg en koolvissen rond de meter en rond de 8kg. Daarna gericht vissen op leng, ook dat lukte goed, dikke leng van 20kg was de grootste, daarna weer een dikke beet, weer een leng ? Nee deze keer een kabeljauw, ook rond de 20kg !

Maar de zee had nog meer te bieden, na een enorme klap op de hengel kon Peter zijn hengel 5m binnendraaien en daarna ging de vis er weer 5m vandoor en zo ging dit een 25min. door en dat op 90m diep ! Na 1u vechten kwam de mega vis eindelijk boven en was het een heilbot van 174cm met een geschat gewicht volgens de heilbot tabel van rond de 75kg ! Uiteraard zwemt deze staldeur weer, wat een beest !

Nou deze dag kan niet meer kapot ! de andere dagen waren net zo goed, zo vingen de mannen de dag erna nog meer kabeljauw, nu een slag groter allemaal tussen de 15 en 20kg, waarvan de zwaarste 27kg !!! Ook de heilbotvisserij was prima, geen monster maar wel allemaal rond de meter.

Tja en zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan met de geweldige verhalen uit Vesteralen Noorwegen en om het makkelijk te maken noem ik alleen nog even de grootste vissen ! Zo kwam er nog een heilbot van 177 én 190cm, kabeljauwen rond de 20kg, koolvissen tot 16kg.

Wat een geweldige visserij, wat een beesten en allemaal in 1 week gevangen, dit zijn dan ook alleen de hele grote die we noemen kun je je voorstellen wat die vissers vangen die geen grote willen vangen ?

Ik had vd week iemand aan de telefoon, die wilde graag mooie vissen vangen, ik liet hem de berichten van Vesteralen zien, nee daar wilde ie niet naar toe, hij wilde geen grote vissen vangen ! Hij dacht dat elke worp, elke keer als je indraait een grote vis oplevert ! Nee, uiteraard worden ook er een flink aantal kleine vissen gevangen, maar waar zoveel grote vissen zwemmen, zwemmen er nog heel veel meer kleinere vissen. Deze aantallen deze formaten die we elke week laten zien, geeft precies aan wat een enorme visrijke gronden we in ons programma hebben, dit zegt alles over een visgebied ! En elke week deze foto’s, dat zijn geen “verhaaltjes” meer, dit is gewoon keihard bewijs dat die vissen er echt zijn.

Om het verhaal dan even een extra push te geven, de kers op de taart…. weer prachtige grote Orka’s naast de boot ! Volgende week helaas maar 1 groep op Vesteralen, de andere groepen uit Verenigd Koninkrijk en Zweden, moesten vanwege de Covis omboeken naar 2022, dus volop vis maar geen vissers, hoe jammer is dat ? Ook later dit jaar eind augustus, september en oktober zijn er bij Vesteralen, A Rorbuer, Havoysund en Nappstraumen een aantal omboeking naar 2022 en 2023.

Accommodatie Vesteralen >>>

Wil jij dit jaar nog vissen ? Mail dan even naar [email protected]

Cordes Travel visreizen