302cm steur Canada, visdag 3

MEGA STEUR !!

Vandaag onze laatste visdag in Canada, althans op de steur want donderdag vissen we nog een dagje op de zalm. De dag begon met wind en regen, bah het was koud en vies en niet zo mooi als gisteren. Meteen verloren we twee grote steuren, dat is normaal, kan niemand iets aan doen. Daarna vingen we een mooie steur 188cm, mooi begin vd dag.

Zoals al eerder gezegd vissen we gericht op grote steur en niet de “kleintjes” en met klein bedoelen we alles onder de 150cm. We waren in 2018 al eerder in Canada wezen vissen op de steur, dus we wisten wat ons te wachten stond, ik kan je zeggen een grote steur is veeeeeeel sterker dan een heilbot van 200cm.

Na verschillende stekken en een paar leuke steuren, zochten we een plek waar de echte grote sturen zouden kunnen zwemmen en jawel het was meteen raak ! Maurits had meteen een flinke klap op de hengel, daar de bodem vol met stenen lag, dacht de visgids dat hij vast zat. Teun was scherp en zag dat de 2e hengel ook een tik kreeg, hij stond meteen in de aanslag en met de juiste timing en techniek kon hij meteen de haak goed zetten en haakte ook een steur, dus een “double” strike ! Ondertussen regende het keihard en stroomde de rivier flink, terwijl Teun en Maurits aan het vechten waren met 2 monsters. Eerder op de dag vingen we al een steur van 183cm en 237cm, maar die van Teun en Maurits leken wel sterker.

Het gevecht was al meer dan een half uur bezig en de steur was nog steeds niet aan de oppervlakte en dat op maar 6m water ! Wel trok deze de spoel vd reel meerdere keren bijna leeg. Tja en toen begon er een soort dans tussen de twee heren, de mannen gingen van links naar recht op de boot en doken onder elkaar hengels, de twee grote steuren lieten de mannen elke hoek vd boot zien en zorgde er voor dat hun spieren verzuurd raakte. Pijn in de rug, in de armen, zweet op het lichaam en het gevoel hebben dat je een onderzeeër vd bodem aan het trekken bent.

Jaaaaaaa daar was de eerste steur boven, die van Teun, na 4x uit het water te zijn gesprongen, gaf de steur zich gewonnen, die van Maurits hadden we nog niet gezien. Tien minuten later kregen we dan ook eindelijk ook de kop van deze dinosaurus vis te zien en wowwwww wat een kop een MONSTER !!!!

Linda ving in 2018 een steur van 275cm, +/- 200kg, Maurits ving vandaag een steur van 302, jawel 302cm met een geschat gewicht van 250kg !!!! Teun zijn steur was 220cm en daarmee ving Maurits de laatste steur van deze visreis en sloot af met 302cm steur.

Vandaag vingen we dus 183, 188, 196, 198, 220, 237, 263 en 302cm steur !!
Een mooiere afsluiting van deze 3 dagen vissen op steur konden we niet hebben.

Uiteraard tzt een verslag en film op onze website, maar hier een paar foto’s !

Visreis Canada >>>

Cordes Travel visreisen