7 heilbotten boven de 2m !

Hallo allemaal,

Pfffffffff inmiddels 7 heilbotten boven de 2 meter !! Waarom vangt men nergens in Noorwegen zoveel grote heilbotten bij elkaar ? Omdat A Rorbuer de beste visstek/visplek/visgebied van heel Noorwegen is. Moskenesstraumen heeft 4m verschil tussen hoog en laag water en de stroming is er enorm, daardoor komen de grote kabeljauwen, vette koolvissen en mega heilbotten naar deze stekken. Want A Rorbuer is ook het gebied waar men die enorme koolvissen op de popper vangt én Marco Kraal (Vis TV) het Nederlands record koolvis nog steeds op zijn naam heeft staan, 19.5kg en 124cm.

Die groepen die naar Nappstraumen gaan, kunnen ook binnen het uur naar A Rorbuer varen, in overleg met de visgidsen, want A Rorbuer, Nappstraumen, Vesteralen en Havoysund horen allemaal bij elkaar, allemaal hetzelfde bedrijf.

Goed terug naar de visserij, grootste heilbot tot nu toe 235cm, volgens de heilbot-tabel een geschat gewicht van +/- 181kg !! Maar in de afgelopen weken heeft men ook 150, 170, 188, 202, 216, 223 en dan die van 235cm !! Dat zijn dus voor de liefhebbers echt monstervangsten. Geen zorgen men vangt ook enorme aantallen “kleinere” koolvissen, kabeljauwen en natuurlijk heilbotten tussen de 70 en 140cm.

Alle heilbotten boven de 130cm worden niet aan boord getrokken, die blijven in het water, worden netjes onthaakt en daarna mogen ze weer zwemmen !

En vandaag te horen gekregen dat de Camps hierboven vernoemd 400,- korting geven én men de drijfpakken gratis mag lenen, met 4 man toch een leuke korting van bijna 500,- Telt alleen voor de laatste huisjes van 2020. Dus mocht je dit jaar ook nog willen vissen bij A Rorbuer, Nappstraumen, Vesteralen of Havoysund, dan is dit je kans.

Accommodatie A Rorbuer >>>

Accommodatie Nappstraumen >>>

Raffie, Cordes Travel