5x 170cm+ heilbot Havoysund

Ook bij Havoysund in noord Noorwegen wéér prachtige vangsten ! Een superweek met mooi weer, weinig wind en golven en een prachtige visserij. Heel veel mooie kabeljauw tussen de 8 en 15kg, een hele dikke zeeduivel met 7 rijen tanden van maar liefst 13kg een monster om te zien, maar erg lekker. En wederom blijkt dat de zomermaanden voor de heilbot weer top zijn, maar liefst 5 heilbotten boven de 170cm in 1 week tijd, waarvan de grootste 181cm was. Alle heilbotten zijn NIET binnen de boot getrokken en alle heilbotten zwemmen weer. Die van 170 én die van 181cm zijn gevangen op een Sandeel van 150gr !! 13 jarige Max had ook een prachtige tijd in Havoysund met zijn vader, hij ving ook een paar dikke vissen, leuk om zo jong al mee te kunnen naar Noorwegen.

Wat een prachtige vangsten weer bij Havoysund. We kregen gisteren een mail hoe we aan al die foto’s komen of deze foto’s van vorig jaar zijn ? Hahaha nee al die wekelijkse berichten en soms wel elke dag komen “live” vanaf de accommodaties van Cordes Travel. Dit zijn foto’s die onze gasten, huiseigenaren en onze visgidsen naar ons doorsturen. Dit geeft natuurlijk een geweldig beeld wat er zo in een seizoen wordt gevangen. In onze ogen een prachtig eerlijk beeld vd vangsten in elke maand, eerlijker kun je niet zijn over de vangsten van een bepaalde accommodatie. Cordes Travel is daar ook uniek in, nergens zoveel vangstberichten als bij Cordes Travel visreizen.

De andere vraag die deze goede man had was of er alleen maar grote heilbotten en grote vissen worden gevangen ? Hahaha nee hoor was het maar waar ! De man wilde namelijk met zijn groepje géén grote vissen vangen. Wij horen dit wel vaker, veel Nederlandse en Belgische vissers willen géén hele grote vissen vangen, geen dikke kabeljauwen boven de meter en geen heilbotten van meer dan 160cm. Dat is uiteraard ieder zijn keuze, wij vinden het juist erg leuk om tijdens de visreis 1 of 2 grote vissen te vangen, die kracht die adrenaline, die kick en dan de mega vis die boven komt.

Maar geen zorgen hoor, bij alle accommodaties vang je ook “kleinere” vissen, alleen dan is ons bericht niet zo spannend. “Er zijn vandaag weer 200 kabeljauwen tussen de 2 en 8kg gevangen en deze week zijn er 150 heilbotten tussen de 50 en 100cm gevangen. Kortom we zijn ook heel eerlijk dat er op elke boot ook kleinere vissen worden gevangen die ook een prachtige sport geven, maar wil je “groot” vangen, dan vis men gericht op groot op die stekken waar ook de grote zwemmen, dus je kunt zelf kiezen, de visgids geeft je volop advies daarin.

Accommodatie Havoysund >>>

Cordes Travel visreizen